Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz soldi3r #76496 üzenetére
Nálam is ilyen a T420-on: [link]
De a 6200AGN is hasonló volt a T410-en, csak valamivel még rosszabb.
Persze, van akinek a topikból csodaszép, [link], [link], őket csak irigyelni tudom, nekem sajna nem dobott ilyen szép értékeket a kocka.
Én csak LAN-ról tudok a zöld zónában maradni, azt is csak ősrégi Intel LAN driverrel. Nagy szerencse, hogy itthon kábeles a történet.[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #76489 üzenetére
A 2 Jack dugónál nekem is repedt a palmrest egy picit, de nem foglalkozok vele, jó így
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #76489 üzenetére
Azért azt tudod, hogy nagyon nem mindegy, hogy 1-2 év után, vagy egy zsír új palmrestről beszélünk. Nálam utóbbi van, nem egészen egy hónapnyi használat van eddig beletolva. Az is kímélő, mert eddig egyszer vittem magammal, amúgy egy asztalon van...
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz Gondwana #76487 üzenetére
Nem volt még alkalmam utánanézni, köszönöm.
Eddig azt tudtam biztosan, hogy hajlamos középen, a touchpad alja alatti vékony részen eltörni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Gondwana
addikt
Nekem kb. 5000 találatot dobott, szóval nem egyedi eset, valószínűleg rossz helyen gyűlik benne a mechanikai feszültség a nagyonhatárértékreoptimalizált vastagsága miatt.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tim82
félisten
Az egyetlen logikus magyarázatom az, hogy nem bírja az Express Card foglalatban lévő kártya miatti kicsit magasabb hőmérsékletet a palmrest. Ha igazam van (és nem csak egyedi pech), az nagyon vicces dolog, mert pl. az X200/X201 palmrestjének nem okoz gondot, hogy állandóan be van téve egy USB 3.0/eSATA kombó kártya.
-
mdani1988
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni.
Lenovo R61-el van egy kis problémám, méghozzá az hogy akkuról nem kapcsol be csak töltőről, viszont a tötő tölti az akkut. Ha kihúzom a töltőt a laptop leáll, mintha nem lenne benne az akku. Töltő és akku működnek egy T500-al kipróbáltam őket. Már az r61-be bettem egy másik akkut az se jüó benne de a t500-ban hibátlan. Mi lehet a gond?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
HSM
félisten
Hihetetlen ez az AMT, a management részt újabb 3 órá küzdelemmel sikerült kilőni, AMT Disabled, de az AT lopásgátló technológia továbbra is "engedélyezett" hiába van totálisan kikapcsolva BIOS-ban. Downgrade persze itt nem támogatott, frissebb ME nincs, zsákutca.
Inkább nem írom le, mi a véleményem erről az egészről... Nem baj ez a sok hulladék, de hogy miért nem lehet kikapcsolhatóvá tenni?
Szval, végül visszatettem az ősrégi HP-s landrivert, azzal mint korábban is, legalább vezetékről jó.Szval itt tartok (persze, ez a státusz is néha percekig nem jön be):
Kész szerencse, hogy szerinte nem kell tennem semmit.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz eagleberg #76479 üzenetére
Nem tudom ez a típus hajlamos-e rá.
Szerencsére nem, nincs ilyen típushiba a T510-nél.
-
eagleberg
tag
válasz FoxiestFox #76477 üzenetére
Köszi a választ. A felbontás nekem jó lesz. Ha nagyobb a felbontás, akkor relatív minden grafikus elem és betű kisebb lesz. Nekem meg már rossz a szemem. Leginkább csak a videokártya forrasztás elengedéstől tartok. Nem tudom ez a típus hajlamos-e rá.
-
Tim82
félisten
X220 palmrestje másnak is reped csak úgy magától, külső behatás* nélkül az Express Card táján lévő saroknál? (Mérsékelten örömködök, hogy vehetek kb. 7k-ért egy műanyagdarabot (újabb palmrestet, ezúttal touchpad és FPR nélkül), ha makulátlan gépet akarok.)
* 100%, hogy nem érte ütés, még csak meg sem nyomódhatott ott.
-
félisten
-
eagleberg
tag
Sziasztok!
A segítségeteket és véleményeteket szeretném kérni.
Szerintetek érdemes most is venni egy T510-es gépet.
Erre gondolok, ezért az árért:
http://laptopsystem.hu/adatlap/14211638751914
Mennyire megbízható a gép?
Pl a videokártya mennyire hajlamos meghalni (reball)?
Ha nem ezt akkor inkább mit ajánlanátok? -
HSM
félisten
Az mindjárt kiderül, segít-e, jól kipróbálom. Köszi!
(#76473) rgeorge: Kipróbálom a friss driverekkel, hátha javult valamit a helyzet tavaly óta. Megpróbálom bekapcsolni az AMT-t is, nekem oly mindegy, hogy van beállítva, csak a latency-k legyenek zöldek, ha van rá mód.
Frissítem akkor a vezetékes hálót is. -
rgeorge
addikt
Én ugyan képet nem raktam be, de nálam még simább volt a zöldhullám, amikor ment a másolás és lejátszás egyaránt a 6300AGN-nel. Ugyanakkor régen, amikor az AMT sem volt aktív, nálam is voltak latency gondok, nem is kicsik. Akkor a LAN driver volt a hibás, legalábbis a letiltásával megszünt a gond, és akkor nem is hálózatról ment a lejátszás.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
HSM
félisten
Csak annyiból fontos a sebesség, hogyha nincs kellő forgalom, nem nő meg a késleltetés. Ha pl. csak szídeled a linux iso-kat, de senki nem tölti, az szinte 0 adatforgalom. Azért kérdeztem rá.
Ha nincs bedugva a LAN, az is tökélets természetesen letiltás helyett.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #76462 üzenetére
Köszi. Ezt még tőled vettem amúgy.
Szerintem megbontom a T61-et... Akku, ram megy külön. A többi meg úgy ahogy van...
--------------------
Tényleg jól jönne valami tp börze topik...[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
veterán
jó ötlet, úgyis van egy felesleges 3g modemem
hanyas vagy, te disznó?
-
félisten
-
MrSealRD
veterán
válasz MrSealRD #76438 üzenetére
Erre valami nagyságrendi számot tud valaki? Ha lenne ilyen jellegű beárazós topik ott rontanám a levegőt.
amúgy 8-10 körül megéri nem?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
félisten
-
veterán
-
veterán
-
-
rgeorge
addikt
Aktív az AMT, azaz be van kapcsolva, és mondjuk a gépet kikapcsolt állapotban is elérem bárhonnan.
Nem volt hálózati forgalom a filmen kívül, de most elindítottam egy fájlmásolást is a lejátszás közben, volt van két sárga 1000us tüske.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
HSM
félisten
válasz qnadam #76445 üzenetére
A második képen csak a film volt a hálózati forgalom. Csak mikor már lőttem a felső képet jutott eszembe, hogy barátnő gépét kölcsön tudom venni hálós kiszolgálónak.
(#76446) rgeorge: Az "aktív AMT" mit takar pontosan? Milyen BIOS van a gépeden? Hálózatos forgalom mellett is marad az 500us? Mert nekem is 500 környéke, míg nem indítok valami forgalmat....
-
rgeorge
addikt
válasz qnadam #76443 üzenetére
Nálam nincs gond most, ezeréves 100-as LAN-on, futó NOD32-vel, aktív és bekapcsolt Intel AMT-vel 500us alatt maradt latency.
WLAN-on is 500ms körül alakul, bár ott már kicsit inkább felette van.
A driverek:
Intel(R) 82579LM Gigabit: 12.10.28.1801
Intel(R) Centrino(R) Ultimate-N 6300 AGN: 15.13.0.2Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
veterán
ha másolok a háttérben, kicsit jobb lesz a helyzet, speedtesttel is. de lehet nézek inkább egy rendes hálókártyát...
szerk: 2,4 gigán kicsit jobb a helyzet (8-10e néhány kiugrással), de a hang ott is megakad néha, szóval nem megoldás az se. nomeg amúgyse viccből használom az 5 gigát.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
HSM
félisten
válasz qnadam #76440 üzenetére
Ez iszonyúan katasztrófálisan néz ki.
Lőttem egy képet, nálam ilyen, egy BR-t játszik helyi gépről, és közben egy speedtest a WIFI-ről, a speedtest indítása jól látható a piros oszlopokból.
Nálunk ez a max sávszélesség, ami dokkolva átjön 2-3 falon keresztül napközben.Közben mégis sikerült a hálóról vadásznom egy 720P x264 videót, az kicsit rosszabb, de közelsem annyira, mint nálad.
[ Szerkesztve ]
-
-
cadeyrn
aktív tag
válasz beloadjoker #76425 üzenetére
X200at használok, szerintem próbáld ki, amit írtam.
-
MrSealRD
veterán
Szerintetek mennyit érhet egy Panasonic, 9 cellás, 13%-os elhasználódás és 300 ciklusos akku?
(T61 15,4", T500 kompatibilis) FRU 42T4620Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz qnadam #76434 üzenetére
Csak a wired ipv4-nek kell megadni valami kitalált véletlenszerű alhálós címet, ami remélhetőleg nem akad majd össze véletlen se semmivel, és annyi, a többi alapból ki van kapcsolva. Picit máshogy néz ki, de ugyanazt kell csinálni.
Írhatsz a Lenovonak, hogy garis még a gép, adjanak hozzá rendes BIOS-t, amiben tényleg ki lehet kapcsolni ezt a management agyhalált, nem csak úgy csinál, mintha... Egy ilyennek én is örülnék... Más gyártók meg tudták oldani más gépeken, nekik is meg kéne tudni.
Gondolkoztam én is, hogy írok nekik, de nekem már nem garis a masina, és szerencsére nem érint fájón a dolog, mert útközben nem fontos a latency, otthon meg dokkolón a LAN, és akkor meg azért nem gond. Amióta megtaláltam ezt a trükköt, azóta már ez a 8000-es maximum is épp alatta marad a komolyabb gondot okozó mértéknek.[ Szerkesztve ]
-
veterán
abból kimaradt a lépés, hogy bioson kívül... de mindegy is, mert az is másképp néz ki, és a hálózati beállításoknál van wired ipv4, wired ipv6 és wireless ipv6, utóbbi kikapcsolva. ha nincs más, kicserélem a wifit a gépben, de nemár... vagy adjam be garis szervizbe?
hanyas vagy, te disznó?
-
beloadjoker
őstag
Köszi majd utánanézek, bár úgysem sokáig lesz fent ubuntu, csak holnap zhzok egy tárgyból amin ubuntut használunk, és most ugyanolyan környezetben akarok gyakorolni, de utána megy vissza kali
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Tim82
félisten
válasz beloadjoker #76431 üzenetére
Nem tudom, nem próbáltam eddig Linuxos TP-n manuálisan belőni fix órajelet.
De mintha a tlp-vel is meg lehetne oldani, legalábbis rémlik a dokumentációjából. (Mobilról vagyok, szóvalmost nem tudok utánanézni.)
[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
uh, én meg pont azt hittem hogy ez kell nekem
Egyébként még egy kérdés, gondoltam kipróbálom hogy hátha tudok még kicsit adni az akksiidőhöz feltettem egy ilyen cpu állítót, tlpnek nem zavar be ha mondjuk benyomom 1,6ghz-re?
[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
-
Tim82
félisten
válasz d.toth91 #76424 üzenetére
Akkor elírták a felbontást. Vagy 1366*768 vagy 1600*900.
beloadjoker: amit fel akarsz tenni, az a Sandy Bridge-s Thinkpad-ektől jó, azokra van.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz qnadam #76426 üzenetére
Hát épp az a trükk, amit linkeltem, hogy bekapcsolod, utána a DHCP-ről átállítod fix IP-re, és utána kapcsolod ki újra, és így valamiért "jobban kikapcsolódik", mint ha csak simán enélkül kikapcsolnád. Most se teljesen, nekem pl. ott is marad eszközkezelőben ( ), de így már legalább megmarad értelmes keretek között a latency.
-
beloadjoker
őstag
válasz cadeyrn #76422 üzenetére
szerintem ez kell, legalábbis előző linuxon ami fentvolt ezt tettem fel
"Tpacpi-bat
tpacpi-bat is a script using acpi_call kernel module which allows one to set battery charge thresholds on new ThinkPad models not supported by tp_smapi. "
-
d.toth91
tag
Sziasztok!
1440x900-al szerelt T420 létezik? Láttam néhány helyen így hirdetve, és nem tudom, mennyire hihetem el a dolgot, mivel a net áttúrása se igen találtam erre utaló nyomokat.
-
HSM
félisten
válasz qnadam #76421 üzenetére
Természetesen az a normális. Nekem erős a gyanúm, hogy itt az Intel AMT technológiája nyal vissza, amit valamiért ezeken a Lenovo gépeken nem lehet teljesen kikapcsolni. Ugyanígy az egekbe megy csomó asztali/mobil gépen is, amin be van kapcsolva alapból. [link]
Bármi más hálózati eszközt dugsz rá, az nem támogatja az Intelnek ezt a vackát, és emiatt nem lövi az egekbe a késleltetést. Gyanítom, a "régi" LAN driver is azért produkál jobb értékeket, mert ott még valami ne tökéletes ezzel az AMT-vel... 2011.02.08. a dátuma a LAN driveremnek, az újabbak már magasabb latency-vel dolgoznak.
Amúgy a BIOS-ban az AMT kikapcsolás is trükkös, itt linkeltem a módját, amivel a 25K-s csúcsokat 8k magasságába lehet limitálni: [link].
Nekem így már jó volt. -
cadeyrn
aktív tag
válasz beloadjoker #76420 üzenetére
sudo apt-get install tp-smapi-dkms
echo -e "\ntp_smapi\nthinkpad_ec\n" | sudo tee -a /etc/modules
sudo rebootszerintem ez kell neked, de lehet, hogy tévedek
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz qnadam #76418 üzenetére
Valami a menedzsment résszel lehet, vagy tényleg turkál valami program a forgalomban. Bár a 8000 "korrekt", nálam is 4000-8000 között van, ha speedtest+rakás program fut, és játszik le videót is. Speedtest így 42Mbit-et mért,a FHD videó úgy tűnt nem akadozott helyi gépről játszva, az MPCHC grafikon alapján sem.
Persze, a T420 nem 100% ugyanaz a gép, de majdnem.Amúgy vezetékes adapterről drasztikusan jobbak az értékek, 1000 fölé nem igazán megy 62Mbit-es speedtest közben sem, pedig rakás minden van most nálam nyitva.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz rgeorge #76415 üzenetére
bármilyen videó. ha nasról nézem, akkor egy kis xvid alig akad, egy 1080p már nézhtetlen. ugyanezek ssd-ről hibátlanok, ha nincs a háttérben hálózati forgalom. ha elindítok egy speedtestet, akkor már beakad,és a latency is felmegy csúnyán.
mindez wifin, n módban öt gigán. packet loss nincs, 105-110 megabit megy vele stabilan.hanyas vagy, te disznó?
-
rgeorge
addikt
válasz qnadam #76410 üzenetére
Milyen videó? Netről nézed? Offline videónál is szaggat? A LAN driver is okozhat ilyet és a vírusirtó is. Egyenként kellene kizárni mindet.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
félisten
-
Zooka
tag
válasz rgeorge #76244 üzenetére
Kissé bonyolult még ez a modbios dolog, eredetileg az 1066 fsb-s procik fogadásához készült (amihez már hardveres módosítás is kell) csak saját felelősségre!: német thinkpad fórum De T9300-zal szépen megy egy T61p-vel.
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
veterán
válasz FoxiestFox #76411 üzenetére
abban a pillanatban, amint bemutatod, hogy lehet fhd h264 videókat szerkeszteni vele
hanyas vagy, te disznó?
-
félisten
-
veterán
w520, intel 6300agn, 15.15.0.1 driver az inteltől, intel amt kikapcsolva, latency az egekben a videólejátszás akadozik, a lenovótól töltött driverrel is. mit tegyek?
hanyas vagy, te disznó?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz Mezga Aladár #76352 üzenetére
Linux Mint MATE edition; így fogsz a legkevesebbet szívni.
-
Kiss67
senior tag
válasz FoxiestFox #76406 üzenetére
Pedig az egy jó dolog ,ha már egyszer használja valaki , akkor nem kellett lehúzni az ujjad, csak az elején.
Ki érti ezt?
A szervizes barátomnak azt mondta a Lenovo egy tájékoztatón, hogy "sikerült kiküszöbölni a hibát a lötyögő touchpadnát ".
Nevetséges , a hibát ők okozták, hogy hajaztak a mac-re, és eltüntették az egérgombokat, csak el kéne ismerni.
Így lett volna korrekt : "Gyerekek ez vacak lett, minden kedves felhasználó, aki már vagy 10 éve használ Thinkpad-et, legyen kedves fáradjon be a legközelebbi szervizbe, és ingyen cserélik a topcase-t a 3 gombos változatra, ami a 50-es sorozatban már van."
A többi engem nem zavarna, csak a 3 gomb,ujjlenyomat visszafejlődés.
A szerelést most hagyjuk, az botrány , de azzal nem mindig szembesül az ember ( fél óra egy bill csere az X240-en . )Ha valaki kérésre sem ad meg mobilszámot, nem lehet később komoly üzleti kapcsolat ! * Ézs. 43:10 -- 70/3389484
-
viskund
csendes tag
Helló! Én is javasolnék egy disztrót, Manjaro linux Xfce vagy openbox felülettel. A feleségem X60s-on használja nagy megelégedéssel.
aggregátor dunadzsem 2011 TARÉJA!!! - Duna Taréja 2012 - Tareeja 2013-2014-2015-2016-2017-2018-2019-2024
-
félisten
-
morfondír
csendes tag
Nekem Crunchbang Waldorf megy rajta, fénysebességgel.... Sajnos, megszűnt a disztró feljesztése, de újra is indult, Bunsen Linux néven , ha jól tudom.
-
Kiss67
senior tag
válasz Tikakukac #76401 üzenetére
Értem én , értem.
De azt nem gondoltam hogy visszafelé fejlődik a Thinkpad.
Lehet tényleg kidobom, és veszek egy T430s-t, vagy T420s-t.
Ez szerintem nem fejlődés, mert jó , rendben nincs thinklight, de van billentyűzet világítás, nincs optika, de van 2 akku ( bár nem tudom minek ), nincs 3 egérgomb, de .. erre max a mókolás maradt az x250 ből.
A sebessége sem jobb, az x220-am gyorsabb mint az x240, és mind 2 i5.
Annyira átlátszó ez a politika, csak nem értem miért nézik hülyének a felhsználót !!
A Lenovo elindult a lejtőn, és ezt csak Ők nem látják.Ha valaki kérésre sem ad meg mobilszámot, nem lehet később komoly üzleti kapcsolat ! * Ézs. 43:10 -- 70/3389484
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Windows 10
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Asszociációs játék. :)
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Lenovo LOQ 15AHP9 15,6" RTX 4060 8GB-Ryzen 7 8845HS
- HP Pro x360 Fortis 11 hüvelykes G11-2 in 1-Ultrabook/Tablet-legolcsóbban-garival.
- Microsoft Surface Laptop 2 13" i5-8350U/8GB/256GB NVME SSD/webcam/2256x1504 Garanciás laptop eladó
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Lenovo Thinkpad T14s INTEL i5-10210u/16GB/256GB SSD/14"FHD garanciás laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest