Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz soldi3r #60897 üzenetére
mondjuk nekem debian leolvasztotta az agyam, miután az 1993-as típusú vizuált (fontok, smoothing, stb) sehogyse sikerült normálisra reszelni. de gondolom ha valakinek nem tetszik az ubuntu akármiért is, akkor ott a mint, out-of-the-box műx. én wlant vagy wwant se telepítettem soha, uccsóra még több éve az nvidiát a t61-re. de mostanra az is magától vagy klikkre telepszik tán.
windows mindig kellhet, akármilyen okból. virtualbox felrak, aztán vagy egy clean win install bele, vagy akár meglévő fizikai win is elindítható rajta különösebb molyolás nélkül. szóval nem veszti el az ember azt a világot, aztán ha nagyon jáccódna akkor még mindig bebootolja a fizikai gépen ugyanazt a wint (nyilván xp-nél ez sysprep nélkül nem megy, de az újabb winek elvileg kezelik a változó hardverkonfigot).
de pár gamezra a wine is elég fejlett már, hozzáteszem először és utoljára cmr2-t futtattam, másról nem tudok nyilatkozni. meg érdekes lehet a virtualbox 3d támogatása is.
nekem wine-vel nem ment fel a 2007 vagy 2010 excel, azaz felment csak nem indult, pedig kellett volna. de virtualbox, legkényelmesebb tool ever.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz voyager4.4 #60898 üzenetére
Ezt nem tudom, nekem meg nem volt gondom az office-szal.
E30 (oo=[][]=oo)
-
voyager4.4
senior tag
válasz soldi3r #60897 üzenetére
Játék + Office...
Hiába néha még mindig széthullik a libre office, nemrég egy csoportos prezentációra készültem, a csapat többi tagja MSoffice-al csinálta a kis ppt-t, mindenki szépen beilleszette a saját pár diáját, majd feltöltötte felhőbe ahonnan a köv. delikvens letöltötte kiegészítette és így tovább míg eljutott a ppt hozzám ...és csinálhattam neki akármit széthullott a p*csába, kénytelen voltam kérni 1 Windows-os gépet arra a negyed órára
Ezen kívül tényleg mindenre tökéletes
no fate but what we make
-
soldi3r
veterán
Ha magambol indulok ki, szerintem az otthoni felhasznalok nagy resze csak jatekkor hasznalja ki a windowst. Azon kivul nagyjabol minden mas megoldhato linuxon, a hiedelmekkel ellentetben altalaban egyszerubben.
En nem ismerem annyira a Debiant, mint pl az XP-t, nem volt szuksegem a megismeresere, feltettem es mukodik. A wlan driveren kivul mast nem kellett manualisan telepitenem.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
lapa
veterán
tegyük csendben hozzá, hogy a 8.1 úgy alázza az xp-t is sebességben, hogy még pénzt is küldtem nekik érte annyira meggyőzött (ez core2duo 1,6ghz, 1 cpu és tán 2g ram allokálva a virtualboxnak). más kérdés, hogy rohadtul nincs kedvem újratelepíteni, miután egy rohadás citrix kliens hiba miatt szükségessé vált a full os reinstall (ami ugye megint köszi ms és vele kézenfogva a többi profi programíró jedi).
-
lapa
veterán
válasz fgordon #60889 üzenetére
csak mesélem a win 95 meg 5mp alatt bootolna rajta és már senki nem ír rá vírust.
a "gyorsabban reagál" amúgy azután van, hogy az összes így megspórolt idő többszörösét barkácskodtad már el vele? mert akkor relatív. pláne relatív egy hétköznapi linuxhoz képest.
és ugyanez vonatkozik általában a win-re: nálam tán harmadik éves lesz a rendszer, most már file szinten egyszerűen átmásolva a 6. gépen szolgál tök ugyanaz. minden program minden beállítása megmarad akár új verzió clean installját követően is (/home-ban). ezzel a két dologgal pár év távlatában többet nyertem a linux egyetlen egyszeri (nagyon sok időt igénylő) megismerésével, mint amennyit winnel szenvedtem volna.
mondom ezt úgy, hogy csináltam régesrég olyan telepítő dvd-t pont 2003-hoz, ami minden patchet + minden drivert + minden programot (pl office stb) + minden lehetséges beállítást tartalmazott, szóval a néha szükséges (mert win 2003-on is szükséges) reinstall gyak gombnyomás nélkül futott le. nem ilyen nlite bohóságok, hanem rendes kézi unattended módszertan szerint. ennek ellenére a legnagyobb hibának tartom a winnel foglalkozást, amióta láttam a sötét oldalt is. majdnem minden percet bánok, amíg wint piszkáltam. csak azért nem mindet, mert valahogy meg kellett csinálnom a wines melókat is a cégnél.
(érdekességképp: a 2003-as telepítő még a nem 2003-as nforce drivert is tudta - kompatibilitásos módban - telepíteni beavatkozás nélkül)
(pláne érdekes a kérdés, ha az ember hozzáveszi, hogy a win8 totál más rendszer, semmivel sem több meló belakni akár egy linuxot, ha az ember tényleg elhatározza)
[ Szerkesztve ]
-
solaris7
tag
válasz Francia91 #60892 üzenetére
Tudod beszéltünk már hogy pont egyforma gépünk volt a T500-ból Eladtam de ugyan az a konfig lett helyette csak T400-asból. Kisebbet akartam
Még szerencsém is volt mert a T400 LG paneles
A T60-at időnként előveszem és gyönyörködök az IPS kijelzőben Bár az lenne a legjobb ha valaki elvinné és használná[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
-
HSM
félisten
válasz fgordon #60886 üzenetére
Nem csoda, a megbízhatóság, keményen szerver OS az alap. Ugyanakkor épp ez miatt nem minden működik rajta olyan szépen, sok kütyünek sincs rá megfelelő drivere.
Én azért a helyedben adnék egy esélyt a win7-nek is. Ugyan jobban pazarolja a ramot, és talán nem is annyira gyors, de rendesen támogat minden kütyüt és szoftvert, és a megbízhatósága is kitűnő, ha nem szsmeteled tele hibás szoftverrel. Nekem munkaeszköz is a számítógépem, fontos a stabilitás, és nem okozott még csalódást a win7 64bit.(#60889) fgordon: Letiltod az OS-animációkat, meg a speckó üveges felületet, meg a sok hülye háttérben futó szolgáltatást és jó lesz az. Nekem még egy Atomos netbookon is volt 2GB rammal, és nem volt vele gondom. Igaz, csak a sima 32bites XP-vel hasonlítottam össze a 32bites win7-el, de még azon a vacak hardveren is hozta jól beállítva a win7 az xp sebességét.
[ Szerkesztve ]
-
fgordon
senior tag
Win7-hez képest érezhetően gyorsabban reagál a gép mindenre. A Core2duo szerintem még ezekre tökéletes, fürge. Win7 az i3/i5/i7-től jó igazán, de ez a gép még nem az. Példaként: olyan gyors Core2duo-val az XP 64 / 2003 x64 érzésre (jól beállítva), mint Win7 + egy jobb i5/i7.
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
Francia91
veterán
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
btudos
nagyúr
válasz Blue Eagle #60885 üzenetére
TPFC?
fgordon: Ez mind szép és jó, csak ha a Windows 7 is tudja mindezt, de cserébe még modern is és szívni se kell vele, miért nem váltasz?
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
-
-
btudos
nagyúr
hito
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Francia91
veterán
válasz SpeedR #60872 üzenetére
Gondwana komplett T500 hutot epitett a T60-ba, kitargyaltam vele privatban a dolgot, majd megkeresem es bemaso.om ide holnap. Tehat megoldhato a komplett T500 huto a T60-ba, mindossze egy picit megemeli a WASD kombinacio kornyeket, meg az antenna elvezetokbol faragni kell le. De mondom, holnapra megkeresem a privatot, es bemasolom ide, amit irt ezzel kapcsolatban.
Blue Eagle:
Aida64 barmelyik verziojanak ki kene irnia, ha veletlen megsem, akkor TPFanControl tutira kiirja neked[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
lapa
veterán
válasz Blue Eagle #60878 üzenetére
miért ne lehetne?
-
Blue Eagle
őstag
A T61-ből semmiképp nem lehet kiolvasni a CPU Venti fordulatszámát?
-
solaris7
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tippeket max bebukok egy T500-as hűtőt Nincs baj amúgy a T60 hűtőjével nem zajos nem kattog nem csörög akkor a hirdetésben írtam volna Csak a T400-hoz képest (ami órákon át passzív) szokatlan a hűtő hangja.
Amúgy ne is várjam hogy majd 1900-2000 lesz a fordulata ha bele is menne? Vagy mi vezérli a a venti fordulatszámát?
T400-T500 alap első fokozat 1900
T60 alap első fokozat 3000 -
SpeedR
őstag
válasz solaris7 #60850 üzenetére
Nem valószínű, hogy jó lesz bele. T500 hűtővel nincs ugyan konkrét tapasztalatom, de jó eséllyel ugyan olyan - vagy nagyon hasonló - mint az R500-é, ami valamivel magasabb mint a T60 hűtője, tehát nem fér be.
Szerezz bele egy halkabb ventit, és azt tedd bele a mostani hűtődbe.(#60860) franc0
Tuti nem gyári, de nem lesz vele gondod. Ilyesmit használok én is évek óta, és pozitívak a tapasztalataim. -
xcds
őstag
Ha meglátják, hogy elejtetted, már nem is lesz rá garancia.. Valószínű, hogy neked is, mint a a thinkpad-ekben általában a töltőcsati kábellel van az alaplapra kötve, uh, ha ki is törik a helyéről, kontakt ugyanúgy van. ha szerencséd van, csak egy másik töltőcsati kell, ha nem, akkor kitört a helyéről.
-
félisten
-
Hav3l
tag
Sajnálatos módon sikerült ma az L420-at lerántanom a töltőkábel segítségével 40 cm magasról és a töltőcsatlakozóra esett rá ami mozog a helyén és egy kicsit be is nyomódott.
Azt szeretném megkérdezni ,hogy melyik szervízbe érdemes vinni mert a lenovo oldalán jópár fel van sorolva?
Előre is köszönöm -
lapa
veterán
válasz fgordon #60822 üzenetére
hát igen, az érdekelne mi választ el egy win7-től. mert gondolom az x64 xp-t se a géppel adták, és a 2003 szerver óta (lásd "2003") lefolyt kis víz a dunán. aslr meg pár csekélység bekerült a rencörbe.
persze kérdezhetném minek szopsz winnel, de ez valamiféle hobbi dolog az embereknél, úgy látom.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz VegyesTamás #60848 üzenetére
Nem nehéz abszolút, szerintem nekiállhatsz, csak pár csavart kell kitekerni, leszedni a memória feletti panelt, a bill-t meg a hangszórók fölötti panelt, menni fog!
Köszi a biztatást TomCat sikerült is szétszedni, tényleg ki volt tekeredve a bal oldali zsanér lefogató csavar, még vidit is csináltam,poénból, hogy hol kell meghúzni. A felére csökkent a holtjáték
Tényleg köszi!
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
Dhampir
félisten
-
franc0
őstag
válasz franc0 #58963 üzenetére
2 hét alatt megjött, csak ki voltam banolva ezért most reagálok.
Pro:
- olcsó
- két hét alatt itt volt
- PM nem szólt hogy nem gyári (Sanyo cellás)
- tényleg 0 ciklusos (PM szerint gyártva 2013/12/25 !!!)Kontra:
- 56 Wh helyett csak 48 Wh
- szorul, nehezen lehet cserélniNekem megérte.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Tommy291
csendes tag
Tud valaki adni egy oldalt ahol ATI Mobility Radeon X1300-hoz WIN7-re van driver és működik? Amiket találtam azok közül egyik sem jó.
-
Tim82
félisten
válasz tototos #60856 üzenetére
Gyárilag 65W-os töltőt adtak mindegyik modellhez. (Én a saját példányomhoz 90W-osat kaptam.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy X61s notit használok és a mai napon azon gondolkoztam ,hogy feltelepíteném a win8-at, viszont a hivatalos lenovo support oldalon nincs driver hozzá. [link]
Viszont az érdekes dolog az ,hogy több külföldi oldalon használják W8-cal a gépet.
Esetleg valaki tudna hasznos infóval vagy (és) linkkel szolgálni ,hogy milyen úton kezdjem el a procedúrát?!
Még annyi infó ,hogy jelenleg XP "dübörög" a notin.Köszönöm
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
tototos
őstag
Sziasztok!
X301-nek 65 vagy 90W-os töltője van?
-
soldi3r
veterán
Szerintetek mi lenne a realis ara?
Lenovo ThinkPad X230 2325
Core i5 3320M
4 GB RAM (or 2x4GB kit)
320 GB (or + 120GB Crucial m500 msata)
LGC 62Wh, 25 cycle
warranty 2016-06-05E30 (oo=[][]=oo)
-
Tommy291
csendes tag
Francia91-nek a feltöltött driverrel sem jártam sikerrel.
http://kepfeltoltes.hu/view/140315/driver_www.kepfeltoltes.hu_.png
Letöltöttem és feltelepítettem de még a Windows Aero-t nem tudom aktiválni. Tud valaki segíteni hogy hol rontottam el?
-
-
4ckatro
csendes tag
válasz VegyesTamás #60851 üzenetére
Ahogy nézem, ez T510, W510 meg ennél újabb gépekhez van. T500 vagy w500-hoz nem találtam sajna
-
VegyesTamás
senior tag
válasz 4ckatro #60849 üzenetére
egy ilyen akkut (újabb lenovon) firmware update megmentett már nekem
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
solaris7
tag
Szerintetek berakható a T500-as hűtője a T60-as hűtő helyére?
Nagyon barkácsolós a dolog, vagy csinált már ilyet valaki?
Chaser írta hogy Gondwana talán csinált már ilyet de napok óta nincs jelenNem ilyen állapotban árulom a T60-at hűtő kitakarítva újra pasztázva
Ha nem kell senkinek megpróbálkozok vele,zavar a 3000-es fordulat[ Szerkesztve ]
-
4ckatro
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 6 cellás lenovo akksim T500-ba. Power manager feltöltve azt írja, hogy 'Good' állapotban van illetve, azt mutatja, hogy csak 64-szer volt töltve. Gyári 56 Wh kapacitás helyett 39 Wh-t ír. Na most, ha 100%-ról elkezdem meríteni, kb 5-10 perc alatt lecsökken 90%-ra majd hirtelen leugruk 1-2%-ra és kikapcosl a gép.
Szerintetek fellehet még éleszteni egy ilyen akksit?
Próbáltam már többször feltölteni, majd lemeríteni, próbáltam a Lenovo-s Battery Gauge Reset-et de az se segített. Egy új akksira nem szeretnék beruházni, meg jó lenne, ha még ebből az akksiból egy 30-60 percet kitudnék passzírozni.
Lehet valamelyik cella meghalt a 6ból? Házilag azt tudom cserélni?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
VegyesTamás
senior tag
T61-et mennyire kell szétbontani, hogy hozzáférjek a zsanér csavarokhoz? mert most olyan mintha fellazult volna (nem a zsanér holtjáték az) a bal oldali.
-
Tim82
félisten
válasz Tommy291 #60841 üzenetére
T60-ban biztosan nincs X2300. X1300 vagy X1400 van (vagy Intel GMA 950).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
solaris7
tag
válasz Tommy291 #60841 üzenetére
Francia91-nek köszönhetően
Én is ezt raktam fel a T60-ra -
Tommy291
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hogy van egy Lenovo IBM ThinkPad T60 laptopom. Újratelepítettem(WIN7) mert vírusos lett. Eredetileg is mikor megvettem WIN7 volt rajta és ATI Mobility Radeon X2300 videokártya volt felrakva. Most akármelyik drivert teszem fel egyik sem jó. Ha a Lenovo oldalán megnézem ott ATI Mobility Radeon X1300-at ír. De akkor hogyan volt felrakni az X2300-as drivert ha X1300-as van benne? Néztem ez a Mobility Modder-t is de nem tudom hogyan kell használni. Ezt a laptopot vettem és nem volt hozzá driver lemez Ha tud valaki segíteni vagy egy drivert adni amelyik jó WIN7-hez azt megköszönöm Ha kell még valami amit nem írtam le akkor írjátok meg és leírom
-
solaris7
tag
válasz adorjant #60839 üzenetére
Biztos nem vetted észre
most látom van egy pici hibája[ Szerkesztve ]
-
adorjant
őstag
Valakinek nincs eladó X301 gépe?
-
Xmodule
őstag
Koszonom a valaszokat.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
franc0
őstag
Ahogy már beírtam korrábban is, sok múlik a töltőn ciripelés témában.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Borote
addikt
válasz Dhampir #60831 üzenetére
Ez a modern felület érintőkijelzőn biztos vidám (én mondjuk ott sem használtam extrém sokat), de asztali gép esetében, egér/touchpad/trackpoint-os megoldásokat nézve (főleg a középsőről tudok nyilatkozni, bár ott is csak régi hardverről ) nem éppen a legcélszerűbb.
Az én egyedi hibáimat (és bosszússágaimat) leszámítva általános felhasználást tekintve nincs nagy különbség a 7 és a 8 között, ha az ember átszabja egy kicsit a kinézetet. Szóval nem teljesen világos ez a hatalmas harc 7-es meg a 8-as tábor között.
-
félisten
-
Tim82
félisten
Nem TP sajátosság, hanem Core 2 Duo és speedstep funkció. Azt nem tudom, hogy a Core i is "megörökölte-e".
-
fgordon
senior tag
válasz Xmodule #60821 üzenetére
Tücsök?!
Bizonyos notebookoknál én szoktam hallani a memória "ciripelését". Nagy memóriát kezelő műveletnél vagy adatmásolásnál jelentős lehet. De nem mindenki hallja, ahogy én teszteltem ezt...
Ha CPU/MEM tesztet indítasz, például Prime95, vagy Everest memória sebesség teszt, akkor is hallod, esetleg akkor jobban?
-
fgordon
senior tag
Compatibility módban is próbáltam természetesen, de nem vezetett sikerre.
Nem néztem még a temp könyvtárat, de sok állomány tömörítetlenül ott van a setup mellett, nem sokat másolhat oda, de köszönöm, ki fogom próbálni.
Nem jut el a hitelesítésig a Power Manager, egyszerűen a telepítés el sem indul, hogy nincs megfelelő operációs rendszer. Pedig megy Vista 32+64 / Win7 32+64, Win8 is. És ott van a 32 bites XP változat, de az sem megy fel a 64 bitesre természetesen.
32 biten valószínű menne. És a "vicc" valamint biztos tudod, hogy a Windows 2003 DE és EE 32 bites változat 64 GB memóriát tud címezni, a standard változat csak 4 GB-ot szokásosan mint a normál XP. Mondjuk ha ezt a nagyobb memória címzést mint patch kiadják az XP-hez, még lassabb lett volna az áttérés bármilyen más MS operációs rendszerre...
-
Xmodule
őstag
Folyamatosan elö jön egy ilyen ciripelö hang valahonnan. Eddig azt hittem hogy a HDD adja ki ezt a hangot de most mar SSD van a gépben és még mindig jön. Ilyen nagyon halk kis ciripelés. Valakinek valami ötlet mi lehet az? Kijelzö talán?
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Borote
addikt
válasz Dhampir #60813 üzenetére
A felhasználói felülettel nekem sok problémám nincs. Kapott egy startmenü alkalmazást, és máris majd' minden úgy működik, mint Win7 alatt. (Muszáj volt hosszabb távon is kipróbálnom, hogy legyen róla véleményem).
Az mondjuk már sokkal idegesítőbb, hogy altatásból felébresztve közvetlenül storahci hibát dob az eventviewerben, ami azzal jár, hogy kb 15 másodpercig nem lehet semmit se kezdeni a géppel, hálózatot sem jelez, majd hirtelen észbe kap. Van, amikor a monitort sem kapcsolja be azonnal... Majd még keresgélhetek a neten, ha lesz időm, hátha valakinek már sikerült ilyen problémát megoldania.
Ja, mindez asztali gépen...
De hogy mondjak pozitívumot is, a Task Manager baromi jó És az ezeréves UltraNav billentyűzetem is használható rajta (manuális drivertelepítés után persze ), csak újraindítás után valamiért nem mindig akar működni, és ki kell húzni + visszadugni a kábelét, hogy működjön rendesen.
Hogy ha nem lennék lusta visszatenni a Win7-t, és lenne időm is rá, akkor megtenném? Nagy valószínűséggel igen... Sok értelmét nem láttam nekije.
-
lapa
veterán
válasz fgordon #60812 üzenetére
ha compatibility módban telepíted?
+ előtte installer elindít de next-et nem nyom, az temp könyvtárba szemetel, azt a könyvtárat megkeres, abban minden exe-re jobb gomb, compatibility mode. utána telepít.
nemtom hitelesítést kivetted a driver telepítése előtt? volt valami pipa rá. de gondolom ezen túl vagy. jó az a 2003 amúgy, megértem ha harcolsz érte. de többet nem tudok mondani, azon kívül hogy (32 biten) én mindent meg tudtam etetni vele, nem hiszem, hogy pont a lenovo hulladéka lenne kivétel (merthogy mindenféle desktop meg egyéb dolgokra használtam én is).
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #60814 üzenetére
Az Ubuntu színkezelése egy kaki. A Silverlight-Pipelight sem működik.
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #60814 üzenetére
Nem gondoltam volna. Annak idején a developer verziót kipróbáltam és nem tűnt ennyire rossznak.
Ez a "Gold" értékelés biztató.
Munkaállomásnak kell a Windows 7.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
fgordon
senior tag
Aki tudja, hogy honnan tudom letölteni a Windows XP x64 / Windows 2003 x64 operációs rendszeren rendesen működő Power Manager alkalmazást, az számomra a legnagyobb (magyar) Thinkpad szakértő lenne!
A Lenovo Power Management Driver 1.67.04.05 telepítve lett, elvileg működik is (mármint jelenleg nem jelez hibát, bár lehet, hogy semmi sem hívja meg), de ez csak az egyik része.
Eljutottam például ide, de kb pont úgy jártam, ahogy ott leírták: a legutóbbi Power Managert nem tudtam feltelepíteni, nem engedte a telepítő (gtu402ww.exe, gtu401ww.exe, mint előző változat), a jóval régebbi ami meg felment, az meg nem működött, nem látta az akkut, és a windows service sem működött megfelelően, nem tudott elindulni.
Viszont láttam működni 64 bites 2008 szerveren a Power Managert, de itt nem ez a kérdés, hanem hogy XP / 2003 64 biten működjön, amire én nem találtam az interneten sem olyat, akinek működött volna.Amire gondoltam, hogy a setup.inx -et visszafejteni például InstallShield Decompiler-rel (ISD, vagy régi nevén SID: Sexy InstallShield Decompiler), majd átírni bizonyos részét, hogy engedje a telepítést. Addig jutottam, hogy első ránézésre nem találtam meg, mit kellene átírni. Itt a 27749 soros forrása a setup.inx-nek. Ha meg is lenne, nincs compile.exe-m, nincs Installshield IDE 6 vagy 7 nekem, amivel újra lehetne a text állományt fordítani inx-nek. Ez is egy út lenne. Csinált ilyet valaki, vagy ismer valaki olyat, aki csinált már ilyet?
Adobe telepítőknél egészen egyszerű elméletben átírni, hogy milyen operációs rendszerre engedje magát feltelepíteni (ahogy utánaolvastam), de itt nem ilyen van.
Simán elindítva a Power Manager állományokat: nem indulnak el. Az is út lenne, hogy registry watcher alkalmazással rögzíteni, hogy mit ír bele a Power Manager mondjuk egy 64 bites Vista, 2008 x64-be telepítéskor / használatkor, és azokat lementeni, benyomni 2003-ba + a megfelelő fájlokat a helyükre rakni. Aki ezt az utóbbit érti, van ideje és van 64 bites Vista / 2008 op rendszere és küldene .reg -et + file listát, hogy mit hova, megköszönném, hogy kiderüljön.
Aki tudja erre a megoldást, hogy működjön a Power Manager 2003 x64-en és megvalósul, annak első körben a nevét arany betűkkel a Thinkpad háttérképére írom és megígérem, hogy 1 hétig úgy fogom használni a gépet, küldök is fotót majd a gépről... De ennél sokkal fontosabb az elismerés, hogy megoldotta azt, amit senki nem tudott...
Tudom, az talán első kérdésetek, hogy mi értelme ennek az egésznek, mi értelme egy 2003 / XP x64-et T500-on... a válasz: kihívás és kíváncsiság...
-
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #60801 üzenetére
Windowsos vonalon valószínűleg a W8 mellett döntök, ha már rákényszerültem a kockázatos váltás miatt.
A kérdés már csak az, hogyan lehet használható desktopot készíteni belőle, minél egyszerűbbet.
Mindenféle Start-menüre hajazó programokról olvastam, de célszerűbbnek tartom valamilyen fapados és külső szoftver telepítését nélkülöző megoldást keresni.
Az Ubuntu Unity-menüje nagyon egyszerű a Windows 8-hoz képest, de sajnos szükségem van a Windowsra is, ezért nem tudok teljes egészében váltani.
Az elmúlt napokban .rpm és .deb csomagkezelésű rendszereket vetettem össze a munka szempontjából legpraktikusabb ablakkezelőket górcső alá véve, különös tekintettel a lassan fejlődő A Razor-qt-re és az LXDE valamint a Cinnamonra.
A Linux-disztribúciók közül openSUSE 13.1, Mageia 4, Ubuntu 12.04.4, Kubuntu 12.04.4, Lubuntu 13.10 került terítékre. Az összes közül számomra eddig az Ubuntu bizonyult a legjobbnak az adott laptop-konfigurációhoz.
Aktuálisan a NAV-os .rpm alapú Abev-ÁNYK szépen feltelepült az openSUSE 13.1-re, a többi disztribúción ezt nem ellenőriztem.
A Silverlight lejátszása is fontos szempont számomra webes médiatartalmak lejátszására és ez a szoftver az Ubuntun ment még régebben Pipelight telepítésével, a Kubuntuban a korábban bevált telepítési sorrend már nem működött.
Felülmúlhatatlan érzés volt, amikor nem kellett kéretlen programoktól tisztogatni és karbantartani az operációs rendszert.
-
Francia91
veterán
válasz Blue Eagle #60802 üzenetére
-
Francia91
veterán
válasz Blue Eagle #60802 üzenetére
Most meglestem a T500-nál, Fn + F7-re nekem csak a Windows-os verziót adja ki, a képen láthatót nem, pedig minden telepítve van, amit a System Update talált
-
Blue Eagle
őstag
Van egy aprócska gondom. Nem eget rengető, de mégis, böki a csőröm. Minden jól megy, de az Fn+F7 kombinációra nálam miért nem jön elő az asztalra a választó ablak, ahol a képet külső kijelzőre tudom kihelyezni, másolni, stb a képet. Funkciójában működik, csak az ablak nem jön elő. Valami ilyennek kéne:
-
Dhampir
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen házat vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- PlayStation 5
- Androidos fejegységek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest