Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Ha nem saját hirdetés, akkor nem hinném, hogy probléma lenne belőle, nem kifejezetten ingatlanhirdetési portál a PH.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz concret_hp #7184 üzenetére
Autóval is szívás bejárni. Egyébként meg azért, mert csepel, prolinegyed.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz attiati #7157 üzenetére
Fundának nem elég a előtakarékosságból befolyt összeg?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz ithomas #7110 üzenetére
4-5 év részemről felejtős. 1, max 1,5 év amit hajlandó vagyok bevállalni. Mondjuk végtörlesztéssel lehet operálni, ha kedvező feltételekkel meg tudja lépni az ember.
Csabroncka: Saját lábamon állok. Cégnél 300k a plafon, bármilyen pozícióba.
Egyébként meg a THM annyira nem érdekel, az összes visszafizetendő összeget nézem.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Mercutio_ #7107 üzenetére
Ha nem világrengető összeg a különbség, akkor nem zavar.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Jó estét a tisztelt fórumtársaknak!
Létezik olyan konstrukció, hogy 1,5M hitel, 1 éves futamidőre, ingatlan fedezet és adóstárs nélkül? extra kívánságként mindez az fhb-nál? Nézegetem a honlapukat és nem igazán van pontos információ fent, illetve én nem találom.
Jövedelem nem szűk keresztmetszet és egy vidéki telket szeretnék megvenni. Ha jól sejtem szabad felhasználású lenne, amivel nincs is bajom, legalább megcsinálom a gyümölcsöst.
Köszi,
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Ez a NOK kimeríti a fogyasztói csoportok szervezését.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz lkksioskdl3 #7085 üzenetére
Nagyon macerás a birtokbavétel, akár évekig is elhúzódhat.
Kérdés: konszolidált valamennyire a lakáspiac? Még rá kellene költeni 6-700-é-t a lakásra és azon gondolkodom, hogy inkább már egy másikat finanszíroznék.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz concret_hp #4915 üzenetére
Olyan nincs, aki megbízható.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Nem. Csak a nyűg, a bosszankodás és baj van vele. Kevés pénzt termel, leamortizálják a lakást, meglopnak és nem fizetnek ki. Nem ajánlom.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Nincs közületek ingatlan értékbecsléssel foglalkozó egyén? Ha igen, az írjon már rám privátban legyen szíves.
Köszi
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Ne csak anyagköltséget számolj, hanem vállalkozási díjat is. És ha még csak 50k-is, a nagy lakásszámnál már jelentős. Nálunk 400 lakás van, ami már 20M+.
A másik oka az, hogy így nagyobbnak tűnik a nappali, és nem csak egy pici lyuknak, mint ami valójában a 15-17nm.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
válasz Rambovits #4300 üzenetére
A + hitellel az a baj, hogy azt is fizetni kell és hamar hitelcsapdába kerülhet az ember.
Üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz Rambovits #4288 üzenetére
Ingatlan árak nem fognak meglódulni, legalábbis az ilyen olcsó lakásokra. Ha csak 600k-m lenne önerőnek, akkor nem nagyon ugranék lakás vásárlásba. Egyrészt a kiegészítő költségekre nincs pénzed, másrészt a nagyobb hitelt nem fogod tudni fizetni. Ha nincs baj a nagyobb hitel kifizetésével (havi szinten), akkor záros határidőn belül tudsz nagyobb önerőt felhalmozni.
A lakásnézőben milyen szempontok alapján szeretnél válogatni?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz Apollo17hu #4269 üzenetére
Ez csak 1 nappali és 1/2 szoba. 1 főnek, esetleg fiatal párnak elegendő max 2 éves gyerekkel. Utána erősen szűkös lesz.
A szobák rendben vannak (képek alapján. A konyhabútor (gépészet nélkül) kb 100k/ méter alsó-felső szekrénnyel, normálisan megcsinálnva, kerülve a luxust. A fürdőre bármennyit rá lehet költeni. 100+ csillagos ég. A villanyszerelés lehet még kérdéses. Az az igényektől függően 50-100k körül adódhat,
A közvetítők ~5% felárért dolgoznak. Szerintem 7,5-ről lehet indítani az alkut, de 8,5-ért akarják eladni. Érdemes január-február magasságában venni, akkor mindig könnyebb alkudni, mint nyár elején.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Szerintem nincs.
Albit keresel? Hol, milyen feltételekkel?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
válasz attiati #4196 üzenetére
Az internetes élérhetőségéét. Valami hülye, megjegyezhetetlen / / / / címe volt. Valami eldugott kis oldal egy elásott szerver legmélyén.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Kb mind bedőlt hiteles, ha jól sejtem. Egyébként vannak ott olcsóbbak is.
Apropó, van valami interneten elérhető lista a végrehajtás miatti kényszer árverezés alatt lévő ingatlanokról. Egyszer már meglestem az okmányirodai hirdetménynél, de én hülye nem írtam fel. Nem tudná valaki megadni?
Köszi
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Az, hogy mennyit tudsz kiadni az albérlete csak a kereseted és az igényeid szabják meg. Nem feltétlen számít elszált ajánlatnak a 100k, csak kérdés, hogy hol, milyen állapotúról van szó, milyen környéken.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Az 5 is sok, nemhogy 10 Vagy ha vicc volt, akkor nem szóltam
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Csak saját mérőórás. fűtés az házközponti szintén saját órás. A konvektoros drága, főleg, ha ész nélkül használod. Ha fűtésen akarsz fogni, akkor jó állapotban legyenek a nyílászárók és legyél körbe fűtve, minden oldalról.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
20 év, amire visszahozza az árát és akkor nem számoltam azzal, hogy nem fizetik ki, meglopják, tönkre teszik.
Befektetési céllal max pénz menekítésre/eltüntetésre lehet használni.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Bezony, csak nem akartalak megsérteni, hogy rávilágítok.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz attiati #3970 üzenetére
Én inkább Velence-Székesfehárt látom a legrosszabbnak.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz attiati #3964 üzenetére
Szerintem sima panelok, csak nem 10, hanem 4 emeletesek.
Egyébként tudja valaki, hogy mit jelent a csúsztatott zsalus technológia? Rengeteget hallom hibásan használni.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Lízingtől óva intek mindenkit. Igaz autóval kapcsolatosan (15 darabos flottánk van) ott akarnak szívatni minket ahol tudnak. Pl: elkötötték a kolléga gépét, a forgalit be tudtuk mutatni, a biztosító fizette. Viszont a biztosítási káréték (biztosító becsüse szerint) 1,2 millával volt kevesebb, mint ami a lízingcég ki akart volna sajtolni a gépért, amit tőlünk akart inkasszózni. A másik, hogy egy 4 éves, 160 ezret futott kis teher maradvány értékének volt pofájuk 1,8 millát leírni, amikor 0 kilométeresen vettük 4 milláért és fizettük rá a havi díjakat. Vicc a lízing piac, maradjunk annyiban.
Magánszemélyként azt tanácsolom, hogy soha, semmi esetre sem lízingelni semmit. Lelopják az emberről még a gatyát is.
üdv ,föccer
-
föccer
nagyúr
válasz vendingo #3793 üzenetére
Szerintem állami támogatottság+ltp miatt magánemberként. Ha jól tudom, akkor a banki törlesztő nem írható le az adóalapból, de erről valami adószakit kellene megkérdezni.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz concret_hp #3784 üzenetére
Viszont akik el akarnak adni, a növekvő banki terhet és eladósodás miatt egyre többet szeretnének a csepp ingatlanukért kapni, ezért lesz a piac egy rétege, ahol emelkedni fognak valamelyest árak, leginkább a középkategóriás 3-4 szobás lakásoké, 80-120 m2 házaké. Akinek ennél nagyobb van, annak általában nincs hitele, aki ennél kisebben lakik, az meg ha eladná, akkor nem tudna még kisebbe költözni...
Persze ez is pont ugyan annyit érő spekuláció, mint amit te írtál
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Persze igaz, de akkor sem lenne hozzá lelkiismeretem. Ahogy mondani szoktam volt: A villamos bármikor elcsaphat és az életbizti nem biztos, hogy fedezi az adósságot... :-/
Egyébként eddig (kop-kop) mindig sikerült egész elfogadható módon kiszállnom a banki ügyletekből, bár ehhez néha kellett egy kis cash flow, de ez más lapra tartozik
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Kieg fedezethez nekem nem lenne merszem, feltéve, ha nem a saját ingatlanomról lenne szó. Másokat adóságba veretni. Brrr Nem lenne hozzá lelkiismeretem.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz concret_hp #3753 üzenetére
A banknak még lehet, hogy elég lesz, csak nem marad semmi az illetékre meg ügyvédre meg minden egyébre.
üdv, föccer
ps: XI ker felejtős, baromi drága. III- kerben csak a panelok az olcsók.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Buda I ker. Ez bejárós lesz. Ennyiért én azt csinálnám, hogy legolcsóbb lakást vennék VII - VI kerben, esetleg VIII külső részén. Max 5 év hitellel, ami még vállalható eladósodást jelent. És mindenképpen olyan szerződést kell találni, hogy 0%-os előtörlesztésre van lehetőség. 5 év múlva eladni a lakást, amiből már lesz annyi önerő, hogy valami normálisabb, hosszú távú kecót lehet venni.
Az 5 évhez mindenképpen ragaszkodni kell, minél hosszabb kamatperiódussal. Ha nagyon pontosan be tudod lőni a havi költségeket , akkor csőre ki kell használni, rakni félre minden pénzt, minél hamarabb előtörleszteni.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Panelt ne vegyél. Olcsó húsnak híg és baromi büdös a leve.
Kérdezem, hogy ha egyedül költözöl, akkor minek 3 szoba? És ne tavasszal vegyél lakást, akkor a relative a legdrágább. Ősszel lehet a legjobban alkudni.
Hol dolgozol, hol szeretnél lakást venni?
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Ezt neked és csak neked kell és szabad eldöntened. Tégy számvetést a havi bevételeidről, kiadásaidról. Nézd meg mennyi önerőd van, és mi plusz kiadással jár egy lakás vásárlás. Majd aludj rá kettőt és döntsd el.
ps: ez az 1 milla önerő nem túl vaskos. Majdhogynem elmegy a járulékos költségekre és akkor még ne vettél bútorokat, lámpát, ágyneműt, kést, villát ollót stbstb.
Ennyi pénzből max garzont 5-6 milla környékén, ami eléggé beszűkíti a lehetőségeket
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz Ace Ventura #3539 üzenetére
Szabad megtudni, hogy melyik bank és hogy hol, hogyan találtál rá az ajánlatra?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz Ace Ventura #3535 üzenetére
Soknak sok, de (elvileg) egy karbantartott társasháznak kell lennie, legalábbis a költségvetésben meg kell jelennie ennek a sok befizetésnek.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz Ace Ventura #3530 üzenetére
Ez a jobbik eset, hogy előre látóak a lakók. A téli fűtés meg tényleg nagyon lakás és lakó függő, feltéve ha egyedi mérés és elszámolás van. Ha idén megcsinálják a kiegészítő szigetelést, akkor meg pláne előrébb lesz mindenki.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz Ace Ventura #3528 üzenetére
Elég húzós, de elég sok minden van benne. 2 m3 melegvízet egyedül nem használ el az ember és 5M-lrt elég korrekt áron van, bár ebben a csúsztatott zsalus építési technikával vannak kétségeim, hogy nem az, de mindegy, ez nem számít.
A lényeg az,h ogy tudod-e vállalni a 21k+rezsi-t, vagy sem.
Nekem bent a a Hungária-Kerespesitől pár percre ugyan ekkora lakásra 9,5k a közös kts, amiben a takarítás, a szemétszállítás és 24 órás gondoki szolgálat van benne.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
A 16. kert istenítik az ott lakók. akivel Addig onnan beszéltem, mind azt mondta, hogy semmi pénzért nem hagyná ott. A 11 ker is jó, de vannak olyan részei, ami nehéz megközelíteni tömegközlekedéssel és viszonylag drágák az ingatlanok.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz attiati #3462 üzenetére
Dobtam egy privátot az infókkal. Ha tényleg jót akarsz venni, akkor muszáj lesz keményen utána járni. Elég nagy most a választék, de egy picit megindultak felfelé az árak. A bankik megint elkezdték nyomni a hiteleket, amennyire tudják + visszajön a szocpol, ha minden igaz. Szerintem ne várj nyárig, addigra megugrik pár százalékot a piaci ár.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz attiati #3460 üzenetére
Albérletezni ne akarjál. Komolyan mondom. Hatalmas szívás. Egyébként itt, ahol én lakom elég nyugodt a környék. Rendbe van kapva minden, kicsi a forgalom, pedig itt a Hungária egy köpésre. Ha kinézek az ablakon, nem látom a nyóckert, pedig az lenne, ha minden igaz. Metró 10 perc séta, bölcsőde, óvoda szintén. Penny market 5 perc, kisbolt lent a sarkon, gyógyszertár 2 saroknyira. Autóval és tömegközlekedéssel is pillanatok alatt ott lehet lenni szinte bárhol.
Saját részre nézegetsz?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
5 M körül ha megvan, akkor nem futhatsz nagyon lyukra. Persze a bútorozás még nincs benne, az az esetleges maradékból. Ha marad. Ha van örökségből származó ingatlan eladás, akkor ha jól emlékszem akkor 1 évig felhasználva egyéb ingatlan célra, lehet csökkenteni az illeték alapot. Ennek nézz utána.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
30-40%, bankja válogatja. És ezen kívül még maradjon pénz az illetékre, ügyvédre, földhivatalra, közjegyzőre.
Milyen értékben gondolkodsz?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz Ace Ventura #3447 üzenetére
Budapest Bankba van most valami megtakarításos hitel. Valami olyasmi a lényege, hogy ha BB számládon van valamennyi forint, akkor annak napi szinten néhány tízezred részével csökkentik a tőketartozásodat. Állítólag egész jó kis kondíciókat lehet vele összeszedni, ha már folyamatosan van 100 k körüli pénz rajta. Érdemes lehet esetleg őket is megkeresned.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz Ace Ventura #3443 üzenetére
Az eléggé hülyeségnek hangzik. Hacsak nem változott az utóbbi fél évben valami drasztikusan. Este utána nézek.
Egyébként ha nem titok, akkor mi a célod? Akár privátban is jöhet.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz Ace Ventura #3440 üzenetére
Ingatlan fedezet és elfogadható fizetés kell hozzá. A pontos számokat nem tudom.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz Ace Ventura #3438 üzenetére
Foglalkoztam vele mostanság elég sokat, mi lenne a kérdésed?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Jól látod a dolgokat. Kicsi parasztház, lent a bánatba. Csak a szívás van vele. Remélem tudnak valami zsetont szerválni. A szándék megvan mindkét részről, csak pénzük nincs.
Az ltp is 4 év, legalábbis a fundanetánál. A legnagyobb bajom az, hogy nem akarok havonta lemászkálni+adót fizetni a kiadásból. Ha ezeket összeszámolom, akkor a 30k helyett 45k-t fizetnek bő 4 évig, vagy 30k-t fizetnek bő 7 évig. És akkor még nem számoltam az inflációval... Nem, ezt mindenképpen elvetettem. Max 3 részletben, 1 év alatt, de ez nekik annyi, mintha eygszerre kellene kifizetniük.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Nekik is ez volt az vágyuk, hogy beköltöznek és részletekben kifizetik a vételárat. Csak gyorsan kiszámoltam, hogy a felmerülő egyéb költségeim miatt több mint 7 évig kellene fizetniük, akkor azt mondtam, hogy én ugyan nem vagyok hajlandó ezt a kockázatot vállalni. Ha csak a 1,5M-et nézem és a 30k-t, akkor is több mint 4 év. Én ezt sem vagyok hajlandó vállalni. 4 év alatt biztosan eladom ennyiért.
Ha meg tudják oldani, hogy össze szedik, akkor okés, mehet a buli. Max 3 részletben vagyok hajlandó elfogadni a vételárat, max 1 éven belül.
Tőlem az ingatlan 150 km-re van. Nincs cérnám havonta lekocsikázni 10k-ért, 3 órán keresztül.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz Psytróger #3411 üzenetére
Akkor asszem ez legyen a vevőnek a gondja megoldani Elsőnek azt szerették volna, hogy 30k/hónap részletekkel fizetik nekem ki a teljes vételárat. Amikor lediktáltam, hogy +15k költségem lenne vele havonta és 7 évig tartana, amit nem vagyok hajlandó bevállalni, akkor meg csak pislogtak
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz Psytróger #3408 üzenetére
Gondolom a lakáshitelekre szigorúbbak a feltételek, mint a szab felhasználásra. Gondolok itt minimális keresetre, meg ilyenekre.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Én lennék az eladó, így nem töröm magam annyira, csak gondoltam utána nézek. Meglesem milyen takszövik vannak a környéken, köszi a tippet.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz Psytróger #3404 üzenetére
Hát, a tényleges értéke valahol 2-2,5 M körül lehet, de eladni ilyen áron kb lehetetlen. Akkor lehet marad az szabad felhasználású. 1,5 milláig az is simán mehet.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Az alábbiakban kérem a segítségeteket: Van egy kis parasztház, amit 1.500.000.- ft áron kerül eladásra. A vevőnek kb 0 forint áll a rendelkezésére, mert a jelenlegi albérlet elviszi a pénzét. 45 éves anya-apa-lánya triumvirátusról van szó. Az apának bejelentett, minimálbéres munkája van (elvileg). Havi törlesztőnek 30k forintot tudnak vállalni. Ha van ingyenes előtörlesztési lehetőség, az előny, de nem feltétel.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami reális megoldás arra, hogy ezt a 1,5M ft-t megkapják valamilyen pénzintézettől, és ha igen, akkor melyiktől.
Amit én néztem nekik, az a CIB-nek lenne a FIX3 vagy FIX5 lakáshitele. Honlap szerint lehet telibe hitelezni, de ez így is van?
Köszi
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz attiati #3389 üzenetére
Ha az igazolás kiállítása, ügyvédi ügyintézés, bankhoz pénz beérkezése között túl sok idő telik el, akkor lehetséges, hogy a bankhoz beérkező összeg nem fogja fedezni a hitel törléséhez szükséges összeget.
Erre a dev hitelek esetében volt egy olyan szokás, hogy + néhány %-ot kellett a bankba küldeni, és a fennmaradó részt visszautalták. Legalábbis hitel vég- vagy előtörlesztésnél így van/volt. Hogy az ügyvédi adás/vételnél így van-e azt nem tudom.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz concret_hp #3385 üzenetére
Hát, vagy meg kell fűzni a vevőt, hogy tegye le előre az egész zsetont. De ez elég ritka. Leginkább az a szokás, amit leírtam, illetve ha nincs jelzálogjog az ingatlanon, akkor általában annyit szoktak kérni előlegként, amit az eladónak kellene az esetlegesen vásárolt másik ingatlanhoz előlegként letenni. Szóval igen, amíg valaki nem teszi le a teljes zsetont, addig megakad az egész lánc. Szópóka, de Magyarországon ez a jellemző. Semmi pénzből akarnak az emberek ingatlant venni/cserélni. Többek között ezért is ilyen hatalmas a lakosság eladósodása.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz attiati #3383 üzenetére
Előlegben annyit ad a vevő, hogy kifizessék a bankot, leveszik a jelzálogot, a bank lekerül a tulajdoni lapról, a vevő kifizeti a maradékot, a vevő felkerül a tulajdoni lapra.
Ha a vevő nem akar/nem tud annyi előleget adni, hogy elég legyen a banki hitel kifizetésére, akkor az eladó vagy előteremti a maradékot, vagy nem lesz üzlet.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Azért az is elég nagy cumi.
A társasház alapítás nálunk is majd 2 évvel a vásárlás után jött össze. Itt mist kő keményen ment a pénzmosoda. Kár, hogy mi nem láttunk belőle semmit
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Ja, ezt olvastam régen is. Azóta legalább a ti részetek rendeződött?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz erdey_a #1605 üzenetére
én most konkrétan az 560k illetéken buktam ki. a többiről tudtam, hogy nagyából mi merre hány méter, de ez azé....
Az meg nagyon szép és jó, hogy új lakás vásárlásakor nincs illeték. Csak az a baj, hogy új lakás 20 misinél kezdődik. Arrol nem is beszélve, hogy eleddig egyetlen egy alaprajzot sem találtam, ahová szivesen beköltöznék, mert egyszerűen lakhatatlannak néz ki az alaprajz...
Szóval akkor számolhatok úgy, hogy:
1 milla illeték, átírás, egyéb költségek
1 milla felújjítás, ha nemc sak festeni akarok.
2 milla gépészet és bútorok....
Asszem nincs félretett pénzünkÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Ne szivassatok.
Több mint fél millát kell azért fizetnem, mert vettem egy lakást?
Ez komoly? Beszarok ezen a kib@-*tt sitt kócerájon...
vazzek azé ez most szíven ütött.....Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz erdey_a #1596 üzenetére
És mennyibe kerülnek ezek a ''járulékos'' költségek? Úgymint: értélbecslés, szerződéskötés etc..etc..
Arra van mód, hogy kiegészítő ingatlan jelzáloga nélkül lehessen hitelt felvenni? Tehát ne kerüljön senki lakása/háza veszélybe azért, mert engemet kirugnak?
thxÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz Quentin Ruby #1594 üzenetére
Az egész jó kilátás
Még egy kérdésem lenne mára: Mennyire járható út az, hogy besétálok valahova hitelért, úgy, hogy még nem néztem ki magamnak a konkrát ingatlant? Kiindulva abból, hogy amire a pénz a számlámra érkezik, addigra egészen biztos, hogy megváltozik az ingatlan kínálat.
Tehát amint megvana pénz, megveszem a lakást, és utánna ''elszámolok a bank felé, hogy tessék, ezt vettem a belőle.Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz #32577792 #1591 üzenetére
Szia ungawa.
Ismét itt vagyok
Lassan realizálódnak a dolgok, ismét tanácsodat kérem
A jelenlegi helyzet:
Január-februári lakásvásárlás a terv. Kedvesemnek netto 128.900.-, nekem 143.000.- forint lesz akkor a várható keresetünk (nekem lehet több, de azzal nem tudok előre kalkulálni, hogy mennyi).
Ebből reálisan ~100k-t tudunk törlesztésre fordítani.
Első lakásunk lenne. Cél: 50-60nm Bp, használt, normális helyen: 10-12 millió.
Megtakarításunk a vásárláskor megközelítőleg 4 millió forint lesz. (ebből max 3milla mehet a lakásra, a többi kell a bútorra
Gyermek nincs, házasok nem vagyunk.
Kérdés: Jelenlegi felállással mi az elérhető? Kell-e házasság, vagy elég-e az élettársi kapcsolat?
Mindemellett tegyük fel, hogy minden elképzelés érdekel, ami nem 100% meriti ki a szabad rablás fogalmát
üdv.: föccerÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
beüt a krack
eladom/veszek lakás egyszerre, és a jelenlegi hitelt ráterheltetem az új lakásra.
Ha jól tudom akkor működik.Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Ha kiveszik, és ha van hova hazaköltöznöd
Nekem nem lenne hova költöznöm, és amekkora lakást venni tudunk, annak nem lenne akkora albi díjja, ami fedezi a lízingetÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
A hitelnél a neveden van a lkás, csak a tulajdoni lapra rá van vezetve, hogy terhelt az ingatlan. Ez annyit jelent, hogy nem adhatod el, csak ha rendezted a tartozást, vagy átviszed egy másik ingatlanra a terhelést.
Vagy nem?Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz #32577792 #878 üzenetére
üdv.
lehet kérdeztem már, de ismét kérdezem
Van-e olyan lakáshitel konstrukció, ami 40-50% önrész<5-5,5 millió forint> mellett <+bevállalós szocpol<amíg fel lehet venni...>> segít laháshoz jutást úgy, hogy nem kell hozzá 'külsős' lakásfedezet?
<msn-címed van esetleg?>
thx
üdv.: föccerÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest