Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz RoryBreaker #114895 üzenetére
T480 alatt már semmit. Mármint a köz emberének. Nyilván én vásárolgatok mindenfélét, de indulok egy mérföld előnnyel.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
S_x96x_S
addikt
> Azt egyébként lehet tudni, hogy t430 tól felfelé
> kb melyikek úgymond a "legjobb" gépek?
> Értem ezt kijelzőre, stabilitásra, meghibásodásra,Minél régebbi a működőképes gép,
annál inkább igaz rá a "Lindy effect" törvénye.
"The Lindy effect proposes the longer a period something has survived to exist or be used in the present, it is also likely to have a longer remaining life expectancy. "Viszont minnél régebbi annál kevésbé használható
és az akkumlátoros müködés is problémás.
Igazából attól függ, hogy neked mire kell.
valamint fontos-e a szerelhetőség; bővíthetőség és a donor gépek megléte;Vagyis nincs általános - minden esetre jó célfüggvény,
Hány évig és mire akarod használni? Mennyit ér az időd?különvélemény:
Én amúgy 4 mag alatt már nem vennék gépet.
valamint a használt piacon jelenleg ritka a jó vétel;
az akkumlátor meg lutri és a túlkereslet miatt minden feláras;
Én pár hónapja a közeli ismerőseimnek - hosszú dilemma után - egy
kommersz új gen11-es i5-ös 3év garanciás; 16GB; új akkus >12h feletti üzemidő; OLED kijelzős - könnyű hordozható gépet javasoltam akciósan br 240e Ft-ért ..
Mert minek nekik PRO chip meg Enterprise feature ; Windows PRO;
meg a Pöcökegér? 2.5 év után eladatom velük és majd az új tulajdonos viseli a kockázatokat.
Nagyon elszáltak a használt árak.// disclaimer: ezt egy T480s -en pötyögöm;
Mottó: "A verseny jó!"
-
fattyu
veterán
A t430
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
RoryBreaker
aktív tag
Ezt nem tudtam, köszi, hasznos infokat tudok meg.
Azt egyébként lehet tudni, hogy t430 tól felfelé kb melyikek úgymond a "legjobb" gépek?
Értem ezt kijelzőre, stabilitásra, meghibásodásra, stb.....
Köszi!Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
HSM
félisten
válasz RoryBreaker #114893 üzenetére
Még az jutott eszembe, arra azért nem árt figyelni, T470 volt USB-C táppal is, olyankor az elfoglalja az USB-C-t. Tehát USB-C töltős gépeknél az egyik USB-C-nél gondolni kell rá, hogy elfoglalja a töltés, így azon a porton csak dokkolóval lehet egyszerre a töltést és a monitor kimenetet is kinyerni.
-
HSM
félisten
válasz RoryBreaker #114888 üzenetére
"c-s / lightning vonalat nem ismerem, mik a lehetőségei"
Thinkpadeken viszonylag könnyen, passzív adapterrel hagyományos DP nyerhető belőlük, a gép GPU-jának megfelelő képességekkel/verzióval.#114889 RoryBreaker : "samsung 970 evo plus m.2 ssd-m, az melyik T-s típussal kompatibilis?"
Gond nélkül használtam egy 970 Pro-t T460s-ben és T480s-ben a notebook gyári hővezető padjával teljes sebességen. A T460-T480 közötti sima modellekbe 2,5-os helyre a típusnak megfelelő adapterrel, 2X-es PCIe-el lehet emlékeim szerint beszerelni [link] [link] . Hűtőborda szerintem nem nagyon férne el rajta.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz RoryBreaker #114885 üzenetére
> Jól tudom, hogy t430 felett a t470 az,
> amiben még a legtöbb kijelző csatlakoztatási lehetőség van?Az új gépeknél már
- 4 monitor is van ( jellemzően AMD-s gépek )
- de 3-at az Intel procisok is tudnak.persze rá kell keresni a "psref" "independent displays" -ra
és akkor pontos infód lesz.
"Supports up to 4 independent displays via native display and 3 external monitors; supports external monitors via HDMI® (up to 4096x2160@24Hz) or USB-C (up to 3840x2160@60Hz)"
https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/ThinkPad/ThinkPad_L15_Gen_1_AMD/ThinkPad_L15_Gen_1_AMD_Spec.htmlMottó: "A verseny jó!"
-
RoryBreaker
aktív tag
Még 1 dolog eszembe jutott. Ha van nekem egy samsung 970 evo plus m.2 ssd-m, az melyik T-s típussal kompatibilis? Valamelyikkel kompatibilis egyáltalán? Illetve mennyire kell, lehet e ezen hűtőborda?
Bocs a sok hülye kérdésért, de most már muszáj vennem valami laptopot.....
Köszi![ Szerkesztve ]
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz Tim82 #114887 üzenetére
Értem, akkor rosszul adták meg a hirdetésben én meg nem néztem utána........
Végülis nekem a lényeg, hogy 2 db monitort tudjak rádugni...
De ezt a c-s / lightning vonalat nem ismerem, mik a lehetőségei. Gondolom ha a monitor nem ilyen csatlakozású, akkor valamiféle dokkolóval megoldható csak, mint az M1 macen.Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
Tim82
félisten
válasz RoryBreaker #114885 üzenetére
Nincs DP és D-Sub a T470-en. HDMI és Thunderbolt/type C van, utóbbi nyilván megfelelő kábellel vagy adapterrel tud digitális vagy akár analóg videójelet is kiadni.
Szóval a T470-nek is kettő és nem három videókimenete van.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
RoryBreaker
aktív tag
Még 1 kérdés:
Attól hogy touch kijelző van valamelyikben, okoz valamiféle fogyatékosságot a kijelző tekintetében? Úgy értem, hamarabb beszarik a kijelző, vagy ha a touch része beszarik, akkor még touch nélkül használható rendesen? Ilyesmi.......
Köszi.Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok,
Jól tudom, hogy t430 felett a t470 az, amiben még a legtöbb kijelző csatlakoztatási lehetőség van? (HDMI, DP, Dsub) ?
És utána már csak ezek a C vagy lightning vagy mi a szar van többnyire?Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
-
tboldi
nagyúr
válasz bivalyos #114880 üzenetére
X230-on ugyanez van Windows-zal. Léteznek ilyen-olyan programocskák, amik elvileg pótolják ezt a hiányosságot, de nekem még egyiket sem sikerült működésre bírnom.
Linux Minttel viszont alapból, mindenféle varázslat nélkül kapcsolja automatice az utoljára használt beállítást. 🤷♂️
[ Szerkesztve ]
-
bivalyos
tag
Sziasztok, első thinkpadom vettem meg pár napja, egy t450s, olyan kérdésem lenne, hogy a villágitó billetyűzetet be lehet úgy állítani, hogy folyamatosan világítson bekapcsolás után? vagy amikor leütök egy billentyűt vagy tuchpadot mozgatom villágit és ha nem használom akkor nem villágit? Mert biosban sem találtam ilyet, és jelenleg mindig nekem kell be kapapcsolni.
Üdvözlettel: bivaly
-
simonjoe
őstag
válasz viztelen #114871 üzenetére
..i7-es a 430s? Mert az enyémben sem működik a bill világítás, abban is i7-es CPU +Nvidia GPU. Valamikor régen azt olvastam valahol, h valami tápellátás hibával küszködnek ezek az i7-el szerelt deszkák egy idő után és ezért nem tudja meghajtani a bill. világítást. Szóval nálam is egy darabig működött majd, tönkrement és onnan kapufa.
Joe
-
viztelen
tag
Sziasztok!
Világítós billentyűzettel kapcsolatban kérnék segítségetAdott a magyar nyelvű világítós billentyűzet, ami 3 különböző T430-ból 2db-nál működik, a 3.nál nem. Amúgy egy T430S-be lenne belerakva, de abban sem világít.
A T430-ak BIOS-azonosak, a T430S-ben van valami minimál-eltérés, de a dátum ugyanaz.Elvileg az fn+space -re 1.lenyomásra halványan, 2.ra erősebben kéne világítania, 3.lenyomásra bekapcsol a kamera melletti led és kikapcsol a billentyűzetfény, 4.lenyomásra kikapcsol.
Ez a 3. T430-nál és a T430S-nél úgy megy, hogy az első két lenyomásra semmi nem történik, 3.lenyomásra bekapcsol a kamera melletti led, 4.lenyomásra kikapcsol a kamera melletti led.
Elvileg boot-oláskor is fel kéne villannia a betűk alatt a fénynek, de az sem működik ennél a két gépnél. (A másik kettőnél igen, de abban már van másik világítós billentyűzet így nem tudok csere-berélni)Van esetleg ötletetek, hogy lehetne a T430S-ben működésre bírni?
Előre is köszönöm a segítséget -
Tikakukac
titán
válasz Graphics #114867 üzenetére
SATA Express. Ez nem Thinkpad specifikus dolog, ez egy szabvány, régen is volt használatban és még ma is van pár helyen, nekem voltak olyan meghajtóim amik ilyen csatisok voltak és ezzel etettem laptopokat amikor sok adatot kellett átvinni.
Az x260-akkal az a baj, hogy pont lyukba estek. Kívülről rendesen etetni nem tudod, mert type-c nincs, külső sata express meg ugye kidőlt vagy 7-8 éve a notikról (és akkor is ritka volt), belül ugyanez a felállás, hogy a már finom csatolok és dupla meghajtózások kiestek, van 1 darab RAM slot, szóval a GPU is elesett a kis sávszél miatt...
Tehát igen, biztos jó valamire, de amikor ezzel indulunk a sztorinak és megy a faragás ritka adapterekkel és társaival az mondjuk nekem 16 évesen fun volt és élveztem, mára meg már tudom forintosítani az időt és tudom min mekkora a bukó ha el kell adni.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Graphics #114863 üzenetére
Tuti, hogy 80-ast.
Mondjuk ha SD kariról töltöd a gépet, akkor meg végképp kezdem a fonalat elveszteni.
Videó összefűzés meg kb. SSD művelet.
Oké, sávon összefűzni lehet, de azt utána ki is kell renderelni. 80-as TP és 4 magos proci. Ez alatt legkevesebb gondom lenne, hogy elméletileg mit az SSD-m és hány adapterrel lesz ebből esetleg több.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Tikakukac #114859 üzenetére
Nem SATA portra kapcsolódik .
Na, mit vettél volna?
Az SD olvasó a szűk keresztmetszet igazából, szóval ezért nagyjából mindegy mit vesz az ember.
Én azért vettem ezt, mert a méret kategóriara voltam kíváncsi, illetve feleslegesen sok pénzt nem akartam kiadni most erre. Ez megállt kb. 70 ezer körül. Annyit megért.
270-es már drágább volt, de hardveresen kb ezt tudja.
Videó összefűzés meg kb. SSD művelet.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Tikakukac #114859 üzenetére
Nem sima SATA, hanem SATA Express lesz. A sima SATA-nál benchmarkok szerint olyan 2-3× gyorsabb, de a "valódi" NVME-től így is elmarad. Valahogy nem terjedt el ez a szabvány.
Ha jól
csináltam meg a házi feladatot a saját X270-em kapcsánolvastam, akkor az X270 pl. hasonló, de nem ugyanilyen adapterrel már "valódi" NVME-t támogat a 2,5" helyen.[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz Graphics #114858 üzenetére
Addig jó, hogy a meghajtód amúgy x trillió megával ír meg olvas, de ha az egészet SATA-ra kötöd pont ott vagy, hogy sehol
Nyilván kérdés mi az elvárás, bár erre x260-at pont nem vettem volna.yodee_: Ott megy.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz Graphics #114853 üzenetére
Ez annyit tesz, hogy a normál 2,5" helyre tudsz tenni adapterrel, kábellel NVME SSD-t.
-
Tikakukac
titán
válasz Graphics #114851 üzenetére
Azt sikerült már tisztázni, hogy egyáltalán kéne-e mennie, tehát megvannak-e a bekötések a lap felé is hozzá? Mert ha nem, akkor aztán mindegy mit raksz oda, az nem fog bootolni, se látszani.
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
X260-ra nincs tippe senkinek sem, hogy lehet-e a WWAN porton SSD-t üzembe hozni?Tettem bele egy SN520-as, 256GB-os, de van 128-as is, nem látja BIOS-ban, csak NVMe0 van ott.
Minden be van kapcsolva, mármint az eszközöknél BIOS-ban, telepítéskor nem látja.
Windows alatt sem látom, egy SATA SSD-ről bootolva a rendszerben.
-
kpepe111
csendes tag
Az a gond, hogy ha a dokkolós/töltős (tehát a bal szélső) portba bármit dugok a töltőn kívül ami adatot is vinne át, onnantól kezdve a HDMI-re már nem ad jelet a laptop, és nem is keres azon a porton semmit. Hiába van bedugva a második monitor HDMI-n, detektálhatok meg extendálhatok asztalt reggeltől estig, akkor sem megy ki jel.
De igazából mindegy is, örülök, hogy sikerült megoldani, pont elég a lyuk, minden működik.
Köszi mégegyszer.
Másik téma
Tudtok valami érdemi különbségről a 7. és 8. gen x1 carbon közt? Van 2 laptop szinte azonos konfiggal mindkét generációból (i7-8565u, 16GB, fullhd screen), számít, hogy melyiket veszi az ember? -
tboldi
nagyúr
Üzemidő.
Én amúgy szívesen váltanék az új 14 vagy 16 hüvelykes M1 MacBook Prók valamelyikére, de igazából semmi okom nincs lecserélni a 2017-es 15 inchet (i7-7700HQ, 16 GB RAM, Radeon 555 2GB), teljes mértékben kiszolgál 4+ évesen is. És még a hírhedt pillangós billentyűzete is működik.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz FoxiestFox #114833 üzenetére
"de az a platform nagyon kéne egy Thinkpadben."
Nekem különösebben nem hiányzik. Mit tud az, amit pl. egy Ryzen 5850U nem tud egy T14 G2-ből? -
-
S_x96x_S
addikt
válasz ivana #114837 üzenetére
> pl. M1 airre egy monitort lehet kötni
mintha lenne valami adapteres workaround ..Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
-
ivana
Ármester
Vannak idióta limitációi pl. M1 airre egy monitort lehet kötni Ezért nem kértem céges gépnek.
-
S_x96x_S
addikt
> ... de az a platform nagyon kéne egy Thinkpadben.
én inkább a Frame.work koncepciónak örülnék ..
pár napja megnyitották a firmware kódját..
elkezdtek az UK/DE/FR -ben is terjeszkedni ..
ha 1-2 éven belül lesz Ryzen-es verzió
És magyar billentyűzet
.. akkor engem megvettek teljesen.minden héten szétszerelném és kitisztitanám
mint a kisherceg a vulkánjait ..
"Van három vulkánom, azokat hetente kipucolom; mert azt is kipucolom, amelyik kialudt. Sosem lehet tudni. "Mottó: "A verseny jó!"
-
RoryBreaker
aktív tag
No igen, bár a monitor nem szempont, mert külsőt használok, amikor olyan munkát végzek...
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
RoryBreaker
aktív tag
Ugyanezen a véleményen vagyok.......
-
félisten
válasz RoryBreaker #114831 üzenetére
Borzasztó erős az az Apple platform.
Én szívből megvetem azt a céget de az a platform nagyon kéne egy Thinkpadben. -
HSM
félisten
válasz S_x96x_S #114828 üzenetére
Azért a T szériában vannak hasznos dolgok.. Pl. magnézium merevítés, többnyire jobb kijelző opciók, dupla Type-C, az újabb simákban jó minőségű felfelé szóló hangszóró.
#114831 RoryBreaker : Az asztali i3-10100 tempóját már hozza egy modern laptop 15W körül. Akár egy minimum 4000-es Ryzen, akár egy 11. generációs Core. Gondolom, ilyesmi felhasználásra nem árt az sRGB színtér, ahhoz viszont olyan modellt kell nézni, amiben ezt tudó panel van, a legtöbb FHD IPS 14"-on csak olyan 60% körüli fedést tud, ami finoman szólva sem túl jó. E-ből csak a legfrisebbeknél van ilyen elvileg, T szériában pedig a low-power panelek tudják.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz S_x96x_S #114830 üzenetére
Igen, nagyon sokat gondolkoztam az M1 -en.
Használtam már régebben imacet erre a célra.
De most 1 kicsit bizonytalan vagyok, mert ez az M1 platform nekem kissé még olyan kísérleti dolognak tűnik. Jó, ezzel túloztam, de pl a ps, lr csak natívan fut és vannak vele gondok, legalábbis ahogy én utoljára hallottam...
plusz drága nyilván az almás cucc.
Bár ha normális thinkpadot akar az ember, főleg ha újonnan, az is drága, ja........
Ha nagyon megmakacsolom magam, akkor maradok az asztali gépemnél, ami egy 10100i3 16g ram, samsung 970 evo plus m.2, azzal azért elfutogat a ps rendesen. Csak a mobilitás lenne kicsit a cél most.........[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
válasz RoryBreaker #114829 üzenetére
sok sikert a keresgéléshez.
> de az már kissé lassú, főleg, hogy PS, LR megy rajta a melóim miatt.
ha főleg csak grafikus dolgot csinálsz - akkor nézz rá
a (használt/új) Apple M1 laptopokra
vagy az mac mini-re is (M1 procival )
mint alternativa.Thinkpad -ből meg van Ryzen-es is ( relative erőss iGPU-val )
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz S_x96x_S #114828 üzenetére
Nagyon köszi a sok info-t, most már képben vagyok.
Nem lesz nagy tortúrának kitéve a gép fizikailag, szóval elég lehet a T széria alatt kapirgálnom akkor. Eddig meg voltam elégedve a T430s -el, de az már kissé lassú, főleg, hogy PS, LR megy rajta a melóim miatt. Nem is értem eddig hogy bírtam vele......
Nézek valamit, de a használt laptop árak az egekben vannak, ja......
Köszi még 1x!!!Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
S_x96x_S
addikt
válasz RoryBreaker #114822 üzenetére
> . Az L13 nak mennyi köze van a t szériához?
A Thinkpad név és a piros pöcökegér :-)
Az "L" és az "E" az olcsóbb verzió
relative kevesebb strapabirásal,
és kevesebb security-vel.
bővebben:
https://blog.trafera.com/thinkpad-series-explained/
Lenovo hivatalos:
https://www.lenovo.com/nz/en/faqs/laptop-faqs/best-thinkpad-for-you/-------
persze én linux-ot használok
és nekem az ujjlenyomat olvasó és a TPM chip és egyéb enterprise security-s dolgok nem annyira fontosak,
de szerintem ha nem High security-s környezetbe kell,
akkor az E -is jó lehet"E" ~ mint az Economy ( tesco gazdaságos thinkpad )
"L" ~ középkategória
"T" ~ top ; felsőkategória.
"P" ~ léynegében T + GPU ( de nem mindig )
"X" ~ picuri - ultrahordozható
"Z" ~ spéci AMD design ; Z generációnakSzubjektív:
Én amúgy inkább vennék egy friss gyors CPU-s "E"-s thinkpad-et..
gyári akkuval és 3 év garanciával mint egy 2-3 éves "T"-s gépet.
Főleg most, hogy a használt gépek a piaci ár felett vannak,
Csak nézz rá a Passmark-ra - néha 2x -3x növekedés is van.
szerintem egy 5000-res Ryzen vagy egy >=11gen-es Intel sokkal kényelmesebbé teszi a munkát -
és a garancia ad valami relative biztonságot.
Szóval én csak azért mert valami "T"-s nem fizetnék túl nagy felárat.disclaimer: persze most T480s -en irom ezt, de azt még a covid előtt vettem; és az új CPU-kat nézegetve egyre inkább érik a cseréje.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz kpepe111 #114821 üzenetére
Nem, nem egészen így gondoltam. A dokkoló bekötése esetén arról kellene kapja a notebook a tápellátást, lehet ez zavarja meg, hogy a tápot már megkapja a másik Type-C-n, így a dokkolót nem megfelelően kezeli. A többi az jónak tűnik. Illetve amit még meg lehet próbálni, hogyha így sem megy, hogy a dokkolót a másik Type-C-be dugva megy-e, elvileg Type-C dokkolhatóság szempontjából egyformák, de a gyakorlatban kicsit máshogy vannak "bekötve" a TB miatt.
"Szoftveresen sajnos nem sokat tudok ügyeskedni"
Talán ahhoz van jogod, hogy a kijelző megjelenítési módja mi legyen. Csak az egyik működjön, klónozás, kiterjesztés... Ha valamikor véletlen azt állítottad be egy bizonyos konfigurációra, hogy csak az egyik monitoron legyen kép, akkor azt megjegyzi, és kézzel vissza kell kapcsolni. Esetleg a Windows+P gyorsbillentyű is segítségedre lehet ebben.[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok. Volt egy t430s-m amit eladtam még jó áron, gondoltam fejlesztek és veszek 1 újabbat.
Nem ismerem a txxx utáni szériákat. Az L13 nak mennyi köze van a t szériához? Az 3 számosok után tött a txx? Vagy hogy van ez? Lemaradtam.... köszi!Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
kpepe111
csendes tag
Nem tudom jól értem-e, de kipróbáltam:
laptop type-c csatijába (bal szélső) van dugva a töltő
mellette a thunderbolt csatiba dugva a dokkoló type-c-vel
dokkolóba a második monitor display porttal
az egyes monitor pedig HDMI-vel a laptopbaNa, így nem kap jelet a második monitor, csak ami HDMI-vel van bedugva a laptopba.
De ha működne is ez a konfig a legrosszabb, mert ennek kell 2 táp, külön a laptopnak és a dokkolónak, plusz a monitor kábelek... olyan áthatolhatatlan most az asztalom, mint az amazonas-i esőerdő.
Szoftveresen sajnos nem sokat tudok ügyeskedni, mert céges gép, nincs rendszergazda jogosultságunk, úgyhogy arra is jegyet kell nyitnom, hogy tiltsák le a touch screent (ami időnként megbolondul, és 500/perccel kattintgat a képernyő közepére)
-
HSM
félisten
válasz kpepe111 #114815 üzenetére
Egyébként ez határozottan arra utal, hogy ugyanennek a konfigurációnak mennie kéne akkor is, ha az USB-C dokkoló (pl. 40AS) van a Thunderbolt csatlakozón azzal az egy monitorral, a másik pedig HDMI-n, mivel ugyanazt a DP jelfolyamot viszi át a Type-C, csak mellette egy USB adatfolyamot is, és a dokk adatlapja alapján ez egy támogatott mód 1440P 60Hz-ig egy monitorral.
Nem lehet, hogy csak valami szoftveres vagy egyéb dolog miatt nem sikerült a korábbi próbálkozás ezzel a megoldással? -
Rossi
addikt
válasz FoxiestFox #114801 üzenetére
Igazából nem szeretném, ezért kérdeztem, hogy mekkora időközönként ajánlott.
Nyilván függ a használattól - ahogy írták is, de nem használom poros környezetében, az alján és oldalán benézve belül sem látszik por.
A ventilátor be sem kapcsol, ha nem fut valami extra cpu / int. vga igényes program.
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz FoxiestFox #114814 üzenetére
Mondjuk az pont nem zavarna, ha nem lenne, de egy caps lock LED-nek örülnék. Az még a MacBookomra is jutott.
-
kpepe111
csendes tag
Végül annyit sikerült elérni, hogy ha az egyik monitort a T480s Thunderbolt csatlakozójára kötöm USB-C-vel, a másikat a HDMI-re, akkor viszi mindkét monitort 1440p-ben. Sajna így a dokkoló kiesett, a Thunderbolton meg nem megy a bill+egér (a monitor KVM-es), ezért éppenhogy csak elég a port, de legalább mivel van mindenféle csatlakozás, így megoldás is.
Köszönöm a tanácsokat.
-
félisten
-
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz FoxiestFox #114810 üzenetére
A kepet latva most hianyolom az X230-rol azt a rengeteg visszajelzo LED-et. Vagy ne legyen semmi, vagy qrva sok.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz FoxiestFox #114810 üzenetére
Kemény
Ezek gyárilag IPS-sel jöttek, vagy valami modding eredménye?
-
félisten
válasz Graphics #114808 üzenetére
Tikának a tele pohár félig üres, a félig üres pohár teljesen üres, a teljesen üres pedig igazából törött is.
Sokszor nekem is too much, de ha tartós vendég leszel nálunk, csak /ignore és minden jó lesz.Hogy valami pozitív is legyen, 4:3 IPS party, #csakmertcukik:
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Graphics #114808 üzenetére
Nem vagy kötekedés tárgya, túlizgulod
Én csupán szeretném újfent visszacsendesíteni a tuti vásárláskor lázba jövő kollégákat, akik ilyenkor hatványozottan indulnak bele a tölcsérbe. Ennyi történik. Mivel már volt az üzemeltetéssel ebből nem kicsit durva vitám, így megpróbálom kicsiben. De amúgy igaz, tenni kéne rá magasra, van más dolgom
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Tikakukac #114807 üzenetére
Mi akar ebből kijönni, mert bármit írok, valamilyen mértékben csak azért érzem, hogy kötekedés tárgya vagyok... Akkor még tisztázzuk gyorsan most.
Nem igazán kedvelem az effajta odapiszkálást. Van értelme?
Kérdezett a fórumtag, válaszoltam neki, Te egy teljesen más témát behoztál a dologba..
Nem értem...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Graphics #114806 üzenetére
SSD jobb. Ott majdnem sikerült egy lerakatból venni 2 darab 512-es samut. Kár, hogy ezeket olyan ember akarta eladni, akiről kiderült, hogy ezeket a munkahelyéről úgy hozta el, hogy ott nem tudtak róla
-
Tikakukac
titán
A titok, hogy rohadt sok márka, marha sok gépét kell karbantartani és akkor nincs gond
Felülről szívó HP-k. Azt pumpázd, felejtős. Stb. stb. stb.
Nálunk van fesztiválos géptől kezdve 1 helyben éveket működő elzárt, azért mondom teljes a paletta, de rengeteget számít, hogy milyen gépről beszélünk. És minél újabb, annál rosszabb szerelés és mocskolás szempontból is.
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #114798 üzenetére
"Nézz meg akár csak akkorban egy X-et, de főleg egy mai gépet."
T460s vagy T480s megfelel mai/vékony gépnek? Tökéletesen karbantartja őket a pumpa (kb. kéthavonta, nem belefáradósan, kényelmesen ), és nálam kosz lerakódás sem volt szinte semmi, pedig mindkettőt használtam több, mint egy évig, napi minimum 8 órát (munkagépek is voltak), még évekig elketyegtek volna gond nélkül csupán a fújkodással tisztán tartva.Tehát "a gép belseje ettől függetlenül állni fog a mocsokban" állításod sem állja meg az én esetemben a helyét, a pumpával ugyanis ahol a levegőt beszívja/kifújja a gép, oda én is be tudok fújni, és a tisztító hatása is megvan így.
Nem vitatom a gyakorlatod, mint írtam, felhasználási szokás/körülmény, talán gép konstrukció függő is, elég-e a fújkodás, vagy durvább eszközökhöz kell nyúlni.
Az egyéves távlatban maréknyi szemét azért számomra elég durva.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Rossi #114780 üzenetére
Biztos szét kell szedni? Nem tudom, milyen környezetben használod, de Carbon gen3-ban nálam gyakorlatilag nem marad meg a por, pedig 80% ölben, vagy ágyban van használva.
Múlt héten szedtem szét, tavaly előtt decemberben volt volt pasztázva, amikor megvettem, tehát több mint egy éve, nem láttam port a lamellák között, nemhogy porcicákat. Gondolom az is szerepet játszik, hogy valóban nagyon keveset megy a venti benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- DIGI kábel TV
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- PlayStation 5
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- ASUS ROG Strix G16 - i9-13980HX/32 GB/4 TB SSD/4080 RTX 12 GB/2 év garancia
- Lenovo ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256 NVMe SSD, type-c +SZLA! +GARANCIA!
- ACER NITRO 5 15.6" FHD 144HZ-INTEL CORE I5 10300H/ GTX1650/ 8GB/ 512GB M.2 SSD
- 1008 Eladó Új 34Hó Garis Legion Slim 5 /16/ 3K /Ryzen 7 8845HS 512/16 RTX 4060 140W Ajándékokkal
- Lenovo LOQ 15AHP9 15,6" RTX 4060 8GB-Ryzen 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest