-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz buvartacsko #26896 üzenetére
most akkor én ítélem meg a wint tizenév tapasztalattal, vagy te a linuxot mennyivel is? szerintem hagyjuk.
-
Napfénysüti
nagyúr
Na bakker. Megyek vissza a helyemre erre jön szembe egy manager csaj kezében egy TP-vel és a fedlapon ott virít egy nagy rózsaszínes csillogó matrica. Már csak a Hello Kitty figura hiányzott. Röhögni azért nem mertem ott helyben.
Més que un club!
-
metal01
őstag
Hi!
T400 + OCZ Vertex 2 tapasztalat van valakinek? Külföldi fórumok szerint nem valami jó páros...
-
cadeyrn
aktív tag
válasz buvartacsko #26894 üzenetére
-
Gondwana
addikt
válasz buvartacsko #26894 üzenetére
(nálam működik...)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz buvartacsko #26892 üzenetére
(nem mondta, hogy baj van a Windowsszal, csak alternatívát kérdeztek, és arra válaszolt. Egyébként meg szerintem is öjömbódottá X201-en linuxot használni, abból meg nem kellene következtetéseket levonni, hogy valaki birizgált valamit, amihez nem ért igazán, és akkor nem működik megbízhatóan - ráadásul itt egy példa: Linux alatt lekezel két Wacom rajztáblát egyszerre, Win7 alatt meg ...szhatom, pedig most épp nagyon kellett ez a megoldás)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
lapa
veterán
válasz franc0 #26888 üzenetére
én anno 20-ért árultam az ultrabase-t, szerintem ki lehet fogni.
ettől függetlenül én inkább maradtam egy jól árnyékolt d-sub kábelnél. jobban működött, mint a dvi-hdmi (ami lehetett volna dp --> hdmi is).
szerintem elhanyagolható tévén nincs már analóg, persze ha épp olyanod van, akkor így jártál és akkor a 20e "tanulópénz".
persze lehet maradinak tartani, hogy analóg, de eddig mindig működött és ha jól értem 10m alatt egy full hd-t még kiszolgál.
megint más kérdés, hogy ha naponta veszed ki-be, akkor a kényelem miatt eleve érdemes bevállalni egy dokkot, kíméli a dugaszokat.
-
lapa
veterán
válasz buvartacsko #26884 üzenetére
azért ne egy adott akármilyen ubuntu verzióból vagy netalán hibás ramból ítéld meg a linuxot általában.
hogy statisztikailag fogalmazzam meg magam: és máshol hány kernel panicról hallottál?
az egy gép többször is lefagyást nem ér többnek számolni. ennyi erővel én volt úgy, hogy a harmadik win 2003 cédét írtam meg anno, mire kiderült hogy ramhiba van.
-
franc0
őstag
válasz felvono #26876 üzenetére
Na épp ez az, amiért (bár reszketek egy X-ért) sem az X200(s), sem az X201(s) nem játszik nálam.
Nincs rajtuk digitális kimenet, max a dokkolón, ami meg van vagy 30 ezer. Nemár...
Akkor várok egy kicsit és veszek egy X220-at IPS-sel, DisplayPorttal.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
cadeyrn
aktív tag
válasz yodamastah #26883 üzenetére
No igen, nekem ezért van T400, mert nincs másik/asztali.
A T400 is közel jár a tökéleteshez ( SDD+disk, stb,), csak a zsanérja... -
buvartacsko
addikt
válasz Bander78 #26881 üzenetére
Hát lehet hogy kéne egy rendes clean installt csinálni, vagy nem tudom. Nálam soha nem volt ilyen. Windowsom volt 3 thinkpaden is, xp-vista-win7, semmi ilyen gond nem volt.
A linuxot megoldásként semmiképpen nem javaslom, többször láttam kernel panicot egy x200s-en ubuntun egy kolléga gépén pár óra alatt mint a 3 év alatt 3 különböző gépen (TP) fagyást windows alatt. Szóval ennyit erről.
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
válasz plus44 #26860 üzenetére
Neha szoktam nezelodni hogy talalok e valami jobbat az AFFS-es x200s-nel, de nem nagyon sikerul. 2008as tehcnika, es egyelore ugy nez ki hogy meg nagyon sokaig jo lesz. Kozel tokeletes gep. Hangja nulla, iszonyu massziv utni vagni lehet, nem melegszik.... A gep valaszideje meg brutalis 4 giga rammal es SSD-vel. Viszont ez egy subnotebook, es en arra is hasznalom. Akinek nem 2. gepnek kell az ne ilyet vegyen szerintem. Grafikus munkaallomasnak meg jatszani nyilvan gyenge a hw. De pl en office jellegu munkara, netezni , meg 720p sorozatot nezni hasznalom. Erre az 1.6 core2 rohogve boven eleg.
[ Szerkesztve ]
-
Bander78
tag
T420-hoz alábbi kérdéseim lennének:
A capslock bekapcsolása esetén egy bazinagy osd-s ikon megjelenik a jobb alsó sarokban, és addig ott is marad amíg a capslock-ot ki nem kapcsolom. Ez így normális?
Többször fordult elő, hogy usb eszköz illesztését már felállt oprendszer esetén nem érzékelte (pendrive, vagy egér). Ilyenkor csak az újraindítás segített. Van egyéb megoldás? -
felvono
tag
ne felejtsuk ki a dokkolot ha mar fejlesztesrol beszelunk. a displayport miatt sem elhanyagolhato szempont a beszerzese.
sajna azt kell mondjam hogy ez is olyan 30e korul mozog ha egyaltalan itthon van belole.
belevalo dvd-iro 6-8e
esetleg blu-ray leirjam? minimum egy 20as inkabb 30. -
-
lapa
veterán
válasz plus44 #26870 üzenetére
az x200s-ben nincs optikai hely. egy 2,5" fér bele, meg kis barkáccsal egy mini pci ssd.
akksi nemigen kell második bele, a legnagyobb, 9 cellás akksival 8-10 óra netezős üzemidőt tud (13-at ha nagyon nem nyúlsz hozzá).
az ips nagyjából ugyanaz, mint az affs. megint a klasszikust idézném. ha nem ledes, 1280-as panel van gyárilag benne az a legjobb alap kijelzőcseréhez.
szerintem egy x200s-ben nem lehet csalódni. itt van pár lehetséges upgrade variáció kb árakkal:
120e x200s
20e 9c akksi
12e 8gb ram
32e affs panel
30e 1tb hdd
45e corestore 16gb slc mini-pcie (vagy 30e 32gb mlc)
15e wwan mini-pcie
10e smart card reader vagy 2 x usb3 expresscard
4e atheros wlan
4e 2mp kam[ Szerkesztve ]
-
-
plus44
veterán
Nekem pont erre kellene. Egy masszív, ízig vérig Thinkpad gép, maximum 13"-os (azt nem tudod, hogy IPS panellel lehet kérni már thinkpadeket, lehet ebbe is rakni?) SSD-s gép, jó üzemidővel. Láttam, hogy az optikai drive kipattintható és helyére akksi rakható. Ez ilyen árkategóriában is játszik? Amúgy láttam, hogy nincs tapipad, hát ettől kicsit berezeltem...
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
lapa
veterán
nem, én ortodox x200essös vagyok. és így jobb híján megbékélt pöckös. egyébként ez legyen a gép legnagyobb baja.
nyilván magasabb érzékenység kell egy kisebb tapinál, ésvagy nagyobb gyorsulás, de szerintem még mindig gyorsabb pontosan pozícionálni a tapit.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz plus44 #26860 üzenetére
én azt mondom egy ssd-vel ezek sebességre is szuper gépek.
nyilván lassabban számol az 1,8 ghz mint a 2,5 ghz, csak az ember szerintem elég ritkán futtat cpu-limites cuccot.
720p hd lejátszás alatt alig van cpu, szóval nem csodálkoznék durva (akár 10 órás) hd lejátszáson se.
ha meg tudsz lenni egy ekkora kijelzőn, akkor szerintem ez a legjobb gép, amit pénzért megvehetsz. kitűnően bővíthető, masszív, mobil, néma, thinkpad.
jaigen, tapipad nincs rajta. anno útáltam a pöcköt de elmegy, szokás után elfogadható. továbbra sem tartom olyan hatékonynak mint a tapit, de nem tartom lényeges problémának a tapi nemlétét.
-
soldi3r
veterán
-
Shadowfax
addikt
válasz plus44 #26849 üzenetére
130k-ig csak használt Thinkpad jöhet szóba, újonnan nem kapsz ennyiért. Az említett x200, x200s, esetleg T400s (extrém ritka), W500, vagy ha kicsit többet rászánsz, akkor ezek újabb változata: X201, x201s, T410. (W510 már más kategória).
Ezek mindegyike TN paneles.(#26860): AFFS panelt ebayről tudsz beszerezni az X200(s)-be. Mivel ezen modellek garija idén tavasz-nyár körül lejár, ezért nincs nagyon mit veszíteni.
Gondwana mester jön majd, és elmondja, mire kell ügyelni panelcserekor, illetve milyen gépbe tehető egyáltalán.[ Szerkesztve ]
-
plus44
veterán
Menne bele egy ssd is, és akkor egy jobb kijelző. Milyen kijelzőre lehet cserélni. Asszem 12"-ból van IPS panel, vagy nem? Itt hardveraprón van 2 db x200s, ezek jó masinák, vagy van náluk jobb ár/érték arányban? Nekem kicsit gyengusnak tűnik a procijuk...
-
ro_bert17
őstag
Ebben a topikban - valószínűleg az edge-n kívül - akár konkrét tulajok is tudnak Neked segíteni a választásban.
-
sti01
csendes tag
Hello. Segieten vlki?
1. lenovo ideapad g570 dark metal : i5 proci, 4 giga ram, 1 giga graf kartya, 750 HDD
2. Lenovo ideapad v570 : i5 proci, 4 giga ram, 1 giga graf, 750 HDD
3. lenovo thinkpad edge e520 : i3 proci, 4 giga ram, 1 giga graf kartya, 750 HDDMind3 15 colos. Szerintetek melyiket vegyem meg? Az igaz h otthoni felhasznalasra inkabb ideapad? Tul komoly dolgokat nem tervezek a geppel, max annyit szeretnek h a leheto legjobb legyen meg 2 ev mulva is.
Koszi a valaszt -
Novics
senior tag
válasz N.GÁBOR #26850 üzenetére
ATI X1300 "dübörög" benne.
56 °C? Bárcsak! Ripsz-ropsz felmegy 60-ra, és a tpfc tudja is ezt nagyjából tartani, de pl linux alatt nem boldogulok vele.
Most egy x200s-sel szemezek. Ha ezt el tudom adni, akkor meg is veszem.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz Novics #26829 üzenetére
Novics
Inteles vagy Atis a VGA?
Nekem x1400 és kezdetben ugyanebben a dilemmában voltam mint Te. Zavart, hogy állandóan pörög a venti. Most éppen csinálja ugyan, de ez az én hibám, mert ebben a lakásban a radiátor mellett van az iróasztal. Egyébként meg beállítottam, hogy olyan 56 fokig legyen passzív és mikor olyan dolgom van a géppel, hogy zavarna a hang, akkor elmegy jórészt passzívba.Az x121e nem tud passzívat, lassan ugyan, de mindig forog a fentije. Gondolkodtam én is ebben a masinában, így kikérdeztem egy tulajt.
Üdv
May the force be with you!
-
SzalaiG
addikt
A Diablo III. vajon melyik Thinkpad-en megy el jól?
-
kraftxld
félisten
A többi 30-as sorozatú gépről semmi hír? Vagy csak sima Ivy refresh lesz?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
GBotond
tag
A t430u-nál sokan kiakadtunk a fényes kijelzőn, de az Engadget cikke szerint a sorozatgyártásba kerülő gépek már matt kijelzősek lesznek: „The demo unit was sporting a glossy screen, but when it ships early in the second half of the year it'll be packing an anti-glare panel.”
-
plus44
veterán
A mostani gépem helyett keresnék valami masszív kis szerkezetet. Sosem volt Thinkpad-em, de bepróbálkoznék vele. Mit tudtok ajánlani? Főbb szempontok: csodaszép kijelző, HD videózás. Játékra nem feltétlenül kell, lényeg hogy pöpec legyen a kijelzője és hd videókat bírja rendesen, e mellett nem árt ha sokáig megy akkuról. Olyan 130k-ig tudtok valamit? (használt simán lehet, hogy az esetlegesen erősebb/drágább gépek is esélyesek legyenek)
-
franc0
őstag
Azt most nem tudom abban a progiban mit ír ki azon a helyen, de a vinyó tárolja a S.M.A.R.T. adatoknál többek között a hőmérséklet adatokat.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
felvono
tag
Erdekesseg keppen ha felteszed a hd sentinelt akkor a homerseklet fulon van egy olyan sor ami az elettartam soran mert legmagasab homersekletet irja ki. Hogy mennyire valos ez az ertek azt en nem tudom. Gondolom vmi logbol banyassza elo. Ha nagyon magasat ir ki akkor jo esellyel ez volt a tegnapi izzitasi homerseklet Persze ez a hd-re vonatkozik. Cpu homersekletet ezzel nem fogsz tudni merni.
-
Shadowfax
addikt
-
bads1
aktív tag
tegnap este majdnem megfőtt az x200s filmnézés közben. ágyban párnák takarók közt nyomattuk, a gép alatt egy könyv volt segítve a szellőzést, amit persze rossz helyen baxtam el mert pont a szellőzőrácshoz nyomódott egy kis szövet ezzel eltakarva a kijáratot.
amúgy észre sem vettem volna mert még így is rohadt halkul "süvített", ráadásul pont egy 720p-t néztünk és csak abból tűnt fel hogy valami nem ok hogy be-beszaggatott a média.
persze a gép bal oldala rohadt módon felforrósodott, alig lehetett hozzáérni, de aztán hamar helyreállt a rend. nem tudom hány fokos lehetett a cucc mert nincs fönt semmilyen mérőprogi de valszeg tán lekapcsol védelem ha tényleg "annyira" forró lett volna.tehát ez egy vegyetek x200s-t up volt.
viszont a kijelzővel marhára nem vagyok megelégedve, egy affs-t be kéne szerkeszteni de nincs lelki erőm nekiugrani.
-
jokeman
aktív tag
Sziasztok.
Van egy ilyen laptopom IBM T43 2668 L3VKBFW.
Nincs kedvem szétszerelni, de rendelni szeretnék hozzá egy uj CPU hűtőt, van valakinek esetleg infója hogy milyen típust kellene beszereznem hozzá.......eb-ayról lenne.....
KÖSZÖNÖM!!!!PSN---janesz79--------ORIGIN---jokemanHUN
-
kt74
csendes tag
Ebben tud vk tanácsot adni?
Sziasztok!
Feltettem a gépemre a tpfc-t. Teljesen jól működik, de csak a cpu szenzort látja, az alapján állítja a ventit. Jó ez így, vagy kellene a többi szenzor jele is (Visszaolvasva a fórumot azt láttam, hogy általában nem a cpu a legmelegebb)?
A gép T410 Core i5 560M intel videókártyával, win7 64 bit.Feltettem egy SL500-asra is (T3000, intel vga), ott csak a pwr szenzort látja, így nem is működik. Ez telepítési hiba, vagy az SL sorozaton nem működik a tpfc?
üdv: kt
-
!Overdose!
őstag
Sziasztok!
Az asszony határozott kérésére meg kell válnom az "IBM lomjaimtól", úgyhogy a hardverapró gyengélkedése miatt engedjétek meg, hogy ide írjam:
A legjobb ajánlatért vihető vagy cserélhető hardverre:
- használt Advanced Dock (tápkábellel és vakkerettel)
- új USB Travel Keyboard with Ultranav (dobozában, matricázatlan)Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
-
Novics
senior tag
válasz felvono #26826 üzenetére
Ezekbe is jó a 2,5"-os ssd, vagy ezekbe már csak az 1,8"-as jó?
Mondjuk nekem is inkább az x200 felé húz a szívem - mert a 11" már elég kicsinek tűnik, a 12" még bevállalható. Igaz az lenne a legtutibb, ha megoldódna végre a melegedésem a zajongásom, és akkor maradnék a T60-nál.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
felvono
tag
válasz Novics #26823 üzenetére
En az utobbira tippelnek. Ilyet nyuzok....nagyon jo kis masina.
Az elobbiben biztos hogy nincs thinklight mert nem olyan a keret kialakitasa.
az x200s mellett szol tovabba hogy a dokkoloja jo a kov. generacionak is vagy a tablet szerianak, szoval gep valtasnal nincs akkora kiadas. Persze ehhez kell egy dokkolo is
En mindenkepp ezen a vonalon maradok. Eletem legjobb valasztasa volt ez a kis gep. Zarojelben jegyzem csak meg hogy azert voltak eltevelyedeseim ,es valoszinu lesznek is -
Novics
senior tag
Kérdezném a tisztelt nagyérdeműt, hogy erről a masináról mi a véleményük. Ismeri e valaki, illetve használt e valaki ilyen kicsi gépet? Nem tűnik rossznak a belseje, de a 11,6" egy kicsit kicsinek tűnik. Na meg ez a szigetes billentyűzet... Hmmm... és mintha nem lenne thinklight sem. Na ez komoly gond,
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
Ismét itt vagyok. Ismét melegszek.
Újra átpasztáztam a gépet - hátha az első nem lett jó, igaz abban sem vagyok biztos, hogy most jó lett - felraktam egy ubi 10.04-et. Minden szép és jó, csak nagyjából 5-10 perc használat után bekapcsol a venti, és csak pörög, csak pörög, csak pörög. Ráadásul teszi ezt 3300 fölötti fordulaton, és a GPU még így sem 60°C alá. Ennyire a Win7 Aero sem melegítette. (Na mondjuk ez már ubis téma.)
Lehetséges, hogy a hűtőm defektes, és azért melegszik ennyire a gpu, ezért nem tudja visszahűteni? Avagy inkább el kéne vinnem valami hozzáértőhöz, hogy szakszerűen rakja össze a hűtést, hátha én csesztem el valamit? (De amikor megkaptam, már akkor is elég rendesen melegedett.) Gondoltam, hogy veszek gap padot - az volt rajta eredetileg, de nekem elég leharcoltnak tűnt, és mint írtam, akkor is ugyanúgy melegedett - most egy itt olvasott sufnituninggal van a hézag kitöltve, egy 2 eurocentes van a gpu-ra téve. (Természetesen mindkét oldalán pasztázva.)A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
felvono
tag
x60 tablet ugyben kernem a segitsegeteket.
Kaptam egy ilyen szepseget nagyon leharcolva. Eredetileg azert passzolta le a gazdaja mert nem volt rajta kep. Ami annyit jelent hogy bekapcsolasnal ledek felkapcsolodnak, venti elindul, leall, majd gondolom mikor a proci megmelegedett mar akkor ujra indul, viszont kep semmi. Eloszor azt hittem hogy a ramok miatt van mert 4 volt belepakolva,de leteszteltem masik gepben es minden ok veluk. Nem is foglalkoztam az egesszel, mar kezdtem szetbontani mikor meg egyszer utoljara megprobaltam bekapcsolni. Lass csodat, a kepernyo eletrekelt. Azota le fel nyitogatva tekergetve razogatva neha neha be tudom kapcsolni es mukodik. Sajna nem volt rajta oprendszer ugyhogy semmilyen tesztet nem tudok vegezni. Lehetseges hogy videokartya hiba okozza ezt a veletlenszeru feleledest? Vagy valami otlet hogy milyen csatlakozasnal matassak keressek nezelodjek hogy raleljek a hiba forrasara anelkul hogy vegkepp tonkre vagnam? Mondjuk mar eleve a halalbol tamadt fel -
salieri.
őstag
sziasztok! X60 tablet igaz 4gb memoriat fogad? a bios miatt kezel csak 3 -at ?
-
-
-
ath
senior tag
van ötletetek arra, hogyan lehetne orvosolni azt, hogy t41-en a space "kihagy", és nem minden leütést érzékel, ha pl túlságosan a széle felé nyomom le?
-
HarryPotter
őstag
lenovo access connections-t megéri felrakni (thinkpad x120e)? Állítólag abban tudom olvasni a hsdpa szolgáltató által küldött sms-eket. Igaz ez? Nem terheli feleslegesen a rendszert?
[ Szerkesztve ]
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
MrSealRD
veterán
válasz gemina #26800 üzenetére
Egy ilyen helyzetből kiszállni úgy tudsz, hogy próbálod minimalizálni a veszteséget. Ezt csakis az elemek eladásával tudod...Nagyon nincs más lehetőséged.
2008 melyik hónap?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
rgeorge
addikt
Ez az érdekes, az nem nő, és a Current Pending Sector Count sem. Nekem az a halvány tippem, hogy ez a számláló ennek a HDD-nek az esetében nem azt számolja, amit kellene, pontosabban a nyers érték alsó helyiértéke nem azt mutatja, hány kísérlet volt áthelyezésre, hanem valami mást, esetleg egy periodikus ellenőrzést. Ha jól tudom, az összes SMART érték (mármint az értelmezett formája) 8 bites, azaz kérdés, hogy ha eléri ez a count a 255-t, utána mi lesz.
Egyébként semmilyen teszt sem jelez semmilyen hibát, még a HD Sentinel ön-tesztjei sem.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest