Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
A tulajdonomba került pár retro IBM gépezet, a kérdésem az lenne,hogy mennyi lehet ezeknek a reális értéke,van e esetleg aki ilyet gyűjt?
Thinkpad 570 - pentium II 300MHz processzor,valamennyi ram(biosból nem derült ki),IBM HDD,akkumulátor nem működik,de bekapcsol tápegységről.Thinkpad T23 - bekapcsol,akkumulátor működik benne.
Thinkpad R40 - bekapcsol,hdd,ram van benne,be is tölt egy francia xp,akku nem működik.
Gondolkozok rajta,hogy eladjam e,vagy megtartsam gyűjteménybe,de fogalmam sincs mit érhetnek ezek a gépek.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Zoli986
tag
válasz fattyu #93660 üzenetére
Láttam már,sőt láttam már ettől kisebb "hangkeltőt" is ami jobban szólt.
Bíztam benne,hogy csak szoftveres probléma lehet.
Végül is annyit sikerült találni a hang beállításoknál,hogy loudness equalization,ezt bepipálva sokkal jobb lett a hang,bár így sem fogok megsüketülni tőle. -
Zoli986
tag
Sziasztok!
Lenovo x220 hang "problémám" van.
A helyzet az,hogy nagyon halk a gép.
Win7- alatt is az volt,maximum hangerőn a vlc-t 150%-ra kell csavarni ha hallani szeretnék valamit.
Ha tőlem kb 5 méterre normál hangerőn a gyerek mesét néz már csak fülessel boldogulok.
Normális ez szerintetek?
Süketnek nem gondolnám magam
Ugyan abban a szituációban másik gép hangját tökéletesen hallom nincs probléma,szóval mindenképp ez a kis gép a halk,csak nem tudom miért. -
Zoli986
tag
Sziasztok!
Lenovo r500-ban 1280x800 felbontású kijelző helyett működhet szerintetek egy samsung ltn154bt05 1440x900 kijelző?
Nem gyári kijelzője a gépnek,csak épp a kezembe akadt egy hibátlan példány egy dell-ből és gondolkozok,hogy beszerelem úgyse nagyon van értéke ennek a kijelzőnek. -
Zoli986
tag
Sziasztok!
Lenovo T410-nél bekapcsoláskor a Thermal System Error hibaüzenet mire utal?
Esc billentyű lenyomás után tovább megy a gép. -
Zoli986
tag
Sziasztok!
Megpróbáltam egy lenovo T410-ből a password eltávolítását az össze zárós módszerrel.
Először bekapcsolás előtt már összezártam,a gép így nem adott képet.
Másodszor bekapcsolás után zártam össze a jelszó nem tűnt el ekkor sem,hanem egy körben egy kéz áthúzva piktogramm jelent meg.
Jelenleg a gép bekapcsol de nem indul el,azaz a billentyűzet megvilágító led felvillan amikor bekapcsolom,a caps lock is,majd el is alszik és csak a bekapcsoló gomb világít.Usb-re látszólag nem ad áramot,legalbbis a pendriveom nem világít,thinkpad logoig nem jut el.A processzor melegedésekor sem indul el a ventilátor,viszont ha kikapcsolom és újra be akkor már forog benne a venti,majd ahopgy hűti visszafelé lassul is,de kép ekkor sincs.
Gondolom a bios halálozott el rajta.
Van bármilyen házi módszer ennek a visszaállítására?
Ja és mielőtt felmerül a kérdés semmi más nem lett öszezárva semmivel sem,csak ami a leírásban is szerepel.Üdv.:Zoli
-
Zoli986
tag
Lehet hülyeség,de ha ezek a szuper hővezető paszták ennyire agresszív dolgok,hogy az alumíniumot megmarják akkor nem lehetséges,hogy a nagy mértékű javulás abból is adódik mert esetleg a réz felületről is oldja az oxid réteget?
Nem néztem utána a kémia részének és lehet,hogy orbitális baromság,de korábban csináltam pár tesztet ahol a fullra kipucult újra pasztázott hűtővel mértem egy értéket és utána ugyan azzal a pasztával újrakenve,de előtte a cpu-ra felfekvő réz felületet alaposan letisztítottam alkoholos papírtörlővel(a legolcsóbb féktisztító sprayvel),egészen addíg törölgetve,míg a papírtörlő már nem színeződött el.
Ugyan azzal a pasztával felkenve notebooktól függően 5-8 fok különbség volt.
Nyilván ez abban az esetben érvényes amikor erősen oxidos,koszos a réz felület.
Az én gépem throotlestop-al minimális feszültséggel 30-35 fokos a cpu internetezéssel és még mindig az a fehér paszta van rajta amiről korábban írtam.
Egyébként Francia91 képén is olyan van szerintem a bal oldalon már ha jól látom,hogy 50 ml-es nagyfecskendős cucc. -
Zoli986
tag
Lehet benne igazság,ugyanis amit mx2-vel pasztáztam és szétszedésre került nem a melegedés miatt volt.
Vagy ha melegedett is egy gép akkor azért volt,mert a használat módja miatt a hűtő dugig volt porcicával. -
Zoli986
tag
-
Zoli986
tag
válasz Zoli986 #86007 üzenetére
Még annyit hozzátennék,hogy aida64 stress test alatt 2 perc alatt 75-80 fok közé ugrik a hőmérséklet és 3ezerre a ventilátor fordulatszám.10 perc múlva sem melegszik tovább,ugyan azt az értéket tartja,de nekem soknak tűnik.
Szóval a kérdésem továbbra is az,hogy mennyire normálisak ezek az értékek? -
Zoli986
tag
Köszönöm a segítségezt a t410 password-el kapcsolatban.
Egy kérdésem lenne még.
Egy lenovo R500-at használok,már pár éve,tudom,hogy nem mai darab,de nekem a dizájn és a teljesítmény is tökéletesen megfelel,már ott tartok,hogy bármilyen más gép akad a kezem közé ami nem thinkpad t,r széria zavar.
Lényeg a lényeg a gép egy T6570 processzorral került hozzám és idő közben feleslegessé vált egy meghibásodott gépezetből egy P7570.
Néztem a cpu support listákat,nem találtam sehol sem,de ennek ellenére mégis belepróbáltam,mivel a 2,1GHz helyett 2,26GHz, 2MB helyett 3MB cache és a 35W helyett 25W TDP igéretesnek tűnt.Leginkább az utolsó paraméter miatt érdekelt a dolog,hátha még egy kis plusz időt ki tudok csikarni az egyébként is jól működő akkumulátoromból.
Amit tapasztaltam,hogy biosban látta egyből a cpu-t,de a win 8.1 rendszer tulajdonságaiban továbbra is a T6570-et írta 2-3 újraindulásíg,majd őrült módon használta valami.Egy böngésző mellett 40-60% cpu használatot tapasztaltam és melegedett is rendesen a cucc 60-70 fokig elszaladt,míg processzor csere előtt 42 fokot tartott stabilan.
Letöltöttem minden automatikus frissítést,mert néhány helyen azt írták,hogy az svchost.exe az update miatt zabál ennek eredménye az lett,hogy most 10-15%-ra visszaesik,de bekapcsoláskor pár percíg ismét tartja a magas cpu használatot és melegszik is a gép a fent leírt értékekig.
Tapasztalt már valaki hasonlót,normális még ez az érték? -
Zoli986
tag
Sziasztok!
Pasword-ös T410 másik gépen telepített hdd-ről sem bootol,csak kint marad a kis lakat.
Milyen password van beállítva ha ezt produkálja és van e rá megoldás? -
Zoli986
tag
válasz Kristof9094 #80238 üzenetére
Szia!
Nem tudom hogy próbáltad telepíteni,nekem win 8.1 alatt egy driver sem ment hiába települt fel látszólag hiba nélkül.A megoldás annyi volt,hogy mindent win7 kompatibilis módban raktam fel,mivel eleve csak win7 alá volt driver.Működik minden azóta is,ha még nem próbáltad esetleg nézd meg így is.
-
Zoli986
tag
válasz metal01 #80224 üzenetére
mozilla és chrome-al próbáltam csak simán a legújabb flash player van telepítve.végólis engem nem nagyon izgat a dolog,mert nekem elég a teljesítmény,csak ismerősnek szívesebben ajánlottam volna valami hasonló kis örökélet plusz egy nap kategóriájú gépet még ha processzort is kell benne cserélni,mint egy dizájnos 15,6 notit amiből attól kiszakad a zsanér,hogy felmerül az emberben a felnyitás gondolata.
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Egy R500 elégedett tulajdonosa vagyok,igazából nem nagyon tudok rá rosszat mondani,hihetetlenül masszív kis gép,nagyon szeretem,talán egy nagy felbontású kijelző jó lenne bele.Egy ismerős keresett nemrég netezős officozós gépet és neki feltétel,hogy az 1080p-s videómegosztós videókat szépen vigye.Én eddig sosem néztem ezen a gépen ilyet(asztalin sem nem vagyok yt fan,csak zenét hallagatok háttérben,szóval a videó felbontás nem lényeges számomra).A próbakor feltűnt,hogy már a 720p sem az igazi neki.
Egy T6570 proci van benne.A kérdésem,hogy akár egy P8400,vagy T9400 mennyit dobna a gép teljesítményén,érezhető e a különbség átlagos használat mellett? -
Zoli986
tag
Sziasztok!
A T61 billentyűzete működik X61-ben?Kompatibilitási listában nem találom sehol az x szériát,de képek alapján nem nagyon látszik különbség a két billentyűzet között.
-
Zoli986
tag
válasz diobioesz1 #77116 üzenetére
Az a fordulatszám rendben van úgy?
Nekem 1800rpm alatti értéket nem ír az aida igaz nem ugyan olyan a gép,de szerintem a ventilátor szabályzással van a gond.
A következőket csak gondolatébresztőnek szánom:
Nem lehet,hogy a gép biosa hibás?
Esetleg nem fordulhat elő,hogy hibás értéket érzékel fordulatszámnak?
Amikor kikapcsol a gép nem lehet esetleg,hogy nullának veszi a fordulatot és amolyan vészleállás történik,mert nem érzékeli a ventilátort?(lehet ezek a gépek nem tudnak ilyet,de asztali pc-ből rémlik ilyen eset)
Én belepróbálnék egy másik hűtést ha van rá lehetőség. -
Zoli986
tag
Nekem R500-on van 8.1
Az összes hivatalos oldalról letölthető win7 driver telepíthető kompatibilis módban,kivéve a vga drivert.
Azt valamiért nem akarja,de az automatikus frissítésekkel már az elején letöltött magának egy video drivert,így nem érzem a hiányát.
Szerintem érdemes váltani és tényleg sokkal gyorsabb hdd-vel és ssd-vel is a gép mint win7-el. -
Zoli986
tag
válasz Tikakukac #77041 üzenetére
Tim82: Köszönöm a segítséged legközelebb így fogok eljárni.
Tintakukac:Úgy gondolom azért itt van különbség kettőnk kijelentése között.Én arra reagáltam,hogy egy adott alkatrészt kerestek többen is és szóltam,hogy nekem van amennyien érdekli őket keressenek meg,nem linkelgettem a hirdetéseimet,nem soroltam fel mik vannak,hány szerkényre való cuccom van stb.
Ezek szerint ha tudnék egy boltot ahol lehet venni azt sem írhatnám le,mert reklám?
Kíváncsi lennék arra,hogy szerinted milyen eljárással kellett volna átvezetnem a hardveraprora azt a pár tagot akinek szólt ez a hsz-em. -
Zoli986
tag
Sziasztok!
Nem reklámozni akarok,csak láttam,hogy korábban kérdés volt,hogy hol lehet LG kijelzőt szerezni.
Nekem van egy R61-ből bontott LG 1680x1050 15,4 ha érdekel valakit.
Az r500-amba szántam,de nem vettem rá magam az átépítésre.
Ha érdekel valakit írjon rám nyugodtan. -
Zoli986
tag
Van egy Thinkpad R500-am és egy fölöt 1680x1050 felbontású kijelzőm.
Mivel a lenovo oldalán látom,hogy mindkettővel szerelték a modellt anno nem értem miért nem lehet egyszerűen átrakni.
Korábban feltettema kérdést egy T61-el kapcsolatban,hogy cserélhető e a kijelző és azt a választ kaptam,hogy de invertert és szalagkábelt is cseréljek.
Ez tényleg szükséges hozzá?
Ha igen valakinek esetleg akad használható alkatrésze az upgrade-hez?[ Szerkesztve ]
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
T60-ba amiben 1280x800-as kijelző van bele lehet rakni egy r61-ből bontott 1680x1050 felbontású kijelzőt?
Pontosabban működhet vele a gép rendesen? -
Zoli986
tag
válasz FoxiestFox #66711 üzenetére
Végülis igazatok van. Van jó néhány modell ami consumer kategória.
A pana sem árul mindent toughbook néven... -
Zoli986
tag
válasz Tikakukac #66709 üzenetére
Ebben van igazság,de valamilyen szinten szerintem próbálják követni a piacot.
Az,hogy a TP széirát változtatják és próbálnak megfeleni az átlagemberek igényeinek lehet a minőség romlásához vezet,de azért egy G550 stb-nél még mindig sokkal jobbak a TP edge és társai.Mind anyag minőségben mind kivitelezésben.
Igaz ez szerintem a legtöbb egyéb gyártó gépeivel való összehasonlitás esetén is.
Tudom,hogy nem egy kategória,de van nálam egy packard bell aminek a burkolata darabokra van törve ,mert annyira gyenge,hogy ha megnyomod behajlik az egész. Az olyan gépektől klasszisokkal jobb egy elk..rvult TP is, a másik dolog ami tetszik ebben a gépben,hogy ha ki akarom takaritani a hűtőt nem kell rommászedni az egészet. Sok Lenovom egyébként nem volt még (SL500,G550,TPedge E530 és munkahelyemen egy T61-et nyűzok),de nem találkoztam még rosszabb összeszereléssel mint bármelyik más gyártónál.Azt persze értem miről beszélsz,mert a T61 sokkal inkább monstrum érzetét kelti mint ez,de szerintem aki nem akar vele szeget beverni és nincs sok száz ezre egy oylan gépre ami inkább a klasszikus TP minőség annak egy ilyesmi is megteszi és messze a többi csili vili márkás gépek fölött van minőségben.Szerintem.Persze ahogy irtad mindenki maga döntse el. -
Zoli986
tag
olvasás teszt lement hiba nélkül. olyan 70MB/s átlaggal.
Most elinditottam egy részletes öntesztet rajta,de igazából javulni szerintme nem fog.
Egy ismerősöm mondta,hogy vannak olyan hdd-k amik egy adott géphez készültek és ezért nem látja más gép mig meg nincs piszkálva valahogy.ezen a hdd-n is rajta van,hogy lenovo és két számsor.
talán valami secure disc néven megy vagy valami ilyesmi. -
Zoli986
tag
Sziasztok!
Lehet másoknak ez alap,de én nem jutok vele semmire sem.
Hozzá jutottam ma egy Thinkpad Edge e530 modellhez. Volt benne egy 500Gb-os toshiba 7200Rpm-es hdd ami sentinel szerint 70 hibás szektort tartalmas és a kondicióját igy 28%-ra teszi.
Futtattam rajta egy hdregeneratort és nem talált hibás szektort. Hirens boot cd-ről meg akartam próbálni a gyári toshiba teszt progit de állandóan FAIL üzenettel kidob és nem csinál semmit.
Telepiteni tudok rá megy róla a rendszer is és ami a legérdekesebb számomra,hogy bele akartam rakni az asztali gépembe és azon is megnézni sentinellel,valamint a toshiba progival és nem látja az asztali gépem még biosban sem jelenik meg.
A laptopba visszaraktam és a security beállitásoknál néztem a hdd jelszavazást de elvileg ki van kapcsolva.Pontosabban azt irja,hogy User és alatta egy disabled fül van valamint lehet választani egy user+ akármit amire már nem is emlékszek bármelyiket választom azt irja adjuam meg az új jelszót.Valaki tapasztalt már hasonlót?
Üdv.:TZ
-
Zoli986
tag
válasz FoxiestFox #61918 üzenetére
Holnap este lesz a "napja",hogy ki fogom próbálni.
A töltő áramköre javitható egyébként ésszerű összegből?
Esetleg ért hozzá valaki,vagy van valami fellelhető rajz róla,mert ha csak apróbb hiba lenne pl kondenzátor gond ilyemi akkor azt még én is meg tudnám csinálni.
Van egyébként abban igazság,hogy az áramkör az akkuban helyezkedik el,vagy valamit nagyon félrehallottam és ez alaplapi hiba ha hiba?
Egyébként szerintem is az akku kuka,mert az egyikkel kikapcsolt állapotban 3-at villan a töltés jelző és elalszik.A másikat valamennyire még tölti.Ha áramkör hiba lenne szerintem mindkettőt feltöltené egy kicsit és ennyi. -
Zoli986
tag
Hello!
KIkapcsolt állapotban sem tölti fel az akkukat.Az egyiket ugyan olyan szintre tölti mint bekapcsolt állapotban,a másikat egyáltalán nem tölti.világit a sárga jelzés,majd elalszik pár másodperc után és ennyi.
Most lehet hülyeséget fogok mondani,de az akku töltéséért mi felelős a laptopban?
Lehet rosszul tudom,de az akkuban van egy kis vezérlő elektronika szerű ami a töltést és a kisütést vezérli ezzel védve meg a mélykisütött állapottól a cellákat.Ha ez igy van akkor elvileg nem a laptop vezérli,hogy mikor fejeződjön be a töltés vagy nem?Egyébként ha mikor befejezte a töltést ott megáll az egész.Hiába kapcsolom ki a gépet és úgy hagyom órákra majd visszakapcsolom ugyan azon a szinten van,nem vesz fel töltést,a töltője is hideg,valószinű nem csinál semmit.
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy lenovo thinkpad sl500 készüléket amivel akkmulátor gondok vannak.
A jelenség az,hogy az előző tulaj elmondása szerint játék közben lemerült az egyik akk és azóta nem lehet feltölteni.
A gyakorlatban ez úgy néz ki,hogy látja a gép az akkut,csak nem vesz fel feszültséget.
A másik akku amit kaptam a géphez azt csinálja,hogy töltéskor bekapcsolt állapotban Aida64-el nézve a töltés mértéke 4300mWh majd egyszer csak elkezd csökkenni az érték és kiirja,hogy váltó áram feltöltés alatt.Mikor feltöltődik és a led zölden világit azt irja a lenovo power manager,hogy 19%-on van,majd egy win restart után azt,hogy 100%. A töltőről lehúzva elkezd szépen visszafelé számolni 1:10 perctől és a terhelés függvényében hol több hol kevesebb időt ir.százalékosan arányosan fogy,majd kb 7-8 perc használat tán lekapcsol az egész gép és töltő nélkül vissza sem jön.Ekkor Azt irja,hogy 3-4%-on van és amig legalább 7%ot el nem ér addig ingadozik a tápfesz(venti hangján hallik,hogy ingadozik+ a hdd is szenved benne).Olyan mint ha a töltő nem birná el a terhelést.
Valaki tud segiteni,hogy mit kezdjek ezzel a hibával? Egyértelmű akku baja van,vagy más is lehet,esetleg tipus hiba amiről nem tudok?
Nem szeretnék feleslegesen akkut venni bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Lenovo LOQ 15AHP9 15,6" RTX 4060 8GB-Ryzen 7 8845HS
- HP Pro x360 Fortis 11 hüvelykes G11-2 in 1-Ultrabook/Tablet-legolcsóbban-garival.
- Microsoft Surface Laptop 2 13" i5-8350U/8GB/256GB NVME SSD/webcam/2256x1504 Garanciás laptop eladó
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Lenovo Thinkpad T14s INTEL i5-10210u/16GB/256GB SSD/14"FHD garanciás laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest