-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz FoxiestFox #82896 üzenetére
de viszont - ez továbbra is helytelen
aki meg ezeket az újdonságokat kitalálta..inkább no comment_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
-
metal01
őstag
válasz FoxiestFox #82896 üzenetére
Nem valami észszerű ugye? Ugyanis ez is helyes már...
-
félisten
-
metal01
őstag
válasz FoxiestFox #82893 üzenetére
Sajnos az új szabályzat szerint helyes a "deviszont"
-
félisten
válasz tothjozsi96 #82892 üzenetére
Vagy de, vagy viszont.
-
tothjozsi96
addikt
T400-as gépem tegnap kezdte ezt el.
Kb. 2 perc után elsötétül a kijelző de viszont nem energia gazdálkodásos beállítás ez.
Tehát az energia gazdálkodásban 5 perc van megadva, de kb 2 perc se telik el és elsötétül az egész.
Valami baja van a gépemnek?
Valaki tud valamit erre esetleg? -
dellfanboy
őstag
van egy t 530-as masinam es azt vettem eszre hogy bizonyos sarga es zold kepek eseten a kijelzo elsotetul. ergo nem latok semmit. ha lejjebb feljebb gorgetek, vagy bezarom akkor visszajon az eletbe. talalkoztatok mar ilyen hibaval? ha igen akkor ez sw vagy hw hiba? eleg bosszanto. de meg nem jottem ra az okara.
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
hito
nagyúr
Van egy kis gondom: az utolsó windows 8.1 update után teljesen meghülyült a wlan adapterem. Ha elmegy aludni és utána felébresztem, 10-ből 8x perceket kell várni, amíg megtalálja az elmentett otthoni wifi hálózatot, ha egyáltalán megtalálja. Van, hogy kb. 2x újra kell indítani, hogy lássa a hálózatot és kapcsolódjon hozzá. De ezt csak a legutolsó update után csinálja. Baromi idegesítő, hogy lecsukom a fedelet, majd fél óra múlva használnám, de nem tudom, mert nincs hálózat. Közben meg minden szar társasházban lévő wifit megtalál, természetesen except az otthonit. Mi lehet a megoldás?
Más: hosszú ideje nézegetem a Thinkpad Yoga S1-et. Nagyon tetszik. EU-s ára számomra elérhetetlen kategória, de tengerentúli ebayen kezd egész baráti árban lenni. Vám-áfával, postával van most egy pl., ami 170-be megállna. Azért ez elég jó ár ettől a géptől, nem? Jobban tetszik, mint a mostani Helix-em, a kettő közül mindig az tetszett jobban. Van valami tapasztalat, fontos dolog amit érdemes tudni róla?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Tim82
félisten
válasz Chaser #82886 üzenetére
Elfér kabátzsebbe a legtöbb ilyen akkus mobilnetmegosztó cucc (a linkelt Huawei persze pont nem), én is mobiltelefon mellé szoktam becsúsztatni a TPLink M5250-et.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
thgergo
tag
válasz robin112 #82881 üzenetére
Kiálló USB stickre egy ötlet, miniPCIe->USB2 átalakító. Pendrive-t olvasott a "közös" mSata/WWAN helyen a T420-amban, whitelist mentes biossal is, akkor szerintem más USB-s ezköz is működne.
Ellenben a whitelist mentes bios csere sem nagy ördöngőség, ugyanannyit kell tenni vele mint a gyári Lenovo BIOS-sal, elindítani windows alatt, majd reboot. Jelenleg az "Oleh's eGPU" verzió van an én T420-on.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz robin112 #82881 üzenetére
Sierra MC7*** kártyákból van, de a T520 generációja még nem ezekkel jött ki és utólag sem kaptak olyan BIOS frissítést a Lenovo-tól, amivel menne valamelyik ilyen kártya.
USB helyett esetleg Express Card/34 mm modemekben is gondolkodhatsz, azokkal nem lesz olyan gond, hogy egy rossz mozdulat és kitörnek a noti oldalából.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
veterán
válasz Chaser #82863 üzenetére
hacsak nem 4:4:4 12bit 4k, vagy raw, nem kell olyan gyors háttértár ám, de azt meg úgyse laptopon szokás intézni
3 darab hdv stream multicam vágása még simán elszütymög egy usb2 vinyóról is, pedig ott egyszerre kell olvasni a három videót, nem külön.
azbest: displayportból biztos, hogy csak aktív eszközzel lesz analóg vga. viszont találtam egy jópofa eszközt, hátha az segít
hanyas vagy, te disznó?
-
Tim82
félisten
válasz robin112 #82878 üzenetére
Gyári BIOS-szal semmilyen beépített mini PCI-e 4G/LTE modem nem fog működni.
Sierra MC7*** és Quectel EC20 különféle variánsait nézegesd, van belőlük EU-s változat is. Drágák viszont; a Quectel kb. 21-22k, a Sierra modemek 48-40k körüli áron kaphatóak legolcsóbban. Whitelist-mentes BIOS kell hozzá és valószínűleg nem fogja kezelni a modemet az Fn + F5 hotkey.
-
csendes tag
Sziasztok!
Milyen msata 4G-s modemet ajánlotok egy Lenovo T520 laptophoz? Ezek a modemek kezelik a 800 MHz et és a 1800/2600 MHz egyaránt?
Üdv
-
azbest
félisten
van aki dp - vga (hdmi, dvi) átalakítóval használ thinkpadet?
Naivan rendeltem egy mini dp -> dp, hdmi, dvi-i -nek látszó adaptert, gondolván, hogy a dvi-i analógot is kiad és szintén naivan azt hondoltam, hogy akkor ez aktív lesz.
Két dologban tévedtem
- a dvi-i valójában dvi-d, mert nincsenek bekötve az analóg lábak
- a benne lévő chip csak level shifter, tehát nem aktív átalakító, hanem csak a thinkpad által kiadott hdmi vagy dp jelet (dual mode) illeszti szabványosraEzek után attól tartok, hogy a dp -> hdmi, dvi, vga kombó talán szintén passzív, csak hdmi-vga átalakítót kötöttek egy level shifter után. ([link], [link])
Bár lehet, hogy túlkombinálom. Valsz azon múlik, hogy dp - vga átalakító lehet e passzív. Mert ha jól sejtem a hdmi-nek kell szinkron jel és ha hdmi-vga átalakítást végez, akkor a dp->hdmi->vga -nak is. Míg egy normális aktív adapternél nem kell (persze lehet az aktívság fogalma kicsit sántít már ebben a kontextusban, mert vga-hoz dac mindenképp kell legyen benne, inkább szinkronjel szükségesség szerint értem most az aktívot)
Ez annyiból kapcsolódig a thinkpadekhez, hogy aktív dp átalakító kell ahhoz, hogy egyszerre mehessen a t430-am saját lcd-je és mellette két külső kijelző (hdmi, dvi, vga bemenetekkel). Az aktív átalakító nem használ szinkronjelet és az megmarad az egyik külső monitorhoz és a belső lcd-hez, mert az intel gpu 2 szinkronjelet tud adni csak.
[ Szerkesztve ]
-
jss
aktív tag
Ugye azt jol tudom, hogy a Win MSDN a hivatalos, eredeti, nem buheralt Windowst jelenti?
Meg tudna ezt erositeni valaki?Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
RoboGuru
tag
Innen leszeded a Bootable USB Drive Creator Tool-t , Innen pedig a Bootable CD iso-t. A Bootable USB Drive Creator Tool-t elindítod rendszergazdaként, kipipálod a Create Bootable Drive és kiválasztod Bootable USB Drive Creator Tool programhoz tartozó USB Drive Boot Files mappából a FeeDOS vagy MS-DOS mappát és Start ( persze ha van bent pendrive)! Az ISO tartalmát felmásolod utána a pendrive-ra majd a Whitelist BIOS-t is, ha kell felül írod!
[ Szerkesztve ]
www.rendszerguru.hu
-
jss
aktív tag
Szeretnek Whitelist BIOS-ra frissiteni a T61 Wide gepemen.
Letoltottem a csomagot.
A gepen 64 bites W7 van, tehat (a leiras szerint) nem tudok W7 alol frissiteni, csak BOOT-olhato eszkozrol, leginkabb CD-rol.
Lehet -e olyat csinalni, hogy nem CD-re irom ki az ISO file-t, hanem Pendrive-ra es onnan frissitek BIOST?
Amenniben lehet, mi lenne ennek a modja?Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
vikcsi
senior tag
válasz Bluesummers #82854 üzenetére
Lehet gyártatni - manualban benne van, hogy mekkora s milyen menet.
Habár ha rákeresel, találsz hasonlót, akár hosszabbat, de az orvosolható könnyedén.szerk: közben látom már egy Guru konkrét tippet adott
[ Szerkesztve ]
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
Tikakukac
titán
válasz kmisi99 #82864 üzenetére
Ha lassú akkor meg kell keresni miért. Nem a sávszél miatt az ziher.
Chaser: i5M 4th procis gépnél játszogattam vele, majmos szindrómás lett az eredmény, mindenki tippelt mindent, azért pár ember bevallotta később, hogy full random tippelte
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
válasz Razermazer #82861 üzenetére
Dehogynem, videóvágásnál...
szerk: Tikakukac Ha nekem is él a felajánlás inkább postán kérem a gépeket, ne húzzuk az időt személyesen, meg tudom mondani melyik gyorsabb így bebukni két gépet...
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Razermazer
őstag
válasz kmisi99 #82858 üzenetére
Bezony hogy sata 2.0-ás és mi a probléma a vinyónál 100x gyorsabb így is, ne mond nekem hogy lassú!
Mindennapi használatban, de még ha komolyabb programokat is használsz amik megdolgoztatják, bőségesen elegendő. Azt ugye tudod, hogy 500 körül max a tesztprogram fogja meghajtani, való életben soha(még ha sata3 csatolója lenne akkor sem).Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
RoboGuru
tag
Elég sok HP Pavilion, Compaq is az akku és DVD lejátszó alatt ezt a csavartípust használja. Könyebb találni hozzá méretre és nem direkt ehhez a lenovohoz keresve.
[ Szerkesztve ]
www.rendszerguru.hu
-
kmisi99
addikt
x220 msata csatlakozója sata2.0? Vettem egy jobb msata ssd-t kb 280MB/sec re képes kb, pedig elvileg 500 körül kellene lennie.
-
azbest
félisten
úgy látom ebay-en is csak usa-ból származó zsanér szettek vannak, külön csavar sem nagyon, majd 20 dolcsi körül, aminek fele szállítás. Hacsak nem találsz a helyi ebayen ott ahol vagy.
-
őstag
T430-asat próbaképp szétszedtem, s bár hasonló ez a "flat-head", nem egyezik a csavar átmérője / menete, már nem emlékszem. Köszi ^^
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Tim82
félisten
Ha legenda-számba megyek, arra nem szolgáltam rá.
Megnézem hétvégén, van-e ilyen csavarom (elképzelhető, hogy nem lesz, X220-nál újabb gép nem járt nálam bontásra/szerelésre).
-
őstag
Veled már élőben is akartam találkozni, akkora legenda vagy itt! Szerintem áprilisban leszek csak Magyarországon / Budapesten. egy-egy van most a két zsanérban, egész jól tartja, de nem akarom ki-becsukogatni a kijelzőt.
Róla lenne szó:Amúgy ez a mostani projektem -> zsanértartó-törés (=nem lehetett csavarozni) + Wi-Fi kábel szakadás. Hát ezzel a 4db vezetékkel (mivel totál ki kellett cserélni a fedlapot) jót legóztam. Szerencsére csak Wi-Fi + WLAN + kamera volt ragasztva, minden más jópofán ment, de ezeknél brutálisan oda kellett figyelni, mert a jelfogó rézlapka (ha jól értelmezem, hogy az az) nagyon hajlékony, törékenynek tűnt.
A PROJEKT:
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
RoboGuru
tag
-
kmisi99
addikt
válasz FoxiestFox #82849 üzenetére
Csak végre lett SSD szóval rendszer újrarakás volt, de win7 lett. Űrtechnológia. SSD gépről váltottam erre a thinkpadra de 1 hónapig egy ultrafos 160gb os régi szar HDD volt benne. Mintha 1 mag 1gb ram lett volna a gép.
Egyébként windows bootkor mindig bejön valami intel boot agent. Látszólag haszontalan de kb 10 másodpercig szöszmötöl magának, ez hogy törölhető kapcsolható ki?
-
Tim82
félisten
válasz Bluesummers #82850 üzenetére
Teli vagyok Thinkpad-ekből származó csavarokkal, ha budapesti vagy, összefutunk valamikor és megnézzük, mi illik oda.
-
őstag
Üdv!
Lenne-e valakinek felesleges / eladó két db. "M2.5 × 2.2 mm, big-head, nylon-coated (0.181 Nm 1.85 kgf-cm)" csavarja? X240/X250-es ThinkPadba valók. Köszönöm szépen előre is![ Szerkesztve ]
-
félisten
-
kmisi99
addikt
válasz Aethelstone #82846 üzenetére
Szerintem nem is váltok, minden eszközön csak bajom volt eddig vele.
-
őstag
válasz RoboGuru #82823 üzenetére
Ez is DisplayLink-es, szóval menni kell neki. Mármint a laptop dokkra raksz két monitort és erre a harmadikat. Én egy USB3->DVI displaylink adaptert használtam USB2 porton egy FHD monitorral. Nem volt vele gond, de érezhetően lassabb volt mint a másik két monitor.
If it is not broken then don't fix it!
-
kmisi99
addikt
x220 ra van értelme win 10 et rakni vagy maradjak inkább a 7 nél? Minden funkció 100% ban menne vajon?
-
-
Bunt
csendes tag
válasz LamerGyuri #82837 üzenetére
Szia!
Köszönöm kérdésed, jól vagyok! Nem az amazonról szeretném nyilván megvenni, csak hirtelen ezt a linket találtam!!!
A kérdésem az, hogy T420 szereti-e?
Tudom, hogy a meglévő 1333MHz mellett az is csak 1333MHz-en üzemelne, de ez nem zavarna, ha működbe... -
Tim82
félisten
Nem tudom, hogy lehet-e újonnan és nem vagyok biztos abban, hogy a gyártók jelölik a chipsűrűséget valahogy a típusmegnevezésben.
Amit biztosan tudok, hogy pl. Hynix HMT351S6CFR8C-PB működik első generációs Core i-s Thinkpad-ekben (X201-emben ilyen pár van).
-
Chaser
legenda
Ha új kell ez a corsair biztos jó és lehet kapni is. Itthon nem tudom. Egyik tag vette 2540-be ami szintén első genes core i. Az oldalon írja is, hogy jó első genes gépekbe is.
Ha érdekel írj rám, megnézem, sztem van még elfekvőben 2x4GB első gen. kompatibilis modulom._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
azbest
félisten
Ha az eladó feltünteti a pontos típusszámát is a memóriának, akkor arra keresve lehet látni akár képeket is, vagy a gyártó oldalán meg lehet találni.
Pl pár hete vettem 2x8GB hynix-et, az eladó feltüntette, hogy HMT41GS6BFR8A, erre keresve neten képeket is találni róla. Egyébként a T430-ba került, azzal remekül működik. Külön kellemes meglepetés volt, hogy rendes számlát is állított ki róla az eladó, 18 eft-ért szerintem jó vétel volt.
-
QG
tag
Köszönöm!
Most, hogy jobban megnéztem, az eddigi Hynix memória valóban 8 csippel rendelkezik egy oldalon. Lehet ilyesmit újonnan kapni?
Hol?
Van a nevében valami, ami erre utal?“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
Bunt
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen memória elmuzsikálna a meglévő 1333MHz-es 4GB RAM-om mellett T420-ban?
Köszönöm.
-
levente88
csendes tag
-
Tim82
félisten
Szia!
1*8 GB-os modullal biztosan nem fog menni, a chipset 2*4 GB-ot kezel maximum (elindulhat 8 GB-os modullal, de megbízhatóan, stabilan tudomásom szerint nem fog vele működni, kivétel talán a W510). Viszont DDR3-ból nem mindegy a chipkiosztás/szervezés/sűrűség. Itt HSM fórumtárs egészen jól megfogalmazta, mire kell figyelni ezzel kapcsolatban, valószínű, hogy te is ilyen problémába futottál bele.
[ Szerkesztve ]
-
QG
tag
Segítségre lenne szükségem.
Van egy T510esem, nagyon szeretem, nagyrészt remekül megy. SSDre váltottam, viszont a RAM bővítést nem hagyja. Most 2x2GB van benne, két különböző 4GB modult próbáltam betenni az egyik helyett, de mindkettővel boot loopba fut a Win10. A BIOS és a Puppy Linux megy.
Vettem egy harmadik, 8 gigás modult, hogy biztos az asszimetrikus párosítást nem szereti. Kivettem mindkét eredeti ramot, betettem ezt, ugyanúgy boot loop, a "Preparing automatic repair" képernyőn.
Mivel Linux és BIOS megy, arra gyanakszom, hogy nem hardver probléma, de nem igazán van ezen kívül ötletem. Tudna valaki segíteni?
“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
KMA7
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Boldog tulajdonosa lettem egy X220-asnak. egyetlen aggályom vele kapcsolatban,hogy a fenti gombsáv(némítás,hangerő,mikrofon,thinkvantage) körüli műanyag lemez kicsit lötyög,pontosabban benyomható(remélem érthetően fogalmazok )
A kérdésem tehát az lenne, hogy ez normális állapot-e illetve, lehet-e belőle probléma a későbbiekben(pl. kontakthibás lesz valamelyik gomb,vagy ilyemi). Kérlek segítsetek,mert a klasszik thinkpad billzetet nem ismerem,a T430-asomon már nem olyan van
Előre is köszönöm! -
donjohnson
addikt
-
levente88
csendes tag
Sziasztok,
T410ben van nvidia kartya es integralt azt be lehet esetleg allitani, hogy egy adott program az nvidia kartyat hasznalja, vagy ez hogy mukodik ? Elore is koszi!
Levente
-
azbest
félisten
válasz RoboGuru #82827 üzenetére
Az usb2-es okosabb cucc, mert ahhoz a sávszélességhez tömörítés is kell. Az usb3 valsz egyszerűbb, ezért is volt olcsóbb. Én még 13 euroért vettem, de most 8 usd körül van. Az usb2-es meg 30 dolcsi felett van.
Persze ez azt is jelentheti, hogy ha van rendes usb3 csatlakozó, akkor érdemesebb az usb3as adaptert venni, mert talán jobb a képe, folyamatosabb, mivel nem kell tömörítenie annyit a nagyobb sávszélesség miatt. De nem próbáltam még usb2-eset, inkább csak feltételezés.Meg az sem mindegy, hogy péládul linuxon akarod -e használni, amikor vettem, akkor ezt az usb3-ast még nem ismerte a linux, most nem próbáltam. Az usb2-es régebbi fajták közt lehet találni olyat, ami linuxon is megy, akinek ez számít.
Egyébként mintha lenne lenovos dp cucc is, ami egy dp-ből kettőt csinál, két egyforma monitort tud kezelni talán. Csak az ára annak is magasabb. Azt meg végképp nem tudom, hogy két aktív dp-hdmi átalakítóval tudna-e ez egyel több monitort adni. (nem a dp2.0-ás multistreamre gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
RoboGuru
tag
válasz azbest #82825 üzenetére
Viszont az újdonsült T430 natív usb3 portjára kötve épp az előbb próbáltam ki a mostani driverrel win10 alól. Itt tökéletesen megy, simán képes megjeleníteni a fullhd képet, még a teljes képernyős youtube is gond nélküli. Persze lehet a win csinál annyi trükköt, hogy a video dekódolás meg ilyesmi az az igazi gpu-val történik, csak átdobja a képet az usb-s eszközre.
Akartam is kérdezni hogy USB2-es adapter helyett akkor inkább már usb3-as adaptert? Meg akkor már DVI verziót mert a monitor is az.
Egyébként a 34mm-es expresscard slotot nem lehet lockolni? Elég könnyű kihúzni a kártyát belőle. Ha jól vettem ki a kárta benyomására adná ki, de anélkül is könnyen kijön az usb kábel kihúzásakor. A T61 54mm slotból úgy kellett kiimádkozni a gomb megnyomásával.
Én egy kis csavart hajtottam be mellé ami könnyen befér de még nem roncsolja a müanyagot, viszont az expresscardot már stabilan tartja.
www.rendszerguru.hu
-
azbest
félisten
válasz RoboGuru #82816 üzenetére
Jó, hogy mondod ezt az usb-vga-t. Régebben még T61-hez vettem egy fresco logic 2000-es olcsó kínai usb3-vga adaptert. A T61 csak expresscard -os bővítéssel tud usb3-at. Na azzal csak villogó képet kaptam vele, vagy a proci volt kevés a régi gépben, vagy az expresscard (pcie 1.0) csatlakozás nem tudta kihajtani az usb3 teljes sebességét. Szóval max kisebb felbontáson ment. USB2.0-ba dugva meg csak 800x600-ra képes. Azért vettem régebben ezt, mert sokkal olcsóbb volt, mint az usb2.0ás fullhd képes adapterek.
Viszont az újdonsült T430 natív usb3 portjára kötve épp az előbb próbáltam ki a mostani driverrel win10 alól. Itt tökéletesen megy, simán képes megjeleníteni a fullhd képet, még a teljes képernyős youtube is gond nélküli. Persze lehet a win csinál annyi trükköt, hogy a video dekódolás meg ilyesmi az az igazi gpu-val történik, csak átdobja a képet az usb-s eszközre.
A T420-ban még nincs usb3?
Na most néztem, hogy T430-ba dugott expresscard usb3 kártyán keresztül sem működik. Lehet nem kap elég áramot azon át. De a natív portban csont nélkül megy.Egyébként a 34mm-es expresscard slotot nem lehet lockolni? Elég könnyű kihúzni a kártyát belőle. Ha jól vettem ki a kárta benyomására adná ki, de anélkül is könnyen kijön az usb kábel kihúzásakor. A T61 54mm slotból úgy kellett kiimádkozni a gomb megnyomásával.
Egyébként van egy hivatalos lenovo pdf, amiben szépen táblázatban van, hogy az nvidiás notik t410-től felfelé W520-ig a 4337 és 4338 dokkokban milyen konfigurációban tudnak hajtani több monitort: [link]
Aktív DP -> hdmi vagy vga átalakító kellhet, ha nem dp-s monitorra kötöd. Legalábbis az inteles grafika max 2 szinkronjelent tud adni, ami hdmi és vga esetén már kell, de dp porton aktív átalakítóval egyet lehet spórolni.
[ Szerkesztve ]
-
vikcsi
senior tag
-
RoboGuru
tag
válasz vikcsi #82820 üzenetére
A héten ér ide csak ha minden jól megy! Jelen esetben 4338 dokkolóval ez van a T420-al:
A támogatási listánál nem írja a W520-at, és több helyen írták hogy nem tud 4 kijelzőt, annak ellenére hogy optimus de mivel nem hybrid. Akkor most mi az igazság?www.rendszerguru.hu
-
vikcsi
senior tag
válasz RoboGuru #82816 üzenetére
Most mondjuk, hogy jajj te szerencsétlen...
Ezzel a driverrel próbáld: 8.17.12.7554. biosban optimus gondolom engedélyezve van, habár ha csak a nvidiára váltod, talán akkor is jó lehet... de ez csak kettőre...
Esetleg dokkoló megoldás lehet 3 külsőre, főleg ha van benne hely vga-nak
szerk: ja most látom, h usb-s megoldás kellene... azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
RoboGuru
tag
-
félisten
-
RoboGuru
tag
Egy aukción nem számítva rá nekem jutott egy W520-as (FHD). Ezáltál jobban utánna néztem mennyivel múlja felül a T420-at, mert akkor leváltom. Mondanom sem kell sok mindenben egyértelmű a mérleg a W520 javára. Viszont egy esetben alul maradt a T420-hoz képest, ami elég fontos számomra, hogy a saját kijelzőjén kivűl nem tud három külső kijelzőt meghajtani. A kérdésem az lenne ha veszek hozzá USB to VGA adaptert akkor ez a csorba kiküszöbölhető lenne?
www.rendszerguru.hu
-
Mohhoj1986
tag
Nekem T400-on minden rendben win 10 alatt, egyet kivéve. A touchpad nem mukodik ha jobb szelrol vagy legfelulrol huzom be az ujjam. Baromi idegesito. Amugy ez a win10 meg elegge felkesz allapotban van.
-
Tim82
félisten
Attól is függ, milyen CPU van benne. Szerintem egyébként 50 fokig jónak mondható a hőmérséklet (idle), terhelve meg 75-80 fok, komoly gond bőven 90 fölött van.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Régi, R61i laptop esetén milyen a megfelelő CPU hőmérséklet? Idle, terhelt állapotban? Meddig lehet elengedni? Persze gondolom ez típusonként nem változik, de a rend kedvéért leírtam.
Linux mint alapból rosszul kezeli a cpu coolert, amihez telepítettem megfelelő programot, ami kezeli a coolert, csak a megfelelő beállítások érdekében tettem fel a kérdést.
Köszönöm szépen!
-
Tim82
félisten
válasz SidCorky #82807 üzenetére
A webkamerával is valószínűleg hardveres gond volt, nem volt 100%-os a szalagkábel, amire csatlakozott.
-
Tim82
félisten
válasz SidCorky #82802 üzenetére
Kb. másfél éve próbáltam 8.1-et egy nap erejéig X201-en, akkor - a webkamerát kivéve - minden elsőre működött. (Az a noti eleve Linuxra volt szánva, ezért nem volt rajta tartósabban.)
-
SidCorky
őstag
Végre valaki aki ilyet használ Akkor 8.1 lesz.
Mennyire pörgős így jó pár év után? Pl egy facebookról youtube lapra váltás mennyire izzasztja meg? 8GB-ra szeretném bővíteni a ramot, de azért érdekelne hogy 4-el mennyire elég facebookozós/youtubeozós/fórumozós felhasználásra. Meg filmnézésre, de gondolom egy 1080p-s filmmel (vagy yt videóval) azért illene elbírnia.ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #82800 üzenetére
Tavaly volt egy ilyen, de jól működő egy használt laptoposnál.
-
SidCorky
őstag
válasz Chaser #82798 üzenetére
Fórumos tapasztalatok alapján a 10 egyébként sem egy életbiztosítás. Nekem is egy kb 10 éves pc-m van, arra is felment a 8.1 Ezt még talán bepróbálhatom az X201-en is, nem? 10 nélkül megvagyok még kicsit több mint egy évig, akkor veszek valami új üzletit, az már talán azzal is lesz megvéve.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest