-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
Egy ilyen i7 QM procinal letilthato valahol 2 mag? Akkor a masik ketto magasabb frekin megy?
E30 (oo=[][]=oo)
-
Kube
senior tag
válasz cildren #75065 üzenetére
Én is a kettő között vaciláltam, végül maradt a T420. Az X220 valóban kisebb és könnyebb is, de a használat miatt döntöttem a nagyobb mellett. Úgy gondolom akinek sima netezésre kell amikor épp nincs külső monitorra dobva a kép, akkor szerintem megfelelő a kisebb méret is amikor nem otthon tartózkodik. De nálam, ha már egy kicsit is dolgozgatni kell (teszem azt 3 napra el kell utaznom, de sürgős a dolog stb.), akkor bizony jól jön a nagyobb méret és a felbontás. Szóval, ha nem felel meg a célra akkor aztán lehet egy pár dekával könnyebb IPS is, tök mind1 Inkább a felhasználásnak megfelelően dönts amondó vagyok. Persze ez csak egy vélemény.
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
zsizsef
senior tag
Még egy kérdés memória vásárlás előtt. Szétszedtem a t500-at.
M471B2874EH1-CH9 CUZ 1GB 204p PC3-10600 CL9 8c 64X16 DDR3-1333 2Rx16 1.5V SODIMM, Samsung memória van benne. Amit veszek újat 1,5V-os legyen mint a régi vagy jó bele az 1,35V-os is.
Köszönöm! -
Chaser
legenda
válasz tothjozsi96 #75090 üzenetére
Akkor csapj rá
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz tothjozsi96 #75086 üzenetére
Lehet szállítás miatt kukázták a dobozt, attól még lehet eredeti. Nálam 5k postával a gyári használt töltő ha van, ha érdekel megnézem.
-
soldi3r
veterán
-
csubuka
addikt
válasz FoxiestFox #75084 üzenetére
Köszi, akkor jön egy szerintem A nonstopsale-ről már írtak jókat itt a fórumban tán, de aki negatív tapasztalatot írna az se sajnálja még így vásárlás előtt megosztani
-
tothjozsi96
addikt
Egy kérdés.
Van egy srác aki laptop bontásból árul dolgokat, de állításai szerint van neki eredeti gyári Lenovo töltője is.
A használt töltő 6k, az új töltő pedig 9k.
Na most, ez mennyire hiteles szerintetek?
Azért is mert elvileg az új töltőt zacskóban adja és sosem vásároltam ilyesmit, nem dobozban szokták azt adni?
Nagyon nem szeretnék olyant venni ami valami utángyártott és hamisított és van rajta egy Lenovo matrica ... -
druzil
tag
Sziasztok! Van egy T61-esem. Mostanában már kicsit lassúcska. Arra gondoltam, hogy kicsit felpimpelem, és veszek bele ssd-t. Érdemes még ezzel a modellel foglalkozni (egyébként nagyon szerettem az elmúlt 3 évben), vagy inkább váltsak? Azt olvastam egyszer, hogy bios frissítés nélkül, lehet h nem tudná kihasználni az ssd teljes sebességét a gép, ez igaz? Milyen modellt érdemes inkább venni: 400 v. 410?
köszi -
félisten
-
csubuka
addikt
A T420 korrekt masina nem? Ahogy olvastam nincs nagy bajuk a tapipádon kívül, ami kopik csúnyán elvileg. Ámde könnyedén orvosolható egy lehámozással vagy új matricával tán.
Ugyanaz az M3 billentyűzet-matrica megy rá, mint az X200-ra menne pl? *Olyan van a fiókban és jó lenne hasznosítani...
Ezen már gondolom az T500-féle nagymértékű zsanér kikopást orvosolták tán. Meg a fórumos vélemény szerint a XX20-as széria még vérbeli ThinkPad utoljára Meg a húszasok becsúsztak a megfizethető árba most már.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
-
HSM
félisten
válasz donjohnson #75080 üzenetére
A vezetékes azért szimpatikusabb...
-
barnam_
nagyúr
válasz donjohnson #75077 üzenetére
milyet vettél?
-
őstag
válasz MrSealRD #74531 üzenetére
Nem tudom, hogy válaszoltak-e a kérdésedre, de a T510 esetén a switchable graphics egy nagy kamu volt. Csak a külön megjelölt modelleknél(később gyártottaknál) működött. Az én power managerem is kiírta a switchable graphics funckiókat(amik valójában nem működtek), majd egy szoftverfrissítéssel törölték.
Semper fi!
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #75075 üzenetére
Flash Player-rel nyomatja az Opera... Akkor valami OS probléma lehet, majd körbenézem a rendszert....
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
cildren
tag
Nálam lehet, hogy SSD+HDD felállás lenne, azzal akkor kicsit romlik az üzemidő...
-
HSM
félisten
válasz cildren #75067 üzenetére
Semmi extrát nem csináltam vele. Kikapcsolt Wifi/BT, friss, jól beállított windóz, ja és Samu 840 Pro SSD, és jóféle 2*4GB Hynix ram. 6,6W körül van így 8-as fényerőn üresjáratban a komplett gép.
Max fényerőn is még 9 óra felett jósol (szűk 8W). Amúgy a gyári 4GB Samsung ramjával is hasonló volt az akkus idő, viszont a 7200-as gyári HDD azért picit kért enni plusszban, szűk +1W körül, bár az sem túl sok.Jó kombináció, mivel nagy akku és ésszel használva meglehetősen takarékos gép.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz cildren #75065 üzenetére
A világból kimegy a T420 is.... Kikapcsolt Wifi-vel, 76Wh-ra töltve (nálam 87%) üresjáratban, 8-as fényerővel ilyen bő 10 órás üzemidőket jósol az 1600*900-as kijelzővel. Szénné terhelve is 2-3 órát. Netezős üzemidőt nem tudok mondani, mert mióta megvan nem neteztem rajta annyit akkuról, hogy lemerüljön.
-
cildren
tag
T420 vagy X220? Fogdostam használtam már ismerőseimét
Segítsetek a döntésben.
Tetszik az X220-asnál, hogy kicsi könnyű és hosszú üzemidő.
T420-nál viszont ott az 1600*900-as felbontás, ami mellete szól.T420 Intel HD3000 tulajoktól kérdezném mennyi volt eddig a legjobb üzemidő amit kitudtatok használni ésszerű használat mellett 9 cellás akkuval?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz zsizsef #75061 üzenetére
Ha olyat keresel ami 2x8 chipes 99% menni fog benne, órajeltől függetlenül. De a próba a biztos. Megegyezel az eladóval, ha nem oké a gépben visszaküldöd, kb ennyi. Bele lehet núlni néha, volt olyan ram egyik gépben gond nélkül ment, másik ugyanolyanban meg se nyikkant.
-
zsizsef
senior tag
Néztem én a lenovo support oldalát, de ez "PC3-8500 DDR3-1066 SODIMM" nem sokat mond.
-
Tim82
félisten
Elképzelhető, de nem általános, minden esetre igaz jelenség. Ettől függetlenül persze jó, hogy felhívtátok rá a figyelmet.
2*4 GB-ról van szó természetesen az én esetemben, nem 2 GB-os modulokról. Viszont 1333-as modulok, nem 1600-asok, Kingston valami, utánakerestem a privátjaim között az eladóval váltott üzeneteknek (HA-s vétel volt), ennyi infó van. Egy évet mentek nálunk hibátlanul T500-ban.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
HSM
félisten
Ehhez képest számtalan esettel találkoztam, ahol a 4GB-os egysoros modulokat nem ették meg elsőgenerációs i-s gépek. Hozzám is ezért került a Sandyhoz a 2*4GB-os egysoros vatta új Hynix kitem jóáron, mert amibe vette a tulaj elsőgenerációs i5-ös gép nem ette meg.
Nincs gond az egysoros modulokkal, amennyiben 2GB-osak. De erre nem teszem a fejem. Az egysoros 4GB-os viszont tuti gázos velük.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Chaser #75056 üzenetére
& HSM:
Emlékeim szerint a high density-low density különbségek utoljára az SD RAM-ok idején okoztak valós problémát.
Mondjuk nincs reprezentatív mintám, de nem volt gondom az egy oldalon 4 chipes DDR3 modulokkal T500-ban. Meg nem mondom már, hogy pontosan milyen fajta modulokkal, de ilyenekkel ment el a háztól az Intel-only T500 egy hónapja.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
1600-osok általában simán mennek benne, csak 1066-on kezeli a chipset. Ha nem tévedek nagyot nekem is 1600-asok vannak az x200-ban. Az oldalankénti 4 chipes ram kezelése meg próba függő. Volt nálam ami ment, van olyan is ami 510-ben sem megy, sandys gépben már igen...
szerk: Tim82 Sztem a chipkiosztás miatt. Azt elég sűrűn nem díjazzák 4 gigás modulnál c2d chipsetek. Eddigi saját tapasztalatok alapján.
[ Szerkesztve ]
-
zsizsef
senior tag
Ez jó a T500-ba? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
barnam_
nagyúr
Korábban írtam, hogy Win8-on a T410 random módon megfagyott.
Azóta kicseréltem a wifi kártyát egy Ultimate-N 6300-re (Advanced-N 6200 helyett), s a driverből is feltettem azt, ami a Lenovo oldalán van fenn. Azóta stabilan megy a gép, semmi fagyás. Valószínűleg a Microsoft wifi driver nem volt kóser. -
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #75043 üzenetére
A T410-en az Intel ME össze-vissza állítgatása/frissítése, meg a megfelelő driververziók összehalászása. De úgy sem lett olyan, mint szerettem volna, de használható, viszonylag minimális hang-akadással. De tökéletes csak akkor lett pl. a YouTube, ha már betöltötte a videót.
A T420-on a megoldás egy valami régi HP driver letöltése lett a LAN-hoz a ME vacakolása után, 11.10.84.0-es verzió, ezzel jó, nem nagyon megy 1000us fölé, arra már merem mondani, hogy jó.(#75049) tothjozsi96: FlashPLayer telepítés nélkül a FF csak annyit tud.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Firefox-al tényleg nem akad meg a hang.
De valamiért csak 720p-t enged nézni YT-on, érdekes ... -
ivana
Ármester
válasz Orionhilles #75046 üzenetére
Német billentyűzet ugyan az mint a magyar, gombról gombra, vagyis iso. A felirat mellékes.
-
btudos
nagyúr
válasz Orionhilles #75046 üzenetére
Egyreszt megszokhato, masreszt kapsz hozza matricat.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Orionhilles
senior tag
Sziasztok!
T420-at tervezek venni
Alfa156 aki megbízható ilyen téren, viszont ő német billentyűzettel árulja
Kérdésem: könnyen megszokható?[ Szerkesztve ]
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
metal01
őstag
válasz tothjozsi96 #75044 üzenetére
A 6 mega cache pl. És az órajel is magasabb. P9700-at tudom ajánlani. Nekem is az van a T400-ban.
-
tothjozsi96
addikt
Egy P8400-at van értelme cserélni P9700/T9600-ra?
Miben nyilvánul meg hogy gyorsabb?
T400-ról lenne szó.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #75041 üzenetére
Nekem rengeteg (többnapos!) harc és szenvedés volt, mire a T410 és T420 értékeit a számomra elfogadható mértékűvé sikerült tegyem. Mindkettőnél a hálózat volt a gáz, ahogy elkezdett adatot forgalmazni (mint itt a kérdésben a netezés) akkora piros lagspike-ok lettek, hogy csak lestem. 5-8000us is akár, amikor 2000 felett én már erősen csóválni szoktam a fejem.
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #75039 üzenetére
Szerintem valami gányul van beállítva, és az egekben van a DPC Latency. A megakadások 99%-a szvsz ehhez köthető.
-
félisten
válasz Tikakukac #75037 üzenetére
Itt inkább az a gond, hogy alacsony CPU terhelésnél is meg tud akadni a hang Youtube-on, mikor háttérben van a lap, amin megy. Intellel is, Radeonnal is. Szóval én inkább arra gyanakszom, hogy a Flash-nek vagy a böngésző motorjának van valami gondja.
Mondjuk engem mélyen nem érint, mert zenét Foobarban hallgatok, de én is észrevettem már. -
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #75035 üzenetére
Oké, én adom a gépnek az ívet. Tehát excelben amiket művelek egy i5U-n lefutási ideje van, és ebből asztalin én nem 1-et nyomogatok, nem csoda ha 50 lappal 3 vinyós mentésnél kiakad a gép. Ez van, azért vettem pörögjön. Szerencsére azért ritka, de előidézhető.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #75033 üzenetére
Dehogy oldja, asztalin is be tud reccsenni, pedig ebből kijön pár T400.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
válasz tothjozsi96 #75031 üzenetére
i5 és fölötte, az megoldja izomból a szar optimalizálást.
-
Gabesz87
veterán
Nemrég írtam a T400-as gépem elmosódott, ronda szövege miatt. Feltettem IDE egy képet, ezen talán már látható, milyen is a szöveg a böngészőben. Ha 150%-ra nagyítom a Chrome-ban az ablakot, akkor szép tiszta lesz. Jó lenne, ha tudnátok valami megoldást, mert perpill. eléggé zavar. Hosszútávon nem kényelmes.
-
tothjozsi96
addikt
(#75029) metal01
Nem, minden BIOS érték a gyári.(#75030) dying_star
Igazad, lehet most terhelem a gépet és Windows Media Playerrel hallgatok zenét és nem akad a hang ..Nem hiszem el, akkor mit használjak?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz tothjozsi96 #75028 üzenetére
Összehányt böngészőt használsz. Opera is csinálja, Króm is, FFox épp nem.
-
metal01
őstag
válasz tothjozsi96 #75028 üzenetére
Alul van feszelve?
-
tothjozsi96
addikt
Ezt valaki mondja meg nekem miért van.
A T400 igaz, ma már nem egy erőmű de azért ennél vannak jóval gyengébb gépek is.
Ez mitől lehet:
Action!-el rögzítem a zenét amit hallgatok, közben facebookozok meg hardveraprózok és néha így kicsit beakad a hang, mondjuk lapváltáskor, de a proci ilyen 30%-on megy a RAM kihasználtság 70%Most miért akad meg a hang, valaki erre valamit tud mondani?
Így bereccsen vagy nem is tudom. -
félisten
válasz tothjozsi96 #75025 üzenetére
Nekem Opera alatt is hibátlan.
-
félisten
-
tothjozsi96
addikt
Szerintem ott inkább a böngészővel van valami baj.
Eddig én is Operával próbáltam az 1080p-t és nekem is akadt, most feltettem a Chrome-ot és tökéletesen fut reccenés mentesen. -
Chaser
legenda
válasz Ringman #75017 üzenetére
T410-et is vehetsz gyenge akkuval, de akár 420-at is. Szerencsére az akkuk nincsenek összenőve a géppel, lehet őket pótolni. Ennyiért nagyon jó áron van a 400-as, kommentek közt azt írják 50-70%-os akkukkal vannak.
-
Francia91
veterán
Képes hardveres gyorsításra, de már valami kezdi kinyírni ezt a dolgot is...
Ősz elején, karácsony táján még pöpecül ment az 1080p YouTube videó az Intel IGP-vel, most meg valamiért csak a 720p-t bírja lejátszani... Vagy a Flash-ben sikerült elcseszni valamit, vagy nem tudom, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy szándékos a dolog, hadd dobálják ki a parasztok a régebbi hardvereket"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
válasz Ringman #75019 üzenetére
gma 4500 nem tudom, hogy képes-e normális hw-gyorsításra flash/video esetén.
Képes, az első olyan Intel IGP, amelyik végre támogat ilyeneket.
a t61-nél is meghalt egy ultrabay akkum és a 9 cellás is vmi 30-45 perces teljesítményre csökkent nálam
Ezért is mondom a Panasonic gyártmányú akkut, azokkal több jó tapasztalat van. Személyes téren: majd' három évig használtam T60-at 9 cellás Pana akkuval, 2014 elején úgy adtam el a notit, hogy az akku még kb. 2-2,5 óra valós üzemidővel bírt (30% körüli fényerővel, wifivel, 32 bites Windows 7 alatt nézve). Ez amúgy a gyári T60 akku volt, 2006. 12. havi gyártási dátummal.
Volt itthon 2 db (most már csak egy) T500, azokba szintén 9 cellás Pana akkukat vettem, úgy tűnik, stabilan tartják a 3-4 óra üzemidőt (90% körüli kapacitás körül járó akkuk, nem újonnan véve).
Az X201-emben LG akku van, az azért érezhetően kevésbé bírja, hamarabb romlik a kapacitása. Sanyo, Sony akkuval én általában ajtótámasz-hasznosságú állapotban találkozom már (az említett T500-ak gyári akkui pl.), illetve R61-ben volt egy elvileg 2 órás Sanyo akku, de az mindig töltőről ment nálam.
A mintám persze nem reprezentatív eléggé, mások tapasztalatai nyilván eltérnek, itt a topikban is sok infót talál az ember célirányos kereséssel.
-
Ringman
nagyúr
köszi a választ!
magától a processzor teljesítményétől én sem tartok, a gma 4500 nem tudom, hogy képes-e normális hw-gyorsításra flash/video esetén.
az akkut én is nagyobb problémának tartom, a t61-nél is meghalt egy ultrabay akkum és a 9 cellás is vmi 30-45 perces teljesítményre csökkent nálam (illetve már később húgomál), mielőtt az az nvidia kártyás alaplap megadta magát.
másik lehetőség, hogy veszek én egy újabb thinkpad-et, a hp-t meg továbbadom
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tim82
félisten
válasz Ringman #75017 üzenetére
Erre a felhasználásra szerintem felesleges a T410, mert nem fog érdemi többletet nyújtani a T400-hoz képest, főleg ebben a kiépítésben (annyival nem marad el egy T9xxx processzor a T410-ekben meglévő Core i5-5xx-ekhez képest, hogy ez ilyen felhasználásban kijöjjön).
Akku jellemzően ebben a korban már lutri (2008-2009-es gépről beszélünk), általánosságban ha Sanyo/Sony gyártmány, akkor ott lehetnek gondok, ha Panasonic, akkor egy fokkal nyugodtabb lehet az ember.
-
Ringman
nagyúr
hello!
érdemes még T400-at venni, vagy megér pártízezer pluszt a T410? - erről lenne szó - persze ssd+ram bővítéssel, win7 kerülne rá.
fő felhasználás ez lenne: office+film/net, jó lenne ha min. 2-3 órát menne akkuról (ha többet, az jobb), hurcolva lesz napi szinten. (nem én fogom használni egyébként, nekem másodgépként a hp6930p-m megfelel, de ez elsődleges/egyedüli gép lenne)az akkuk mennyire hajlamosak ilyen idősen a degradálódásra/megpusztulásra
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
cildren
tag
válasz donjohnson #75015 üzenetére
Véleményem szerint igen.
-
donjohnson
addikt
srácok, egy kérdés:
displayport - hdmi átalakítón keresztül ki tud adni többcsatornás hangot a t430?ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Tikakukac
titán
Na most pörgettünk be egy AFFS-t, hát na, jól néz ki még mindig
-
i400
senior tag
Van valakinek tapasztalata T430s-sel kapcsolatban (i7 + quadro)? Mennyire forrófejű típus, illetve megéri e a sima T430 helyett választani?
-
edari
őstag
Sziasztok
Zárlatos lett nővéremék t61 gepüknek az akksija. Ilyenkor még lehet vele valamit csinálni, vagy kuka az akksi? -
félisten
-
Tikakukac
titán
Az élet mindig meglep. Most találkoztam egy GAMING X220 TABLET géppel. Hát a szakmában már láttam dolgokat, de x220 tabletet gémernek...fuha.
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest