Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz fatpingvin #125370 üzenetére
Engem is, minden jöhet ami roncstákolás, az unalmas egyengeci modern gépek mellett legalább lesz valami érdekes
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
X220-on végleg elvérzett a Vantage, eltűnt belőle a gauge reset funkció.
Találtam egy Reddit módszert a régi verziót visszatenni és letiltani a frissítését, de már nem él a letöltőlink benne, máshonnan pedig nem sikerült beszerezni.
A régi Power Manager Win 10 alatt nem működik.
Van tippetek, hogyan lehetne visszavarázsolni ezt? -
félisten
válasz Francia91 #125318 üzenetére
Jobban is jársz szerintem a meztelen XP driverezésével, kevesebb a bloat.
T60 érában elég sok szükségtelen szemét települt fel recoveryből, mégis, én jobban szeretem azt feltenni, aztán lepucolni ami nem kell, valahogy korhűbb feeling.
Meztelen XP-m csak asztali gépen van. -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz vargas0502 #125277 üzenetére
Ha pontosak akarunk lenni, 13 db, de kettő nagyn picike, egy pedig el lesz adva úgyhogy lélekben már nem is foglal helyet.
Igaz, jönni is fog egy szép IBM brandelt Sony jövő héten, úgyhogy lassan ülni és aludni is ezeken fogunk.
Amúgy a te hibád is mert nem vittél még el egyet sem. -
félisten
válasz totron #125272 üzenetére
Na ja CRT király, csak abban a szobában 10 db van, ahonnan most írok.
Úgyhogy ritkábban játszom már laptopon, amikor igen, akkor sem az tűnik fel hogy a betekintési szög milyen, hiszen szemből játszik az ember, hanem hogy az LCD-n nagyon szar a mozgásmegjelenítés sajnos. Ezeken a szép említett panelokon is. -
félisten
válasz Francia91 #125266 üzenetére
Hogyha ez ugyanaz, mint az LP150E05-A2K1, akkor az a legjobb színű, legjobb kontraszttal rendelkező 15" IPS ami volt ezekben.
Én direkt ezeket zsákoltam be évekig, az összes szeretett 15" gépembe ilyet tettem, még abba is amiben gyárilag is IPS volt, csak épp IDtech, legutóbb a Radeon 9600-as T42-be, de az évek során épített Frankenpadokba is.
A játszós T60-amban is ilyen van.
Legjobb kijelző ever. Úgyhogy ha ez, akkor pöpec.Még az UXGA Boe panellel szemben is ezt preferálom.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz FoxiestFox #125179 üzenetére
Habár:
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Francia91 #125106 üzenetére
Ne feledd kitaposni a belét, általában bírják a tuningot mint állat.
Enyém 800/880 MHz GPU/VRAM-ot bír a gyári 600/700 helyett, ráadásul alacsonyabb feszültségen.
Vantage GPU score 976-ról 1403-ra.
Mindehhez hűvös. Egy ilyen gép után az ember hajlamos megbocsátani a T61p-t -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Ogard #125089 üzenetére
x1-tablet sk8855 - ez érdekesen hangzik, majd posztolj róla, ha erre ragadtatnád magad.
Én is gondoltam már rá hogy igazából valami random jobbféle kínai Windows tablet +SK8855 = jobb laptop mint amit a Lenovo jelenleg gyárt, de amíg kiszolgál az X220, igazából nincs rá szükség. -
félisten
-
félisten
-
félisten
Ezt csak úgy itt hagyom.
Epic gép ez, ha nem házfelújítanék albifizetés mellett, már dobnám is rá az üzit hogy mennyi vóna'.
Az utolsó elbaszatlan Del-Ins-Esc 7 soros, a házba férő legnagyobb kijelzővel, modernebb procival, a tökély maga.
Így kéne kinéznie egy modern subnotinak, nem máshogy.
Na jó, egy touchpad nélküli palmresttel még jobban sunáznám, de így is epic.
-
félisten
válasz totron #125080 üzenetére
Jobb hüvelykujj Trackpoint jobb gomb, bal hüvelykujj Trackpoint bal gomb, jobb mutatóujj Trackpoint.
Ez a gépelési alappozíciótól, amikor a bal mutatóujj az F gombon van, a jobb pedig a J-n, alig tér el, ezt magyarázom amikor mondom, hogy a Trackpointnál kevesebb csuklómozdulatot igénylő kurzormegoldás laptopon nincs. -
félisten
válasz Reggie0 #125079 üzenetére
Ezzel az esettel semmi, mert nem fért oda nagyobb a gép dimenzióiból adódóan, de mostanában nem ez a helyzet, szélesek a gépek, hely lenne, de annyira leszarják az ISO usereket (legyenek akárhány millióan), hogy a tervezésnél nem is szempont.
Nem veszem be a valaki által fentebb felvetett érvelést, hogy jaj a heatsink meg a portok... meg lehetne oldani, de nem oldják meg.
-
félisten
Ezt egy Discord csatin találtam, ezek szerint nem újkori szokás a billentyűzetgombok használhatatlanra nyomorgatása:
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Penty #125034 üzenetére
Én sem tudom amúgy, hogy amikor tizenéve a legolcsóbb fostos telefonba is belefér egy környezeti fény szenzor, a fancy laptopokba miért nem, de ha már nem, miért nem konfigurálható teljeskörűen a háttérvilágítás.
Ha már van, és ratyibb tőle a billentyűzetmechanika, legalább be lehetne állítani... -
félisten
válasz Yellow73_a #125028 üzenetére
Hát én nem tudtam ezzel élni, inkább visszamentem X220-ra.
-
félisten
válasz Yellow73_a #125025 üzenetére
Én is ezért adtam el az X395-öm.
Rémes hogy olyan gépeket is kiadnak így, melyeknél lenne hely jobbra is, balra is.
Tényleg a régi használhatóságból már csak a pöcök maradt, minden más odalett. -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Más.
Issstenem az érzés gec, mikor felemelem a szélénél a céges Yogát, és ettől annyit hajlik az egész fosadék, hogy benyomódik a touchpad click része és kattint egyet, ha meg is lengetem, kattintgat tovább
Biznisz klassz! -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz fungi #124775 üzenetére
R60-hoz annyi, hogy nekem van egy komplett (oké, gombhiányos ) R60-am amit impulzusvásároltam aprón nemrég, felbuzdulva, hogy van rajta S-video és majd felújítom, rákötöm CRT tévére, aztán rájöttem hogy ott a T60-am ami túl szépen be van lakva és pepitára megcsinálva mint XP eleji gamer, úgyhogy szabadulnék inkább az R60-tól, nem éri meg lecserélni a T60-at, tv out ide vagy oda...
Ha érdekel leboltolhatjuk, majd megnézem pontosan mi baja van, de bootolt amikor megnéztem, és a palmrest, HDD ajtó biztos rajta van.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
Nincs valakinek a fiókban egy Intel Centrino Ultimate-N 6300 wifi?
Budapesten lehetőleg? -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz totron #124600 üzenetére
Szerintem amúgy sok régi tn azért kellemesebb a szemnek, mert ccfl csöves.
Annak barátibb, melegebb fénye van, mint az utána alkalmazott fehér lednek, ami sok esetben a hűvösebb spektrumán van a fénynek.
Illetve ccfl-nél nem nagyon láttam hogy vibrálna, nem tud olyan gyorsan állapotot változtatni a gáz benne, hogy villogjon, ellenben a led, ahol egy jó kis villogtatás gyorsan le tudja rakatni velem a gépet.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Egy kezemen meg tudom számolni a tényleg "jó" tn-eket laptopban, pedig láttam egyet-kettőt.
És ott is idézőjelben van a jó, mert a jó nem olyan, csak kevésbé szar, mint a rosszabb tn-ek.
Ott volt a 16:10-esek között pl ez (ha jól emlékszem), szerettük T/W500-ban, mert sokkal jobb volt mint a többi tn, de csak ezért. Nem is akarom tudni mennyit tud srgb-ből, mert biztos hogy rém keveset.
Aztán jött a wide gamut cucc a kövi genben, amit itt sokan nem szeretnek, én szerettem, mert gamingre sokat használtam a notikat, és jót tettek a szép élénk színek, de ha komolyan kellene értékelni, az is meh.
Ezek mind ratyi 6 bites panelek voltak....A W701 tn kijelzője az egyetlen amire azt mondom hogy az nagyon pöpec, de ott is nagyon figyelni kell, milyen szögben nézed, mert oldalról ugyan nem, lentre haladva kilóg a lóláb.
Persze ott az rgb led világítás és elérték 100% adobe rgb-t, de mégis #csak egy tn.El kell fogadni hogy közepes irodai gépekbe nem igazán éri meg igazán pöpec kijelzőket tenni, már az is nagy szó, hogy az ips, még ha a fostosabb példányok is, de utat talált a fapad T szériákba is, volt idő amikor ez csak álom volt, és még az új koncepció gépeiket is mint az első X1 (ami még nem Carbon), X300 képesek voltak kritikán aluli kijelzőkkel szállítani
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Tim82 #124575 üzenetére
Csak személyes mintából tudok dolgozni ezzel, két Z61m-et láttam eddig élőben, illetve egyszer majdnem vettem egyet itt aprón, mindháromban volt.
Persze ettől való igaz, hogy a proli kiadásból lehetett több, amiben nem volt ilyen high-end device (0.3 mpix amúgy, a kérdező helyében hanyagolnám ).Amúgy olyan jó hogy veled mindig lehet autizmusig gittet rágni huszadrangú kérdéseken, mint az oviban, enélkül ez a topik sehogy se lenne már élvezhető.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Grenadin #124558 üzenetére
Két éve adtam el a feleségemét, 25-ért.
Az infláció tudatában, illetve hogy kb annyira támogatott mint akkor (magyarán semennyire, de minden működik rajta modern OS alatt is), szerintem most is el lehet kérni érte ennyit.
Talán picivel többet is, ha világítós, igaz, itthon az nem nagy selling point, ha nem magyar a bill. -
félisten
-
félisten
Huh
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz lezso6 #124489 üzenetére
Most komolyan?
Egy olyan gépnél ami alapból nehéz mint a sár? Mit számít?
Ha lesznek 3D nyomtatható fém házak az elektronikailag megbízható, de szilánkosra törni szerető laptopokhoz, lazán giga win.
Fém 365XD, 310ED, és 600E pls, és már mennék is nyomtattatni a világ minden pénzéért -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Létezik ilyen, de T43-ba senki sem csinál ilyet, az nem volt egy jó chassis.
Legtöbb ezért is pusztult el, nem elég merev a ház, és repedeztek a BGA golyók a chipset és a gpu alatt.Nekem a "modern" modok közül az X330 a kedvencem.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
A Carbonban azt szerettem, hogy baromi gyorsan tölt, mint egy telefon (ezt a T nem tudja (470, 480 se)), és pont befér az ágykeret és a matrac közé
Azt viszont nem szerettem, hogy egyszercsak kettétört, de ez Gen 3 volt, azóta biztos javították ezt a "bugot". -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Valakinél nincs egy szép T42 palmrest?
Non-FPR. -
félisten
-
félisten
Egy ilyet kellene találni és felújítani úgy, hogy valami manapság kapható mainstream laposcella menjen bele, minél több darab.
Infinite battery time brooo[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz scarbantia #124310 üzenetére
Főleg hogy a cellaszintű akkupakk felújítás abszolút bevett tech sokféle, munkára használt eszköz esetében, pl szerszámok, autók, stb.
A laptopgyártók persze nagyon sírtak ellene mindig is, és szokásosan a biztonság nevében, nem a profitéban
Tuti a biztonság tehet arról is, hogy a szeretnivaló és hasznos tulajdonságok szinte teljesen kikoptak a laptopokból 15 év alatt. -
félisten
válasz scarbantia #124307 üzenetére
Ha belekezdenék ilyenbe, biztos, hogy az új cellákat is jócskán lemeríteném, gondolom, alacsonyabb a kockázat, ha nem egy fullra töltött cellapakkot cuppantok rá a régire.
Ez most mozgatja a fantáziám, mert az X220 feles kondíciójú akkuval is egész sokat megy, király lenne, ha sikerülne egy ilyen felújítás, és kb munka közben nem is kellene töltőre tenni
-
félisten
válasz scarbantia #124294 üzenetére
És valszeg nem is lesz, mert Win11-en eleve nem lehet, úgyhogy zseni hogy szó szerint mindenben visszafelé fejlődünk, és mire ebből a hanyatlásból majd visszafelé leng az inga, már élni sem fogunk.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Francia91 #124269 üzenetére
Fb Marketplace-en ma egy T400s-t is láttam 30k-ért, siralmas ez az ország amúgy mert kínálat is alig van bármiből ami retro, de azért a kevés fosért is sokat akarnak.
Lengyel, német apró pedig általában dúskál a jó cuccokban, kleinanzeigenre már felmenni se merek mert mindig észreveszek valamit, és nem akarom túlterhelni a proxy emberem, nehogy azt mondja hogy jóvan hagyjál mostmár[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Francia91 #124265 üzenetére
Van fent a Dell megfelelője is.
Nem tudom honnan másztak elő, mindkettő elképesztő hogy még él.
Az árszabást pedig nem is értem egyiknél sem, ha őszinte akarok lenni.
Aki kicsit is vágja ezt, egyértelmű hogy a fele körül adhatók el, ha egyáltalán. -
félisten
Eeeh igazából ez sem egészen így van.
Tehát ha tn-nél deal breakernek tekintjük ezt, tekintsük annak IPS-nél is.
Merthogy annál is megvan, van idehaza pár darab.
Tény, nem olyan extrém, mint tn esetében, de tegyél mellé egy oledet vagy ne adj isten crt-t és hát elég lelombozó lesz ha elkezded körbejárni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen videókártyát?
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- HP Pro x360 Fortis 11 hüvelykes G11-2 in 1-Ultrabook/Tablet-legolcsóbban-garival.
- Microsoft Surface Laptop 2 13" i5-8350U/8GB/256GB NVME SSD/webcam/2256x1504 Garanciás laptop eladó
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Lenovo Thinkpad T14s INTEL i5-10210u/16GB/256GB SSD/14"FHD garanciás laptop eladó
- Lenovo Thinkpad X390 i5-8265u/8GB RAM/128GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest