Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szektamokus
tag
válasz FoxiestFox #88049 üzenetére
Sajnos ez van, nem lehet minden örök életű
-
félisten
válasz szektamokus #88048 üzenetére
Ja, annak annyi. Inteles lapot ha találsz olcsón, örök élet, de hát nem nagyon látni őket már.
-
newmoonlight
senior tag
válasz scream #88042 üzenetére
A helyedben én az x230 irányába orientálódnék. FHD ugyan nincs, de emiatt (12,5"-on) nem fogod felvágni az ereidet. A TN+film panel miatt már inkább, ezért jó lenne kifognod egy normális állapotban lévő IPS-es gépet. (Ami ritka madár.) A reális út az, hogy lecsapsz egy jó állapotban lévő x230-asra 80-90 e környékén, rakatsz bele +4GB RAM-ot (cca. 7e), SSD-t (128 GB cca. 12e) és IPS-panelt (cca. 30e). Max. 130-135e Ft-ért lesz egy olyan géped, aminek használata közben nem lesz hiányérzeted. (Ezt tettem én is.) És még a vesédet sem kellett eladnod...
Az x240 touchpad-je fos. Az x250-es amennyivel drágább, mint az x230-as, annyiért az utóbbit (a fent említettekkel) szépen fel tudod pimpelni. Az x260-as meg 200e körül kezdődik, azért már ki kellene vetetned legalább az egyik vesédet...
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
scream
veterán
Hali!
Keresek magamnak kis gépet, amin tudok e-mailezni, netezni, filmetnézni (otthoni cloud-ból), vagy ha kell, akkor TeamVieweren asztali gépre menni.
Amiket szeretném, hogy tudjon:
- 1.5kg alatti súj, akkuval
- vékony (Dell Latitude E6430 vastag is volt, nagy is meg nehéz, ezért váltam meg tőle)
- halk, de hűvös
- pöcökegér, az se baj, ha csak az van, tapipad nem kell
- 11-12" körül, IPS panel, ha lehet, akkor 1366x768-nál nagyobb felbontással (X230-at csak ilyennel láttam... )
- SSD-t lehessen belerakni (akár SATA, akár M.2)
- 4-5 órát azért menjen
- magyar háttérvilágítós billentyűzet
- FP reader
- webcam, mic
- i3 vagy i5, i7 kiesik (melegedés, fogyasztás miatt)
- 8GB RAM
- Legyen minden funkciójához elérhető driver, ami Win10 alatt megy (nem baj, ha rákolós módszer) vagy ugyanez Linuxon
- a májamat, vesémet nem szeretném eladni miatta
- elsősorban használtVan-e ilyen?
Elsősorban azért itt kérdezem, mert a pöcökegér miatt kb csak a Dell,HP meg Lenovo marad bent, de a másik kettőnek (szerintem) hulladék az a része (gombok elhelyezése, nyomáspontja, pöcök érzékenysége, stb).
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz szektamokus #88039 üzenetére
Nagy valószínűséggel utolérte a GPU-t a várható elhullás. Ismert típushiba, lehet javíttatni, de az csak időleges megoldás lesz.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz szektamokus #88037 üzenetére
Nvidia GPU-s T61?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
szektamokus
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo T61 és bekapcsolás után látszik, hogy van valami háttér világítás, de nem csinál semmit. Nem kezd el betölteni a win és bios-ba se tudok belépni.
Próbáltam már, hogy kiveszem a memóriákat és a hdd-t de semmi. Valamint attól függetlenül, hogy nem csinál semmit a proci-vga részen a hűtő nagyon meleg.
Elképzelhető hogy alaplap vagy vga baja lett?Talán valaki már látott ilyet.
Előre is köszönöm.
-
Francia91
veterán
válasz Tóbias #88034 üzenetére
Még Windows 8/8.1 driver sincs hozzá, csak 7-es
Elérhetőek a Lenovo hivatalos oldalán. A Switchable Graphic driverből felteheted, ami az oldalon van
Power Managerből érdemes egy régebbi verziót feltenni, mert az újabbak összeomlanak VGA váltás közben
Régebben töltöttem fel egy pakkot, a még biztosan stabil, régebbi verziós ThinkVantage és Lenovo szoftverekből, itt találod őket, ebből tedd fel a Power Managert, ez még stabil, nem omlik össze VGA váltáskor. A csomagban lévő Hotkey is még a működő verzió[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tóbias
csendes tag
válasz Francia91 #88032 üzenetére
Nagyon köszönöm válaszodat. És ezek a driverek elérhetőek a Lenovo hivatalos oldalán? (mert nem találtam)
Vagy nem mindegy hogy melyik verziót teszem fel? (van win10 driver hozzá?)Asus Sabertooth P67, i7-2600K, 24 Gb RAM, EVGA 8800 GTS 512 Lenovo T500 Intel T9500 8GB Ram
-
-
Francia91
veterán
válasz Tóbias #88031 üzenetére
Hogyne lehetne, de előtte kell a Power Management Driver, majd a Switchable Graphic Driver is. Csak ezek után fog menni a Power Managerből való váltás. Természetesen BIOS-ban is válthatóra kell állítani a grafikát (emlékeim szerint "OS Select" néven van az opció BIOS-ban)
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tóbias
csendes tag
Sziasztok,
Lehet T500-ra Win10 alá működő PM-et telepíteni? Ami alól kapcsolható lenne a VGA?
Köszi,
Asus Sabertooth P67, i7-2600K, 24 Gb RAM, EVGA 8800 GTS 512 Lenovo T500 Intel T9500 8GB Ram
-
MrSealRD
veterán
válasz RoboGuru #88028 üzenetére
(#88028) RoboGuru: A v1.42-ből is van már mod? Az szép... Köszi, linkeket.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz Flashcash #88027 üzenetére
1333-ra korlátozták a gyári...1.36 vagy 1.38 után talán... ez volt az utolsó ami még vitte...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
RoboGuru
tag
válasz MrSealRD #88025 üzenetére
1.40-(8DET70WW)-8duj26us_NWL_ADV_AES_PM_Speedo
1.42 Modified Bios
- Whitelist removal
- Unblocked AES-NI
- Unblocked advanced menu
- Unlocked memory speed
- Unblocked AES MSR 0xE2
- New vbios Intel 2119
- 16Gb 1866 + eGPU solved[ Szerkesztve ]
www.rendszerguru.hu
-
s3toraph
senior tag
válasz newmoonlight #87089 üzenetére
Pozitívan tudok nyilatkozni az általad linkelt táskáról, ma vettem át, 4390Ft volt, X220-hoz vettem. Szépen el fér benne a gép. A töltőt éppen hogy az oldalsó zsebekben el lehet helyezni. Ennyi pénzért jó a mérete, jó az anyaga, szép, fém karabíneres vállpánt, szerintem nagyon megéri. Még nem vittem sehova a gépet, de biztató a minősége a táskának, tartósnak tűnik. Köszönöm hogy belinkelted, sokat segített.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
MrSealRD
veterán
x220-hoz keresek 1.40-es modbios-t. Valaki tudna linkelni megbízható forrást? Amiben benne van a memória frekvencia korlát kiszedése, AES, vbios frissítés és whitelist is...
-
-
metal01
őstag
LCD csatit milyen ragasztószalaggal szoktátok visszaragasztani, ha a gyári már nem az igazi? Itt látszik az eredeti. Lehet ilyet kapni, vagy van korrekt alternatíva? Mert a gyári brutál erős szalag, cellux meg ilyenek nem az igazi...
-
MrSealRD
veterán
Majd a t420as irasomhoz dobok fel egy pakkot... Csak legyen iidőm...
-
MrSealRD
veterán
Win10 van nálam is. Én Roboguru logout-ja alapján csináltam. Meg körbenéztem még mi az ami kellhet... Csak ezután hagytam, hogy a maradékot a Win update intézze...
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Unokatesómnak telepítek egy 420-as Thinpad-et, Windows 10 64-es ment rá.
Egy telepítetlen hardvert ír ki az eszközkezelő:
ALPS Integrated bluetooth device.Már végignéztem egy rakás drivert, de nem akar működni.
Illetve az FN gombokhoz egy drivert nem tudna valaki linkelni?
A support oldalról már mindent ( szerintem) feltettem.Köszi előre is!
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
KFORboy
senior tag
válasz FoxiestFox #88008 üzenetére
ThrottleStop miben jobb, több vagy akármi?
Nem ismerem.
RM Clockot is már elfelejtettem, csak a feszültséget meg 1-2 basic dolgot állítgattam és örülök, hogy megoldottam és tudom automatán a rendszerrel együtt indítani mert biza nálam most bekapta a horgot a digitális aláírás malőrös Bypass igényes szarsággal.4 évig megtudtam élni egy win 7-en mit már szarrá mókoltam, és időközben beutazta velem a világot a gép
De már minden baja lett és most megint szűzkezűen nyúlok az egészhez.
System update is "le$opom magam örömben" -kategóriás dolog voltCartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
félisten
-
KFORboy
senior tag
Persze, hogy a lap aljára, minél kisebb verzióban nulla ráutalással van elrejtve
Legalább áldásos, hogy ennyi technikai felkészültség rendelkezésre áll, elérhetőek az előző verziók is... csak nem épp hülye biztos.Felraktam az 5.97-et, választottam egy 5300 AGN drivert... újraindítás és pöccre mindent ment.
Nemrég végeztem a fél órás anyázással "örömömben"...Köszi srácok !
Sajnos lassan már kezdenek eltűnni a süllyesztőbe ezek a gépek... az egy dolog, hogy már nem éri meg eladni a T500-am de jöhetnek a régi jól bevált lementeni, korábban összegyűjtött szükséges és működő programok biztonsági másolatait 1-2 példányban manőverek is...
Meg RM Clock és TPFC beállításainak lementése, hogy ne kelljen azzal is piszmogni.Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
félisten
-
KFORboy
senior tag
válasz FoxiestFox #88000 üzenetére
Sehol se tudom letölteni ezt a verziót a AC-ból.
Már mindenütt a 6.26.85 van, nekem is ezt rakja fel, akármit is csinálok.Win XP 32 bit alá van egyedül 5.97 körüli ver.
De hát én Win 7 64bit-el vagyok : /Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, 27% áfás
- HP LAPTOP, I3-1125G4 , 8GB ram , 240GB M.2 ssd , Windows 11 pro
- Asus TUF Gaming F17 eladó vagy csere videókártyára
- ASUS ROG STRIX G18, 240HZ, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 407-es videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest