-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bads1
aktív tag
válasz FoxiestFox #105312 üzenetére
Ja nekem semmi szükségem gamer cuccokra egyrészt mert nem használom ki meg mert nem is tetszenek.
Volt pár régebben több TP-m is azért akarok megint egyet, a T480s mindenre elég lenne amire használnám, bár a hűtése nem tudom mennyivel rosszabb mint a nagyobb T480-nak. -
bads1
aktív tag
válasz Bluesummers #89247 üzenetére
Tim82 mindent leírt. En anyámék is erre használják, tök fölösleges ide i5 meg csudagyors nagy ssd mikor nem sietnek sehova, az ő tempójukban lepörgetik a híreket, maileznek meg néha a gyerek jutub és ennyi.
Mikor lett véve 3 éve még nem volt így telibaxva a net sok lassító xar reklámmal (persze volt de nem ilyen szinten) akkor a friss win7-tel majdhogynem röpült a masina, most kell csak rá egy ssd-s vérfrissítés hogy minden egy kicsivel gyorsabban töltődjön be.
Nekem ssd-vel is fájna már használni ilyen gépet de mondom a töltési időn kívül még nem panaszkodtak rá.
-
bads1
aktív tag
válasz Bluesummers #89238 üzenetére
Mert böngészni nem mindegy hogy egy 8 éves gépet kapnak vagy egy 5 évest? Bár lehet már van 10 is a T60 de eddig tökéletes volt, most is csak egy kis sebesség boost lesz ssd-vel aztán hajtják vele amíg megy.
Nem beszélve az összehasonlíthatatlanul jobb 4:3! IPS 1400x1050 kijelzővel a T420-al szemben, ez volt az egyik fő szempont a vételnél. Igaz a fényereje már nem a régi de még bőven használható, igaz én már a modern asztalikhoz vagyok nekem már lassú lenne de szülőknek pont elég.
[ Szerkesztve ]
-
bads1
aktív tag
Köszi, valszeg samu lesz.
Bluesummers: már vagy három éve tiporják gond nélkül, inkább mint egy acer vagy ideapad
-
bads1
aktív tag
Üdv
Anyámék T60-a most jutott el a vállalhatatlanul lassú kategóriába a talán gyári vinyóval, a kérdés milyen ssd-t vegyek bele amit tuti megeszik? 120-as bőven elég, gondolom nem érdemes túl drágát venni úgyis visszafogja a sata1.
-
bads1
aktív tag
Én most kentem újra barátnőm x200s-ét MX4-el amin még a gyári paszta volt, mondanom sem kell egy tömbben állt már az egész. Kifejezetten hangosodott 4000rpm-ig kb, sima böngészésssel felment akár 94-95 fokig, teljesen kitakarítottam ez után már "csak" 60-65 fok a max ahogy néztem, de néha így is fölszalad 3000-3500-ig a venti.
Úgy emlékszem régebben nem voltak ilyen magasak az értékek, lehet a hőcsövekkel van már valami, ki kéne próbálni egy teljesen új hűtővel.Majd Tpfc-vel még megnézem hogy alakulnak a hőfokok fix 2000-res fordulat körül.
-
bads1
aktív tag
T60-ba érdemes SSD-t rakni? Mert a gyári vinyó nem szaggatja le a fejem. Műxik a trim? Egy Intel 320 80 gigás példányom lenne a célra.
-
bads1
aktív tag
X200s-t szeretnék újrapasztázni, kell hozzá speckó csavarhúzó vagy elég a sima csillag? Csak a palmrestet és a keyboard bezelt kell eltávolítani hozzá vagy a lapot is ki kell szedni?
-
bads1
aktív tag
Kell valamilyen USB 3.0 drivert telepítenem a gépre hogy hozza az elvárt sebességet? Desktopon 90-100 megával halad a cucc egy külső WD vinyóról míg T420 dokkolón lévű USB 3.0-on max 40.
Az igazság az hogy SU-ban a chipset drivert nem raktam föl se az intel managementet mert nem akartam hogy bekutyuljon valamit/nincs rá szükségem. Ennek lehet köze hozzá?
Valamint eszközkezelőben felkiáltójeles a WD vinyó. -
bads1
aktív tag
Simán elfogadta a kulcsot a Win 7 Prof
Bővíteném + 4 GB RAM-mal a gépet, jelenleg egy 4 gigás Hynix HMT351S6CFR8C-H9 modul van benn, aprón látok HMT351S6BFR8C-H9-et, ez mehet mellé vagy mi a difi a C és B közt?
-
bads1
aktív tag
Oks, kösz akkor nekiugrok. Csak azért kételkedtem mert a Win 7 topikban ezt írták a mennyiségi licenszről.
-
bads1
aktív tag
Üdv, hozzám került egy T420 Windows 7 Pro OA licensszel de recovery partíció nélkül. Jól gondolom hogyha telepítek egy sima MSDN WIn 7 ISO-t akkor nem fogadja majd el az akksi alján lévő kulcsot?
Egyáltalán van olyan Win ami elfogadja? Mit lehet ilyenkor tenni?Win 8.1 kulcsom is van és műxik ha beadom telepítés után csak nem tudom mennyire szereti a gép a 8.1-et.
+ 1 kérdés: a gépet UB kerettel vettem DVD író nélkül. Van otthon egy T60, annak az íróját bele tudnám tuszkolni ebbe a gépbe?
[ Szerkesztve ]
-
bads1
aktív tag
Nem gyilkolnám egyáltalán Csak pókerkliensek futnának rajta illetve adatbázis, de ahhoz inkább RAM kell meg SSD. Meglátjuk, jó lenne alapból egy HD+ kijelző, nem kéne még xarakodni vele utólag.
Először egy T500-al szemeztem de egy T420 alkalmasabb lenne rá szerintem SATA3-mal és Core i procival. -
bads1
aktív tag
T420 tulajoktól kérdezném hogy mennyire melegedős a masina? Idle/load van e fura zavaró hangja? Gondolok itt a high pitch noise-ra is, ja, Intel grafikás gép érdekelne. Mostanában elég korrekt áron vannak jelen a piacon jó lenne egyet beszerezni.
Viszont szinte mind HD panellal szerelt amit jó lenne HD+ -ra váltani, ez mennyire drága móka? -
bads1
aktív tag
T500 tulajoktól kérdezem hogy az X4500MHD mennyire bírja a fhd felbontást rendesen kezelni külső monitoron úgy, hogy a gép kijelzője is megy közben? Értem ez alatt a grafikai elemek gyors megjelenítését, chrome görgetés, jutub videók lejátszása stb.. Tehát hogy "smooth" -e külső kijelzőn is, mintha a gép sajátján dolgoznék.
-
bads1
aktív tag
Eladó lesz egy újszerű T500 LG-Philips panellel, ami az adatlapomon van. Érdeklődni pm-ben de nemsoká megy föl apróra is.
-
bads1
aktív tag
2x4GB RAM-ot szeretnék a T500-ba, milyen márkájú/MHz-űt nézzek amivel tutira nem lesz gond?
-
bads1
aktív tag
válasz fordfairlane #58346 üzenetére
CPU Deep Sleep-pel lehet variálni de nekem nem nagyon múlt el azzal sem.
-
bads1
aktív tag
Őőhh, hol találok Ati x1400hoz Win 7 32bit drivert? Lehet én keresem szarul de nem találom a lenovo oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
bads1
aktív tag
válasz scarbantia #54548 üzenetére
SXGA+. T7400 van benne, ez sztem elég lesz mindenre bőven.
-
bads1
aktív tag
Oks kösz, akkor 32-es megy fel. Nagyon masszív a cucc amúgy Nem volt még ilyen régivágású IBM gépem.
[ Szerkesztve ]
-
bads1
aktív tag
Megvan a T60 IPS, gyönyörű a kijelző, bár akksiról lehetne kicsi nagyobb a fényerő, töltőről jobb.
3GB RAM van a gépben amit nem is fogok bővíteni, melyikkel járnék jobban 32/64-bites Win 7? -
bads1
aktív tag
T60 IPS-t nem tudtok valahol eladót? Néhány hete volt aprón de sajna lecsúsztam.
-
bads1
aktív tag
válasz buvartacsko #52627 üzenetére
Tikakukacnak van mindenféle bontott dolga, kérdezz rá nála.
-
bads1
aktív tag
Oks, kösz mindenkinek
-
bads1
aktív tag
-
bads1
aktív tag
x200s-be bekerült a Samsung 840 Evo SSD, melyik AHCI drivert kell felraknom hogy működjön a Trim? Mert HDSentinel azt írja nem aktív.
Köszi!
Ja az egyébként normális hogy SSD-vel felére csökkent az akksi teljesítménye? Mert korábban vinyóval megvolt az 5-6 óra, most ez lement 2-3ra, vagy lehet Power Manager szarakodik vmit? Igaz friss telepítés.. -
bads1
aktív tag
Vettem asszonykának az x200s-be egy Samsung 840EVO 120-as ssd-t, kell valamit állítgatnom a biosban vagy mehet egyből a telepítés? Persze hogy a trim megfelelően működjön..
-
bads1
aktív tag
Üdv
3G netet szeretném működésre bírni (DIGInet, Telenor SIM) x200s-en de egyelőre nem megy.
F3507g modem van benne, SIM a helyén, driverek fent, Access Connections látja, WWAN led világít de nem akar kapcsolódni. Ezt az üzit dobja: [link]Mit kéne még állítanom hogy menjen?
-
-
bads1
aktív tag
Szülőknek milyen gépet érdemes venni 40-50e-ig? Szinte csak netezni, olvasgatni kell, skypeolni. Azt se bánom ha 4:3 képarányú a kijelző (sőt talán még jobb), halk, megbízható, szériahibák nélkül legyen stb.
SSD is lehet menne bele később, akku nem fontos de egy órát tudjon kb.
[ Szerkesztve ]
-
bads1
aktív tag
válasz audi100td #48362 üzenetére
Mit értesz ez alatt az egyenetlen háttérvilágítás alatt? Az oldalain/alján lévő beszűrődő világosabb részt fekete háttérnél? Mert az csak minimálisan jelentkezik töksötét képnél, engem egyáltalán nem zavar (ilyen monitorom van). Sztem ez max filmnézéskor sötét jelenetekkor jöhet elő, vagy ha olyan képpel dolgozol, de mondom én marhára nem veszem észre, tesztekben sem húzzák le nagyon e miatt.
-
bads1
aktív tag
Használ itt valaki W500at T9400 procival? Mennyire melegszik jobban mint egy P8600? Ugye 25W vs 35W TDP.
-
bads1
aktív tag
X200s töltője elkezdte hol érzékelni magát hol nem mikor tölteni szeretnénk az akksit. Többször is csippangat, mikor "elkapja" akkor megy egy darabig majd magától discharged módba vált. Azt vettem észre hogyha mozgatjuk a gépet akkor veszti el a jelet, mintha kontakthibás lenne valahol, az akkunak ugyanannyi a holttere mint eddig volt.
Ez minek tudható be? Korábban ilyet nem csinált. Esetleg a PM hülyéskedik? Töltővel nincs semmi baj, kábel sincs megtörve.[ Szerkesztve ]
-
bads1
aktív tag
válasz buvartacsko #43605 üzenetére
Hopp ez nem tudtam, valóban korrekt.
Nézegetem a notikat én is, sajna a TP-k elkurvulni látszanak, egyedül a Samsung Series 9 jön be PLS panellal, azt még el tudnám viselni, de pont nemrég vizslattam egy 13-as retájna MBP-t és valóban nagyon ott van, csak eszetlen az ár.. -
bads1
aktív tag
válasz buvartacsko #43603 üzenetére
Ja, 400-500ezerért Bár tény hogy minőség, és a garit is megoldják 1 éven belül
-
bads1
aktív tag
Akit érdekel meghirdettem a T510-emet az aprón.
-
bads1
aktív tag
válasz fi:zi'k #40304 üzenetére
Nekem van egy X200s bottom case-m, még a bnőm gépén cserélték le garban mert egy pöcök el van törve rajta, az akksi jobb oldalát tartja valszeg, de nem maga a rugós rész rész hanem ami bepattan az akksiba. Jobban nem tudom elmagyarázni, ha itt lesz a gépe megnézem mennyire számít. Bár ha cserélni kellett akkor vmennyit biztos. Ja RAM fedél nincs hozzá. Egyébként jónak tűnik, lábak is megvannak.
Tudnál vele valamit kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
bads1
aktív tag
Hmm, én is nézegetem ezt az X201-et de az ár nekem is túlzó, gari is már csak fél év van rá.
Mondjuk valóban gyünyörű állapotú a gép.[ Szerkesztve ]
-
bads1
aktív tag
válasz Shatterstar #39156 üzenetére
Nekem T510 van és semmi gondom nincs a minőséggel. A billentyűzet az eddigi legjobb amivel találkoztam és a palmrest is megfelel a kívánalmaknak, egyedül azt utálom hogy állandóan törölgetni kell a fekete szín miatt jobban látszó portól
[ Szerkesztve ]
-
bads1
aktív tag
válasz audi100td #38856 üzenetére
Annyit biztosan nem segít hogy akár hasonlítson egy IPS-re, de majd lehet meglépek egy kalibrálást még addig nem jutottam el.
Chaser: Azért mondtam hogy annak aki asztalnál használja, mondjuk nekem egy fórumozás is más élmény külső kijelzővel mint a 15 colos notin, egyszerűen sokkal jobb azon olvasni.
-
bads1
aktív tag
válasz audi100td #38854 üzenetére
Aki asztalnál használja a gépét annak mindenképp egy külső IPS panel a megfelelő, én is Dell IPS-ről váltottam a T510-re de finoman szólva sem ér a nyomában. Egyedül a felbontással vagyok megelégedve, bár még ez sem veri a Delleket a 16:9 arányával.
Nem mondom hogy csapnivalóak a színek a gépen csak nekem nagyon "szürke/kékes/fakó".
Szval már nézegetem a fullhd Delleket, a T510 meg jó lesz second displaynek -
bads1
aktív tag
Az mévan hogy tölteném a gépet, egyszercsak áramkimaradás, visszajön de a töltés megáll. Úgy van beállítva hogy 10%-tól töltse. Bug vagy így kell működnie?
Azért problémás mert ha mennék valahova és megáll 30%on akkor vissza kéne merítenem hogy újból elkezdjen tölteni. -
bads1
aktív tag
Vettem egy UB keretet T510-be, minden frankó csak a takarólemezt nem tudom felpattintani, mert az uccsó harmadnál a gépen lévő műanyag egy fél centivel beszűkül, a lemez meg persze nem, így nem megy rá.
Akitől vettem ajánlotta hogy a gyári DVD íróról szedjem le a lemezt és azt pattinstam rá, namost feszegettem kicsit de nem akar lejönni, ez leszedhető vagy nem?
Nyilván letörni nem akarom. -
bads1
aktív tag
Nálam T510el teljesen jók az értékek, 5 perc után 3200-ról 3600-ra ment fel a fordulat és úgy is maradt, CPU max hőmérséklet 73 fok.
-
bads1
aktív tag
válasz szmissz #36040 üzenetére
És így nem melegszik túl egy komolyabb flash-től, jutyub fullHD vid vagy ami kicsit is terheli a procit 1900-on? Nálam alapból 2400on pörög a venti és azért érezni hogy fújja ki a langyos/meleg levegőt oldalt. Mondjuk ez változó, mert böngetés közben alig észrevenni, inkább videóknál. T510-em van.
-
bads1
aktív tag
Lenovo (nem utángyártott) UB keretet szeretnék venni a T510-be, olyat ami teljesen kitölti a helyet. Hol tudnék venni jó áron? Tudom eBay de még sosem rendeltem onnan, esetleg beszerzésben tudna valaki segíteni?
-
bads1
aktív tag
T510 procit lehet alulfeszelni RMClock-al?
Kijelzőt kalibrálni van lehetőség/értelme? Valahogy melegebb túnusúra kéne állítani mert kicsit minden fakó és kékes színű.
-
bads1
aktív tag
Hű micsoda sípolás coming out-ot indítottam el
Annyira mégsem zavaró, meg lehet vele barátkozni úgyis csak totál csendes környezetben hallható. -
-
bads1
aktív tag
Köcce, akkor Samu lesz.
-
bads1
aktív tag
Végül megvettem audi100td-től a T510-et, jó "kis" gép, idle nem hangosodik, terhelve sem egy szélvész, a képernyő is nagyon jó bár tényleg hidegek a színek, ráférne egy kalibráció.
Viszont van egy kis kellemetlenség, ciripelést/sípolást hallok ahogy belépek a Win-be, hol abbahagyja hol elkezdi. Ha közelhajolok a géphez tisztán hallható, de nem tudom mi a forrása.
Kollega szerint nem volt semmi ilyesmi feltűnő hangja, bár ő másik vinyóval használta, talán annak van ilyen hangja? Akksiról hajtva biztos csinálja, töltőn még nem próbáltam.Másik hogy ha veszek bele egy Samsung 830 SSD-t az "lötyögni" fog a gépben vagy nem?
Ugye alapból nem 7mm-re van felkészülve. -
bads1
aktív tag
válasz franc0 #34762 üzenetére
Hát nem tudom. Azért kérdezlek titeket mert otthon vagytok a témában. Mivel ez lenne az első nagyobb beruházásom laptop témában és ált. az új cuccokat preferálom (kivéve pc alkatrész) ezért dilemmázok az 530-al.
Az 510 is megfelelne de nem tudom hogy NVS-el mennyire pörgi túl magát, ha Intel lenne nyilván lecsapnék rá.T400 nem nyerő nálam mert 1600x900 kellene minimum.
-
bads1
aktív tag
Mit érdemes mostanában venni T400-T500 méretben? Lényeg hogy halk legyen és bírja a strapát, Intel VGA-val, sok garival. Vagy nem olyan sokkal de lényegesen olcsóbban.
T520-530 lenne az igazi de mocsokdrágák újonnan, 520-at használtan nemigen látok ami nem i7 meg NVS.Szóval nagy a dilemma, 300k-ért egy új gép vagy közel a feléért használtan de jó állapotút még 1-1,5 év garival.
Teljesítményben T500/510 szint is jó csak ne legyen szutyok állapotban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest