Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colonel993
senior tag
válasz Tikakukac #68099 üzenetére
Jól emlékszek, hogy ezen szériánál úgy lehet megelőzni a szalag/fóliakábel kinyíródását; hogy mindkét oldalára rá kell simítani 1-1 Duct Tape csíkot a "töréspontnál"? (persze mielőtt még kontaktossá válna, azt megelőzve...)
[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
Keress rá AirFlow szakit...
Utolsó mentsvárnak, illetve ameddig veszel egy használható valamit addig tán rendbe hozza||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz lakkusjj #63395 üzenetére
Ez az épségben lévő Alt Gr...
ha a miszlikben lévő darabot fotózom le vagy annak helyét, szerintem a vizuálisabb kedvű egyének nem lesznek előrébb...[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
Sörééé vennék (legalább volna okom elmenni sörözni/CIDEREZNI valakivel... )
Ennek a megfelelője kell az Alt-omhoz
Akinek bántja a szépérzékét a mocsok, attól mélységes elnézést kérek...
Én is kicsit néztem... mert nem így fest szemtől szembe, de a makró és a vaku rátesz egy lapáttal[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Chaser #63385 üzenetére
Az egész billentyűzet aligha...
Korábban volt is erről téma, van 3 típusa ezeknek a TP billentyűzet gomboknak.
És a mechanika modulosan cserélhető (meg pont egy TP lenne olyan, hogy 1 gomb miatt egy egész billentyűzetet cserélni kell... ezt hagyjuk meg inkább a FUJITSU tejfölös dobozoknak.)Egy műanyag "kempingszék" kellene csak, abból is a gyakoribb féle a normál méretű
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Colonel993 #63381 üzenetére
Hupsz... véletlen nem új HSZ-t írtam hanem válasznak nyomtam...
Igazából mindenkitől kérdem||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
Halihó...
T500 Alt billentyűjét feltéptem idegből...
alatta a mechanika meg is sínylette...
Miként lehet ezt pótolni illetve mi a neve?||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
T500 ezt a professzort megeszi?
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #60721 üzenetére
Most akkor a W500 tényleg izmosabb játékok alatt mint a T500 ?
Ha még nem játszottál Deadpool -al akkor azonnal kapd le valahonnan és hajrá, én most álltam neki... konkrétan szétröhögöm az agyam
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz cellpeti #60704 üzenetére
Szétkapod... lebontod a burkolat kívánt elemét
2 komponensű gyors epoxival (pl Pattex féle) kitömöd de túl tervezve...
Megköt pár óra alatt kőkeményre (nem a rajta lévő 12 perces dolog kamu, úgy csak érintés álló de még kemény gumis inkább)szintbe csiszolod/reszeled minden irányból.
Fested... és kész||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz Arlekim #60703 üzenetére
Teszteld otthoni körülmények között a helyzetet...
Hibernáld le a gépet csukd össze.. táskába rakd be és otthon dölj neki vele ennek annak huppogtasd stb és persze fülelj... nameg mindezt ésszel/természetesen mint ami a hétköznapokban éri...
Én azt tippelem, hogy a bekapcs gombbal van valami anomália... túl érzékeny... vagy a membrán csúszott el benne (vagy épp megvan ülve és túl puha...) a kijelző valami oknál fogva benyomja... stb...
Kikell kísérletezni, elő kell idézni szándékosan és ezek alapján rá lehet jönni a hiba okára a következő lépés meg annak javítása.Amm meg nem túl nagy hercehurca akkut kivenni elrakás előtt...
-
Colonel993
senior tag
T500-on belehet lőni billentyűzet kombóra a VGA váltást?
-
Colonel993
senior tag
válasz Dhampir #60302 üzenetére
Pedig a VLC lenne a helyes megfejtés...
Állítsd be a windows lejátszási eszközökben alapértelmezettnek a külső hangszórót plusz a vezérlőpultban a Dolby cuccon a 3D hangzást kapcsold be és húzd fel szélesre (maxra)
Ekkor szemből ülve elég rendesen tud már üvölteni a cucc !
A VLC-n is a hangeszköznek add meg a hangszórót (Conexant félét) illetve ellenőrizd, hogy milyen hangsávban játszik
Van, hogy néha megfeledkezik magáról a VLC és 5.1 vagy 7.1 hangzást akar rávinni a 2.0 -ás azaz Sztereó rendszerre... ekkor be kell állítani neki a sima sztereo -t 2.0 (esetleg 2.1)
Ha ezek után is halk akkor;
1.) Szarul konvertált film, alacsony/halk hangsávval
2.) Irány a fül-orr gégészet[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Chaser #60296 üzenetére
Másképp nem is lehet érteni...
Kitolja a hangot... sőőőőt szinkron késés sincs, azaz filmezéshez is jó (Juhtyúk alatt volt talán egy nagyon nagyon pár miliszekundum szinkron késés... de már sok sok órája így nyúzom direktben PewDiePie-t és bőven élvezhető)
Sztereó 16 bit-es (DVD minőség) hangot tud tehát panasz nincs rá !
Majd fényképeszekedem, most egyenlőre nincs heppem újra szétkapni, de amm meglepően jól szerelhető, modulosan bontható és okos egyszerű az elektronika... javítható is ha gebasz van vele és konkrétan szarrá moddolható némi elektronikai tudással. (Pl 5V-os kivezetés külső eszközök USB-s töltéséhez, extra Akku kapacítás rátolása, adott frekin színt váltó vagy csak villogó hangulat ledecskék, integrált éjjeli lámpa egy XML Power/Cree LED társaságában)A rajta lévő kezelőgomboknak köszönhetően lehet hívást fogadni (igen, van benne mikrofon is) hangerőt szabályozni és számot léptetni előre-hátra meg ki-be kapcsolni a Kékfogat...
Van AUX In ha kábelről akarnád a jelet beletolni [bárcsak kifelé lenne, akkor nem kellene babrálnom se ]De most már abbafejezem a készülék hájpolását ennyi info már elég a későbbi keresősöknek, /wisp me !
Így néz ki, erről volna szó (BT1302)
Ha szerencséd van, akkor a Pólusban még ott van az az 1 darab amit még nem vettem meg tegnap
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Amm most egy új hóbortom lett hangrendszer terén;
TESZKÓ Leértékelés --- > Tecnika Bluetotth hangszóró 3 500 HUF (Lengyel/Kínai szerelemgyermek és még 1 év gari is jár hozzá)
Amúgy se szólt rosszul de áthúztam a belső hangszóróit jobb minőségű és vastagabb kábelekkel és baba lett nagyon és a következő terv az, hogy mivel nagyon sok szabad hely van benne; kapni fog egy extra furat szerelvényes Jack aljazot AUX Out névvel és egy kapcsolót amivel a hangszórókról átvezeti a jelet az aljzatra...
Illetve az amúgy korrekt üzemidővel rendelkező 1000 mAh LiIon akkut (már több mint 10 órája nyúzom majdnem max hangerőn de még mindig nem adta meg magát) kivezetékelem csatlakozóval ha kellene az extra delej akkor bármikor rátudjam tolni egyik épp aktuális 4000mAh LiPo vagy LiIon cellám egyikét ami itt üldögél kihasználatlanulEmiatt van most kicsit hanyagon a ez vezetékes történet, pláne, hogy egyre jobban kezd hálás lenni számomra a vezeték nélküliség.
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz qnadam #60292 üzenetére
jajj jajj ajajj jajj.... most akkor kell vennem egy 3mm külső diaméter vastagságú árnyékolt kábelt a lomexben arra a 35-40cm -re ejjj... az a 40 HUF összeg amit ki kell rá csengetni...
szerencsére a noti is egész korrektül árnyékolt. meg nincs igazi komoly elektromágneses rezonancia körülötte...
Mikor műhelyben egy totál földeletlen hosszabbítón rakom töltőre a T500-at (annyira földeletlen ha újjal valami fém részhez érek Pl egy csavar a burkolaton és neki támaszkodom a radiátornak könyökkel ---> Instant villanypásztor) és a kókány forrasztott "JÓAZÚGYHAGYJAD" HiFi AUX bemeneti kábelét akárhogy hajtom rajta keresztbe fölötte alatta, stb... semmit nem szed össze akkor emiatt nem igazán aggódom||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz Chaser #60282 üzenetére
Nem azzal lesz a baj, hogy odafér-e... hanem a rögzítése...
Most mondhatnád, hogy ragasztod stb... de ezek nem valami jó alternatívák, plána ha majd akadályoz egyéb szerelhetőséget...
A szerelvénybe rakható csatlakozók azért jók mert egy sima lemezre fúrt lukba betolod és anyacsavarral tudod rögzíteni hülye állóra... ezek után persze bármikor tudod bontani...
ami esetleges tényező még az a visszaalakíthatóság.
Pl.: a telefonmodemes megoldásom azért előnyös ilyen téren mert kiforrasztani/beforrasztani azt a kis baszt nem nagy meló (számomra) ha esetlegesen valamilyen oknál fogva rávesznek 5 éven belül, vagy akár utána arra, hogy eladjam a gépet és kellene a júzernek a telefon modem (mert a repülő autót megtudja vele hekkelni ) bár igazából nem tudom, de valahogy sejtem, hogy Te se használod azt a portot semmire, emiatt lehet nem kellene bántani a PCMCIA környezetét||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz Chaser #60274 üzenetére
A legtöbb notiban, úgy ebben is oda van forrasztva az alaplapra...
de No problem... kábeleket az érintkezőkhöz forrasztva ott lehet hagyni... és kábeles átvezetéssel egy másik modulba bekötve a modult meg valahova rögzítve ugyan azon munkát látja el... sőőőt még a régi csati is megmarad (vonaton ülve valakivel ketten is tudjátok hallgatni a filmet anélkül, hogy külön Y Jack elosztóért kellene turkászni a tatyóban )Ilyen modulokat a furat szerelttől kezdve az SMD-ig simán találni a Lomexben...
Amm én még tartom magam a telefon modem kiiktatásához; totál hasztalan cucc számomra... mások mire használnák ?[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Chaser #60269 üzenetére
Egész pontosan hova akarod átrakni?
Én sokat mókolok ilyen földi halandók számára őrültnek tűnő dolgokkal, és bevallom engem is rohadtul idegesít az AUX out LUK elöl elhelyezkedése és elgondolkodtam, hogy fúrnék faragnék a TP-n...
Ketten összedugva fejünk talán még lehet is belőle valami (selejt vagy csoda)Szerk.: az én elképzelésem pl a TELÓ modem dugó kiiktatása (nem is tudom mire lehetne használnom) a jobb felsőben és oda egy vékony acél lapot befaragni és arra luk és szerelvény Jack aljzat.. a több meg már csak pár centi kábel és forrasztás
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Jólvan akkor most rossz arc vagyok és tekernem kell, vissza kell adnom a közösbe sokat, hogy ne csak ismert hanem elismert is legyek (vagy legalább is nem rossz arc )
Tim82 kolléga viszont kár, hogy minden hozzászólásom mellre szívja, nagyon nem bántónak szánom plussz alapvetően ha minden háttérinfó felépül fejben akkor megadom neki azt a Helyeslést amit alapvetően vár egy bizalmatlanul induló feltételes projekt irányába !
Illetve követem a nagyobbakat és nekem is e-GPU kell (csak már nekem a magyar cikk megjelenés előtt óta és annak megjelenése után már kiváltképp) Bár azt nem gondoltam volna, hogy egy ThinkPad tulajként valóban ilyen jó közösségbe csöppenek ahol az első balfék trollkodásom után nem anyázva küldenek el !||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
Ha legközelebb felteszek kérdést akkor típus megjelölés nélkül teszem; végül is idáig csak T500-ról kérdeztem... hiába akarok majd az X200-amhoz valami egyedi lélektanához kötött dolgot megtudni...
Ellenőrizni szoftveresen a meglétét a hardvernek alap dolog, vagy legalább is én akkor kérdezek be fórumba ha nagyon elakadtam, gondoltam ez megvolt...
Igazából a mostani leírt dolog is ott volt pár HSZ-al korábban...Még továbbra is tartom, hogy 4-5 görgetéssel meglett volna az INFO
-
Colonel993
senior tag
Nincs semmi típus jelzés...
Ebből kiindulva, a leggyakoribb hely ahova besuvasztják; az a kijelző keret||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz Pszihonaranc #59728 üzenetére
Kijelző keret lecsavaroz.. megnéz, hogy van-e modul...
Alig pár HSZ-al korábban volt még képes illusztráció is...[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Az első megoldás tetszik...
Ha duplázható az irány/olvasási idő akkor OS futtatásra is volna elég gyors...
Nem hiszem hogy megfeküdne egyhamar; ha igen akkor csak egy OS veszett oda.... és lenne egy tartalék másutt...Eljátszottam a gondolattal, hogy 2 HDD és 1 mozgó alkatrész nélküli meghajtó a rendszer számára....
így rendesen kitolva a kapacitást de mégis megvolna az esetleges "esek/kelek" ellen való védelem amivel már csillió meg egy notiban nyírtam ki, ennél is több HDD-t... de Linuxal nem tudnék élni... Winfos párti vagyok már és maradok is egy darabig[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Korábban volt szó egy PCI-e foglalatba való kártyáról amit 2 MicroSD karit tud magába nyelni...
Ez a cucc a 2 Kártyát 1 TÁRHELY egészének tekinti vagy 2db-ra tagolja? illetve lehet-e erre rakni az Opprendszert és erről bootolni?||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
-
Colonel993
senior tag
Ezt szerintem túllehet élni... : )
Illetve ezt Te sem tudod elkerülni szerintem; lévén dokkolón keresztül kötöd össze ezt a halmazt DE NE LEGYEN inkább igazam||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
Minden ami hosszú... az hosszabb mint a rövid
Hogyha ez a helyzet, akkor értem... én se variálnék a folyamatos Össze vissza pakolással
Én is e-GPU -t akarnék magamnak, ilyen olyan extra beleszerkesztéssel... de mégis elmélkedem egy ilyen dokkoló meglétén, mivel 5 évig még tuti nyúzni fogom a T500-ast, legfeljebb cserélem a Rókasrác elvén W500-asra...
A korábban kirakott hirdetésben lévő dokkolós + VGA pakk viszont roppant szimpatikus és bőven elégséges számomra (talán hátránya ennek is annyi, hogy csak külső kijelzőn üzemel : / )||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
A modding érték növelő, a GÁNY az értékcsökkentő
E-VGA-nak jelenleg 2 előnye van az árával szemben; Mobilitás/hordozhatóság és a Kompatibilitás szabadsága...
Illetve még nálam az, hogy magam tervezhetem meg a házikót és az elektronikát; így egy totál magam igényeire szabott Custom cucc lesz...
De cserébe tényleg nagyon másak az ár viszonyok, persze én magam is ugyan ezt építeném meg...Eredeti téma; érdemes-e Hurokban haladnia a jelnek kerülőúton mint direktben a noti Express kártya slotján kommunikálni ? (persze ha nincs ott már eleve létfontosságú dolog mint, Pl.: USB 3.0 / E-sata kártya)
még mindig NEM ![ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Ismételni tudom magam...
Venti bügykölés... nem nagy energia befektetés...
Én most egy korábbi, csak kóreában forgalmazott Notit alakítok át asztalba beépített HTPC-vé...
Egyedi hűtőrendszert csinálok napról napra, hővezető csőstűl, bordástúl, ventilátorostúl... mindenestül..
Csak az egyedi elektronika amit MOSFET kapcsol és potikkal szabályzok még másfél nap az életembőlEz meg csak egy venti csere és hűs meg kuss is...
-
Colonel993
senior tag
Lehet hülye vagyok, de az elérési időt csökkenthetnéd azzal, hogy a noti (már ha van neki) Card slotjába tolod... így a Dokkoló csak egy nagy kerülő neki...
Dokkolós Venti bügykölős "belerakom a VGA-t oszt ThSőőő" megoldás meg azért is életszerűbb, mert a dokkolón jobban tudnak kommunikálni ezek az alkatrészek... egyetlen hátrány a dokkoló testes mérete (amit megint farigcsálással bütyköléssel átlehetne szabni) plusz a befogadható kártya limit... bár amit eltud nyelni már az BŐVEN HASZNÁLHATÓ MINDENRE kategória csak előtte be kell kapcsolnod a notit és úgy rábiggyeszteni (Nabumm )[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #59584 üzenetére
T9550-em mászkál fel 2.7-2.8 körülre alapjáraton (gondolom Speed Stepp okosság)
A Te professzorodból nem nézném ki IN STOCK, OC-val tán-tán.. bár abba nem mentem bele a noti terén, hogy miként lehet ha Lehet...||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz Francia91 #59481 üzenetére
Semmi nem húzza a háttérben... Maximálisan ellenőrzés alatt van tartva a Winfos...
Nem akadozásról van szó; mikroröccenések amik elérik az ingerküszöböm illetve 23-24 FPS nem 30 FPS (Ami ugyebár a folyamatos kép ideálja)Erre kellene megoldás és nem az, hogy nálad minden rendben
-
Colonel993
senior tag
T500-nál mostanában azt érzékelem, hogy 1080p-s YT videók alatt mintha nem lenne folyamatos a kép... mintha megröccen olykor-olykor mintha alacsony lenne a képkocka szám...
Mi lehet ennek az oka? (Itel-Ati ugyan úgy csinálja)
-
Colonel993
senior tag
válasz Blue Eagle #59440 üzenetére
Nem nekem szólt a kérdés de;
Win 8 <--- trágya...
Win 7 <--- használatra tervezték... nem a "CSAKAZÉRTISMINDENSZEGMENSETLEFEDÜNKEGYOPPRENDSZERREL" -dömpingre HÁJPNAKTim82; Pontosan
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz r3dsnake #59437 üzenetére
Vicces... de épp ez az, hogy nem...
Nekem is az utolsó három szorzó értékem azonos feszen stabil... mégis ha megadom max limitnek valamelyik alsó szorzót akkor kevésbé merül; talán W arány is közrejátszik||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
Hát ez elég karcsú...
Melyik itteni fél Isten által tudnék generálni egy ilyen topikot? volna létjogosultsága, persze a maga szabályaival kifüggesztve ami nem annyira bonyolult...OFF VÉGE
-
Colonel993
senior tag
válasz Arlekim #59331 üzenetére
Prohardvernek van EDC Kit Load Out szerűsége? Mármár a ThinkPad júzereknek külön kellene egy topikot nyitni erre; "Mi az ami mindig nálad van ? " alapon
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #59306 üzenetére
Húúúsz és fél és jó kézügyességem...
Igazából az én stílusom átlagosan 2 féleképp jön át/le az embereknek;
-vagy bejön
-Nagyon nem jön bePedig nem egy monitor előtt fotoszintetizáló Emó vagyok, sokkal inkább RÁSSÁ PÁWÖR feeling
Meló mellett/szerelés közben/párommal/szabadidőmben (mahaha) átlagosan szeretek a WoW mellett görnyedni ha épp nincs olyan idő, vagy heppem, hogy kimenjek fotózni a KÜLVILÁGBA
Remélem kielégítő betekintést nyertél, még ha csak felületesen is a személyemből...
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Gondwana #59303 üzenetére
Ezt oszd meg velem.. tudnék örülni neki mikor gyorsan darálok 2 üzleti üzenet és egy Cata Raid között a billentyűzeten; nagyon rühellem mikor mellé ütöm az A-t és egy komplett mondatot is vissza kell törölnöm mert mind nagy betűvel megy (nézem a monitort közben de a kezem előrébb jár mire észreveszem) ilyen igazi titkár"fiú" vagyok...
Alap esetben kifeszegetném a billentyűzetből a gombot és kitölteném epoxival mert nem használom... ha 3 mondatban végig NAGY betű karaktert kell írnom akkor azt is Shift-el teszem[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Blue Eagle #59299 üzenetére
Nyomnd meg úgy markánsan... nem hülyeségből csinálták, hidd el jó az ha odamegy a gyerek és rátapicskol vagy véletlen Fn gomb kombináció helyett mellényúlsz és nem kapcsolod ki a teljes munkafolyamatod egy pillanat alatt..
Mondhatni így hülyeállóbb, de semmiképp sem problémás... elsőre nekem is fura volt a T500-on; lévén konzumer gépeken nevelkedett kölök voltam és sokáig csak álmodtam ilyen csodagépről[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Sanyi.mTs #59285 üzenetére
Kicsit hosszabb ideig nyomd meg (olyan 1-2 mp maximum... mert 3/5 mp után HARD OFF) és utánna végrehajtja a parancsot
Mivel ha ThipkPad, akkor üzleti gép... és van benne ilyen "véletlen megnyomom" elleni védelem[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Ma kétszer kifagytam ezzel a hibakóddal a rendszer újraindítása után kiírva;
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 3b
BCP1: 00000000C0000005
BCP2: 0000000000003C00
BCP3: FFFFF8800CCB7FA0
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\022014-12339-01.dmp
C:\Users\GAS\AppData\Local\Temp\WER-33072-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txtMI lehet a hiba oka?
-
Colonel993
senior tag
Amiket elmondtál; totál mint az én T500-asom billentyűzete
Ha még nyikorog is akkor IGEN, ez egy ThinkPad külső billentyűzet...||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
MI a problematika vele?
Erősen színpatikus a drága és beleférne egy projektembe... kár, hogy csere/beszámítás nem játszik :/||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz soldi3r #59156 üzenetére
igen közben rájöttem...
a lényegen nem változtat... csak az elhelyezkedésen (esetleg más típus van benne de a működésüknek azonosnak kell lennie)||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #59154 üzenetére
Erre meg nem is gondoltam... pedig tök logikus
Irodai eszközök amik vezeték nélkül kommunikálnak de nem a Wifi sávján hogy az interferenciát megakadályozzák
Túlbonyolítottam||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz r3dsnake #59150 üzenetére
Az ár teljesen jó...
Youtube-on keress rá vagy google-ben, a géped típusával és hogy Power on password reset/remove/remowalAz alaplapon kell egy fém csipesszel a bios kód tároló Chipp lábait zárni (rövidre zárni) ezzel teljesen biztonságosan resetelve a memóriáját (szaki is ezt csinálja nyugi csak ő pénzt is kér érte)
Itt egy videó [link]
Aprólékosan és elég hülyeállóan magyarázza el a dolgot...
ha félsz hogy hozzáérsz az alaplapon olyan dologhoz amihez nem kellene; ragassz rá celluxot vagy szigszallagot, konkrétan bugyoláld körbe... aztán lekaphatod ha már végeztél...[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Egy modul... ami USB-csatoló porton kommunikál az alaplappal...
a modul mint láthattad a képen... nah ezt a csatlakozó lekapásával és az összetevőinek némi helyzetbeli variálásával rá integrálták az alaplapra...Amiatt tudod pl fizikális kapcsolóval kilőni mert egyben lerántja róla a Delejt (usb GND)
ennél a gépnél pont olyat szereltek be ahol ennek a Chip szett összetevői még tartalmazzák a gyári USB PCI-E csatoló adatait és a rendszer is így érzékeli... csak persze ezt nem tudod USB-n lehúzni/bedugni stb... de így talán már érted...
Olyan mikor régen az Asus Eee PC-ben felnyaltak egy "Pendriveot" az alaplapra és ráfogták hogy SSD...[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
A csincsik is elnevezték Universal Serial Bus-nak a csatlakozófelületet a rendszerben... csak hülyék voltak és nem gondoltak az olyan logikusan gondolkodó emberekre mint MI, hogy lehet megnézzük Everest-el az összetevőket és nem fogjuk vágni mi a retek az...
Lévén bele tudsz rakni mindent amit TUDSZ
[link] < Lévén egy ilyet épített rá a nyáklemezre csak nem külön modul hanem egyben az alaplapra és a chipsetjében rögzített FirmWare ezt adja neki névnek
Sok beszállító alkatrésze kutyulódik minden notiban...[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz CharlieDrop #59111 üzenetére
Ha céges gép akkor nem hiszem, hogy maszekba kellene adni szervizelni...
Gondolom van erre megoldás cégen belül (panel csere) mert igazából ha ÜBER KÉPZETT SZAKEMBER csinálja (bár az is inkább panel cserét művelne) akár én, így is úgy is 50%, hogy működni fog (nah jó talán 60% mert már jópárat szétbogarásztam)||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz CharlieDrop #59109 üzenetére
Ha nem csináltál még ilyet / nem értesz hozzá akkor szerintem ne babráld...
Első az lesz hogy vagy a fénycsövet töröd szét, vagy az elektronikának nyákját/szallagkábelét nyírod le vagy csak az illesztések mentén olyat is lekapsz amit nem kellene...
Arról nem is beszélve, hogy ha újjal hozzá érsz a polarizált vagy a tükrös lamellához; az ott marad és akárhogy maszatolod, törölgeted... csak rosszabb lesz...
Igazából ez elég kényes dolog, pepecs meló rohadtul és még akkor se 100% a siker||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz CharlieDrop #59106 üzenetére
Valami folyadék került a fény elosztó/homogenizáló lamellákhoz
Alap esetben javítható hozzáértő emberke álltal és igen precíz finomkezűen bánva vele... de inkább elviselni kell mintsem cserélni.
Jópár ilyen landolt már nálam, volt olyan ami szerencsésebb volt és csak párát kapott... ott csak lekellett szedni a rá "matricásodott" lamellákat az LCD-ről és némi ladiátorozás/hajszárítózás megmentette (a vicc az, hogy utána patent volt mint újkorában... nem maradt ott halvány folt sem)
Van esély a Te esetedben is erre ![ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #59101 üzenetére
De épp ezt mondom...
Visszaemlékeztem, hogy egész pontosan mi volt... és echte ugyan ez a helyzet
Nálam egy igen gyors SSD munkákodik meg 1-2 varázslat, hogy kicsit folyékonyabb legyen a rendszer működése... én ebből a "MINDEN BECSUK" csak annyit érzékeltem, hogy megállunk, kijelző elsötétül (mint pl hibernálásnál) és utánna HELLÓÓÓ||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #59099 üzenetére
Azért most belegondolva, bőven hasonló volt a jelenség a Te álltalad leírtakhoz csak én nem úgy reagáltam rá, hogy megvárom mit csinál... hanem vártam kicsit (meglepődtem) aztán Hard OFF a power gombbal és újraindítás... [Raid közepén nem vicces ez]
Ami meg inkább gyanút keltően érdekes; hogy mindkettőnknek kb ugyan akkor és ugyan annyi ilyen eseménye történt (nekem is az első a múlthét közepén, a második valamikor vasárnap vagy szombaton lehetett)
Semmi összeesküvés elmélet, de lehet beleszőttek valamit az új TP szoftverekbe (és nem is egymástól totál elkülönülő masinánk van T-W 500 és nemrég húztam fel én is újra opprendszert)||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #59097 üzenetére
Nekem a múlthéten kétszer volt hasonló furcsaság, kb olyan volt mintha beállt volna rendszer egy túlhúzott órajel vagy hibás processzor számítás után... de mégis másmilyen volt
Kijelző OFF, a kommunikációs ledek mint pl a Wifi, a vinyó stb lejzet mintha valós feldolgozás menne rajtuk végbe
Most vagy valami "nagy testvér" teszt részesei voltunk vagy két különböző véletlen eset||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz Pszihonaranc #59009 üzenetére
Tulajdonképp ez nem hülyeség... ha otthon vagy illetve konnektor közelben; nyugodtan kapd ki az akkut... tök fölösleges benne tárolni (ha nagyon komoly munkát végzel, illetve vidéki vagy akkor a lelki nyugalmad miatt benne tarthatod, nehogy Ilidan Raid Loot közepén szálljon el az egész egy esetleges áramszünet/ingadozás miatt) mert azon keresztül szünetmentes tápként folyatja az áramot.
Tölteni értelemszerűen legegészségesebb kikapcsolt állapotban, de nagyon csekély százalékban megy az akku rovására ha éppen bekapcsol gép mellett töltöd, Tehát ez Tök 8
Ami jobban nyírja a Lítium származékos akkukat;
1.) Maga a használat
2.) Benne hagyva a gépben MINDÍG úgy használva töltőről
3.) Túl merítés (pl jó ha a gép már 5-7 százalékon hibernálja magát, pláne ha HDD van bene)
4.) Túltöltés (Elég max 90-96%-ig tölteni, tökéletes feszültség mérő szerkezete csak a NASA-nak van)
5.) Kalapács...
6.) Huzamosabb ideig (2 év) 50% -"Storage mode"- fölötti töltéssel használat nélkül tárolás
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Ha már itt fellendült a hangulat a "TP hozzávalók E-Bayről" témában;
Innen vennék T500-ba akkut, és van-e valakinek "tippje" rá, hogy megbánnám, stb...? (Első magam intézett e-bay -es rendelése lesz)
Előre is köszönöm a segítőszándékot||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz metal01 #58930 üzenetére
Asia Centerben van egy (NEM CSINCSI) elektronikai/Barkács üzlet... ott kapni mindenféle szalagot; köztük ezt is...
-
Colonel993
senior tag
Miként lehet változtatni?
Én pl szeretném ha játék alatt maxra tolhatnám Manullal a FAN-t (azaz 7-esen) mert nem szeretem mikor 80 fölött mászkál minden... meg amúgy is csinálja már azt a program amit én akarok és ne azt amit Ő akar
Miként lehet kiütni ezt a váltót vagy megoldani valamiként hogy játék alatt maxon menjen a hűtés?||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
T500-ba honnan volna érdemes rendelni egy nagykapacitású (asszem 9 cellás 7800mAh-ás a legnagyobb) akkut?
Legtöbb esetben azt olvasom, hogy után gyártottakat érdemes hanyagolni... illetve a gyanúsan olcsók is eleve szarok...
De igen nagy az áringadozás is Nemigazán tudom mi volna érdemes...
Gondolom megvan mindenkinek a saját maga álltal istenített eladója, nekem kellene egy jó ár/arány szempontú[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Colonel993 #58627 üzenetére
Az én kis "mini cikkemet" meg le se ejtitek... pedig vagy 15 percnyi munkát beleöltem meg félnapnyi idegeskedést
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Közben megcsináltam...
Noh a probléma nyitja lépésről lépésre;1.0) Indítsuk el a szélessávú netünk (PPPoe)
1.1) Acces Connections-ban létrehozni egy ÚJ profil [Nevet nem elfelejteni, adni kell neki]; Type of network connection-mél a Wired board (DSL or Cable modem) -részt választani.. következő fülnél a látható is lesz a korábban beállított PPPoe kapcsolataink és abból kiválasztjuk amelyiket akarjuk osztani.
nex-next-next....1.2) Inditsuk el a Hotspottálást (MERT MOST MÁR LEHET)
2.) Hálózati és megosztás központban (Win 7 alatt) kiválasztjuk a PPPoe kapcsolatunkat amit osztani akarunk, Nálam; Digi-> KATT rá -> KATT Tulajdonságok
2.1) Kiválasztjuk a Megosztás fült
Lenni ott egy rublika; Megengedem a hálózat más felhasználóinak, hogy ennek a gépnek Blablabla.... KI PIPÁLJUK.... Utána az alatta megjelenő legördülő sorban kiválasztjuk az előzőleg AC Hotspot funkciója állta generált HÁLÓZATI HELYETEzek után mindent leokézunk és gyakorlatilag kapunk egy ilyent;
[Step by step internet hotspot probléma megoldás] <---- kereső miatt
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Akkor egy Restartolás végig zsinorral a gépben és észreveszi tán?
bepróbálom... "Még visszatérek"Szerk.: Nekem semmi változás...
Nállad hogy néz ki a tálcán felnyitható Fül amin a hálózati csatlakozásokat mutatja, wifi AP-at stb...?[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz t52042405ug #58612 üzenetére
Ezt kérlek oszd meg velünk is mert én Pölö epekedve várom o_o
Roppant leköteleznél ![ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Nekem szimplán az AC Hotspot menüjében alul írja, hogy csatlakozni kellene netre mer különben NYENTE hotspotálás... és úgy tűnik, hiába szidom a felmenőit akkor se működik...
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #58601 üzenetére
Felraktam az Intel saját drivereit... a legújabbakat... most kb ugyan az a helyzet mint nálad.. csak nálam 5300AGN van... nem hiszem, hogy itt gyökeredzik a probléma...
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #58599 üzenetére
"WÓTMÁ"
Még az acces connections-t is lekaptam és újrahúztam... (Nekem pl SEMMILYEN profil nincs benne, lehet ez probléma? )
System Update már nem tud semmit sem felrakni, minden megvan...
Digitől van a netem... mikor fellépek PPPoe kapcsolatra akkor a hálózati fülnél (Tálca) felnyitom van ugyabár az internet és egy Ismeretlen kapcsolat is (gondolom a központi AP amiről kapja a háztömb a netet)
Acces connections meg szimplán nem veszi észre hogy interneten van, próbálkoztam már össze-vissza osztogatni meg mindendéle jogosultságot adni a hálózathoz a windows álltal stb... de semmi eredménye
Eléggé bosszant...[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Colonel993 #58597 üzenetére
Felraktam a legfrissebb drivereket inteltől... rendszer is elfogadta...
Acces Connections még mindig nem hajlandó érzékelni, hogy internet van alatta...Szerk.: most komolyan nincs senkinek se lövése ennek a dolognak a megoldására?
Ha más nem akkor lépésről lépésre KI; MIKÉNT oldja meg a PPPoe Kapcsolat Wifire való osztását TP-ről ?[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #58595 üzenetére
Nekem 5300 AGN van... ez miben módosítja a dolgokat?
illetve mikor megnézem az illesztő program szállítót akkor nekem nem Intel van hanem Windows mindkettőnél...||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #58591 üzenetére
De mégis valami támpontot...
Neked pl milyen verziós az Acces Connections program?
Milyen beállítások mennek? (vannak ilyen profilok ahol nekem nincs semmi sem de lehet mindenfélét bügykölni stb...) 64Bit-es win7-em van..||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
Kérnék ismételten egy kis segítséget, mert a T500 kifogott rajtam...
Miként tudom rábírni az Acces Connections Hotspot funkcióját, hogy UTP-n bejövő (PPPoe) szélessávú netet is osszon?
Internet van, a szoftver mégis azt mondja, hogy NINCS
Azaz jön be LAN-on a Digi net, és Notin is szeretném szórni hogy párom is tudjon netezgetni a notijával amíg be nem szerzek egy kulturált Routert...Előre is köszönöm a vállalkozó egyének segítségét !
-
Colonel993
senior tag
válasz Colonel993 #58556 üzenetére
Volt már valaki aki posztolt képet itten egymás mellé téve két T500-ast egyik SAMU másik LG panellal?
csak, látható legyen nagyjából mi a különbség a kettő közt
Előre is köszönöm a segítséget ![ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Gondwana #58545 üzenetére
Én keresgéltem T500-hoz színprofilt... bár a kereső nemigazán van segítségemre...
Samu panelhoz kellene...
Bár már szemre állítgattam és nemigazán tudok se én se mások belekötni (tehát lehet nem csesztem el nagyon...) némi több vöröst kapott és extra sötét kontrasztot, amit persze fényerővel lehet ellensúlyozni (hehe... T500 úgy is vakít maxon)
Tehát most egyenlőre tetszetős, de kísérletezős kedvű vagyok és nemigazán akarok pár ezret sem áldozni egy ilyen miatt, lévén még nem ZÖLD a KÉK és nem SÁRGA a PIROS||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz scarbantia #58498 üzenetére
Hogyan/Miként/kinél van erre lehetőség?
Nemigazán látok a TESZKÓban kijelző színkalibráló eszközt||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
Ti miként kalibráljátok a Kijelző színét, kontrasztját, stb...?
T500-hoz van valami tuti beállítás? (SAMU paneles)[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Csinálhatnál róla egy "mini cikket" LOGOUT-ra... a lényege a képes illusztráció meg kb ugyan ennyi mennyiségű kerettörténet
-
Colonel993
senior tag
T9550 alul feszelés... sajnos ennél spúrabb nem tudok lenni vele, 0,9 a legalja... pedig menne kevesebbel is szerintem[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Ha van sok pasztád fölöslegesen pazarolni akkor kend... talán 2 fokot hozni fog
-
Colonel993
senior tag
Ti miként szoktátok a képernyőt kalibrálni?
T500-ra mit a tuti? én pl a jó dinamikus színeket szeretem de jó lenne ha valamilyen szinten természetes maradna mivel sokat fotózom és a PS utómunkálatoknál számít, hogy egyel több vagy kevesebb a piros szaturáció...||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz lacus83 #58056 üzenetére
Honnét kaptad le azt a Dadgetet ami a fizikai meghajtókat mutatja?
Régi Vista-s idők óta nem lelem... pláne mióta a Micro$ux lekapta az oldaláról "biztonsági rések megakadályozása"nemfoglalkozunkveleinkábbtöröljükmiatt...||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
-
Colonel993
senior tag
válasz BalazsKKa67j #57619 üzenetére
Ellenőrízd a csatlakozót, pucolgasd meg radírral vagy alkoholos fülpiszkával...
szerk.: Szallagákbelt is bogarászd végig, nem kizárt hogy megtört/kontaktol (bár ezt nemigen szúrod ki csak ha bekapcsolt gépnél buzerálod a palmrestet) illetve leválás forrasztás mentén stb...
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Kérnék egy kis segítséget, bár lehet nem ebbe a Topicba való;
Adott egy 15"-os IBM Kijelző, 30 pines, stb...
Egy projekt keretén belül építgetek és szükséges volna ezt a kijelzőt kicsit (1,5 méter) távolabb vinnem az alaplap csatlakozási ponttól... felbontottam a kábel borítást és csillió meg egy kábel fogadott...
VAN mód ennek a leegyszerűsítésére hogy pl Direktbe kötöm VGA csatira vagy ilyesmi, vagy marad a kábelenkénti toldás?
Ez esetben milyen messzire lehet húzni a kábel halmazt, hogy ne legyen olyan veszteséges és adjon is képet?[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Schuby #57389 üzenetére
meglett.... használtam a keresőt és pillanat alatt meglett a TRIM nyitja, a helyzetem meg ugyan az
(A legrosszabb az egészben hogy kb 1 hete így lehet és pár napja terheltem le az SSD-t 2Gb szabad tárhelyig véletlen)
De a kondíció 98%-a még mindig bosszant...Szerk.: Ha windows álltal lecsatlakoztatom sw-esen a Caddy winyót akkor az már nem nyeli a tápfeszt? benne hagyhatom a gépben?
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Ez mennyire normális SSD-ben?
Amióta ebben a T500-asban dolgozik folyamatosan csökken a teljesítmény és a kondíció...
Ez egyáltalán lehetséges SSD-nél? nálam két működési állapot volt SSD-nél világéletemben;
-A Működik
-és A nem működik...Szerk.: Most nézem, hogy valahogy inaktív lett a TRIM... pedig aktív volt...
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz Tikakukac #57378 üzenetére
Változók vannak persze... mikor pl feltölt az aksi és Te töltőn hagyod és azon keresztül nyeli a delejt a noti... az is használja el (sőőőt jobban mint a töltés/merítés ciklus) aztán vannak a merítésnek is periódusai...
Ha szar/nem hozzávaló cellákkal dolgoznak akkor az adott kisülési (Columb) arány jobban leterheli az akkukat mint kéne és ez is a korai elavuláshoz vezet... egyező példa a töltésnél ugyan ez; magasabb töltési arány mint amit az akkucellák elviselnek...Nem az elmélet a rossz, hanem a gyakorlatra szart/nem a céljára való eszközt használnak
A probléma adott... de még mindig nem látom gyakorlati értelmét a "Max 80%-ra töltésnek" mert kb ezt Önszopatásnak vélem... ugyanúgy elnyomsz egy csikket az élettartamból de cserébe kevesebb ideig nyúzod a notid mint lehetne... ezt nem látom át
Én pl 96%-ra raktam a max töltést, lévén tökéletes ballanszer nem létezik, max a NASA-nak... ennyi tűréshatárba belefér az, hogy ne is töltsem túl a cellákat és ne is legyen 30 perccel kevesebb üzemidőm mint a fentebb említett módszerrel...||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
Miért jó az hogy ha ilyen alacsony százalék a maximális töltés?
Lithium celláknál alapvetően 300 ciklusig nincs degradáció, utánna kb 5%-os veszteség egységenként csökken minden 50-70 ciklusnál...
ha alacsonyabb vég kapacitásra töltjük attól az még egy teljes ciklusként fogja le reagálni a cella... ha kihúzzuk-bedugjuk gyorsan akkor még nem feltétlen bár saját hangulati állapotától függ...
Túltölteni meg nemigen lehet mert cellánként ballanszírozó töltés szabályozó van minden akkupakkban...Vagy ez is valami varázslat mint a 3G modemes téma ?
-
Colonel993
senior tag
válasz Tikakukac #57361 üzenetére
Azóta megvilágosodtam... megértettem az elmúlt hetekben nézett webshopos árakat is..
Ez a TP éra elég sok rétű
Bár a TP meg IBM és Lenovo matrica még mindig jó poén volna, szerintem simán rányalnék a LeNYovó helyére egy IBM-et, sokkal szimpibb[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz MrSealRD #57359 üzenetére
Pár tíz év és már csak mesékben mondjuk a kölköknek, hogy volt régens-régen egy TINKPED, amit nem a Lenovo gyártot.. és jó volt... még a nagy világégés előtt... :/
-
Colonel993
senior tag
válasz btudos #57356 üzenetére
Néztem hirdetését de azok nem Lenovo hanem egyéb Aftermarket gyártótól vannak ha jól láttam...
Én meg ilyen burzsuj elképzeléssel voltam hogy TP-be már LENOVO/IBM keret legyen... (Ugyan itt IBM és Lenovo Matricát is keresek )Szerk...
Chaser: Lenovo ?[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #57354 üzenetére
T500-asba hány Milis Ultrabay Caddy kell?
Szándékozok venni.. és egyben kb itt is jelzem ha valakinek van fölösben kallódó akkor van itt vevő||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #57237 üzenetére
Ezzel tulajdonképpen mit is akartak elérni...?
A TP-re nem igazán tudtam koncentrálni..pláne mikor a videó felétől jött a fiatal kis hegyes cicis lány
Pöppet meghökkentem, hogy egyeseknek mire van idejük meg affinitásuk[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Köszönöm szépen !
-
Colonel993
senior tag
válasz FoxiestFox #57219 üzenetére
De a Caddy-ben is leviszi az olvasófejet a program ha épp beindul alattam a talaj mint a centrifuga?
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
Szépet és jót !
Ultrabay keretbe pakolt HDD esetében a giroszenzor vezérelt biztonsági rendszer tudja SAFETI-be pakolni az olvasófejet ha olyan helyzetbe kerülne a gép?
Nekem pl a Gépben pont amiatt van SSD mert sok külső fizikai rezgés meg egyéb nem Kozumer szaroknak való körülmény között járok és 4 havonta kitudok nyírni egy tányéros meghajtót... (plussz a sebesség ami még össze sem hasonlítható a Vinyókkal)De megnövekedett a tárhely igényem megköveteli a még jobb ár/arány szempontú merevlemezt, csak tudom, hogy normál állapotban ugyan az a sorsa mint a többinek...
Plusz kérdésem, hogy T500 mikrofon bemenete még véletlenül sem Sztereó?
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
T500-ban a mikrofon bemenete sztereó vagy mono?
-
Colonel993
senior tag
Van egy Szutyi OT-995 -öm...
elég ramaty már az akkuja, de mikor végső akkumerülésig leülök magamnak netezni akkor sem eszi meg a Wifi hotspot, sőőt igazából ha most belegondol az ember1.) Nincs táphálózat; a Noti hamarabb lemerül mint a telefon és még csak nem is nagy munka megnyomni 3x a készüléket (nekem ennyi munka bekapcsolni a Hotspot funkciót)
2.) Van táphálózat; Átlagosan itt szokott lenni Free Wifi is, de ha nem.. akkor megit telefon és USB kábellel töltögetni is lehet = Örök élet + 1 nap...
Stabilitás szempontjából se látok sokkal többet Noti vonalon, anno egy Asus EeePC 701-et tömtem meg mindenfélével (aki ismeri az tudja, hogy van benne sok mekkmesterkedős felület )
De a mai lefedettséggel tényleg már csak a Pimp feelinget erősíti a dolog, nem a jelerősséget...
Egyeduralkodó és nem vitatható szerepe tényleg csak az olyan munkában van ahol külön SIM van JUSZT mobil netre, akkor tényleg érdemes beleszuszakolni a notibaDe azt hittem, ha már ilyen sokan lógnak most is a témán, van valami misztikus rejtély amit én nem tudtam erről a varázslatos cuccról és jobb ha a mobilnet a "fekete dobozból" működik
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest