Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Infuse 8.1.2, bekerült az AI felskálázás, vajon miért, annyira jól sikerült?
-
nOvOp
senior tag
válasz
Sasi001 #7745 üzenetére
Igen, azt tudom. Csak néhány streamingnél nincs forced felirat és jó lenne csak egy gombnyomásra bekapcsolni, mikor épp egy jelenetnél szükség van rá, majd ki, mikor már nem kell. Sokszor emiatt is használom a tv saját alkalmazásait, ott van a távirányítón dedikált gomb erre. Azért köszi!
-
Sasi001
senior tag
Samsung 77S95D engedélyeztem a QMS-t és tökéletesen működik az ATV-vel.
-
blakey
titán
Mivel az Apple TV sok esetben nem natív felbontáson játssza le az anyagokat, tehát ha 4K-ra van beállítva a felbontás, akkor a lejátszó minden annál alacsonyabb felbontást a "felkonvertál", azaz pl. a 1080p-ból 2160p-t állít elő, ehhez kell az erőforrás, és hozzájón a HDR, Dolby Vision, stb, így már előfordulhat, hogy kevés az erőforrás. Főleg, ha azt az anyagot nem hardveresen, hanem szoftveresen játszaná le.
-
blakey
titán
válasz
tylerddd #7738 üzenetére
AppleTV esetében hol nézhetném meg a telepíthető alkalmazásokat? Mármint hogy elérhető-e rá az, ami nekem kellene. - pl beírod, hogy "Netflix tvOS" és ezt fogod látni:
Tehát az áruházban jelöli, hogy mely rendszereken érhető el.hálózati meghajtóról képes-e lejátszani valamilyen alkalmazással filmeket mókolás nélkül…
- mindezekről szól a topik, le van írva többször, többféle lehetőség, de a mókolás itt telepítést jelent, anélkül semmit nem játszik le -
nOvOp
senior tag
Valahogy nem lehet a távirányítóra dedikálni felirat ki/be kapcsoló gombot? (2022 ATV)
-
tylerddd
veterán
Üdv! A jelenleg kapható AppleTV esetében hol nézhetném meg a telepíthető alkalmazásokat? Mármint hogy elérhető-e rá az, ami nekem kellene. Szükségem lenne streaming szinten a lehető legtöbb alkalmazásra (Max, Disney, RakutenTV, Amazon stb.).
Ezen kívül érdkelene, hogy hálózati meghajtóról képes-e lejátszani valamilyen alkalmazással filmeket mókolás nélkül, VLC vagy bármi hasonló, előfizetést nem igénylő formában. Egyszeri pénzt fizetnék érte, ha csak ilyen van. Köszönöm!
-
blakey
titán
Nem érted. Apple TV+ appról a linkelt topikban van szó. Egy hardveres topikban a felhasználókat kevésbé érdekli az információ, mert nekik az adott hardveren fut az alkalmazás. Szóval, az, hogy neked hiányzott, az nem az Apple TV hardver miatt volt, hanem az Androidos telefonod miatt, ami nem ennek a topiknak a témája.
-
Régebben sokszor csekkoltam, hogy van-e adroidos Apple TV+ app, de eddig nem volt. Most fent van a PlayStore-ban, esetleg valakit érdekelhet...
-
gringoka
aktív tag
Szia!
Nah megjött a másik hdmi kábel , sajnos nem oldotta meg a problémát.
Lehet ezeket downgradelni? Most már biztos vagyok benne , hogy valami a frissítéssel baszódott el!
Tv nem frissült , hdmi kicserélve , mindkettőnél megvolt a gyári visszaállítás , kipróbáltam az összes hdmi portot! -
galaxys80
veterán
A 4k DV vagy HDR-hez meg elég a gen 1-es ATV?
Most, ha én 1080p SDR-e állítom alapból, akkor egy 4K-s film 4k-ban vagy 1080p-ben fog elindulni?
Mert nekem mondjuk nem lenne létszükség, hogy az ATV felskálázza az 1080-at 4K-ra. Főleg, úgy, hogy ezt még a TV is megteszi alapból. -
rekop
senior tag
Megkaptam a választ a support-tól. Azt mondják, az 1.gen ATV 4K-nak kevés a teljesítménye a skálázáshoz. A javaslatuk az lenne, hogy állítsam vissza az ATV-t 1080p videokimemetre, és próbáljam úgy. Úgyhogy jó volt az ötleted, köszönöm, bár ki sem nem próbáltam, mert nem fogom oda-vissza állítgatni 4K-ról, ha éppen egy ilyen 1080p DV tartalmat szeretnék nézni. Szerintük a többi alkalmazással (Vidhub, Senplayer) azért nem akad, mert azok nem támogatják teljes mértékben a DV fájlokat.
-
gringoka
aktív tag
Igen , mindkettőtnél volt gyári visszaállítás , ma veszek egy hdmi kábelt azt még kipróbálom!
-
blakey
titán
-
gringoka
aktív tag
Tisztelt fórumtársak!
Egy lg c1 és egy Apple tv 4k-t (2022) használok , és kb egy hónapja ha bekapcsolom a tv-t és átváltok az apple bemenetre akkor azt írja , hogy nincs jel csak akkor tudom működésre bírni ha ki húzom meg visszadugom a hdmi kábelt utána működik.
Ezt minden bekapcsolásnál el kell játszanom és már nagyon idegesít.
Három évig működött normálisan, nem tudom mi történt ,nem állítottam el semmit.
Nem tudom , hogy ez a tv vagy a médialejátszó hibája , esetleg valakinek volt már hasonló problémája? vagy valakinek valami ötlete?
Szép napot! -
blakey
titán
válasz
nagyatt #7719 üzenetére
…az ATVnek jobb minőségű a hangja mint egy LG web os beépített lejátszójának ?
- Apple TV hangja stabil, megbízható, nem kimagaslóan jó, de nem is rossz. Ahhoz, hogy te ezt érzékeld, nincs más, mint a meghallgatás. A TV belső lejátszója sok korláttal küzd, nem tud minden hangformátumot, és a nem tud, annyit jelent, hogy néma lesz az adott sáv, vagy egyáltalán nem is látja, ebből a szempontból az Apple TV jobb, mert nem lesz néma, valamilyen módon megszólaltatja és nem "bilihangon", hanem élvezhető minőségben. Miért kérdezed, mi lenne vele a célod, zenehallgatás? Milyen alkalmazással? -
nagyatt
tag
Egy ilyen kütyü vásárlása előtt állok és az lenne a kérdésem kinek mi a tapasztalata, hogy az ATVnek jobb minőségű a hangja mint egy LG web os beépített lejátszójának ? Formátumban tudom hogy többet kezel, de ha ezt a faktort nem veszem alapul csak az audió minőségét összehasonlítva.
-
vtechun
veterán
Gyors kérdésem lenne: az Apple TV HD képes lejátszani AVC tartalmat? Mondjuk Plex, vagy Ds videó alkalmazással?
köszi! -
Köszi az infokat
-
blakey
titán
Valószínűleg az adott kodek, konténer és dinamikatartomány okozza mindezt a 2017-es modellen. A megfelelő beállításokat alkalmazva próbálkozz a dinamikatartomány kikapcsolásával, azaz ne engedélyezd a HDR/Dolby Vision-re való váltást. Próbáld meg úgy, hogy a kimenet 1080p SDR, dinamikatartomány és képkockasebesség legyen engedélyezett. A Chroma állítgatása ezen nem fog segíteni, nem HDMI problémád van, hanem lejátszási probléma.
-
rekop
senior tag
válasz
Csabroncka #7710 üzenetére
Sajnos nem segített. Köszönöm azért mindenkinek, aki próbált ötleteket adni.
Support egyelőre nem reagált, ha kapok érdemleges választ vagy megoldást berakom majd ide.
-
Igen, támogatott a PS kontroller is, van rá pár casual játék az App storeban.
MrMacRight - Top 30 Apple TV Console Games -
Van aki játszik appleTv? Milyen 🕹️ ajánlott hozzá? Hallottam, hogy ps4 joy is jó hozzá?
-
galaxys80
veterán
válasz
Csabroncka #7710 üzenetére
Leteszteltem. Nálam nem hozott változást .
-
Imogen Combe
junior tag
Bőven elég. Ezzel az adatsebesség problémát kizártad.
Tartalom egyeztetés:
Dinamikatartomány egyeztetése = Be
Képkockasebesség egyeztetése = Be( Rendszer - Videó és hang - Tartalom egyeztetés )
Ezt is megnézted?
DV anyagoknál nagyon sokat számít!
Ebbe a hibába belefutottam annak idején. -
rekop
senior tag
válasz
Imogen Combe #7703 üzenetére
Lefuttattam 5-6szor a tesztet, nagyjából ugyanezt az eredményt kaptam mindegyik alkalommal:
-
A személyeskedés, beszólogatás ezután szakmai tartalomtól függetlenül törlésre kerül. Utolsó utáni figyelmeztetés.
-
válasz
Imogen Combe #7703 üzenetére
Hááát, aki nem érti, az magyarázza... TÉNY: Cat5E minimum 1 Gbps-ra bőven jó, ha jól van szerelve. Az, hogy ezen kívül mi másban lehet még hiba, többen leírtuk. Sajnos távolról nehéz belenyúlni a dolgokba, ahhoz csak Gyurcsok értett...
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
Multibit #7700 üzenetére
Fantasztikus példa!
2500-as hálón a torrentezés mellett is marad 940 az Apple TV 4K-nak.
Ahogy titeket ismerlek az 1000-es hálón is maradna.Újra megismétlem, Rekop tagtársunk Infuse olvasási sebessége a kérdés.
Ha az már megoldódott, nyugodtan csesztethettek a kedvetekre.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Imogen Combe #7698 üzenetére
Szia. Ott nálad valami probléma lehet. Főleg, hogy, emlitesz lassú reakciót és erre még lassab net sebességed is van. Simán bezavarhat valami.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat a tvOS operációs rendszerrel és a játékokkal újítja meg az eredeti koncepciót.
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Laptop Ultrabook -40% Ultra 7 155H 16GB/1TB 3K OLED 120Hz Intel Arc
- Lenovo Yoga Slim 7 Pro 16ACH6 R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX3050 16" Win10
- Eladó Ubiquiti Unifi USG-3P Gateway Router 2db!
- Eladó Ubiquiti Unifi Cloud Key (UC-CK) Gen1!
- Újszerű, garanciás (2025.10.26) iPad Mini 7 128GB space gray + sage Smart Folio + Apple Pencil Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G4 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 Segotep KNIGHT 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest