- Idő előtt kiszivárgott a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER megjelenési dátuma
- Nintendo Direct - Pontosították a Switch 2 játékok bemutójának dátumát
- Call of Duty: Black Ops 6 - Jön az újabb ingyenes időszak
- Megjelenési dátumot kapott a Guns of Fury (PC, Switch)
- Kingdom Come: Deliverance II - Máris túl az 1 millión
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Hatszorhat #28973 üzenetére
Engedd el.
Nem jó vétel, lehet persze kísérletezni.
Az , hogy egy oldalkefe van semmit nem jelent, a 600 ezres gepen is csak egy van.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Hatszorhat
csendes tag
Üdv, a véleményeteket kérem, a több éves kis robotom egyre gyengébb, az aksija már csak fél órát bír, így ideje vennem egy újat.
Az igényeim egészen minimálisak: se szőnyegem se háziállatom, csak a sima kemény padló van, szívja fel a port és a szöszöket és kész. A feltörlési funkció nem érdekel, felmosok én magam.
Ami viszont jó lenne, ha lenne lézerje, hogy tudjon térképet csinálni, és a szerint haladni szisztematikusan (a mostani gépem összevissza megy). Kb ennyi, és persze legyen olcsó.
A fentiek alapján körülnéztem és ezt találtam:
Cecotec Conga 7490 Immortal X-Treme
Elvileg ez passzol az igényeimhez. Ezeket írják:
- szívóteljesítmény: 2600 Pa
- aksi: 2600 mAh (120 perc üzemidő)
- zajszintje: 65 dB
- portartály: 3 deci
Nos, szerintetek ez jó vétel? Csak egy oldalkeféje van, amit kicsit keveslek, de ennyi belefér ha amúgy jó. A márka - számomra - ismeretlen, nem tudom ez mekkora rizikó, ezért kérdezem tőletek hogy meg merjem-e kockáztatni? -
Locutus
veterán
válasz
Locutus #28921 üzenetére
Na megvan
Még barátkozunk, de eddig jól teljesít.
Sima közepes szívóerőn végigengedtem a házon térképezés közben, és mindent felszedett. Nem maradt semmi. A navigációja is teljesen jó. Szinte 100%-ban szőnyegmentes a ház, de ahol pl volt rövidszőrű lábtörlő, azt is szépen kiporszívózta.Azért persze vannak még részletek, amik majd kiderülnek. Most egy jó 60m2-en takarított, ahol kb egy hete nem volt. Jó sok kutyaszőr. Egyben megcsinálta az egészet, majd visszatért, egy fél kutyányit ki is szippantott belőle az állomás, csináltam videót róla:
[link]Aztán megnéztem az alját, hát azért tekeredett ide oda kutyaszőr. Szerencsére gondoltak rá, hogy könnyen kiszedhető legyen:
Aztán rájöttem, hogy egy kutyaszőrdugó bizony a porszívó tartályában is benne maradt, nem tudta kiszívni belőle:
Szóval ezt kézzel kellett kiszednem.
De alapvetően ennyi kosszal, szőrrel egyszerre nem lesz dolga, ha naponta megy. Meg talán majd be tudom konfigolni azt is, hogy ne csak az egész ház után térjen vissza az állomásra, hanem gyakrabban.
Szóval elismerésre méltó mennyiséget szedett össze, de majd pár hét alatt kiderül, mennyire lesz kezelhető vele a kutyaszőr helyzet. Felmosó funkciót még nem teszteltem, de szerintem alapesetben le is szedem róla a rongyot, mert az is összeszedi csak a kutyaszőrt, aztán húzza magával.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
kóóó
aktív tag
Tricut kefe felesleges, a mivel a kefe két vége lekaphato és egyben lejon a hajcsomó amit feltekert, épp 2 napja takarítottam ki ismét a gépet.
Egyébként van kinyulos felmosója:Üdv.: kóóó!
-
elmunkas
csendes tag
Sziasztok!
A következő két masina között vacilálok, árban kb ugyanannyi.
Egy pici 45 nm-es lakást takarítana. Egy nappali, egy háló, egy mini fürdőszoba van, ajtóknál kb 2 centi küszöb. Szobákban laminált padló de szőnyeg is van, máshol járólap szőnyeggel.
Felmosó a szőnyegek miatt nem biztos, hogy túl fontos, az önürítés viszont igen.Roborock Q8 Max+
Xiaomi Robot Vacuum X20+Köszönöm a tapasztalataitokat.
-
kóóó
aktív tag
Appban rtam egy üzenetet végül nekik, hátha javitanak. Szoftveren.
Közben akit érdekel most 229.990 forintba kerül Árukeresőn 2 boltnál is a Dreame L10s Pro Ultra Heat gép.
[ Szerkesztve ]
Üdv.: kóóó!
-
dnelb
veterán
s20+, xiaomi home, betudom állítani automatizálással hogy naponta menjen végig csak 1 szobán? nem igazán sikerül
[ Szerkesztve ]
-
sub71
aktív tag
Nálam szintén Dreame robot van, csak a króm széklábak okoznak gondot neki, de annak sem megy neki erőből, mindig lassít előtte, és úgy akar keresztülgázolni rajta. Bármit észrevesz és kikerül, ami 5 milliméternél vastagabb és nem króm színű, még a töltőkábelt is simán körbe takarítja, ha elfelejtem felvenni az ágy mellöl. Én meg pont azon szoktam gondolkodni, hogy milyen fejlett algoritmust használ, mert az egy kezemen meg tudnám számolni, hogy az elmúlt 8-9 hónapban hányszor hallottam koppanást, amikor nekiment akárminek is (a króm széklábakat nem számolva)...Úgy látszik a nálad tapasztaltak alapján azért nem 100%-os még...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
TheMartin03 #28952 üzenetére
Akkor gyanús, hogy emiatt , ettől megjegyezhetné persze hogy ott már votl valami, de a széklab sose marad ugyanott.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Golota
aktív tag
A térképkezelés a Xiaominak sem erőssége. Ha nyitva van olyan helyiség, ami a térképen nincs rajta, akkor oda is bemegy és szépen el is téved, leáll. A programban be van állítva, hogy kiztárólag a kiválasztott szobákat takarítsa, de ignorálja. Remélem javítják ezeket, mert elég bosszantó arra hazaérni, hogy ott áll "döglötten" a robot valahol és nincs kitakarítva. A poén, hogy erről üzenetet sem küld az app-ban...
-
TheMartin03
aktív tag
Én úgy tudom, hogy bizonyos szenzorok nem képesek jól belőni a fekete tárgyakat, az előző, fekete íróasztal lábamnak az enyém is nekirongyolt, de ennyire talán nem. (Bár az enyém csak Roborock S7)
Esetleg ha úgy térképeztetnéd fel, hogy lent van a földön a szék? Roborock lassan közelíti meg azokat a helyeket, ahol a memóra szerint van ott valami. Bár frissülnie kéne mindig a térképnek, igen...[ Szerkesztve ]
-
kóóó
aktív tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
lionshamlet #28945 üzenetére
Mert króm.
Ez tükröződik, emiatt total megzavarja a gépet.
Ez hasonló eset, mint amikor a tükör mögött szobát lát, csak ez még rosszabb neki.
Sajnos lesznek olyan esetek, amikre nem fog tudni megoldást nyújtani a robotporszívó sem. Ez pont olyan.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Nem értek sajnos a robotporszívó programozáshoz.
Azt tudom, hogy sok esetben a robotok elképzelése nem egyezik a usereké-vel és ez sok súrlódáshoz vezet, sokszor lásd szó szerint.
Nekünk pl a Q Revonal nincs hasonló probléma.
-
Vesa
veterán
válasz
Graphics #28941 üzenetére
Azért ez tényleg gáz. Valószínűleg inkább szoftveres hiba, pontosabban, rosszul megírt szoftver. A szenzornak egy több cm átmérővel rendelkező széklábat látnia kell. Rég rossz, ha nem látná. Látja az, csak gondolom a szoftver úgy vezérli, hogy ha a térkép alapján ott nincs semmi, akkor a szenzoradatokat arra az időre ignorálja és csak küldi a gépet a következő pozícióba. Ez persze csak tipp, lehet, de abban biztos vagyok, hogy egy rendes robotporszívó LIDAR-al és kamerával mindent kéne lásson maga előtt.
A tudomány a valóság költészete!
-
kóóó
aktív tag
Amúgy egy kis érdekesség, Dreame L10s Pro Ultra Heat gép.
Na most ugye az első alkalommal mindent elkell pakolni előle és feltérképez a gép.
Konyhába sziget van, onnan a széketet felraktam nem is látta a gép.
Megvolt az első térkép akadály mentes az út, csak a szigetet jelezte.Van elvileg kamara a gépnek meg mindenféle szenzor.
Na most megvan neki az útvonal, ha végez egy helyiségben és megy át a másikba.
Ez az út a konyhában a sziget mellett megy el ahol a székek vannak.
Na most már le van rakva a szék, nyilván drága gép kerülje ki.
De érdekes, hogy ha épp szobát vált és útba van a szék simán neki megy, de olyan lendülettel, hogy rendes ugrik egyet a masina.
Nem hinném, hogy huzamosabb ideig ez nem okozna bajt a gépnek.
Nem is értem miért van rajta ennyi szenzor/kamera ha az útjába van egy szék és neki megy teljes lendülettel....Üdv.: kóóó!
-
WinZol
aktív tag
Valaki már összehasonlította az alábbi két készüléket?
- Xiaomi Robot Vacuum X20 Max
- Dreame L10s Pro Ultra Heat -
Locutus
veterán
Egyik nap pont néztem, hogy az Electrolux tulajdonában volt akkor az Eureka, amikor az első robotporszívójukat bemutatták. Azóta már eladták ugye, és saját porszívói vannak mindkettőnek. De vajon véletlen lenne?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Vesa
veterán
válasz
Victoryus94 #28933 üzenetére
"IT-ban ez azért jellemző."
Nem csak ott, a versenyszférában mindenhol így van.
"Mondhattam volna a Nokiát is példának"
Az pont nem lett volna jó példa, vagyis pont arra lett volna jó példa, hogy mennyire el lehet tolni egy cégvezetést és nem feltétlen azért húz el a másik, mert innovatívabb. Pont a Nokia, saját korát jóval megelőzően már szállította a Smart Phone-t, sok-sok évvel az iPhone megjelenése előtt. Persze nem volt még kiforrott és féltégla méretű volt, de ha kicsit jobban ráfekszenek a témára és nem teszik el a fiókba, mondván, ez egy hülyeség, akkor ma esetleg más logókat látnánk a készülékek többségén.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Victoryus94 #28933 üzenetére
Talán az L10s Pro és Gen2
-
Victoryus94
őstag
válasz
Graphics #28932 üzenetére
Pontosan. Ez az AI is olyan mint az okostelefonok hajnala... látható volt az irány, de az eredményt nem látták előre.
Mondhattam volna a Nokiát is példának, vagy a Motorola-t.De ha már robotos téma.
Melyik a legolcsóbb gép, ami látja, felismeri (és elkerüli) a kábeleket?[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Victoryus94 #28931 üzenetére
Az AI alapú megoldás már itt kopogtat.
-
Victoryus94
őstag
IT-ban ez azért jellemző. Aki nem tud megújulni, fejlődni, az lemarad.
+ Mindig lesz aki innovatívabb mint te.
Pl.: WorldWideWeb, meg Netscape helyett rég Chrome-ot használunk, ami még a Firefoxot is leszorította.
De ez sem fog örökké tartani, bármikor jöhet egy AI alapú megoldás, ami 2 év alatt felborítja a piacot. -
MrCsiT
addikt
válasz
Graphics #28887 üzenetére
Szia, abban tudnál kérlek segíteni, hogy az le van írva vajon valahol - és ha láttad, akkor hol? - hogy mint a Dreame D10s Pro esetében (ahol oda is írták, hogy "Érzékelő a lépcsőről való leesés ellen" ) a Xiaomi Robot Vacuum X20+ sem esne le az emeletről a lépcsőnél?
Nem találtam erre vonatkozó infót sajnos (a több térkép opció önmagában nem feltétlenül bizonyíték erre, és nem örülnék ha látnám repülni
)
szerk: lényeges, hogy az emeleti korlát alja nyitott, ha azon kigurul akkor leesik és nem is tudjuk zárni a korlát alatt. Habár később talán virtuális fallal menne, de ugye először feltérképez, és csak azután lehetne tiltást betenni, ha már van térkép..
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Gabesz87
veterán
Futok egy kört gari ügyben, írtam egy emailt a geekbuying-nak, bár már 1 év lejárt, úgyhogy sok jót nem ígérek. Ill. lehet, hogy megkérdezem majd a hazai Roborock szervizt is.
Viszont most kíváncsiságból nézegettem az iRobot-ot, de annyi van abból is, hogy Dunát lehet rekeszteni. Van belőle esetleg olyan, ami hasonló tudású, mint az S8? Ill. mik az előnyei/hátrányai a Roborock-hoz képest? Miben jobb/rosszabb? -
Gabesz87
veterán
Csak engem szivat az S8? Már megint ugyanaz a problémám, mint novemberben, itt írtam: [link]
3 gomb villog, és semmire nem reagál. Reset megnyomása után a wifi led sem világít, de ugyanúgy folytatja a villogást. 2 szélső gomb 3 másodperces nyomvatartása sem segít.
Valószínűleg ugyanazt kellesz megint eljátszanom, mint múltkor. Így sikerült megoldani: [link]
De most komolyan, ez normális? Másnál is előfodul ilyen többször, vagy csak az én gépem xar? Lassan már úgy vagyok vele, hogy kivágom az ablakon és veszek egy iRobotot, mert ilyen nincs, hogy totál resetelni kelljen pár havonta, és mindent újra beállítani, feltérképezni. Anno a Gen1-es Xiaomi porszívónkat pár év alatt talán 1x kellett resetelni. Ennél meg már kb. a 4. alkalom. -
Locutus
veterán
Erről mi a vélemény?
Eureka E20 Plus
[link]
Elég jókat mondanak róla, és amazonon most 500 helyett 400 euróKomplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
CragON
aktív tag
Roborock S7-hez hol lehet jó áron szűrőt venni?
Az utángyártott nem érdekel, csak az eredeti. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
syler123 #28915 üzenetére
Elvileg igen, ezt lesd meg , hátha benne van.
Én Mi Home használok és Q Revot, ott másképp van lehet.
Customize az egyik.
Ez meg a másik.
Ez jobb oldalt a kocka alatti ikon nálam
Ott Sequence
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
A roborock app-ban lehet valahogy állítani a takarítási sorrenden? Az elején szépen ott kezdett a porszívó ahonnan indul, de egy ideje szépen elmegy a 2. helyiségbe és csak a legvégén csinálja meg az elsőt.
Roborock Q8 Max. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Tarokk79 #28911 üzenetére
Várj vele 1 órát, aztán engedd tovább.
De első elengedésre alapvetően csak egy sima takarításra kellett volna elküldeni, nem úgy, hogy 2x megy a szobában
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Tarokk79 #28907 üzenetére
Majd ő intézi, először mindig töltsd fel teljesen.
Kezdőlapján ott kéne lennie.
Német tesztben itt volt az elején:
[ Szerkesztve ]
-
Tarokk79
aktív tag
Vettem végül egy x20 max-ot. Rögtön lenne kérdésem is.
A xiaomi home appban nem látom az aksi töltöttségét. Nem találtam sehol sem, hogy hol lehetne bekapcsolni.
Most takarítás közben lemerült. Meddig kell töltődnie, hogy visszaküldhessem folytatni a munkát? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Blackphant'r #28905 üzenetére
Aliexpressz egy jó beszerzési forrás lehet.
Később megírom mert van ennek egy kínai megfelelője és annak a tartozékai is passzolnak illetve jó néhány dreame típusé
[ Szerkesztve ]
-
Blackphant'r
tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget, végül x20 max lett. Már lenyomott egy pár takarítást és abszolút elégedett vagyok vele, mind felmosásban, mind porszívózásban.
Szeretnék segíséget kérni, hogy tartozékokat (mop, kefe, porzsák stb.) honnan javasoltok rendelni? Mert itthon nem nagyon találtam hozzá. Alkalmasak hozzá a x20 + vagy pro tartozékai? Mert abból úgy látom több helyen is van.
Köszönöm a tippeket
[ Szerkesztve ]
-
-
laci06
senior tag
válasz
laci06 #28899 üzenetére
Azóta picit turkáltam. A manuális porszívónknak a vége pont belemegy abba a lyukba ahol dokk is kiszívja/áthúzza a port a robotnak a tartályából, vagyis megpróbáltam manuálisan üríteni. Nem sikerült, pedig érezhetően erős légáram jött át a rendszeren, de gondolom a vákum nem működött.
Viszont miután ezt megcsináltam és manuálisan ráböktem arra, hogy ürítse a porzsákot, akkor kiürítette, vagyis lehet, hogy tényleg volt valami elakadás, amit most a philips kihúzott, de úgy tűnik hogy most működik újra. Kopp-kopp...
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Deame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- E-roller topik
- DJI topic
- iPhone topik
- Horgász topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest