Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Valahol Ukrajna
Ha pakolás van és evakuálás de akkor se hagyunk hátra senkit
Videó
Hogy néznek, és az anyuka is ott van csak az zárt táskába[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
nagyúr
válasz ggg666 #24094 üzenetére
A miénk is csak akkor jön fel az ágyra hajnalban amikor éhes vagy unatkozik. Akkor kicsit lehet dögönyözni de utána kész. Sajnos a kanapéra nem ugrik fel mellénk hogy simizzük, az Csöpi volt
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Cicagazdik is segíthetnek a vadmacskák megmentésében
[link]⭐ Stella
-
-
PeL
addikt
válasz Ciccuka #23900 üzenetére
Nálunk a bolhafésű és az állatorvos által adott Advocate vált be, már kb egy hónapja nem találok benne egy darab bolhát sem. Nem is fésülöm már csak 2-3 naponta. A vakarózása is jelentősen lecsökkent, a farka töve körüli 2 szőrtelen folt is kezd eltűnni szerencsére Eleinte elég elkeserítőnek és reménytelennek láttam, főleg mikor naponta többször fésülgettem, volt olyan hogy egy nap alatt nyolcat, de átlag 4-5-6 darabokat szedtem ki belőle napokon keresztül... Aztán már csak napi 1-2 jött ki belőle, végül ez is tovább csökkenve már csak 2-3 naponta 1-1. Most meg már egy hónapja nem találok benne egyet sem. Szerintem összesen kb 70-80 darabot fixen kinyírtam belőle. Remélem így is marad most már, nem szeretnénk még egyszer keresztülmenni ezen a tortúrán...
-
cog777
senior tag
válasz baloghgabor #24078 üzenetére
Az elozo macskank koran kelo volt ... kiveve ha elozo nap le nem farasztottam este, kergetoztunk, egyszer en kergettem, masszor o engemet szerintem a szomszedok hulyenek neztek akkor ...
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
balojazz
aktív tag
válasz radi8tor #24061 üzenetére
Mondd a mi macskánknak! Őfelsége a bolti olajbogyóért megvadul, pedig kevés sósabb étel van annál. Csak akkor focizna vele, ha már megevett párat. Hétvégi sztori, alig hittem a szememnek. Az normális, ha kunyerál, az is, ha megeszi a szokatlant. Na de hogy a harmadikat is kéri, az nem.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
cog777
senior tag
válasz baloghgabor #24080 üzenetére
Jaj de édes sztori
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
baloghgabor
aktív tag
válasz homerhamm #24079 üzenetére
Dehogy! Mivel én vittem be Egerkének (azaz így hívják a kis dögöt). 😸 Egérfogó fogta, mármint az igazi egeret és már nem élt, így nem lett kínozva sem. 😺
De amikor lázasan feküdtem, Dömper Cicám egyszer hozott be hajnalban egyet. Arra ébredtem, hogy dorombol rajtam és valami ázott egér szag van. Hát, a szájában egy egér volt, és meg akart vele etetni. Mit mondjak, gyorsan meggyógyultam! 🤣bégé
-
homerhamm
addikt
válasz baloghgabor #24078 üzenetére
Nem kaptál szívrohamot, hogy bevitte az egeret?
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
baloghgabor
aktív tag
válasz cog777 #24076 üzenetére
Akkor az nem is macska! 😸
Nálam még mindig nyári időszámítás van náluk. 5h kellene kelnem, amit meg is szoktak anno, még az új kis jövevény is, azaz 4h, és elkezdenek randalírozni, dorombolni, dörgölőzni, morogni, melyik, hogyan jelzi, hogy bocs, már öt óra van, éhesek vagyunk! Szerencsére nemsokára megint jön az óra állítás . . . 😺
Különben meg a kicsi is csak játszik az étellel:
[ Szerkesztve ]
bégé
-
arcsin
senior tag
válasz Mr.Csizmás #24073 üzenetére
Nálunk a marcipános stollen porcukrára ment rá egyszer a macs. Szerencsére nem okoz gondot, de nagyon megijedtünk
-
Akelaus
senior tag
Tuti meghatja majd. 🤭
Én is magyaráztam neki tegnap a kádban állva, zuhanyhoz készülve, hogy menjen már ki a... mert tőle nem tudok fürdeni. 🤣Ha már sós: nálam a töpörtyű amiért teljesen odavan. Amennyire hallgat rám, szerintem majd hiába mondom neki, akkor ezt te nem eheted meg.
(Amúgy is azt eszi, amihez kedve van 🤷♂️ ) -
NoLF
veterán
válasz Mr.Csizmás #24064 üzenetére
akkor ezt majd tolmácsolom az egyik macskánknak, aki lényegében tonnányi paradicsomot és szőlőt legel az udvarunkon állandóan...
hosszú évek múltán lesz csak baja, vagy macskája válogatja ki hogy reagál?
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
-
atosan
veterán
-
nagyúr
válasz atosan #24059 üzenetére
A mi picink is rágcsálta a boltban vett csiperkét, mert kint hagytuk a pulton, nem lett tőle baja, de talán valóban nem kéne hagyni nekik?! Engem is érdekel a pontos válasz, bár Pöpi szerencsére nem pultra ugrálós és gombaevős.
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Astroboy
őstag
válasz Tsebacsi #24055 üzenetére
Ezt jó hallani, nálunk a XI. kerületből majd' eltűnt mind, pedig van fa / park bőven.
Ugyanezt tapasztalom sajnos balatonon is (Fonyód), minden második fán a buta kilós csirke fészkel (örvös galamb), a nyestekkel pedig dunát lehetne rekeszteni annyi van (idén ősszel hozzánk is beköltözött a nyaraló padlására egy család, ment a ramazuri egész éjjel, míg másnap át nem hoztam a szomszéd német juhász kutyáját. Játszottunk vele negyed órát a kertben, jól nekidörgöltem minden fának - kerítésnek, hogy a szagával védekezzek.
Bevált, azóta nem jöttek - a kutyáktól nagyon tartanak.)A macska fejét láttátok volna ahogy az ablakból nézte ezt a kutyás hadműveletet...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Astroboy #24054 üzenetére
Itt a 16-ban elég sok tutult még az elmúlt években. Innen lehet vinni őket szaporítani
Már tervben volt a galambtüske, mert hajnalban nem buli rájuk ébredni, mikor az ablak fölötti gerendán örülnek egymásnak, meg akarnak fészket rakni (sikertelenül szerencsére).[ Szerkesztve ]
-
Astroboy
őstag
válasz Tsebacsi #24052 üzenetére
Még nem, de idén valószínűleg bekerülnek a körbe, lévén óriási az egyedszám-csökkenés hazánkban.
Hazai természetes lakhelyeikről sokszor a rendkívüli módon elszaporodott örvös galambok szorítják ki őket, vagy a szintén egyre nagyobb egyedszámú nyestek éjszakai gyilkoló hadjáratai tizedelik az amúgy is egyre kisebb állományt.
Arról nem is beszélve, hogy sokkal fejletlenebb az idegrendszerük mint a városi galaboknak, így a járművek elől sem képesek tizedmásodperc alatt félre-röppenni.
Magyarul rájuk jár a rúd kb. egy évtizede, de ez bárki számára könnyen megfigyelhető: amíg nem is olyan régen majd minden utcában "tutult" egy pár, mára szinte csodaszámba megy ha lát / hall az ember egy párt.
Monogámok, egy életre választanak párt, ha pedig az egyik elpusztul a másik örökre egyedül marad - ez sem segíti a faj fennmaradását...
Amúgy madár topik van a PH!-n?
-
shteer
titán
válasz Tsebacsi #24049 üzenetére
Nálunk este 10 körül volt "buli" - szomszéd fiatal macsekja, Tejcsi betalált a macskaajtón és feljött az emeletre miközben sorozatot néztünk, a triumvirátus meg egyszerre kezdett rá vernyogni és egymásra is
Nem volt könnyű megfogni, hogy viszonylag nyugodt is maradjon és ki tudjam vinni a földszinti teraszajtóig
Meg is jegyeztem előtte, hogy Lizi vadászó módban hagyta el a szobát 2mp múlva indult a pánik
szerintem jónak tűnik..
-
nagyúr
válasz Astroboy #24051 üzenetére
Úgy tudtam nem áll oltalom alatt
Eddig sose láttam, hogy elkaptak volna egyet, van itt macska bőven sajnos, de eddig a gerle ügyesebb volt. Eddig...
Mondjuk gerle is van bőven*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Astroboy
őstag
válasz Tsebacsi #24049 üzenetére
Sajnos nem tudnak különbséget tenni a "sima" városi galamb és a balkáni gerle között.
És ezzel nem azt akarom sugallni, hogy egyik állatot többre tartom a másiknál (a macskáknál csak a madarakat szeretem jobban), csupán amiatt írtam ezt, mert a gerlék konkrétan az egyik legveszélyeztetebbek itthon... -
nagyúr
Ma reggel kisasszony szétkapott és majdnem teljesen elfogyasztott egy gerlét. Mentem ki a kertbe, és látom hogy valami hever a mulcson. Szegényt valamikor hajnal 1/2 6-kor hozta be és 7.00 környékén kezdte megenni.
Eddig max egeret vagy gyíkot hozott de ez most rendesen meglepett. A képet inkább nem szúrom be
És amúgy kap rendesen enni...[ Szerkesztve ]
-
őstag
A macskák egyik állítólagos tulajdonsága, hogy pozitív hatásuk van az egészségre...
Nos, itthon fekszem, a lábam sínben, csak a legfájósabb térdkalácsnál nem páncél-vastagságú. Kissyke minden alkalommal átgyalogol rajtam, pontosabban a térdemet megtalálta. Nem baj, idejön, bújik, csak elviselem egyszer (meg párszor)
Erre előjőtt a nyomás a mellkasomon:
Szerintem meg kellene tanítani a szakirodalmat olvasni, mert így bizonytalan vagyok a macsekok hatásában!Bezzeg Gigi! Ő ahogy kell mellkason vagy lágyékon trappol át rajtam...
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
arcsin
senior tag
Nálunk okosak a macskák és csak éjszaka másznak fel az asztalra/pultra amikor mi már régen alszunk. Tudják hogy nem szabad...ha ott vagyunk. Kamera csinált roluk éjjel képeket, illetve gyanúsan minden reggel az asztalról, az egyik száritott virág feje mindig a földön volt valahogy.
-
erzol
őstag
válasz baloghgabor #24042 üzenetére
-
gergo5991
őstag
[link]legújabb kedvenc macskás csatornám
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Orlin
addikt
Köszönöm mindenkinek.
Lenne egy olyan kérdésem a Stronghold,Advocate cseppek csak vényre lehet venni?
A másik két macseknál még mindig nem jöttünk ki a fülatka fertőzésből teljesen.
A nem vényköteles csepp annyira nem vált be nekünk.
Kérhettem volna ma a dokitól írja fel,de hát más bajunk is volt.
Most találtam egy helyet ahol lehetne venni.Alpha Patika.
Itt Székesfehérváron azért nincs olyan sok állatgyógyszertár.[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Orlin
addikt
Köszi mindenkinek.
Amúgy ilyenkor mindig picit megfogadja az ember nem kell több állat...LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
atosan
veterán
Részvétem!
Maine Coon
-
Orlin
addikt
válasz Mikulásbá #24034 üzenetére
Van kettő.
Egy fekete pár éves kandúr és egy fehér ivartalanított kandúr ,őt tavaly fogadtuk be.
Így voltak 3-an és a kutya.
Csak hát mindenkinek más a tulajdonsága másért szeretjük.
De ezt nem kell itt ecsetelni.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Orlin
addikt
Köszönöm.
Mi is reménykedtünk mivel eszegetett szombaton.Vittem neki a vizet mindig meg egy-két falatka kaját.
Ma reggel hirtelen produkálta és utána sem lett jobban.Kúszott a földön, szörnyű volt.
Most altattunk előszőr cicát.Hamar vége lett.
Tényleg remélem jobb ez így neki.
Csak ilyenkor akkor űrt hagynak a fekhelyükkel ahol szoktak ücsörögni...
Még szabit is vettem ki mára.
Epilepsziás rohamra gondoltunk mi is.Bár eddig soha nem volt ilyen.
A doki mondta vizes a hasa is.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
nagyúr
válasz Tsebacsi #24027 üzenetére
Az enyémet macskanáthával kezelte, de semmire nem reagált, csak pár napig.
Már amikor elhoztuk a menhelyről, akkor is prüszkölt, de ritkán, akkor nem foglalkoztunk vele, a menhely adta az oltásit, megnyugtattak, hogy orvos is látja rendszeresen a macskákat, nem lesz gond. Félévet bírt még ki szegény. -
nagyúr
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Ritkán járok erre,csak ha baj van.
Sajnos ma altattuk el 13 éves lány cicánkat.
Már pénteken nem volt jól.
Kapott egy rohamot az oldalára feküdt kapkodta a levegőt nyáladzott.
Meg is ijedtünk hívtuk a dokit.Jobban lett.A doki mondta szerinte nem sok van neki altassuk el.Mi még akkor azt mondtuk nem.Kapott egy antibiotikum injekciót attól szombatra egészen jól lett.Vasárnap viszont megint már nem evett semmit.Ma reggel jobban volt majd megint jött a roham.Utána már csak nyávogott rám és a levegőért kapkodott.
Úgy döntöttünk ne szenvedjen.
Nagyon sajnáljuk ,de talán ez volt a jó döntés.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Freddy76
addikt
válasz Bogyi007 #24020 üzenetére
A vicc, hogy annyi hülye sztorit hoznak, hogy az agyrém. Nálunk még nagy kedvenc a pizzafutár. Tappancs minden idegent nagyon megnéz, ha valaki csönget, jön az ajtóhoz ellenőrizni. Pár hónapja futár jött, letette a nagy tatyót az ajtó elé, kivette a két pizzát, a kezünkbe nyomta, azzal a lendülettel cipzározta össze a tatyót és emelte volna fel, mire a feleségem megszólalt a hátam mögül: "Elnézést, a macskát lenne szíves visszaadni?". Míg átvettem a pizzát, ez a szaros bemászott a táskába... A futár utána kivette, röhögött, azt mondja már meg sem lepődik, annyi bolond macskával találkozik...
Tény, hogy sokkal színesebb az élet, amióta van macskánk, két macskával pedig még inkább az.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Bogyi007
veterán
válasz Freddy76 #24006 üzenetére
és #24007 NoLF - elképzeltem a szitukat és bocs de két percig csak röhögtem.
Pedig nálunk is van 3 szobacirkáló de itt éjszaka nem topzódnak szerencsére - ellenben elaludni gyakran jönnek hozzánk az ágyba. A fekete angóra az aki konkrétan közénk fekszik és még a fejét is szereti a kispárnára rátenni.
Vagy így is szeret pihenni:
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007
-
nagyúr
Pöpi minden éjjel 2 és 4 között ébreszt minket, nem tudjuk október vége óta milyen egy átaludt éjszaka
Ugye kaparja az ajtót, majd vagy bejön és felugrik kicsit az ágyra vagy nem, kis simi, majd kimegy, kap enni minimál szárazat és ajtót nyitunk neki. Aztán reggel beengedjük.
Ha csak felkelünk és simi vagy kaja van utána megint jön (ajtót becsukjuk). Ha nyitva hagyom akkor bejön és az ágyat kezdi karmolni, elivekben bírná (állatkaálló) de azért na...
Kéne egy macskajtó de nem olyan a bejárati ajtó, amire tenni lehet...
Ígyjártunk.*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
Olvasom a hozzászólásokat, és nem először teszem fel a kérdést, hogy tulajdonképpen miért is szeretjük a macskákat
-
homerhamm
addikt
-
NoLF
veterán
válasz Freddy76 #24006 üzenetére
engem kb ilyen gyorsan ébresztett a minap az, amikor az egyik fogta magát, és kényelmesen széthugyozott engem az ágyban. lepedő, takaró, én, mindenem, imádnivaló meleg hugyban fürdött másodpercek alatt...
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Freddy76
addikt
Ma reggel a feleségem arra ébredt, hogy eleresztek egy basszameget... Már az ébredés előtti félkómában voltam, valahol érzékeltem, hogy a lakásban a két macska kergetőzik. Aztán éreztem, hogy a kiscica keresztülrohan a mellkasomon. Aztán abban a pillanatban belémhasított a tudat, hogy a kicsi után jön a nagy, és mire kimondtam, hogy basszameg, már a hatkilós ördög és keresztültrappolt rajtam. Kávé nem tud ilyen gyorsan felébreszteni...
-
KoryHu
aktív tag
válasz radi8tor #23999 üzenetére
Szerintem megszokás kérdése, az elején félt tőle, de most már csak messziről rá se hederít. Sose ment rá, szerencsére a miénk amúgy nem bánt semmit. Amivel viszont ki lehet készíteni az, ha már még csak húzom ki a hajszárítót tartalmazó fiókot. 😄
[ Szerkesztve ]
Nem öreg, csak régebb óta fiatal.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz Talala #23998 üzenetére
Egyszer próbának kölcsönkértem egyet, hogy teszteljem az enyémeket, gondoltam hátha ezzel megúszhatnám a reggeli napi takarítást. Mindegyik érdeklődött iránta, amikor járt, akkor jellemzően lepofozták, másnapra lerángatták a dokkolóról és lerágták a kilátszó kis keféket.
Úgyhogy maradtam a napi reggeli takarításnál. (ami ugyan csak látszat értékű, mert mire befejezem, jellemzően vmelyik pont a feltörlés közben megy az alomra, csak hogy minél jobban széthordhassa azt )
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bankkártya alakú és méretű AirTag alternatívát mutatott be a Ugreen
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest