Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz RoboGuru #82816 üzenetére

    Jó, hogy mondod ezt az usb-vga-t. Régebben még T61-hez vettem egy fresco logic 2000-es olcsó kínai usb3-vga adaptert. A T61 csak expresscard -os bővítéssel tud usb3-at. Na azzal csak villogó képet kaptam vele, vagy a proci volt kevés a régi gépben, vagy az expresscard (pcie 1.0) csatlakozás nem tudta kihajtani az usb3 teljes sebességét. Szóval max kisebb felbontáson ment. USB2.0-ba dugva meg csak 800x600-ra képes. Azért vettem régebben ezt, mert sokkal olcsóbb volt, mint az usb2.0ás fullhd képes adapterek.

    Viszont az újdonsült T430 natív usb3 portjára kötve épp az előbb próbáltam ki a mostani driverrel win10 alól. Itt tökéletesen megy, simán képes megjeleníteni a fullhd képet, még a teljes képernyős youtube is gond nélküli. Persze lehet a win csinál annyi trükköt, hogy a video dekódolás meg ilyesmi az az igazi gpu-val történik, csak átdobja a képet az usb-s eszközre.

    A T420-ban még nincs usb3?
    Na most néztem, hogy T430-ba dugott expresscard usb3 kártyán keresztül sem működik. Lehet nem kap elég áramot azon át. De a natív portban csont nélkül megy.

    Egyébként a 34mm-es expresscard slotot nem lehet lockolni? Elég könnyű kihúzni a kártyát belőle. Ha jól vettem ki a kárta benyomására adná ki, de anélkül is könnyen kijön az usb kábel kihúzásakor. :U A T61 54mm slotból úgy kellett kiimádkozni a gomb megnyomásával.

    Egyébként van egy hivatalos lenovo pdf, amiben szépen táblázatban van, hogy az nvidiás notik t410-től felfelé W520-ig a 4337 és 4338 dokkokban milyen konfigurációban tudnak hajtani több monitort: [link]

    Aktív DP -> hdmi vagy vga átalakító kellhet, ha nem dp-s monitorra kötöd. Legalábbis az inteles grafika max 2 szinkronjelent tud adni, ami hdmi és vga esetén már kell, de dp porton aktív átalakítóval egyet lehet spórolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák