-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz kmisi99 #90572 üzenetére
Nálam is működik alvó gépnél, ha bekapcsolod a szolgáltatást. Én szépen töltöttem is róla mobilt, a sleep közben is alig merül, akár napokra elég altatni. Én teljesen elégedett voltam ezzel így. Nem biztos, hogy baj az, hogy a kikapcsolt gépen kikapcsolja a portokat is.
-
Surfym@n
senior tag
válasz kmisi99 #90567 üzenetére
Alapértelmezetten a Sárga USB csak sleep esetén ad áramot, kikapcsolt állapotban nem.
Ha Win10ről vagy, akkor a Lenovo Settings App-ot ha megnyitod, ott lehet állítani (asszem az Akkumulátor résznél, ez nem 100% ), hogy mikor legyen áram alatt.
Vagy kikapcsolt állapotban, vagy sleep esetén, vagy semmikor (Sleep+Off miért nincs egyszerre, mint opció... jó kérdés)
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
Gondwana
addikt
Rég használtam, de valami olyasmi dereng X201-en, hogy sleepben működik és kikapcsolva, de tápra dugva. Ez utóbbi módban az utazótáp USB drótvégén töltöttem a telefonomat, az X201 sárga portjáról pedig a Fuji X100t-met.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tim82
félisten
Tudtommal a kikapcsolt, töltőre nem dugott Thinkpad-ek nem képesek mobil power bankként viselkedni, legalább töltőre kéne dugni ilyenkor. [link]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz kmisi99 #82864 üzenetére
Ha lassú akkor meg kell keresni miért. Nem a sávszél miatt az ziher.
Chaser: i5M 4th procis gépnél játszogattam vele, majmos szindrómás lett az eredmény, mindenki tippelt mindent, azért pár ember bevallotta később, hogy full random tippelte
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Razermazer
őstag
válasz kmisi99 #82858 üzenetére
Bezony hogy sata 2.0-ás és mi a probléma a vinyónál 100x gyorsabb így is, ne mond nekem hogy lassú!
Mindennapi használatban, de még ha komolyabb programokat is használsz amik megdolgoztatják, bőségesen elegendő. Azt ugye tudod, hogy 500 körül max a tesztprogram fogja meghajtani, való életben soha(még ha sata3 csatolója lenne akkor sem).Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
félisten
-
s3toraph
senior tag
válasz kmisi99 #82159 üzenetére
+ (#82161) Chaser + (#82162) Francia91 :
Most értem el oda hogy érdemben válaszoljak, mert meg van a T420 és éppen telepítem.
Tudtok segíteni? Tudom jókor kérdezem, de én is csak karácsonykor érek rá húgomnak gépet telepíteni. Szóval, gondjaim is akadtak nem kicsit.
Angol win 7 prof volt rajta, volt egy kb. 9,5GB-os recovery partíció is. Ledúrtam egy win 7 telepítővel, felraktam a 64 bites magyar professionalt. Erre, a nyomorult win 7 update nem működik. Márpedig a linkelt csomagban lévő ThinkVantage System Update 5.00.exe hibát dob, hogy nem az én rendszeremhez való! Na mondom leszedem aztán felrakom azt ami a lenovo support oldalon van. Meg is tettem, ennek meg kell a .NET 4.0. Oké, leszedem, raknám fel, nem csinál semmit. Gyakorlatilag ami bármiféle frissítéshez kapcsolódik, vagy ha frissítést ellenőriz egy windows összetevő település előtt, akkor megáll az egész, nem halad sehova. Mással sem nem csak a .NET-el. Drivereket manuálisan tudtam telepíteni de maradt egy pár felkiáltójeles, ezért akartam a thinkvantage-et bevetni, és ekkor láttam meg hogy nem működik a windows saját update-je. Ilyenkor mi van?Van itthon másik két laptop, egyiken win 7 x64 ultimate, másikon win 7 x86 prof. Egyiken sem megy az update , pedig ezek jól működő gépek csak az update manuálisra van átállítva automatáról. Most akkor lehaltak a microsoft szerverei? Vagy így akarják a win 7-et ellehetetleníteni szándékosan? Mát nagyon unom hogy ezzel az egy géppel vacakolok tegnap este óta és sehova nem jutok. Még a windowsupdatediagnostic-ot és a microsoft fixit-et kipróbálom, ha az sem segít, felrakok egy win 8.1-et mert most már nagyon elegem van ebből!
Akinek ötlete, javaslata van, kérek segítsen! Hozzákezdtem úgy hogy jaj de jó lesz, felrakom a rendszert, wi-fi driver, van net, thinkvantage és mindent megcsinál, e helyett itt tartok idegileg készen.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz kmisi99 #82262 üzenetére
Nem lesz belőle gondod. DDR3L-t is nyugodtan vehetsz amúgy, nekem is DDR3L 1600-as modulok vannak az X220-ban.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz kmisi99 #82260 üzenetére
Megeszi, de le fogja venni 1333 MHz-re.
Elvileg valamelyik korábbi BIOS-ban még megvolt, hogy tudja 1600-on kezelni a RAM-okat, de így fejből nem tudom, melyik verziószámig volt ez meg.
-
-
félisten
-
-
s3toraph
senior tag
válasz kmisi99 #82159 üzenetére
A ThinkVantage System Update-re gondolsz? Ezt ismerem, használom, de nem tökéletes, legalábbis a T60-amhoz még manuálisan kellett leszednem néhány drivert amit alapból nem rakott fel.
Te melyik verziószámút használod belőle?[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
-
-
xcds
őstag
válasz kmisi99 #82135 üzenetére
Úgy végül is elmegy, de a kis méret meg a nagy proci miatt, elég hamar fel kell pörgetni a ventit, ha csinálsz is rajta valamit. És nem is a leghalkabb a ventije. Ami nekem volt, olyan volt a venti, mintha mindig föl akarna pörögni, ütemesen emelgette a fordulatot egy pillanatra, nem volt túl jó hallgatni. Szóval jó gép meg minden, de nem a halksága miatt..
-
Tikakukac
titán
válasz kmisi99 #82126 üzenetére
1-2 ember úgy gondolta, hogy hiába vinnék el 70k-ért az árut adja 50-ért.
Na most nem tudom milyen szakmai megfontoltság van mögötte, de akinek most akaródzott eladni, az buktázott, de durván.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
válasz kmisi99 #82126 üzenetére
Ennyire jelentéktelen lenne az, hogy az x220 1 évvel fiatalabb?
Nem, egyszerűen dömping van most az utóbbiból a használtpiacon, ami lenyomja az árát.
-
SNor
tag
-
kistewe
tag
válasz kmisi99 #81258 üzenetére
Ha mindenképp Lenovot akarsz akkor kis méretben használtan mondjuk X220 még belefér 6 hó garival meg SSD vel , de ha más gép is szóba jöhet akkor a kérdésed inkább itt tedd fel miután kitöltöd a kérdőívet, sajna ma újonnan 100k -ért műanyag ajtótámaszt vehetsz ami áramot fogyaszt és vannak rajta valami gombok is....
uff stewe
-
Tikakukac
titán
-
Dhampir
félisten
válasz kmisi99 #81253 üzenetére
Nem ismerem, de itt található a saját topicja, hátha írnak róla.
-
Francia91
veterán
válasz kmisi99 #63635 üzenetére
Elmeletileg mennie kell alapbol. De ha megsem, akkor a HP fajta Intel Rapid Storage driver telepitese orvosolja a problemat. Elo szokott fordulni ilyen, ha Te is igy jarsz, keress ra a topikban, parszor belinkeltem mar ide ezt a drivert /linkelnem most is, de telefonrol potyogok/
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
Chaser
legenda
válasz kmisi99 #63625 üzenetére
Nem a gép bugos. Ha alapból is magas a cpu használat háttérben fut valami. Win update simán tud ilyet csinálni, azzal kezdem tiltom le a pics@ba.
szerk: jah igen, chrome nincs a helyzet magaslatán flash terén ha T9400+SSD+6GB ram mellett mikro akadások vannak az biztos nem hw hiba..és ez egyre csak rosszabb lesz
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
-
azbest
félisten
válasz kmisi99 #63623 üzenetére
Win7? Az intel driver verzió milyen régi? Volt korábban egy időszak, amikor a régi drivereket feketelistára tette az adobe és flash alatt gyötrelmesen szerepeltek. [link]
Az sem mindegy melyik böngésző. A chrome az saját belső flash változatot használ. Sőt újabban html5-öt.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
metal01
őstag
válasz kmisi99 #63099 üzenetére
Ha alul van feszelve, akkor lehet, hogy egy kis pucolás és újrapasztázás nem ártana. Nálam P9700 van, az is alulfeszelve. 1080p videó és pár weboldalnál max. 50-55 fok a proci. Idle 36-40 fok. A T-s procik többet fogyasztanak és valamelyest jobban is melegednek mint a P-s társaik, de annyira azért nem kellene...
-
Francia91
veterán
válasz kmisi99 #62913 üzenetére
En megkockaztatnek egy BIOS frissitest, majd egy FORMAT C utani ujratelepitedt. HP notiknal a Win7 szereti visszavenni a CPU-t, 8510-es szerianal rendszeresen tapasztaltam.
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Grafirka
őstag
válasz kmisi99 #62908 üzenetére
szep lassan csak megoldoik.Az oprendszer kisse osszebolondult.Megesik .
....szerintem vagy el van dugulva a rez hutoborda vagy pedig nincs jol pasztazva.A 105 az csak max. elmeleti szint .Szerintem huzamos ideig 90C korul hasznalni nagyon nem tesz jot.Ennek a generacionak tenyleg jo hutese van.Alap felhasznalas net stb nem szabad meghaladja az 50-55C .meg ez az ertek is magas, inkabb 40-45c es jatek alatt max 75C
Ha mas lehetoseged nincs meg az sem art ha leazarod a gepet es siman belefujsz a hutoracsokba, ha nagyon omlik belole a por akkor lehet ott a baj.[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz kmisi99 #62895 üzenetére
Szerintem probalj meg egy Bios frissitest mert vallami nincs rendben. Esetleg vidd el szervizbe es ok rarakjak.
CPU homersekletek milyenek? Idle, HDfilm, 3D jatek ?
Osszehasonlitaskepp ennek a W500 nak lightos felhasznalas mellett 35-38 C
HD film / online film +720p kb 46-50 C
Jatszni nem jatszom rajta 3D jatekokat de amit probaltam az olyan 65C ig nyomta fel.Talan egyszer lattam 70 C folott de akkor azthiszem az en hibambol ( senki ne ugorjon , tudom nem kelett volna vastag paplanra tettem ,elzarodtak a legnyilasai .Lehetseges a pasztazas nem siekerult jol es melegszik ?
-
félisten
-
félisten
válasz kmisi99 #62873 üzenetére
Használsz valami CPU-feszültségtekergető programot?
Első lépésben kapcsold ki, ha igen, mert a P8600-hoz elmentett feszek nem biztos, hogy elegendőek a mostani procidhoz.
Amúgy pedig nem szabadna ilyet csinálnia.
Esetleg akkor, ha túlmelegszik a proci, és throttlingol. De akkor BF3 alatt is csinálná. -
Grafirka
őstag
válasz kmisi99 #62867 üzenetére
...ez tenyleg erdekes.A CPU szintetikus teszt kb.annyi amit emlitettel. (~ 10K pont).Nem tudom mire velni. HDD rendben van?
Az aida nem kene 2,4 mutasson.Ezen a gepen amitrol irok ( W500) gyakorlatilag ugyanaz a hw,) volt legalabb 4 - 5 aida64 vezio es mind pontosan felsimertek 2533 mhz.
[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz kmisi99 #62864 üzenetére
Bocs nem sertegetni akrtalak a GMA kerdessel, egyszeruen csak tenyleg furcsa es ez volt a legkezenfekvobb kerdes.
A CPU a mostani ( T9400) normlaisan mukodik latszolag? Skalazodnak az orajelek? Indits el egy furmarkot, + CPUZ vagy aida64 et es nezd meg ha valoban 2.5 on megy a CPU.
Mas programban/jatekban is erzed a lassulast?Aida CPU teszt erdmenyek
CPU Queen T9400 2500mhz 10720
CPU PhotoWorxx T9400 2500mhz 3380
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz kmisi99 #62766 üzenetére
Van fémpolírozó trutyi 600ft talán, kézzel is kiválóan műxik, géppel lassú fordulaton only. Ahhoz 2 szintű barna és kék paszta kellene. Először nyilván üveglapos csiszolás kell, mert az egyenetlenséget polírozva nem lesz jobb a hőfok. És mint tudjuk a tükörpolír sem feltétlen jobb egy sima 600-as vizesnél.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz kmisi99 #62739 üzenetére
Nálam az F1 2013 jelenti a végső szintet, amit még elbír éppen-éppen, mást még nem próbáltam
De tényleg elég sok mindent bír kora létére a HD 3650-es ATI /nálam egy P9700-zal és SSD-vel megfejelve /[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
Dhampir
félisten
-
metal01
őstag
válasz kmisi99 #62667 üzenetére
A nyári meleg tényleg durva szokott lenni. Én is tetőtéren lakom. Van amikor 40+ a lakásban a meleg. Rohadás van. A lapos is izzad rendesen olyankor. Én még soha nem használtam külön hűtőt, annyira nem volt még kritikus a helyzet. De ki tudja mi lesz idén nyáron
Szerk.: T400 tulajoktól kérdezném, hogy a PCI (TPFC-ban) mennyire melegszik nálatok? Nálam 45-50 között mozog. Kicsit soknak érzem...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Poo
senior tag
válasz kmisi99 #62445 üzenetére
Ha meg akarod magad kímélni a szenvedéstől rendelj ebayről új ajzatott(2db-t biztos ami biztos) mert használtból kiszedni nagyon macerás lesz és nem is tuti hogy sikerülni fog(tapasztalat,bár nekem nem voltak speckó forrasztó állomásaim itthon amivel tudtam volna dolgozni és nem sikerült kiszedni használt rossz alaplapból egyben,viszont az újat viszonylag egyszerű volt beleforrasztani)
Veszek eredeti tonereket,patronokat
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest