-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz Zoli986 #85993 üzenetére
Power-on password. Nincsen köze a HDD-hez, ezért is volt édesmindegy, hogy másik gépben telepítve lett arra a vinyóra oprendszer.
Keress szakembert rá, Hardveraprón is van egy-két ezzel foglalkozó ember. Házilag nem nagyon fogod megoldani.
Mbenyo97: billentyűzet valószínűleg rossz, de szinte biztos, hogy ennyivel megúsztad.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
yanna
addikt
-
Mbenyo97
aktív tag
Nah ma ossze pakoltam a laptopot a T400ast es azt irja ki hibanak ket rovid pittyegesel hogy: "error 0210: stuck key 23
Press <F1> to setup"Ez most vajon mit takar, roviden azt hogy uj billentyuzet kell vagy orvosolhato problema ?
[ Szerkesztve ]
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Pasword-ös T410 másik gépen telepített hdd-ről sem bootol,csak kint marad a kis lakat.
Milyen password van beállítva ha ezt produkálja és van e rá megoldás? -
Tubi2
senior tag
Sajna ez egy létező probléma, én is olvastam az X220 - X230 akkuk kapcsán.
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
azbest
félisten
Anno a t61-esembe vett utángyártott akkut nem volt hajlandó tölteni win alatt, ha fel volt telepítve a lenovo féle akku kezelő util. Az alap windows-os engedte. De olvastam itt a topciban, hogy t420-t430 közt volt változás és lehet tovább okosították, hogy ne töltsön másik akkut.
Van lenovo leírás, hogy melyik akku hivatalosan melyik géppel jó [link], [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Sanya
nagyúr
van egy lenovo t410-em, 55+-os akkumulátorral, 5% elhasználódottsággal, ami eladósorba került.
most vettem egy lenovo t430-at, 70+-os akkumulátorral, 55%-os elhasználódottsággal.Ha kicserélem a 2 gép között az akkumulátorokat, akkor kiírja, hogy nem kompatibilis, nem fogja tölteni, de ha akkuról üzemel, akkor az rendesen megy.
hogyan bírhatom mégis rá, hogy menjen a t430-al az alig elhasználódott aksim?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
RoboGuru
tag
válasz Mbenyo97 #85969 üzenetére
Napokban csináltam egy T61-et aminél valamit ráönthettek a billentyűzetre, mert beragadó gomb hibával indult. Nem tudni mikor történt, de mire hozzám is került eltelt 10 nap. Csak billentyűzet csere segített! Sajna ha már a "fóliák" közé folyadék kerül biztos hogy a billentyűzet megadja magát, főleg ha már hibát is produkál.
www.rendszerguru.hu
-
Tim82
félisten
Ha esetleg egy BIOS flashelés erejéig van kölcsön valakinek egy legalább fél órás akkuja Thinkpad R52-höz Budapesten, megköszönném, ha ki tudna vele segíteni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
Aha, csak ne alapozzunk már ilyesmire... a TP billzet sem folyadékálló, csak annyira állja a folyadékot, hogy el tudja vezetni azt, hogy megóvja az alaplapot és a körülötte található komponenseket a kártól, hisz még mindig kellemesebb billt cserélni, mint deszkát.
Persze lehet mindent vízzel mosni, néha még működni is fog utána.. emlékszem haveromra aki egy socket370 deszkát slagolt le, mikor gépet takarított, és ment tovább gond nélkül, de érted... nagyon nem ajánlott.
Vannak erre tisztítószerek, eszközök. -
dugo_
veterán
válasz FoxiestFox #85977 üzenetére
Jó az úgy. Nálam még körömkefét, meg egy kis tusfürdőt is kapott a zuhany alatt.
Az egy pohár pezsgőtől összeragadt, majd három évig érlelt billentyűzet újra eredeti pompájában ragyog 100%-os funkcionalitással. -
Chaser
legenda
válasz #59070464 #85974 üzenetére
amit itt felsoroltál kb 35-40k mázlival
szerk: a ráfordított időt nem számítva, mire találsz
stp1dh stp1dh nagyon régen valaki itt mondta mosogatógépben mosta ki és nem lett baja néha éppen be is jöhet, hangsúly a néha szón leginkább
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz Mbenyo97 #85972 üzenetére
Ha budapesti vagy, tudok egy próba erejéig kiszedni működő Thinkpad-ból egy jó billentyűzetet, hogy azzal megnézd.
-
törölt tag
válasz FoxiestFox #85973 üzenetére
Csúnya gondosz hárombetűsek. Majd veszek egy BBB-t, meg egy olcsó TP-t, amin flashelek libreboot BIOS-t. Ez az X200 annyira rendben van (leszámítva a kijelzőt), hogy nem ezt brickelném, ha nem muszáj. Egyébként nem csinálok semmi olyat, csak élvezem a moddolást.
Amit majd venni akarok:
- AFFS kijelző
- US keyboard (NMB)
- új 6, esetleg 9 cellás akku[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Mbenyo97
aktív tag
Na megneztem a dokkolot sajnos ami van nekem az nem jo.
Ugy hogy most nem tudom mi tevo legyek, mert a billentyuzetet nem merem vissza rakni nehogy valami kart csinaljak zarlatos lesz az egesz gep vegul addig piszkalom, ha még is vizes lenne. Es azert nagyon jo lenne tudni hogy most mi a fene van.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
törölt tag
Itt a kép az X200 mikrofonjáról.
Ez a zöld panel elég széles, ennek másik felén csatlakozik rá a kijelző. Feltételezem azt a zöld a penelt ebből kifolyólag nem lehet csak úgy kiszedni (hacsak nem két panelről beszélünk, amik egymásra csatlakoznak). Ráadásul egy szalagkábel lóg ki belőle (épp látszik a képen - nem az a széles, hanem a csavar helye felett), ami emlékeim szerint a kijelző felső közepéhez fut fel és keresztezi (ragasztva) az alaplap és a kijelző közti szalagkábelt. Hülye kérdés, de ezek nem lehetséges, hogy rá vannak ragasztva? Szeretném úgy kivenni, hogy később azt vissza lehessen építeni. Bizonyára nagyon untok már, de nem akarom annyiszor szétszedni, ezért inkább kérdezek.
[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz Mbenyo97 #85957 üzenetére
Induláskor nem írja ki mi a baja? stuck keys vagy hasonlót kiír, ha nyomva tartott gombbal indul a gép, ami zárlatos billenytűzet esetén is megesik.
"kiirt valamit", na azt nem ártana tudni, hogy mit, és akkor nem kéne barchobázni
"Error 0210: Stuck Key 01
Press <F1> to Setup"[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Mbenyo97 #85959 üzenetére
Igen, kell működnie saját kijelzővel is, attól még, hogy dokkolóra téve indítod.
Dell dokkolóval értelemszerűen nem fog működni.
Az alábbi három dokkoló jó neked:
- Thinkpad Advanced Dock (modellszám: 2503); azt nem hiszem azért, hogy ilyened lenne, ez volt a legdrágább opció
- Thinkpad Advanced Mini Dock (modellszám: 2504)
- Thinkpad Essential Port Replicator (modellszám: 2505)"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
-
azbest
félisten
válasz Mbenyo97 #85953 üzenetére
Attól, hogy kívülről megszáradt még nyugodtan vizes lehet belül. Kprrodálódhatott is. Valamelyik gombot lehet lenyomottnak érzi.
A thinkpad nem úgy vízálló, hogy mosógépben lehetne mosni. Ha felülről véletlenül beleborul valami, akkor igyekszik a legkevesebb kárral kivezetni a gépből. A billentyűzet ettől még tönkremehet. Főleg ha direkt kimosod.
-
Tim82
félisten
válasz Mbenyo97 #85953 üzenetére
Egyelőre még nem biztos, hogy van bármi összefüggés az indításkori "pittyegős" hibaüzenet és a billentyűzettisztítás között, az általad megadott infókból kiindulva.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Mbenyo97 #85951 üzenetére
Valószínűleg miután elpittyegi a hibaüzenetet, magától leáll - ha nem, hát megnyomod a kikapcsológombot 5 másodpercig.
-
Tim82
félisten
válasz Mbenyo97 #85948 üzenetére
A pittyegésekre kellene figyelni, hogy mennyi, ebből hány hosszú pittyegés, hány rövid.
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali
Vettem egy T400as laptopot es nagyon koszos volt a billenytyuzete es ebbol adodoan kivettem kimostam kiraktam a nap es még a szel is fujt, nagyon priman kiszaradt. Ma ossze raktam bekapcsoltam odaig elindult hogy a nagy ThinkPad logo megjelent es utana csipogot egyet kiirt valamit, nyomtam neki egy F1 gombot bedobot a BIOSba abbol kileptem ujra indult es utana pedig megint elkezdet pityegni mint egy idozitet bomba es nem allt le.
Valakinek valami otlet, eleg furcsa eset -
törölt tag
Köszi, megláttam. Persze tiszta hülye vagyok, a kijelző keretén ott tátong a lyuk.
Közben arra lettem figyelmes, hogy a palm rest bal fele, mintha nem pattanna be, mikor helyére teszem azt. Ezen a bal szélén 1-2 mm-t meg is emelkedik a palm rest sarka a gép aljától, ha azt felfelé feszegetem (=mint amikor le akarod szedni). Ez normális? Mondjuk azon a felén nincs is közvetlen alatta csavar, míg a jobb oldalán van, ahol persze meg se mozdul a palm rest sarka. Biztos nem törtem le semmit, csak most hogy már nem először szedem szét, figyelmes lettem rá és fura ez így.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz #59070464 #85942 üzenetére
131. oldal simán gördítve 139.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
törölt tag
válasz FoxiestFox #85939 üzenetére
Az ok, de én összekötöttem (fejben) a webcam-al, mármint hogy abba integrálva jön. Külön volna valahol?
-
félisten
-
törölt tag
Az X200-as gépemben, ha nem volt webkamera (nem tudni, hogy gyárilag), akkor mikrofon sincs benne? Talán T60-ason láttam, hogy valahol az alaplapon(?) volt, ezért nem vagyok biztos.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz donjohnson #85934 üzenetére
Az US is jó? Mert töltő nélkül ebay-ről harmadannyiért megjön.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
őstag
válasz donjohnson #85934 üzenetére
Köszönöm!
-
őstag
Sziasztok!
Van egy ThinkPad T450-es laptopom. Szeretnék hozzá dokkoló egységet, de fogalmam sincs melyik a jó hozzá. Sajnos ilyen téren teljesen vakon vagyok.
Megköszönném, ha valaki útba tudna igazítani és ajánlana egy hozzá valót!
Köszönöm!
-
Gondwana
addikt
válasz rgeorge #85931 üzenetére
Átteszi Performance mòdba, de azt nem ellenőrzi, hogy fog-e aludni. Sanyoék valamit tudnak: 6c akkut resetàltam pàr napja, az rendben, hogy 30-ròl 34Wh lett (gyàri 60 felett), de az pöttyet zavar, hogy 58%-ra kellett maximàlnom mert ennyinél 4.1V/cella. (95% töltő, 5% akkus hasznàlat)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
rgeorge
addikt
válasz Tikakukac #85930 üzenetére
Ez inkább Lenovo. A reset csak a töltést szabályozza másképp, azaz nem tölti, amíg le nem merül az akksi, de arra nem figyel, hogy a gép el ne aludjon. Még figyelmeztet is, hogy ne használd a gépet reset alatt, de akkor miből gondolják, hogy egy átlagosan beállított notebook nem fog elaludni a reset x órája alatt?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Tubi2
senior tag
Alvó állapotban végigmegy a perform battery reset?
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
Tikakukac
titán
válasz donjohnson #85924 üzenetére
A gépnek mindegy, de bár fakóak emlékeim, de x200-ból is volt több billzet beszállító, tehát lazán lehet, sőt, hogy pattinthatod, csak majd pattan le vele a mechanika kis pöcke is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
törölt tag
Lenovo X200 Meta Key replacement - Gnome version
(kell )
Egyébként ha vennék egy US keyboard-t, bepattintom és az működik? Az mindegy, hogy most skandináv, ahol van helye hosszú "í"-nek, tehát a kiosztás nem egyezik az US-el?
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
sziasztok.T430-ra mennyire jó a win 10?Minden működik win10 alatt,vagy inkább maradjak 8.1-en?köszi előre is.
-
őstag
válasz #59070464 #85914 üzenetére
Én a múlt hétvégén cseréltem ki a panelt az x201-ben. Kínából vettem ebay-ről. Volt hozzá szalagkábel meg inverter is. Mondjuk drágább is volt mint amit te néztél. Privátban átküldöm kitől vettem. Jó panel, én örülök, hogy kicseréltem.
If it is not broken then don't fix it!
-
törölt tag
válasz Tikakukac #85918 üzenetére
FRU számok alapján kerestem. No mindegy, akkor majd keresem még.
Az x200 service parts oldalán például a "Battery pack, 6cell, 47+" táblázatból több táblázat van a gépek különböző azonosítója szerint csoportosítva. Az én termék azonosítóm 7459-Y46. Mennyire szerencsés olyan FRU azonosítóval akkut használni, ami épp nem abba a csoportba tartozik, míg ugye az is X200-as akku. Mi jelentősége van ennek a 7459-Y46-os azonosítónak? Nem is látok 7459-Y46-t. Az enyém megfelel a service parts oldalon lévő "7459-CTO"-nak? Ez a notebook dolog nem olyan primitív egyszerű, mint a desktop front.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz #59070464 #85914 üzenetére
Hogyha nincs rajta a WACOM panel, ami az eladó képeinél látható, akkor az digitizer/glass touch panel mentes?
Nem törvényszerű, de esélyes.
Ha rajta van, miért kell levenni?
Mert 4mm-nyi plusz plexit elég nehezen tudsz betenni szerintem a mostani helyre
És hogyan?
Embere válogatja, volt aki késsel vágta végig, de a legjobb ha damillal vágod le a ragasztót.
Pontosan mit?
Plexit és ragasztószalagot mindenképpen, vezérlőt hátlapon nem feltétlen.
Mi az a damilozás?
A fentebb említett módszer.
Kissé kedved szegi, hogy ennyire nehéz beszerezni, amikor kapható. Már úgy értem, hogy a megfelelőt.
Sokan tudunk mesélni arról mekkora szívás panelt beszerezni, mert baromi sokat hazudnak az eladók. De mondom, kifogható elsőre is.
-
MrSealRD
veterán
válasz Dhampir #85897 üzenetére
Egyszer, ha úgy lesz veszek egyet...csak az érzés miatt...
Bár a T420 nálam is most nagyon jól szolgál és nem adnám oda semmiért....( max e w520-ért )Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
törölt tag
válasz Tikakukac #85911 üzenetére
Hogyha nincs rajta a WACOM panel, ami az eladó képeinél látható, akkor az digitizer/glass touch panel mentes? Ha rajta van, miért kell levenni? És hogyan? Pontosan mit? Mi az a damilozás?
Ezt a kompatibilis dolgot ismét nem igazán értem.
Kissé kedved szegi, hogy ennyire nehéz beszerezni, amikor kapható. Már úgy értem, hogy a megfelelőt. Egyébként az az oldal, amit említettem, ott azt írja, hogy findusall probably the best deal around, since it is completely new, and has no digitizer/glass touch panel. Neki van a legtöbb eladása (17 db), 25k lenne szállítással. A vám valószínűleg annyi lehet, mint amennyi az amerikai eladónál fel van tüntetve, ami kb. $15.
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
válasz Francia91 #85912 üzenetére
A következő nekem is egy HP lesz, vagy egy Preci. A TP pár év múlva már a múlté lesz sajna. Tényleg mi van azzal a retro-projekttel? Az még talán remény lehet a TP vonalon.
Szerk.: A FullHD nekem is bejönne. De az 1600x900 is jó azért (bár hiába LG, a színei és a betekintési szögek, hát... ) A fémes burkolat gondolom tekintélyt parancsoló érzést kelthet és persze masszív is lehet. Az MXM természetesen nagy plusz, nem is értem, hogy a TP miért nem így oldotta meg.
A váltható grafika talán annyira nem is vészes dolog. Az a gép melóra van. Oda meg kell a combosabb VGA. Trackpoint és billzet csak szokás kérdése. Jó kis gép lehet az
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz metal01 #85910 üzenetére
Pro:
- Full fém borítás nagyon f@sza
- Az alap FullHD kijelző is bőven hajazza a T500-as LG paneljét
- MXM foglalatos GPU nem pici előny szerintemKontra:
- Nincs váltható grafika, és a hűtés valamivel hangosabb
- TrackPoint nincs olyan jó, mint a TP T500-asé (de nincs messze tőle)
- Szigetes klaviatúrát szoknom kell, bár ez egyéni probléma"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tikakukac
titán
válasz #59070464 #85901 üzenetére
Ezek a panelek alapból ugye érintővel vannak, de van olyan amikor még nem rakják rá és hamarabb lekerül a sorról. Na ezt érdemesebb, mert különben damilozni kell, ami nem vicces elsőre hidd el, de még 20 után sem.
A titok a sorok között van, amcsiban írják is: Contains 1 to 5 dead pixel(s)
Ezt sokan elfelejtik kiírni, még ha kérdezed is le tudják tagadni.A kövi ami szívós, ha mégsem ezt küldik hanem kompatibiliset, ami megint nagyon szokásuk, független a címtől. EU-ból rendeld meg, aztán ha nem az, küldd vissza, aztán megint, aztán megint, aztán megint. Előbb-utóbb megvan az az eladó aki teljesen true, ha mákod van elsőre vagy 1-2 alkalomra.
-
metal01
őstag
válasz RoboGuru #85907 üzenetére
Nem csak a 15.6"-nál van olyan. Nekem T400 is foltos volt. Zavaró tud lenni az biztos. :/
(#85908) Zsocy155: Latency van nekem is, de nem foglalkozom vele. Néha egy-egy YT videó, vagy film. Néha megakad. Ez legyen a legnagyobb baj
(#85909) Francia91: Na igen. a HP-nál tudod upgrade-elni, vagy cserélni, ha behal. TP-nél meg alaplapcsere (rosszabb esetben) :/ A HD3000 karcsúságát azért már érzem néha. Legtöbbször elég, de néha már kellene a több kraft. Egyébként mik a tapasztalataid a HP gépeddel? TP vs. HP, pro-kontra?
-
Francia91
veterán
válasz metal01 #85903 üzenetére
Hát nem tudom, de abban is ugyanaz a Quadro 2000M van, mint nekem a HP 8560W-ben, nem keveslem. Viszont az bánt, hogy ilyen komoly GPU az alaplapra van forrasztva, mikor a HP megoldotta MXM foglalattal
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
-
metal01
őstag
válasz Dhampir #85900 üzenetére
Jó masinák ezek az biztos. Nem bántam meg a T420-at sem. Mobilitás szempontjából jobb a 420, mint a W510/W520. Azok nem az a "hónomalácsapomosztviszem" fajta gépek A W520 tekintetében a panel és a VGA miatt fáj a szívem kicsit. A fullhd és az erősebb VGA néha jól jönne.
-
törölt tag
Beszéljünk egy csöppet komolyabban az X200-hoz való AFFS panelekről. Olvastam, hogy X200-hoz van vagy 9-10 féle panel. Itt fel vannak sorolva az ajánlott panelek.
Hamar egyértelművé vált, hogy ez a legjobb panel:
HV121WX4-120 (BOE-Hydis: Matte, AFFS, CCFL, 1280x800)Azt írja, hogy érdemes arra figyelni, hogy ne legyen digitizer/glass touch panel.
Ez mit jelent?eBay-en néztem, USA-ból ~23.5k, vagy a franciáknál, olaszoknál, spanyoloknál ~25k. Valószínűleg inkább ettől a hármas valamelyikétől venném. A
németeknél is van egy, de még drágább 2-3k-val.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest