Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
válasz Pacee87 #124753 üzenetére
Szia! Egyrészt ez nem véletlenül ThinkPad topik, másrészt ha már kérdezel, legalább egy típus megjelölés nem ártana. Simán lehet hardveres gond, pláne, ha a W11 kiírja, épp milyen állapotban kéne lennie a világításnak, ez alapján a driver rendben van. Ha 1 éves sincs a gép, még biztosan garanciális, élnék a lehetőséggel.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
btudos
nagyúr
Haldokló T430 helyére (hűtés és billentyűzet is cserés lenne, így max. magamnak raknám majd rendbe) mit érdemes most venni? 70+-os átlag usernek lesz, böngészés, Facebook, némi filmnézés, a teljesítmény nem szempont. T470 tudom, hogy betegágy, T480, T490 környékén is vannak problémák, vagy azokkal már kevésbé veszélyes az élet?
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #117366 üzenetére
Ha hazaérek, megnézem, nálam lehet, hogy van egy pár T500 zsanér.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Saskakas18 #114688 üzenetére
T430 inkább a feléért lenne jó vétel, 40-es széria kuka, T450 vállalhatóbb, de igazából csak a T460 az, amiben már normálisabb kijelző is van, én arra vadásznék.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Kalandor #114083 üzenetére
Én a fix kábeles gyári megoldás helyett egy GaN töltőre szavaznék, külön kábellel. Könnyebb hordozni, tud egy csomó fajta töltési szabványt, ráadásul a notebookkal párhuzamosan tudsz bármi mást is tölteni vele.
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #111287 üzenetére
Ugyan, ergonómiailag tök logikus, hogy a Ctrl közelebb van a billentyűzet közepéhez, így könnyebb elérni. Meg különben is, csak a ThinkPad-es izomreflex számít ( ), itt meg a történelem kezdete óta a szélén van az Fn.
-
btudos
nagyúr
válasz vicze #110109 üzenetére
A konkrét - egyébként belépőszintű - példát vettem alapul, a C340-re vonatkozott a kommentem, direkt nem általánosítottam. Látom én is, hogy mennyire elkorcsult a business class a 8 évvel ezelőtti állapotokhoz képest, és hogy vannak komoly, átgondolt kialakítású consumer gépek, de ez nem a belépőszintű 2-in-1-okra jellemző.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
Viszonylag egyszerű. A T430s anno egy high end business class gép volt, ennek nagyjából megfelelő minőségi standard-ekkel, a vékonyított kivitelen kívül semmilyen komolyabb extrával amit be kellett építeni az árába. A C340 árába bele kellett férnie a 360°-os zsanérnak és az érintőkijelzőnek is, innentől kezdve lehet azon rágódni, hogy honnan spórolták ki az anyagot, hogy ennyiért lehessen adni, de én inkább az egészet elengedném, mielőtt megbánod.
-
btudos
nagyúr
válasz totron #108588 üzenetére
Ahogy Foxi írja, touchpad max. nagyításhoz-görgetéshez, egyébként mindenre trackpoint, ha notebook-ként használom.
Asztali üzemmódban, dokkolva fixen egeret használok, annyira nem vagyok perverz, hogy akkor is a trackpointot használjam.
-
btudos
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #108060 üzenetére
Fogadd el, hogy a hűtő ennyit tud egy 12"-os gépházban.
Ha korábban jobb volt, idővel akkor is romolhat a hűtő teljesítménye, az a proci az X230-ban meg még mindig 35W-os, szóval annyira nem nagy csoda, hogy fullon járatva erősen melegszik.
-
btudos
nagyúr
válasz Babetta-X #106900 üzenetére
Más liga, újonnan volt egy minimum háromszoros szorzó árban. A T530 egy ízig-vérig üzleti gép, masszív magnézium vázzal, normális zsanérokkal, kiváló beviteli eszközökkel akár 1080p-s, egész élhető panellel, a G500 meg egy alsó-középkategóriás consumer gép volt, ennek megfelelő anyaghasználattal, fixen pocsék 768p-s kijelzővel.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz krisz77 #106789 üzenetére
Konkretizálhatnád, hogy mire vagy kíváncsi. Nekem nagy akksis X270-em van a munkahelyem jóvoltából, az majdnem ugyanaz. Az alap kijelző ( HD TN panellel rendelték, puszilom az IT-t innen is) pocsék, csak IPS-sel szabad megvenni, a nyomorított billentyűzet - az ékezetes billentyűk keskenyebbek a megszokottnál, így nem pont oda esnek, ahol keresném megszokásból - is megizzasztott. Szerencsére egyiket sem kell sokat használnom, irodában és otthon is dokkolva használom. Egyébként a céges flotta 60-as tagjaiból kiindulva a burkolat elég csúnyán tud kopni, és a billentyűk ollómechanikája is meglepően törékeny, de egyébként megbízható gépek, műszaki gond kevés van velük.
-
btudos
nagyúr
válasz hszilard666 #106527 üzenetére
Bármennyi pénz sok a gen2-ért. Rettenetes a touch panel, a billentyűzet kiosztás kitalálásáért börtön járna (különösen az Esc és a Delete gomb elhelyezése miatt), de a gyártásba engedésért is súlyos büntetést adtam volna. Ehhez jön hozzá a szintén botrányos touchpad a dedikált gombok hiánya miatt kvázi élvezhetetlen trackpointtal. Sikerült azon a gépen minden beviteli eszközt azóta sem látott mértékben elcseszni, nem véletlenül volt első és utolsó próbálkozás ebben a formában.
szerk.: Ja, igen, az, hogy választhatsz, hogy botrányos, vagy vállalható, de foltos kijelzőt nézel, igazán remek ajánlólevél.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Tikakukac #106234 üzenetére
#nemlopott
Sajnos igen, TN a FHD is, nem egy nagy eresztés. A T530-ban ezerszer jobb volt a FHD AUO panel. Az a gond, édesanyád is el van kényeztetve. Páromat nem zavarja a panel (a numpad hiánya viszont válóok lett volna), meg az se, hogy ekkora méretben még jobban érezni, hogy negyed annyi anyag van benne, mint a normálisan felépített elődökben.
-
btudos
nagyúr
válasz safranek322 #106035 üzenetére
Ahogy nézem, az ollómechanika ép, úgyhogy ha szerzel egy másik Entert, a fedlapot kell csak a helyére műteni.
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #105931 üzenetére
Kell hozzá a HotKey driver is emlékeim szerint.
-
btudos
nagyúr
válasz Nestor16 #102651 üzenetére
Üzleti gépeket nézel, sose lesz a játék előtérben. Nyilván fejlődik az IGP, de attól csodát nem érdemes várni.
Jó üzemidőhoz U-s proci kell, ami a 40-es szériától (plusz T431s, de az gyakorlatilag már oda tartozik) van, de azok felejtősek, 50-es szériától érdemes nézelődni, ott lesz power bridge (dupla akksi, akár 3+6 cellával), de figyelni kell a kijelzőre, hogy IPS legyen, azzal lesz érdemi előrelépés.Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
btudos
nagyúr
válasz Dhampir #101798 üzenetére
Ha új gépben gondolkodsz, nehéz ár/érték arányt szem előtt tartva választani ilyen szinten.
A Thinkpad T, a Latitude 7-es és az EliteBook 8-as sorozat kb. egy kategória, ezek között nagyjából egyéni preferenciák alapján célszerű dönteni, de szerintem a magánemberként ilyen gépeket újonnan vásárlók részaránya kimutathatlan, nem véletlenül tartoznak a business kategóriába ezek a gépek.
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #101481 üzenetére
T420 1600-as paneljához képest minden más álom.
Mennyit szánna rá? Nyilván az X1 a legkönnyebb, de egy T4x0s is jó lehet, ha a súlycsökkentés a cél, és olcsóbban meg lehet úszni.
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #101479 üzenetére
A másodiktól sikítva menekülnél, a harmadik és negyedik generációval van személyes tapasztalatom, azok nálunk gond nélkül mennek és használni is jó, a legújabbakkal nincs tapasztalatom.
-
btudos
nagyúr
válasz Silεncε #101246 üzenetére
Hát akkor a 40-es szériával kalapácsvetést játszanál, az mindennek az alja. Sose volt touchpad bajnok a Thinkpad széria (cserébe ott a Trackpoint, abból meg más nem tud/akar használhatót csinálni), de az a koncepció teljesen használhatatlan, nem véletlenül dobták egyetlen széria után.
-
btudos
nagyúr
válasz Chaser #101238 üzenetére
Botrányos touchpad, X220/X230-hoz képest gyér összeszerelés és anyaghasználat, nyomorított ékezetes karakterek amik gépelésnél megszokást igényelnek.
Ez a csomag önmagában elég ahhoz, hogy lebeszéljelek róla, és akkor a 40-es szériára jellemző általános halálozási rátáról még nem volt szó.
-
btudos
nagyúr
válasz MineFox54 #101173 üzenetére
Ezeket a köröket már megfutottuk, a fórum szabályzata ebben a topikban is érvényes. A kereső hirdetés is hirdetés, erre is a Hardverapró a megfelelő lapcsaládon belül.
Mi sem feltétlen értünk egyet a szabállyal, egyszerűbb lenne néha alkatrészt keresni topikon belül, de a szabály az szabály, akár egyet értünk vele, akár nem.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz HellGreg #101003 üzenetére
Alaplapcserével minden megoldható, kérdés, hogy szükséged van-e az NVS-re, vagy csak azért kell, hogy legyen benne.
Mivel a digitális kimenetek (akár a notebook saját kimenetéről, akár dokkról beszélünk) mindenképp a dedikált grafikát használják, ha nincs rá szükséged, én nem ajánlom, mert akkor is fűt és ezáltal növeli a hűtés hangerejét, amikor semmi szükség nem lenne rá.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz J0shu4M1ll3r #100477 üzenetére
Ja, hogy felengedés után nem reagál azonnal. Mivel egyébként a leírásod alapján működik a touchpad, inkább driverre vagy beállításra gyanakszom, ha hardveres gond lenne, akkor más szituációban is vacakolna.
-
btudos
nagyúr
válasz J0shu4M1ll3r #100475 üzenetére
Nem teljesen értem, mit takar az, hogy "rögtön utána nem reagál"? Ahhoz, hogy normálisan külön érintésként tudja értelmezni a kattintást, mindenképp el kell emelni az ujjad egy pillanatra.
-
btudos
nagyúr
válasz donjohnson #99442 üzenetére
Fordítva szerintem kellemetlenebb.
A T430-nál pont az volt a gondom, hogy a digitális képkimenetet sikerült a dGPU-ra drótozni, így bármilyen értelmes megjelenítő rákötése radiátort csinált a gépből ahelyett, hogy simán elketyegett volna a HD4000-rel, ami ugyanúgy képes lett volna elvégezni a feladatot, negyedannyi hőtermeléssel.
-
btudos
nagyúr
Prociban elég nagy az ugrás a 7. és a 8. gen. között, ez mindkét típuscsaládnál adott.
A T470s és a T480s között nincs nagy eltérés, az X270 és az X280 viszont kb. csak a kijelzőméretben egyezik, az X280 teljesen új konstrukció.
-
btudos
nagyúr
válasz kopi72 #98896 üzenetére
T430 alján lévő Win7 license key gond nélkül aktivált Win10-et, bár akkor még ez volt a hivatalos megoldás is. Szerintem most is működik (több pozitív tapasztalat is van idénről), próbáld nyugodtan egyből Win10-zel.
-
btudos
nagyúr
válasz superTibcsi #98163 üzenetére
Nehezebb hozzá alkatrészt szerezni, így ha baja van, vagy törik, drágább megcsinálni. Cserébe vékonyabb és könnyebb, plusz ez erősen szubjektív, de a nagyrészt hátra rakott csatlakozók kevésbé zavarnak használat közben.
-
btudos
nagyúr
válasz csubuka #96208 üzenetére
T440p könnyen átalakítható FHD IPS-re, a T430-nál viszont a hitvány és a borzalmas a két választási lehetőség. Ha ez kevésbé szempont, szerintem nem problémásabb egy T430, mint egy T420 vagy X230. (Volt mindegyik.)
-
btudos
nagyúr
válasz fattyu #96151 üzenetére
Csodásan hangzik, pedig ha már a kerek csatitól gépcserénél mindenképp el kell köszönnöm, ha a T430-nál újabb (elsősorban könnyebb és jobb kijelzővel szerelt) masinát szeretnék, akkor már ugranék egyből Type-C-re, de ezek szerint annyira ne rohanjak előre.
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
válasz lionshamlet #94460 üzenetére
A gép alján, esetleg az akku alatt kell lennie matricának, ha járt a géphez Windows.
-
btudos
nagyúr
válasz tothjozsi96 #94048 üzenetére
T560-assal sok tapasztalat szerintem nincs a topikban. Engem zavarna, hogy a numpad miatt nem a képernyő közepénél van a billentyűzet középvonala, ezt érdemes figyelembe venni, ha T530-nál újabb gépben gondolkodsz. Véleményem szerint annyira olcsón kapni T520-at, hogy jobban megéri azt venni, az is elég nagy előrelépés a T400-hoz képest, és megfelelő felszereltség (SSD, kellő mennyiségű RAM, FHD kijelző) esetén nem lesz rosszabb használni, mint egy T560-at.
-
btudos
nagyúr
válasz ZavaBalazs #93650 üzenetére
Én nem adnék pénzt azért a gépért, a kategórián belül maradva egy HP Probook 450 jóval kellemesebb darab.
-
btudos
nagyúr
válasz eastsider #92762 üzenetére
Azért egy Sandy Bridge quad-core i7 nagyon nem egy liga az elsősorban fogyasztásra optimalizált ULV procikkal. Neked kell tudnod, hogy elegendő lenne-e az adott teljesítményszint, ha ez megvan, utána lehet továbbgondolni a méret kérdést.
-
btudos
nagyúr
Én E szériát akkor se használnék T után, ha ingyen adnák, mindenképp a Tx30 irányba mennék, akár T430(s), akár T530. A jelenlegi dokkolót használhatod tovább, úgyhogy ezzel se lesz gondod. NVS5400M-mel szerelt darabokat is találhatsz, az elég lehet az alkalmi játékhoz.
-
btudos
nagyúr
T440-ben az akku alatt lévő mSATA slot használható teljes értékű meghajtó számára?
Tanácsot kéne adnom T440 ssd upgrade témakörben, nem szeretnék mellélőni.
-
btudos
nagyúr
Ha olyan dokkolót veszel, amin van bekapcsológomb, akkor nem lesz gondod, simán tudod azzal indítani a gépet, de ha jól tudom, ennek a feltételnek nem mindegyik USB-s dokkoló felel meg.
Azt neked kell tudnod, hogy szükséged van-e hordozható masinára, de ha nincs, teljesítmény, bővíthetőség és időtállóság szempontjából is jobban járhatsz egy hasonló alapterületen elvegetáló MiniITX asztali géppel.
-
btudos
nagyúr
válasz Feralheart #92304 üzenetére
Én már nem költenék rá egy forintot se.
-
btudos
nagyúr
válasz donjohnson #92301 üzenetére
i3-mal, angol billentyűzettel, garancia nélkül. Így annyira nem olcsó.
-
btudos
nagyúr
válasz Grafirka #92078 üzenetére
Néha előfordulhat, hogy két különböző memóriamodul összevesznek egymással, de nem jellemző. Nálam a T430-ban, T420s-ben és T400-ban is különböző 4 GB-os modulok teljesítenek szolgálatot gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Pubszon #91690 üzenetére
Egyszer beállítod rákötött monitorral, utána automatikusan arra áll át ha rákötöd, ezzel nem kéne gond legyen. Az USB hub felesleges, ez is a dokkoló lényege, van rajta 6 db USB hátul, az azért többnyire elég szokott lenni.
-
btudos
nagyúr
válasz lakkusjj #91532 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, csak szerintem nem szerencsés pont a 00-s széria billentyűzetét felhozni minőségi standardként a háttérvilágítás ellenében.
Más: Az asztali ThinkPad billentyűzetek teljesen eltűntek a piacról? Kellene egy kis helyigényű, TrackPointtal elátott verzió, de sehol se találok.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #91529 üzenetére
Hát azért annál a billentyűzetnél, amit eredetileg szereltek a 00-s szériába, a T430-am "hülyeségekkel gyengített" billentyűzete mérföldekkel jobb. (Sajnos az az elpuskázott kikönnyített megoldás a T60-T61 páros után minden volt, csak masszív nem. )
Egyébként pont a háttérvilágítás elektronikája miatt belerakott extra merevítés miatt az általam jelenleg is használt backlit billentyűzet a non-backlit verzióhoz képest is két szint ugrás fölfelé, ezt több példánynál is megfigyeltem már.
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
válasz DuDieHUN #90092 üzenetére
X220/T420 és fölötte - mondjuk a 40-es széria kivételével, ha nem csak egérrel dolgozol.
Amúgy azért erősen nem mindegy, hogy 1-2 évig mire és hogyan szeretnéd használni, ezt nem árt tisztázni, mielőtt bármibe beleugrasz.
-
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
-
btudos
nagyúr
válasz FireKeeper #88549 üzenetére
Időnként felbukkan aprón 10 k környékén backlit billentyűzet, érdemes figyelni, de mivel a Dellnél több generációt megélt az a billentyűzet, így nem meglepő, hogy abba könnyebb billentyűzetet találni, mint a T430-ba, ami csak a közvetlen testvéreivel osztozott a billentyűzeten.
-
btudos
nagyúr
válasz qnadam #87180 üzenetére
Az esetek nagy százalékában a 15" is kevés lenne monitor nélkül, de épp ezért használok 14 illetve 12"-es gépet, hordozni sokkal jobb mint egy 15"-es gépet. Amit útközben megcsinálok, arra elég a kisebb méret is, egyébként meg akár otthon, akár bent használom, dokkolón van és van mellette normális monitor is.
Egyébként érdekes, hogy a most hozzám került X230 magyar, non-backlit billentyűzetén jobb gépelni, mint az ugyanilyen paraméterekkel rendelkezőn volt a T430-ban (azt cseréltem annak idején backlitre).
-
btudos
nagyúr
válasz newmoonlight #87160 üzenetére
30-as szeria 20-assal szemben akkor jo valasztas, ha a mas kiosztastol nem maszol falra, es szereted az USB3-at.
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #85739 üzenetére
Amiota az eszemet tudom, mindig csak altatok, nem volt belole gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest