-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucihost
senior tag
Sziasztok! nem tudtok valami forrást, ahol T61-hez 42W7652 vagy 42W7651 alaplapot lehet kapni reális áron?
-
Wolfskin
őstag
válasz FoxiestFox #80297 üzenetére
T, mint thinkpad
T410s újrapasztázás, (én megcsináltam, de melegszik megint... , esetleg touchpad kicserélés de nem az egész palm rest csak a belseje, van egy új)
T43 képcső kicserélés
T61 takarítás (átnézés, újrapasztázás)ilyesmik...
update: most látom az elütést...thinKpad természetesen
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
félisten
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, tudtok valakit ajánlani, aki baráti áron vállal thinpad javítást (takarítás, pasztázás, kijelző csere, touchpad csere stb.)
-
Wolfskin
őstag
válasz Gondwana #80293 üzenetére
világos, nekem magamnak egy t410s- van, szerintem hurcolászni ideális...
a w510 egy egyetemistának lenne, főleg asztali használat, sok cad, photoshop. 3 monitor nem is kell, elég plusz 2 full HD 27"
szerintem a quqdro vga bírni fogja. inkább az a kérdés, nem melegszik-e, nincs -e típushibája, amire a vételkor figyelni kell.a t420s lehet az enyém marad, ha összejön és a t410s vándorol tovább. előnye, hogy van hozzá egy csomó aksi (+1 új + 3 ultrabay), meg 300cdi a fényereje (vs a 420s 230-al szemben), viszont az usb 3 meg a nagyobb teljesítmény mellette szól. tud3 monitort??? azt úgy, hogy a saját, a vga meg a dp egyszerre? ezt a t410s nem tudja...?
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz Wolfskin #80292 üzenetére
W510: nem ips, de az àtlag tn kijelzőktől jobb, csak 135W vagy 170W tàppal működik négymagosként (8 thread), még ha van is benne akku, igp nincs, hàrom kijelzőt egyszerre nem kezel, ez a T420s meg igen. Hurcolàszni én nem venném a W510-et, na, de nem is nekem kell vàlasztanom, én maradok az i7 X201-nél.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
kérdezném a kollektív tudtot, mit érdemes/lehet tudni az alábbi két Thinkpad modellről?•T420s (i7-2620M, 1GB Nvidia N12P-NS2, 4174CF4, tehát valszeg az AUO paneles 1600x900, LED Backlight, 230 Nits, 300:1)
• W510 (i7-720QM, 1GB nVIDIA Quadro FX 880M, 1920x1080)
Pro/Kontra...? Mit érdemes és mit jobb nem is tudni róluk?
[ Szerkesztve ]
-
stranger2006
tag
Sziasztok!
Egy X200-ban szeretnék 4 gigáról 8 gigára bővíteni. Ajánlanátok, hol tudnék memóriabővítést venni bele?
-
metal01
őstag
válasz rgeorge #80289 üzenetére
A SMART Drive Self Test "warning" csak a LSC-ben van. A WD saját extended teszje (6 órás futás után) hibátlannak látja a vinyót. A HDS is. Az ultrabay úgy tudom csak SATA2. Caddyben van ott a vinyó, ami SATA3-as. Lehet, hogy emiatt hal be ott a teszt. Passz. Elvileg a vinyó nem hibás.
Szerk.: Kipróbáltam egy másik (80 gigás) vinyóval is. Ennél is a SMART Drive Self Test "warning" ott van. Ez a vinyó is minden más teszten OK. Szóval ez vagy bug, vagy valami driver nem passzol.
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
válasz metal01 #80182 üzenetére
T420-nál előfordul egy rendkívül idegesítő hiba. Bekapcsoláskor random a ThinkPad logóig sem jut el a gép. Ilyenkor egy ki-be kapcsolás után OK a dolog. Majd szintén random, ha újraindítom a gépet (pl. valami frissítés telepítése után) ismét a logóig sem jut el. Ki-be kapcsolás után OK. Ami hibalehetőséget kizártam: RAM, SSD, dokkoló, tápkábel, maga a gép (mert egy T520-nál is volt már ilyen). Ami maradt: caddy és/vagy a benne lévő vinyó. A Lenovo Solution Center a vinyónál a SMART Drive Self Test-re "warning"-ot dob. Minden más tesztje ok a vinyónak. HDS-ben is hibátlan. Okozhatja ezt a random fagyást a bekapcsolásnál a vinyó? Illetve a caddy lehet hibás?
Úgy néz ki, hogy sikerült a hibát megtalálni. Szétlegóztam a gépet. Mindenféle kombinációt kipróbáltam. SSD, HDD, caddy, RAM ki-be, csere, stb. Ugyanúgy jelen volt a fagyás hiba. Kifejezetten akkor jelentkezett, amikor dokkon kapcsolom be, ill. indítom újra a gépet.
A BIOS-t downgradeeltem 1.46-ról 1.37-re. Most úgy néz ki, hogy megszűnt ez a hiba. Valamint ez a BIOS kezeli a RAM tényleges órajelét (nincs korlátozás). Így most 1600-on mennek a RAM-ok, és nincs fagyás.
Hogy mi köze a BIOS-nak a dokkon való fagyáshoz passz, de ha esetleg valaki találkozna vele akkor ez lehet egy opcionális megoldás.
-
Gondwana
addikt
válasz Mohhoj1986 #80285 üzenetére
(... vagy eladó T400-asa... - a keresőt meg szabad használni.)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Mohhoj1986
tag
Ezek szerint senkinek nincs T400-hoz eladó kijelzője.
-
RoboGuru
tag
válasz donjohnson #80280 üzenetére
A thinkpad logo eltűnéséig eltelt idő itt az érdekes. Az utánna lévő az tényleg az SSD + OS. Vagy a 4177-es alaplap vagy egy spéci bios tudja ezt, nem tudom.
www.rendszerguru.hu
-
csaba02120
csendes tag
Rendben, mondani fogom az eladónak, illetve a teszteket is a figyelmébe ajánlom amiket te mértél. Van mire mutogatnom. Valóban ez a 3200 RPM körüli fordulatszám még elmegy csak nekem gyakran váltogatja ezt a fordulatot.
Időközben beszéltem az eladóval, mondtam neki mi a helyzet, hétfőn hoz másik T420-at.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
HSM
félisten
válasz csaba02120 #80279 üzenetére
Tényleg szignifikánsan melegebb a tiéd, főleg a turbó nélküli teszten látszik, azonos 3500rpm, ahogy néztem ugyanaz a 24,5W körüli fogyasztás, és nálad +12 fokos hőfok.
Ráadásul nálam dokkolóban futott, az még picit nehezíti is a hűtést.Lehet, ráférne egy újrapasztázás vagy hűtő kitakarítás a tiédre. Nem mondom, hogy katasztrófális a helyzet, de nagyon határeset. Turbóval, 4500rpm ventivel szerintem nem lenne szabad azért közel 100 fokig felkúsznia egy ilyen rövid tesztben.
A 3,2Ghz normális, ha csak egy magon kap terhelést, annyin megy. Az is normális, hogy egyből felkapcsol kis terhelésre. Ha energiatakarékosra teszed a teljesítményprofilt, akkor először 800Mhz-en indul, és csak nagyobb terhelésre emeli egyenként az órajelet. Garantálom, hogy nem tetszene, ha úgy működne mindig. Persze, spórolni jó lehet, ha sok kis munka van.
-
Mohhoj1986
tag
Tud vki eladó T400-hoz kijelzőt???
-
RoboGuru
tag
Erre mi lehet a magyarázat hogy ez a T420 fele annyi idő alatt eljut a bootig?
[ Szerkesztve ]
www.rendszerguru.hu
-
-
vikcsi
senior tag
válasz thinkped #80268 üzenetére
Nekem elég sokáig volt x200, de ilyenje nem volt.
Lehet szét volt szedve és nem jól rakták össze, vagy valamelyik műanyag elengedte magátÉn belenéznék, hogy mi az oka
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
thinkped
újonc
-
thinkped
újonc
Sziasztok!
x201 vagy x200 tulajdonostól szeretném megkérdezni, hogy a két képen látható rés a fedlapon az normális? Gondolom, hogy nem. A gépet pénteken vettem (futár hozta), és csak ma tudtam megnézni. A notebook mindig két kézzel lett az oldalánál megemelve, nem ültem rá stb... Tudom használni kell és nem picsogni, csak azért kérdem, mert nem szeretném ha egyszer a kezembe maradna vagy akkora rés legyen hogy a kisujjam beférjen. Köszi előre is.[link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz csaba02120 #80261 üzenetére
Sztem csak újra kellene pasztázni, ártani biztos nem árt.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
barnam_
nagyúr
Ez ilyen, melegszik. Ahogy előttem is írták, jó paszta, és turbó mód kikapcsolva, így lehet tartani 90 fok alatt.
Egy új hűtővel lehet hűvösebb lenne, de ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül ki is kell cserélni Nekem gariban lett cserélve, és a korábbi 95 fok helyett már csak 85 körül van max. -
HSM
félisten
válasz csaba02120 #80263 üzenetére
Nálam ilyen a T420 melegedése, i7-2620M-el, 2*4GB rammal, bekapcsolt HT-vel (4 magnak látja) egy kör Cinebench R15 alatt:
Maximum Turbo-val:
És Turbo nélkül:
Minden lényeges adat leolvasható a diagrammokról.
220 körül volt turbo nélkül és 268 turbo-val a pontszám.Nekem picit melegnek tűnik a géped. Próbáld ki ezeket a teszteket, nálad milyen. Nekem amúgy újra van pasztázva a gép AC MX4-el (ez sokat nem hozott), és ki van mindig takarítva a hűtő.
Hangosnak én az enyém nem mondanám, durva terhelés nélkül 2000-3200rpm között van, ami bőven csendes szerintem, bár nem teljesen néma. Ha nagyon gyilkolom, pl. renderelés, akkor leveszem 2,4Gz-re a gyári 2,7-ről, és máris egy fokozattal lejjebb kapcsolt hűtővel, és legalább 10 fokkal hűvösebben dolgozik.[ Szerkesztve ]
-
szektamokus
tag
Szia!
X220-at használok ugyan ilyen procival, de ennyire nem melegszik.
IDLE:40-50
átlagos netezés: 50-63 (720p yt-nél már nálam is 3000 körül van a venti frodulat, de ilyenkor 60 körül mozog)
AIDA stressz teszt: turbóval valahol 85-90 között van, turbó nélkül 75-77 körül megáll.És ezeket dokkolóban csinálja, ami szerintem ront pár fokot rajta.
-
MrSealRD
veterán
Az IDLE szerintem talán még határeset...de jó lenne tudni, hogy a venti mennyire teker az egyes helyzetekben... De mindegy is. A lényeg, hogy azért ez annyira nem forrósodó modell, hogy ilyen tüneteket produkáljon. Kellene neki egy rendes pasztázás meg a hűtőborda lamelláit is érdemes lenne portalanítani.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
csaba02120
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vásároltam ph-n egy T420-at. I5 2520m, nincs dedikált vga tehát csak a HD 3000 van.
A hőmérsékletről akarok érdeklődni hogy akinek van, vagy van tapasztalata ezzel kapcsolatban hogy ezek a számok mennyire reálisak, elfogadhatóak?
idle állapotban 40-50 (800 mhz).
Átlagos netezés stb 50-75.
Aida stressz tesztől 3 perc alatt elérte a 99 fokot, is 2 magról meg már nem is tudott.Próbáltam a turbót kikapcsolni azaz 2.5-re engedni max csak, talán 1-2 fokkal hűvösebb semmi több.
Ez valóban ennyire forrósodó model?
Nyugodtan reklamálhatok az eladónak? Garanciát vállalt rá (elvileg, de hogy betartja e nem tudom).
A t500-sokkal hűvösebb így kb hangtalan SSD társaságában átlagos használat közben ez meg most itt zúg össze vissza nem beszélve a hangszóró minőségéről, na de az valóban nem az eladó hibája.Üdv
Csab[ Szerkesztve ]
-
-
Chaser
legenda
Elvileg az új széria jobb lett, részemről nem kísérleteznék velük. Egyre viccesebb amit művelnek. Itthoni szerviz is gyér, ilyen kategóriában dellt vennék már csak a gari miatt is.
thomasrc Hungaroszivaccsal próbálkozz sztem. Az ad neki elég nyomást hogy ne essen ki, de ha ki kell húzni akkor sincs gond.
-
thomasrc
tag
Az a gáz, hogy napközben sokat cipelem és bizony kiesik az ultrabayből a CD-író. Esetleg beragasztom valamivel fixen a CD írót, de ha vissza tudnám tenni a helyére rendesen a rögzítőjét, akkor annak jobban örülnék.
Nem is értem, hogy egy annak idején több mint 200-ba kerülő gépen ilyen gagyi alkatrészeket hogyan engedhettek meg maguknak. Kicsit csalódás volt nekem a Lenovo az istenítő kommentek után.
[ Szerkesztve ]
-
-
Chaser
legenda
Nem ismerem, de ez nyilván széria hiba. Cseréltetheted de nagy eséllyel megint gond lesz. Hasonló lehet mint a törő palmrestek kis gépeknél, csak ez új modell és s, biztos nem sok emberkének van innen ilyen.
-
veterán
válasz FoxiestFox #80247 üzenetére
oks csak nekem 1 hete cserélték a fedlapot garanciába azzal is ez volt a gond és ott már a kijelző is sérült ahogy nyitáskor megfeszült
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz metal01 #80249 üzenetére
Ugyanaz a foglalat van fenntartva a WWAN-nak és az mSATA SSD-nek is (vagy-vagy alapon) T420-nál, X220-nál, de attól még vicces az mSATA WWAN.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
veterán
az alig 1 hete cserélt fedlapomon megjelent a két zsanérnál újra 1-1 hajszálkarc ... szerintetek mit csináljak? Ugye T431s szériám van ... kérdés, hogy újabb 440s-es laposok jobbak lehetnek? Vagy kérjek újra cserét?
-
Tim82
félisten
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Zoli986
tag
válasz Kristof9094 #80238 üzenetére
Szia!
Nem tudom hogy próbáltad telepíteni,nekem win 8.1 alatt egy driver sem ment hiába települt fel látszólag hiba nélkül.A megoldás annyi volt,hogy mindent win7 kompatibilis módban raktam fel,mivel eleve csak win7 alá volt driver.Működik minden azóta is,ha még nem próbáltad esetleg nézd meg így is.
-
vikcsi
senior tag
válasz donjohnson #80233 üzenetére
Valami érezhető hatása lesz egy bios frissítésnek?
tudom hülye kérdés, de tényleg, milyen pluszt adhat...
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
thomasrc
tag
Van egy olyan problémám, hogy egy Lenovo T420-ason kivettem a CD írót, viszont az ultrabay zárókája, az a kis műanyag slider kiesett a helyéről. Na most, hiába teszem vissza a helyére, egyszerűen beesik és nem tudom használni. Később találtam egy rugót is, aminek a helyét megtaláltam a műanyag elemen, de még így is beesik, ha berakom a helyére. Hova kellene passzintanom azt a rugót a gépen belül és miért esik be a slider? Valami hiányozna még a rugón kívül?
Az a legnagyobb problémám, hogy a manualban nem térnek ki külön ennek a szerelésére és így vakon tapogatózok csak...
[ Szerkesztve ]
-
Kristof9094
senior tag
válasz kemotox #80236 üzenetére
De ez a driver 2012-es és a lenovo support oldalán van...
Istenem, pedig pont Win7-ről lett váltva...
(#80237) metal01
Remélem megosztja velem a megoldást...
Esetleg tudja valaki, hogy ez a hibaüzenet mire utalhat?
[ Szerkesztve ]
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
metal01
őstag
válasz Kristof9094 #80235 üzenetére
Igen. Windows 7 Sok még a kompatibilitási gond a Win10 és a régi vasak között. Valakinek azt hiszem sikerült már itt megoldani valahogy, de szerintem nem érdemes vele kínlódni.
-
kemotox
addikt
válasz Kristof9094 #80235 üzenetére
Lehet nem hülyeség amit ír. 6 éves hardver + vadi új, még kiforratlan, bloatware-el teli oprendszer. Win7et nyomassad, atomstabil.
-
Kristof9094
senior tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a tanácsotokat:
Adott egy T400-as Thinkpad (P8400, 4 GB DDR3, GMA 4500 MHD), amire felkerült a Win 10.
Szeretném feltenni rá a legutóbbi IGP drivert (8.15.10. 2555), ami nem akar sikerülni.
Először azt írta ki, nincs telepítve a NET keretrendszer (ami nem igaz, integrálva van ugye). Sebaj, felraktam a 3.5-öt is. A következő próbálkozásnál már azt írta ki, hogy nem teljesíti a gép a minimum követelményeket...Valakinek valami ötlete?
Köszönöm!
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
Madycsa
tag
válasz donjohnson #80233 üzenetére
Köszönöm!
-
Madycsa
tag
Sziasztok!
T500 bios frissítésénél számít, hogy 64 vagy 32 bites a win? Itt látom van mindkettőhöz, de kaptam olyan információt, hogy csak 32 bites alól lehet/érdemes.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Francia91 #80229 üzenetére
Nálam is chrome van, T9600-tal is voltak zizzenések. Alapvetően minden elszaladgált x200-on is külső kijelzőn 1080p-ben, de aki pont erre akarná használni az sztem már core i gépet legyen. Ha még most oké is lehet fél év múlva már nem lesz az.
-
Francia91
veterán
-
Zoli986
tag
válasz metal01 #80224 üzenetére
mozilla és chrome-al próbáltam csak simán a legújabb flash player van telepítve.végólis engem nem nagyon izgat a dolog,mert nekem elég a teljesítmény,csak ismerősnek szívesebben ajánlottam volna valami hasonló kis örökélet plusz egy nap kategóriájú gépet még ha processzort is kell benne cserélni,mint egy dizájnos 15,6 notit amiből attól kiszakad a zsanér,hogy felmerül az emberben a felnyitás gondolata.
-
metal01
őstag
válasz Zoli986 #80223 üzenetére
Ha jól tudom abban is 4500MHD van, mint a T400-ban. Ennek kellene vinni a 720p és az 1080p videókat is. Milyen böngésző alatt próbáltad? Flash-t próbáltad frissíteni? Illetve megpróbálhatod HTML5-el a lejátszást. youtube.com/html5 -> itt lehet váltani.
Az erősebb proci sosem árt, de itt az IGP-nek kellene a videókat gyűrnie.
-
Zoli986
tag
Sziasztok!
Egy R500 elégedett tulajdonosa vagyok,igazából nem nagyon tudok rá rosszat mondani,hihetetlenül masszív kis gép,nagyon szeretem,talán egy nagy felbontású kijelző jó lenne bele.Egy ismerős keresett nemrég netezős officozós gépet és neki feltétel,hogy az 1080p-s videómegosztós videókat szépen vigye.Én eddig sosem néztem ezen a gépen ilyet(asztalin sem nem vagyok yt fan,csak zenét hallagatok háttérben,szóval a videó felbontás nem lényeges számomra).A próbakor feltűnt,hogy már a 720p sem az igazi neki.
Egy T6570 proci van benne.A kérdésem,hogy akár egy P8400,vagy T9400 mennyit dobna a gép teljesítményén,érezhető e a különbség átlagos használat mellett? -
metal01
őstag
Lefuttatom, de az kb. 4 óra. Ma már sztem nem. Majd holnap. Azon is gondolkoztam, hogy lehet, hogy mentenem kellene mindent és egy újraparticionálás/formázás után megnézni még egyszer, hogy mi a helyzet. Csak 6-700 gigát lementeni nem olyan egyszerű
rgeorge: A log ugyanazt tartalmazza mint a sreenshot, csak ki lehet menteni egy html fájlba. A Data Lifeguardot már futtattam, de csak a rövid tesztet. Ott jó. Ott is futtatom a hosszút holnap. De még mindig fura nekem, hogy ettől a gép bekapcsolásakor a POST-nál elhasal.
-
rgeorge
addikt
válasz metal01 #80215 üzenetére
Most nincs előttem ThinkPad + Solution Center, de valahogy csak meg lehet nézni közelebbről azt a Warning-ot: "View log", pl. Az látszik a HDS-ből, hogy nem S.M.A.R.T. értékkel van a gond, hanem az önteszttel. Esetleg megpróbálhatod a WD saját tesztprogramját is, az a garizáshoz is jól jöhet.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Chaser
legenda
válasz solaris7 #80216 üzenetére
Nem ad ki úgy, de only intel gépnél igen. x200 is hajtotta DP-t dokkon.
HSM-től megvan a válasz mért, legalább tudjuk Mondjuk ilyen árkategóriás gépnél nem értem a spórolást, most 400e helyett 410 kit érdekel._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HSM
félisten
válasz Francia91 #80213 üzenetére
Rossz az elképzelés. A portot csak egy kártyára tudják egyszerűen/olcsón rákötni, és ha az az Ati, akkor az. Nem olcsó a megfelelő multiplexer, hogy feleslegesen dobálják bele.
Ráadásul így az Intel csiphez kellene a DP vezérlő csip, ami a különálló VGA-kban integrálva megvan, és egy plussz bonyolítás lenne az alaplapon is.[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz solaris7 #80212 üzenetére
Szerintem itt lehet vmi furfangossag, ugyanis az "only Intel"-es T500-asokon is van DisplayPort, lehetetlen, hogy ott is az ATI-t kerje hozza... Gondolj bele. Bar nem probaltam meg, de ha ott tartok, hogy lesz egy DP-s monitor a T500 melle, korbejarom a temat. Gondolatom szerint, ha BIOS-ban Intel-re allitod a grafikus rendszert, nem kene latnia az ATI-t, es mennie kene Intel-lel is a DP portnak. Ez az en elkepzelesem, abbol kiindulva, hogy a csak Intel-es T500-asokon is hasznalhato a DP...
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tikakukac
titán
válasz DarthGerilla #80209 üzenetére
Igen, T-s TP-k billzete is belemegy.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
DarthGerilla
csendes tag
sziasztok!
az lenne a kérdésem hogy thinkpad x200-ashoz kompatibilis lehet-e másik tipus billentyűzete?
természetesen csak a csatlakozó szintjén,méretileg nem érdekes hogy belemegy-e vagy nem.
egy csupasz alaplapra lenne rászerkesztve,a power gomb miatt..
köszönettel:
DGnincs,mer' töröltették...
-
HSM
félisten
válasz solaris7 #80207 üzenetére
Csak arra kell vigyázni, hogy amennyire tudom, a külön VGA-val is ellátott modellek ebben a szériából is csak a külön VGA-val tudják hajtani a DP-ot. Most volt téma nemrég T430-al, ha jól emlékszem.
Az én T420-amban csak az Intel integrált grafika van, így az hajtja a DP-ot is. Ennek annyi a hátránya, hogy az Integrált grafikás T420-ra emiatt csak 2 monitort lehet egyszerre rákötni, nem 3-at [link]. Szerencsére ezzel tökéletesen együtt tudok élni.
-
HSM
félisten
válasz metal01 #80205 üzenetére
Az AUO panelhez. Semmi extra, a windóz beépített "kalibrálójával" csináltam, szemre. Messze nem tökéletes, de ezrszer jobb a gyári élménynél.
A 60hz nem elegendő (semelyik monitoron sem), mivel 24 és 25FPS-es videóanyagokat nem lehet rajta eredeti formájában (időzítésében) megtekinteni, csak 50 és 72hz-en. Persze, más egész számú többszörösök is jók lennének, mint pl. 24hz, vagy 48hz, de azokat nem tudja a monitor, vagy legalábbis én nem tudtam előcsalogatni. Meg minek is, amikor tökéletes az 50 és 72 is.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz solaris7 #80203 üzenetére
Szerintem ez windóz 7 nyűg.
A külső monitorral amúgy nekem se nagyon van baj, a belső monitor paraméterezését hajlamos elfelejteni. Tehát én alapvetően egy monitorral használom dokkról, ami a külső, olyankor minden jó, akkor van a gabalyodás, mikor szükségem van a belső monitorra, pl. magammal viszem,vagy kinyitom és kiterjesztem arra a monitorra is az asztalt. Olyankor a belső 100%-ban a sima SRGB profillal ébred, pedig látja a társított profilokat, de kézzel újra kell aktiváljam. Amit ritkábban csinál, hogy mikor becsukom újra, akkor a külső monitoromra is ráereszti a lecsukott belső profilját. Az a legviccesebb, mert olyankor rózsaszínbe borul az egész.
Nálam amúgy az Intel HD3000 hajtja a DP-ot, szerencsére a képminőséggel baj nincs, és az 50/72hz-et is sikerült előcsalogatnom.(#80202) metal01: A Dell-t még elhasználnám profil nélkül is, mert úgy is majdnem jó a képe, de a belső AOU panel nekem katasztrófálisan kékes/zöldes a profil nélkül, azt nem tolerálja a gyomrom úgy. Persze, hogy azt felejti el mindig.
[ Szerkesztve ]
-
solaris7
tag
Ilyen nyűgös a T420 és a külső monitor kapcsolata? Ez nem igazán hozza meg a kedvem a váltáshoz
T500-on jelenleg dokkra teszem a gépet fedlap lehajt majd a displayportra csatlakoztatom a külső monitort (Dell U2311H) Kristálytiszta a kép linux alatt is.Persze az Ati kártyával,nem az intelessel. -
HSM
félisten
válasz metal01 #80198 üzenetére
Köszönöm, ezen már rég túl vagyok. Szépen be van állítva alapértelmezettnek, amíg csak kijelző van, működik is szépen, de ahogy kinyitom a lapost, egyből profil nélkül rakja ki, és minden alkalommal rá kell újra erőszakolni a profilt. Lehet, az a baj, hogy eltűnik az eszközkezelőből, mikor lecsukom, nem tudom. Esetleg megpróbálok valami drivert feltenni hozzá, ne csak P&P monitornak lássa a beépítettet, lehet az helyrepofozza. Szerencsére a lecsukáskor csak ritkán mászik át a külső monitorra a belső profilja, de azért párszor így is előfordult, az azért elég súlyos eset.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Asszociációs játék. :)
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest