Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
doser0717
aktív tag
Szerintem pont ugyanazon vajúdunk, lehet ugyanazokat a gépeket nézzük/néztük.
3 éves DELL 7480-am van azt cserélném, előtte P52-es Thinkpad-om volt de csak fél évig (előtte meg Precision M6600 6 évig). Feleségemnek 8 éve a 3. céges TP, Ő nagyon szereti én meg látom a minőségét, hogy jó. Így DELL cserénél ezek a konkrét gépek amiket néztem mivel DELL-nél csak a 7420 jöhetne szóba, de az ritka és horror az ára...
Igazából ezeket néztem: a 3 T14s, mind AMD Ryzen 7 Pro 4750U, [link] [link] [link] és az olcsóbb HP alternatíva [link] ami pont ugyanazt tudja csak olcsóbb cserébe HP.
+ van Németországban egy Thinkpad 'Campus' kiadás, T14 (32GB/1TB SSD) ami még érdekes lehet, bár az azért drágább 100eFt-al kb, mint a legdrágább itthoni aprós T14s.
Csak én valamelyiket megveszem most.FK8, Valoriani Baby 75
-
Tikakukac
titán
válasz fattyu #113047 üzenetére
Delles is eldobta elég rendesen, de nagyon sokáig az volt, hogy a Getroban ott volt a cucc, volt, hogy mentem 2 megállót a vilivel és én magam hoztam el a cuccokat és már aznap ment a teló, hogy jöhetnek a gépért.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Fifi
őstag
válasz doser0717 #113044 üzenetére
Én nemrég összeírtam magamnak pont ezen két gép előnyeit, hátrányait magamnak.
És maradt a dokkolóban a T430s azóta is, elment a pénz máshova. -
fattyu
veterán
válasz Tikakukac #113045 üzenetére
nekem sem fogta a fejem nagyon sokáig. Importőrrel resellerrel ment a tárgyalás sokat hogy de basszus a köszönjük a bejelentést alkatrészt megrendeltük ezen mi az NBD?
de nem. 24 órán belül megkezdi a hiba elhárítást.
nem 24 órán belül visszaadja a működő gépet.
csak tényleg nem kicsi csalódás volt.
4th genig delles cégnél voltam ott tényleg ez volt. ha fedlap ha keret ha alaplap. másnap ott volt.
majd jött a lenovós/hps cég és ott szembesültem ezzel.
de állítólag már a dell sem csinálja ezt.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Tikakukac
titán
válasz doser0717 #113044 üzenetére
Nem tenném, hacsak nem pici a felár, akkor ez elengedhetős.
Ah, igen, a jó kis HP. Én burkolatban és küllenben jobban csipázom őket, maga a hardver összerakásában is, oktatni lehetne a HP legtöbb gépének gyomrát a többiekkel szemben. Sajnos igen, a support az a rész, amiért nem szerettem soha, pedig voltam én úgy thinkpad meg hp boi is a cégnél, hogy ültem a Dell márkaszervizben Meg kijelzőben is csaptak már pár pofont, ahogy nézem a te géped alap IPS panelje is tud 220 nitet. Na elmentek ti a kukiba.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
doser0717
aktív tag
válasz Tikakukac #113042 üzenetére
Tehát ha nem okoz gondot személyesen bevinnem a gépet a közeli szervizbe akkor különösen nagy előnye nincs az Onsite-nak, tehát vételnél ne ez legyen a legfőbb szempont? (nem üzleti célú hanem otthoni felhasználás)
Ha van HP tapasztalatod, akkor esetleg azt meg tudod mondani (ha megengedi ennek a topiknak a felülete), hogy az Elitebook 845 G7 minőségben/support területén hogy viszonyul egy T14-es TP-hez a ugyanaz a konfig 99%-ban?
FK8, Valoriani Baby 75
-
fattyu
veterán
válasz Tikakukac #113042 üzenetére
lenovo NBD gari sem azt jelenti hogy egy alaplapcserés géphez másnap jön az emberrel a csere lappal sajnos.
Főleg nem a mostani ellátási lánc szituban.
NBD azt jelenti 24 órán belül megkezdik a hiba javítását. értsd megrendeli az alkatrészt. majd 3 hét mulva jön és szerel.DELL annó tényleg ezt jelentette még, hogy reggeli bejelentésre délután ott volt BÁRMIVEL a szerelő.
Lenovónál ez nincs.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Tikakukac
titán
válasz doser0717 #113041 üzenetére
Az NBD és az Onsite az 2 külön buli. Dellnél azért volt ez egyszerű, mert a CHS jellemzően pippantotta is be mindkettőt, ergo ott tényleg kiment a Human másnapra javítani.
A nem NBD-s gépek 1 héttel futottak.
A sima garosok 2-3-4, attól függően mennyire sikerült ritka gépbe futni.TP-t sem keveset garoztam át, de ott nem dolgoztam, jellemzően ahogy a HP-kat is, nem NBD garis, de onsite cuccokat 1 hétre sacckb bírtak vállalni, ha kinti volt a gép és bármi nem volt tiszta akkor volt az 2-3 hét, mert ugye itt az alkatrészeket el kell tudni számolni valahogy.
Onsite alkatrész-ellátásba nem kéne szóljon, de már lassan 2 éve kiestem a belsőbb körből.
-
doser0717
aktív tag
Köszönöm!
Nem magyar piacra szánt T/Ts/P 3 év garis gépek esetében milyen hátrányok érhetnek gari szempontból?
Valamint Onsite garancia: Dell-nél volt ilyen gépem, jó fícsör. De ha adott géphez nem jár Onsite csak sima depot gari, attól még az ugyanolyan gyors ha személyesen beviszem?
Pontos példa: Törökbálinton lakok, pár km a C+ szerviz ami hivatalos Thinkpad szerviz.
- ha Onsite a gari akkor kijönnek házhoz és előttem megjavítják a nappaliban, azonnal.
- ha NEM Onsite a gari, de nem sz.rakodok csomagküldéssel hanem autózok 2km-t és beviszem személyesen, akkor ugyanúgy azonnal 'előttem' (nyilván hátul a szervizben) nekiállnak javítani és megvárhatom a váróban (mint ha Onsite esetén az én nappaliban csinálná), vagy akkor csak "jól van, 4 nap múlva jöjjön vissza"?
Tehát az Onsite 'csak' annyi, hogy kijönnek házhoz, vagy azon túl ilyen mód az 'ellátás' is jelentősen gyorsabb?FK8, Valoriani Baby 75
-
doser0717
aktív tag
Sziasztok!
Az új T14s [link] forrasztott RAM-os gépeken lehet RAM-ot bővíteni? Van ahol azt olvasom, hogy nem, van ahol meg leírásban látom, hogy "16GB forrasztott + 16GB amit még beleraktak".
Kicsit analfabéta vagyok, de szeretném megérteni.Vagy ez úgy működik, hogy ami 8/16GB-s alaplapra forrasztott azt nem lehet nagyobbra bővíteni (tehát egy 8-ast 16-osra cseréni), de arra van lehetőség, hogy egy plusz RAM-ot belerakva bővíthető? (tehát a forrasztott 8-as mondjuk +8/16-al össz 16/24-re, vagy egy forrasztott 16GB-s egy +8/16-ossal 24/32-re?)
FK8, Valoriani Baby 75
-
havri1
félisten
-
félisten
-
havri1
félisten
Volt tegnap kis időm foglalkozni a kikapcsolós w520-al. Újrapasztáztam, de nem az lesz a baj. 68 foknál kapcsolt le..forró az egész borda, szerintem tökéletesen átadja a hőt. AIDA alatt akkor kapcsol le, amint a GPU-t is ráküldöm. Szerintem az fosta el magát.
Le lehet tiltani a dedikált gpu-t, és csak az intelt használni valahogy? Kipróbálnám úgy is.
havri
-
rgeorge
addikt
válasz zsolti75 #113019 üzenetére
Újratelepített Windows 10, tegnap is, ma is lefutott a kalibráció, gond nélkül. Minden a legfrissebb, lehet, hogy javították a hibát, amit Te tapasztaltál.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Gondwana
addikt
válasz Csabcy #113030 üzenetére
Transcend MTS400-at, pár hete még jóval olcsóbb volt a 128GB, a 256-os már akkor is heroináron ment. Az MLC-ből nem szoktam engedni.
Szerk: kompromisszumosnak keress MTS430-at 2242 méretben, a 410 felejtős.[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
félisten
-
Gondwana
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz Csabcy #113023 üzenetére
Előző héten ment le róla a csevegés, nem újdonság, az internet is ontja magából a találatot erre, azt hiszem bátran mehet a T470/T570 is az E7440 mellé, amiknél úgy repkedtek az alaplapok a nem látható meghajtók miatt, mintha nem lett volna holnap.
Vannak komplex írások, CMOS elemek cseréjétől kezdve random BIOS állítgatásokig, kábelekig stb. De sajnos itt is legtöbbször nem ennyi a kifutás. Részemről mehet a T470 is a T440 mellé.
-
Csabcy
tag
Sziasztok!
Van egy T470-em, ami rakoncátlankodik, időnként, főleg újraindítás után nem látja a gép az NVMe SSD-t, ilyenkor a bios sem látja, majd pihen 10-20 percet, és akkor megint látja és működik. Menet közben még sosem fordult elő, hogy eltűnt volna az SSD, mindig csak újraindításkor. kábelt, csatlakozást megnéztem, nem láttam hibát, win10 újratelepítés megvolt, a lenovo driverek nélkül, és azzal is csinálja. Az SSD a gyári Micron 2200S NVMe 256 GB. Esetleg találkozott valaki már hasonló problémával? Hol keresem a hibát? Köszönöm.
Üdv:
Csabcy -
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Van egy t470p-m, és az a problémám, hogy a kikapcsoló gombra bekapcsolt állapotban nem reagál. A windows beállításokban (vezérlőpult, energiagazdálkodási lehetőségek, fő kapcsolók funkciójának beállítása) állítgattam, de nem hozott semmilyen változást. Ha lehajtom, elmegy alvó módba, ergo van alvó mód. A gomb is működik, azzal kapcsolom be a gépet.Másik kérdésem, hogy hol tudnék hozzá magyar billentyűzetet venni?
Itt hw aprón nem találtam. A sima t470-é nem jó hozzá (ott nem a touchpadhoz, hanem a billentyűzethez csatlakoznak a pöcökegér gombjai). 20ezer ft-ból szeretném megoldani, ha lehet (ahogy láttam kb ennyibe kerül egy billentyűzet itt aprón)[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
MrSealRD
veterán
válasz rgeorge #113014 üzenetére
Grat! Bár én FHD-n megálltam a többi stim... Azóta sem bántam meg.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
rgeorge
addikt
válasz zsolti75 #113019 üzenetére
Ja hogy úgy. Én előtelepítve kaptam, egy kalibrálást már futtattam gond nélkül. Újratelepítés után majd megnézem megint.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
zsolti75
senior tag
-
rgeorge
addikt
válasz zsolti75 #113017 üzenetére
A Pantone programja elkészíti az icm profilt W520-on, és be is állítja, de újraindítás után nem az lesz a beállított icm profil. Ezt teszi meg a segédprogram. Annyi, hogy minden kalibrálás után a segédprogramban is be kell állítani az új profilt.
-
rgeorge
addikt
válasz zsolti75 #113015 üzenetére
A Pantone menni fog, ha a W520-al is ment Windows 10 alatt. Annyi, hogy egy programmal kell helyreállítani a mentett profilt, mert azt tényleg elállítja a Windows. De ez független a Pantone-tól.
-
zsolti75
senior tag
válasz rgeorge #113014 üzenetére
Grat hozzá, az egyik kedvenc gépem, az egyik legjobb kijelzővel.
A Pantone úgy sem fog működni újjabb winfosokkal sajnos, ill regedit-es trükközéssel működésre bírható.
Szerelhetőséggel semmi gond, hacsak nem cserélték utángyártottra a házat (mégis csak 4 éves gép), persze érteni kell hozzá, de ez még 100x szétszedhető és nem törik hullik szét. -
rgeorge
addikt
válasz rgeorge #112827 üzenetére
Ma kézhez kaptam a P51-et, 4K, 7820HQ, szép állapot. Egyelőre rövid ismerkedés van csak, mert a munka mellett nem jut többre idő. Annyi látszik, hogy a kijelző (AUO B156ZAN02.1) elég pofás (van saját kalibráló is), PWM mentes. Meg annyi is, hogy a szerelhetősége már messze van a korábbiaktól, az alsó borítást már feszegetni kell a leszedéshez.
-
félisten
-
Gondwana
addikt
válasz Pöttön #113008 üzenetére
Én meg örültem, mint majom a farkának, hogy sikerült egy 2560x1440-es T480-at levadásznom. (Azóta se láttam hasonlót hirdetve, volt egy X1 Carbon LAN nélkül, ami a jobb hűtés ellenére se begyere nálam) Nem vagyunk egyformák.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tikakukac
titán
válasz Pöttön #113010 üzenetére
Az a baj te csak abban gondolkozol, hogy felbontást állítasz, ami nyilván kretén képminőséget ad.
Gondolkozz abban, hogy egy 4K panel 4 pixelből rakja ki neked az FHD 1 pixelét, ergo skálázással vagy több tartalmat kapsz vagy olyan képminőség javító algoritmusokat tudsz futtatni, amitől állkapcsod leesik.
Asztaliban a 32"-ra van 2K-m, ez natív, irodában egy 24" meg 22" utóbbi élére forgatva, abból első natív, másik 125%, laptop 14" FHD az is 125%. Tehát nem felbontást állítgatunk, mert egyszerűen kifogysz a helyből, hanem tartalmat méretezel.
-
Pöttön
őstag
válasz Tikakukac #113009 üzenetére
Hát minden nézőpont kérdése.
Szerintem meg nincs sz@r felbontás, csak rossz képátló-felbontás párosítás.
14"-on a 720p 104,9ppi, ami full jó pixel sűrűség, tehát ehhez a képátlóhoz teljesen jó felbontás.
Ez kb olyan mint a FullHD 22"-on.
Viszont 14"-on a full hd 157 ppi, ami szerintem brutál sok, és felesleges.
És minden megjelenítő a natív felbontásán adja a legjobb képminőséget, ezért kvázi teljesítmény pazarló is. Persze nem kötelező a full hd panelen full hd felbontáson futtatni az adott alkalmazást, de hát ha minden más felbontáson okádékul fog kinézni, akkor ugyan ott vagyok ahol a part szakad.De javíts ki, ha tévedek.
A weblapoknál meg ami netán nem férne el így, azt nem scroll-oznám, hanem ctrl+ egér görgő. (De ilyenbe én még nem futottam bele)[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Tikakukac
titán
válasz Pöttön #113008 üzenetére
Nem a sz@r felbontás a megoldás arra ha nem a hardverhez passzoló alkalmazást akarunk futtatni
Utána meg mikor weboldalakat is scrollozol oldalra elkap az ideggörcs.Rossz az egész megközelítésed, a rendes skálázással kapsz elég helyet és megfelelő képminőséget is.
-
Pöttön
őstag
válasz Tim82 #113007 üzenetére
Köszönöm!
Valószínűleg bele fogok vágni majd a modosításba.
A gyári tn-el nem vagyok kibékülve.
Bár megmondom őszintén 14"-ra már a hd+ felbontást is feleslegesnek tartom.
Hát még a FullHD-t... Én minden alkalmazást-játékot 720p-ben futtatok, ami a nagyobb natív felbentás miatt homályos, tesómnak van egy 720p-s 15,6-os Toshiba laposa kategóriákkal jobban néznek ki rajta a játékok. 14"-os 720p-s Ips panel gondolom nem létezik?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Tim82
félisten
válasz Pöttön #113005 üzenetére
Mindkettő megoldás működik, az alaplapos javasoltabb. Most tableten vagyok, nehézkes lenne erre képeket is keresgélnem, de redditen van rá fényképes példa.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Pöttön
őstag
-
simonjoe
őstag
-
simonjoe
őstag
válasz Pöttön #112999 üzenetére
11993-ban ott a link az átalakítóhoz. Ezek a kijelzők jók hozzá:
Support LCD model:
AUO B140HAN01.0 B140HAN01.1 B140HAN01.2 B140HAN01.3
LG LP140WF1-SPB1 LP140WF1-SPV1 LP140WF1-SPK1
SAMSUNG LTN140HL02-B01
BOE : NV140fhm-n41
Innolux : N140HCA-EAC
Az elektronika 10 körül, a kijelzők 30-tól, de van akár 90eHUF-ért is.
#112998S_x96x_S:
THX!, nem kell AMD-s gép, azoknak a hűtésükkel mindig baj volt.Joe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- Politika
- Android szakmai topik
- Witcher topik
- Nikon DSLR topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- További aktív témák...
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Lenovo gépek,X240,X250,X1Carbon
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, 27% áfás
- HP LAPTOP, I3-1125G4 , 8GB ram , 240GB M.2 ssd , Windows 11 pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest