Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
Tobben vannak, akik X200-rol valtottak X220-ra. Lassan nekem is itt az ido nyugdijazni a C2D-t.
A palmresten kivul torik meg valahol?E30 (oo=[][]=oo)
-
brd
nagyúr
válasz tothjozsi96 #77048 üzenetére
Én is ilyesmi összegért cseréltem, szerintem megérte.
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz tothjozsi96 #77045 üzenetére
Fogsz, 20-30%-kal gyorsabb. Számold ki, hogy megér-e neked ennyit az ára (esetleg mínusz a P8400, ha el tudod adni)!
The only real valuable thing is intuition.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Van értelme váltani P8400-ról T9600-ra?
A jó öreg T400-ba kellene.
Fogok én érezni sebességbeli előre lépést?
A Chrome-ba ha új lapot nyitok néha kicsit megakad az animáció a lap megnyitásánál, fogok valamiben előrelépést élvezni?
Köszönöm előre is!
Üdv! -
Tim82
félisten
válasz Zoli986 #77042 üzenetére
Úgy járj el, hogy csinálsz neki egy hirdetést a Hardveraprón.
Nézd, az Alapelvekben benne van, hogy szakmai topikban tilos hirdetni. Én nem vagyok moderátor és jelenteni sem fogok ilyen esetben feléjük, de elvileg a topikgazdai jogkörömmel törölhetném a hirdetést tartalmazó hozzászólást.
Ehelyett inkább szólok, hogy semmilyen formában nem szeretik szakmai topikban a hirdetést. Topikgazdaként a feladatom is figyelmeztetni erre. Értem én, hogy jószándékkal írtad, nincs is ezzel gond, csak szólok, hogy erre harapnak a moderátorok, én meg inkább ezt megelőzendően teszem offba.
Egyébkênt a szabály csak saját hirdetésre vonatkozik, ha leírnád, hogy XY boltban láttál valamit, ami érdekes lehet és nincs érdekeltséged az adott boltban, az nem számít hirdetésnek.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Gondwana
addikt
válasz Tikakukac #77041 üzenetére
[SPOILER]Felénk, falun úgy mondják, nem x@rtam a kútba csak a kávájára, de belelöktem.[/SPOILER]
Szerk.: Spoiler tag mikor szűnt meg?
A helyes eljárás, hogy az aláírásodba beleírod.[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Zoli986
tag
válasz Tikakukac #77041 üzenetére
Tim82: Köszönöm a segítséged legközelebb így fogok eljárni.
Tintakukac:Úgy gondolom azért itt van különbség kettőnk kijelentése között.Én arra reagáltam,hogy egy adott alkatrészt kerestek többen is és szóltam,hogy nekem van amennyien érdekli őket keressenek meg,nem linkelgettem a hirdetéseimet,nem soroltam fel mik vannak,hány szerkényre való cuccom van stb.
Ezek szerint ha tudnék egy boltot ahol lehet venni azt sem írhatnám le,mert reklám?
Kíváncsi lennék arra,hogy szerinted milyen eljárással kellett volna átvezetnem a hardveraprora azt a pár tagot akinek szólt ez a hsz-em. -
Tikakukac
titán
válasz Zoli986 #77037 üzenetére
Én sem akarok reklámozni, de van egy szekrényre való TP cuccom. Esetleg valaki? Nyugodtan.
Na most érted, attól, hogy leírod, hogy nem reklámozni akarsz és leírsz egy ilyet az még az lesz.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
válasz Zoli986 #77037 üzenetére
Ez is hirdetés, amit nem szeretnek a modik. Törölni nem szeretném, de offba teszem.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
szektamokus
tag
válasz FoxiestFox #77038 üzenetére
VGA: NVIDIA Quadro NVS 140M
Ezt a 80 fokot asztalon csinálta, szóval kapott levegőt rendesen.
Akkor lehet, hogy a hűtővel van gond, mert TPFC-vel próbáltam, de azzal is 3200 a vége.Most még annyit csináltam, hogy kicsit alulfeszeltem a procit és everestel a procit leterheltem, na így megáll 75-76 foknál. Nem tűnik kevésnek
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz szektamokus #77036 üzenetére
Hibás hűtés, rossz felfekvés, gagyi paszta, ilyesmire gondolhatsz.
Ha dedikált videós, akkor sem kéne ennyire melegnek lennie. Kivéve, ha ágyban használod, és nem kap levegőt alulról.
A ventit TPFC-vel és configszerkesztéssel feljebb tudod pöccinteni, de 4k felett már suhog. Ha a hűtés rendben lenne, a gyári fordulatszámon is lehűtené minden gond nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Nem reklámozni akarok,csak láttam,hogy korábban kérdés volt,hogy hol lehet LG kijelzőt szerezni.
Nekem van egy R61-ből bontott LG 1680x1050 15,4 ha érdekel valakit.
Az r500-amba szántam,de nem vettem rá magam az átépítésre.
Ha érdekel valakit írjon rám nyugodtan. -
szektamokus
tag
Sziasztok!
Aki T61-et használ, meg tudná mondani, hogy kb mennyi a proci hőmérséklete max terhelésnél?
Van nálam egy T61 (T7500-as procival) és újra pasztázva, kitisztítva is eléri a 80 fokot ( Lenovo solution centerben futtattam a hardver tesztet, ez alatt érte el ezt a hőmérsékletet ), de ha csak netezek vele akkor is simán átlépi a 60-at és ekkor már 3000-et forog a ventilátor.
Még annyit kérdeznék, hogy ezekben a ventilátornak mennyi a max fordulata? Ebben a gépben 3200 fölé nem megy, nem kevés ez egy kicsit?
-
kukacosalma
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan lehet beállítani, hogy a password manager ne a windows jelszót kérje, hanem a felvett ujnyomatot? A windowsba simán enged fingerprinttel belépni, csak a password managerbe nem. Előre is köszi a választ.
-
kromatika
veterán
Sziasztok. Segitséget szeretnél kérni.Think Pad T431S notimon biost szeretnék frissiteni,mert a régi 2013 -as van fent.A gyári oldalon fent van a 2015 ös bios is,de nem lehet le tölteni mert az irja hogy file not fund[link].Sem a bot fájlot ,sem az update utiliti nem működik.Mi ennek az oka és honnét tudnám le tölteni.Előre is köszi a segitséget.Jó lene egy letöltési link.
-
félisten
-
félisten
-
soldi3r
veterán
-
félisten
válasz diobioesz1 #77027 üzenetére
Már jött.
-
btudos
nagyúr
válasz diobioesz1 #77025 üzenetére
"A gépről" Milyen gépről?
52 fok nagyon nem sok egy notebooknál, gondolom asztaliról jöttél, ha zavar.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
diobioesz1
tag
Szevasztok!
Aida 64-el csináltam egy riportot a gépről.Ezek a hőmérsékletek jöttek ki:
Érzékelő típusa ThinkPad EC (ISA 66h) Hőmérsékletek: CPU 37 °C (99 °F) 1. CPU / 1. mag 44 °C (111 °F) 1. CPU / 2. mag 44 °C (111 °F) 1. hőmérséklet 36 °C (97 °F) 2. hőmérséklet 52 °C (126 °F) 6. hőmérséklet 31 °C (88 °F) WDC WD3200BPVT-80JJ5T0 44 °C (111 °F)Konkrétan a 2.hőmérséklet érdekelne,mi lehet,mert 52 fok.
Választ köszönöm! -
félisten
-
soldi3r
veterán
válasz FoxiestFox #77022 üzenetére
Azert azt ketlem, hogy artana neki a hutopad. De azt is, hogy ebbol profitalna valamit a gep elettartama, kiveve, ha napi sok oraban 100%-on porog a proci, de az nem uzemszeru hasznalat, mert akkor alul van meretezve a gep.
E30 (oo=[][]=oo)
-
félisten
válasz Razermazer #77020 üzenetére
Amúgy hűtőpaddal az is necces, hogy hajtva nem lesz annyival hűvösebb, mint nyugalomban, tehát a hőmérséklet-különbség épphogy nőni fog, tehát ha a BGA miatt aggódsz, itt az ideje elkezdeni.
-
soldi3r
veterán
válasz Razermazer #77020 üzenetére
Szerintem teljesen normalis. A 80 fok meg nem is sok ha hajtva van.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Razermazer
őstag
válasz FoxiestFox #77017 üzenetére
Preciben nem tudom mi számít fejjel lefelének , a cpu és a déli híd is a billentyűzet felé van, a hűtők vannak fejjel lefelé, így a rotormag, vezérlés van a billentyűzet felé, a dedikált kártya is a hangszóró alatt és felfelé(Ennek ellenére a billentyűzet még langyosnak sem langyos). Na most, ugye tiszta lyuggatott rácsos kialakítású az alja tehát jól szellőző.
Ramslot alatt kettő és a két venti alatt. 4 ramslot van benne, kettő a fenekén, kettő a billentyűzet alatt.Én úgy gondolom, hogy általában minden gépnél lehet ennyit nyerni velük 6-8 fokot tuti! kialakítás az nagyon számít, műanyag a ház vagy fém, rollcage váz egyértelműen nyerő thinkpadnál tudjuk ventilátor milyensége, réz van e a hűtőben vagy kispórolták, hűtőpaszta, consumer darabok többek között ezért is halnak meg idő előtt.
A pad másik nagy előnye a hőingadozások teljes kiiktatása(2-3 fok emelkedése fel-le ez a maximum) az értékek normál hőmérsékleten tartása, 50-61 fok közötti tartomány terhelés alatt, valljuk be normál használat mellett igencsak ugrálnak ezek az értékek 70-80 fok talán még több is. Ami idővel reballhoz vezet, persze akkor ha van dedikált gpu a gépben, procit én még nem láttam meghalni emiatt.Precit egyébként csak azért vettem, mert nem volt alternatíva Thinkpad fronton w520-ritka mint a holló, ha van akkor igen combos áron, amikor kellett volt, csak 200k felett(8 giga rammal, ssd-vel, fullhd felbontással) nekem ez volt a kitétel. Preciben találtam meg azt amit akartam, kedvezőbb áron. Át kellett szoknom TP-ről kb 1 hét kellett, most néha azért felváltva használom még őket.
Tp-ből meg lassan nem lesz használható darab, a sandy és ivy vonal ami még vállalható, az újabbak nekem sajna nem kellenek.Soldi3r: Az fix hogy nincsen vele gond, szerinted az normális ha hajtom hogy 79-80fokos a cpu hűtőpad nélkül? a quadro meg 63 fokos az még mondjuk nem is sok! Mindezt úgy hogy a gép hagyja, hogy 75 fokig melegedjen a proci és csak akkor kapcsol be, visszahűtve 66-67 fokra a cput leáll és utána megint akkor indul el ha elérte a 75 fokot. Hűtőpaddal a proci 65 fok mikor zavarom neki, egyébként 55 fok nem csúcs terhelésnél, quadro meg megáll 55 foknál és csókolom.
[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
soldi3r
veterán
válasz Razermazer #77016 üzenetére
Szerintem valami gond van a huteseddel a Preciben.
E30 (oo=[][]=oo)
-
félisten
válasz Razermazer #77016 üzenetére
Hát akkor jól van akkor. Amúgy Precikben fejjel lefelé van a deszka a TP-khez képest, nem? Ez is számíthat.
Az mondjuk nem túl bizalomgerjesztő, hogy ennyit számít a pad... -
Razermazer
őstag
válasz FoxiestFox #77014 üzenetére
Hát azért ezt ennyire nyíltan én nem merném kijelenteni, hűtőpad és hűtőpad között is van különbség!
Én a topikjában megkérdeztem, hogy tesztek tapasztalatok alapján(felsorolt notikhoz T500, precision m4600) mit ajánlanak a topiklakók, egyértelműen a cooler master notepal xl-et(7k-volt) mondták nekem.
Légnyomásban, szállítási mennyiségben, csendességben a lehető legjobbra értékelték(biztos van jobb nála is, csak nem emberi áron, az is igaz hogy egy 400k-s esetleg 200k-s notihoz képest még a drágább fajta is elenyésző összegű.)
Tény, hogy én nem húzok semmit notiba ez alapszabály, pláne ennyire a végletekig,(ezt már semmilyen hűtő nem kezeli le) azt én elhagytam az asztali vonallal együtt. Ha lesz megint asztalim(komoly, grafikai munkára) akkor talán ott, és ott sem léggel hanem vízzel.
Lehet lapost is vízzel hűteni, de ott nagyon meg kell tervezni a rendszert, túl kicsi a rézmag vastagsága, üzleti notiknál érdemes ezzel foglalkozni(vastag a ház vastagabb a hűtő), van rá példa, találtam elvetemült embereket akik megtervezték, legyártatták maguknak. Persze ez rengeteg idő, pénz, stb nem is mobil, lehet azzá is tenni akár.
Szóval nekem most precision van rajta és 15 fokot simán nyertem vele, csak néha kapcsolt be a gép ventije. T500-nál meg szinte csak tervezés alatt, amúgy egyáltalán nem.
Szóval értelek én, de nálam csak pozitív hatásai voltak a laptophűtőnek.Metal01: Ez teljesen így van ahogy mondod, a p9700-ért meg felárat kell fizetni a hűvösség jegyében, amit a T9600-nál némi feszültség csökkentéssel, megkapod. Ha jobb modellt kifogsz még azt sem kell.
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
válasz Razermazer #77013 üzenetére
Lehet, hogy akkor a P9700 helyett egy T9600 lesz. Lényegi különbséget nem látok max. a TDP.
-
félisten
válasz Razermazer #77013 üzenetére
Próbaképp tavaly rátettem haveromnál hűtőpadra a W500-at, maxra fixát cpu-val és +130MHz-et kapott gpu-vram-mal (maxra fixált ventivel), GTA IV alatt, 3 fok különbség volt a paddal és nélküle.
Szerintem a hűtőpadok nagyon szar hűtési konstrukciójú (jellemzően consumer) gépeken tudnak segíteni, ezek a vasak annyira nem profitálnak belőle. -
Razermazer
őstag
válasz metal01 #77012 üzenetére
Nekem van egy t9600-am cseréltem a p8600-at. Sokkal jobb, a feszelésről meg annyit, hogy hűvösebb mint a p8600,(az is igaz hogy figyeltem arra, hogy a legutolsó stepping legyen, valószínű a régebbiek melegebbek) aminek az oka a gyári paszta öregsége lehetett. Kapott jó kis mx4 pasztát a cpu és az ati kártya is.
50 fok a plafon cpu terén ha hajtva van, vga pedig 60-ra beáll.
Persze ha van alatta hűtőpad, ha nincs azért magasabbak az értékek, de bőven elfogadhatóak akkor is.[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
válasz Chaser #77009 üzenetére
Akkor már T9900 Jók azok a Penryn procik is. Amióta P9700 van a gépben nem nagyon volt olyan, hogy bármi is akadt volna. Jó, mondjuk ott a 8 giga RAM is mellé és a 830-as Samu SSD is. Ez a kombó szerintem még elég lesz egy darabig
Szerk.: Az alulfesz tényleg csodákra képes. Kíváncsi vagyok, hogy egy T9600-ból mit lehet kihozni...
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
Van itt egy T400 lenovo a következő hibával, bekapcsolásnál és újraindításnál fekete képernyő aztán kb.7-10 perc alatt bejön a boot képernyő (betudok lépni a biosba ) aztán be is tölti a windowst és onnantól működik rendesen .Mi lehet a gond?
-
-
-
Chaser
legenda
14" panel megint más, bár abból még szépet nem láttam samsung terén. Volt egy LG ilyen felbontással, az szép volt, de a 15,6-os verzió szebb.
dying_star Fényerő leginkább használat kérdése.
xcds Azzzzz Nincs több.
metal01 Bayen néztem, jó árak vannak. Kicsit lassabb mint itthonról. T9600-tal szemezgetek.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
metal01
őstag
Nem tud valaki eladó P9700-as procit?
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #77002 üzenetére
Ilyesmi infókra gondoltam, köszi.
Nekem is az LG a szimpi amúgy, lehet egyszer majd kukázom az AUO-t.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem ebben jobb. Betekintési szögekben jobb, de elég sokkal, illetve természetesebb színeket tud, a kontrasztaránya is barátibbnak tűnik. Bár én csak pár hónapig használtam LGP-t, azóta Samum van, egymás mellett pedig nem láttam őket.
A Samu fényerőben erősebb nálam, minden másban rosszabb az LGP-nél.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Chaser #77000 üzenetére
Azért érdeklődöm, nekem a T410-ben volt 1440*900-as Samsung, és kis színegyensúly állítgatás után teljesen jó volt, szép színekkel, jó élességgel, bár pocsék betekintési szögekkel. Viszont szélsőségesen "élénk" színeket nem tudott. Ebben lehet jobb a netes képek/beszámolók alapján az LG.
Visszasírom azt a Samsungot az 1600*900-as AUO után...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Lenovo gépek,X240,X250,X1Carbon
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, 27% áfás
- HP LAPTOP, I3-1125G4 , 8GB ram , 240GB M.2 ssd , Windows 11 pro
- Asus TUF Gaming F17 eladó vagy csere videókártyára
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest