-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Ebbe az alaplapba szeretnék egy 500gb-os M2-es ssd-t. Középkategóriásat, újat az operációs rendszer futna rajta. Általános használatra. (böngészés, youtube).
-
HARDVERAPRÓD
válasz Trailblazer #79632 üzenetére
Mit miért?
70-et írtál, 71-ért kapható. Ha ez sok különbség, ezzel nem tudok mit kezdeni.
Igen gen4. Ez baj? -
HARDVERAPRÓD
válasz Trailblazer #79628 üzenetére
Szia. Amit szeretnél abba szerintem a gen 5x4 nem fér bele (100 fölött vannak inkább szerintem).
Ez szerintem bátran vehető arra amire neked kell
990 PRO NVMe™ M.2 SSD 2 TB
MZ-V9P2T0BW -
yanna
addikt
válasz Trailblazer #79629 üzenetére
Régebben jobban pörgött, mostanában kell kis idő, hogy szaki válaszoljon.
-
Trailblazer
veterán
válasz Trailblazer #79628 üzenetére
Ennyire halott ez a topic, vagy ilyen nehezet kérdeztem?
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Trailblazer
veterán
Üdv! Érdeklődnék jómagam is a sablon alapján.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
Maximum 70 ezer.
2. Mekkora SSD-re van szükség?
2TB.
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
M.2 NVMe kéne ezúttal, gen. 4 és 5 is támogatott.
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
ASRock Z890 PG Riptide a lap, LGA 1851.
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Passz, 2 vagy 3. Sosem szoktam ezt figyelni.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?Nagyobb terhelés lesz, mint egy átlag (video recode is fog zajlódni rá/róla), de a profi cuccokat se nem tudom, se nem akarom megfizetni. Mindenesetre a lehető legtöbb TBW érték legyen.
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
A használt lutri, újban gondolkodok.---
Kösz a segítséget előre is!Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott 1 db Lenovo ThinkPad T16G3 Samsung 990 2 TB SSD-vel.
A hűtőpárnát, vagy mit, alulra (az alaplaphoz közelebbi oldalra), vagy felülre (a burkolathoz közelebbi oldalra) helyezzem?Ugyanez kérdés P53 esetében is, 1TB M.2 2280 PCIE 4X4 OPAL KIOXIA SSD-vel.
Ebben alapvetően alul vannak gyárilag az SSB slotokban a hűtőpárnák, de nem tudom, nem kellene-e inkább a másik oldalra, felülre tenni, hogy az SSD ne feszüljün?Azért is merült fel bennem, mert némileg feszülősnek látom, továbbá ma mondta egy srác, hogy ő mindig is úgy tudta és tudja, hogy a chipek felületét kell védeni. Ez viszont laptop esetében nem az alaplaphoz közelebbi, alsó, hanem pont a fedélhez közelebbi, felső rész lenne.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz TurpiUrfi2 #79623 üzenetére
The AMD A9-9410 SoC was a mobile processor with 2 cores, launched in May 2016
Ez inkább 8 éves tech lesz, nem 4. Az más dolog h. 4 évesen vettétek (ha használtan került hozzátok, nem újonnan). Újonnan is inkább az alsópolcos kategóriának számított.
-
-
TurpiUrfi2
tag
Sziasztok!
Nagyon őszintén szeretném kezdeni a hozzászólást. Az alap fogalmakon túl (mi az SSD , mi a HDD, mekkorák a tárterületek stb. ) fogalmam nincs a számítástechnikai hardverek aktuális méretezéséről - helyzetéről. (A bevezetőt becsülettel végigolvastam - mert nagyon becsülendő hogy ilyenekkel segítitek az embereket!!!!!!! ) -----A szitu annyi, hogy van az asszonynak egy pár éves HP laptopja, amit eddig totálisan elhanyagolt és most bizonyos munkahelyi változások miatt felgyorsítana - újra használna. Most is pörög de SSD váltást javasoltak még gyorsításhoz. Elektronikus adathordozója meg amúgy sincs - életének digitális adatai nem voltak eddig mentve -- szóval a terv az : gépbe SSD be, eddigi HDD - je meg mentő háttértárnak megtartva. Amennyiben ez a terv reaális szerintetek. ---- Helyileg van informatikus / bolt aki segít csak nem szeretnék nagyon hülye lenni a döntés előtt. Szóval megközelítőleg mit lenne érdeme? Specifikációk - válaszok :
1. Fogalmam nincs - 20 -30 között? Itt már látok belépőket nagyon rövid keresés után.
2. 1 TRbyte esetleg jó lenne. - kevesebb se baj.
3. HP CK41RUH8 gép (Proci : AMD A9- 9410- Radeon RS)
4. Ha gyakoriak a meghibásodások akkor 10 , ha elenyésző akkor 3 is elég. Nem ismerem SSD-k meghibásodási gyakoriságát.
5. Abszolút átlagos felhasználás
6. Csak új.Bónusz : csatlakozók - Fogalmam nincs de ez egy 4 éves gép , portokkal olyan nagy baj nem lehet.
Köszönet!!!
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy Lenovo ThinkPad T460 készülék:
Processzor: Intel(R) Core(TM) i5-6300U CPU @ 2.40GHz 2.50 GHz
RAM: 8 GB
SSD: 256 GB
Jogtiszta Windows: Windows 11 Pro 64 bit 23H2Milyen SSD-vel tudnám bővíteni, ami kompatibilis vele, és nagyobb lenne a tárhely, és akár gyorsabb is?
Gondolkoztam, hogy beleteszem a feleslegessé vált Kingston Fury Renegade 1TB-ot, de nem kompatibilis vele, ha az utánajárásom helytálló (de nincs nálam, így most nem tudom meglesni):
- 1db 2.5" SATA III SSD max 4 TB max.
- M.2 2242 SATA SSD 1 TB max.
1.) Jól értelmezem, hogy akkor M.2 2242 SATA 1 TB SSD-t kell keressek?
2.1.) Lehet még ilyet újonnan venni?
2.2.) Ha nem, hány óra, vagy írás/olvasás legyen benne max, h biztonsággal meg tudjam venni? -
Land
veterán
válasz Pyttawrx #79618 üzenetére
Nem sok különbség van árban a 2 "olcsó" és az MX500 között. Akkor már inkább utóbbi. Köszi!
Aprót néztem még, ott főleg Samsung 870 QVO/EVO van, ami itt annyira nem ajánlott.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
Üdv!
2 kérdésem lenne-
1. A C: meghajtó (Crucial MX500), melyen a Windows van 56 %-os állapotú. Mikortól számít rossznak? Érdemes lenne lecserélnem? Ha igen mely típusok tűrik jobban a Windows állandó birizgálását?
2. Szeretnék venni egy 2 TB-os sata 3-as SSD-t adattárolásra, torrentezésre. Ehhez jó lehet egy 40 ezer Ft körüli típus is? Vagy ajánlottabb fentebb tolni a keretet?Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
crazycaptain
csendes tag
25e
1TB
Asztali, M.2 /Ez egy 256gb -os ssd a rendszernek/ Tennék bele még egy m.2 es ssd-t ha megoldható sebesség csökkenés nélkül vagy maradjak sata ssd-nél?
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
3 már jó
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos
Új.Never let the fear of striking out keep, you from playing the game!
-
Fernet
senior tag
Ősszel vettem egy (több helyen, köztük itt is ajánlott) WD Black SN770 1TB SSD-t. Win11 megy róla, eddig bevált, nincs gondom vele, gyors. A keretedbe pont belefér.
Nálam egy B650-es ASUS lapban megy.Ja és 5 év garis
-
lsc
nagyúr
30e
1TB
Asztali, M2
[link]
3 már jó
Átlagos
Új.Az élet kegyetlen .
-
deliceN
csendes tag
Sziasztok, üdvözlet!
Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
60.000
2TB
M.2 NVME
https://www.asus.com/hu/motherboards-components/motherboards/tuf-gaming/tuf-gaming-b550-plus/
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél
több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
5 / 5+
Átlagos, játékoknak és filmeknek.
Új és használt egyarántJelenleg van egy Samsung 970 EVO PLUS-om (500GB) amin a windows van, mellette 2x1TB HDD (WD blue és red) ezek kellé keresnék most egy 2TB-os modellt főleg játék-ra illetve filmekre vegyesen.
Az alábbiakban gondolkozom:
Lexar NM790
Kioxia Excercia Plus G3
Western Digital SN770De bármilyen más ötletet meghallgatok, alkatrészeim az adatlapomon.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok,
Ez a WD Blue 3D 2TB M.2 Sata3 helyett milyen jó fajta SSD-t ajánlanátok?
(ami tudja azt legalább és nem melegszik)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
weri
senior tag
Üdv!
Olyan problémával találkoztam amit nem nagyon tudok mire vélni.
Kb. egy hete teli volt az SSD bad sectorral. Nagy nehezen áttudtam menteni róla az adatok nagy részét. Utána lassú formázással újra formáztam és 0 bad sector.
Ezután feltöltöttem a nagy részét adattal (nem fontos adatok) és amíg bekapcsolva volt a gép addig minden szektor tökéletes volt.
Ma állt kb. 10 órát a gép és a szektorok nagy része már Poor minősítést kaptak.
Nand flash hiba lenne ez vagy vezérlő ? Vagy egyik se? :d
Kingston NV2 2TBNem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
hockeyapu
senior tag
Most vettem egy Hiksemi (Hikvision) Külső SSD 512GB - T100 POCKET tárolóeszközt .
Most teszetelem, eddig jónak tűnik !Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
november
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
60 000 ft.
2 TB
Egy Lenovo Legion 7 laptopba kellene, csatlakozó: NVM Express, adatátvitel módja: PCIe 3.0 x4
LENOVO Legion 7 16ACHg6
3 év minimum.
Átlagos. Oprendszer lenne rajta és játékokat futtatnék.
Csakis új.Az ADATA LEGEND 840 2TB M.2 mi a véleményetek? Mennyire megbízható?
-
pluto1969
aktív tag
Adata SX8200 pro (itt látom a vezérlő és a flash chip mizériát, van most arra infó, hogy mégis melyik verzió van most piacon?)
Itt egyesek szerint az Adata ördögtől valók, de a kérdésedre válaszolva, a legutóbb vett 1 TB verzió SM2262EN és Samsung 136L TLC nand, megfűszerezve egy Samsung Dram-mal. A 2 TB verzió ugyanez, csak Micron TLC nand-al szerelt. Kingston NV2 biztos nem vennék ez helyett. -
JBeniiii
lelkes újonc
Sziasztok SSD vásárlás előtt állok, és ebben kérném segíłtségeteket!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 15-20.000Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség? 512 GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali gép, M.2
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) MSI B460 TOMAHAWK ( https://www.msi.com/Motherboard/MAG-B460-TOMAHAWK/Specification?_gl=1*2l9geh*_up*MQ..*_ga*MTM1MzA0Mzg2Ny4xNzM1MjIzMzMy*_ga_2FQZ8W9D09*MTczNTIyMzMyOC4xLjAuMTczNTIyMzMyOC4wLjAuMA..)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) Leaglább 1 év.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlagos.
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? Használt is szóba jöhet.
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Tonyk
veterán
Amit még találtam aprón:
SK Hynix BC901
Micron 2400
Intel Solidigm P41 Plus
WD PC SN560
WD SN740[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Sziasztok!
Külső, usb3-as házba keresnék új , 1TB-os , m.2 ssd-t.
Adattárolási, oprendszer telepítési és egyéb utility funkcióra
Amit hirtelen találtam megfelelő áron:
Adata SX8200 pro (itt látom a vezérlő és a flash chip mizériát, van most arra infó, hogy mégis melyik verzió van most piacon?)
WD SN580
Kingston NV2Tehát olyan 23-26e környéken keresgélek.
Ha van ötlet másra , köszönettel fogadom.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
NasCa
tag
Sziasztok! Ebben kérném a segítségeteket.
20-30k
1 TB
Asztali, M.2
[link]
3
játék miatt
leginkább új[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz viperabácsi #79576 üzenetére
Oda még a wd green is opció lehet.
-
Paxker315
addikt
válasz viperabácsi #79576 üzenetére
Én az mx500-t venném saját részre. A bx nem opció. Szerk: ja, az ár miatt inkább a western digital lehet észszerűbb
-
viperabácsi
addikt
Üdv !
Egy Acer laptopba ( kb 6 éves ) kellene tárolásra egy ssd a gép ritkán van használva .
A három kiszemelt :
Crucial 500GB 2,5" SATA3 BX500
Western Digital 500GB 2,5" SATA3 SA510 Blue
Crucial 500GB 2,5" SATA3 MX500
Melyik lenne a legmegfelelőbb ?
Előre is köszi !Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Ipodmánia
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni ssd ügyben. Pár éve a Samsung Pro széria volt az igazi, a Kingston pedig az olcsó és lutri hogyéppen mi van benne. Most a Fury elég nagyot megy, és jobb a 980 pro-nál is a twb -je. Hogy állnak a dolgok most?1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 40k
2. Mekkora SSD-re van szükség? 1TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? PC, M.2
[link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) Inkább 5, de legfontosabb, hogy inkább ne legyen meghibásodás
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlag, netezés, YT, nagyon ritkán kis cad, VR sim játék és majd GTA6. Nem igazán izgat, hogy pár másodperccel hamarabb töltődik be valami, kb minden nvme ssd piszok gyors. A lényeg nekem tényleg a megbízhatóság, ne 100 fokon menjen, ismert legyen a belseje.
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? Inkáb új, de meggyőzhető vagyok.[ Szerkesztve ]
-
zsoltip
őstag
válasz donjohnson #79572 üzenetére
Tömeg okán. Nem kell már a P széria felszereltsége, irodai használatra elég lesz ez is.
Egyébként pedig, az előző generációk okán, szerintem bekevertem önmagamat a T16 Gen3 slotjai kapcsán, mert az elődökben még más volt a szitu. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy Lenovo ThinkPad T16 Gen 3, keményen 1 db SSD slottal. Erre ma, vásárlás és bontás után lettem figyelmes. Eddig úgy könyveltem el, hogy az előd P53 512 GB-os SSD-hét fogom a gyári 1 TB MELLÉ tenni.
Most viszont 2 TB SSD-t keresek.
Lenovo ezt a 3-at adja hozzá, ha ezzel a kapacitással veszel gépet:
Lenovo SSD 2TB M.2 2280 PCIE 4X4 OPAL SK HYNIX
Lenovo SSD 2TB M.2 2280 PCIE 4x4 OPAL Micron
Lenovo SSD 2TB M.2 2280 PCIE 4X4 OPAL KIOXIAProbléma: Nem találok ilyen egységeket.
Amit néztem, hogy jó lenne, de nincs OPAL hardveres titkosítás: Kingston FURY Renegade 2TB M.2 PCIe
Tudtok ajánlani OPAL-lal ellátott típust?OEM vs egyéb SSD, és OPAL, és ThinkShield Secure Wipe hármas kapcsolatára magam is keresem a választ. Valóban eltűnik a ThinkShield, ha nem gyari SSD kerül a laptopba?
Link ehhez ThinkPad topikba.Köszönettel várom a javasolt típusokat és a válaszokat.
-
pluto1969
aktív tag
Vennék egy WD Red SA500 500GB M.2 ssd-t jó áron. Ez nas-hoz a gyártó szerint, de én sima ssd-nek használnám. Van valami hátulütője ennek? használhatom ugyanúgy mint bármilyen másik ssd-t?
-
csibe1
addikt
válasz V.Dave #79565 üzenetére
A linkelt kép igazából semmire sem jó.
Kellene egy pontos laptop típus, a benne lévő hardverek pontos típusa, milyen oprendszer fut most rajta.
Tudni kellene, hogy mekkora a legnagyobb támogatott meghajtó.
Aida például pontosan kilistázza mi van benne.Ezt hogyan értetted? : "Jól tudom hogy ez a technológia elég elavult, és csak 5-600 MB olvasás megy maximum?"
A benne lévő HDD-re? Az még annyit sem tud igazából.
Alapból 5400-as fordulatú merevlemezek vannak a régi laptopokban, amik veszett lassúak. A 7200-as az már jobban teljesít, de az SSD-hez képest még mindig kevés.Amúgy meg a HDD sehol sincs az SSD-hez képest, mert az SSD-nél azonnali az elérés.
Több régebbi kiadású laptopba is tettem SSD-t a HDD helyett, és látványos volt a gyorsulás.
Sokkal gyorsabb volt a rendszer betöltése, és a programok indulása még a régebbi laptopokon is." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
V.Dave
senior tag
Sziasztok milyen SSDt ajanlanatok egy régi HP laposba. Jelenleg ez van benne, [link]
1TB ig gondolkodom. Jól tudom hogy ez a technológia elég elavult, és csak 5-600 MB olvasás megy maximum?Xiaomi mi 8 6/128
-
pluto1969
aktív tag
válasz littlerock #79562 üzenetére
Nem mindenkinek triviális, és a csak szó nem illett a mondatba. Így teljesen más értelmet ad a mondatnak.
bár tényleg triviális csak a különbség a két széria között.
De szerintem engedjük el, ebben nincs több. Lehet én értelmezem rosszul.[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Sziasztok,
kérlek, segítsetek használt SSD vásárlásban.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? Régi a gép, minél kevesebbet, max. 10k-t (postával együtt)
2. Mekkora SSD-re van szükség? 256GB-ra gondoltam (Windows 10 menne rajta)
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali, ilyen csatlakozók vannak rajta:
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) Asrock H110M-HDV
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) Használtra gondoltam, nem számítok garanciára.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlagos (otthoni netezős gép)
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? Használtra gondoltam, akár innen a hardverapróról.Jelenleg üzemel egy Samsung 512GB-os a gépemben, fórum ajánlásra vettem, tökéletes. Szét van osztva, 70GB van a rendszernek, de folyamatosan megtelik (nincs semmi nagy fájl a C-n, minden film, kép, stb. a D-n van, csak a programokat telepítem a C-re, abból a legnagyobb a Photoshop). Gondoltam rá, hogy innen csípek még le 25GB-t, de az is meg fog telni szerintem.
Köszi, ha útba igazítotok -
pluto1969
aktív tag
válasz simpley #79558 üzenetére
Hát persze. Azon kívül, hogy a BX és MX széria mindenben különbözik egymástól, tényleg triviális a különbség. Csak a nand, a vezérlő és a Dram (hiánya) különbözik. De abban igazad van, hogy az MX a jobb választás. amíg lehet kapni, mert nem sokáig gyártják már.
Ég és föld a különbség az MX javára. -
letsgomnml
csendes tag
Sziasztok,
Van egy m2-es ssd-m a lapon, azonban ez csak 1 TB-s, kevésnek érzem, ezért szeretnék bővíteni a tárhelyen az új PC-ben.
Főleg tárolásra használnám, azonban lenne rajta pár single game is, ezért gondolkoztam az SSD-n, mivel játékot is telepítenék rá, ezért lehet szükség lesz rá, de főleg amiket tolok azok az M2-ről futnak, ha szerintetek elég egy HDD is erre a célra, akkor azt is szívesen fogadom!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 50-60k
2. Mekkora SSD-re van szükség? minimum 2TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? PC
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) [link]
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) Irreleváns szerintem.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Átlag, semmi munka, csak tárolás. film-képek-videók-pár single game.
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? Új.
Köszi! -
funThOMasz
csendes tag
válasz funThOMasz #79555 üzenetére
Még annyi az eredeti hsz-hez, hogy nem tudom befolyásol-e valamit, de ilyen az ssd lefogatása :
[kép] -
Tomek979
tag
sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy mi a különbség a crucial bx és az mx széria között?
Szeretnék vennni 1TB méretben általános felhasználásra (chrome, torrent, film, minimális játék, zenehallgatás), de nem tudok dönteni. Minimális különbséget látok csak, de ha megéri megveszem a jobbat. Egy mx 240Gb már van azt szeretném nagyobbra cserélni. -
petakpa1
őstag
Van egy 3 TB-os WDC WD30PURZ-85GU6Y0 HDD-m. Kizárólag adattárolásra használom, kb 50%-ig van adatokkal, de ebből csak olyan 1,2 TB olyan amit máshonnan nem tudok pótolni.
Szeretnék egy 2 TB-os másodlagos háttértárat amire mondjuk havonta 1x biztonsági másolatot készítenék a HDD-n lévő olyan adatokról amelyek nem pótolhatóak. Csak azokat a file-okat íratnám felől, adném hozzá a biztonsági másolathoz amelyek változtak az elmúlt 1 hónapban, tehát nem lenne intenzíven írva a másodlagos háttértár.
Elvárásom viszont, hogy álltában ne pusztuljon meg a másodlagos lemez.Három kérdésem lenne:
1) HDD-t vagy SSD-t lenne érdemes erre a célra választanom? Csatolófelület inkább SATAIII.
2) Amennyiben SSD akkor milyen típusokat javasoltok? Crucial BX vagy MX-et néztem ki, de más típust is örömmel veszek ha szól mellette ésszerű érv.
3) MX megéri szerintetek a felárát?"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
funThOMasz
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket kérném az alábbiak szerint :
max.40k
1 TB.
Laptop, M.2.
Acer Nitro AN-515-54-77VS (Intel Core i7 9750H, GeForce GTX 1650)
[link]
5.
Átlagos felhasználás, játék. (már ami még elfut rajta)
Csak új.Ezek esetleg jók lehetnek?
Samsung 980 1TB M.2 PCIe (MZ-V8V1T0BW)
Samsung 990 EVO 1TB M.2 (MZ-V9E1T0BW)Előre is köszönöm!
-
littlerock
aktív tag
Sziasztok!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 30.000 huf
2. Mekkora SSD-re van szükség? 512 elég de ha jó az ár lehet 1000 gb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? M.2
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) HP 440 G5 (pontos link)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 3/5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? általános, de nem baj, ha gyors
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? újMagyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...
-
ot93
senior tag
50e körül
2tb
m.2 bár satásat sem zárom ki
[link] - MSI B550 Tomahawk
minimum 3
videofájlokat tárolnék rajta (Motoros túrán vinném magammal, egy házban, azon kívül az asztaliban lenne beépítve. Ergo felmásolom az videófájlokat nap végén, ezután otthon már nem is kell másolgatni. A jobb írási sebesség miatt m.2 jobb lenne, de sata megoldás is jó lehet, mivel az asztaliba mindkettőt be tudom építeni.)
minimálisan használt is szóba jöhetCRF300L
-
sixpak
nagyúr
Üdv.
Szükségem lenne egy 2TB-os M2 SSD-re, lecseréltem a házamat és mind a 4 storage bay-t ki kellett vennem, a hűtés miatt, így a 2HDD-m ugrott sajnos, nem fér be a házba.
Ami fontos, hogy kizárólag képek tárolására lenne használva, amire a HDD is volt.
Sebesség lényegtelen, megbízhatóság a fontos és hogy ne menjenek a levesbe a képeim 2 év múlva.
A lapom egy Asrock X870 Pro RS, a 3 M2 slotból kettő már foglalt, egy 4 és egy 4-5 hybrid gen egység van bennük, a harmadik helyre menne az új.
A legolcsóbb, megbízható megoldás érdekel, új termékben gondolkozom.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
ati888
senior tag
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 50k körül
2. Mekkora SSD-re van szükség? 2000 gb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Külső házba rakom
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) usb külső ház
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 3/5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Filmek tárolása, TV-re dugva
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? Használt is garanciával -
simpley
őstag
Üdv!
úgy néz ki hamarosan ssd vásárlás előtt állok. A jelenlegi MX500 250GB-osom a minap warningolt egyet, majd rögtön 46%-ra esett a health szintje. (persze lehet hogy ezelőtt is esett, nem tudom mert csak ez után telepítettem a crystaldisk nevezetű programot). Lényeg: ezen a 250-esen van még 60gb szabad helyem. Alapvetően csak az OS-t, antivirust, ms office-t, tárolom rajta illetve a onedrive-os szinkronizációk is erre mennek amikor letöltök valamit pc-re. Kérdésem, hogy hosszabb távra melyikre érdemesebb beruházni, az 1TB-os vagy 500GB-osra ilyen felhasználás mellett?signed by simpley.
-
Hauptmann
addikt
1 TB-os és 4 TB-os méretben M2 esetén Samsung 990 PRO-nak van valami alternatívája? Az 1 TB-sen lenne a Windows, a 4 TB-sen a programok, játékok, meg tárolás.
-
gjohnny
tag
Sziasztok,
Haldoklik a gépemben az egyik HDD kellene helyette egy SSD.
kb. 60, max 70 ezer.
2TB
Asztali gép, M.2 csatlakozó. Az alaplap M2_1 slot-jában van egy Adata XPG Gammix S11 Pro M.2 1TB. Az új SSD az M2_2-be fog kerűlni.
[MSI X470 GAMING PLUS MAX]
Minimum 5.
Adattárolás, fejlesztő környezetek, játék, néha kép szerkesztés- videó vágás, lehet késöbb oprendszer is lesz rajta.
Csak újFontos lenne, hogy megbízható típus legyen, és lehetőleg minél hűvösebb, illetve hogy lehessen rá könnyen bordát tenni (Olvastam olyat, hogy bizonyos Samsungoknál szintkülönbségek vannak az SSD tetején, és csak trükközéssel, eltérő vastagságú hövezető tappancsokkal lehet megoldani a megfelelő hőelvezetést).
Szerk: Jut eszembe szeretnék kérni egy jó hűtőborda ajánlást is, amit könnyen fel lehet rőgzíteni az ajánlott SSD-re. Szeretem ha minél hűvösebbek az alkatrészek a gépemben.
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
Srácok ez most komoly?? Van erre kibeszélő topik.
Ezért töröltem a hsz-eket. Kérlek titeteket legközelebb egyből vigyétek oda.
köszi. -
Erunosta
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy másodlagos SSD-t mivel a HDD-m haldoklik.
Egy régi gépem és rendszerem van még 2013-ban raktam össze kisebb upgradekkel.
i5-3470
GIGABYTE GA-H77-DS3H (rev 1.1)
16GB RAM
RX 580
KINGSTON SH103S3120G 120,0 GB (HyperX) ez az elsődleges amin a rendszerem van, még mindig gond nélkül működik.
Windows 7 x64 Pro (Igen, kéretik ebbe nem belekötni viszont ezt is figyelembe venni.)Amit szeretnék:
Egy TLC 1 TB-os SATA3 2.5-ös SSD-t, ezen lennének a játékaim és egyébb adatok.
Ráfordítandó összeg: 20-25 ezer FtAmit találtam:
PNY CS900 1TB (ez a leg esélyesebb)
Lexar NS100 1TB
Crucial BX500 1TB (ennél viszont annyi verzió van QLC és TLC)Mindegyik 22k környékén van.
Mi a véleményetek?
A válaszokat előre is köszönöm. -
kalozhun100
őstag
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 50k
2. Mekkora SSD-re van szükség? 500gb/1tb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? asztali, nvme ssd
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) am5ös lap, még nincsen meg pontosan, várok egy jo ajánlatra. X670 vagy x870, de lehet, hogy csak b650
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 3-5 elég. Van olyan amire 10 van?
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Windows 11 menne rá, meg a többi sallang, játékok külön ssdn lesznek.
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? Ha megéri és biztos forrásból van, jöhet az is.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SEAGATE EXOS 16TB SZERVER SAS HDD
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB!
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB