Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Intell Pentium Xeon
Na ez igen. És akkor a kérdés: aki ennyire sügér, az hogyan segít oprendszert rakni.
Mennyire törődtek a géppel.
Általánosan miért képtelenek az emberek még ilyen alapinfókat is normálisan kiírni a gépükről.
Borzalmas...[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
A Xeon procis T400 volt már?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
kromatika
veterán
válasz FoxiestFox #60045 üzenetére
köszönöm a választ.
-
félisten
-
kromatika
veterán
sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Mi a különbség a Lenovo Thinkpad T61 és a T61 P között?Hardveres különbség valamint ha van a váz és felépítésbeli különbség is érdekelne.Előre is köszönöm.
-
metal01
őstag
válasz Tikakukac #60034 üzenetére
Valóban szeretek barkácsolni, de olyanba nem megyek bele amit nem biztos, hogy 100%-osan lehet kivitelezni. Sajnos ez a venti olyan, amit roncsolás nélkül nem lehet szétszedni. Igaz, hogy 2-es fokozaton már van némi hangja, de elviselhető. Max. TPFC-al kicsit szabályzom, hogy mikor kapcsoljon fel a venti magasabb fokozatra. Egyszer majd kap egy másik hűtőt a gép...
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #60038 üzenetére
Asszem megoldódott... Le kellett húzni először is a töltőről, utána észhez tért valami a lelkében. Amúgy így is BIOS-ból "Automatára" téve tojik rá, mit állítok, csak akkor veszi figyelembe, amit a power managerben állítok, ha "Battery Optimised"-re teszem. Viszont így végre működik, van adaptív, max sebesség, és kis fogyasztás töltőről is. Extra nyalánkság, hogy a Turbo is így kapcsolható, ha a power managerben a ventilátorszabályzást "Balance all parameters" állásra rakom, akkor nincs turbo, ha maximize performance, akkor van.
-
r3dsnake
nagyúr
Az Fn+F5 kombón kívül be tudom kapcsolni bárhogy a bt modult?
Köszi!
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #60038 üzenetére
Köszi a tippet! Kipróbáltam, AC-módban (tötőről próbálkozom) átraktam Maximum performance-ről BIOS-ban Battery Optimised-re, minden maradt, csak mostmár nem 2800-ra Turbo-zik, hanem 3050-re is.
Érdekes, a régi Atomos netbookoman 0 BIOS álítási lehetőséggel, power manager segédprogram nélkül simán tudtam állítani ezt vezérlőpultból, működött, mint a karikacsapás.Szerk.: Picit jobb lett a helyzet, battery optimised és "Lowest" beállítás a power managerben kikapcsolta a Turbo-t, bár csak 3W-ot nyertem vele, erre még gyúrni kell 22W CPU fogyi még mindig sok nekem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
HSM
félisten
Találkozott már valaki a következő problémával? T410-es noti, SU-val telepített driverekkel. A cél az volt hogy kicsit lejebb vegyem a proci órajelét, ne melegítse a lábam, miközben használom, ezért megpróbáltam "low"-ra tenni a teljesítményt a power managerben (Power Source Optimized sémát állítgattam). Azonban nem történt semmi, az i5 540M-es proci ugyanúgy 2800Mhz-en turbózott. Najó, lowest, eredmény ugyanaz. Megpróbáltam a sima windóz vezérlőpulton belőni, 70%-ra tettem a max CPU-tljesítményt, ismét nem történt semmi, proci ugyanúgy 2800Mhz-en turbózik 25W fogyasztással, mint 100%-n. Mit csináltam rosszul? Vagy mit kéne csináljak, hogy ezek a dolgok működjenek? Legalább a Turbo-t szeretném kilőni, a turbo nélküli 2533Mhz nekem több lenne, mint elég...
-
Tikakukac
titán
válasz metal01 #60032 üzenetére
Mivel egyet sem szedtem szét, csak néztem hogyan műxene, így passz, barkács a lelked hajrá Mindet eladtam, csavarosak vannak a gépeimben.
Dhampir: Nem, legalábbis abszolút nem zavaró rmclockal lehúzva főleg nem. Plusz ugye ezt inkább gyönyörködésre venném, annyira szép az az egész
De van 1 állandóra a családban, most is 2 napig azt nyomkodtam sima netezéshez, a kérdés, hogy meddig fogom megtartani a 2. példánytEsetleg egy frankenpad is szóba jöhetne. De most inkább a többi dolgomra koncentrálok, készül az x200s szerver
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz metal01 #60028 üzenetére
Pontosan tudom milyen, fél tucat gépet adtam el bontásra
Ezért mondtam, hog szétkapni nem gáz, összerakni viszont moddolás lesz.
Ha a legjobbat akarod: egy tucat gépből sem sikerült még tökéletesre hozni a sajátomat. 1 tucatból sem
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
válasz Tikakukac #60027 üzenetére
Azért megpróbálnám megmenteni. Nem vészes a sípoló hang, de azért csendes szobában hallani. Kíváncsi vagyok, hogy másnál is jellemő ez a hang, vagy egyedi eset.
A képeken látszik amit likeltem, hogy beolvaszott műanyagok vannak a ventin. Ezeket lekapva lehet hozzáférni a belsejéhez. Ott a kenés már nem nagy cucc, csak hogy teszem vissza?
Szerk: Amúgy patent állapotban van a kislapos. Nagyon állat gép. Ez az egy dolog "zavaró" csak kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
Fórumtársaktól privátban érdeklődtem, de közredobnám a kérdést:
Adott egy x200s. A ventije 1-es fokozaton (2500 rpm körül) teljesen csendben van. Viszont 2-esen (3000 rpm felett) már némi sípoló hangot ad. Másnál is hasonló a dolog, vagy itt lehet valami difi? Megnéztem a ventit, hátha újra lehetne kenni, de nem igazán látom, hogy lehetne szétszedni: [1], [2]. Olvasztással lehetne szétkapni, de kicsit bonyolúltnak tűnik. Nem tudom hogy lehetne utána összeaplikálni. Van ötlete valakinek? Vagy nem érdemes ezzel foglalkozni...
Szerk: Notebookcheck-en review-ban ezt írták:
"When listening exactly we could perceive a high-frequency whistling noise from the fan but only at the high-performance setting in the energy profile."
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
Nyilván a személyes tapasztalat a döntő tényező, én is sajnos a saját káromon tapasztaltam sok mindent.
Ha már magamnak veszek gépet, akkor a megfelelő szintet elvárom, ahhoz mérek minden gépet. Minden más csak kompromisszum. Minél kevesebb a kompromisszum, annál jobb a szememben a gép. Amiből kiesnek csavarok, meg letörik a billentyűzet csak mert használják a gépet, azt messziről kerülöm, még a rokonait is.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
hito
nagyúr
válasz btudos #60017 üzenetére
Nem kell tőle Tp szintet elvárni, ennyi. Ismételni tudom csak magam: amíg nálam voltak, semmi bajom nem volt velük. Én meg addig nem fogok herótozni, amíg más a tapasztalatom, csak azért mert ilyeneket olvasok valahol. Jobb szeretem első kézből kialakítani a véleményem. Mondjuk ha mindenhol ilyeneket olvasok, akkor valószínűleg inkább elkerülöm.
11-es Edge-et bármikor szívesen bevállalnék megint ingyen Már csak azért is, mert a többi ilyen kategóriás más márkájú gépekből hiányzik a trackpoint
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
btudos
nagyúr
Néztél E531-et? S430-at? Az E531 átlag consumer szint (anyaghasználat, touchpad, billentyűzet összességében semmivel nem jobb, mint a többi belépő Lenovo-é), előbb vennék egy Fujitsu A502-t, mint azt, az S430-ból meg konkrétan sorra estek ki a csavarok, meg a billentyűk szakadtak le, pedig asztaltól asztalig cipelték csak, semmi extra igénybevétel nem volt. Ezekről tudok közelebbről nyilatkozni (S430-at még használtam is átmenetileg a T430 érkezése előtt 2 hétig, akkor még rendben volt, de az idő...) után én nehezen hiszem el, hogy egy akármilyen Edge tud igazán jó minőségű lenni, de persze az csak jó, ha a kisebbekkel nincs ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz Tikakukac #60015 üzenetére
Írtam, hogy mim volt, és akkor sem nagyon értettem a köpködést ami körülvette. Illesztésen halál pontosak voltak, nem recsegett, nem nyikorgott, anyagra is kellemes volt. Simán megütötte az normál/átlag szintet, konzumer Asus netbook kategóriába a picsába elmehet hozzá képest.
Egyébként nekem csak 11-es Edge-eim voltak, efelett nem tudok nyilatkozni. Olvastam rosszakat és el is hiszem (bill szétesés pl.), de az enyémmel semmi baj nem volt és elég masszív gép benyomását keltette. Lehet, hogy 1-2év használat után, amikor kezd atomjaira hullani, megváltozott volna a véleményem, de amíg nálam volt, kutya bajom se volt vele.
Szerk.: Core i procis 11-es Edge-ek árazás tényleg elég perverzre sikeredett ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Igen, 3 hétig volt Edge-em és ilyen szart én még nem pipáltam Asus konzumer szinten sem, pedig az is disznó. Akkor neked volt valami nagyon spéci cuccod, a mostani Edge olyan, mint egy jó vicc. De annak rossz.
E531-es volt nálam, mellesleg. De volt már kezemben régebbi kisebb koppintás is, tulaj imádta a fényes kijelzőjétBiztosan, ott a baj, hogy mindig van referenciagépem és cuccom. Tehát magában ez sem lett volna rossz. Csak volt egy Lati, 2 rendes TP, meg egy elég durci monitor. És ezek mellett minden részlete ennek is olyan volt, hogy tényleg felráncoltam a szemöldökömet, miért ér ez ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
Edge és Yoga témakörben annyit, hogy 200k körül az Edge hulladékabb mint pár konzumer, a Yoga pedig minőségileg olyan szinten áll (tervezéssel egyetemben), hogy sláger lesz a szervizben, már most is imádjuk.
Ideapadoknak jelenleg nincs szervize. Sehol.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz btudos #60007 üzenetére
Mindenképpen, én is kíváncsi vagyok
Tim82: pedig a következő kiszemelt - ha a Twist nem jönne be - egy Yoga 11S volt. Arról is elég jókat olvastam (notebookchecken 84%, ami az átlagtól jobb). De attól azért fázok egy picit, mert nem Tp és ebből kifolyólag a szervizháttér sem olyan. Bár ha jól tudom, már az Ideapad-eknek is van itthon szerviztámogatása, nem csak a cseheknél.
-
Tim82
félisten
válasz fgordon #60004 üzenetére
Valószínűleg csak rosszul jelzi ki a PM a töltöttséget ennél az akkunál.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
hito
nagyúr
válasz btudos #59951 üzenetére
Remélem az Edge-től azért magasabb kategóriát fog képviselni, főleg 300-400eFt-ért, bár nekem az Edge-ekkel sem volt semmi bajom. Volt X121e-m és X135-öm is, nagyon rendben voltak, annak ellenére, hogy természetesen nem igazi Thinkpad-ek.
Minden teszten elismeréssel nyilatkoztak a Twist minőségéről és az anyaghasználatról (magnézium), és az árcédula is megkülönbözteti az Edge-ektől. Nem utolsó sorban nincs a nevében Edge, csak Thinkpad
[ Szerkesztve ]
-
fgordon
senior tag
Olyat már láttatok, hogy egy sokáig nem használt, lemerültnek titulált 9 cellás Thinkpad akku nem ad áramot, nem lehet vele bekapcsolni a gépet, majd ha kap áramot a töltőről, egyből 74%-on van, és onnan szép lassan feltöltődik?
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
btudos
nagyúr
Van ez a szépséges, kényelmes SK-8835 USB billentyűzetem, ami valami miatt a T430-cal vígan elkommunikál, de az X200-zal nincs annyira jóban. A billentyűzet része megy, de az Ultranav-ot nem tudtam működésre bírni. Tapasztalt már valaki hasonlót? Mindkét gépen ugyanaz a 8.1 fut jelenleg, de valamiért csak az egyikkel kommunikál rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Új ASUS Vivobook Go 15 OLED laptop, i3-N305, 8GB/256GB, Windows11 Home, garanciával
- HP 255 G8 - 8GB/256GB - 15 - WWINDOWS 11 Pro
- Asus X415EA / Intel Core i3-10110U / 8 GB RAM
- Lenovo gépek,X240,X250,X1Carbon
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest