Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
T490 esetében, ha rádugom töltőre vagy lehúzom töltőről a masinát, akkor pár másodpercre elsötétül a képernyő. Ezt lehet állítani valahol, hogy ne csinálja? Régen is csinálta, utána egy frissítést követően nem, majd nemrég egy újabb frissítés óta ismét tapasztalom. Vagy ez feature és időnként változik, hogy kell-e a felhasználónak vagy sem? Win 10 van a gépen, nem tudom számít-e.
-
őstag
Sziasztok!
Thinkapd laptopoknál, ha csak sorozatszámom van, az alapján hogyan tudom megnézni milyen alkatrészeket tartalmaz a gép? Vásárlás előtt vagyok és a processzor típusára vagyok kíváncsi. Dell support oldalán meg lehet nézni ezeket, lenovonál nem tudom hol keressem.
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
arcsin
senior tag
Sziasztok! X250, i7, uptodate win 10-zel. Mostanában azt csinálja hogy a pöcökegér gombjai közül is a középsö felmondja a szolgálatot. Arra van beállitva hogy úgy mukodjon mint egy egér középsö gombja, de nem csinál semmit ha pld linkre kattintok a böngészöben. Ha a beállításokban megnézem akkor jól van konfigolva, csak nem müködik. Ha leokézom utána jól muködik. kb minden ujrainditásnál elromlik . Van erre valami hosszútávú megoldás?
-
S_x96x_S
addikt
válasz z123456789 #115693 üzenetére
> , hogy minden laptop clam.
> Miért kell ezt külön kiemelni egyes típusoknál?nem minden laptop, csak a "tradicionális" laptopok.
és szerintem a praktikusság miatt emelik ki.A boltok - sokszor öntörvényűen lehagynak valamit
a termék nevéből, vagy csak úgy tudatlanul röviditenek ...
és így ezzel a "CLAM" szóval egyértelmű,
hogy nem arról van szó,
hogy egy lemaradt "YOGA" vagy "Detachable" szó hiányzik!Ez a Lenovo felé történő megrendeléseknél is praktikus, mert ha rendel nek 1000 db Thinkpad X13 -at .. akkor egyértelmű, hogy melyiket kéri.
( Clam vs. Yoga ) főleg akkor ha ezeket csak rendelésre gyártják,
szóval praktikusság.amúgy :
ThinkPad X12 Detachable == Táblagép. Laptop. Rajztábla.
"A szokványos táblagépeknél nagyobb teljesítményű, a laptopoknál mégis kevésbé ormótlan 12,3 colos ThinkPad X12 leválasztható táblagépekben akár a legújabb Intel® processzorok dolgoznak "Mottó: "A verseny jó!"
-
z123456789
addikt
-
Apollyon
Korrektor
válasz z123456789 #115687 üzenetére
Az Intel vs AMD háború még minidg zajlik? Mármint vannak akik ezt preferálják, és vannak akik a másikat. Bevallom sosem olvastam utána, hogy melyik jobb a másiknál. Ez manapság már nem olyan, minthogy Adidas, vagy Nike?
Remélhetőleg sosem lesz vége, mert akkor lesz verseny és fejlődés.
Jelen pillanatban amúgy az AMD a jobb, mivel ugyanazt a teljesítményt kevesebb energiából megoldja. Ami elég kritikus laptop terén akkumulátoros üzemidő szempontjából, ha ez fontos persze.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
S_x96x_S
addikt
-
Tim82
félisten
válasz z123456789 #115689 üzenetére
Már csak azt nem találom, hogy a Clam mit jelent?
Kb. annyit, hogy nem a "Yoga", kihajtható kijelzős változat.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
z123456789
addikt
válasz S_x96x_S #115688 üzenetére
Nem, azt hiszem az nem szempont.
Írod, hogy az L széria mit is jelent, ennek ellenére, én azt hiszem a mi takarónk csak addig fog érni.
Érdekes ez az akku időtartamos teszt, meggyőző.
Azt hiszem ezek alapján rá fog esni a választás:
LENOVO THINKPAD L13 CLAM G2, 13,3" FHD, AMD RYZEN 5 PRO 5650U (6C, 2.3GHZ), 16GB, 512GB SSD, WIN10 PRO
Már csak azt nem találom, hogy a Clam mit jelent? -
S_x96x_S
addikt
válasz z123456789 #115687 üzenetére
- Ha a Thunderbolt kapcsolat fontos, akkor -> INTEL 11gen
- Ha a CPU teljesítmény és az erős Grafika, akkor -> AMD 5xxxx
- És legyen 16 GB-os a memória.( 8Gb egy új gépnél már nem elég )én meg szoktam nézni a cpu-k passmarkját
ami ad egy relativ rangsort ( ~ Average CPU Mark )
és akkor ez alapján már meg is van a rangsor:
Intel Core i5-10310U (4C) 6658
INTEL CORE I5-1135G7(4C) : 10108
RYZEN 5 PRO 5650U (6C) : 15373
RYZEN 7 PRO 5850U (8C) : 17631
aminek a passmarkja nem > 10000 olyat nem vennék.
vagyis a 4 magos i5-10310U -t én kihuznám a listáról.vagyis a listán marad :
- Intel I5-1135G7(4C)
- Ryzen 5 5650U (6C)
- Ryzen 7 5850U (8C)> Az Intel vs AMD háború még minidg zajlik?
> Mármint vannak akik ezt preferálják, és vannak akik a másikat.ez csak azoknak számít akiknek fontos a cpu és grafika.
pillanatnyilag az AMD áll egy picit jobban.
persze meg kell nézni az árakat.> Az L13 az mit jelent?
az az olcsóbb "gazdaságos" kivitel
féluton az "X13" és a ~fapados kisvállalati "E13" között."ThinkPad L Series laptops are built for business, but with an added focus on economy and value. They're also among Lenovo's "greenest" laptops to date, designed for low energy consumption and built with more post-recycled material than earlier systems."
https://www.lenovo.com/us/en/faqs/laptop-faqs/best-thinkpad-for-you/Érdemes a tesztekre rákeresni ..
az AMD-s verziónak egy picivel több pontot adtak.
jó böngészést .. :-)notebookcheck: Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 ( Intel Tiger Lake , Intel Core i5-1135G7 )
notebookcheck: Lenovo ThinkPad L13 Gen2- ProcessorAMD Ryzen 5 PRO 5650U
> viszonylag sokat bírjon akksiról.keresd meg az AMD-s tesztben a "Battery Runtime" -os részt.
Az AMD -s jóval többet bír ... ( +30% .. +50% )// megjegyzés : én az AMD-set választanám .
[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
z123456789
addikt
válasz S_x96x_S #115672 üzenetére
Óh de szomrú. Jó lett volna ha minél kisebb. Na mindegy. Végülis a 13-as is már kisebb lesz, mint a mostani 14".
Az Intel vs AMD háború még minidg zajlik? Mármint vannak akik ezt preferálják, és vannak akik a másikat. Bevallom sosem olvastam utána, hogy melyik jobb a másiknál. Ez manapság már nem olyan, minthogy Adidas, vagy Nike?
Jó, OK, látom, most már talán tudom kicsit konkretizáltatni a dolgokat. Szóval az X13 az a jelenlegi legújabb verzió, ugye? Az L13 az mit jelent? Némileg meg van kötve a kezem, hogy honnan rendelhetek, meg gondolom az ár is számít majd. Nem hiszem, hogy tudunk várni, úgyhogy most kell döntenem. Nincsenek hatalmas igényeim, illetve a munkámhoz ami kell egy notebooktól, az az, hogy stabilan tudjon működni, és viszonylag sokat bírjon akksiról.
Szóval ha kérhetem a segítséget úgy, hogy közelítsük meg a T450 felől a dolgot, akkor pl egy
LENOVO THINKPAD L13, 13,3" FHD, INTEL CORE I5-10310U (4C, 4.4GHZ), 16GB, 256GB SSD, WIN10 PRO
vagy egy
LENOVO THINKPAD L13 G2, 13,3" FHD, INTEL CORE I5-1135G7 (4C, 4.2GHZ), 8GB, 256GB SSD, WIN10 PRO
megnevezésű (konkrétan ami a linken található) masina előrelépés lenne gondolom, nem? Érdemesebb a G2 változatot megcélozni? Vagy nem ad érdemben nagy előrelépést.
Elnézést, ha hülyeségeket kérdezek, de rám lett bízva a választás, bizonyos keretek közé szorítva, tehát igyekszem a legjobbat kihozni...magamnak.
Köszönöm előre is a választ.
#115671tboldi
Pedig rendesen fel van matricázva. Csak egyszer kell találkoznunk, úgy, hogy azzal vagyok, utána kiszúrja a szemedet mindenhol. Ah, micsoda olasz vonal?! Rábeszélted, mi? Így egy kicsit vígasztal, hogy nem lett Ducatid.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz donjohnson #115676 üzenetére
90-es. Azt már megoldottam, mert a 60-as kevés volt.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz Ed_007 #115680 üzenetére
> Megnéztem a Z-k oldalát ...
> Tényleg, csak lakkozott körmű cicababáknak meg konzumidiótáknak
> kínálják már a Thinkpad-okat is???:-)
ez már régóta így van - piaci kényszer
és a Lenovó is követi a divatot.Nem véletlen, hogy kétféle kivitel is lesz:
Bronze with Black Vegan Leather
Arctic Grey Aluminumamúgy Thinkpad Z -t a lenovo egy új fiatalos (z generációs )
exkluzív AMD-s márkának szánja.
"The new Lenovo ThinkPad Z13 defines progressive mobility. Thin
and ultralight at under 1.3kg, this 13” work-from-anywhere (WFA)
powerhouse boasts the coveted combination of an AMD Ryzen ™
7 PRO 6860Z processor with integrated Radeon ™ 600M Graphics.
Combined with an unexpected, iconic craft design using recycled
materials, the ThinkPad Z13 breaks commercial convention while
meeting enterprise requirements.
Delivering an elevated user experience, this go-anywhere high-
performing beauty is engineered with an incredible FHD RGB+IR
dual camera—including the new e-shutter for the camera, an edge-
to-edge keyboard shaped to fit the natural finger curve, Haptic
ForcePad, and customizable TrackPoint buttons. Plus, with an
ultraslim 4mm bezel design, the Z13 provides the highest screen-to-
body ratio of any ThinkPad. Ever."nem sok portja van. ( z13 datasheet pdf )
INPUT/OUTPUT PORTS
- 2x USB-C (USB4)
- Audio Jack
és
AMD Ryzen ™ 7 6860Z processor with PRO technologies
Up to 15 hours* (50WHr)A Z16-ban már ( z16 gen1 datasheet pdf )
INPUT/OUTPUT PORTS
- 3x USB-C (USB4)
- Audio Jack
- Full size SD card
- Kensington Lock
és
AMD Ryzen ™ 9 6950H processor with PRO technologies
Discrete AMD Radeon ™ RX6500M Graphics with
SmartShift technology
+Up to 12 hours* (70WHr)
de hátha majd a Gen3 ebből is jobb lesz.
----------emellett megmarad a többi széria is (X,T,P,L,E,..)
de azok is még inkább konzumeresednek a jövőbenszerintem még pár év
és rendelhetünk gyárilag is rózsaszínű T-s thinkpad-et
képzeld el, hogy a céges Thinkpad-beszerzéseket már eleve a
cég logójának színével szállítják majd.
- OTP : zöld
- T csoport: pink
- Vodafone: vörös
- ...[ Szerkesztve ]
-
Ed_007
aktív tag
válasz azbest #115666 üzenetére
Lehet, hogy van rá megoldás, csak én vagyok láma és nem találom: ha kiterjesztett asztallal (kiegészítő képernyővel) használom a W-t, és a külső monitoron levő ablakban megnyitok egy további ablakot, akkor az számos szoftverben (pl. 7zip-ben) rendre a laptop képernyőjén jelenik meg, és húzhatom át a nagymonitorra.
Be lehet valahogyan állítani, hogy az ilyen "felugró" / kiegészítő ablakok azon a képernyőn jelenjenek meg, amelyiken kezdeményeztük a megnyitásukat?
-
Ed_007
aktív tag
válasz S_x96x_S #115672 üzenetére
Megnéztem a Z-k oldalát - hát... siralmas, ahogy pörgeti a bemutató video a nyálcsorgatónak gondolt képeit, de egy olyan kép sincsen sem a videóban, sem a Z oldalán, amelyik EGYBEN mutatja a gépet, úgy, hogy lehet látni a billentyűzetet, a portokat stb. Tényleg, csak lakkozott körmű cicababáknak meg konzumidiótáknak kínálják már a Thinkpad-okat is???
Az meg nem is vicc, hanem siralmas, hogy a legmagasabbra konfigurált, közel 9 ezer dolláros (!) P15-ben is 720p-s kamera (!!) van, és a kameratakaró csak opcionális (!!!).
Menjenek a
p... meleg és árnyékos helyre, hogy még magas áron sem tudnak normális gépet készíteni.Az is könnyfakasztó, hogy a numerikus blokk nélküli gépek csak 32 GB-is konfigurálhatóak. Nekem nagyon ritkán lenne hasznos a numerikus blokk, viszont a nem szimmetrikus (képernyő középvonalától eltolt) billentyűzet folyamatosan zavarna, éa a 32 GB feletti memóriát is értékelném.
Még emlékszem a "régi szép időkre", amikor a 15,6"-os munkagépeken nem volt numerikus blokk és a billentyűzet két oldalán volt a hangszóró.
[ Szerkesztve ]
-
válasz FoxiestFox #115678 üzenetére
A 430 is mentes ezektől... Nincs rajta Windows
Mutogatni való hater díszpinty
-
félisten
-
donjohnson
addikt
válasz Cingáriusz #115674 üzenetére
szokásos kérdés: hány wattos tápod van hozzá?
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
MrSealRD
veterán
válasz Cingáriusz #115674 üzenetére
A leírás alapján már az elején is elég fura a működés.
Ha 100%-ot állítasz be, akkor az Intel szerinti max turbóig engedi ha a hőfok engedi. Ez 3.1Ghz lenne.
Ha csak a turbót szeretnéd lenyesni a tetejéről akkor ehhez elég 99%-ra tenned. Ekkora max 2.2Ghz-ig fogja elengedni... (ugyanis ennek a procinak ez az alap órajele normál esetben)
Innentől empirikus úton ki tudod deríteni, hogy tovább 1% mekkora változást jelent...[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
őstag
Üdv!
Van egy T420-asom, amibe az i5 procit lecseréltem egy i7-2670QM-re, amit a Win10 energiagazdálkodási beállításoknál beállítottam, hogy maximális CPU kihasználság az 80% legyen. Így minimális turbó órajel veszteséggel hoztam 25fokot, és egyáltalán nem érzem a teljesítménycsökkenést. A probléma, hogy tegnap érkezett egy Win10 összegző frissítés, és azóta a CPU-t bármilyen terhelés is van, nem engedi 1,8Ghz fölé. Ha felrakom 100%-ra, akkor már ,egy 2,8Ghz-et, de 95%-on megint csak 2,2-ig engedi, szóval aránytalan. Hőfokok teljesen renben vannak, szóval nem túlmelegedési gond. 98fokon is atom stabil volt minap, mielőtt levettem 80%-ra a beállítást, és onnantól 70fok fölé már alig ment, és az órajel is rendben volt.
Lehetséges, hogy az utolsó Win10 update kicsinálta a CPU energiagazdálkodását? -
S_x96x_S
addikt
válasz z123456789 #115668 üzenetére
> A legkisebb méretű, manapság újonnan kapható típus melyik? Az X280?
nincs már X2xx - sorozat .. az X13 lépett a helyébe.
https://www.lenovo.com/hu/hu/laptops/thinkpad/x-series/c/x-series#compareSection
ThinkPad X13 Gen 2 (13, Intel)
ThinkPad X13 Gen 2 (13, AMD)
ThinkPad X13 Yoga Gen 2 (13, Intel)
ThinkPad X12 Detachable
ThinkPad X13 Yogaha extrém könnyű kell:
ThinkPad X1 Nano (13, Intel) ( 907g )esetleg érdemes még 1-2 hónapot várni,
mert jönnek ki az új Thinkpad-ek ( T,X, sorozatokból )
.. ami elavulttá teszi a mostani konfigokat.
Az új ryzen 6000-res processzor például egy erőmű . és ~29h működést ígérnek,
amihez hasonló proci-ja az intelnek "most" nincs.> de a főni venni akar nekem egy újat.
vigyázz, hogy nehogy jobb géped legyen mint a főnié :-)
Amúgy a főninek egy Thinkpad Z13 -kell[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz z123456789 #115670 üzenetére
Céges autóval nem ismerlek fel, az ezüst Accordokat azért szoktam figyelni.
Amúgy van, hogy inkább lapaj vagyok, mintsem ninja, amikor elkunyerálom anyumtól.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz z123456789 #115668 üzenetére
Hűderégenláttalakmár!
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Egy kis gyors segítségre lenne szükségem. A legkisebb méretű, manapság újonnan kapható típus melyik? Az X280? Az nem számít már elavultnak? És abban ha jól látom nincs ethernet csatlakozó? Illetve ha máshogy közelítjük meg, melyik az ár/érték arányban ajánlott legkisebb méretű Thinkpad? Inkább valamelyik 13" méretűt nézegessem? Jelenleg egy T450-et használok, tökéletesen meg vagyok elégedve, de a főni venni akar nekem egy újat. Segítsetek elkölteni a pénzét légyszi.
-
azbest
félisten
de fura ez a windows... pontosabban évekkel ezelőtt már meséltem, hogy t430 masinával, 4338-as dokkolóval tudok használni 3 monitort egyszerre. Akkoriban az volt a szabály, hogy két egyforma vagy legalábbis egyforma video módot használó monitor kell, hogy osztozni tudjanak a vezérlő órajelen. És ez akkoriban ment linux és win alatt is.
Na de most win10 alatt jött a szivatás. Nem elégszik meg 2 egyforma monitorral és dp-hdmi passzív donglevel. Hanem két aktív dp módból másra alakító dongle kell neki (vagy natív dp monitorok). És úgy simán megy egy aktív dp-hdmi, aktív dp-vga és dvi/hdmi vagy szintinllesztős dp-hdmi dongleval is végül. Úgy hogy igazából mindhárom más, de elvileg a dp-knek nem kell vezérlőjel.
Nade az meg linux alatt nem megy, mert különböző a két aktív dongle Ott meg továbbra is él vasz a két egyforma szabály. Ott viszont simán a dvi portra kötött dvi-hdmi kábelek + a notira kötött minidp-hdmi átalakító kombóval megy a 3 monitor.Érdekes, hogy eddig nem vettem észre win-en, hogy nem egyenértékű a 4338 két dp portja win alatt. A szintillesztős adapterekkel csak a középen lévőn ad ki hangot. Linuxon meg persze van hang a szintillesztős donglek és akár a dvi csatira kötött hdmi monitorokon is. Fura. Lehet a 4337es dokknál is ezért nincs hang a dvi portra kötve win-en, hanem csak a dp-hdmi donglen - mert ott az a két független kimenet. A 4338-on 2-2 párban vannak. Linux alatt persze ott is megy mindenen minden.
Kolléga dell notijánál meg a dupla type-c dokkoló volt vicces. Ha egy 1920x1080 és egy 1920x1200 -as kijelzőt kötöttünk rá, akkor az utóbbit 1280x1024-ben használta a nyomorult. Át kellett cserélni ugyanolyan fhd-ra, hogy mindkettő fhd módban menjen.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Cingáriusz #115661 üzenetére
Nyilván az Intelt válaszd még ha öreg is, a Kingmax nagyon nem az a márka amit ajánlanék.
A 660p egy OEM termék is szóval biztos támogatott a laptopban.[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
ideapad... C340-API-m van (lesz) és a gari még 4 hónapig él. Tudok rá plusz 2 év garit még venni... elvileg. DE HOL??
contiune után nem történik SEMMI.
Valakinek ötlet?
firefox és edge alól is ugyanaz.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
őstag
válasz donjohnson #115662 üzenetére
Van.....+30ezer Ft-ért
-
donjohnson
addikt
válasz Cingáriusz #115661 üzenetére
én samsung ssd-t választanék, ha van abban a boltban.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Kingston NV1 2TB m.2 SSD-t, amit egy új Thinkpad L15 Gen2 notiba építettem be.
A probléma, hogy teljesen random módon m.2 csatoló hibát dobál és nem kezd el boot-olni róla. Amikor viszont beindul, akkor atom stabil a gép órákig. Van, hogy 5-6 indítás is simán megy, aztán megint nem hajlandó boot-olni, 2101 Error m.2 hibát dobál.
Visszatettük a gyári 256GB-os SSD-t, és azzal semmi gondja nincs.
Előfordulhat, hogy a Kingston NV1-el valami kompatibilitási gondja van a Thinkpad-nak?
Most fogom visszavinni a Rufusz-ba és cserélik egy másik márkára, de szerintetek mit válasszak? Intel Intel 660p 2TB m.2 vagy Kingmax AX3480 2TB m.2 lenne a jobb? -
-
-
Spíler
őstag
Nem tudom EZ érint-e valakit itt a fórumon.Reméljük nem.
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
-
HSM
félisten
válasz Ed_007 #115654 üzenetére
A terméktámogatásban kikeresed a géped, és ott megtalálható és letölthető minden driver és a hozzá tartozó dokumentáció is [link] . Szériaszám alapján egyébként egyéb hasznos információkat is megtudhatsz itt a gépről, mint pl. a gyári garancia paramétereit, ha van a gépre.
-
Ed_007
aktív tag
Szervusztok!
Feltettem a Lenovo Vantage-et egy most vásárolt notebookra. Első körben két kötelező és három ajánlott frissítést talált. Kiválasztottam a két kötelezőt és frissítettem, de csak az egyik sikerült, és az ajánlott frissítési lehetőségek már nem láthatóak.
Két kérdésem van:
1) A hibára futott frissítés telepítését hogyan lehet ismételten megpróbálni? Most két lehetőséget ajánl fel a Vantage: törölhetem a tételt a listából, vagy megjeleníthetem a részleteket (keveset).
2) A telepítésre ki nem választott (esetemben ajánlott) lehetőségek "örökre" eltűntek, később már nem választhatóak, telepíthetőek? Ha igen, hogyan...? -
classic B
senior tag
Sziasztok! Adott egy zsír új gép, ma hozta a futár. Lenovo Vantage szerint februártól él a garancia, nem a mai naptól. Ez mennyire valós?
-
S_x96x_S
addikt
> Küldök cserébe egy tábla csokit.
addig is - virtuálisan .. a Lenovo -tól.
amúgy Július 7-re kell odaérnie ..
mert az a csokoládé világnapja ..Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz rjy08 #115645 üzenetére
> Eddig egyelőre egy X1 Nano-t találtam e legmegfelelőbbnek.
ha a legkönnyebb gépet keresed, akkor jó választás.
a Gen2 -nél ( 12gen Intel proci ) azért várj meg pár független tesztet, hogy milyen a hűtése - mivel elég pici házban van a proci.
de ami általános, hogy a magasabb teljesítménynek
a csökkent akkumlátoridő az ára. ( 13h -> 10h )X1 Nano Gen1 (psref pdf) : MobileMark® 2018: 13.6 hr
X1 Nano Gen2 (psref pdf) : ( több konfig is megadva )
- MobileMark® 2018: up to 11.0 hr with 871 performance score @200nits
- MobileMark 2018: up to 10.4 hr with 888 performance score @200nits
- MobileMark 2018: up to 10.1 hr with 845 performance score @200nitsMottó: "A verseny jó!"
-
Dhampir
félisten
válasz donjohnson #115641 üzenetére
Az gond?
(#115640) HSM
Megkérdőjelezte bárki is?
-
Dhampir
félisten
14" méretben már nincsen numpad, így hát "problem solved".
Nem egyformák az igények, tolerálni sem kötelező persze, de el lehet fogadni azt, hogy egy másik felhasználónak más megoldás is jó.
(#115638) vicze1
Nem ástam bele magamat, de valami különbség csak lehet, ha már workstation vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #115635 üzenetére
Nekem a könnyen lóbálhatóról határozottan valami könnyű/vékony 13-14"-os gép jut eszembe.... Szerencsére ma már fejlődtek annyit az IGP-k is, hogy már ekkora méretben is lehet értékelhető integrált megoldásokról beszélni, ellentétben a korábbi ultrahordozható gépekkel. Én pl. nagyon elégedett vagyok a Ryzen 4650U integrált Radeonjával, bár azt hozzá kell tenni, hogy igazán szépen a ~23W-os módjában duruzsol, bár a 15W-os limit mellett is meggyőző ahhoz képest milyen kevés keret. Pár éve ez elképzelhetetlen volt ultrahordozható kategóriában.
#115636 S_x96x_S: "a nagy képernyő miatt"
A nagy képernyő nálam 27, de inkább 32"-on kezdődik... Egy tervezőnek szvsz méginkább."mert azokon jellemzően van numpad"
Nekem hála az égnek azon sincs. Ott is teljesen feleslegesen foglal hasznos helyet és ront az ergonómián, így TKL-t használok ott is."a tervezők kényszert éreznek, hogy valamivel kitöltsék a nagyobb teret"
Valószínűleg egyébként ez lehet a magyarázat, illetve hogy nem akarnak kilógni a sorból. Ugyanis a T/W530-asig meg tudták csinálni, hogy a 15,6"-os "házba" is bemenjen a numpad-mentes billentyázet szépen középre, ahol az ergonómiailag ideális. [link][ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> de az meg miért vett ekkora nagy gépet?
a nagy képernyő miatt
Szerintem a lenovo tervezői kényszert éreznek,
hogy valamivel kitöltsék a nagyobb teret az lcd alatt
és én ha ránézek az USB-s billentyűzetemre,
akkor adódik, hogy mivel.( mert azokon jellemzően van numpad )amúgy vissza fogjuk még sirni a numpad-ot.
A Lenovo dolgozik már a "merényleten"
ak Dual LCD-s verzión ( még csak ThinkBook -on)
szerintem jön majd a Thinkpad-ekbe is jövőre.
Akit érdekel a jövő --> ThinkBook Plus Gen 3 (17" Intel)[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #115633 üzenetére
Kétségtelen. Nekem csak a trend nem tetszik, hogy minden mai gépre ráraják ebben a méretben, mintha mindenkinek erre lenne szüksége.... Főleg, hogy aprópénzért kapni megfelelő céleszközt, akár vezeték nélküli kivitelben is, ami ezerszer kényelmesebb is annak, akinek ez valóban fontos.
Persze, biztos van, akinek mobil módban is fontos, hogy a gépen legyen, mert sokat hurcolja ide-oda, de az meg miért vett ekkora nagy gépet?[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz S_x96x_S #115626 üzenetére
Nekem még ez is tetszik: Lenovo ThinkPad P16s
-
S_x96x_S
addikt
válasz rjy08 #115623 üzenetére
> üzleti, felsőkategóriás Lenovo
pár hónap múlva a Thinkpad Z13 lesz a prémium "csúcs".
Ha a design bejön - akkor szerintem jó alternativa lehet
( az X13 (AMD) melett )> "a lehető leggyorsabb variáns legyen a könnyű hordozhatóság "
én a Ryzen 6000 -res szériára tenném a tétemet.
Az Alder Lake Core i7-1260P -t mind teljesítményben, grafikában és akkumulátor időben is ( ~29h) veri. ( link )Mottó: "A verseny jó!"
-
rjy08
tag
Sziasztok!
13" kijelzőméretű üzleti, felsőkategóriás Lenovo notebookra lenne szükségem.
Az utóbbi években elég sok alszéria lett, kicsit evesztem. Fő szempont, hogy masszív, a lehető leggyorsabb variáns legyen a könnyű hordozhatóság mellett.
Most a Thinkbook-nál ragadtam le, de szeretném megkérdezni, hátha van jobb választás. -
-
carr
őstag
sziasztok!
T430s-hez tudok külön 1-1 billentyűt venni? egy S és egy V betű kellene. :/
De ahhoz az egész billentyűzetet nem akarok venni 15e körüli áron360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
-
HSM
félisten
Nálam nem volt gond a halkan susogó i5 hűtővel, miután azbest fórumtárs tippjeit megfogadtam. [link] Ezúton is köszönet érte.
Annyiból sem aggódtam így már miatta, hogy a gyárilag is kétmagos i7-el szerelt T420-am is kb. ugyanilyen forró a gyári kétcsöves hűtőjével ha maximumra terhelem. -
donjohnson
addikt
sziasztok,
thinkpad L13-on vagy L14-en működik a tpfancontrol? próbálta már valaki?ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Nem, ebből csak hang jön Azt tudom, hogy az egyik gyártmány hangosabb, vagy a Toshiba, vagy a Delta (nem jöttem rá, ez melyik). De kellemetlen, porszívóhangja van, nem az a susogás, mint az i5-höz valónak.
Amúgy a két hőcsövet összekötöttem rézfóliával Már a végét, hiszen VGA chip ebben nincs.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Megjött a T430-ba a VGA-s hűtőm. A i7-3612QM -mel idle vagy 10 fokot csökkentek a hőfokok (mondjuk van szilikon hővezető pad is a billentyűzet felé).
Viszont ez a venti baromi hangos Van ehhez való halkabb valahol?Mutogatni való hater díszpinty
-
félisten
-
yodee_
őstag
válasz FoxiestFox #115611 üzenetére
Szerintem van! Délután írj rám nehogy elfelejtsem!
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
rossitibi
tag
Köszönöm a válaszokat! Majdnem el is dőlt a választás,most meg azon kattogok, hogy várjak-e májusig viszont addigra valószínű ez már nem lesz meg Nem tudom érdemes-e, mennyivel lehetnek jobbak?
-
félisten
Nem kallódik valakinél egy törésmentes T60 rollcage, amit nekem ajcsizna? FRU 41W6360
-
S_x96x_S
addikt
válasz rossitibi #115608 üzenetére
> talán az x13 kicsit könnyebb
1.)Ha várhatóan sokat használod tablet módban,
akkor a súly és az extra akkumulátor idő fontos lesz --> X
2.) Ha "presztízs" funkciója is lesz ( pl. bemutató/demo az ügyfeleknek )
akkor is az --> "X"
3.) Egyéb esetben az "L" gazdaságos és racionális alternativa.Amúgy mintha lenne AMD-s és Inteles verzió is.
és hamarosan jönnek ki az új Thinkpad-ek ( május ? )Mottó: "A verseny jó!"
-
zsolti75
senior tag
válasz rossitibi #115608 üzenetére
Az X13 könnyebb, vékonyabb, több az opció, jobb kijelzők (L13-nál csak 1fajta 300nit 72%-os van, az X-nél 4fajta), integrált toll, nagyobb akku stb... Közel duplájába kerül az X mint az L, legalább is amit most találtam kinti készleten.
Ha ilyenre vágysz és az ár is megfelel akkor inkább az X. -
rossitibi
tag
Sziasztok! Thinkpad yoga L13-ra vadászom eredetileg de most találtam egy Thinkpad yoga X13-at. Ez kicsit drágább,de nem nagyon találom a különbséget.Hardver ugyanaz,méret is,talán az x13 kicsit könnyebb.Mit gondoltok melyik érné meg jobban? Illetve mi lehet az eltérés az X és az L között?
-
Csaby2021
tag
Sziasztok végül meg vettem a thinkpad t470-et. Azt szeretném kérdezni tőletek hogy a cpu-nak a tdp-jét hol lehet változtatni ?
-
yodee_
őstag
Sziasztok! Próbált már valaki R60-on akkumulátor nélkül BIOS-s frissíteni? Nagyon szükségem lenne rá, de nincs működőképes akkum.
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
félisten
válasz Gercsa #115602 üzenetére
Legutóbb (mivel szeretem a szenvedést, hiába van ott a "modern" asztali) végigjátszottam rajta a Deus ex Human Revolutiont.
Ez egy nvidiás példány, jól megküldve az órajeleit, 720p-ben simán játszható volt
A világon semmi értelme sem volt, hisz még az integrált grafos Carbonomon is jobban megy az a game, egyszerűen csak élveztem, hogy ezen is.Van nekem is nagydokkom, benne egy R7 240 (GDDR5-ös verzió), azzal is próbálgattam milyen játékok mennek, szinte minden jól ment, amihez nem kell 4 magos cpu.
-
Gercsa
senior tag
válasz FoxiestFox #115561 üzenetére
Amúgy ja, tizenöt éves léttére meglepő.
Én is szórakoztam egy ideig a T61-el, hogy milyen játékokkal tudok játszani a dokkolóban, és végül az éjjeli szekrényen kötött ki, eleinte csak filmeztem vele, aztán szép lassan be lett fogva ágyban netezésre, office-ra, és simán intézem rajta a dolgaim anélkül, hogy azon gondolkoznék, voltaképpen ez egy régi laptop.Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
Surfym@n
senior tag
válasz Tikakukac #115599 üzenetére
Múltkor én a win10 frissítéssel szívtam meg:
W530asom van a gyári dokkjával. Rendszerinduláskor mindig ki kellett vennem a dokkolóból a gépet, különben kifagyott. Mikor már bejött az asztal, akkor már visszatehettem dokkra a gépet. Rohadt idegesítő volt. Legalább kitakarítottam a gépet az utolsó centiig kívül belül... (gyanakodtam már mindenre, mivel volt már olyan kékhalálom, mikor csak a memóriamodulok kivétele s visszarakása segített)
Aztán jött egy újabb összegző frissítés, s azóta nincs ez a szívás (3 hétig téptem a hajam emiatt)Az egészben az a legszarabb, mikor egy senkiházi kis MS-programozó akinek szerelmi gondjai vannak, s amiatt elcseszi a kódot, a főnöke aki csekkolná az matt másnapos a múltkori céges bulitól, így kikerül a fostalicska upgrade, s utána szív a fél világ...
[ Szerkesztve ]
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Spórolós topik
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OTP Bank topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Billentyűzet gondom van
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Asus ROG G512 gamer laptop - 6GB RTX 2060 & i7-10750H
- ÚJ! - Acer Predator Helios Neo - I9-14900HX, 16GB, 1TB, RTX4070 - 3 év garancia!
- Hp Elitebook 850 G8 15,6" FullHd Laptop Intel i7 vPRO 1185G7 512Gb SSD/32Gb
- ÚJ! Acer Predator Helios 15 - i9, 32GB, 2TB, RTX4080, 4K IPS 3D kijelző - 3 év hivatalos garancia!
- Dell Precision M4800
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest