Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zooka
tag
válasz franc0 #26092 üzenetére
Szerintem meg biztosan van, nem egy 14"-os 1400*1050-es T60-at láttam már. Viszont a 15"-osból csak 1024-est láttam Intel vga-val.
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
Goatman
aktív tag
Hello!
Volna egy kérdésem: T40 tud pendrive-ról bootolni? Nincs nálam a gép, nem tudom tesztelni, de fontos lenne mihamarabb megtudnom.
Üdv.
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
Fifi
őstag
Egyelőre csak elméleti síkon, de keresgélem, hogy a t410s-be milyen 1.8" ssd lenne a legjobb választás.
Az intel 320-as sorozatára gondoltam, de nem értek valamit:
Az Intel X-18M miért drágább, mint az Intel 320 ugyanabban a méretben. Nem az olcsóbb az újabb széria? Idehaza van valami értelmes bolt, ahol lehet kapni Intel 320 Series SSDSA1NW160G301 1.8" 160GB? -
franc0
őstag
Srácok, van nagyfelbontású T60-as Intel VGA-val?
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
-
Sziasztok!
Van egy ős T43 a családban és sikerült elba**ni a notiban lévő töltőcsatit. Van rá valami megoldás, pl honnan lehet szerezni csatit, vagy esetleg ki tudja megcsinálni?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
stifi
senior tag
válasz Napfénysüti #26085 üzenetére
legjobb..
mostanában viszont a system update nem hajlandó elindulni hanem lefagy ez a jó kis kép percekre a képernyő közepén... csak 2-3x újraindítás után hajlandó továbblépni, de akkor azonnal.. na ez húzta ki a gyufát nálam!Nincs időm kedvesnek lenni!
-
stifi
senior tag
sziasztok,
kurva idegesítő tud lenni, hogy ha elindítok egy thinkvantage szoftvert, akkor a képernyő közepén beragad a töltőképernyője és minden előtt ott van, nem lehet a háttérbe küldeni..
bár ssd van a gépben és gyorsan betöltenek a cuccok, ha pl max battery life profilt használok eltart pár másodpercig amíg eltűnik 1-1 kép, addig tudnék mást is csinálni mint hogy azt bámuljam.. erre van valakinek valami tippje?Nincs időm kedvesnek lenni!
-
TayRol
nagyúr
mostanaban gondolkoztam a garancia kiterjesztesevel, es ket opcio kozul valaszthatok:
3YR Onsite + 3YR HDDR: $109.00
3YR Onsite + 3YR Priority: $152.00mi a kulonbseg a ketto kozott?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Shadowfax #26081 üzenetére
És ez vajon a Thinkvantage programnak köszönhető? Mert szerviznél egyszer voltam még régen és utána tuti jódarabig az eredeti német lokalizációt dobta ki. Mindenesetre kellemes kis meglepetés volt noha így nem túl valós a kép a német billentyűzettel.
Més que un club!
-
Shadowfax
addikt
válasz Napfénysüti #26080 üzenetére
Igen, csinálnak ilyet. Bár mostanában egy csomó gépnél, amit csekkoltam, a Location: N/A.
-
Napfénysüti
nagyúr
Frissítik a Lenovo Warranty Lookupot a gépeknél?
Nekem ugye az eredeti location: Germany volt, onnan van a gépem. Ma mutatom kollégámnak hogy hogy kell csekkolni a garit erre a location már Hungary a LWL szerint.
Garanciám meg már kerek 1 hónapja nincs de ezt tudtam.Més que un club!
-
sghc_toma
senior tag
jogos, megnezem a fogyasztas-ertekeket terheles alatt.. a tdp amugy teny, hogy a duplaja, de itt ugye a grafikus gyorsito is resze a procinak, szoval az is hozzadob a tdp-hez.. viszont ha nem hasznalok GPU-intenziv cuccokat, akkor a grafikaert felelos reszek pihennek a prociban, nem fogyasztanak tul sokat..
legfrisebb BIOS van.. amugy szerintem siman az i915 driver bena energiagazdalkodasa a ludas.. persze ez is csak tipp..
bubi nem latta sem a wifi-kartyamat, sem a drotos lan kartyat, pedig mindket modul be volt toltve.. en is arra tippeltem, hogy tul ujak a cuccok..
in asm we trust
-
lapa
veterán
válasz sghc_toma #26077 üzenetére
szerintem azért érdemes lenne összehasonlítani a terheléses fogyasztást (mondjuk a pendriveos ubuntu alatt), szerintem másfélszeres felett lesz. azért a tdp az nem hazudik, az meg a duplája.
egyébként amit írsz elég bios-gyanús. frissítetted esetleg? hátha reszeltek rajta.
akartam kérdezni, hogy ubuntun valami hardvertéma miatt nem tudtál hálót csinálni? a beépített guis managger elvileg jól működik. bár el tudom képzelni, hogy ezeket a friss cuccokat a 10.04 még annyira nem komálja.
-
sghc_toma
senior tag
fotokat csinalok.
az a helyzet, hogy az x200s full terhelesen is eleg halk, tehat ha kicsit tobbet, meg gyorsabban kellene porognie a ventinek az x220-ban, az meg mindig halkabb lenne, mint az eredeti venti..
amugy azt vettem eszre, hogy ha csak a CPU-t terhelem, nem porog fel a hutes, abszolut kussban van a gep (8 peldanyban futtatott john-nal probaltam Arch linux-on), de ha valami GPU-intenziv program fut, akkor rogton nekiall hangoskodni.. pl. mar KDE-ben az OpenGL-es desktop effektektol is rakapcsol..
in asm we trust
-
pandor
tag
@alfa156, @Otisz, @^Clown: köszönöm a válaszokat
Úgy néz ki, hogy 40e a fenti Thinkpad X41-ért kölcsönösen elfogadható ár, a vinyó egyenlőre marad, ha kiderül, hogy zavaróan lassú, akkor idővel csere, 15-20e-ért látok SSD 1,8" IDE/PATA 16/32GB meghajtókat.
Remélem pár évig hű társam lesz :-)
A "csináld magad" mozgalom jegyében gondolom annyira azért szét lehet szedni házilag is, hogy kiporoljam, bill. alatt kitakarítsam?
-
lapa
veterán
válasz sghc_toma #26073 üzenetére
fotókat csinálj mindenképp.
de azt vágod, hogy 17w vs 35w. szóval az a hűtő valszeg csekély lesz oda, fele akkora disszipációra van méretezve.
ez azt is jelenti, hogy mindig is hangosabb lesz 100% cpu-n, de több, mint dupla olyan gyors. hatékonyságban (energia / művelet) nincs igazi különbség, esetleg a gpu-támogatott cuccoknál. az meg ahogy olvasom amit a bsd-ről írsz nem most jő el.
[ Szerkesztve ]
-
sghc_toma
senior tag
terheles alatt valoban hangos tud lenni az x220.. este szerintem beprobalkozom egy venti-transzplantacioval, hatha sikerul belemonyakolnom az x200s hutojet..
in asm we trust
-
Fifi
őstag
válasz Chaser #26064 üzenetére
"... még csavar sincs hozzá, fogja a keret a hdd-t és a rollcage váz."
Csavar nélkül is tökéletes, de ha a hdd-be becsavarom a 4 csavart, akkor ennek a keretnek a tartóbütykei alá esnek pont és akkor még kirázni sem lehet belőle.
Még csak a gyerek ultrabase dockolójában próbáltam, mert még nincs itt a t410s-em. -
lapa
veterán
néztem én is korábban, az eredetin van még egy matrica. az utángyártotton nincs rajta, hogy lenovo ltd.
az más kérdés, hogy szerintem a thinkpad is védett kéne legyen, de nem biztos, hogy az.
hogy belül van-e különbség azt nemigen lehet megmondani, ha valakit nagyon érdekel hétvégén lecsavarozom és dobok egy képet a nyákról. nekem pusztult már el óccsó sata-usb bigyóm, azóta olcsóból inkább duplát veszek.
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
A t43-omon eddig ha megnyomtam a FnF5-öt feljött egy ablak, ahol be/ki tudtam kapcsolni a wi-fit.és a bluetooth-t De most nem!! Gondolom valami frissítette magát és ezért jött elő ez a probléma. Már korábban is volt ilyen és akkor csak valmi korábbi állapot visszahozása után működött rendesen, de elegem van hogy mindig vissza kell állítani. Nincs Valami ötletetek?
SOS kéne ezért nincs időm visszaolvasni -
N.GÁBOR
aktív tag
A képproblémám: biztosan csak valami beállítás vagy nemtudom, de még azt figyeltem meg, hogy mióta néha megrezzen a kép a külső monitoron és esetenként egy pillanatra elfeketedik azóta, ha bekapcsolom a gépet, akkor a külső monitoron nem kezdettől fogva jelenik meg a kép, csak a "windows betöltése" felirattól kezdve.
Nem tudom, hogy így jobban be lehet-e lőni a "gondot".
A jelenség pedig azóta van, mióta visszajöttünk a lakásba és ráraktam a gépet a dokkolóra. Előtte ez nem volt.
Előre is köszi a választ.
May the force be with you!
-
Chaser
legenda
Eredeti ennyiért? Enyémen nincs thinkpad logo, még csavar sincs hozzá, fogja a keret a hdd-t és a rollcage váz. Olcsó volt, gyorsan itt volt, valamikor karácsony előttre vártam. Kipróbáltam a wines eltávolítót, működik szépen. Régebben optikával próbáltam, áramot is biztos leveszi mert az optikának eltávolítás után a tálcáját se lehetett kinyitni.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Fifi
őstag
válasz Chaser #26025 üzenetére
"Megjött az optika helyére szerelhető hdd rack...jó. Egy bibi van, kék benne a led..érdekesen mutat a sok zöld mellett "
Én sutykuru-tól vettem egy ilyet és abban is kék a led.
Kici kínai ocómunkás színtévesztő?
Esetleg ez az egy dolog különbözteti meg az eredetitől, ha már a matrica is thinkpad-es rajta? Bár lehet, hogy eredetit vettem ennyi pénzért? -
-
pandor
tag
Jelenleg nem zavar, de valszeg a napi használat fogja megadni a választ erre a kérdésre...
Tavalyi hozzászólásoknál volt ez téma, SSD-re csere lett a megoldás, de gondolom ezzel együtt már nem a "jóvétel" kategória...
Szervizes átnézésre/leporolásra javaslat, ha egyáltalán?
-
pandor
tag
válasz LaptopSystem #26058 üzenetére
kösz a gyors választ
esetleg egyéb idevonatkozó tanács/tapasztalat :-) -
őstag
-
pandor
tag
Sziasztok
Lehetőségem adódott egy Thinkpad X41 (1.6GHz CPU, 512 RAM, 60GB HDD, ~5éves) megvételére. Bár van itthon már egy újdizájnos Thinkpad E320, ennek nagyon megtetszett a hordozhatósága (mérete/súlya), na meg a klasszikus IBM dizájn.
Tisztában vagyok a hardver lehetőségeivel és megfelel.Meg tudná valaki mondani, hogy hol mozog most ennek az ára nem tapasztalható hardverhibával és apróbb felület-karcokkal? (Az akku max. fél órát tart.)
A gép jelenleg nálam van, futtatom rajta már egy ideje a Lenovo Diagnostics/PC Doctor idevágó verzióját, ami nem jelez semmi problémát.
Valami más szoftveres diagnosztikát esetleg ajánlani?
Esetleg valakit (ill. szervizt) ajánlani, aki a belsőről meg tudja mondani, hogy rendben van-e? (Feltéve, hogy egy ilyen szemrevételezés díja arányban van a gép jelenlegi árával...)
Köszönöm a segítséget
-
őstag
letöltöttem ezt az Achi drivert hozzá de ahogy be dugom a Pendrivot nem tudom kiválasztani mert nem lát ilyet ebben tudna nekem valaki segíteni?
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
Szedd le a Lenovo oldaláról a Power Manager, illetve az Access Connections nevű programokat.
-
norbee86
csendes tag
Windows 7 alatt hogy lehet talcára tenni a wifi illetve akku ikont a thinkpadosat?
Le kell szedni Lenovo honlapjáról?Thinkpad R61-esem van. -
válasz BalazsKKa67j #26042 üzenetére
Én a helyedben visszaállítanám az eredeti feszt, és úgy tesztelgetném a gépet. Aztán majd meglátjuk
-
sipi723
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Edge-hez érdemes megvenni a +2 év garanciát?
Illetve garancián belül, hogy történik egy akku csere? Bemondásra megy és kicserélik vagy valamit megnéznek rajta? -
Ringman
nagyúr
válasz !Overdose! #26045 üzenetére
t61 húgomnál ugyanígy kijelző+szalagkábel nélkül megy. c64 feeling
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Chaser
legenda
válasz LaptopSystem #26041 üzenetére
Örülök hogy segíthettem, ezeröccáz' lesz
Fifi: Jól látod, tökéletesen működik mert most nincs a gépben aku
-
brd
nagyúr
válasz Chaser #26040 üzenetére
Az csak a sima HW secure remove. Ez a program annyival tud többet, hogy ha a driver fos (vagy a HW? Intelnél sosem tudni, pl. ICH9), vagy direkt ki akart szúrni a HW készítője a júzerrel, és nem írta meg (rendesen) a secure remove-hoz szükséges részt, akkor is el tudod távolítani. Kb. annyit csinál, mintha az eszközkezelőből eltávolítanád a meghajtót, csak pl. a HDD-nek tud spindown-t is küldeni azzal együtt.
The only real valuable thing is intuition.
-
BalazsKKa67j
tag
válasz LaptopSystem #26044 üzenetére
Tudtommal jó,de szinte mindig hálózaton van,és ha jól emlékszem amikor ez történt akkor is hálózatról üzemelt.
-
!Overdose!
őstag
A ThinkPad-ek működnek kijelző nélkül? Gondoltam rá, hogy leszerelném a T41 kijelzőjét és külső monitorral használnám. Van ennek valami hátránya? Hirtelen a Wifi antenna jutott eszembe, amit meg kéne oldani, de arra van ötletem.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
őstag
válasz BalazsKKa67j #26042 üzenetére
az aksid jó?
nem kuka?
mert ha zárlatos akkor produkálhat ilyen hibát!Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
BalazsKKa67j
tag
Bárkinek bármi ötlete erre?
Köszönöm! -
őstag
-
Chaser
legenda
Köszi Most nézem W7-ben ez alapból benne van. Látja a dokkolót és a hdd-t is Vagy ha nem is pont ez de hasonló, dokkoló leválasztásnál működött a wines is másik menüből, hdd is biztos fog. XP-n tudom van rá közvetlen FN gomb, de 7 alatt nem megy.
szerk: Így néz ki, gondolom ugyanazt tudja mint amit linkeltetek.
[ Szerkesztve ]
-
ixtom
tag
válasz Chaser #26034 üzenetére
Én ezt szoktam használni: HotSwap!
XP-n az ikonja olyan, mint a "Hardver biztonságos eltávolítása" csak nem zöld, hanem piros.Néha kiírja, hogy az eszköz még használatban van ne vegyem ki, de hallani a leállást.
Eddig nem volt vele gondom.mod: Vazze, lassú vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz N.GÁBOR #26035 üzenetére
Kb ennyi a lényeg. Legújabb cpuz-t rakd fel, azzal látod a tényleges feszt, régebbiek nem ismerik a cpu-dat. Aztán már csak profilokat kell csinálni saját belátás szerint. Én performance on demandot használok kijelölve minden lehetséges órajelet, ezt hálózatról. Akuról meg szintén, csak kb 1.4Ghz-ig. Azért van 1-2 profil powersave-nek is.
lapaöszönöm. Közben azért kikísérleteztem Eszközkezelőben leválasztottam és ennyi. Mint asztalinál mikor hdd-t raktam menet közben p-ata v s-ata csatira, ott is így vettem le.
-
lapa
veterán
válasz Chaser #26034 üzenetére
azért ntfs-t nem mernék kihúzni mert annak akkor reszeltek. talán eszközkezelőből le tudod csatlakoztatni. vagy ugyanezt devconnal. többit rádbízom, meg a guglira. esetleg ha a write cache-t deaktiválod... de inkább keress rá a konkrétumokra.
@alfa156: ram tuti jó? memtest. cd tuti jó? asszem vista óta van valami cédé csekkoló kütyü amit el tudsz indítani.
[ Szerkesztve ]
-
N.GÁBOR
aktív tag
lapa: elvileg minden okés, nem tudom mi lehet ez. Remélem nem a vga-val vagy a géppel van vmi. Talán csak vmi programütközés vagy nem tudom, nem értek hozzá.
Chaser:Ejha, köszönöm a részletes instrukciókat. Hétvégén ha lesz kis időm, akkor még olvasgatok utána, aztán belevetem magam. Közben akkora sikere lett a T60-nak a családban, hogy úgy néz ki szükség lesz mégegyre
-
Chaser
legenda
Az ultrabay hdd keretet ugyanúgy kivehetem mint az optikai meghajtót? Tehát nem kell előtte eltávolítani a rendszerből, nem lesz baja a hdd-nek? 1ébként teljesen korrekt, hozza amit a hdd-k tudnak. 2db 250GB 7k2 hdd 70-90MBps-sel másolnak egymásra. Szintetikus tesztek max 3MBps-t mondtak, szóval nagyon jó. Viszont ahogy elnéztem ebbe magasabb hdd nem fér, csak az alacsonyabb verziók.
-
!Overdose!
őstag
válasz LaptopSystem #26032 üzenetére
Akkor sajnos nincs ötletem.
-
őstag
Egyszerű fekete képernyő aztàn ujra indul semmit nem ir ki!
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
!Overdose!
őstag
válasz LaptopSystem #26029 üzenetére
Úgy értem, hogy a boot folyamat hol szakad meg? Egyszerűen fekete képernyő vagy kiír esetleg valamit?
-
Chaser
legenda
válasz LaptopSystem #26029 üzenetére
ACHI W7-be integrált, az nem lehet baj. 5letem azóta sincs más. Olyan mintha nem primary lenne a partíció, de akkor már sztem a telepítés se ment volna fel. Azért másik gépben pl easeus-szal ellenőrizheted.
-
őstag
válasz !Overdose! #26028 üzenetére
Végig megy a telepítés a végéig
a Végén amikor az első indulást csinálná na onnét már nem áll fel a rendszer azt is írják hogy az ACHI driver lehet hiányzik de akkor már akkor sikitana amikor kiválasztom hogy hova rakja fel a rendszert nem?Nem látná a HDD-t egyáltalán!
végig megy a telepítés!
-
!Overdose!
őstag
válasz LaptopSystem #26027 üzenetére
Hogy érted, hogy nem boot-ol? Hol áll meg a folyamat?
-
őstag
Sziasztok itt is megkérdezem hátha találkoztatok már ezzel a problémával
Lenne egy lenovo Z570 es laptopom
az lenne a gondom vele hogy ujra raktam a rendszert rajta de a mikor befejezte a telepítést nem Bootol be a win 7 ez mitől lehet a Biosban már beállítottam,hogy a HDD-röl Bootoljon!
-
őstag
-
Chaser
legenda
Nem tudok hogy lenne róla, persze lehet van. De ha van is el lehet képzelni annak az árát
N.GÁBOR: Autó nem jó példa. Képzelj el egy led-et, pl 3V nyitófessz-el. Ha valamivel kevesebbet kap elromlani attól nem fog..de lehet hogy világít. Évek óta használom asztalin is, ott persze bios-ból. T2500-nél 95%-ban működni fog ez. Max órajele 1.15V, alatta levő 1.05V, összes többi 0.95V. Hőtermelés kisebb lesz, ha akuról használod a gépet tovább bírja.
Amennyiben túl kicsi feszt állítasz be BSOD-t kapsz. Prime 95-tel kell tesztelni, akkor nem csak napok múlva derül ki a dolog Beállítgatod őket, beállítod performance on demand mdra, elindítod a prime-ot, csodálkozva nézed az új hőfokot. 15-20 percig futtatod, közben netezel lehetőleg fox alól, mp3-at nyomsz, film is mehet. Ha 20 perc alatt nincs BSOD 99%-ban 1év múlva se lesz. Érdemes minden köztes órajelen is eljátszani ezt, de gyakorlatban 0.95V-on 1700mhz alatt minden T2xxx stabil volt amit eddig láttam.szerk: Megjött az optika helyére szerelhető hdd rack...jó. Egy bibi van, kék benne a led..érdekesen mutat a sok zöld mellett
[ Szerkesztve ]
-
N.GÁBOR
aktív tag
Lenne még valami.
Ez a jelenség azt hiszem tegnap óta van.
A gépet a lakásban szinte kizárólag dokkolóval és külső monitorral használom.
Néha olyan a kép, mintha "fészkelődne", picit arrébb megy majd visszajön. Alig látszik, de azért észrevehető. Olyat is csinál, ha pl kiadok egy parancsot - bár ezt inkább csak böngészés közben pl prohardveren kiadott utasítások után csinálja - és egy pillanatra elsötétül a kép, aztán visszajön. Nem tudom mi lehet ez.May the force be with you!
-
BalazsKKa67j
tag
Üdv fórumtársak!
Egy kis segítségre lenne szükségem.Az alany egy ThinkPad R500.
Az elmúlt 2 hétben 2x-3x produkálta a következő hibajelenséget:
A gép hirtelen lefagy,a képernyő elsötétül,nem reagál semmi billentyűre sem billentyű kombinációra.Csak kikapcsolni lehet,majd a start up kicsit hosszadalmasabb.
Találkozott már valaki hasonlóval?Hogyan kereshetném meg a hiba okát,nincs kékhalál,szóval win log-ban nem szerepel.
P8600-as cpu,undervoltolva 1V-ra,bár ez már régóta így van,nem hiszem ,hogy ez lehet a hiba forrása.
videokártya:ati 3470Előre is köszönöm a segítséget!
-
lapa
veterán
válasz N.GÁBOR #26019 üzenetére
károsodni nem fog, lassabb sem lesz. addig szabad (és szokás) alulfeszelni, míg normálisan működik.
képzeld úgy, mintha a kocsin az alapjáratot vennéd vissza. addig kell visszatekerni, amíg még nem fullad le. annyi a különbség, hogy itt több alapjárat van, minden frekvenciához egy.
a lényeg, hogy ne tesztelés közben írd életed fő művét, mert a van mikor csak pár óra (esetleg nap) múlva "fullad le", azaz fagy meg. akkor az el nem mentett cuccokat nyilván bukod. az a célszerű, ha megtalálod a határt, és annál egy kicsivel (3-4 lépéssel) több feszt adsz neki.
szerintem azért olvasgass még konkrét leírásokat, mielőtt nekifogsz.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Lenne egy kérdésem. Letöltöttem az rmclockot, láttam, hog free program. Még nem mertem nekifutni a használatának, mert soha nem csináltam ilyet. Igazából az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell alulfeszelni a T60-amat?
Most igazából teljesen elégedett vagyok már a hűtésével, de azért lenne előnye?
Esetleg nem mehet tönkre ettől a masina, vagy nem lehet baja?
Lassabbnak lassabb lesz
Mennyire szabad alulfeszelni? (T2500-ös a proci benn)Nah, bocs fiúk-lányok a sok láma kérdésért, de ennyire tudatlanul még nem merek belevágni, fogalmam sincs, hogy ez jó-e, káros-e stb.
Talán annyit kitudok logikázni, hogy emiatt esetleg kevesebbet fogyasztana, de ha emiatt károsodhat, akkor inkább hanyagolom.Előre is köszi a választ.
Üdv
-
bwoay
nagyúr
-
Fifi
őstag
Chaser kolléga által hirdetett bill. wireless-ben nem létezik? Nekem google nem segített
Egy olyan nagyon jól jönne[ Szerkesztve ]
-
Üdvözletem, van valakinek elfekvőben egy T61-hez való billentyűzet rögzítésére szolgáló csavarja? Enyémből sajnos hiányzik... (M2 × 14 mm, flat-head, nylon-coated (1) )
-
sghc_toma
senior tag
az igert fogyasztas-ertekek kicsit csuszni fognak, nem ment (illetve nem megy) minden siman ezzel a geppel (x220).. persze ez csak az en hibam, hasznalhatnek kicsit mainstream-ebb OS-t is
most igy konkret, pontos adatok, screenshotok nelkul par dolog:
- a hangrol: alapjaraton abszolut kussban van (nem csak siman halk, x200s-halk )
- fogyasztas FreeBSD-n X nelkul, WiFi-vel, max fenyeron 9-10 watt koruli (x200s is hasonlo)
- X-es erteket nem irok, mert itt paran ledolnenek a szekrol FreeBSD-n a GEM/KMS tamogatas meg csak egy keszulofelben levo patch formajaban letezik, igy a HD Graphics 3000 tamogatas is gyerekcipoben jar; sajnos ha bekapcsolom az RC6-ot, nem toltodik be a driver, enelkul meg zabalja az aramot.. na jo, leirom megis: 23-24 watt alapjaraton!!
- 10.04-es Ubuntuval alapbeallitasokkal 8-9 Watt korul fogyasztott,, netet nem sikerult ra varazsolnom, igy a PowerTOP, es hasonlo nyalanksagok nem lettek kiprobalva.. majd ket unnep kozott, akkor lesz szabadidom szivni veleket dolog, ami nagyon zavar:
- a proci csak akkor kepes lemenni C3-ba, ha akksirol uzemel
- GPT-s lemezrol csak EFI-vel kepes bootolni, legacy BIOS modban nem..in asm we trust
-
Tim82
félisten
válasz beriimi #26011 üzenetére
Szia! A kérdésedet inkább a megfelelő szaktopikban érdemes feltenned, mert ott fogsz inkább segítséget kapni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
beriimi
csendes tag
Hello mindenki
Lenne egy kêrdésem.
Van egy EEE pc 901 em.tom elég régi fajta de nekem tökéletessen megfelel.
Nos meghalt benne a vinyo azaz az ssd meghajtó.
Az érdekelne hogy megvegyem e hozzá az asus p2 ssd ps meghajtót laza 30 k ért a 16gigásat vagy érdemes e beprobálni a sokkal olcsobb kingspec pcie ssd-t ami szálitással együtt cirka 16k,de ugyanugy 16gigás
Nincs tapasztalatom ezen a téren és látatlanba nem dobnák ki ennyi pénzt.
A válaszokat elörre is thx. -
Chaser
legenda
válasz N.GÁBOR #26005 üzenetére
A gépedtől kérj elnézést Nekem T42 volt az első gépem TP-ből, nagyon halk volt az igaz, meg az is hogy égette a lábamat...én rmclokot használok alulfeszre, perpill most minden 46 fok alatt van. Akuról is jól bírja, hiába 15" meg ips meg ati vga. 6 cellással 2-3 óra simán megvan nettel. Szimplán olvasgatás közben biztos több is.
Narancs: első körben arra tippelnék gpu vagy cpu túlmelegszik. Hőmérsékleteket kellene megnézni terhelés alatt.
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Adott egy T43P, egy ATI FireGL V5200-zal a fedélzeten.
A hiba: rendszeresen magától kikapcsol a noti. Idle nem, csak ha terhelés alá kerül. HDSentinel szerint hibátlan a vinyó. Valami ötlet, hogy mi lehet a bibi?Beauty is pain
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz Chaser #26002 üzenetére
Elnézést kérek minden korábbi T60-at ért "nyávogásomat" illetően. Teljesen hülye voltam. Itt van tőle 15 cm-re a radiátor ami nem kis hőforrás. Most, hogy erre figyeltem, valamint ha az órajelet némileg visszaveszem, nagyon halk. 5x-foknál alig melegszik tovább passzívon, de ha épp, hogy bekapcsol a venti (fan controllal alacsony fordulaton tartva) akkor 45-48 fok a proci. Ezek az értékek a T23-mam 6x-70 fokos értékei után döbbenetesek.
Szóval maximal respect.
Ma egy 3-4 órát úton leszünk Kedvesemmel, de mivel iszonyat sok dolgom van, megkérem, hogy Ő vezessen, addig had haladjak. Kíváncsi vagyok az aksija meddig húzza office-os terhelés mellett.Üdv
-
addikt
válasz salieri. #26001 üzenetére
Nem ítéltem, csak megosztottam az aggályaimat a történettel kapcsolatban.
Egy biztos Én egy ilyen helyzetben /mármint ha legjobb tudomásom szerint hibátlan darabot adok el/ és valaki azzal jönne, hogy barkácsolni próbálta és úgy vette észre a törést..........
Ráadásul tényleg lehet olvasni sok helyen erről, hogy CPU csere folyamán eltört...........
Szóval engedtessék meg a pici kételkedés."Aki ad,az nyer"
-
Chaser
legenda
válasz Daffni2 #25999 üzenetére
Azt tegyük hozzá, hogy hosszú távon nem tudom okozott volna-e gondot, mert pár nap múlva eladtam. Nem ezért, amúgyis ment volna. Annyira nem tulajdonítottam neki jelentőséget, meg annyira nem voltam még képben hogy nem is közöltem a vevővel. Halvány fogalmam nem volt még akkor hogy az a rollcage része, annyira vékony A srác nemrég szólt vissza, hogy észrevette ám, csak nem szólt mert megoldotta. Persze én is visszavettem volna egyértelműen.
buvartacsko: Ezek az inercia rendszerek... ennyi erővel mondhatnám azt is, hogy egy 1400x1050 IPS panelhez nem lehet hasonlítani 1280x800-at, 1440x900-at, 1680x1050-et ha az TN. De még 1920x1200 sincs egálban vele színhűség és beláthatóság terén. Esetleg a legújabb fejlesztések amiknek tudjuk az árát. Mégse mondom hogy akik olyat használnak hülyék, vagy nekem van igazam. Nem a leghalkabb gép a T60. Vannak belőle defektes érzékelősek, az állandó ventijárás miatt nyilván elöregszik a venti és hangos lesz. De amiknél ez a probléma nem áll fenn nem hangosak, sokat járnak passzívan. Most kifejezetten meleg lakásban vagyok, megy a venti állandóan 3300rpm körül. De cpu magok 50 fokosak, gpu 46...alja épp hogy kézmeleg, pedig fotelben használtam egész nap. Nekem 12" kevés, volt, tudom, nem lesz x200-asom. Én elégedetten használom a T60-at, te a tiedet, más a másik thinkpadját..ennyi a lényeg, nem kell mindig fikázni főleg ha jó állapotú T60-nal még nem is találkoztál. Legalábbis reakciódból ítélve nem hiszem. Nem arról kéne szólnia a topiknak hogy mennyire hangos és forró gép a T60, mert amelyik jól működik arra egyik állítás se igaz. Tegnap kicsit keményebb hangnemben írtam, de nagyot felbosszantottál...Peace
-
salieri.
őstag
válasz Daffni2 #25999 üzenetére
Nekem nem az elso processzorcserem, sem az elso T60 gep a kezemben.
Es igen nem fogok barkacsolni, mert a rollcage vaz cserehez szet kell szedni csavarjaira a gepet, egy processzor csere mindossze 9 db csavar kitekereset jelenti.tudod : Ne itelj, hogy ne iteltess!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Microsoft Surface Laptop 2 13" i5-8350U/8GB/256GB NVME SSD/webcam/2256x1504 Garanciás laptop eladó
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Lenovo Thinkpad T14s INTEL i5-10210u/16GB/256GB SSD/14"FHD garanciás laptop eladó
- Lenovo Thinkpad X390 i5-8265u/8GB RAM/128GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
- Dell Inspiron N5010 - GPU hibás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest