Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forrás: Facebook/Simon's Cat -
Hosszúszőrű. logó fülű cicum szreti a "szurkára üzemmódot"
(állítólag sajátosságuk, vannak fenn képek a neten)
Így nézeget ki a szoba ablakon a keretbe -
Atomgeszi
nagyúr
A kis ördögfióka
-
btraven
őstag
Mi történik itt?
[link]
-
public NMY
csendes tag
illetve ha van javaslat ilyen öntisztítós wc-re, szívesen meghallgatom és olvasok
-
válasz
public NMY #29325 üzenetére
Az enyémek nagyrészt kintiek, az ilyen mászós dolgokra lakáson belül nem voltak annyira kíváncsiak, kint elintézik maguknak. Ha benti, van esély rá, hogy érdeklődik iránta, de mint mondtam, ezt kijelenteni nem lehet, macskája válogatja
-
válasz
public NMY #29322 üzenetére
Én rettegek az öntisztítós wc-ktől mióta volt az a hír, hogy egy termék pár cicát a másvilágra vitt.
A kaparófa meg... Az én kintieim megoldják kint, fán vagy néha a lábtörlőn, szerencsére bent minimális, főleg figyelemfelkeltésre használják, azt is alig, mert rögtön rájuk van szólva. De ahogy radi írja, ahány macska annyi szokás... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
public NMY #29322 üzenetére
Utóbbira: macskája válogatja. Ha neki a kanapé lesz közelebb ébredés után úgyis a kanapén fog nyújtani
De ha a kaparófa tetején alszik, akkor valószínű a kaparófán.
-
public NMY
csendes tag
sziasztok.
- mennyire opció öntisztító "okos" wc-t venni a leendő cicának :-)
- a kaparófát és annak részeit mennyire használják általában a cicák? érdemes beruházni rá? -
skroy
senior tag
Meg tud fertőzni. Kerülném az együtt alvást míg fertőzött. Az alvással kapcsolatos dolgokat alaposan mosni, fertőtleníteni.
A tablettát, amit mi adunk, az is negyedévente ajánlott, de én adnám neki sűrűbben is. De nem én döntök, hanem ő nagysága. Kb. negyedévente hajlandó bevenni. -
csp01
tag
Kicsit kínos, de megkérdezem. Ha férgesek a cicák és velem alszanak, mekkora az esélye, hogy elkapom? Negyedévente kapnak tablettát, gyakrabban kéne?
-
btraven
őstag
-
Hauptmann
veterán
Automata macskawc-vel mi a taopasztalat? Idősebb, 9-9 éves macska meg tudja tanulni a használatát? Illetve, hány nap termését tudja tárolni? Speciális alom kell bele, vagy mehet a zeolit alapú?
-
Forrás: Facebook
-
Imádja a műanyag világ kábszerezést, jelenleg a kamilla illatú WC papírok.
-
futo001
senior tag
Nálatok is előfordul, hogy elmentek kutyát sétáltatni, és a macskák is mennek veletek? Tegnap csak egy jött, de rendszeresen becsatlakozik mindkettő.
-
norrberth
addikt
-
Ma vittem őket éves kombinált oltás + az esedékes féreghajtót is a doki adta be. Kleopátra behúzta a fejét mint a teknős, azt hittem eddig hogy ilyet macska nem tud
-
btraven
őstag
Űrhajós macska
[link]
-
PH 5.5
aktív tag
Ide most nem fog beférni:
-
csemege86
tag
Adtam egy darab főtt szójakockát a macskámnak. Gondoltam, úgysem fog tetszeni neki, de megette. Utána jutott eszembe, hogy van egy csomó dolog, amit nem ehetnek. Rákerestem a szójára, de nem találtam megnyugtató választ. Lehet baja tőle?
-
btraven
őstag
-
btraven
őstag
Cicák is szeretnek babázni [link]
-
homerhamm
addikt
AC Shadows ❤️❤️❤️❤️
-
-
bul07
nagyúr
Winkler Róbert videó
Macska tartósteszt: brit rövidszőrű -
wwenigma
Jómunkásember
Délutáni szunya
-
norrberth
addikt
Az új zuhany függönyöm.
-
Szilágyi84
senior tag
Nálunk most a fiókot tanulta meg kinyítni hihetetlen módon rászokott onnan guberálni a gyerek tetszős csecsebecséit lopkodni🙃 GuberaGigi
-
btraven
őstag
Cicából sose elég
[link]
-
forras2
őstag
Apa kezdődik
Természetesen a ruhás szekrénybe, hova máshová -
Berci már tudott szaladgálni, le tudott ugrani az ágyról mind a 4 lábbal
, de még nem tökéletesen tud ágyra ugrani, de tudott mászni az ágyra.
Roham tempóban sokat javul.
Kipróbáltam a játékos lábammal, rögtön kezdett el játszva rohant hozzám, mint a régi szép időkben.
-
Bekerült a budapesti Metropol újságba is a világ leghosszabb macska farok. -
válasz
Szilágyi84 #29264 üzenetére
[link] Feltöltöttem a YouTube-re a világ leghosszabb 47 centis macska farok kivágott videót, az RTL híradóból vágtam ki az RTL+ streamelési oldalán keresztül.
-
Most volt az RTL híradóban, a világ leghosszabb 47 centis macska farokkal, a macska kinézete olyan mint a perzsa és róka keverék.
-
Akelaus
senior tag
Értem..sőt átérzem, mert én egyre többször inkább azt rakom vissza a boltban amit magamnak szántam, és a macskakaja marad a kosárban.
Valószínűleg a területet akarja "magának" a ti macskáitok pedig védik azt, hiszen az az ő területük.
Itt tényleg csak az a megoldás lenne, ti harcoltok vele, a macskák helyett. Mindezt persze humánusan. -
bul07
nagyúr
válasz
Akelaus #29259 üzenetére
Nem lesz kutya, csak a baj volt vele, jó pár csirkénk bánta hogy volt kutyánk. Na meg már anyagilag is megterhelő nekünk, még egy éhes száj(lassan eljutunk oda hogy semmi mást nem tudunk etetni csak magunkat, előre megyünk).
Az a gond hogy általában éjszaka jön, ma hajnalba is fél egykor olyan visításra ébredtem azt hittem ölik őket.
-
bul07
nagyúr
Lehet szerintetek egy adott macskát elüldözni?
Van vagy 5kinti macskánk, 3fiatal kandúr nincsenek még 1évesek a kandúrok
De van egy öreg vörös kandúr aki hétről hétre jön párszor és elveri mindet, de nem kicsit, egy két vérző sebig
Na azt a vörös kandúrt kellene valahogy elriasztani.
Kutyánk az már nincs télen megszökött így az nem tudja távol tartani.
-
wwenigma
Jómunkásember
Aranyos kis dög.
Hogy lehetne leszoktatni arról hogy az egyik szekrény ajtaján lévő földig érő tükröt ne kapirgássza két manccsal? A kis dög már megtanulta hogy ha csinálja és felülök az ágyban akkor el kell menekülnie a masik szekrény mögé, és onnan sunyin néz ilyenkor , csak a fél feje látszik.
A probléma hogy ez általában hajnalban történik.
-
arcsin
senior tag
Amikor én cicám esett ki a második emeletről és csavarokat, lemezeket kapott lábába, akkor 2 hónapig nem is szabadott ugrania, ráugrania sem. Beszereztem először egy nagyobb nyúlketrecet, aztán egy nagyobb, 120 cm átmérőjű karámot kaptam kölcsönbe amibe alom, fekhely víz, kaja elfért. Kiugrani nem tudott belőle, kapott új fekhelyet a szállásba és abban volt egész végig. Ritkán felvettem magamhoz az ágyba, de akkor le is tettem, ne ugorjon a lábára.
-
Nos kérem szépen, sokat javult a mi macskának járása, már nem sántít, inkább kuporodva jár és lassacskán, a gerinc végén van a szőrme farok, végre feláll többször, úgy tűnik hogy a Milgamma lágy kapszulás gyógyszer jó neki, hát mit csináljak vele, még mindig eddig nem tud ugrani a székre, ágyra stb.
-
cog777
senior tag
válasz
racskobalazs #29221 üzenetére
”Kivinni sétálni nem merem”
En porazzal vittem setalni a kornyeken, ha kutya jott, akkor csak lekuporodott a labamhoz legtobbszor a kutya meg eszre sem vette
igaz, egyszer volt hogy egy zajtol megijedt es kitepte a kezembol a porazt, utana mar a flexis markolat csorompolesetol remulve futott a parkba kiallitott karacsonyfahoz (telen volt) ahol is korbefutva a fat parszor feltekerte magat a fa kore. Csak egyszer orvendeztetett meg ezzel. Tuleltuk mind a ketten.
Lehet ha vennel macskahordozos hatitaskat, el tudnad vinni valhova setalni. -
A budapesti Metropol újság szerint ő a világ legidősebb házi macskája.
Facebook poszt mást írták, így nem vagyok képben.
-
csp01
tag
válasz
Zsírkrétamen #29246 üzenetére
+baloghgabor, köszönöm. Wifim nincs, rokon nem opció, airtag se jó, tök egyedül vagyok a környéken. Még megpróbálom a Tractive Base Station-t, az olyanoknak biztosít akku kímélő zónát, akinek nincs wifije.
-
csp01
tag
A Tractive legújabb kutyás nyomkövetője tíz napot ígér. Ha a felét bírja (ami általában az igazság), már jó lenne. Lehet, hogy ezt választom, elég nagyok a cicák.
-
válasz
baloghgabor #29245 üzenetére
+1, én is ezt csinálom. Esetleg még ha van közelbe rokon, át lehet küldeni hogy bent nézzen rájuk. Egyébként, most találtam alin olcsón airtag-es nyakörvet, az idei évre már megvan a cat mini nyakörvhöz az előfizetés, de szerintem jövőre lecserélem egy airtag-re meg erre a nyakörvre. Egyrészt, nem kell hetente tölteni végre, kicsit olcsóbb is lesz, és mi egy kertesházas övezetbe lakunk, itt azért lesz a közelbe iphone amiről kap jelet ha elcsatangolna.
-
csp01
tag
Ötleteket szeretnék kérni. Lehet, hogy elmegyek tűzoltónak, ami fél éves, lehet, hogy kötelezően bentlakásos iskolával járna. A három cicám kijárós, rajtam kívül senkit nem ismernek. Ők biztos, hogy ellennék egy hétig nélkülem, bár eddig még egy napot sem voltam távol tőlük. Igazából a legnagyobb gond, hogy teljesen rá vagyok függve a nyomkövető használatra és azt naponta kell tölteni. Szóval nem tudom, hogy van-e megoldás azon kívül, hogy leszoktatom magam róla. Bezárni nem szeretném őket.
-
baloghgabor
aktív tag
Sajnos nem egyértelmű, ezt én is hallottam. Szerencsére én még nem találkoztam vele. De a FIV, FELV is hasonlóan gyógyítható, vagy nem. Fene tudja. Nálam is lehetne sok százezres kezelésbe fogni. Igaz ez az egyetlen saját Cicám, aki még itt született anno, a többiek "bevándorlók', de tízen vannak és rájuk is gondolnom kell, mert anyagilag így is megterhelő ( ~ 100ezer havonta a kaja, élősködők irtása, a saját immunerősítő és gyógyikák). De ha egyedül lenne, lehet megpróbálnék még többet. De tanácsot adni meg nem szeretek ilyen helyzetben, csupán annyit, hogy próbáld meg minél több helyről, és ha lehet biztos infót begyűjteni. De azt tudom, hogy az immunerősítés nagyon sokat tud segíteni!
-
gg72
veterán
válasz
baloghgabor #29232 üzenetére
Szar ez a FIP... Mondjuk a cica azóta is jól van, a pocakja nagy, de eszik/iszik/pisil, viszonylag aktív, semmi más fipre utaló tünete nincs. Na de itt aztán meg is áll a törtnénet, mert emi nekem eddig lejött: a fip kezelésére ugye nem hivatalos szerek vannak csak, ezt be lehet szerezni fb csoportban, ill. van egy budai orvos, akinek van rá egy saját terápiája (nevét direkt nem írom ide, de könnyen rá lehet keresni), na ők egymásra kb kígyót békát mondanak, így legyen okos a beteg cicus gazdája... A helyi állatorvos a budai állatorvost javasolja, ahol igaz közel 3X annnyiba kerül a terápia. Az fb csoportban viszont nagyon le karanak róla beszélni, hogy ő is ugyanazokkal az anyagokkal dolgozik, mert egyáltalán nincs más, csak kínai gyártmányok.
Szerintetek? Mert az idő csak fogy, ha a a cica tényleg fipes... -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
baloghgabor #29239 üzenetére
Csumpa és a 40 cica 😺
-
forras2
őstag
Szevasztok
Adott 1 cica... Ő itt Csumpa.
"A viszonyunk olyan, mint Vitya és Lölö viszonya, nem az Ő nevén van a ház, de Ő a főnök".
Csumpa kinti - benti cica, most már 5 éves... Nincs vele semmi baj, azt az egy dolgot leszámítva, hogy idehordja a barátait... 5 éve 1 cicát fogadtam örökbe, 1 cicás gazdi akartam lenni, mostanra már 17 cicám van, bár csak Csumpa jöhet be.
A 17 cica közül az összes kislány ki van cuccolva, a bakmacskákat nem rámoltattam ki. De most már kezdenek 1 kicsit sokan lenni... És láss csodát, megint láttam már pár napja az etetős edényeknél 1 nagy hasú vemhes jószágot... Őt megint be kell majd édesgetnem, megvárni, amíg leellik idebent, megvárni a kort velük, és kipakoltatni őket... Próbálok felelős cicagazdi lenni, csak utána keresek gazdát cicáknak, miután kipakoltattam, hogy véletlenül se forduljon az elő, hogy a következő gazdi ezt nem teszi meg, és szaporodnak össze - vissza... A gond már csak az, hogy minden évben több cica jön, mint amennyi megy... Hogyan lehetne ennek az örök körforgásnak véget vetni, és bízni abban, hogy nem döntenek pénzügyi nyomorba ezek a szőrös dögök -
Bocsánat hogy angol nyelvű de annyira igaz
-
gg72
veterán
válasz
baloghgabor #29232 üzenetére
Köszönöm @kenand is, a csoportba be is léptem, dmguard-ot pedig adott a doki. A bágyadtságon és a duzzadt pocin kívül amúgy nincs más baja, de hát ez náluk nagyon gyorsan változhat...
-
Együtt érzek veled, mutattad a képet, édes cicus.
Elütött cicu után elhoztuk az egy körrel későbbi tesójat szüleimtől, 2020-ban volt, elkapta tőlem az embert fertőző corona vírust, 2 napig ment a hasa, bágyadt volt, de túl lett rajta, télen köhög időnként, de rendbe jött.Macska corona sem nem mindig okoz súlyos betegséget, bar a hasűri folyadék nem jó
-
baloghgabor
aktív tag
Nagyon nehéz diagnosztizálni, de lehet tünetmentessé tenni, ha meggyógyítani nem is. Ha lehet azonnal kezdj el immunerősítést (Vetri dmg, vagy dmguard, CBD olaj macskának, vitaminok). Nekem FIV, FELV + a tíz éves Cicám, még rosszabb. Sok állatorvos azonnal altatást javasol ebben az estben. Ő egy éve külön helyiségben van, kap rengeteg mindent a fentieken kívül. Igaz látszik rajta és néha nem jól van, de még él, eszik, dorombol. Szóval, ne add fel! FIP-es, releváns csoportokban is sok jó információt kaphatsz. Kitartást! 😽
-
gg72
veterán
Hát nem akarom elhinni, de ma voltunk oltáson és lehet FIP-es a cicus... 😿 Az tűnt fel pár napja, hogy sokat alszik és kicsit fel van puffadva a pocakja, a doki ultrahanggal megállapította, hogy sok a hasűri folyadék es fipre gyanakszik. Amúgy más tünete nincs, kedden lesz nagy labor, utána kiderül. Nem hiszitek el, de olyan rosszul lettem ott, hogy le kellett ülnöm, felpolcolni a lábam, az ájulás kerülgetett, azóta sem nagyon akarok magamhoz térni. Januárban elütötték a régi cicusomat, ő lett helyette, most meg vele is ez van...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #29228 üzenetére
Pajzsmirigy cuccokat mindig éhgyomorra kell beadni emberek esetén is. A dokit valószínű nem érdekelte mennyire hatékony a felszívódása..
Amúgy mi cicánknál is volt egy időszak, amikor fecskendővel kellett a szájába vizes oldattal kevert gyógyszert adnom. Ő is hasonlóképpen tiltakozott ellene, de aztán meglepő módon már pár nappal később engedte.
Nekem az volt a technikám, hogy letérdeltem a földre, lábaim közé tolattam be a cicát és úgy adtam be neki. Később már nem is kellett a lábaim közé venni, engedte benyomni a szájába szemből isA lényeg, hogy ne idegeskedj mikor beadod neki mert átveszi ő is a stresszt és megijed tőle. Nyugodt hanggal beszélj hozzá közben.
-
Motion_Blur
félisten
Üdv!
Beírom a problémát, hátha van tapasztalata valakinek.
16 éves pajzsmirigy túlműködéses cicának Apelka oldatot írtak fel. Leírás szerint közvetlenül szájba kell juttatni, étellel bejuttatni nem javasult, mert nincs tudmányosan igazolva hogy úgyis hatásos-e.
A cica nem engedi hogy kinyissák a száját, az állatorvos azt mondta hogy étellel is jó lesz.
Valakinek van ebben tapasztalata? Valóban hatékonyan felszívódik így is?
-
csp01
tag
A fekete öreg cicám, aki évekig nem akart bejönni a házba, meg a kicsi, akit még tavaly nyár végén sózott rám a szomszéd, hogy márpedig ő az enyém. Első perctől kezdve mintha anya és kölyke lennének, olyan a kapcsolatuk.
-
arcsin
senior tag
válasz
racskobalazs #29223 üzenetére
A téli bunda is lehet extra súly. Nálunk is súly gondok vannak sajnos egy ideje, de az elsö pár alkalom után ö jött hogy játszani akar. Egyre többet mozog fokozatosan a zooplusos fogyitáp mellett. A 2hetes nyaralás alatt visszahizott 1kgt, aztán újra fél kgt leadott most 2hónap alatt.
-
racskobalazs
senior tag
Nem nagyon kap jutifalit, ritkán nedveset, hogy ne legyen olyan egyhangú, de ezen kívül az etetési táblázat szernti, 2 súlykategóriával alacsonyabb közép adagját kapja kb...
Próbálok neki valami olyan játékot találni amivel szívesen játszik akkor hátha -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
racskobalazs #29221 üzenetére
Akkor csak a játszás marad. Próbáld meg naponta 2x 3x
Idővel izmosodik majd és több ereje lesz játszani. Esetleg valami nem hizlaló jutifali?Végső megoldásnak pedig: valami társállat.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Mivel lehet lefogyasztani a macskát?
Már egy ideje kapja a súlykontrollos tápot, abból is a súlya szerinti minimumot, és nem, hogy fogyna de még hízik is... 5.2-nél mondta a doki hogy kénne kicsit fogynia, most lassan 5.7...
35m2-n lakok így nagyon futkározni nem tud (de nem is akar, játszok vele 2 perc után megunja és csak fekszik). Kivinni sétálni nem merem, lakótelep, tele kutyával, belelép bármibe, benti macska révén lehet összeszed valamit amihez nincs hozzászokva az immunrendszere stb...
Macskakeréken gondolkodtam, de 100k -t nem akarok úgy elkölteni, hogy aztán ne használja.Milyen ötletetek van még?
-
Tényleg sokat javult az állapota, már végre mind a 4 lábon tud állni, de még mindig sántítva tud járni, majd kb. 1 hónap múlva írok róla. -
-
-
csp01
tag
Nálunk tucatszámra engedtek már el egérkét. Néha sikerül rögtön megfognom egy rádobott dobozzal. Ha nem, akkor meg teszek ki élfegó csapdát és pár nap után belemegy
-
válasz
baloghgabor #29208 üzenetére
Úgy úgy
.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tudom, hogy jót akar a macska, meg ügyes meg minden, de le lehet szoktatni arról, hogy hazahordja a zsákmányt?
Egyszerűen a nappali ajtót a terasz fele nem lehet nyitvahagyni, mert állandóan meglep valamivel... hol élő egér...hol madár... Mindent hazahozza, majd élve elengedi őket és játszik velük vagy nem.
Ma megörültem a jóidőnek és míg az emeleten a dolgaim csináltam, a nappaliban lent tárva nyitva az ajtó.. megyek le... minden tiszta madárpihe... na mondom... akkor itt madár is lesz... nem találom... aztán csak meglett egy rémült galamb.
De volt amikor egeret hajkurásztam.... szinte naponta. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Donki Hóte #29203 üzenetére
Én is akkor tudtam meg, amikor mentem érte, hogy egy kis kis qrva. De Dagi Cicám, akit az erdőben találtunk, ha jól látom három színű, igaz nem a klasszikus szín összeállításban, de doki is csak nézett, amikor vittük ivartalanítani, hogy Ő meg fiú?! 😸
-
Freddy76
addikt
válasz
Donki Hóte #29203 üzenetére
Én is így tudtam, amíg anyósomnak nem lett egy teljesen vörös lánymacskája
-
válasz
baloghgabor #29199 üzenetére
Tiszta vörös macsek és lány
Azt hittem, hogy a tiszta vörös macskák mindig kandúrok
Új hozzászólás Aktív témák
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest