Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szilágyi84
senior tag
Mondjuk én kutyának is vettem neki a 4 kg táp zsák kapásból 13 ezer . Viszont örülök, hogy ilyen jó természetű,hogy 2 hét folyamatos fújást morgást elviselte és nem szedte szét az új cicánkat és mostanra már mintha ezer éves haverok lennének. Kaptak ilyet is ,de macsek nem eszi , pedig halolajat szoktam a tápjahoz keverni néha. A kutya imádja.
-
nagyúr
válasz Szilágyi84 #28497 üzenetére
Sikerült egy negyvenest otthagyni
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Szilágyi84
senior tag
Freesnapfban ma van 20% mindenre 10 ezer fölött vásárolva ,ha esetleg valaki lemaradt volna állatok világnapján
-
Freddy76
addikt
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
válasz Akelaus #28479 üzenetére
Hehe, aranyos .
Milyen kísérleteket szoktatok még kipróbálni a cicusokkal?
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
3L1T3
addikt
válasz Freddy76 #28492 üzenetére
Azok kinti macskák voltak és annyit nem érintkezett velük, plusz lehet , hogy igy masfél hét után telítődött be a szervezete. 6-7 nap és kiderül az eredmenyekből!
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
Freddy76
addikt
Pedig elvileg a brit rövidszörű kevésbé allergén... Remélem nem lesz gond.
Nálunk anyám kezdett hisztizni, amikor jött a macska, hogy ő nem bírja, köhög, tüsszög, és ez milyen kitolás vele. Először még nyugtatgattam, hogy megoldjuk, ha jön, akkor előtte takarítunk, macskát bezárjuk egy szobába. Pár napja volt nálunk a macsek, amikor anyám újra hisztizett, hogy ő így nem tud jönni hozzánk. Annyit mondtam, hogy sajnálom, akkor nem jön.
Nyilván, ha a gyerek allergiás, az más tészta. De nektek volt korábban is macskátok, nem?
-
K Norbi
addikt
-
3L1T3
addikt
Úgy néz ki a macskákkal kapcsolatban van rajtam egyfajta prikézsia. Úgy néz ki, legalábbis egyelőre másra nem tudunk gondolni, hogy a lányom allergiás a cicára. Másfél hete van nálunk Panka, és lányom (3 éves) szemei ekcémásak lettek tegnapra meg is duzzadtak a felső szemhéjai. A szívem szakad meg ha ez a forgatókönyv, természetesen felvettem a kapcsolatót a tenyésztővel, hogy amennyiben ez áll fen segítsen valamilyen megoldást találni. Panka ezt meg is érezte rajtam, egyrészt alig aludtam mert járt az agyam mert nem akarom elveszítei a cicát. Nagyon otthonosan érzi magát, és nem akarom őt se lelkileg rombolni az új környezet váltásokkal. Faramuci egy helyzetbe kerültem. Megyünk ma allergia vizsgálatokra, próbáljuk kiszűrni, hátha nem is a cica okozza.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Köszi mindenkinek a válaszokat! Royal Caninból ez a Indoor gondolom úgy általában jó lehet? Nem akarunk kockáztatni hogy mást nem eszik meg, igazából már a Whiskast sem zabálja amióta a Kittent eszi meg egyéb száraztápot sem.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
3L1T3
addikt
-
nagyúr
válasz wwenigma #28480 üzenetére
Már egy ideje nem kéne neki Kitten Bár gondolom imádja.
Álljatok át a felnőtt tápokra, legyen magas hústartalmú, ha akartok szárazat is adni neki (vagy csak azt?!) abból pedig a gabonamenteset, lehetőleg természetes összetevőset, szintén magas hús vagy állati fehérjetartalmút. Mindkét kajatípusnál javasolt a sterilized kajákat keresni, azokban kicsit kevesebb a kalória és más az összetétele.[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Van a cicánk, Dávid, most múlt 1 éves sacc/kb. Eddig Royal Canin Kittent evett de ivartalanítva van, szerintetek meddig kaphatja még? Nem igazán van elhízva - kicsivel több mint 4 kiló, cirmos házimacska.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Akelaus
senior tag
válasz Szevam #28476 üzenetére
Ezt nem teszteltem, de a kígyóuborkát leraktam mellé a földre.
Első tesztnél ugrott egy baromi nagyot, majd ment vizsgálni felfújva magát.
Később valamikor megint eszembe jutott, megismételtem, és semmi. Ránézett, és lesz.rta.
Amitől kész van, az a banán. Mikor letépem, és mutatom neki, már hátrál, ha megettem, és megmarad a banánhéj, mivel kíváncsi, jön szaglászva de a szemét csukja össze mintha irritálná a szaga.Mondjuk tegnap délután vígan üldögélt a konyhapulton 1 fürt banán mellett.
Kipróbáltam a doboz-formát is a földre rakva. Belement, mintha doboz lenne, viszont ha lerakok egy dobozt, az nem érdekli.[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
-
Sziasztok!
Az tényleg valid, hogyha a fésű fogain végig húzod az ujjad/körmöd, akkor attól beindul egy öklendező reakció a macskáknél? Ezt próbálta valaki?
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
|AP|
veterán
válasz Freddy76 #28472 üzenetére
eljöttünk megint, de sajnos nem tudom megítélni, hogy mennyire elhagyatott a nyaraló, aminek az udvarán vannak.
Megetettük őket újra (most kevésbé voltak éhesek), lehet a környéken etetik őket mások is.
Egyelőre nem hoztuk el őket, hagytunk itt újabb adag kaját meg üzenetet a számunkkal, hogy hívjanak, ha visszajöttek.
Ha nem jön hívás, jövő héten újra eljövünk.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Pár napja a macsekom pofijánal bal oldalán megjelent némi sötét valami. Van ötletetek mi lehet?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
baloghgabor
aktív tag
Talán megbocsátható, ha egy áruházat reklámozok éppen, mindjárt itt az állatok világnapja, és minden évben, október 4-én 20% kedvezmény van a Fressnapf-ban olyankor a kedvenceinknek. Érdemes bevásárolni ilyenkor.
[FRESSNAPF állatok világnapja]
😼[ Szerkesztve ]
bégé
-
Freddy76
addikt
Köszönöm, hogy foglalkoztok velük. A Balatonnál ez sajnos ismert probléma, a nyaralóövezetekben sok a macska. Egész nyáron kapnak enni, odaszoknak, nem vadásznak, ősszel pedig hirtelen olyanok lesznek ezek a városrészek, mintha egy rejtélyes vírus írtotta volna ki az embereket úgy, hogy csak macskák maradnak. És itt sajnos vadászni sem nagyon tudnak, nincs mire.
-
-
|AP|
veterán
párom tegnap a barátnőjével levonatozott a Balcsira, kicsit pihenni, sétálni.
Séta közben találtak 3 cicát, akiket valószínűleg a nyaralók nyáron etettek, de most magukra hagyták őket. A környéken csak nyaralók vannak, nem igazán lakik ott senki ilyenkor.
Próbáltak kérdezősködni, hogy kié lehetnek, de mindenkitől csak azt a választ kapták, hogy rengeteg a Balatonnál a kóbor macska, ne foglalkozzanak vele. Elkezdtem keresni valami közeli alapítványt vagy menhelyet, akiknek lehetne szólni, de én is csak ebbe a cikkbe futottam bele: [link]
Fullon vannak a menhelyek és ez az egész Balatonnál óriási probléma.
Mivel vonattal voltak, elhozni nem tudták őket, annyit tudtak csinálni, hogy adtak nekik enni, vettek száraztápot, amit ott hagytak nekik, de azóta is azon gondolkodunk, hogy mi legyen velük
Elmondása szerint még kicsik, 4 hónapos körüliek lehetnek maximum. A háromból az egyik jó bőrben volt, ő lehet tud vadászni, vagy valaki eteti, de a másik kettő soványabb és nagyon éhesek voltak.
Kettőt tudtak lefotózni, a két éhesebbet:
Rövidszőrű:
Hosszabb szőrű:Helyileg Balatonszárszón vannak, még mindig agyalunk, hogy menjünk-e vissza értük, de sajnos hozzánk már nem fér több cica
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Ez valami szerkesztett videó? [link]
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
Panka így egy hét után már egészen otthon érzi magát. Még azért óvatos és sokszor megijed , de napról napra egyre jobb.
Én is vettem automata itatót és rengeteget eszik, mondjuk nálunk nem kap mást csak száraz eledelt.
-
senior tag
válasz Astroboy #28453 üzenetére
A miénk nem is okos Egy dekát nem iszik belőle, csak kipacsálja belőle a vizet Ha több napra magára hagyjuk akkor ez a "backup" vízforrás, mert egy idő után a kis fülnél megfogja, letépi a tetejét, és akkor tud belőle rendesen inni mint a táljából, de legalább fér bele rendesen víz.
-
bence188
tag
Nézegetem az itatókutakat, de nem világos nekem, hogy a szivattyú 0-24-ben működik vagy van rajta érzékelő, amikor csak akkor adagolja, ha a közelében van a cica. Amelyikre nincs írva, hogy okos meg automatikus az egyértelmű, hogy nem olyan. De pl. a korábban linkelt xiaomi az milyen?
-
Astroboy
őstag
válasz Freddy76 #28449 üzenetére
Lehet, hogy a száraz levegő miatt ittak többet.
Miénk pl. sose iszik vizet hiába van mindig kirakva, állandóan vízköves a tálja mivel a nagy melegben naponta elpárolog belőle.
Idén nyáron, mikor a pokoli idő volt viszont naponta legalább 2x hallottam, hogy lefetyel.
A 40 fokos nappalok és 28 fokos éjszakák a talaj mellett totál kiszárították a légkört is, bakker hetekig 30% körüli páratartalom volt, ami extrém alacsony, pláne ilyen sokáig.(Évközben itthon nem nagyon megy 40% alá, talán csak a téli hosszan felettünk időző anticiklonok képesek ilyesmire. Amúgy 40-90% között mozog attól függően, hogy esett-e)
40% alatt a légzés során pedig folyamatos a folyadékvesztés még ha ül is az ember egy fa alatt, legyen akár 40 fok vagy -20, porzik az ember szája 5 perc kintlét után...
-
Freddy76
addikt
válasz bence188 #28448 üzenetére
Nekünk sem ittak a macskák, mi is vettünk egy ilyen itatót. Nem tudom, mennyit ittak, és mennyit pacsáltak, de sokat lebzseltek körülötte (és persze csuromvíz volt mindkettő pofája). Viszont idén nyáron megfigyeltük, hogy kimondottan sokat ivott mindkét macsek, láthatóan fogyott a tálkákból. A meleggel ezt nem igazán tudnám magyarázni, napközben kellemesen hűs, klímás lakásban voltak (általában 25-26 fokra hűtünk), és csak éjjel mentek ki az erkélyre. És persze azóta is folyamatosan isznak, amióta vége a kánikulának.
Ezeket a különös hangulat- és szokásváltozásokat azzal tudom magyarázni, hogy macskák...
-
bence188
tag
Sziasztok, hogy lehet leszoktatni a cicát a csapból ivásról? Hiába van tálkában a víz, amit naponta cserélünk, nem hajlandó inni belőle. Mindig nyávog, hogy be akar menni a fürdőbe és meg kell neki nyitni a csapot. A legrosszabb az, amikor reggel 4-kor jut eszébe, hogy szomjas....
-
nagyúr
Autószerelő cicc
-
3L1T3
addikt
Alakul a kapcsolatunk! Kozben lenne kerdesem, az orra koszos? Kell azt takaritani? Mert csipajat szedem termeszetesen es egy meleg vizes ronggyal az orrat is attoroltem de az a ket fekete csik mi lehet? Az az orra? 😅😅
-
csp01
tag
Pilka lett a kiscica neve. Sajnos a nagy még mindig csak fúj rá.
-
Szilágyi84
senior tag
-
3L1T3
addikt
Egyre többet mászkál de azért még nagyon tartozkodó. Itt épp szerencsém volt mert csak én voltam itthon. Messig tarthat a nem eszem és nem wc-zek idő? 1-2 nap?
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
Este bejött hozzánk, de napközben még elbújik. Próbálom kizokkenteni, eddig se pisi se kaja. 😅
-
3L1T3
addikt
Panka megjött, jöhet az ismerkedés!
-
Freddy76
addikt
Mi annak idején kétszer is a Feliway Friends párologtatót használtuk. Egyszer, amikor hazahoztuk a kiscicát, és a nagy eléggé morgott rá, másodszor a műtétje után, amikor a kicsi több napig távol volt, hazajött gallérral, kórházszagúan, egyik lába nélkül, a nagy pedig nem tudott mit kezdeni vele. Nem tudom, hogy a párologtató miatt nyugodott le Tappancs, vagy amúgy is megbékélt volna, de a célt elértük.
-
prannk
őstag
Üdv. Aki allergiás a macskára és tart bent a lakásban milyen allergia gyógyszer vált be?
5 éve van nalunk és most elkezdett nálam erősödni a tünetek[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
"a macska nem jöhet az ágyba" - harmadik rész
a fotó után azért ki lett dobva a takaró alól, mert ez azért tényleg nincs neki megengedve, csak előszeretettel bújik be alá vakondosat játszani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest