Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Érdekesség: MVA panel, mint potenciális kijelző T410-be.
Ha jól értelmeztem a topikot (kissé kopott a némettudásom ), akkor a csatlakozó pinkiosztása elvileg nem kompatibilis, de megoldható átalakítóval. A kijelző adatlapja panelook-on: CMO G141C1-L01.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
SNor
tag
válasz donjohnson #83398 üzenetére
Én pl sokszor elküldöm aludni a gépet, de nem csukom le a kijelzőt. Amúgy nekem is a bekapcsoló gombos megoldás jutott eszembe, mint alternatíva. Most kíváncsiságból megnyomtam a bekapcsoló gombot, de nem csinált semmit. Pedig PM szerint aludnia kéne. Sebaj.
@Tim82: Az adatptive keyboardot nem kukázták már/még? Én elsőre is hátast dobtam mikor megjelent. Az alap koncepció nem volt rossz, mondjuk fizikai gombokkal.
@metal01: Igen ez egy x1 gen3-as billenytűzete, de ahogy nézegetem, az összes '16os gépnek hasonló lesz az kiosztása.
Egyszer úgy meghallgatnám azt aki tervezte ezeket, hogy miért. Még egy rossz hír, szerintem még nem volt.
N
-
Tim82
félisten
Nem tudom, hogy mi a helyzet a 3. generációs X1 Carbonnál, de a kiosztás ugyanolyannak tűnik, mint az elődnél és ott megvolt még az Adaptive Keyboard.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
metal01
őstag
válasz Tikakukac #83393 üzenetére
El sem tudom képzelni, hogy mit lehet kommunikálni az ügyfeleknek ilyen esetben
(#83395) Chaser:
Nekem is volt egy Pana akkum még T400-hoz több száz ciklussal nem sok elhasználódással és bírta rendesen. Most a T420-ban LG akku van, egyelőre nem tűnik az sem rossznak. De a régi jó világnak már vége az tuti. Nem csak akku viszonylatában. Nekem muszáj lapost használni a munkám miatt mert több munkahely között mozgok és muszáj, hogy tápos is legyen a gép. Virtualizáció minden mennyiségben, stb... A céges laposok meg hát nem arról híresek (legalábbis nálunk), hogy táposak lennének
PM-ben hogy oldod meg, hogy csak az akkuszabályzást kezelje? Le lehet valahogy tiltani a default sémákat, hogy csak az akkut tudjam állítgatni?
-
Chaser
legenda
válasz qnadam #83404 üzenetére
Csak 9 cellásom van.
metal01 T500-ból a legdurvább pana akkum 1500 ciklusos volt, 60-70% körül 7-8 éves kor körül / jó hogy szóba jött, valahol még van egy újszerű panám, el ne felejtsem/ Csináltam is róla screent, lehet még itt van valahol a fórumban Van most egy sanyo is 500 feletti ciklussal és kis elhasználódással. Valszeg a rendszergazdi és érthette a dolgát és szépen beállítgatta az akku szabályzást. Konkrétan 510 sanyo akkuból ennyi idősen jóval kisebb ciklussal is max 40% körülieket láttam, pedig már elég sokat teszteltem.
Most egy 510-et nyúzok htpc célra. Amit furcsállok de még nem néztem és most nem is tudom. 8540-et használtam előtte és jóval dinamikusabb volt a hangzás, hangerő is nagyobb volt. Ott HDMI-n ment a hang, hangszóró meg a monitor jackbe. Jelenleg az 510-nél jackbe csatlakozik közvetlen a hangszóró. Lehet impedancia miatt nem a legjobb a hangzás? Most másik monitorom van, nem tudom megnézni. Dokkról meg csak lefagy a gép ha jacket akarok használni rajta.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
s3toraph
senior tag
válasz s3toraph #82024 üzenetére
Sziasztok!
Beszéltük hogy a T420-ban van msata. A kérdésem az volna, hogy ez biztosan 100% alkalmas SSD fogadására is? Vagy elképzelhető hogy van olyan T420 amiben csak GSM modult támogat? Azért kérdezem mert akitöl megvettük a gépet húgomnak (ami egyébként nagyon pöpec kis masina), mondta hogy ő próbált többet is de egyik sem ismerte fel az SSD-t az msata helyen. Megkérem húgomat nézze meg a type-ot, aztán megírom.
Aki használ T420-ban msata SSD-t, és jól működik vele a gép, megírná a pontos "altípust", a type-ot? Ja és a BIOS verzió számot is! Nem szeretnék úgy járni hogy megvesszük bele aztán nem kezeli.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
Oscar
tag
válasz metal01 #83392 üzenetére
Nekem volt MacBook Pro-m, ott az volt az über idegesítő, hogy egyáltalán nem volt szerelhető. Ha valami sérült rajta, akkor vehettél egy új unibody házat mondjuk. Az x220-at most lehet toldozni, foltozni, ez tetszik. A céges laptop nálunk olyan rendszergazdai szigorral van megküldve, hogy a gépelésen és a böngészésen kívül semmire sem használható. Persze mindemellett olyan méretű gépeket vesznek, hogy kedvem sem legyen cipelni őket. Hovatovább dedikáltan Win XP-t telepítenek a vasakra
Asztali nekem nem pálya, csak az ultra hordozható, mert sokat utazom, így saját gépet kell használnom "céges" ügyekre. Szóval, én nem bánnám, ha azért valaki gyártana egy használható, megbízható és strapabíró laptopot.“It's a great game - the pursuit of happiness.”
-
Chaser
legenda
Ilyen az unibody történet Régi TP-k egyik lényege az volt, hogy könnyen lehetett cserélni bármit de maguktól azért nem nagyon repedt el semmilyen burkolati elem. Másrészt ugye az energiát eséskor a műanyag elemek nyelték el, amit még felfogott a rollcage és a kis maradék bánthatta az alkatrészeket csak. Más világ, más funkciót is töltöttek be a táplálékláncban. Jelenlegi felhozatalból Dellt vennék, mac-et csak azért nem mert pofátlan ára van ami nem baj, de garancia idő meg vicc mellé és gyanítom nem is dell NBD szintű. Fujik egyre érdekesebbek viszont. Ez kifejezetten tetszik. Jól össze van rakva, valószínűleg a hűtése is közelít hangtalanhoz. Van backlit billzet, elérhető FHD IPS panellel abból is elvileg egy nagyon jó tech. verzióval. Szervize is rendben van. Ára az kevésbé tetszik de hát na Többi versenyzőnek is hasonló ára van ebben a kategóriában. Bár fujiból is láttam hasonló kategóriás 13"-os gépet, pár éves modell, annak nagyon gagyi műanyag hatása volt és nem tűnt túl strapának. De van olyan modelljük is ami régi TP-k szintjét hozza. Ebből is van 13-as verzió is és kb mindenben megegyezik a 14-essel, csatik számát tekintve és felbontás opciókat is. Elgondolkodtató...ha új gépet kellene vennem esélyes lenne. Legnagyobb 6 cvellás akku 77Wh bele de van optiakku is hozzá. Úgy 100Wh ilyen 14-es gépnél hát nem lehet rossz
szerk: metal01 Majd lövök' egy képet a mostani 510 akkuról
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz s3toraph #83409 üzenetére
Szia!
http://www.mydigitaldiscount.com/msata-ssd-compatability-list.html - ezek szerint igen, támogatott mSATA SSDHa válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
lakkusjj
aktív tag
Szia
Nem értem itt, hogy a kijelző kábel pont a géphez van méretezve, ha még egy átalakítót akarok berakni a meglévő kábel és az új kijelző közé, akkor hogy fog ez elférni anélkül, hogy valami sérülne?
Én lennék a legboldogabb, ha ez a megoldás működne, mert így még pár évig kihúznám t400/t410-zel.
-
Tim82
félisten
válasz lakkusjj #83415 üzenetére
Mint mondtam, a némettudásom kopottas, de majd megpróbálok utánajárni.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az lehet, hogy az X220 (nem USB3-as) bizonyos külső vinyóknak nem szolgáltat elég áramot, így azok elérhetetlenné válnak bizonyos helyzetekben? Egyszerűen másolok valamit, amit majd "nem talál" a Windows egy idő után...
Vagy USB driver gond? Vagy a külső USB-SATA konverter rossz (itt arra gondolok, hogy ha a spórolós laptop vinyó parkoltatja a fejet vagy mittudomén, akkor nem képes feléledni többet...)? Csak ötletelek, de nagyon idegesítő. 100/100-as 7mm-es gyári vinyó, ami az X220-al jött, olcsó ebay SATA-USB átalakítóval. Frissítsek BIOS-t?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz csubuka #83417 üzenetére
7200-as hdd? Azoknál találkoztam olyanokkal amiknek nem volt elég egy port, házakon/kábeleken ezért is van 2 port. Csak usb3 cuccnál láttam 1 portosat, pontosabban ott csak azt, usb3 nyilván több áramot tud leadni.
-
őstag
válasz csubuka #83417 üzenetére
...előző két komment jó, de még +1: Ha 1TB feletti HDD-ről beszélünk, akkor is ajánlott már a 2 USB-s (egyik adatot, másik áramot szolgáltatja) Y csatlakozó.
[link]
Elektronikához nem értek, így azt már nem tudom, hogy egy USB 3.0-ás külső HDD-k csatlakozója nagyobb áramot képes-e "átadni" USB3.0 : USB3.0 csatlakozás során mint USB2.0 : USB2.0 esetén.[ Szerkesztve ]
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Chaser
legenda
válasz Bluesummers #83420 üzenetére
Sztem usb3 port usb2 kábelen nem ad le több áramot, ott már futottam bele olyanba hogy usb2 kábelen a vinyó leállt random, vagy csak fel-fel pörgött, usb3-usb3 verziónál viszont nem volt még gondom egyik hdd-nél sem hiába csak egy porttal csatlakozik.
-
MODERÁTOR
Aki próbálta a Win10-et, kevesebbet megy telepről a gép vagy ugyan annyit?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
csubuka
addikt
válasz Bluesummers #83420 üzenetére
(#83418) stp1dh és (#83419) Chaser:
Köszönöm válaszaitokat. Igen a vinyó lesz a hibás, merthogy 7200-es, nagyétkű, valamint 3.0-ás házban van, ami 2.0-ás csatiba van dugva
Igazán más vinyókkal nem volt a gond, csak furcsálltam, hogy megy, aztán nem megy...
-
vizcsap
tag
Sziasztok!
Van egy 14"-os T60-am és az XGA felbontású kijelzőjét szeretném kicserélni SXGA+ felbontásúra. Ehhez elég szereznem hozzá megfelelő kijelzőt egy másik T60-ból és ki is cserélhetem vagy kell hozzá még kábelt/invertert/stb-t is vennem?
"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
Tim82
félisten
válasz vizcsap #83425 üzenetére
T60-nál már elég a kijelzőt cserélni, nem fog kelleni másik szalagkábel, inverter.
-
Tim82
félisten
válasz qnadam #83429 üzenetére
14" T60-nál akar cserélni, szerintem tisztában van azzal, hogy abban a méretben csak TN panel van.
-
Oscar
tag
Ha a dokkolót szeretném összekötni a monitorral Display Port kábellel, számít a "zsinór" minősége? Milyet érdemes venni? Mert látom, hogy árban meg vakításban (aranyozott stb.) határ a csillagos ég...
“It's a great game - the pursuit of happiness.”
-
Tim82
félisten
válasz vizcsap #83428 üzenetére
Google-ba: "thinkwiki tft display", az első keresési találatot megnyitva a táblázatból ki tudod keresni, milyen lehetőségeid vannak.
-
Tim82
félisten
válasz qnadam #83427 üzenetére
Ezért meg a NEC/Renesas USB 3.0 vezérlő drivere a felelős a német Thinkwiki szerint, megoldásnak downgrade-t javasolnak az 1.0.17-es verzióra. (T420s-ről szóló szócikkben van, de a W520 is ugyanezt a kontrollert, drivert használja.)
-
BobChemistry
őstag
Sziasztok!
Van egy 2009 júniusi vásárlású T400-am aminek a ventije az utóbbi pár hétben egyre hangosabb, ciripel, berezonál, stb. Gondolom csapágyas. Ezzel együtt a CPU hőmérséklet is kicsit megindult felfelé, talán ideje lenne újrapasztázni.
A kérdésem az lenne, hogy hol lehet beszerezni - lehet-e egyáltalán - új ventit, és van itt a fórumon aki ezzel foglalkozik?Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
rgeorge
addikt
-
metal01
őstag
válasz BobChemistry #83437 üzenetére
Pont a napokban vittek el tőlem egy T400 (ATI-s) hűtést...
"ciripel, berezonál,"
Ezzel sokat nem tudsz csinálni. Elvileg (ha olyan típusú a hűtés) szét lehet kapni a ventit és grafitos szilikonzsírral vékonyan megkenni a tengelyt, illetve a perselyt, de hosszú távon szerintem nem megoldás. Inkább E-bayen, vagy aprón egy másikat venni. Az kevesebb görcsöléssel jár.
A pasztázás meg természetesen sokat jelent. Kell is időnként. MX-2, vagy MX-4 paszta mehet neki.
A művelet meg nem bonyolult. HMM, vagy Youtube videók alapján kb. 20 perc, fél óra.
-
vizcsap
tag
Köszönöm a segítséget, így FRU alapján már könnyebb dolgom lesz. Ebay-ről rendelt itt már valaki képernyőt?
(#83429) qnadam: Igen, tisztában vagyok vele, hogy csak TN paneles lesz, de az XGA felbontásról muszáj váltanom.
(#83435) SNor: Nem vagyok egy nagy műszaki zseni, úgyhogy ha hülyeséget kérdezek akkor mea culpa. Szóval a CCFL fénycső a kijelzőbe van beszerelve és nem lehet cserélni, vagy abból is lehet utólag venni újat?
"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
Tim82
félisten
-
Micuir_M
tag
Sziasztok!
Van egy Thinkpad X230i-m.
3 éves, az akksija már csak 3/4 órát bírt vettem hozzá egy utángyártott, 6600mAh-s akkut.
Csakhogy nem hajlandó tölteni.
Mit tehetnék, hogy töltse? A Power Managert már letöröltem, de nem használt.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=micuir_m
-
Tim82
félisten
válasz tototos #83351 üzenetére
Elvileg a roll cage-ből kell valamennyit lereszelni.
T420/T430 IPS FHD Mod - szerelési útmutató képekkel. Ahogy nézem, gyakorlatilag kukázni kell az eredeti LVDS kábelt, helyette lesz az átalakító rácsatlakoztatva az alaplap LVDS csatlakozójára + egy eDP kábel.
-
-
Tim82
félisten
válasz azbest #83449 üzenetére
A "képregényben" T420 van, elképzelhető, hogy T430-cal még csak le sem kell reszelni a roll cage-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest