Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, ahhoz, hogy t520 Fn+F4 billenytűk lenyomásával elaludjon milyen driver kell?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
stork13
aktív tag
Nincs, max rendszergazdaként kell futtatni a parancssort. Az elkészült fájlt megnyitva nálam a T400-on kiírta a feltöltési ciklusok számát, az eredeti Wh helyett mennyit tud az akksi most és még egy csomó mindent, de engem ezek érdekeltek belőle.
Szerk.:
Ciklust nem csak az eredeti teljesítményhez képest mennyit tud most.[ Szerkesztve ]
A béke más , mint szünet, két háború közt; a jó: nem rossz Rossz.
-
MeTaL
tag
X230 és T430 között vacilálok, melóhoz kellene, virtualizálnék rajta főleg, meg win 2012 server és társai. melyik lenne jobb? Mérete szemszögéből.
-
Tikakukac
titán
Ha nincs kalibrálva az akksi, akkor mondjuk ez lehet egy csapda és simán vehetsz 100%-os akkut is, ami 20%-os. Ez talán a buktás része, 1 napot szoktam én is kérni erre aztán ha bukta csere.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
embe
nagyúr
Van olyan alkalmazás amivel a Lenovonál le lehet csekkolni Windows alól az akku állapotát? Mint a HP-nál is van, ami cellánként jelzi az akku állapotát.
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
stork13
aktív tag
Amúgy nem biztos, hogy egy kisebb disztró előbb elindul, mint egy nagyobb méretű.
Ami biztos, hogy a Dman Small megy ezeréves gépeken is, kevés memóriával (Run light enough to power a 486DX with 16MB of Ram. Run fully in RAM with as little as 128MB).A béke más , mint szünet, két háború közt; a jó: nem rossz Rossz.
-
Tikakukac
titán
Csak gondoltam minél kisebb annál gyorsabban bebootol.
Hát ha itt tartunk akkor nyilván nem kérdés, hogy magadnak kell összerakni és az a leggyorsabb. Méretre Lubuntu iparkodós, azt tudom.
Ha más gépek is vannak akkor ez egy ilyen szakma akkor mindenről kell SN, HP és Dell is a gyári konfigot tartalmazza és hajrá. Ezerszer gyorsabb lesz, mint dugdosni meg bootolni befele mindenről, főleg ha 1 penci van.
Hatalmas köd van így, amit lassan oldasz fel, de ha ennyire komoly a dolog akkor első körben csapás, hogy mi kell. Utána ha több is van és tutit akarsz akkor 1 gépet szoktam telepíteni egy SSD-vel és azt végigvinni 1 típuson, aztán másikba bele. Azonos gen. mellett 1 perc alatt win átszabja magát és mindened lesz azonnal, gyorsan, biztosan. Nem tudom mekkora a pool meg mire készülsz, csak mondom, hogy lehet ez nagyobb falat így a kérdésekből ítélve, mint aminek neki kéne menni.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
embe
nagyúr
válasz Tikakukac #89680 üzenetére
A "háztartásban van 1-4-8-16-32-64 -es pen bőven. Csak gondoltam minél kisebb annál gyorsabban bebootol. Ez az XP mini is vagy 600MB. Gondoltam erre a célra csak van valami kisebb méretű.
Illetve nemcsak Lenovo, más gépek is képbe jönnek.Ezért kellene egy kisméretű, penről bootolható rendszer.
-
Tikakukac
titán
Hát ha ezek stock gépek és nem megbugázottak akkor parts lookup és máris tudom mi a HD+ meg a gyári konfig és akkor eleve abból válogatok.
A LiveUSB az az USB-re rakott Linux. Nem kell azt telepíteni azért van a Live option ott felül
Pencire nem tudok mit mondani, amikor ilyen szinten kell gépet venni a minimum 4 gigás penci az alap a háztartásban
-
embe
nagyúr
válasz Tikakukac #89678 üzenetére
De ha van előtted több gép is akkor nincs idő bontogatni.
A LiveUSB micsoda? Ez egy telepítő nem?
A Puppy oldalán is van egy rakás verzió...... már most belebonyolódtam, hogy melyik kellene...Akkor egy kisméretű Linux a cél amivel megtudom oldani az info szerzést, lehetőleg 1GB-os penre felmenjen.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ram-proci biosban ott van, garira SN, kijelzőre ott a LiveUSB, háttértárra dettó, akku remek kérdés szerintem megy az terminálból. Mi más kell még? Ez így 5 perc és kész is vagy. Ha több infó kell otthon lesz bontás
-
scream
veterán
Én inkább valami lightweight disztrót raknék fel, mert úgy is csak az infó szerzés a cél, nem kell szépnek lennie. Pl ott a PuppyLinux.
Aida nincsen Linuxra, de van Open Hardware Monitor, meg Hardinf.
Illetve itt van a HDSentinel Linuxra.
További pár hasznos terminal parancs meg itt.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz Tikakukac #89672 üzenetére
Akkor ezt lehet ugye penre telepíteni. Aida fut rajta? Vagy van olyan program, ami ez alatt a Linux alatt megmutatja a pontos hardver összetevőket?
Ubuntu melyik? 16.04.1 LTS vagy 16.10
Egyszer próbálgattam valami Mint verziót...vagy valami ilyesmi volt a neve.
Olyan változat nincs ami 1GB-os penre felmegy?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Srácok!
Nagyon köszönöm a segítséget!
A böngészőben át lehet kapcsolni az engedelyeket is, így nem hisztizik a linkeken. Megvolt az update, a hiányzó modulok feltelepítése is, van végre tapipad! Halleluja!!
Nem is gondoltam volna hogy egy igen erős darab van a birtokomba, csak ahogy a konfigokat láttam, úgy már jó.
Jó kis i7 proci.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok!
Hardveraprón egy tag árul felújító készletet tapipadhoz és billynteűzethöz. Van valakinek róla képe?
T420s-re lesz majd.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
-
Tikakukac
titán
Na abból pont van 900p, hát akkor sima ezy USB Linux ami tetszik, 2 perc alatt megvan és az install nélkül azonnal kiköpi neked. Hogy USB winek mit tudnak nem tudom, nem szoktunk ilyesmit használni, pont azért, mert hardveradatok nehezen jönnek ki.
-
Tikakukac
titán
De milyen gép? Ha x220 mint a képen volt akkor megnyugodhatsz abban csak 768p volt.
Felbontást nem tudom mi ír ki, de szerintem még egy alap karakteres valami is kiolvassa. Ubuntu tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Hát ha nem konkrét gépről van szó és max biosba jutsz el akkor ember legyen a talpán aki megmondja miben mi a konfig, meg milyen panel. Szerintem ilyen nincs. Trükkök vannak, más fedlapos pölö a 900p-s x200s, csak kocka T60-ban volt IPS ilyesmik. De ez így tű és szénakazal.
Ha általában érdekelnek milyen gépek milyen konfiggal voltak akkor nem is tudom, ThinkWiki talán segít.
-
embe
nagyúr
válasz Tikakukac #89657 üzenetére
Csak alkatrészeket hozott be.
Konkrétan melyik karaktersort kell nézni, és hová kell beírni?
Lehet a fáradtság miatt nem látok már. Tegnap reggel óta vagy 2 órát aludtam....Fától az erdő este......
Köszi!
Megvan.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Parts lookup? Ott kell lennie a gyári konfignak. Bár típust nem írtál, régiekben azért vannak kavarok.
Tuti akkor van ha kiveszitek a kijelzőt. Minden más a 100%-hoz képest már tuti elmozdulás a bizonytalan felé.
-
nagyúr
Köszönöm mindenkinek, szerintem belerázódom lassan. Most Mágnás Miska!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy telepítetlen Thinkpad-nál hogyan lehet megállapítani, a kijelző típusát, illetve felbontását? Van valami teszt menü a biosban?Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
extraktor
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van a T420-l, hogy ha lenyomom az ALTGR gombot akkor leáll a gép, mintha normálisan kikapcsolnám. Induláskor is benyomva szintén leállítja a gépet. Mi lehet a gong, billentyűzet?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tikakukac #89647 üzenetére
Az én kalibrálatlan TN-hez szokott szememnek kalibrálás után konkrétan több mint 2 hét kellett anno, amíg végre megszokta a 6500k-ra kalibrált "sárgás" képet. Persze most már szörnyen kékesnek találom én is gyárilag...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #89647 üzenetére
Én se azt mondtam. Csak azt, hogy NEKEM már a T420 tapipadja is messze töbet tud, mint ami nekem kellemes. Force touch, meg ilyen vackok? Falnak megyek az ilyenektől.
Nekem ami abszolút viszi a prímet, a pöcökegér egyszerűség. Két gomb, egy pöcök, és egy hamradik gomb a scrollnak. Nem akar helyettem csinálni olyasmiket, amiket én nem akarok. Nekem ez az, ami jobban alkalmazkodik hozzám, gyorsabb és jobb. (Számomra.)A monitoros történeted nagyon szép, nagyon jó, de konkrétan tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal. (Fehéregyensúly.)
A tapipados dologgal is csupán arra akartam kilyukadni, hogy nem mindenkinek van kedvére egy ilyen "okos" eszköz. Nekem a buta de precíz pöcök sokkal ideálisabb. -
Tikakukac
titán
Sejtettem, hogy a reply is ez lesz, mert nincs kedvem lelistázni mit hogyan hívnak arrafele. Ha nagyon kéred, lefordítom az összeset
Maradjunk annyiban, hogy elég kevés olyan embert ismerek aki márkafüggetlen és azt mondaná, hogy igen, én inkább T420 touchpadot kérnék a gépembe és nem egy force touch-os almásat.
Az, hogy neked mik értelmetlenek teljesen irreleváns. Ami pontosabb, gyorsabb és jobban alkalmazkodik a felhasználóhoz, nem utolsó sorban a szoftverben is támogatva van az jobb lesz, ha kihasználod, ha nem, akkor is. 8 laptop csücsül most itthon, az a kicsi anyázás meg hubazzeg akkor most kicsit vissza az, ami ott nincs meg. Sokszor mondtam, meg fogom is: akkor tudod meg mit használsz ha tényleg használsz mindent. Olyankor dőlnek le a falak.
7 darab monitor is összejött így év végére a notis kijelzők mellé. "Gyönyörű", "tűéles" stb stb. mondókások is, HD+-os TN-ek is vannak. Mindent panelt kalibráltam (tegnapi stressz levezető/gyakorlás), olyan delták repkedtek kifelé, hogy ihaj. Tesóm megjegyezte az egyik IPS-es Samura amit megkapott most az E5440 mellé (dettó HD+ TN csoda), hogy milyen sárga meg milyen fura. Mondom nem, az konkrétan egy nagyon szépen összehozott színtér lett. Ellenben ami szerinted helyes, abban akkora a kék, hogy az oszlopdiagram kiverte a tetejét a koordináta-rendszernek és egyszerűen nem lehet rendesen összehúzni. (Aztán megcsináltuk a vaktesztet, moncsik kikapcs és fél perc után kellett megmondania melyik milyen, de külön-külön. Nem tudta ő sem, a szemed simán alkalmazkodik). Emlékezetes ugye, mikor nyomtatni vitte a képet még a T400 HD+ panelesről és két oldalt telicsíkos volt a fehér. Mert a nyomtató az jól nyomtatott a kijelző meg szutyok és nem láttad mi van ott.
Szóval a szubjektív megállapításokkal nincsen bajom, csak néha belefut az ember ilyen pofonokba aztán jön rá, hogy emberből vagyunk, fűzővel is lehet élni, csak minek
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #89644 üzenetére
Ezért kérterm a listát. De sejtettem, hogy semmi értelmeset nem fogsz tudni írni. Pl. pontosan akkora szükségem van a napi használatban 5%-os pontosságú kétujjas ZOOM-ra, mint üvegesnek a hanyattesésre.
Ezek a kétujjas suhintások, meg gesztusok pontosan az a téma, amiktől a falra mászok és előszeretettel kapcsolom kifele a gépeimen.
-
Tim82
félisten
válasz Polarstar #89636 üzenetére
Persze természetesen nem ártott volna leszedni a gép drivereit a win7-re..
No, akkor egy dolgot keress meg és szedj le mindössze (majd persze futtasd telepítés után úgy, hogy van netkapcsolat a notin), mégpedig a Lenovo System Update-t (direktlink a letöltésre). Pont arra van kitalálva, hogy ne neked kelljen vadásznod a drivereket. Microsoft .NET Framework 4.0 kell neki, mint előfeltétel.
A másik : valami használati útmutató, mert gőzöm sincs melyik gomb mi, illetve billentyűparancsokat nem látom a menűkben Mac módra.
És a billentyűkre rászitázott jelzések nem segítenek? Akkor kezdetnek itt egy kis útmutatás.
Az Fn + funkciógombokon felül hasznos lehet még az Fn + PgUp (ThinkLight ki-be kapcsolására), meg az Fn + Home/Fn + End (ha a kijelző fényerejét akarod állítani), de mondjuk ezek is szerepelnek az előbbi linken.
Touchpad-del látom, már írtak mások, én mondjuk pöcökegeret vagy BT-s egeret használok, a touchpad csak bosszantana, élből kikapcsoltam (hmmm, touchpad/pöcökegér beállításai: Fn + F8).
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
Nem kell felsorolni, egyszerűen működik. Minden és kényelmesen, jól, pontosan. A listáért meg irány az akutális macbook topik, az összes suhintás és húzás meg kétujjas művelet úgy megy ahogy sohasem ment meg sohasem fog win alapú gépen, TP-ken főleg. Egy kétujjas zoomot 5% pontossággal sosem igazítasz 1 húzásból, ott igen. Pölö. Te inkább nem tudtad az extrákat azért nem érezted a hiányát
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #89642 üzenetére
Nekem a pöcökegér teljesen tökéletes navigációs eszköz, ahogy a T420-ban meg van oldva. Nem is vágyom másra. De amúgy mikor Mac előtt ültem sem vettem észre, hogy bármi extrát adna a touchpad. Esetleg felvilágósíthatnál (felsorolás jelleggel), mik is pontosan azok a szolgáltatások, amiktől egy hétig a WC-n kéne sírjak, ha felfedezem őket.
-
Tikakukac
titán
Ülj le egy akár mac white elé is, az azért van lassan 6-7 év. Ha a T420 sokat tud és nem tudnád elképzelni, hogy tudnál még mást is elgondolni tapipadból... a WC-n fogsz sírni 1 hétig. Az ami Win alatt tapipad meg amit raknak a gépek 99%-ba az az almás notikba az olyan szakadék, hogy hasonlatot még ember nem tudott rá találni.
-
Butcher82
senior tag
válasz ^Clown #89625 üzenetére
Én próbáltam, elmegy rajta a Win10, persze csodát ne várj, vista ati driver műxik egyébként win10 alatt, kivéve a catalyst control panel. Vagy x1300 vagy x1400, x1200 nem volt T60-ban (lehet nem is létezik ).
[ Szerkesztve ]
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
nagyúr
Első lépésben szénné titkosítottam nagy lelkesen, mert 5 ismerősömből 4 nek zombi volt a laptopján.
Persze természetesen nem ártott volna leszedni a gép drivereit a win7-re.. a szupernévtelen böngésző így a lenovo céges oldalon csak krikkszkrakszokat hoz be már meg 90% blokkolt tartalmat. vidám játék eddig.
Sikeresen leszedtem a krómot, mert szerintem vacak, meg kémkedik is.
A másik : valami használati útmutató, mert gőzöm sincs melyik gomb mi, illetve billentyűparancsokat nem látom a menűkben Mac módra.
A tapiegérrel szinte semmit nem lehet csinálni Mac módra. Arra van valami kiegészítő? A beállításban nem találom még annak konfigját se. Állandóan kavirnyáznom kell az oldalcsúszkán. Rettenetesen lassú!!!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
fungi
aktív tag
válasz newmoonlight #89631 üzenetére
-
Tikakukac
titán
válasz Balinov #89630 üzenetére
Oprendszernek olyan mindegy. Első kérdésre a válasz: nyilván. Ha nem lehetne a flasheket elszúrni nem kéne annyi mesterember íráshoz
totron: Ha 1 gomb az 1 gomb. Amikor kábel van és valami csati gond akkor részek esnek ki.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Alt Gr nem működik, lehet szalagkábel gond? Nincs alászorulva semmi.
-
newmoonlight
senior tag
válasz Polarstar #89627 üzenetére
Áldott, békés Ádventet mindenkinek Még annak is, aki esetleg kérdezni szeretne valamit...
[ Szerkesztve ]
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Balinov
titán
Ugy latszik, az a Rico kartyaolvaso megiscsak pci-e, nem pci
Mindjart kiprobalom egy C10-es UHS1 cuccal is.
Kerdes: A t420-ason 83ET67WW (1.37 ) van jelenleg. Erdemes-e ezt frissiteni a Thinkwikin talalhatoval? 1.46, ha jol latom.
Van hozza custom bios-is, gondolom whitelistes moka vegett. Ezek a konkret instrukciok:
Flash original (non modified) same version bios, then, after reboot,
flash modified one. (run flash.bat as Administrator)Elbaszhatom vele a gepet? Win7et ujra kell tenni?
Koszi
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
nagyúr
Sziasztok!
20 év Mac után (nem birom már anyagilag) vettem egy pöpec t420s-t i7 procival.
Sajnálattal jelentem, hogy marhára nem értek hozzá.
Kérhetek majd segítséget tőletek?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Tim82
félisten
válasz Schuby #89623 üzenetére
X220, X230-nak nemigen van ilyen gondja Win 10 alatt.
^Clown: azt hiszem, driverek hiánya miatt nem lenne annyira fényes a T60-Win 10 felhasználói élmény, de bevallom, nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
és Tikakukac, kösui szépen!
T60 vs. Win10-zel kapcsolatban van esetleg tapasztalatotok? Driver-oldalról érdekelne főleg. Az adott gép aszt hiszem Ati x1200 vagy x1400-al van szerelve. Most menne egy upgrade (memória, ssd), és egy újrahúzás, érdemes-e Win 7 helyett Win 10-et feltenni?
-
Schuby
aktív tag
Üdv!
Bukfenc következtében elhalt vilgjáró t400 am.
Vennék valami újabb gépet, immáron 12 "-ban gondolkodom. x220 esetleg x230 beleférne az árba, mindenképpen kell a 3G modem, és jó lenne minél kisebb fogyasztás, netán hosszú akkuidő. Anno a 400 nál voltak gondjai a 3G modemnek meg ujjlenyomat olvasónak a win10 -zel., vagy ezt már kinőtték, mik a tapasztalatok?x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
scream
veterán
válasz Xmodule #89621 üzenetére
De van, a Win store-ból lehet letölteni 'Lenovo Settings' néven.
[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
t460 ra mar nincs a lenovonak olyan programja ami zöld ikonnal a talca jobb also sarkanal kirakta az aksi szintet meg be lehetett allitani benne pl hogy 80%nal ne töltsön többet ha kabelen van a gep?
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Tim82
félisten
válasz ^Clown #89618 üzenetére
Valószínűleg igen, bár konkrét tapasztalat szerintem nincs ezzel az SSD-vel T60-ban.
Igen, pontosan így.
-
Sziasztok!
A T60 fog menni sata3-as Kingston UV400 SSD-vel, ugye?
Illetve 2x2GB DDR2-800MHz-ből 3GB-ot fog látni, és 667MHz-en járatja majd?Köszi előre is!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Balinov #89616 üzenetére
Egy jó ips azért más, de én is T520-on használom nagyrészt a lr+ps-t, igaz annak a panelje betekintési szögekben meg kontrasztban valamivel jobb, de az is TN... a kalibrálás viszont szerintem is fontos ha helyes wb-t meg színeket akarsz a fotóidon, már nem tudnék élni nélküle Amúgy asszem m3ss kolléga is TN paneleken dolgozik, legalábbis mintha említette volna
-
Balinov
titán
csak hobbi szinten, nem ebbol megelve.Ceges Lattitude sem kalibralt, se az AOC LED-es asztali, amit meg c2q-vel hasznaltam, valhaogy elleszek.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
HSM
félisten
válasz Balinov #89614 üzenetére
Az lenne a tuti, ha RAW-okkal akarsz dolgozni, ha a közeledben lenne valaki, aki rendesen, műszerrel be tudná neked kalibrálni. Amúgy bátor dolog TN panellel ilyesmire vállalkozni, én tuti agyvérzést kapnék, ha ilyenen kéne bármi fotókkal kapcsolatos tevékenységet végezni. Persze, lehet túl maximalista vagyok, alap dolgokat azért meg lehet vele kb.-ra csinálni nyilván.
Pl. kérés: legyen már kicsit színesebb... Oké tessék...A kábelek, amiket láttál a mobilnetre való előkészítés. Annak van a SIM-kártya hely is az akku mögött.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
hmm..most meloban, es csak egy linuxos hardinfo reportot tudok nezni, az meg biza a PCI device-oknal listaza a Ricoh Co Ltd MMC/SD -t, szoval beneztem. Mindenesetre nem lassuk, bar csak egy 3-4 eves regi 8GB-os Sandisk ExtremeIII-al tudtam kiproblani, az CMDiskmark szerint kellemes eredmenyt produkalt.
Kalibralast megprobalom persze, most esett le,hogy van ilyen feature w7-tol, de azert egy kalibralt icm profilt csak kiprobalna az ember ugye...(raw feldolgozas az egyik, amiert lett negyhuszas)
kosz iz infot a kabelezesrol, ugy nezem ebayen ilyen pardollaros tetel, szal ha kell akkor sztem beruhazok egyre, ne ezert kelljen majd a projektet napolni (mondjuk az is lehet, megy az egesz webcam a levesbe. ruhellem fb videochatot, skype=ot, de ha kell, akkor inkabb asszony notijaban porgesse az A6-ot a videocset, vagy beroffentem az S905x-es android boxot, azt 43"-on megy a skype (meg jobb is, szelesebb a latoszoge a logi kameranak, igy szulok jobban latjak a 2evest rohangalni).
Apropo, kabel. Mikor ssd install volt eloszor azt hittem, hogy a ramot/miniPCIe fedo resz takarja a vinyot, es lecsavaroztam azt a boritoast. van ott meg szabad hely, ill .2 db kabelt is lattam, ami nincs sehova rakotve. Az mire valo?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
HSM
félisten
válasz Balinov #89605 üzenetére
Nem sima PCI-os? Mindenesetre meglehetősen kellemes sebességeket tud. A 32GB-os Sandisk Extreme MicroSD kártyám vígan olvasta stabil 80MB/s-el.
(#89607) Balinov: Szerintem jobban jársz, ha egy windóz kalibrációval belövöd szemre. Az ha nem is lesz pontos, de legalább a Te kijelződnek megfelelő lesz.
(#89611) Balinov: Azt nem tudom, interpolál-e vagy valós 720P, de használható videobeszélgetésre, épkézláb minőségben. Persze, tudom, veszélyes dolog a minőséget megítélni, de nem akartam semmit kivágni a gépből videochatnél. Jól működött a hang, a mikrofon, a kamera is.
Amennyire tudom, a kábelezés elő van neki készítve. De ha lepattintod óvatosan a kijelző mellől az elülső burkolatot, szerintem látni, ott van-e.
-
őstag
Azt hiszem úgy mint WLAN-nál, kamerával együtt jár a kábel. Szépen, majdnem mm pontosan fog passzolni.
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Balinov
titán
bakker,kosziii! Hihetetlen egy masina ez a TP...majd' mint egy jobb Technic LEGO...kezdem egyre jobban szeretni!
itt, igaz, T430 kapcsan ugyanez a tema, de nem valami meggyozo, leven sracnak nem ismerte fel az OS a webcam-et. Akinek T420-esebe gyarilag van Webcam, az latszik az UEFI/BIOS-ban? Milyen minoseguek egyebkent ezek a beepitett webcamek? 720p? vagy csak interpolal?
szerk: kamerahoz. jol sejtem, ugye,hogy nekem meg kell a + kabelezes is?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz jjeahh #89609 üzenetére
Azért mondom, a profil már szemre is sárga volt. Nyilván mindig van fentebb, de tényleg elképesztő így, hogy mérni is tudom már elég nagy pontossággal a dolgokat, hogy mi szemetet néz az ember. Main moncsim mondjuk elég jól ment eddig is, iponos teszt profiljához 1 red kellett meg le 2 egység fény a 100-ból és az alap profil stimmelt is. Kéken kívül pedig nevetségesen jók a színek is
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tikakukac #89608 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy milyen hardver/szoftver kombóval és milyen beállításokkal volt kalibrálva... + idővel állítólag a kijelzők színei el is kúsznak, nem árt újrakalibrálni. Mondjuk én a T520-at csak fél évenként kalibrálom be, eddig mégsem láttam különbséget az előző kalibráláshoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
-
Balinov
titán
-
Tim82
félisten
válasz Balinov #89605 üzenetére
Egy szivfajdalmam van, nincs webcam, csak az extra vilagitast. Na meg ha azt lehetne a kavaba varazsolni!!!
Veszel eBay-en egy kameramodult, meg egy megfelelő kivágással rendelkező matricát.
(Amúgy a hsz.-ed abszolút ON, legalább Thinkpad-ről szól... )
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
sajat is, gari sincs rajta, miert ne buheralnam, ha azzal is jobban megismerem a vasat. az sosem art
Egy szivfajdalmam van, nincs webcam, csak az extra vilagitast. Na meg ha azt lehetne a kavaba varazsolni!!!
Amugy pozitiv meglepetes, azt hittem a kartyaolvaso (RIcoh) USB-n kommunikal, de 2 hw info progi szerint is PCIE-s...
-
jjeahh
nagyúr
Még nem lestem meg az újabb t420-amban milyen panel van, de az egyikben biztos AUO és a t520-ban LTN156KT02401, ha mindhármat bekalibráltam colormunki display-el, tölthetek fel ICC-t ha valakit érdekel, ezek a thinkwikis kalibrálások ahogy elnézem elég gyenge harverekkel vannak belőve... Egy személyre szabott kalibrálást nem helyettesít, de gondolom a semminél biztos sokkal jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Lenovo Thinkpad T14s INTEL i5-10210u/16GB/256GB SSD/14"FHD garanciás laptop eladó
- Lenovo Thinkpad X390 i5-8265u/8GB RAM/128GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
- Dell Inspiron N5010 - GPU hibás
- Lenovo Thinkpad X395 Ryzen 5 PRO 3500U/8GB RAM/256GB SSD/13.3" FULL HD garanciás laptop eladó
- HP Elitebook 835 G8, AMD Ryzen 5 pro-5650U, 16 GB, 512 GB, 14" fHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest