Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Bocsi, ha nem jó helyen kérdezem a következőt, Thinkpad T530 billentyűzetével kapcsolatosan! Az egyik gombom sajnos könnyen leesik, mert alul a fedlap egyik pattintós kis füle letört. Kihez fordulhatnék ez ügyben? -
Blue Eagle
őstag
Hol is található olyan oldal, ahol a Product ID-t megadva kiadja milyen HW összetevők vannak az adott gépben?
-
Blue Eagle
őstag
válasz FoxiestFox #74727 üzenetére
Annyira nem voltam drasztikus. Sőt még reflownak sem nevezném. Készítettem egy speciális pákacsúcsot Solomon forrasztó állomás pákahegye helyére tehető be. Pasztával rátettem a általam készített rézfejet a GPU magra, majd állványról lelógatva a pákát lefelé, de a rézfejet nem rögzítettem a pákában, hogy csak a rézfej csekély súlya nehezedjen a GPU-ra, ne az egész. Lézeres hőfokmérővel csináltam a hőfokmérést a folyamat során, s internetről letölthető hőséma alapján végeztem el. Bár a gyenge páka nem tudta felfűteni a GPU-t 250 fokra, de így is jó lett (egyenlőre). Majd szerzek erősebb pákát, vagy reballingoztatom valahol.
-
Blue Eagle
őstag
Nah, sikerült életre keltenem az ATI-t. Egyenlőre megy.
-
Blue Eagle
őstag
válasz FoxiestFox #74687 üzenetére
Alfának nincs erős GPU-s.
-
Blue Eagle
őstag
válasz FoxiestFox #74687 üzenetére
Nem "itteni", felesleges szerintem tovább folytatni, ez van. Erre törvény nincs, ami most engem megvédene.
-
Blue Eagle
őstag
válasz FoxiestFox #74684 üzenetére
Sajnos ma jött volna a futár, de az eladó elállt a megbeszéltektől, felhívta a futárcéget és lemondta a rendelést. Telefonon többé már nem értem el, a számomat feketelistára tette. Ezért álltam neki mókolni, mert a "nyakamon maradt".
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Előzmény az, hogy megmakkant az ATI GPU BGA kötése (igen erős gyanú). Tegnap én a BIOS-ban beállítottam, hogy kizárólag az induljon, így nem lett kép.
A belső képmeghajtás természetesen jó. De akkor most, hogyan állítsam a belsőre kép nélkül? BIOS resetet csináltam, levettem 1-2 percre a BIOS elemet. Ezután az alapértelmezett Switchable módra állt, ekkor már így is van a boot szakaszig kép, tehát indításkor be tudtam lépni a BIOS-ba úgy, hogy láttam is valamit.
-
Blue Eagle
őstag
válasz FoxiestFox #74630 üzenetére
Köszi! A 2x2 GB az elegendő, nem? Átlagfelhasználásra biztosan.
Más: az LG-Philips 1650×1280 panel az jó?
-
Blue Eagle
őstag
A T500-ban milyen ramok vannak? Gyártó, sebesség.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz Francia91 #74529 üzenetére
Köszi, hogy ennyire segítőkész(ek) vagy(tok), jól esik.
A helyzet az hogy akitől vettem (Miskolcról), probléma nélkül visszaveszi. Pedig nagyon sajnálom, mert küllemre kifogástalan. Semmi kopás, karc, feszes lógásmentes zsanérok. Vagy mit tegyek? Vegyem fel a kapcsolatot akit javasoltál javításra? Mert tényleg sajnálom. Vagy inkább boltoljam vissza?Áh... Most tudtam meg, javítható ugyan, de 20ezer az ára.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
A lényeg, ha ráengedem a system update-t, utánna vége az egésznek. Jobb esetben nincs kép, rosszabban meg kékhalál.
Vagy nem szabadna nekiadni a system update-t? Valami nem jó drájvot tesz fel?[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Oké köszi! Most viszont sokkal súlyosabb a baj. Kettő féle ATI drájvot is próbáltam Win 7 64bit alá, de sajnos nem megy a játék. WOT-tal szoktam játszogatni. A kép szétesik, apró sakktáblás lesz, sőt kékhalál is volt. Lehetséges, hogy videómemória gond? A régi kedvenc Mafia2 esetében ugyanez van. Felraktam a próba kedvéért. Nagy a gyanúm, hogy most bevásároltam.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Miért van az, hogy Win 7 alatt nem bírom rávenni, hogy a fényerő, és a bill. megvilágítás on sreen kijelzése működjön? A hangerő az megy. Vista alatt minden jó volt. Win 7 alatt a Tinkvantage gomb sem csinál semmit.
-
Blue Eagle
őstag
Szeretnék még olyat kérdezni (tudom fárasztó kérdések ), hogy mekkora akkuval adták a T500 notikat anno. Gondolom a sztenderd a 6 cellás. Csak a azon vacillálok ugyebár, hogy mekkorát is vegyek? 6? 9 cellást?
Más: eredetileg a tápegység hálózati (230 V) lengőkábele mekkora hosszóságú? A T61-emhez (használt vétel egy éve) jó hosszút kaptam kb 1,5 m. Ehhez a T500-hoz pedig épphogy 1m lehet. Volex névvel ellátva, cikkszámmal vagy hasonlóval felcímkézve. Ez utóbbi lehet az eredeti?
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Vettem egy csinos T500 a T61 helyett. Kérdéseim tisztelettel:
-itt már nem kell modbios-t alkalmazni az SSD miatt mint a T61 esetében? Alapból Sata2?-3G modemet szeretnék. Honnét, milyet érdemes?
A választ köszi előre is!
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Az 1280-as felbontású 15 collos panel a T500-nál milyen minőség? Érdemes foglalkozni vele? Vagy mindenképp az 1680-as a jobb? -
Blue Eagle
őstag
válasz voyager4.4 #70786 üzenetére
A régi Thinkpaddal köszönőviszonyban sincs az tuti.
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok! A minap elővettem az eredeti, 6 éves, 6 cellás akkut. Ez már csak kb. 30-40 percet tudott amikor elraktam. Most sajnos hibát jelezve már meg sem kezdi a töltést, feszültsége 2,3V. A PM azt írja cseréljem ki. Jó, rendben értem, eltávozott közülünk. De nem hagyott nyugodni a dolog: szétszedtem és manuálisan feltöltöttem a cellákat, szépen ahogy kell, megfelelő töltőárammal. Azzal nincs is gond, rendben befejeztem a töltést, és nagy meglepetésemre, 11.2V nyugalmi feszültség mellett ugyanazt a hibás akku állapotot dobja a PM. Akkuról a gép nem megy, pedig a teljesítmény "ott van" az akkuban. Lehetséges meghibásodott az akkuban lévő védő-szabályzó panel?
-
Blue Eagle
őstag
Köszi, így már elindult nekik, de a ventinek nagyon csúnya hangja van. Azt mondták, hogy megpróbálják kiszedni és "pár csepp varrógépolajjal" megkenni. De én úgy gondolom, hogy ez csak átmeneti, szükségmegoldást képez csak. Lehetséges jobb lenne egy bontott, de még jónak mondható cserepéldány.
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Egy kedves ismerősömnek a T60 Thinkje FAN ERROR-t ír indulásnál és nem lép tovább. Mit lehetne tenni? A venti halhatott be és cserélni kéne? Ha igen és van valakinél egy használható darab, kérem, segítsen ebben!Köszönettel:
BE -
Blue Eagle
őstag
válasz utgyuru #70126 üzenetére
Ezt a töltési metódust szerintem a legtöbb noti tudja csípőből. Vagyis 95% felett nincs töltés, csak akkor ha ezt elérte vagy alá ment kisülés üzemben, ill. önkisüléstől. A li-ion akku nem szereti ha mindig 100%-on, vagyis magas feszültségen van. Én a Power Manager-ben 60 és 85% közé állítottam a töltés kezdete-vége határokat. Nekem sokat van töltőn, ezért.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz Blue Eagle #70076 üzenetére
Jól elvagyok magammal... Ezt is sikerült megoldani. Hát! Nem kispályás! Flash.bat-tal kell visszacsinálni.
[link][ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz Blue Eagle #70075 üzenetére
ModBios-ra rissítettem, csak véletlen az Fn-Ctrl swap verziót flesseltem fel. Most meg nem tudom visszacsinálni. Bármelyikkel próbálom, nem megy. Akkor ez most így marad? Az nincs a readme-be írva, hogy ez bedrótozva marad! Vagy igen?
-
Blue Eagle
őstag
Most meg az Fn és a Ctrl gomb felcserélődött ! Hogyan lehet visszacsinálni?
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz Blue Eagle #70067 üzenetére
Ok, rendben, megoldva! Másik Power manager driver kellett.
-
Blue Eagle
őstag
válasz FoxiestFox #70070 üzenetére
A hangbeállítás megfelelő. Nincs némítva semmi.
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
A Power Manager-ben hiába teszek pipát a Beep when power state changes jelölőnégyzetbe, nem ad hangot ha le/rá csatlakoztatom a tápot. BIOS-kori állapotban jó, csak win alatt nem. Mi a bánatért van ez?[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Köszi néktek a válaszokat és a hasznos gondolatot! Chaser bával már rendezem is a sorokat!
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Szeretnék a T61-be egy HDD keretet. Eredetit lehet találni? Esetleg valakinek nincs eladó?
-
Blue Eagle
őstag
Köszönöm a választ mindannyiotoknak! jövő héten veszek egy SSD-t, aztán majd meglátjuk, de remélem nem lesz gond.120 gigabájtos elég lesz. Kingston HyperX-et gondoltam.
-
Blue Eagle
őstag
T61-be kell vennem SSD-t. Milyet ajánlatok?
-
Blue Eagle
őstag
Épp most próbálom a Rescue and Recovery-t. Teljes rendszer mentést végzek. Háát, kegyetlen lassan csinálja! Legalább két óra kell neki. Ha a visszaállítás is ilyen lassú, akkor az kissé kínos. A Windows saját hasonló szolgáltatásában ugyanez, egy röpke pillanat ehhez képest.
-
Blue Eagle
őstag
válasz Tikakukac #62772 üzenetére
Így van, a sima szó mellé elfelejtettem írni a minden irányban egyenes/sík szót is. Igen, így van értelme a polírozásnak. Ha polírozáson kívül más megmunkálási lehetőségünk nincs, akkor legjobb ha nem nagyon abajgatjuk a felületet, tényleg csak annyit, hogy valamivel simább legyen. Nehogy szemmel nem látható mélyedéseket polírozzunk a felületbe. Én, hogy őszinte legyek csak alkoholos, vagy más oldószeres zsebkendővel szoktam ledörzsölni a felületekről az odaszáradt előző pasztát. A többit inkább az új pasztára bízom. Nincs semmi eszközöm amivel ellenőrizni tudjam a felületek minőségét, így különösebben nem avatkozok bele. De ez az én véleményem.
-
Blue Eagle
őstag
válasz FoxiestFox #62132 üzenetére
(#62133) evo87
Nézegettem őket. Azonos név (márka) és méreten belül is nagy ár eltérések látszódnak. Nyilván valami különbség van. Gondolom sebesség, tartósság terén. Az, hogy ezek SATA3 eszközök, nem gond igaz? Mert elvileg most nekem MOD BIOS-szal SATA2 van. -
Blue Eagle
őstag
-
Blue Eagle
őstag
válasz szlovibuki #61886 üzenetére
Táp nélkül nekem is 20 W körüli a kisütés mértéke úgy ahogy neked is. Rádugva a tápot, akku töltés nélküli üzemben (tehát csak a gépet kell ellátnia a tápnak), a konnektorba helyezett hálózati fogyasztásmérő 30-35 W közötti fogyasztást mér.
-
Blue Eagle
őstag
Azt azért hiányolom, hogy az akku állapotjelző LED nem ad egyértelmű jelzést arról, hogy a töltés befejeződött vagy éppen ellenkezőleg, még folyamatban van. Az Asusnál ha a feltöltés befejeződött zöld fénnyel, ha folyamatban volt a töltés akkor narancs folyamatos fénnyel, ha pedig lemerült a kritikus szint alá, akkor narancs villogó fénnyel adja tudtára a felhasználónak.
Egyebek mellett tisztában vagyok azzal, hogy itt a Thinkpad esetében egy sokkal fejlettebb, precízebb akkutöltési- és kezelési folyamatról van szó. -
Blue Eagle
őstag
válasz FoxiestFox #61809 üzenetére
(#61810) Chaser
KöszI! Meg is néztem. Akkor az enyém ALPS.
-
Blue Eagle
őstag
Miért, a T61 bill. jónak számít a többi között?
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
A BIOS beállításban a Security alatt olyan, hogy Security Chip, az mit takar?
-
Blue Eagle
őstag
Én február 7.-én vettem használt készülék kereskedésből 3 hónap garanciával T61-et. Igaz, nekem ötezerrel drágább volt. Pontos típusa: 6458-Y56.
Ebben is NVIDIA Quadro NVS 140M (128 MB) VGA van. Viszont a Képernyő az Samsung LTN154P2-L05 [15.4" LCD] 1680x1050.
Megvétel után én rögtön újra is pasztáztam. A masinám nagyon szép állapotú, teljesen kopás és sérülésmentes. A billentyűzeten sincs egy mikronnyi kopás sem. Az akku persze már csak 30-40 perces, de Dual CBR fórumtárs 7000 Ft.-ért adott egy 85%-os gyári akkut. A zsanérok lottyannak az igaz, de már úton vannak az újak kedvező áron. Azokat még kicserélem és teljesen szuper az egész. Valóban nem bántam meg. A közeljövőben viszont váltani szeretnék egy T500-ra, a jelenlegi eladása mellett. Lehet, hogy bukni fogok a T61-en, sőt biztos, de aki majd megveszi az nem érezheti majd becsapva magát... -
Blue Eagle
őstag
Mi pontosan ez a ModBIOS? Persze tudom mi az a BIOS... de ez a Mod ez mi? T61-em van. Arra van? Mi történne ha az lenne rajta?
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Ha alvásból felébresztem a T61-et, akkor a desktop visszatérése után legalább 10 mp-ig az USB-és egér használhatatlan, mert az USB eszköz eljátszik egy újracsatlakozási metódust. Csak a tapik működnek ezidáig. Lehet valamit tenni, hogy egyből rendelkezésre álljon ébredés után az USB-és egerem?Mindez persze csak akkor igaz ha az eszközkezelőben a HID kompatibilis egérnél a tulajdonságában, annak energiagazdálkodási fülén kiveszem a pipát "Az eszköz felébresztheti a számítógépet" jelölőnégyzetből.
Ha kiveszem a pipát, akkor szerintetek át lehet hidalni a fenn említett kellemetlen "késést"?
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Egy hülye kérdés: T61 notival tudok nézni HD filmet?
-
Blue Eagle
őstag
válasz Dhampir #61079 üzenetére
Nem lejátszó függő a videó minőség? Milyen lejátszóval nyomattad?
Nem. A Live Mailt, akárcsak a többi Live-os kütyüt ideértve a Live Essential összes elemét, megszüntették arra hivatkozva, hogy súlyos biztonsági rés van benne. A sima windowsos Outlook a Vistában még megvolt, aztán a 7-ből már kivették. Az igazság az, hogy nem tudom milyen irányt képvisel a Posta a 8-ban. De végülis teszi a dolgát...
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz VegyesTamás #60941 üzenetére
Nem. Viszont ha az asszonyt hajtom laposba, akkor dudorodik aztán... még
(#60942) kecsawi : Mit szereztél be az alfából?
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz Dhampir #60931 üzenetére
Ha nem lesznek hálózati gondjaid akkor nem is fogsz többet win 7-re nézni, mert kit érdekel a csilli-villi amikor van egy gyors, biztos rendszered! Nekem is volt (ASUS K55VJ) i3-mal, 8 GB rammal HD4000+nvidia GT635M-vel, de az már a múlté. Kellett a lecsó és most itt ez a T61, ami nekem nagyon megfelel, mert ez a vas mégis csak vas. Bár régi vas, de nem rozsdás annyira.
-
Blue Eagle
őstag
válasz franc0 #60920 üzenetére
Igen, nem érted. Nekem valóban ott a matrica a 6 éves gépemen (nálam van 1 hónapja). Hallelujah! Windows Vista Bu(z)iness. Az is van telepítve, a matrica kulcsával. Ez is rendben, sőt a magam részéről nagyon elégedett vagyok vele, annak ellenére, hogy sosem volt Vistával tartósan dolgom. SP2-vel le a kalappal. Nekem tök okés a cucc.
De mi van azokkal az egyéb laptopos felhasználókkal akik Free DOS-os gépet vesznek? Mert az sem rossz választás! Bizonyos oldalról. Megveszi 35-40 ezerért a 8-at? Vegye, ha van pénze rá! Nincs megtiltva.
(#60914) Crytec210 : Ja! Nem drága az, csak mi vagyunk szegények. Nekem így is úgy is az, én így gondolom!
(#60927) HSM: A windows 8 az érintős irányzatra van a maga Metro felületével. Persze akinek a hagyományos "nem érintős" cucca van, és nyilván ez a gyakortább, annak ott a választható hagyományos interfész. Nincs is ezzel semmi baj. Nagyon jó az egész, fél évig 8-at, 8.1-et használtam egy freedosos Asus masinán. Nagyon jól szerepelt, hamar ráállt a kezem. Ez az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
A T61-ből semmiképp nem lehet kiolvasni a CPU Venti fordulatszámát?
-
-
Blue Eagle
őstag
Van egy aprócska gondom. Nem eget rengető, de mégis, böki a csőröm. Minden jól megy, de az Fn+F7 kombinációra nálam miért nem jön elő az asztalra a választó ablak, ahol a képet külső kijelzőre tudom kihelyezni, másolni, stb a képet. Funkciójában működik, csak az ablak nem jön elő. Valami ilyennek kéne:
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Lenovo ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256 NVMe SSD, type-c +SZLA! +GARANCIA!
- ACER NITRO 5 15.6" FHD 144HZ-INTEL CORE I5 10300H/ GTX1650/ 8GB/ 512GB M.2 SSD
- 1008 Eladó Új 34Hó Garis Legion Slim 5 /16/ 3K /Ryzen 7 8845HS 512/16 RTX 4060 140W Ajándékokkal
- Lenovo LOQ 15AHP9 15,6" RTX 4060 8GB-Ryzen 7 8845HS
- HP Pro x360 Fortis 11 hüvelykes G11-2 in 1-Ultrabook/Tablet-legolcsóbban-garival.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest