-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz zsolti75 #119681 üzenetére
Erre gondolsz? Ők függetlenek?
Ja, nem, félreérted. Én szívesen elküldöm bárhova, bármennyi időre, csak gariba ezek legyenek bevizsgálva, megcsinálva. Nem 2 Ft-os gép, úgy gondolom ezzel már érdemes lenne foglalkozni azért. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, abban az esetben, ha nincs lehetőségem (vagy is inkább túl nagy macera lenne), hogy oda vigyem vissza az L13-as notebookom ahonnan vettem, van-e valami általános call center akikkel tudom intézni a garanciális problémáimat?
-az akksit többször rebootolni kellett
-az elején hangos sípolás mellett valamiféle ventilátor problémára hivatkozik
-bejelentkezés nyugtázása után sötét képernyő van
-illetve a touchpad mellett megvan repedve a burkolat (nyilván nem muszáj elhinni nekem, de mint a szemem fényére, úgy vigyáztam rá amíg dolgoztam vele, azóta pedig ritkábban volt használva.)Azt tudni kell, hogy egyelőre tartalék notebooknak szánom, továbbra is ritkán használom, és szinte alig van rá bármi is telepítve. Ami van, az mint jogtiszta. Egyetlen patch van rajta, ami a windows 11 tálcán összevonható, nem összevonható ablakokat hivatott irányítani.
Röviden annyi, hogy az előző cégeménél 2 évet voltam, abból 1,5 évig a saját T450-esemmel dolgoztam, majd kaptam az L13-at, és végül felmondtak nekem a rezsiköltséges témára hivatkozva, de a laptopot, dokkolóval együtt megtarthattam. Ez egy kis vállalkozás volt, akinek az informatikáját egy szintén kisebb IT cég menedzselte, és a laptopot is ők szerezték be, ha jól tudom. Egyéb, és érzelmi okok miatt sem szívesen kapargatnám ezt a sebet, ha nem muszáj a korábbi cégemnél.
Összefoglalóban nem találtam semmi ilyesmi útmutatót, illetve Lenovo oldalon sem.
Köszi a segítséget előre is.
-
z123456789
addikt
válasz Tikakukac #115716 üzenetére
#115716Tikakukac
Ebben teljesen egyet értek veled, elég bosszantó, és érthetetlen, miért nem lehetett ezt legalább úgy megoldani ahogy az elitbook-on van, egy lenyíló kis ajtóval. Az mondjuk zseniális, és akkor nem kell sírni azért, mert emiatt pár mm-rel vastagabb kell legyen a notebook. Ettől függetlenül sem szeretnék elitbookot. Túlságosan szeretem a Thinkpadet.#115717vicze1
Értem, köszi.
A lista alpján ahogy nézem a L13 Gen2-höz még van a klasszikus dokk, ezek szerint.
ThinkPad Ultra Docking Station -
z123456789
addikt
Ez így tényleg bosszantóan hangzik. A munkámhoz viszonylag kevésszer kell fizikai kapcsolat, de amikor kell, akkor nagyon.
Szóval valamilyen megoldást kell találnom rá. Ezek általában helyszíni munkák, szóval a dokkot nem tudom magammal cipelni (nem is akarom).
Tehát egy innen választott tetszőleges csatlakozó már megoldja a problémám, ugye?Illetve nincs olyan oldal, ahol meg tudom nézni, melyik notebookhoz, melyik dokkoló való?
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz S_x96x_S #115694 üzenetére
Áh, értem. Így már értelmesebbnek tűnik valóban.
A választás végül rá esett:
LENOVO THINKPAD L13 CLAM G2, 13,3" FHD, AMD RYZEN 5 PRO 5650U (6C, 2.3GHZ), 16GB, 512GB SSD, WIN10 PROMondjuk közben eszembe jutott, hogy amikor a T450-et vettem, akkor vaciláltam, mire egy olyat sikerült szereznem, ami megfelel nekem is. És ezek most eszembe jutottak. Pl, írja, hogy van billentyűzet háttérvilágítás, ám ha megnézek egy-két tesztet, ott sehol sem látom, hogy bekapcsolnák, illetve a kis ikont sem a space gombon. A hivatalos oldalon azt írja: opcionális.
Továbbá a vásárolt készülék linkjén írja a LAN csatlakozást is, de a hivatalos oldalon meg nem, és a képeken is látszik, hogy nincs ilyen csatlakozó. Ezt egyébként máshogyan meg lehet oldani? Mármint be tudok dugni UTP kábelt a gépbe valahogyan? Mondjuk ahogy nézem az X generációban sincs már Ethernet foglalat.
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
válasz S_x96x_S #115688 üzenetére
Nem, azt hiszem az nem szempont.
Írod, hogy az L széria mit is jelent, ennek ellenére, én azt hiszem a mi takarónk csak addig fog érni.
Érdekes ez az akku időtartamos teszt, meggyőző.
Azt hiszem ezek alapján rá fog esni a választás:
LENOVO THINKPAD L13 CLAM G2, 13,3" FHD, AMD RYZEN 5 PRO 5650U (6C, 2.3GHZ), 16GB, 512GB SSD, WIN10 PRO
Már csak azt nem találom, hogy a Clam mit jelent? -
z123456789
addikt
válasz S_x96x_S #115672 üzenetére
Óh de szomrú. Jó lett volna ha minél kisebb. Na mindegy. Végülis a 13-as is már kisebb lesz, mint a mostani 14".
Az Intel vs AMD háború még minidg zajlik? Mármint vannak akik ezt preferálják, és vannak akik a másikat. Bevallom sosem olvastam utána, hogy melyik jobb a másiknál. Ez manapság már nem olyan, minthogy Adidas, vagy Nike?
Jó, OK, látom, most már talán tudom kicsit konkretizáltatni a dolgokat. Szóval az X13 az a jelenlegi legújabb verzió, ugye? Az L13 az mit jelent? Némileg meg van kötve a kezem, hogy honnan rendelhetek, meg gondolom az ár is számít majd. Nem hiszem, hogy tudunk várni, úgyhogy most kell döntenem. Nincsenek hatalmas igényeim, illetve a munkámhoz ami kell egy notebooktól, az az, hogy stabilan tudjon működni, és viszonylag sokat bírjon akksiról.
Szóval ha kérhetem a segítséget úgy, hogy közelítsük meg a T450 felől a dolgot, akkor pl egy
LENOVO THINKPAD L13, 13,3" FHD, INTEL CORE I5-10310U (4C, 4.4GHZ), 16GB, 256GB SSD, WIN10 PRO
vagy egy
LENOVO THINKPAD L13 G2, 13,3" FHD, INTEL CORE I5-1135G7 (4C, 4.2GHZ), 8GB, 256GB SSD, WIN10 PRO
megnevezésű (konkrétan ami a linken található) masina előrelépés lenne gondolom, nem? Érdemesebb a G2 változatot megcélozni? Vagy nem ad érdemben nagy előrelépést.
Elnézést, ha hülyeségeket kérdezek, de rám lett bízva a választás, bizonyos keretek közé szorítva, tehát igyekszem a legjobbat kihozni...magamnak.
Köszönöm előre is a választ.
#115671tboldi
Pedig rendesen fel van matricázva. Csak egyszer kell találkoznunk, úgy, hogy azzal vagyok, utána kiszúrja a szemedet mindenhol. Ah, micsoda olasz vonal?! Rábeszélted, mi? Így egy kicsit vígasztal, hogy nem lett Ducatid.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Egy kis gyors segítségre lenne szükségem. A legkisebb méretű, manapság újonnan kapható típus melyik? Az X280? Az nem számít már elavultnak? És abban ha jól látom nincs ethernet csatlakozó? Illetve ha máshogy közelítjük meg, melyik az ár/érték arányban ajánlott legkisebb méretű Thinkpad? Inkább valamelyik 13" méretűt nézegessem? Jelenleg egy T450-et használok, tökéletesen meg vagyok elégedve, de a főni venni akar nekem egy újat. Segítsetek elkölteni a pénzét légyszi.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
T450-hez szeretnék venni egy combosabb akkut (amivel csúnyább lesz a notebook, de elmegy mondjuk 10 órát is akár).
Ilyet lehet még kapni gyári, újban, vagy esetleg lehet rendelni valamelyik kínai oldalról? Olvastam, hogy az utángyártottaknak van kockázata, illetve itt HA-n is láttam, hogy árulnak akksikat, de nem igazán tudom, hogy mivel tudom beazonosítani, amennyiben az eladó nem írja konkrétan, hogy t450-hez való. Valaki tudna nekem tanácsot adni ebben? Akár linkkekkel is.Illetve van értelme videókártya cserén gondolkozni? Dokkolón használva két 27-es HP EliteScreen-t használok, és azért nem bánnám, ha kicsit élesebb lenne a kontraszt.
Köszönöm előre is.
-
z123456789
addikt
válasz donjohnson #111743 üzenetére
Persze, azzal kezdtem. Az semmit nem hozott.
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #111689 üzenetére
Na, hát nem igazán találtam sehol sem érdemi megoldást a problémámra, de részben ma sikerült megoldanom. Leírnám hogyan, és az előzményt is röviden közölném, hátha valakin segít. Illetve lenne kérdésem is, hogy ne csak részben legyen megoldva. Ha valaki tud, segítsen. Köszönöm.
T450, egyszer csak kiírta, hogy 2. akkumulátor nem található. Ez már hetek óta tartott, és egy darabig írta a hibaüzenetet, majd már azt sem. Mindent próbáltam, amit netes fórumokon találtam, de semmi nem működött. Az egyik hsz-ben viszont volt némi tanács, ami rávezetett egy ötletre. Abban az állt, hogy tiltsam le az 1. akksit, húzzam ki a tápot, majd be, és már lesz is 2. akksi. Nekem ettől nem lett, az eszközkezelőben továbbra is csak egy akksit jelzett. Ellenben, amikor letiltottam az 1. akksit, akkor a gép tovább működött, de nem volt az értesítési sávban ott az akksi piktogrammja, és az áramellátás menüben sem jelezte az akksi jelenlétét. Szóval amit írtam már korábban is, hogy itt hardveres, fizikai probléma nincsen. Valami szoftveres dolog akadályozta a 2. akksi érzékelését. Sőt, amikor letiltottam az első akksit, akkor a fényerő maxra ugrott, amit egyébként én általában használok akkor is ha telepekről megy a gép. Ezután jött a csavar. Letiltottam az 1. akksit, és így a második akkumulátorról működtetve, lemerítettem a laptopot. Kék halál, újraindulás, és kiírta, a boot menüben, hogy kritikus akksi szint, töltsem. Még újraindítottam 4x, ugyanez a hibaüzenet fogadott, és csak ezután dugtam fel töltőre. Láss csodát, Win elindult, és volt 2. akksim. Eszközkezelőben. Ezzel meg is oldódott volna a probléma, de a gépházban továbbra sem látja a két akksit, és ha jól emlékszem, ott is kijelezte korábban a 2 db akkumulkátort. Továbbá, ha telepekről megy a thinkpad, nem tudom a fényerőt felhúzni maxra. Akkor sem, ha már a korábban említett 1. akksit letiltom. (De ha a 2.-at tiltom le sem megy maxra a fényerő.) Lényegében most már csak ez a fényerő dolog zavar, az, hogy a gépházban nem mutatja a második akksit, az nem érdekel, de ez a fényerő dolog ez idegesítő.
Még annyit hozzáfűznék, hogy én BIOS-t még sosem frissítettem, és nem is tudom, hogy mikori verzióm van. Egy régebbi BIOS, és egy mostani (amúgy is bajos) Win update összeakadhat ilyen szinten, hogy a fenti problémákat okozza?
Előre is köszi ha valaki tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz donjohnson #111661 üzenetére
Sajnos ez sem jött be. :/ Ugyanúgy nem látja a második akksit. Mit lehet még tenni ilyen esetben?
-
z123456789
addikt
válasz donjohnson #111661 üzenetére
Rendben, köszi.
-
z123456789
addikt
válasz donjohnson #111652 üzenetére
Driverek nélkül? Azt hogy?
Eddig tökéletesen működött együtt a kettő. Illetve nem is értem, hogy miért mondod ezt. Lehetséges, hogy valamelyik akksi nem gyári benne? -
z123456789
addikt
válasz donjohnson #111485 üzenetére
Nos, eljutottam odáig, hogy ezt kipróbáljam.
Nem oldotta meg. De ha már nekiálltam, szét is szedtem, és elég érdekes a dolog.
Sőt, apum laptopja egy 440-es, ugye csont ez az akksi.
Mondom a tapasztalatokat.
440-es laptopban, érzékeli a külső akksit, és fel is töltötte 100%-ra. (Nem is volt csontra merülve, mivel az én 450-em már egy ideje nem érzékeli.)
Itt már arra gondoltam, hogy akkor nem az akksival van a baj, hanem mondjuk érintkezési hiba.
100%-ra feltöltve, és visszarakva az enyémbe, sem látta továbbra sem.
Ma szétszedtem a 450-em, és lehúztam a belső akksit, majd a kettes akksival is működött, elindult, és a tegnap feltöltött 100%-ot mutatta, majd szépen elkezdett csökkeni (normál tempóban, csak itt szeretném érzékeltetni, hogy úgy gondolom nincs kontakt hiba sem.) Utána visszaszereltem újra a belső akksit, illetve a külsőt, és ugyanaz. Nincs meg a kettes akksim. Most már hibaüzenetet sem kapok, hogy nem érzékelhető mondjuk, szóval fogalmam sincs mi lehet. Egy win újra telepítés segíthet? -
z123456789
addikt
válasz z123456789 #111513 üzenetére
-
z123456789
addikt
...viszont annyit még tudnátok segíteni, hogy melyik az elsődleges és melyik a másodlagos akksi? A másodlagos gondolom ami belül van, ugye? (T450) Csak mert a hibaüzenet a kettes akkut említi, de normál esetben az ember külső/belső akkunak hívja.
És ha már kérdezek, illetve renoválás lesz:
M2 SSD és sima SSD is van a gépben. Néha csinál olyat a gép, mondjuk heti rendszerességgel, hogy a Windows kék halálozik, újraindul, és kiáll M2 SSD hibára a boot felületén, és újraindítást kér egyéb gomb megnyomásával. Viszont ezen csak egy ki/bekapcs segít. Találkozott már valaki ilyennel?Annyi összefüggést látok, hogy a gépem volt szervizben, ahol kijelzőt cseréltek, de nem voltak tisztában pár dologgal, hiába mondtam nekik. Végül igazam lett, és mégegyszer kicserélték a kijelzőt...a lényeg, hogy ez az M2 SSD probléma ezután jelentkezett. Hogy most aztán van-e összefüggés, vagy nincs...Azt nem tudom, de erre pontosan emlékszem, hogy a szervizelés után jött elő, és jelenik meg hetente azóta is.
Előre is köszönöm.
-
z123456789
addikt
Nem próbáltam, de most hogy gondolkodom, úgyis szét kell szednem, kicsit kitakarítom belülről, és akkor már ellenőrzöm a csatlakozást is elsőként. Utána meg jöhet ez.
Köszi. -
z123456789
addikt
válasz FoxiestFox #109898 üzenetére
Van ez az üzletrontás címszó... Nincs nekem kedvem senkivel pereskedni. Privátban tényleg leírom bárkinek szívesen.
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #109836 üzenetére
Sziasztok, ügy lezárult.
Röviden, a betérő érdeklődőnek: T450 leesett, kijelző kiment, forrasztották, kijelzőt cseréltek 2x. Bővebb infóért kérlek olvass vissza, vagy írj rám!4500 Ft-ot számoltak fel újra. Úgyhogy a 18 000 Ft-os kijelző, amit adtak nekem visszakerült hozzájuk, és az került bele, amit Rain topictárstól megvettem. Utóbbi mivel gyári, tökéletesen működik a kijelző állítás.
Megkérdzetem udvariasan, hogy nem gondolják, hogy ez nem volt korrekt dolog?
A magyarázat az volt, hogy a kijelző csere 4500-ba került. Tehát az üzletben a srác jót mentett, amivel én nem tudok vitatkozni. Ilyen az árképzésük, és kész.
forrasztás: 13000
kijelző 18000
kijelző csere 4500
Szóval ha én korábban vittem volna már a gyári kijelzőt, az akkor is 13000 forrasztás + 4500 kijelző csere lett volna. Ez volt a magyarázat. Ott hagytam a picsába őket, nem álltam nekik megint elismételni magamat, hogy én megmondtam előre...
Ez egy Mosonmagyaróvári cég, privátban leírom, akit érdekel, hogy melyik konkrétan.Köszönöm a sok segítséget. Boldog vagyok, működik, leszarom, ez a sorsom, legközelebb okosabb leszek (nem hiszem) .
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz azbest #109832 üzenetére
Leadásnál nem mondtam még a fényerő állítást, mert az alku úgy szólt, hogy bevizsgálás ingyenes náluk, és utána adnak egy árajánlatot. Ez az ajánlat pár nap múlva történt meg, felhívtak, és mondták, hogy 13 a forrasztás, és ha kérem, akkor tudnak adni egy FHD bontott kijelzőt. Ekkor mondtam a fényerő állítást. Szóval az egy szóbeli megjegyzés volt. de mindegy is, ahogy írtam, egyből cáfolta a srác.
Ennek ellenére mégis olyan lett amilyen.#109833Tikakukac
Így van, úgy vélem ez az ellenőrzés nem egy akkora mission impossible.. -
z123456789
addikt
válasz Tikakukac #109827 üzenetére
Ja, hát elhiszem. Pont ezért nem török pálcát az említett ember felett. Ezt benézte. Bár ha az ügyfél jelzi neki a problémát, akkor azért talán utána lehetett volna nézni. Mert még azt is mondtam, hogy kb 5 sorozatszám passzol ebbe a notebookba. Illetve mikor bekapcsolja szerelés után, láthatja, hogy az FN funkciók közül az az egy nem működik. Na mindegy...Ezért jó a PH-s közösség.
-
z123456789
addikt
válasz Tikakukac #109825 üzenetére
Óh... Sajnálom.
Építőiparban dolgozom.Elhoztam Rain HD+ kijelzőjét. Beszéltem a szervizzel, de aki csinálta, az pont nem volt ott. A másik sráccal meg annyit sikerült lebeszélnem, hogy kicserélik az általam adott kijelzőt, a 18 000-ből visszaadnak valamennyit, és csak némi szervizdíjat számolnak fel. Mondom OK...
Holnap beviszem. Még egy hét. -
z123456789
addikt
válasz azbest #109822 üzenetére
De én nem akartam feltétlen FHD-t, csak ilyenjük volt. Nem kérem a büntit, de a FHD-t sem. Ellenben kiemeltem, hogy figyeljenek erre, mert előtte pont olvastam itt, és Rain kolléga is ezzel szívta meg. Mondtam, hogy van panelem ugyanolyan, gyári, és ha az nem gyári, akkor inkább viszem a panelt.
Erre jött a fent említett válasz. Én meg elhittem. De még ezután is hangsúlyoztam a fényerő állítást! Hogy nekem mindegy, de az működjön.#109823Tikakukac
Ja, igen, én nem fogok ezzel szívni az tuti. Nekem nem kell a Full HD.
Annyiszor, de annyiszor szívtam én már meg, de mindig az élet más területén. Jó szakember, mondták, oda viheted... Sose volt a végeredmény olyan, mint szerettem volna. És a legjobban azt utálom, hogy az ilyen helyek mindenkit hülyének néznek, pedig ezzel csak segítettem volna elkerülni az elkövetkezendő kellemetlen beszélgetést velük... -
z123456789
addikt
válasz Tikakukac #109809 üzenetére
Ja, hát ezt már telefonon beszéltük, illetve én sem vágtam annyira a témát. Tovább, ha ő azt mondja, akkor én mit tudok tenni? Mégiscsak egy szerviz. Jó hírnévvel. Tipik autószerelő meg az ügyfél esete...
Akkor lényegében az új Windows-szal se bajlódjak? Felesleges?A kijelzőt nem akarom kiszedni, és rápróbálni egy másikat, mert a múltkor is eltörtem a sajátomat. :/
Szóval akkor a megoldás az lenne, hogy visszaküldöm a notebookot, és megkérem őket, hogy vegyék ki a panelt, majd küldjék vissza, én meg szerzek egy másikat.
Vagy eleve elküldöm az általam talált panelt, és megkérem őket, hogy arra cseréljék ki.
Jól gondolom? -
z123456789
addikt
válasz z123456789 #109627 üzenetére
Sziasztok!
Visszakaptam a T450 notebookom.
13 000 Ft volt a forrasztás és mivel a szétszedésnél megtörtem a panel sarkát, így a kijelzőt is kicseréltettem, mert elmondásuk szerint pont volt egy FHD kijelző hozzá. 18 000 Ft
Külön felhívtam a szerviz figyelmét, hogy a képernyő szabályozás működjön, mert ha nem gyári panelra van kicserélve, akkor ez gondot szokott jelenteni. A szervizes srác (akit amúgy régről, illetve hírből ismerek, és nem egy hülye gyerek, az biztos) azt mondta, hogy Dell-eknél szokott ilyen lenni, Lenovonál még nem hallott ilyenről, hogy gáz lenne.
Nos, a kijelző fényerő szabályozás nem működik.
A boltban kipróbáltam, és már ott is jeleztem, hogy ez most így akkor nem megy, de mivel Móváron van a műhely, én pedig a győri bolton keresztül intéztem, az eladó srácnál feleslegesen reklamáltam volna. Mondtam neki, hogy lehet hogy user error, otthon utána nézek.Ötleteim:
-Monitor Asset Manager AUO gyártót jelez a panelra. A lista az előző hsz-emben csak LG panelnál írja a FHD kijelzőt. Első feltételezésem az, hogy ez a kijelző nem gyárival megegyező tulajdonságú, ezért a hibajelenség.
-Hogy erről meggyőződjek, és ne az legyen, hogy feleslegesen rabolom az idejét a szerviznek, még azért húznék egy új windowst, hátha a hardver csere miatt van ez az anomália.
-Illetve mi az amivel utána tudnék járni, hogy mi okozza a problémát?Nincs kedvem flashelni, meg ilyen white listeket módosítani, akkor inkább visszaviszem, és rákérdezek RAiN kollégára, hogy megvan-e még a HD+ -os kijelzője.
Köszönöm előre is.
-
z123456789
addikt
válasz Tikakukac #109635 üzenetére
Igazából azt szeretném elkerülni, hogy bemegyek egy szervizbe, és az történik velem, mint amikor az autómnál keresik a problémát, és a végén már minden ki van cserélve, de a probléma még mindig fennál, vagy nincs megszűntetve teljesen.
Szóval a kérdésem az, hogy jómagam, tudom ellenőrizni biztosra, hogy mi mehetett tönkre, vagy muszáj lesz megbíznom egy szervizben, aki átvizsgálja, majd megoldást kínál nekem? (Amit vagy elfogadok, vagy nem.) Természetesen ezek miatt kérdezek ennyit, véletlenül sem akarom feltúrni az alaplapot vagy ilyesmi, az nem egy RAM csere.
Az esés nem volt combos, ahogy írtam, illetve RAiN19 kijelzője sem kapcsolt be (ami ugye biztosan hibátlan.) Szóval a kijelzőnek adnék még esélyt. Ha tönkre is ment, akkor még elvileg meg tudom venni a fórumtárstól, vagy amit linkeltem. (Csak le ne csússzak. ) Azt sem szeretném, hogy beviszem szervizbe, és mondjuk megoldják a problémát, de kiderül, valóban rossz a kijelző is, aztán beleraknak egy olyat, ami utángyártott, és a fenti problémákat produkálja, amiket visszaolvasva találtam. (Pl. nem működik a fényerő állítás.)
A lényeg, hogy nyilván szeretném helyrehozni a dolgot, de a ló túloldalára sem akarok átesni, mert nem vagyok szentimentális.
Ha van itt egyébként olyan aki ezt hivatásszerűen csinálja, és ért is hozzá, nyugodtan írjon rám privátban.
#109636Digitalpimp
Nem, ehhez nem értek. És ahogy írtam a hibafelderítést sem tudom megcsinálni. -
z123456789
addikt
válasz Ganz-[HUN] #109633 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #109627 üzenetére
Na, megpróbáltuk RAiN19 kijelzőjét. Azzal sem működött. Visszaolvasva, és a neten nézegetve (már amit értettem), ez lehet inverter ( ), RAM hiba, belső memória hiba, alaplap hiba...
Van ötletetek, hogy hol kezdjem a hiba felderítést, vagy hagyjam a francba, és bontsam szét a fszba, aztán vegyek másikat? Nehezen törődöm bele, hogy egy 50 cm-es eséstől így elszállt. -
z123456789
addikt
válasz z123456789 #109608 üzenetére
Uraim!
Szétszedtem a T450-em.
Alábbi kijelző működött benne. Átmozgattam a kábelt, de továbbra is csak a nagyon sötét kijelzőt látom, amin a futó dolgok foszlányai sejlenek fel ha nagyon belemászok a képernyőbe. (=Használhatatlan.)
Kérdésem az lenne, hogy a listában szereplő alábbi három típus között mik a mérvadó különbségek? Nagyon hálás lennék, ha valaki megosztaná velem.04X3927
04X4046
04X5914[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Tikakukac #109607 üzenetére
Visszaolvastam. Hát ez tényleg szívás.Mondjuk most már végképp nem tudom, hogy mit kell nézni, hogy minden olyan legyen mint régen. (Működjön a fényerő állítás is.) És ez p&p legyen.
Javítsatok ki, de elvileg ez a kijelző nekem jó, nem?
HA link
Manual link
A típus szám egyezik elvileg. Az nem derült ki számomra a visszaolvasás során, hogy a sajátom típusszámát hol tudom megnézni? Szét kell szedni, vagy szoftveresen is megoldható?
Illetve a listában van többféle variáció is. Abban tudnátok segíteni, hogy melyik mit jelent? Nincsenek nagy igényeim a kijelzőt illetően. Működjön rendben, és HD+ os legyen minimum.Továbbá Rain91 kollégával már felvettük a kapcsolatot. Ha ő megválik a kijelzőjétől, az jó lehet az én nem S-es verziómba?
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Tikakukac #109605 üzenetére
Végtelenül szégyellem magam, és elnézést. Mindig visszaolvasok, de éjjel lefekvés előtt történt, és úgy felb*sztam magam, hogy még arra is lusta voltam. Mondom tuti nem fogok találni erre hsz-t. Videón amiket láttam, hogy le kell bontani a ragasztott burkolatot...áh el is ment a kedvem. Ezért írtam egyből keresés nélkül. Sajnálom, és köszönöm. Visszaolvasgatok.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Ledobtam a T450-em. A kijelző elsötétült. Nagyon nagyon halványan látszanak a műveletek, de ez a használhatatlan szint. Van dokkolóm, a tartalmát ki tudom rakni monitorra.
A kérdésem az lenne, hogy mielőtt nekiesem mint borjú az anyjának, és kicserélem a kijelzőt, érdemes valamit ellenőrizni rajta? Gondolok itt olyasmire, hogy az esés következtében szétcsúszhatott valami, vagy hasonló. Bár, mivel a képernyőn megjelenik a tartalom, csak végtelenül sötét, szerintem a monitor kapott egy combosat. Illetve kijelző cseréhez jótanácsok, valaki? Előre is köszi. -
z123456789
addikt
válasz vicze #108897 üzenetére
Nos Uraim! Megérkezett a dokkoló.
Thinkpad T450
40A2 ultra dokkoló
45w táp
A sima 45W-os táppal próbáltam ki, hálózatra kötött NAS-ról egyszerre futtatott 2 db BluRay filmmel. A T450 egyszerű videókártyája által adott silány képet leszámítva, hibátlanul futott a két monitoron a két film. Nem tudom ez mennyire releváns teszt, engem meggyőzött. Nem azért kell a két monitor használata, hogy nagy grafiakai igénybevételű műveleteket csináljak, de talán arra jó volt, hogy adjak egy képet róla.
Ha esetleg valakit érdekel, és van jobb ötlete a tesztelésre, és segítség a topicot használóknak, szívesen kipróbálom már téren is a dokkolót.
Köszönöm a segítséget. -
z123456789
addikt
válasz vicze #108875 üzenetére
ADLX45NDC3A Akkor ez 45 W-os?
És most akkor mi a helyzet?Kettő ilyen monitort, és egy egeret, billentyűzetet szeretnék rákötni.
Vajon az én tápom elviszi ezeket?
Jó, mondjuk ha nem, akkor még mindig van lehetőségem venni egy erősebb tápot, igaz? -
z123456789
addikt
válasz azbest #108864 üzenetére
Köszönöm a segítséged.
Jobb ötletnek tartom én is a dokkolót.
Az miben okoz hátrányt nekem, hogy a VGA analóg marad? Amennyiben dokkoló nélkül akarom kivitelezni.
Böngészgettem már dokkolók között, de elveszítettem a fonalat. Ez pl olyan ami jó lenne nekem, igaz? -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudom megoldani, hogy egy T450-re rákössek két monitort?
Dokkoló kell ehhez, vagy van valami VGA elosztó/adapter amivel működik?
A laptop kijelzője nem fontos, hogy látható legyen, a lényeg, hogy a laptop tartalmát szeretném használni 2 nagyobb kijelzőn. Gondolok itt arra, hogy rákötöm a két kijelzőt, egy egeret + egy billentyűzetet, félreteszem a laptopot, és a két monitoron bámulom a munkát.
A két monitorhoz jelenleg egy dvi to hdmi, és egy displayport to displayport kábelem van.
Köszönöm előre is. -
z123456789
addikt
válasz Tim82 #107328 üzenetére
Na, hát azt a sort esküszöm észre sem vettem.
Mi az istenért van az alapból kikapcsolva?
A 2,4 GHz-esnél alapból be volt kapcsolva, fel sem tűnt hogy ott van olyan.(#107329) rootkit3
Viccen kívül, még a hsz-etek után is csak a Hide SSID sor mögötti Disabled-et láttam, már majdnem kezdtem megmagyarázni nektek, hogy ti vagytoka hülyék.(#107330) HSM
Mentségemre szóljon, totál friss a router, két nap alatt eléggé elvesztem a menüpontok tengerén...Elnézést mindenkitől a vaklármáért, és köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Hát elvileg ez van benne.
Ennek tudnia kéne, nem? Specs-ben az áll.
Ez pedig a router beállítása. Esetleg itt láttok valamit amit megpróbáljak átállítani? SSID név és jelszó van, csak kikapartam a képről. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
T450 nem látja az 5GHz-es wifit. Ezt lehet orvosolni? Vagy csak törődjek bele?
Köszönöm. -
z123456789
addikt
válasz darvinya #102017 üzenetére
Na, ez jól hangzik, valahogy én is így képzelném el, de a konkrét vágást, klipek összeillesztését az asztalin kell csinálnom mégiscsak. Persze nem tudom, hogy az a szinkron hogyan volt beállítva. Azt el tudom képzelni, hogy Wifin átmegy a cucc, de a laptop attól még a grafikus dolgokat ugyanúgy nem tudja feldolgozni...vagy hát ja...nem értek hozzá. Ezt esetleg megkérdezhetnéd tőle, érdekelne. Ha nem muszáj, otthon én sem ülnék sokat a gép előtt, pont az említett felesleges utazási idő miatt.
-
z123456789
addikt
válasz Silεncε #102008 üzenetére
(#102008) Silenc3Hun
Igaz is, azt nem értettem teljesen, csak kapiskáltam, hogy az nem is az állandó teljesítmény. Ez így valóban akkor veszett ügy.(#102009) Tikakukac
Na! köszönöm a választ, igazából erre számítottam. Az mondjuk kifejezetten nem probléma, ha nem slim. A baj ott lehetett, hogy Vegas 13-at használtam a 2012-es asztalimon (ami elég is lett volna, de útban volt, nem volt mobil stb...), és mivel a melóm miatt megnőtt a passzív ingázási időm, azt gondoltam egy hasonló kaliberű laptoppal, majd elszórakoztatom magamat út közben. Lehet Vegas 13-mal működött is volna, de ha már új gép, új program. Ami nyilván jobban tetszik, szóval a Vegas 16 marad, és a korábbi elméletemet, és a te ajánlásodat követve valószínű a nyers anyagok, kisebb munkákat csinálom a laptoppal, otthonra pedig beszerzek egy asztalit, hogy zökkenőmentesen menjen a dolog. Ebből következik is a következő kérdés, hogy melyik topicban fognak nekem tudni segíteni? A "milyen asztali gépet vegyek?"-ben pl.? Csak mert amint látom itt is vannak akiknek hasonló az érdeklődési körük, szóval tőletek is szívesen veszem a tippeket. Lényegében maximum FHD-ben dolgoznék, max 60 fps-es anyagokkal. 4K-s felvevő, és lejátszó eszközt nem tervezek a közeljövőben vásárolni. Ezek csak így mellékesen, ha valaki tud segíteni, de amúgy megyek a másik topicba.(#102012) donjohnson
Hm...végig néztem a kínálatot az említett típusokból. Ja, hát igen. $
260 000 volt a legolcsóbb P50-es. Jól sejtem, hogy hasonló összegből klasszisokkal jobb asztalit tudnék összerakni? Nem mintha most hirtelen 260 000-et ki akarnék adni PC-re. Annál azért sokkal hobbibb a videóvágás dolog.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van egy T450-em. Igazából arra vettem, hogy videókat vagdaljak vele, de eléggé akad a preview Vegas Pro 16-ban.
8 GB RAM van benne, illetve ugye 4 mag 2,3 GHz. Ebből a 2,3 lehetne 2,5 mert az a minimum követelmény a Vegas honlapján, de at hiszem nem ezen múlik, sokkal inkább a videókártyán, ami elvileg 1,7 GB? (Javítsatok ki ha tévedek). Ebből a minimum ajánlott 4GB lenne. Van arra mód, hogy egy kicsit combosabb videókártya kerüljön ebbe a notebookba, vagy keresnem kell másik típust? Esetleg valainek ötlet, hogy mással lehetne-e korrigálni a lassúságot? Első laptopom, szinte csak ezeket nézegettem, mert nagyon tetszettek, és most is, sajnálnám ezért lecserélni.Egyéb, a topicba nem tartozó laptop, notebook tippeket is szívesen fogadok akár privátban is.
Köszönöm.
-
z123456789
addikt
válasz donjohnson #100846 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz donjohnson #100848 üzenetére
Szuper.
Azt tudom, mert ezen is próbáltam már.
Köszi. -
z123456789
addikt
válasz donjohnson #100846 üzenetére
Azta! Ez most komoly? De jó.
Csak mert ez alapján a videó alapján nem tűnik nehéznek. És akkor legalább egyből magyar is lesz,ha olyat veszek.
Szuper, köszönöm. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van egy T450-es notebookom. A billentyűzet alapból nem világítós. Ha ebbe beszerelek egy világítósat, akkor fogom tudni használni ezt a funkciót? Vagy alapból ki van iktatva ez bizonyos modelleken?
Előre is köszönöm.
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #100713 üzenetére
Sziasztok!
A múltkori SSD M.2 telepítés margójára, olyanoknak, akik még nem láttak az életben M.2 SSD-t. (Mint én pl.)
(#100712) donjohnson kolléga által linkelt videó alapján tökéletesen meg lehet csinálni a műveletet. Ezt azért írom le, mert visszakeresve, nem találtam egy meggyőző hsz-t, ami alapján neki mertem volna állni.Szóval álljon itt mindenki olyan számára, aki érez affinitást, szétkapni a laptopját, és belepakolni egy M.2 SSd-t.
Thinkpad T450, M2 SSD, beszerelés a fenti videó alapján. A kicsi SSD-t máshogy be sem tudjuk helyezni, nem baj, hogy csak ketté van osztva a slot az SSD-nek meg 3 foga van, jó lesz oda. Szóval elrontani sem lehet. A videón úgy láttam, neki nincs ott semmi, nekem volt egy WWAN kártya. Na az mehet ki, én sosem fogom használni. Aztán van itt még egy képes leírás is szintén T450s-hez, de ugyanez.
Jó mókolást!
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz donjohnson #100712 üzenetére
Ezt pont néztem, csak nekem T450 van, nem S. De vélhetően ugyanaz belülről.
-
z123456789
addikt
válasz Tikakukac #100708 üzenetére
Mentségemre szóljon, furának tartottam. Ezért kérdeztem. Így már értem. Illetve ha tudom, hogy mi micsoda, akkor nem a wifi-t kapom ki belőle.
Ez az én gépem. Az SSD-t már kicseréltem, nem gondolnám, hogy azért, mert még ilyet nem csináltam, ezért nem menne.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
(#100703) Xero
(#100704) Tikakukac
Az ebbe ajánlott, és elvileg passzoló SSD így néz ki. 3 foga van. A foglalatok közül, a kisebbiknél van ilyen fogadó egység. A hosszabb panelnál csak 2 ág van.
Hát ha itt nem lesz olyan aki ezt tutira megmondja nekem, akkor persze, nem állok neki egyedül, de bíztam benne, hogy ez egy ki/be mutatvány lesz.Ez mondjuk egy T450s, de itt a nagyobbik helyére teszi, ami a beépített akksi. Hm...
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Trialbiker #100701 üzenetére
Tehát ha kipakolom, akkor nem lesz wifim? Az nem jó. :/ Nem a SIM-hez tartozó GSM modul ez? (Egy barátom úgy tippelte, de neki régebbi modelljei vannak). Inkább megkérdezem, mielőtt valami fontos funkciót kilövök.
-
z123456789
addikt
válasz donjohnson #100698 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz donjohnson #100698 üzenetére
OK! Köszi a megerősítést, én is így gondoltam valahogy. -
z123456789
addikt
válasz Tikakukac #100696 üzenetére
Ja, tényleg.
Ahogy nézem és nekem szembe tűnik az az írható mennyiség. 1100 TB vs 280 TB ami a 430 ellen szól. Illetve a 430 az 3D NAND Flash. Nem tudom ez mit jelent, az SSD topic összefoglalója alapján sem. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy T450-et (előtte még nem volt laptopom sem, nemhogy Thinkpad-em), és szeretném megkérdezni, hogy hol jutok infórmácóhoz a beépíthető M.2 SSD-vel kapcsolatban? Amikor utoljára SSD-t vettem akkor még csak annyi volt róluk a tudnivaló, hogy már vannak SSD-k amik gyorsabbak mint a HDD-k. Most meg olvasom, hogy már ilyen-olyan csatlakozó, M.2 verzió, M.2-ből több méret is van...egy kicsit elvesztem az információ áradatban. Tudna nekem valaki támpontot adni? Vagy bontsam szét a gépet, és mérjem le vonalzóval?
Akár konkrét használatban levő típusok is érdekelnének. Ki milyet használ?Hálás lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest