Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
YumeD
tag
Még mindig keresek x200/x201 billencset, esetleg BDC modul-t (3.0/4.0 is jó), ha valakinek van pls írjon
Bocsi a spamért -
YumeD
tag
Üdv,
x220(t)-hez keresek értelmes áron billencset, nem magyar is jó, csak legyen a hosszú í-nek hely (EU).
Ha van valakinek pls dobjon linket/üzenetet. -
YumeD
tag
Megjött az új szégyenvonat /o\
W550s -
YumeD
tag
Tegnapi nap egy ThinkPad 760ED boldog tulajdosona lettem, egész szép állapotú(törés, nagyobb zúzódások nincsenek, csak redva, az meg lejön...). Érdekelne értelmes áron táp hozzá, ill. ha más nem egy csatlakozókiosztás ami _100%_ -ra jó, esetleg táp egy próba erejéig, mert ha amúgy nem lenne jó a gép, akkor nem áldoznék rá feleslegesen
Bármi segítséget szívesen fogadok -
YumeD
tag
-
YumeD
tag
válasz icoj69 #74781 üzenetére
Ezzel már szívtam én is, registry buherálás hint:
HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Control > Class > {4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} > 0011
The LedMode key was not present so I created a DWORD with the name LedMode and a value of 1, rebooted and it now blinks.
Nem biztos hogy 0011 lesz, de meg lehet találni mert benne van a driver által adott hálókártya név is.
LedMode 0 azt hiszem a teljes kikapcs, 1 a villogás, 2 a folyamatos világítás ha jól emlékezem.[ Szerkesztve ]
-
YumeD
tag
Értelmes billentyűzet matricát keresnék a W510 -hez.
Gagyi nem érdekel, jó tapasztalat az adott cuccal nagy előny lenne. Ajánlatokat / ötleteket várok -
YumeD
tag
válasz FoxiestFox #73021 üzenetére
Nem azt mondom hogy eladó Csak hogy másik topicban van egy ThinkPad ami beárazásra vár
-
YumeD
tag
Hali...
Beárazós topicban a W510-em, ha valakit érdekel esetleg... -
YumeD
tag
válasz azbest #71827 üzenetére
LAV már jobb... dxva2, intel quicksync támogatáson felül sw-sen is egész korrektül optimalizált, sőt, nvidia esetén több formátumhoz a cuda magokat is be tudja fogni olyan formátumokhoz ami nem menne dxva2-vel.
K-lite Mega meg egész "tiszta" codec pack, rengeteg finomhangolási lehetőséggel, csak ajánlani tudom. -
YumeD
tag
Rövid érdeklődés egy kb. árra (tudom hogy nem a beárazós topic) de egy korrekt állapotú X61T -ért (3GB RAM,F3507g modem, L7500 CPU, pen-es touch, 4965AGN wifi, kb 2 órás akksi,etc.) mennyit lehet kérni szerintetek? Esetleg eladó lehet, ha kapok értelmes ajánlatot
-
YumeD
tag
válasz scarbantia #68963 üzenetére
-
YumeD
tag
Pár sorral fentebb alapján...én is csavarokat keresnék W510-hez (elm . T510/W520 készlet is nagyjából megegyezik.). Hányás ahogy kinéznek, hogy tartsam így tisztán a gépet
-
YumeD
tag
válasz FoxiestFox #68144 üzenetére
Nállam így stabil, persze nem árt 64-esre venni tpfcben a ventit
Úgy kb. 80C a teteje. -
YumeD
tag
válasz scarbantia #68031 üzenetére
nVidia specifikus, úgyhogy igen. Intel IGP-re is van hasonló megoldás, de ott nem registry szerkesztés, hanem egy program ami driver funkciót hívogat.
-
YumeD
tag
válasz scarbantia #68033 üzenetére
Hangyaf*sznyival többet eszik a kijelző, de szerintem nem számottevően.
Vmiért úgy gondolták hogy jobb nekünk 200 körül az EC-ben, pedig elm. max 2000 -t bír. -
YumeD
tag
válasz scarbantia #67997 üzenetére
Szintén W510-et nyúzok,nekem nem vöröses volt hanem lilás, de a kalibráció után majdnem tökéletes lett.
Amúgy nekem nem fényesedik a palmrest feltűnőbben mint a T61-en. Jah, és jótanács: registry-ben keress rá a "PanelPWMFrequency" kulcsra és írd át DEC 2000-re. Sok fejfájástól megkímélheted vele magadat,.(következő nvidia driver installig ) -
YumeD
tag
Nekem másodlagos rendszernek a Xubuntu jött be...
-
YumeD
tag
15.6 affs/ips létezik? Akár "hegeszteném" is ha csak az kell hogy belemenjen w510-be
-
YumeD
tag
válasz soldi3r #65808 üzenetére
i7-720QM, kb mint Prescott asztaliban
Tétlen kb. 55-60, egyhe terhelés 60-70 (1es ventifokozat), virtuális gép(ek)/gnuradio/videókodolás 80-85(5-7 fokozat) fok. Passzívban jószerivel csak szigorú energiatarékos profillal megy le, pl. esti torrentezéshez, filmnézéshez. Cserébe pattogós, fürge gép -
YumeD
tag
válasz FoxiestFox #65800 üzenetére
Istentelenül(T61hez mérem), persze tpfancontrol-lal javítható a helyzet, de akkor a konyhában marad renderelni estére
Konzumer egyetemista/ballagásos gépekhez képest azért nem olyan durva, csak mióta zasszony x61t-jét alulfeszeltem, maximalista lettem[ Szerkesztve ]
-
YumeD
tag
Beköszöntött a nyár, süssünk nVidiaval c. workaroundunk következik.
Ugyebár van 3 "performance state"-nk P0-P8-P12 névvel, csökkenő teljesítmény/fesz sorrendben.
Feszt állítani nem lehet, mert úgy bele van drótozva az ismeretlen formátumú biosba, hogy még ha ki is nyeri az ember a teljseből a, nem lehet megszerkeszteni b, hexeditoros bohóckodást eléggé téglaszagú visszaírni.
Viszont lehet limitálni hogy max mekkora perf. state-t használjon a windows és lehet oc-zni.
Ehhez az nVidiaInspector nevű csodát hívtam segítségül.
Némi próbálgatás után kiderült, hogy P12 megy a P8 frekvenciájával, P8 meg P0ével, adott fesz mellett.
Lekorlátoztam a win-t hogy max P8-at használjon, és megemeltem a két frekit. az egyel nagyobb gyárira.
Mínusz 15-20 fok, 0.930 helyett 0.800/0.850V. GPU[ Szerkesztve ]
-
YumeD
tag
válasz Francia91 #65786 üzenetére
Nna akkor én is beszállok Win8.x témába. Elméletileg x10 széria még kapott hivatalosan Win8 támogatást, a gyakorlatban amikor fent volt vagy fél évig, minden másnapra jutott valami apró hülyeség és erőteljesen rajtam volt a kiforratlanság érzés, főleg Lenovo oldalról. Pl. vicces volt mikor beharangozták a Hotspot feature-t nagy dérrel-dúrral hogy kész van, használjátok, aztán pár kiadásból meg kiszedték hogy "bugos, ne használd paraszt", aztán ismét vissza, immár majdnem hogy csendben...
Hát, nemi életet inkább az asszonnyal élek mint a géppel, úgyhogy win7 ment vissza, tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés -
YumeD
tag
Tárhelynek 5400 RPM ajánlott inkább. Nálam másodlagosnak egy 1TB HGST(ex Hitachi) 5400 RPM van, elsődlegesnek meg egy eredeti szériás Kingston V300 120GB, jól kiegészítik egymást. Már csak fogyasztás alapján is érdemesebb 5400RPM körül nézegetni(plussz hő, hang, egyebek, ebben ez a HGST elég jól szerepelt a tesztekben).
[ Szerkesztve ]
-
YumeD
tag
Öhm, kérdés... Plasti Dip -el van valakinek tapasztalata?
-
YumeD
tag
válasz FoxiestFox #65195 üzenetére
Bocs, kapkodás van, de tényleg
-
-
YumeD
tag
válasz FoxiestFox #65187 üzenetére
W510. Kicsit meleg köv. generációhoz képest, nem egy akkubajnok, de a céloknak megfelel, 2-3 műhold áthaladást meg röhögve kibír(2-2.5 óra aktív sdr-console mellett). SSD + 16GB memó meg kellően fürgévé teszi a mindennapi dologvégzéshez.
-
YumeD
tag
válasz FoxiestFox #65076 üzenetére
-
YumeD
tag
Nekem asztali AGP-s HD3850 tudta a dxva2-t. De a legbiztosabb ezzel megnézni.
-
YumeD
tag
Nna "fejlesztenek" a Levonónál... win8.1-es System Settings app-ba visszarakták a három verzióval ezelőtt kiszedett Mobile Hotspotot... megállíthatatlan a fejlődés... inkább az akksis cuccot csinálnák már meg...
-
YumeD
tag
válasz Pttypang #60984 üzenetére
Nem tudom, nálam pl. alap hogy jó alaposan retektelenítem a cuccokat(nem csak műszaki) eladás előtt.
De amúgy én is találkoztam már gépben pókgubóval, iszony igénytelen emberek vannak.
Legjobb amikor hirdetésfeladásos fényképeken is csupa dzsuva a hirdetett cucc, nagyon bizalomgerjesztő tud lenni...szerk erről eszembe jutott valami:
Nadal: I am a mac genius.
General Aladeen: So what do you do?
Nadal: Mostly I clean semen out of laptops.[ Szerkesztve ]
-
YumeD
tag
Esküszöm nem kentem be kolbásszal
[link] -
YumeD
tag
válasz soldi3r #60758 üzenetére
Ja, a kasztni csereszabatos a w510-ével, de még így is k*rvadrága csak az alaplap+proci+hűtés, pedig erősen gondolkodok rajta egy ideje hogy kicserélem, mert első gen i7 és nVidia párossal befűtöm a szobát + venti is néha a kivánt zajszint felett van(nem kiemelkedően rossz, csak én érzékeny vagyok rá, van úgy hogy a konyhában rendereli/icc-zi/linkereli át az éjszakát...).
[ Szerkesztve ]
-
YumeD
tag
válasz deja vu #59934 üzenetére
LG is k*rvaszép, hangyányit veri a fullhd-s TN, de nem sokban marad el tőle. Viszont kalibrálás ráfér, mert amit eddig én láttam (ebből egyet vadiújan) kissé lilás volt alapból. Kalibrálás után teljesen jó, mondjuk nem egy AFFS, de betekintési szögre korrekt, színre meg 6bites panelhez képest szép átmenetes, természetes.
-
YumeD
tag
válasz metal01 #58782 üzenetére
Azt meg tudod nézni, hogy esetleg keresi e... megnézed hogy melyik COM porton van a gps (NMEA v. hasonló az eszközkezelőben) és putty-al vagy más terminál emulátorral rácsatlakozol.
Jah, egyéb gyorsfix hogy kirakod a weather gadget-et, és bekapcsolod a windows helymeghatározási szolgáltatást, akkor néha hamarabb megtalálja műholdat. -
YumeD
tag
x201t -re fáj a fogam, de sajna nagyon tartja az árát és ritka is.
-
YumeD
tag
válasz FoxiestFox #58710 üzenetére
Nekem a másfél évesen vett w510-em még kb egy évig hullamerev volt(középtájt nyitás közben még picit "kattant" is), mostanra kb. komfortosan nyílik
-
YumeD
tag
válasz FoxiestFox #58706 üzenetére
Jobban jársz a ragacsos fémszalag(kályhacső póver) és a kiskalapács kombóval, hamarabb megvan és olcsóbb is. Kb ugyanolyan tartós. Keress rá neten
-
YumeD
tag
válasz FoxiestFox #58579 üzenetére
Kösz, ez bejött, én még a W510em nem láttam vindóz alatt (7,8,8.1) villogni pedig már egy ideje nálam van
Tényleg, WWAN-ra valami hasonló esetleg? (Gobi2k)[ Szerkesztve ]
-
YumeD
tag
Van itt komoly gyűjtő amúgy?
Tudok egy baba állapotú működőképes 390X -et 7ezerért, ha érdekel valakit. -
YumeD
tag
-
YumeD
tag
válasz FoxiestFox #58287 üzenetére
greasemonkey addon + hozzávaló yousabletubefix script.
Kiegészítőkezelőbe beeszi magát "user scripts" néven, egy majom(lol) ikonnal.
Ott állítgatod, asszem az utolsó tab-on van a rendering mode.
Felmész youtube, majom ikonon katt->parancsfájl beállításai->all pages->flash wmode.[ Szerkesztve ]
-
YumeD
tag
A videó dekódolás egy dolog, ha a cpu skálázza a képet akkor riccenhet néha a kép(Software rendering/accelerated decoding jobb klikk-> információk). Youtube-hoz greasemonkey kiegészítő+yousablefix ajánlott(ez tud egyéb hasznos dolgokat is amúgy), wmode=direct beállításokkal, ez "kikerüli" a renderelési pipe-ot és közvetlenül a gpu-ra bíz mindent(nagyon leegyszerűsítve).
[ Szerkesztve ]
-
YumeD
tag
Én pl. a fentiek miatt gondolkodok hogy kikapom az egész istenverését és kap egy w520 alaplapot a cucc, 50-60 körül már láttam. Kasztni miliméterre ugyanaz. Proc. is gen2, nVidia is újabb, kiseb tdp, gyorsabb. Ezt meg belefaragom egy Commodore 1541 meghajtó kasztnijába és csinálok belőle nas/htpc-t, csini lcd panellal a drive elején
-
YumeD
tag
Mennyit panaszkodtok, lenne nVidiás, első generációs i7-es gépetek, megtudnátok mi az a kazán
50C idle... ahh, a s*ggemet is földhöz verném örömömben
Új hozzászólás Aktív témák
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Horgász topik
- LEGO klub
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Háztartási gépek
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- ASUS ROG Strix G512LV - i7-10870H RTX 2060 6GB 144Hz 16GB 3200Mhz 512 SSD
- Acer aspire e15
- Asus ROG G512 gamer laptop - 6GB RTX 2060 & i7-10750H
- ÚJ! - Acer Predator Helios Neo - I9-14900HX, 16GB, 1TB, RTX4070 - 3 év garancia!
- Hp Elitebook 850 G8 15,6" FullHd Laptop Intel i7 vPRO 1185G7 512Gb SSD/32Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest