Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
KFORboy
senior tag
Halihó...
Valaki tud olyan Wifi vagy franc tudja még milyen drivert, amivel BIZTOSAN megy az Access Connections mobil hotspot része? (Tehát a LAN net megosztása Wifi-n mint hotspot, semmi hülyeség és félreértés, hogy mobil net meg társai, aki használja az érti...)
Sokadik napja szenvedek, különféle driverek, Acces Connections verziók... de sehogy se akarja az igazat.
Mindig 3 probléma áll fenn;
1.) Indítanám a hotspotot de a Starting-nál beakad és ennyi... nem indul2.) Elindul, látja a készülék, de a világért se tud rá csatlakozni
3.) Ez volt a mai áttörés és igen ritka, elindult, csatlakozott a készülék, de internet megosztás nincs.
IGEN ellenőriztem a windows hálózati kapcsolatokat és manuálisan is megosztottam a netet a program által emullált hotspotra, a notin jelzi is, hogy van internet rajta... közben meg nem is.
T500-am van.
5 Wifi driver van fenn a lenovo oldalán jelenleg, mindet kipróbáltam, ezer meg egy félképpen...
Sehogy se akarja az igazat.
HELP !Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
yodamastah
őstag
-
MrSealRD
veterán
válasz Kalandor #87995 üzenetére
A hűtési profiltól is függ. Ha folyamatosan megy a ventilátor akkor biztos nem melegszik át a burkolat a nap végére. Ez kb a gyári BIOS beállítás. Ha TPFC-vel kevésbé aktívra vettem a hűtést akkor a burkolat is jobban melegedett.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Chaser
legenda
válasz Kalandor #87995 üzenetére
nyilvan meleg lenne nap végére, kis gép, viszonylag erős cpu, átlagos hűtéssel
az i7ek valamivel többet esznek mint az i5ok, hiába 2magosak
winben cpu órajelet %osan lehet állítani, beállító, 2,2 v 2,4gre fixen, aztán úgy mehet egész nap, ha nincs terhelés nelkul alig eszik úgy többet mint 1600mhzen, ha terhelést kap akkor meg biztos nem turbozik így és egész napos használattal sem lesz gond_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
válasz MrSealRD #87992 üzenetére
Nem akkuról kell mennie egész nap, csak úgy, áramról. Nem vágok videót és nem játszok, de 10-12 órát folyamatosan be lenne kapcsolva, ezt kellene hőguta nélkül bírnia.
Az X301-emben igaz már rég volt paszta cserélve, de átmelegedett nagyon az egész a nap végére, a feleségemé is. -
MrSealRD
veterán
válasz azbest #87993 üzenetére
Nálam a 2540M igaz nem trhottlingol, de hasonló őrült hőmérséklet különbséget produkál. Ahogy nézem a turbónál jelentősen növeli a feszültséget...ebből egyenesen jön a meleg, meg a fogyasztás. Szóval annyira azért nincs nagy értéke mint a marketing előadja.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
azbest
félisten
válasz Kalandor #87991 üzenetére
Az az i7-es csak néhány paraméterében több, mint az i5, ugyanúgy 2mag 4 szál van bennük. Bár a nagyobb gyorsítótár lehet jobban fűt.
(#87992) sutszi
múltkor a t430-ba tett i7 3720qm -mel néztem, hogy 80 fok körülig ment fel a 4mag 8szál turbo nélkül 2.6GHz-en a 99%-os beállítással. Turbo mellett ha igazán keményen hajtja valami, akkor meg 100ig is elmegy, ahol throttlingolni kezd olyankor. (de amire használom, ott ritka ez, max ha beragadt valami processz.)
Turbo nélkül a hűtés is halkabbra váltott.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Kalandor #87991 üzenetére
Ami a 20-as szériánál is van erre is igaz. Ha felkapcsol turbó órajelre akkor melegszik főleg és akkor fogyaszt is. Workaround: Win energiasémában a max cpu state-et 99%-ra állítani...
T530 igaz kicsit más tészta de kb kijött belőle egy 7,5-8 óra... X230-al több is elérhető, de hát az örök kérdés a válasz a kérdésedre: Attól függ. (Mi a felhasználás...és mit jelent az egész nap.) Ha nem kap komoly terhelést akkor 9 cellával akár kijöhet belőle egy műszak...
-
Az i7-tel szerelt X230-esek hogy bírják? Nem termelnek túl sok hőt? Bírnak egész napos meneteket?
-
Orionhilles
senior tag
válasz Tikakukac #87988 üzenetére
Mea culpa Utóbbi előferdülhet.
(#87989) metal01: Műanyagról
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
metal01
őstag
válasz MrSealRD #87986 üzenetére
Akkor ez ilyen... Abszolút nem vészes, csak kíváncsi voltam, hogy másnak is ilyen-e, vagy csak az enyém gyengébb darab. Az ölembe vettem a gépet, úgy használtam akkor vettem észre. Ritkán esik ez meg.
(#87987) Orionhilles: Azt olvasgatom itt vissza a fórumban, hogy a 20-as szériánál bizony gyakoriak a repedések. Főleg az X220-nál. Szerencsére nekem a 420 még nem reped.
-
Tikakukac
titán
válasz Orionhilles #87987 üzenetére
Ha X220-nál olvastál kamera meg ThinkLight kábelhalált, akkor ott vagy valaki hazudott vagy szövegértelmezési probléma volt. Mert lehet, hogy van bajuk, de ez pont nem.
Az x200/x201-nél van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Orionhilles
senior tag
válasz metal01 #87985 üzenetére
Igen, nálam is.
Amúgy a baj nem jár egyedül: elrepedt a palmrest (alig láthatóan), a zsanér retesze felett. Tervben volt az FPR majdani beszerelése, ez viszont meggyorsította a folyamatot.
Tegnap a kijelző keret, bal felső részén egy hajszálra lettem figyelmes, oda nyúlok, érzem, hogy ez bizony nem hajszál, hanem egy repedés.
Csak én vagyok ennyire mákos, vagy számítsak még máshol is repedésekre?
Anno' mikor vettem a T420-at, filóztam, hogy esetleg X220 legyen, de olvastam, hogy ott a palmrest reped, meg a ThinkLight/kamera kábele meghal, így maradtam a T sorozatnál. Ironikus.
Használati tárgy, tudom, csak bosszant na.
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
MrSealRD
veterán
válasz metal01 #87985 üzenetére
Ha nagyon provokálom akkor igen... Nyitott gép, bal alsó sarok. Mintha mozgatni tudnám a palmrestet az alsó rész fölött. De kb 1mm se...
-
metal01
őstag
T420 tulajoktól kérdezem, hogy a palmrest bal alsó sarka minimálisan (~1mm) nektek is lötyög? T400-on volt ilyen nekem de ott jobb oldalt. Azt hiszem az minden T400-on olyan volt.
-
batmanéhes
tag
sziasztok. találkozott vki olyannal, hogy az x200 dokk ethernete nem működik rendesen? látványra igen, valamennyire át is mennek a bitek, de mittom jutub folyton homokórázik, minden lassú, olyasmi, mintha tizede sebességem lenne. másik dokk, gépbe lan kábel hasít mint állat.
-
fungi
aktív tag
válasz tothjozsi96 #87975 üzenetére
Be tudod állítani Smart módban a Tpfc /Program Files-ban találod/ ini fájljában hogy milyen hőfoknál kapcsoljon be, mennyire pörgesse, meg hogy mikor hagyja abba, akkor nem fog 33 fokos cpu-nál feleslegesen pörögni.. példa-
MenuLabelSM1=Smart Mode 1/ Label for Icon Menu, must be terminated by '/'
Level=45 0 // Level=140 0
Level=48 1 // Level=150 1
Level=53 3 // Level=165 3
Level=65 7 // Level=175 7
Level=83 64Én most default fanon használom a T500-at, így elvan 40 fok körül alig hallható fordulaton a venti, de másik T500-on /régebbi Bios-sal/ meg pörgette úgy mint Nálad, ott jó a Tpfc igazán...
[ Szerkesztve ]
-
-
havri1
félisten
-
Mbenyo97
aktív tag
válasz FoxiestFox #87977 üzenetére
Ahha értem, okay
-
félisten
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Van olyan beállítási lehetőség hogy ha elindítok egy játékot vagy egy grafikus programot akkor az intel vga-ról át váltson magától ati vga-ra, és ha kilépek belőle akkor meg vissza álljon az intel vga-ra ? Mert tudom hogy a tálcán lévő power manageral át lehet váltani kézileg de én automatára akarnám állítani. -
tothjozsi96
addikt
Én egy érdekes dolgot figyeltem meg, van egy T400-asom, használom a TPFanControl nevű progit, igazából sose figyeltem működés közben, de ma így nézegettem kicsit, be van állítva, Smart mode-ban használom, az az érdekes hogy elkezdtem használni a gépet, kis internetezés, ilyesmik.. A ventillátor 55 foknál kapcsolt be, ez rendben is van. De! Már rég lehült a gép, 33 fokon van a cpu, a pci is 38 fokos, tehát tényleg lehűlt és a ventilátor még mindig 3000 rpm-el megy..
A legújabb verzió van fent, a .62-es végződésű.
Ez így normális? -
havri1
félisten
Sajnos az intel535 a w520-ban nem megy jól win10 alatt. W7 alap driverrel simán hozza a közel 500MB/sec olvasást.
Átraktam asszony X220-ba, ott így megy Win10 alatt, marad is benne...Most már csak az a kérdés, hogy melyik az az SSD, ami a W520-ba normálisan megy W10 alatt
Visszaraktam az eredeti Kingston V300/60-at, ami továbbra is jól megy sztem:
[ Szerkesztve ]
havri
-
-
Tim82
félisten
válasz MrSealRD #87970 üzenetére
A HD Sentinelt is fórumtag fejleszti.
SSDOK eszembe juthatott volna, használtam már valamikor.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
MrSealRD
veterán
Köszi, közben kutattam kicsit. SSDok is mutatja. Portable progi amit az egyik fórumtag fejleszt... Kicsit megijedtem az Intel driver miatt, mert nem ellenőriztem mikor feltettem, de minden okés.
-
Tim82
félisten
válasz Francia91 #87968 üzenetére
Az letölthető a szoftver honlapjáról is, emlékeim szerint talán 30 napig ingyenesen is használható.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Francia91
veterán
válasz MrSealRD #87967 üzenetére
A HDSentinelnek van portable verziója, ha gondolod feltöltöm Neked google Drive-ra, és elküldöm privátban a linket
(#87969) Tim82
Ezt nem tudtam, akkor megkeresi a fórumtárs[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
MrSealRD
veterán
válasz Francia91 #87960 üzenetére
Mivel lehet a TRIM-et ellenőrizni hitelesen? (Lehetőleg ne kelljen telepíteni.)
-
havri1
félisten
Rendeltem egy intel 535/120Gb SSD-t a jelenlegi Kingston V300/60Gb helyett.
Kingston-al semmi baj nem volt, csak kicsi lett. Sebességben ezt tudta alap driverekkel:Intel alap wines driverrel ezt, de akadós.
Feltettem az ajánlott driver, akkor nem akad, de lecsökkent a sebessége.
(nem találom a képet, de 260/220 ugyanilyen beállítások mellett)
Úgy látszik az intel SSD-vel van baj win10 alatt w520-nál.
Vicces, hogy a nem ajánlott SSD-vel semmi baj, az ajánlottal meg driver hibák vannakhavri
-
Francia91
veterán
A HP-féle iRST driver-rel lesz TRIM, csak a Lenovo féle verzióval nem. Tapasztalat, szintén T500-assal. De a legegyszerűbb az, amit írtál, hogy a Win7 AHCI drivere is hibátlan, azzal is lesz TRIM
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Shatterstar
aktív tag
-
-
Tikakukac
titán
válasz Shatterstar #87953 üzenetére
Hát ha a tálca nem csal akkor net ott nem nagyon volt épp.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
Megpróbálod később (mert valószínűleg épp karbantartás van, rémlik is, hogy tegnap Lenovo fórumot böngészve ki volt írva).
-
rgeorge
addikt
A wlan drivert lehet, hogy feltetted, de nincs netkapcsolatod. A Lan drivert kellene, bár nem emlékszem, hogy ezt a 20-as sorozatnál/Windows 7-en meg kellene csinálni. Net nélkül bajosan fog a System Update bármit is leszedni.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
csubuka
addikt
Sziasztok! Az normalis hogy a ceges T440p az Ultra Dockban lotyog meg kotyog kisse? Ezek ilyenek? Mukodik mondjuk legalabb :-)
-
metal01
őstag
válasz Shatterstar #87950 üzenetére
Evidensnek vettem, hogy az egyik hálókártya driverét leszeded egy másik gépen, vagy a telefonodon és átmásolod a laposra, a többit az SU szedi le.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz metal01 #87949 üzenetére
Javíts ki ha tévedek,de a system update-es telepítgetéshez eddig nem kellett folyamatos internetkapcsolat? Mert ha megy offline is akkor uccu neki én felteszem
Tikakukac: Neeem, még fel sem tettem a system-et. Ha utána sem lesz javulás akkor tényleg elkezdek aggódni...
Why are you wearing that stupid man suit?
-
metal01
őstag
válasz Shatterstar #87947 üzenetére
Hálókarik nincsenek telepítve. Itt lesz a bibi. Plusz a Hotkey cucc is kell. Amiatt nincs fn+F5. Azaz, ahogy Tikakukac írta, kb. minden kell az SU-ból Vannak olyanok, amiket nem ajánl fel, pl. FPR, Airbag Protection, stb. Ezek hasznosak tudnak lenni. Külön kell leszedni őket.
(Nekem) felesleges cuccokat nem szoktam telepíteni, mint pl.:
- SHAREit
- Lenovo Mobile Broadband Activation
- Message Center Plus
- Password Manager
- Lenovo Screen Reading Optimizer for Windows 7
- ThinkVantage Access Connections -
Tikakukac
titán
válasz Shatterstar #87947 üzenetére
Sysupdate után is ennyi cucc marad még így? Az kemény.
Hát neked szerintem kell kb. minden.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz metal01 #87943 üzenetére
Korábban mindig system update-tel csináltam, szóval pontosan melyik drivert kell leszednem? Amúgy az fn+F5 kombóra sem reagál.
Tim82: Úgy érted a gép bal oldalán lévő kis kapcsoló? Mert az be van kapcsolva,de így se mutat semmi hajlandóságot.
Tikakukac: Lőttem egy képet az eszközkezelőről és hát finoman szólva nem túl bizalomgerjesztő állapotok vannak már ami a wifit illeti...
-
Tim82
félisten
válasz Shatterstar #87941 üzenetére
Hardveres kapcsolót a gépen nem állítottad el véletlenül?
-
Tikakukac
titán
válasz fi:zi'k #87944 üzenetére
Ha másnem akkor veszel TN-t és bele egy friss panelt. Vagy gyárit. De épp most írt kollega, hogy Smarték cseréltek benne IPS-t az gyárilag az volt csak foltos meg pixeles lett 2 év után, erre 7-8 hónapra rá megint kukás. Nem értem.
-
metal01
őstag
válasz Shatterstar #87941 üzenetére
Driver fent van? Illetve fn+F5-nél nincs lekapcsolva a wifi?
-
Tikakukac
titán
válasz fi:zi'k #87940 üzenetére
25k egy IPS. Ezért nem értem miért kéne 100k+ szinten beletolni egy ilyen projektbe ami első másodpercben 80k buktás lesz.
Nyilván a srác jó helyen van és a legfontosabb: 1 darabnál húzós ez, minél több annál olcsóbb.
Shatterstar: Driver? Eszközkezelőben ott van?
[ Szerkesztve ]
-
Shatterstar
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem eBay-ről egy T520-at Win10 oprendszerrel amit a kicsomagolás után 5 perccel már le is töröltem, majd helyette feldobtam rá a jó öreg Win7-et. Igen ám,de miután végeztem a telepítéssel sehogy sem tudtam rácsatlakozni a wifire, mert nyomát sem találtam ilyen opciónak a rendszerben. Különös, mert korábban akárhány TP-t újratelepítettem mindig automatikusan zajlott ez a folyamat és nekem csak a hálózat típusát kellett megadnom. Mielőtt menesztettem volna az eladó által feltett Win10-et, kipróbáltam a gépet és hibátlanul működött rajta a wifi. Ötletem sincs mi lehet a baj és remélem tudtok ez ügyben segíteni
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Tikakukac #87939 üzenetére
Akkor nem is olyan drága már az 500 dolláros ár.
Ha így leírni nem is tudtam volna, de azért azzal nagyjából tisztában vagyok, hogy kvázi az egész fedlapot újjá kell építeni, mindennel ami benne van. Igyekszem majd alaposan körbejárni a témát, aztán legfeljebb használom a fostos TN-t és talán később kertek egy belevaló IPS-t.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Tikakukac
titán
válasz fi:zi'k #87938 üzenetére
Na ácsiácsiácsi
Még mielőtt nekiálltok azért tudasd vele mire készülsz. Itt műanyagozni kell majd, alu-kompozit fedlapba kell majd új befogatót csinálni, belül komplett keretet, újra kell elektronikázni az egészet, új csatikkal, meg kell oldani a bezel patentozást stb stb. ja, meg megvenni a vélhetőleg XPS-Zen panelt.
A műszerész az egyik részét kiszenvedi, de keresned kell egy olyat is, aki ilyen precízen fog majd üvegszálazni is vagy beadni egyedi gyártásba kint Csepelen, 15k-s óradíjjal+tervezés.
Szóval akkor ugorj bele ha legalább kettő darab patika x220 árát bele tudod ölni zsír új IPS-el, esetleg egy rommá pakolt x230-ét vagy ügyesebben egy eleve FHD IPS X250-et raklap garival. Nem véletlen nem ugorgatok bele én sem ilyenekbe, pedig elektronika és műanyagos ismeret is megvan. Soha az életben nem éri meg a sz*pást, még ha tökéletes lesz a végeredmény sem. Demónak jó, ha valaki épp munkanélküli és van pénze meg tudása na akkor igen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hmm, köszi. Most ez annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy lehet bepróbálkozok vele és akkor nem kell most direktben IPS verziót vadásznom. Műszerész ismerős úgy is van, majd boldogítom vele.
Ami viszont necces lehet, az magának a panelnak a fedlapban való elhelyezése, mivel a gép 305 x 206,5, a 13,3-as panelek meg szintén 300 mm körüli szélességűek.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Tim82
félisten
válasz fi:zi'k #87934 üzenetére
Ha jól rémlik, az 51nb-s modderek Dell XPS 13-ból való panelt szeretnek ilyenekhez használni (+ valamilyen DIY eDP-LVDS átalakítót).
-
nagyúr
Szerintetek melyik az a 13,3"-os FHD panel amit bele fabrikáltak az X220/30-ba és milyen átalakítás kellhet még hozzá?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Kbali
nagyúr
válasz dreizwanzig #87931 üzenetére
Anno West kolléga is hirdetett ilyesmit, esetleg keresd meg.
-
Tikakukac
titán
válasz dreizwanzig #87931 üzenetére
Igen az matrica.
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
A touchpadon a recés cucc az csak matrica lenne? Nekem kezd már kicsit lekopni és az ebayen találtam hozzá matricát. Ér az valamit? Ha igen, akkor hogyan kell leszedni a régit?
LINK -
Tim82
félisten
válasz KFORboy #87927 üzenetére
Switchable graphics driver + Power Manager (+ BIOS-ban OS select-re legyen állítva a videókártya beállítás, de az valószínűleg úgy van nálad).
Ha ezek fent vannak, a Power Manager ikonjára jobb egérgombbal kattintva tudsz váltani. Energiatakarékos -> Intel, Performance -> ATI.
-
félisten
válasz Tikakukac #87918 üzenetére
No igen, egy VA paneles Dell-ért odalennék én is.
Ez a mod csak amolyan kuriózum. Ha sok pénzem lenne, már csak a birtoklás vágya miatt is rendelnék egyet. Bár ugyanígy vagyok a sima X230-asokkal is.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
KFORboy
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék kérni egy kis technikai segítséget.
4-5 évig sikerült foltoznom, ügyeskednem egy Win 7-en a T500-amon de végül is eljött az ideje, hogy újrahúzzam.Melyik az a driver vagy driver kombó amivel a váltató kártyát megoldhatom a korábbi; Tálca jobb lenn Ati ikon-> jobb klikk -> váltás Ati vagy Intel integráltra ?
Nemigazán bukkanok rá és kereső sincs segítségemre (és/vagy én vagyok béna)
Illetve volt egy nem direkt ThinkPad dedikált program megoldás az SSD TRIM funkciójának aktiválására, ha ezt is elárulnátok
Előre is köszönöm !
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #87925 üzenetére
Akkor maradunk az "A"-tervnél... Szépen várunk még 1-2 évet, hogy amortizálódjanak még egy kicsit a P50-esek, aztán 2018-ban, a hardveraprón lecsapunk rájuk. Jeah!
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #87924 üzenetére
Gyűjtőknek és tényleg igazi fanoknak jó így is. Nekem van jobb helye is annak a pénznek
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #87922 üzenetére
Te összebeszéltél (#87919) sss-sel? Nagyon-nagyon-nagyon gonosz emberek vagytok...
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
newmoonlight
senior tag
Upssssz, most nézem, tényleg van itt valami Atlanti-óceán szerű izé... Pedig úgy beleéltem magam...
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #87921 üzenetére
Olvasd csak el, bőven nem
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #87918 üzenetére
Na várjálvárjálvárjál... Nem az van, hogy üres kézzel beballagok valahová és 430 dodóért hozzámvágnak egy komplett ilyen gépet?
-
sss
őstag
válasz newmoonlight #87917 üzenetére
Ram/hdd nélkül, + shipping (nem kevés) + áfa (nem kevés) + vám...
-
Tikakukac
titán
válasz newmoonlight #87917 üzenetére
Sok. Ennyiből hoztam 1-1db E7440-et 2 év NBD garral, FHD IPS/VA panellel, 256/8GB konfigban, billzet swap 6k ráfizu, ergo majdnem egy csupasz ilyenből kapsz egy újabb teligaris egyből belakható gépsast.
Na igen, erre még jön a tréfa meg egyéb móka, ez mire összehozod vastagon 200k felett lesz. Ott meg már nem kicsit durva dolgokat lehet venni.
[ Szerkesztve ]
-
newmoonlight
senior tag
válasz Tikakukac #87916 üzenetére
430 dodó (kb. 120 eFt) sok EZÉRT? Ha ennyiért most valaki letenné elém, hálából még le is sz pnám.
-
newmoonlight
senior tag
-
félisten
Ezt láttátok? Fincsi. 51nb's X320/X330
Egyedül az kár, hogy külön mod csomagot nem lehet rendelni, csak egész gépet."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
MrSealRD
veterán
Tanulságos történet következik: eBay-ről rendeltem egy lábkészletet X220-hoz mert a hülye kilógós aksinak a gumi tappancsai hiányoznak. Voltam olyan balga, hogy azt feltételeztem a gép nagyobb lába megegyezik az aksin lévő lábbakkal. Nos, ez méretében igaz. Kialakításában viszont egyáltalán nem. Ezen a képen látható 3 pár láb. Nos én sikeresen rendeltem, egy szettet a gépre, de pont az a láb ami hiányzott, vagyis a középső pár a képről, na az pont nincs benne.
Szóval az a kérdésem, hogy van-e esetleg valakinek elfekvőben ez a pár láb a fiók mélyén? Már nincs időm újabb ebay rendelésre...mert jövő héten adom át a gépet.
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Lenovo r500-ban 1280x800 felbontású kijelző helyett működhet szerintetek egy samsung ltn154bt05 1440x900 kijelző?
Nem gyári kijelzője a gépnek,csak épp a kezembe akadt egy hibátlan példány egy dell-ből és gondolkozok,hogy beszerelem úgyse nagyon van értéke ennek a kijelzőnek. -
nagyúr
válasz Tikakukac #87900 üzenetére
Csak a billre értettem a US kiosztást.
Amúgy ez sem lenne elvetendő alapvetően, de a számla és a gyorsaság nem igazán adott. Persze tudom, van alfánál is, csak nem ilyen és persze drágábban.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Tim82
félisten
válasz Dr. Akula #87901 üzenetére
Igen, ha nagyon muszáj, minden megoldható. Csak épp gyárilag nem volt opció és emlékeim szerint kell hozzá némi, a whitelist-mentesítésnél komolyabb BIOS hack + nem fog 100%-osan úgy működni a billentyűzet, ahogy kellene neki.
-
Dr. Akula
félisten
Most így hirtelen ezt találtam: "The only way to have back-light on your x220 is to install a x230 keyboard, which is possible.". Szóval ha nem volt, akkor is megoldható. Állítólag.
---
Nemtom volt-e már, de: [link]. Ha kisdobosbecsszó esküszöl hogy fél szemedre süket vagy, akkor még mindig lehet frissíteni ingyen Win10-re. Ha esetleg most venne vki régebbi gépet és upgradelne...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Háztartási gépek
- Hobby elektronika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Építő/felújító topik
- DIGI kábel TV
- Interactive Brokers társalgó
- LEGO klub
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- 1008 Eladó Új 34Hó Garis Legion Slim 5 /16/ 3K /Ryzen 7 8845HS 512/16 RTX 4060 140W Ajándékokkal
- Lenovo LOQ 15AHP9 15,6" RTX 4060 8GB-Ryzen 7 8845HS
- HP Pro x360 Fortis 11 hüvelykes G11-2 in 1-Ultrabook/Tablet-legolcsóbban-garival.
- Microsoft Surface Laptop 2 13" i5-8350U/8GB/256GB NVME SSD/webcam/2256x1504 Garanciás laptop eladó
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest