Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #86897 üzenetére
biztos ccfl, tőlem van, én nem láttam üzem közben, de elvileg egy nagyon jó pva panel
döglött lapos x200t-ben volt, hogy az mennyit üzemelt passz, lehet csak dokkon volt nagyrszt, gépet magát nem láttam csak a kijelző jött belőle_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
válasz #59070464 #86896 üzenetére
Fejből meg nem mondom, egy ledes volt asszem, ha van invertered akkor CCFl ofc. Csak nem mindegy, hogy ez egy x órás, mindenképpen frissebb cső vagy egy 10 éves x ezer órával.
A látottakat az idő okozza. Emberben is kemény nyomot hagy 10 év, nem még egy kijelzőben
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
törölt tag
válasz Tikakukac #86885 üzenetére
Egyiknek sem tudjuk a valos korat, sem azt hogy ez ido alatt mennyi uzemora kerult belejuk. Szerintem mindket panel CCFL hattervilagitasu. Az enyem biztosan. Az osszehasonlitasnak annyi ertelme volt, hogy kivancsiak voltunk milyenek egymas mellett, nem a delta E ertekeket akartam szemre megmondani. A latott T60 IPS aggalyomnak pedig azert adtam hangot, mert nem igazan ertettem mi okozta a latottakat.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A W520-nak másnak is kicsit keményen nyomódnak a hangerő meg a némító gombok? Lenyomom és még egy picit kell nyomni rajta, hogy érezze... fura, az egész billentyőzet tökéletes amúgy. X220-on a scroll gombbal nem voltam kibékülve, az itt tökéletes szerencsére.
-
.DLL
veterán
Okés, köszönöm!
Videót fogok renderelni, aztán ha fél óra helyett mondjuk 25 perc alatt végez, akkor mondom leveszem a gépet, hogy "nyersbe" legyen, de akkor nem kell.
Nem gyakran renderelek, tudom, nem erre való.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
-
félisten
-
-
.DLL
veterán
A dokkoló elméletben befolyásolhatja a gép erejét, vagy nem lehet rá hatással?
(T420, 2520M, IGP verzió)(P.H.)
-
Francia91
veterán
válasz soldi3r #86879 üzenetére
Korábban is írtam, hogy az előző tulaj által egy ASUS venti került a gépbe, mert a gyári megadta magát. Az ASUS venti magassága kb fele akkora, mint a gyári ventié, ezért nagy eséllyel a légszállítási kapacitása is kisebb lehet. Szeptemberig lesz bele eredeti gyári venti szerezve, az nagy eséllyel megoldja ezt a problémát
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tikakukac
titán
válasz #59070464 #86881 üzenetére
Lassan 10 éves CCFL-es panelt akartál összelőni egy friss ledessel. Szemre.
Semmi értelme nem volt. Egyébként bemérés után azért elég szomorú arcokat látnál, mert az X-es kijelzők tulajdonságaikban borzalmasak, a szemednek lehet tetszik, de egyébként nagyon nem jók.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
válasz qwertly #86880 üzenetére
Nekem Intel 5300 wifi kártya van,cseréltem komplett fedlapot lcd panelel együtt,és nem három csatlakozás ment a wifi kártya felé csak 2 rá dugtam és működik így is a wifi van jelensége?
A szürke wifiantennát a bal oldali csatlakozóra dugod, a feketét a jobb oldalira, a középsőt kihagyod (ha lenne még egy fehér antennadrót, azt kellene oda).
Vettem 3G modemet is a "új" panelen megvan a kivezetés de nem tudom,hogyan tegyem be és hova.
Hardware Maintenance Manual, 100. oldal a doksi saját oldalszámozása szerint; az antennák rádugása a WWAN modemre elég egyértelmű, mert a modemen jelölve vannak a csatlakozók az antennák színeivel. Sim kártya helye az akku alatt.
NewmanHD:
Vajon X200 PVA-ja ennyire jo vagy a T60 IPS-e marad el az elvartaktol? Esetleg mar oreg a T60-as panel?
Öreg lesz az. Meg az a PVA nem led-es háttérvilágítású panel, jobb fényerővel, mint a T60 CCFL-je?
Lőhetek hétvégén fotót egy jó állapotú 1400*1050-es IPS T60 és egy AFFS-es X201 összehasonlításáról.
Azert kerdezem, mert meg megy a filozas egy PVA vagy AFFS kozott.
Bő két és fél éve Tikakukacnál nézegettünk különféle paneleket egymás mellett. [link] Ha jól emlékszem a sorrendre, a bal oldali oszlop felülről lefelé egy TN paneles X200 + TN paneles X301, középen két AFFS panel X200-akban (mindkettő Boe-Hydis, de nem emlékszem a pontos modellszámokra), jobbra meg egy PVA panel volt X200 tabletben.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
Lehetosegem volt osszehasonlitani egy T60 IPS-t az en X200 PVA paneles kijelzommel. Hamar arra jutottunk, hogy az X200-on sokkal jobbak a szinek. A PH foruma azonnal megmondta az igazsagot, a T60 nagyon sargaba huzott. Az utobbi evekben ezeket a monitorokat hasznaltam kalibraltan: Dell U2515H, U2713HM es U2311H, szoval belem egett, milyenek a szinek a PH-n es az X200 szinei eleg kozel jartak hozza, mig a T60 nagyon tavol.
Vajon X200 PVA-ja ennyire jo vagy a T60 IPS-e marad el az elvartaktol? Esetleg mar oreg a T60-as panel? Bar ez nem indokolna azt a kisse tulzoan melegbe huzo tonust.
Egyebkent az X200-as PVA kijelzom also savjaban egyenletes vastagabb feheres bevilagitas (szembol alig, de oldalrol nagyon is lathato). Ez teljesen normalis ennel a panelnel vagy velhetoen csak ez enyem ilyen? Ez sajnos karcos, wacom-os. Azert kerdezem, mert meg megy a filozas egy PVA vagy AFFS kozott.
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
válasz jani0114 #86877 üzenetére
Szia!
Kifogom próbálni,mert csak felvillan a led a web kameránál és utána,össze omlik a vlc media player.
Más: kérdeztem már de most újra megteszem hátha most valaki tudja a választ.Nekem Intel 5300 wifi kártya van,cseréltem komplett fedlapot lcd panelel együtt,és nem három csatlakozás ment a wifi kártya felé csak 2 rá dugtam és működik így is a wifi van jelensége?A 2-3 csatlakozásnak ls hogy melyik vezetéket hova teszem vissza a wifi kártyán?Vettem 3G modemet is a "új" panelen megvan a kivezetés de nem tudom,hogyan tegyem be és hova. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Aki mostanság vállalna Budapest körül egy T500 as sima pasztázást esetleges gap pad cserével, az kérem írjon rám, vagy ha tud valakit aki megbízhatóan dolgozik akkor is. Nagyon melegszik a HD3650 esetében egy rokonnál.
-
Chaser
legenda
válasz Francia91 #86864 üzenetére
nincs, de dgpu sincs mellette
8560p-ben egyébként simán 60 alatt van turbo nélkül és abban nagyon pici kis hűtés vanszerk: 8560/70-hez van egy kis doboz ventim, ha kell adok egyet a gépedbe, guglizd ki jó-e hozzá
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Vettem egy komplett felső képernyőt és azt cseréltem ki,leizzadtam de alapból működik még ha van 1-2 gondom is.Első nálam intel 5300 wifi kártya volt amin 3 csatlakozás van ezen meg csak 2 volt van jelentősége és ez igaz arra is.hogy melyik színű vezetéket melyikre dugom?Akkor van egy 3G modem ezt hogyan tudnám beszerelni mert alapból nem volt benne.Legnagyobb gond,hogy nem tudom,hogy működik-e a web kamera ezt,hogyan tudom leellenőrizni,milyen programmal mert én a vlc szoktam de az hibával kilép. -
félisten
-
MrSealRD
veterán
válasz partymaci #86868 üzenetére
Igaz másik laptop, de ugyanez a tünet. WU-t le kell tiltani a retekbe, mert órákra képes beterhelni a procit. Ja persze 25% volt itt is... Sajnos a több magos és több szálas cpu miatt ez olykor elég érdekes értéket mutat...
Nyugodtan lődd ki.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
havri1
félisten
Az normális, hogy felugrik egy ablak, hogy a battery fw-hez kritikus frissítést talált a rendszer, és frissítsem?
W520..havri
-
Tim82
félisten
válasz partymaci #86866 üzenetére
Úgy általában nem az igazi mostanában a WU Win 7-tel, szóval ha az éppen fut, könnyen terhelheti 80-90%-ra a procit. Akkor meg igen, felfuthat simán a hőmérséklet.
Elvileg egyébként van valamilyen workaround rá, pl. ez: [link]
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Francia91 #86864 üzenetére
Nincs akkora hűtés, viszont alapesetben 2520M-mel 50-58 Celsius között mozog sima böngészgetéssel az X220-am CPU hőmérséklete; Win 7-tel pedig általában inkább 45-55 Celsius között mozgott ugyanígy.
-
Francia91
veterán
válasz partymaci #86859 üzenetére
Procit nem írtad, de sejtem, hogy Core i5 2520M vagy 2540M-ról van szó. Nekem a HP 8560W-ben 2520M van, és átlagban 60-70 fok között van, ha böngészgetek, és stb... És ez WorkStation, az X220-ban pedig biztosan nincs akkora hűtés
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
válasz totron #86857 üzenetére
Nem hiszem, hogy bárki próbálta volna, de nem tartom valószínűnek, legalábbis az invertert.
Mondjuk a Lenovo 3000-ből is volt néhány modell.
[ Szerkesztve ]
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Vettem munkára egy használt x220-ast , nem is pakoltam rá szinte semmilyen progit (skype, torrent stb..) csak böngészőt és így is 70-80 fokos a cpu, 3 tabbal.
Ez sztem nem normális, ujra kellene pasztázni?
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
senior tag
válasz oliverthomas #86855 üzenetére
Ezt megértem, kicsit megszaladt a kezük az árazásnál.
No money, no honey.
-
totron
addikt
Lenovo 3000 kijelzője, invertere T500-ban használható?
-
hito
nagyúr
válasz Tikakukac #86784 üzenetére
Na, 3x futtattam le és 13% az elhasználódás mértéke Többször úgy gondolom nem érdemes, mert az utolsó körben 18%-ról mindössze 13-ra javult a dolog, tehát valószínűleg ennyi a valós elhasználódás.
De csak igaza volt a GP-s embernek basszus Én meg már majdnem berendeltem a 25eFt-os akksit
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #86852 üzenetére
Hát, ott is volt GPU elhullás (ha jól emlékszem, itt lett kötelező az ólommentes forrasztás), de elvileg javíthatóbb volt a történet, mint a T61 Nvidia GPU-knál.
Ja, szerintem amúgy a T61 15" pl. érezhetően gyengébb eresztés volt, mind a T60-aknál (mind 14", mind 15" 4:3), mind a T500-nál összeszerelést nézve.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Chaser #86849 üzenetére
Nekem T40 volt nagyon sokáig. Jó gép, de szerintem felépítésben a T6x széria rommá veri, főleg a lyuggatás nélküli billentyűzettel.
A T4x mellett szól mondjuk, hogy a zsanérhoz soha életében nem kellett nyúlni, és nincs holtjátéka annak gépnek ma sem. T6x-ekben viszont már annyi a rollcage, hogy egész életében emelgetheted a sarkánál, max a műanyag fog repedni, a deszka nem. Ezt a T4x nem mondhatta el magáról, bár az USB gondon kívül több problémám nem volt vele, azért nem volt az annyira erős felépítésű... -
-
Tim82
félisten
-
Chaser
legenda
válasz #59070464 #86843 üzenetére
átlag felhasználásra teljesen felesleges a pro
annyi előnye talán van, h 5 év garral adják, de 3 év múlva egy 250-es esesdé' már nagyon keveset fog érni, szóval kb mind1Tubi2 igen, talán azok még 100% ibm-ek voltak, ha jól rémlik t42-vel kezdtem, de nekem t41-es lcd bezel volt a gépen meg asus wlan ami whitelist bios alatt működött, de akkor még azt se tudtam mi az, csak h reset után nem indul a gép a wlan miatt első találkozásom a töltő elektronika hibával...de nagy szerelem lett belőle sajnos már elmúlt, majd én is előszedem most már a 15 év körüli gépet restaurálásra amit kaptam
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tubi2
senior tag
Legutóbb kérdeztem itt, hogy szerintetek merjek-e Ebayről magyar billt venni. Végül az X220-ba hagytam a dolgot 12k-ért, de megláttam, hogy árulnak T4x-be is ~4k-s áron. Lévén, hogy ez a kedvenc gépem, már mindent megvettem bele, amit csak lehet, ezt az apró lépést nem hagyhattam ki a tökéletesség felé.
Szerintem megérte, talán a valaha gyártott utolsó igazi TP-k egyike. A felirat ne tévesszen meg, T43p alaplap van benne. A bill pedig - szerintem - gyári, vagy gyári minőségű is. De, mint írtátok, kínában gyártják alapból, szóval nagyon nem lehet mellényúlni.
[ Szerkesztve ]
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
senior tag
-
Kollega T410-ese nem indul. Van vmi típushibája a sorozatnak? Esetleg vmi spéci bill kombó reset-hez?
Miket nézzek meg?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Mbenyo97
aktív tag
#Francia91: Ahha ertem, en is ugy tudom hogy AHCI modban van, ha ne akkor majd at nyomom arra
#NewmanHD: na az jo hir hogy ha jol mukszik es ezt megerositetted szamomra amugy kb. 5 honapos windows 7 van rajta. -
törölt tag
válasz Mbenyo97 #86840 üzenetére
Az X200-ban (ami "ugyanaz", mint a T400) nekem egy 850 Pro van. Semmi problema vele, igy az Evo-val sem lehet gondod. En is 850 Evo 500 GB-on gondolkoztam, de inkabb a fele akkora 850 Pro 256 GB lett, annal kicsit olcsobban.
Egyebkent en biztos, hogy ujratelepitenem.
[ Szerkesztve ]
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali !
Olyan kerdesem lenne ha veszek a T400-ba egy SSD-t special a Samsung 850 EVO-ra gondolnek es belerakom akkor elvben mar mukodik is nem kell semmit allitgatni a BIOSban meg hasonlok nem ? Persze ugy hogy mar a HDD-rol a komplet windowst at masolnam az SSD-re. -
Tikakukac
titán
válasz #59070464 #86836 üzenetére
Felső káva X-eken attól törik le, mert kinyitod. A földrajz nem nagyon érdekes abban, hogy hol nyitod ki, csak nyisd ki
Sima hőtágulás és egyszerű gépelés is tud olyan energiákat kihozni egy-egy elcseszett konstrukcióban, hogy el sem hiszed. Másik topikban meg időnként privátban is kapom az anyázást, hogy hát neki asztalra lesz, semmi baja nem lesz annak a gépnek. Na ja. Gondolják sokan.
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz #59070464 #86836 üzenetére
Úgy, hogy ez pl típushiba volt a T500/400-asoknál, hogy ott megrepedt, pedig nekem csak az asztalon volt dokkolóban, havonta 1-2 alkalommal raktam táskába, az idő többi részét az asztalon volt a dokkban. Mégis megrepedt a jack csatlakozóknál. Ennyi
-
törölt tag
válasz FoxiestFox #86835 üzenetére
Nem tudom ki mit csinal a gepekkel, ha az nem otthon van, de en ugy vigyazok ra, hogy elkepzelni sem tudom, a sok szallitastol hogy repedhet meg egy jo taskaban.
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #86833 üzenetére
A jack csatlakozóknál nálam is megrepedt a T500-as palmrestje
-
félisten
-
csubuka
addikt
válasz magyarzoltan #86829 üzenetére
Vicces ez, az 500-as azért jobb volt, a régi dolgok ugye
-
őstag
Én 3 évesen adtam el repedés nélkül, pedig minden nap hordtam magammal hátizsákban. Valami anyag hiba lehet bizonyos szériáknál.
If it is not broken then don't fix it!
-
csubuka
addikt
válasz soldi3r #86819 üzenetére
Ez alapján is látszólag csak bizonyos szériákat érint, pont az enyémet igen
-
Tim82
félisten
válasz magyarzoltan #86820 üzenetére
Nem lesz bármilyen X szériás Thinkpad modellből származó keret jó, ellenben pl. T420-é, T430-é valószínűleg igen. (X220, T420 és újabb modellek ugyanis 7 mm vastag HDD-ket fogadnak, a korábbi modellek meg 9,5 mm vastagokat is, szóval azok HDD kerete lehet, hogy nem is fog beleférni rendesen az X220-ba.)
Amúgy pl. ezt valószínűleg megkapnád a jövő hét folyamán.
-
jani0114
tag
válasz magyarzoltan #86820 üzenetére
Szia! Korábbi kérdéseddel kapcsolatosan ha még nincs megoldás, esetleg próbáld ki a Daum PotPlayer-t. [link]
-
magyarzoltan
tag
Sziasztok, apró rovatot már átnéztem és nem találtam, így feltenném itt is a kérdést hogy nincs e valakinek X szériához HDD beépítő kerete elfekvőben, jövőhétre kellene egy ajándék laposba, és egyik helyen sem találtam értelmes áron jövőheti szállítással után gyártott is jó, végülis egy fémlemeztől beszélünk 2 gumival az se baj ha csavarok sincsenek, csak oldjam meg ez a típus kellene. Akinek van PM-ben jelezze kérem és ott megdumláljuk. https://bitly.com/ Köszönöm
ui: X220-ba lesz
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A TP W520 VGA (D-SUB) portjánál levő két csavarka az szabványos? Ha kiszedem egy régi asztali kariból akkor tudom pótolni őket?
-
hito
nagyúr
Ez igaz, de az is igaz, hogy 15év alatt még nem történt ilyen velem
Csedit: én is efelé a megoldás felé hajlok és egyre biztosabb, hogy ez lesz. A terra még sok és nem is indokolt feltétlenül. Az 500-as szerintem elég lesz egy darabig (remélem).
-
Tim82
félisten
Az M2 SSD + HDD olcsóbb, de egy esetleges balesetben könnyebben sérül meg a vinyó.
-
hito
nagyúr
Kicsit átrendezném háttértár szempontjából a Yoga S1-emet. Gondoltam egy 128GB M.2 SSD-re + 500GB Seagate Thin HDD-re az adatoknak, vagy egy 512-es 2.5-es SSD-re. Nem igazán tudok dönteni a két megoldás között, előbbi talán azért szimpatikusabb, mert úgy fizikailag is szét van választva a rendszer az személyes adatok háttértárolójától. Fogyasztás is fontos lenne, de szerintem itt nem lenne akkora különbség, mert az 500-as HDD viszonylag ritkán pörögne fel.
Szerintetek melyik lenne a jobb megoldás. Illetve ez az M.2 SSD jó lenne a gépbe?
-
azbest
félisten
válasz spuros #86807 üzenetére
Az első generációs core-i procinak nem mindegy, hogy milyen szervezésű a modul. Gyanús az is, hogy 2x 4GB-ot támogat csak, de abból sem mindegy, hogy milyen szervezésű a modul.
Lehet, hogy a nem kompatibilis memóriávan megsérült a win és újra kell telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
spuros
őstag
Sziasztok,
van egy kis gondom. Most vettem használtan egy 8 gigás memória modult (iponos vétel, garanciális, szimpatikus sráctól, KINGSTON 8GB Notebook DDR3L 1600MHz CL11 1x8GB).
Egy X201-es ThinkPadban lakna.Mikor betettem folyton rebootol. Kicsit felvillan a win8 logó és utána reboot. Volt bios reset, ott látja a memóriát és a valós méretét is. Azt mondta a srác átvételkor, hogy szintén ThinkPadban élt eddig a memória. Most visszatettem az eredeti memóriákat, de azzal is csak reboot. Tehát most sem a régi, sem az új nem indítja a vasat.
Mit tehetek?
Köszönöm.
-
azbest
félisten
válasz oliverthomas #86803 üzenetére
t420s rubber foot -ra hoz ki pár találatot, bár picit drágállom a majd 4eft / 3db-ot
-
oliverthomas
csendes tag
Sziasztok,
T420s gépem ma kapott egy fullos takarítást és pasztázást. Hiányzik az aljáról (hátsó kettő) gumiláb/bak, ezeket szeretném pótolni. Milyen néven kell keresnem? Sajnos semmilyen doksiban nem találtam meg az angol nevét...
Köszi előre is! -
Tim82
félisten
Érdekes, mert 14"-ben szerintem volt is gyárilag SXGA+ kijelző és GMA 900 párosítás T43-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vaku topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Nők, nőügyek (18+)
- Építő/felújító topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Futás, futópályák
- YouTube
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest