Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csp01
tag
Nem tudom mit csináljak. Egy macska se hülye, a kinti fűtött dobozt felfedezte egy idegen cica és esténként kiűzi az enyémet. Ha most kitennék még egy dobozt, garantáltan jönne még egy másik és kezdődne az egész előről. Próbáltam bent tartani a cicát, folyamatosan kaparja az ajtót.
-
csp01
tag
Cica hasán (nem köldök) pici dudort kitapintottam. Nem jelez fájdalmat. Sérv lenne? Valahol azt írják, ha pici és nem fájdalmas, nem kell vele foglalkozni.
-
csp01
tag
Köszönöm az elismerést. Hát ő már az én cicám egy ideje, így természetes a gondoskodás. Csak két 15 wattos izzó van bent. Előszőr 25 wattossal próbáltam, attól már megolvadt a doboz (szerencsére még nappali tesztelés során derült ki). Szóval extra meleg nincs bent, de határozottan élvezi. Tegnap már vacsorázni se akart kibújni, a dobozban etettem meg.
-
csp01
tag
Hátha van valaki hasonló helyzetben. Van egy öreg cicám, aki már öregen is került hozzám (elköltöztek a közelből, őt itt hagyták). Semmi bizalma bejönni a házba, csináltam neki fűtést a kinti dobozába, terráriumhoz való lámpákkal (éjszakai fényű) [kép]
-
csp01
tag
Tudtok menhelyet, ami nincs tele?
-
csp01
tag
Pilka lett a kiscica neve. Sajnos a nagy még mindig csak fúj rá.
-
csp01
tag
Nem tudom mit csináljak. Az első cicám annyira fél a kiscicától, hogy inkább kint gubbaszt az esőben, mint hogy bent legyen.
-
csp01
tag
-
csp01
tag
Voltam a kiscicával orvosnál, ő is 2.5-3 hónaposra becsülte és azt mondta találkozott már olyannal, hogy egy hirtelen jött hidegben, egyik napról a másikra, lerázza magáról az anyja.
-
csp01
tag
válasz Tsebacsi #28377 üzenetére
Idehozta, hogy biztos az enyém. Mondtam, hogy minden cica ivartalanított. Azt mondta a ház mellett találták. Ez egy nyaraló, most jöttek idén utoljára, azt mondták ők nem foglalkoznak vele, itt hagyják. Nem tudom mit csináljak. Szerintem az anyját hívja, de ott hagyni ebben a hirtelen lehülésben nem merem.
-
csp01
tag
Megint[kép]
[ Szerkesztve ]
-
csp01
tag
Most sózta rám a szomszéd. Mennyi idős lehet?
-
csp01
tag
Az aniprantel cat leírásában az áll, hogy hosszabb távon kerülni kell az ugyanabba a csoportba tartozó féreghajtók alkalmazását, mert rezisztencia kialakulásához vezethet. Én nem találtam olyan féreghajtót, aminek nem ugyanaz a hatóanyaga (pirantel, prazikvantel), mint az aniprantel cat-nek. Ti tudtok ilyet?
-
csp01
tag
Óvatosan az okos macska wc-vel
[link] -
csp01
tag
válasz baloghgabor #28324 üzenetére
Köszi
-
csp01
tag
válasz baloghgabor #28322 üzenetére
A rendszeresen mit jelent, naponta? És ha elfogy egy üveg, akkor veszel rögtön újat vagy kúra szerűen?
-
csp01
tag
DMG cseppet szokott valaki adni cicának?
-
csp01
tag
A macskák őszülnek? Van egy feketém, akiről fogalmam sincs hány éves, de az aljszőrzete meg fehér. Nem tudom, hogy vajon ez egy típus-e vagy öregszik.
-
csp01
tag
Már számtalan (mezei) egeret mentettem meg a macskáktól. Sokszor semennyire nem sebzik meg. Volt, hogy sebesült volt, elvittem állatorvoshoz. Ellátni nem volt hajlandó, de kaptam antbiotikumot, egy hétig ápolgattam, túlélte.
-
csp01
tag
válasz MutantZombie #28245 üzenetére
Én azt olvastam, hogy az elhízás is ezért (is) veszélyes, mert a bajszuk pont akkora, mint a szélességük egészséges testsúlynál.
-
csp01
tag
válasz Zsírkrétamen #28237 üzenetére
Cseréld le a Minit kutyára való Tractivre. Gondolom jól megtermett cica. Nekem naponta kétszer kellett tölteni a minit, szerintem ez egy vicc.
-
csp01
tag
Féreghajtó beadása után kb. negyed óra elteltével hányás, akkor az a tabletta nagyjából nulla, jól gondolom?
-
csp01
tag
válasz Akelaus #28188 üzenetére
Minden cica egy csoda szerintem, ahogy belép az ember életébe, de az övé különösen az volt. Úgy jelent meg, hogy volt egy hatalmas, szakított seb nyoma az oldalán (nem tudom, hogy kezelték-e, de gyanúsan szabályos nyégyszögben hiányzott a szőr az oldalán), sántított. Eleinte messziről dobtam neki ételt, aztán lassacskán közeledett, míg végül nagy nehezen már a kezemből vette el. Sokáig megmaradt a bizalmatlansága, de végül ő lett az egyetlen cicám, aki mellém bújt az ágyba, vagy az ölemben aludt.
-
csp01
tag
Köszönöm, kedvesek vagytok. Mással meg sem tudom osztani a gyászom, a családom egyenesen lenéz, hogy ennyire fontosak nekem a cicák.
-
csp01
tag
-
csp01
tag
válasz baloghgabor #28175 üzenetére
Köszönöm. Most ezért lesz életem végéig lelkiismeret furdalásom, de ha tegnap kimondom, akkor meg a kétely miatt lett, volna, hogy hátha. Az orvos is azt mondta, hogy ha az ő cicája lenne, akkor még egy esélyt adna, hogy ne legyenek kérdőjelek.
-
csp01
tag
Tudom, hogy most haragudni fogtok. Most reggel vittem volna Bubut, de az éjszaka elment. Vak voltam, még láttam reményt. Azt se akartam észrevenni, hogy mennyire lefogyott, a nyárra, meg a melegre fogtam. Két napja még evett magától, meg vadászott, azt hittem elkezd javulni.
-
csp01
tag
Köszönöm mindenkinek. Rosszat semmiképpen nem akarok neki.
-
csp01
tag
Sajnos Bubu már nagyon rosszul van. Az volt az érzésem, hogy az állatorvos már ma elaltatta volna, ha én is kimondom. Az elmúlt hét egy pokol volt, a cicának is, meg nekem is. Már nagyon keservesen nyávog mindenért, bújik előlem. A napokban még úgy ahogy tudtam etetni, de tegnap már visszahányta, meg nem akart nyelni. Most már inni se nagyon akar. Még piciket megyeget, de a hátsó lábait úgy szedi, mintha száz éves lenne. Reméltem, hogy soha nem kell meghoznom ilyen döntést, de rettenetes a szenvedését is látni.
-
csp01
tag
Nem tudom, nekem viccnek tűnt
-
csp01
tag
Bubu napok óta a ház mellett bújt a sövényben. Ma reggel végre bejött és elkezdett enni magától.
-
csp01
tag
-
csp01
tag
válasz Donki Hóte #28112 üzenetére
Itt a "c" odú (ami ugye a rozsdafarkú odú) résznél vannak jótanácsok. Persze ha kiugrálnak azon nem segít, de ha mondjuk az alatta lévő részhez hordtok egy nagy kupac tüskés ágat, már jó lehet.
[link] -
csp01
tag
Köszönöm mindenkinenek a jó szavakat. Már nézegetem a vesekímélő dolgokat. Hát, macskán nem szoktam spórolni, de ezek egészen pofátlanul drágák.
-
csp01
tag
válasz dethroner #28101 üzenetére
Az enyém már régi volt, azért nem kellett visszaküldeni. Gondolom akkor ez Cat Mini. Szerintem katasztrófa. Én egy hét után vettem inkább kutyára valót, de hát azt is inkább töltöm minden nap. Sajnos visszafelé fejlődnek ebben a hülye világban. Van aktivitás mérés, meg barátok, meg jutalom, cserébe elvették a cserélhető akksit, jó üzemidőt.
Illetve ennek nem hiszem, hogy köze van a jelen problémádhoz, de a telefon beállításokon is sok múlik, hogy mennyire jól működik (akku menedzsment, meg hasonlók)[ Szerkesztve ]
-
csp01
tag
Köszönöm!
-
csp01
tag
Megjött a cica laboreredménye. Sajnos valóban a vese, ez mellett aids-es is. Hát sok bíztatót nem mondtak
-
csp01
tag
Nem bírtam ki,elvittem másik orvoshoz. Kapott infúziót, meg vettek vért laborhoz. Itt azt mondták, hogy inkább valami krónikus dolog.
-
csp01
tag
-
csp01
tag
válasz dethroner #28050 üzenetére
Nekem tegnap az egyik olyat csinált, hogy hirtelen nagyon messzire tette a cicát a térképen, aztán pár perc múlva vissza. Eddig kb. kétszer volt olyan, hogy több órára leállt, de akkor a honlapon mindig írták, hogy probléma van. Most néztem a honlapot és nem jelzik.
Reset-et próbáltad?[ Szerkesztve ]
-
csp01
tag
válasz Tsebacsi #28048 üzenetére
Köszönöm. Ezt rögtön akkor írtam, mikor hazaértünk, így még nem telt annyi idő, hogy láttam volna változást. Inni, iszik, bár azt se sokat. Továbbra is sétálgat, odajön hozzám, de látszik, hogy fáj neki, a nyávogása is keserves. Nem ismerem a kötülményeket, de talán mintha láttam volna kiírva ultragangot.
Nem tudom, hogy merjek-e valami folyékony ételt beleerőltetni fecskendővel[ Szerkesztve ]
-
csp01
tag
Hát akit írtam cicát, hogy nem akar enni, ma már elvittem orvoshoz, mert mára már elég aggasztó volt a kinézete. Még továbbra is mászkál, de elég fájdalmasan nyávog. Tegnap még valamit evett, de ma már nem akart már levet se. Akihez járok orvos szabadságon van, így gyorsan kerestem google értékelés alapján újat (falun lakunk, nem egyszerű, 30 km az eddigi. Volna közelebb, de nem szimpi). Ott meg sajnos helyettesítés volt, de gondoltam most már odamegyek (útközben derült ki, ez is 30 km). Megnézték, azt mondták nagyon kemény a hasfala, valószínű belekötött szőrgombócok miatt. Kapott paraffin olajat szájba, meg fenékbe is, illetve injekciót, ani beindítja a bélmozgást Azt mondták holnap menjek vissza, akkor már lesz az állandó orvos. Szerintetek mit csináljak? Picit az volt az érzésem, hogy a helyettesítő orvos nem akar műtétet vállalni, de utalt rá, hogy lehet, hogy arra kerül a sor. Meg merjem várni a holnapot vagy keressek még ma mást.
-
csp01
tag
Másnak is van olyan cicája, aki alig eszik ebben az időben?
-
csp01
tag
válasz baloghgabor #27999 üzenetére
Sajnálom. Ez olyan dolog, hogy ezzel születik és nem lehet tenni ellene?
-
csp01
tag
Cica farkára ráléptem este. A legvégére, de feljajdult és elszaladt előlem. Most néztem meg neki, ha végigsimítom, semmit nem reagál. Kéne, hogy lássa orvos azért?
-
csp01
tag
A Cat Mini 25 gramm, a Dog 4 35 gramm. A korábbi Cat 3, átalkítás után, szintén 25 gramm volt, kiterjedésben hasonló, mint a Dog 4. A Cat Mini egyetlen pozitívuma nekem az volt, hogy rövidebb. Cserébe sokkal formátlanabb, kocka.
-
csp01
tag
-
csp01
tag
-
csp01
tag
Ha már a varrazszedésről van szó. Nekem az egyik cicánál csak altatásban csinálta volna meg az orvos a varratszedést is, mert elég vad. Mivel már ellestem, hogy nem egy nagy ördöngösség, megcsináltam itthon én. Az ölemben aludt, észre sem vette. Egy körömvágó ollóval csináltam.
-
csp01
tag
válasz racskobalazs #27888 üzenetére
Nálunk most Sanabelle van, szeretik.
-
csp01
tag
válasz MutantZombie #27849 üzenetére
Na nekem ez a rémálmom. Leginkább ezért vettem nyomkövetőt.
-
csp01
tag
Cica az üveg tetőn.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Android játékok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest