-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz pandor #116172 üzenetére
egyszer bele kell jönni, nem olyan nehéz (legközelebb nem kell megkérned másokat):
kicsavarod a hátlapi csavarokat és bankkártyával belenyúlsz a széleinél, végighúzod óvatosan, hogy szétpattanjanak a műanyag klipszek, de lehet hogy magától is szétjön.
a ram meg ssd csere meg már sima úgy youtube videók alapján.
t450 ram and ssd upgrade egyik
t450 ssd upgrade másikannyi trükkje, hogy ha nem megy valami elsőre, akkor ne erőltesd, mert akkor nem az lesz a technikája. nézd meg a videót vagy videókat újra olyankor annál a lépésnél.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Picco
addikt
válasz pandor #112323 üzenetére
teljes meretet ugye nem numerikus billentyuzettel erted?
X13 pedig eleg baba szerintem, de a billentyu kiszotas tenyleg ratyi, bar szerintem mindent meg lehet szokni.
ha nem surgos a vasarlas akkor en kivarnek egy normalis aru T480/T480s-t es abbol tenyleg kihozhato meg 3-5 ev ertelmes sebesseg mellett.**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Picco
addikt
válasz pandor #112317 üzenetére
5 ev kicsit neccesnek tunik szerintem egy ketmagos 6 eves procival, ha ilyen intervallumra tervezel akkor en 8-ik generaciosat keresnek minimum, de ahogy a tobbiek is mondtak, arak az egekben jelenleg.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
S_x96x_S
addikt
válasz pandor #112317 üzenetére
> T450 vásárlása előtt állok. ... lehet még 3-5 évet tervezni átlagos irodai használat mellett?
>... a Thinkpadek esetében spéci alkatrészekkel/szervizköltségekkel kell kalkulálni?alternativ vélemény:
a használt gépek árai még mindig az egekben ...
ráadásul a forinterősödés miatt az új gépek árai egy picit lejjebb mentek.
azért nézz rá az új gépekre is.pl.
LENOVO THINKPAD E15 G2 - i3-1115G4, 15.6FULL HD, 256 GB, 8GB, UHD Graphics + vezeték nélküli egér - 3 év garival ~ 275e körül , bruttó .. számlásan.az i3-1115G4 - elég korszerü - erős és alacsony fogyasztású proci Intel® AVX-512 -vel.
+ 6344 passmark -al
a T450-ben talán Intel Core i5-5300U - lesz : passmark = 2733vagyis 3 év garanciát , az új akkumulátort, 2x gyorsabb processzort, új diszket, jobb monitort, Thunderbolt™ 4 -et kapsz -
és ezt kell beárazni - hogy hasonlítani tudd egy használt T450 árához képest.
https://www.lenovo.com/hu/hu/laptops/thinkpad/edge-series/E15-G2/p/22TPE15E5N2persze nincs egyértelmű döntés,
de manapság már nem mindig olyan egyértelmű
egy használt gép vásárlása - mint 2-3 évvel ezelőtt.Mottó: "A verseny jó!"
-
Tim82
félisten
válasz pandor #54659 üzenetére
Tim82: az X41-be csak 1.8" méret passzol, nem?
Igen, de van 1,8" IDE-mSATA átalakító is. Az első neked írt hozzászólásomból eljutsz az eBay-es linkre.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
audi100td
nagyúr
Szerintem ezeket inkább hagyd, nagyon kiforratlan vezérlővel szerelik őket, még a gyári vinyó is jobb, legalább nem laggol.
Szerintem amúgy nem érdemes már ezekbe a régi gépekbe pénzt ölni, sajnos a hardver már annyira kiöregedett, hogy általános otthoni használatra is csak korlátozottan alkalmas, inkább eladnám és hozzáraknék 15e Ft-ot, amiből kijön pl. egy X60 vagy T60.
Vagy ha nagyon a szívedhez nőtt a gép, akkor Tim82 előbbi javaslatát érdemes megfontolni.
-
Tim82
félisten
100%, hogy ugyanazok az SSD-k, kicsit eltérő márkanév alatt forgalmazva.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz pandor #54656 üzenetére
Én használtam vettem egy mSATA Samsung PM810-et innen Hardverapróról, ezt egy 2,5" átalakítóval betettem egy T43-ba. Az eredeti vinyót pedig nemrég eladtam, szóval kb. az adapter ára visszajött.
-
Tim82
félisten
válasz pandor #54653 üzenetére
Én gyári Lenovo brand-es (Samsung gyártmányú SLC) PATA SSD-vel használtam az X41 tabletemet, de az is ugyanúgy belassul. Volt forgalomban olyan Runcore SSD, ami elvileg nem lassul (audi100td fórumtárs olyat használt X41-ben), de az bőven többe kerül, mint a notid jelenlegi használt ára.
Barkácsolásilag semmi különbség nincs egy mSATA SSD + átalakító és egy egy PATA ZIF SSD + átalakító között, de az előbbivel lenne TRIM...
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz pandor #54648 üzenetére
Annyira nem volna macerás egy mSATA SSD, átalakítóval.
*
A Kingfast SSD-k nem igazán ajánlottak (ha jól rémlik, a szervízháttér is megszűnt Magyarországon, gyakorlatilag azért, mert egyrészt magas volt a meghibásodási arány, valamint a kínai gyártócég nagy ívben tojt a hazai szervízpartner fejére), mert egyrészt régi és nem igazán jó első generációs JMicron vezérlőre épülnek, másrészt ennek köszönhetően kb. fél éven-egy éven belül majdnem annyira be fognak lassulni, mint a jelenlegi vinyód, köszönhetően annak, hogy nincsen semmilyen garbage collection vagy TRIM az esetükben.[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest