-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
sziasztok,
adott egy w520, januárig garanciális. a garanciával összeegyeztethető egy kijelzőcsere?
hanyas vagy, te disznó?
-
Tim82
félisten
válasz lugosi #81196 üzenetére
A win10-et külső adathordozóról újra tudom telepíteni, ha később valami rendszerösszeomlás van? Iso-ból, pendrive-ról
Emlékeim szerint a Microsoft Media Creation Tool erre van kitalálva.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
MODERÁTOR
Köszi mindenkinek, kb minden megválaszolva, egy kérdés maradt. A win7 újratelepítését, ha működik a win10, nem fogom akarni szerintem (bár semmi bajom a 7-tel, ez csak olyan hörcsögeffektus nálam, hogy van újabb, akkor az kell). A win10-et külső adathordozóról újra tudom telepíteni, ha később valami rendszerösszeomlás van? Iso-ból, pendrive-ról, vagy kiírom lemezre?
Lehet hogy hülyeségeket kérdezek, de időtlen idők óta nem telepítettem windowst, mindig csak olyan gépeim voltak az elmúlt kb 10 évben, amire gyárilag feltelepítették. Ezért tetszik a recovery partíció most, mert nem kell lemezt keresgélni pl.
Édesapám laptopjával jártunk úgy, hogy nem volt meg a gyári recovery dvd, és most nem tudjuk másik lemezről visszatelepíteni a teljesen jogtiszta windowst, mert a dvd meghajtóját nem ismeri fel a win telepítő. Ezért volt hozzá saját lemez, de sajnos elvesztette. -
Tim82
félisten
válasz lugosi #81192 üzenetére
A többit előttem megválaszolták, de ha arra gondolsz, hogy esetleg nem jön be a W10 és a W7-et szeretnéd újratelepíteni, akkor én nem bíznék annyira abban, hogy a W10 nem fogja esetleg elszúrni a gyári, T420-hoz járó W7-recovery-t vagy akár a régi W7 lementését és visszaállítását, amit elvileg elvégez a W7-W10 upgrade-kor (olvastam ilyesmire példát a W10-topikban).
Én javasolnám, hogy Acronis-szal (ha jól emlékszem, azt használtál már) csinálj egy teljes backup-ot az SSD tartalmáról, mielőtt frissítesz W10-re. Mondanám a Macrium Reflect Free-t is, de az emlékeim szerint nem boldogul a recovery lementésével.
De ettől függetlenül a W7-et is újra tudod telepíteni, el kell, hogy fogadja egy sima telepítőlemez/iso is a W7-kulcsot, amid van a T420-hoz.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Buszos
aktív tag
válasz lugosi #81192 üzenetére
A win10-hez csak elsöre kell a jogtiszta win7. A következö win10 installnál termékkulcs nélkül aktiválható, mert elsöre létrehoz egy azonosítót a gépedhez, és ha nincs hw változás, az MS server-röl aktivál. Kipróbálva!
Sokadik átbaszatásom okán elhatároztam, hogy nem utalok előre!
-
MODERÁTOR
Van egy T420-am, amibe ssd lett téve, de a gyári vinyó lett klónozva rá, tehát megvan a recovery partícióm, amiről a Win7-et lehetne telepíteni, ha bekrássolna.
A kérdés. Már egy ideje pattog a tálcán a Win10, és valamikor szeretnék rá upgradelni. A kompatibilitási progi kiírta, hogy ez a recovery partíció disztrójolva lesz valószínűleg a win10 installkor. Kérdés, hogy ez mekkora probléma, avagy probléma-e egyáltalán. Ha behalna a win10 az upgrade után valamikor, akkor hogyan tudom újratelepíteni egy ilyen recovery partíció nélkül? Mi a véleményetek?
-
vikcsi
senior tag
válasz FoxiestFox #81190 üzenetére
Zalman hűtőhöz adott fehér pasztát használok, sok kis tubussal adnak a hűtőkhöz, meg egy nagy tubus ac hűtőhöz adott van.
Ezüstben csak a lemoshatatlanságot nem csípem amúgy, nomeg kupaktalan procira nem kenném...ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
félisten
válasz vikcsi #81186 üzenetére
Nem vezeti elég jól a hőt.
Én is használtam az S370-es érában, de azóta sok víz elpárolgott.
T61p-ben használtam legutóbb, és borzalmas volt. Majdnem olyan rossz volt, mint a noname fehér trutyi.
MX2-vel már épeszű hőmérsékletet produkált, de akkor már késő volt, a GPU tokozás elpusztult. -
HSM
félisten
válasz Chaser #81188 üzenetére
Őszintén szólva nem követem egy ideje az "ezüstpaszták" evolúcióját. Régebben volt kütyü, amit ismerősi körben az ezüstös paszta nyírt ki (nagyon-nagyon régen), magam is rengeteget szívtam a takarításával más kütyüiről, szóval ha szabad így mondani, ősidők óta a "nemvezető", pasztákat preferálom.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Elméletileg ezüst oxid, nem vezeti az áramot. Multiméterrel rá kell mérni Láttam már pár szétkent cpu-t, még alaplapban is volt némelyiknél Nem volt semmi bajuk. Ha minden igaz csak kezdetekben volt ezüst a pasztákban.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vikcsi
senior tag
válasz FoxiestFox #81185 üzenetére
Kapok régi procikat a gyűjteményembe és leginkább a socketA procikon van ilyen, de még mindig olyan, mintha most nyomtam volna kis, minden ezüst lesz, mire letakarítom.
Amúgy miért nem lehet használni? Nem vettem volna észre, hogy szigetel Mi régen sokat használtuk.ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
félisten
-
HSM
félisten
Hmm.... Akkor az szerencsés példány. Nálam is MX4 van rajta, ráadásul mikor készült a teszt, viszonylag frissen volt még rajta. Mondjuk nálam nem lett lényegesen jobb a gyári pasztás értéknél, talán pár fok.
Ami nálam kissé hátrányos, hogy dokkban van, és ott is futott a teszt, az némileg korlátozza a kijövő légáramot.Mondjuk játéknál (mondjuk SC2, legutóbb az új rész 4 bevezető misszióját játszottam a notin ) szerintem a Tiéd is bőven benézne 90 fok fölé. Bár kérdés, a tiédben melyik hűtés van, az enyémben a dupla hőcsöves, amiben a ventilátor maximális fordulatszáma 4500. Viszont ami érdekes, gyárilag a szabályozás csak bőven 90 fok felett kapcsolja feljebb 4000-ről 4500-ra, pedig utóbbi azért lényegesen erősebben hűt. Olyan szempontból jól ki van találva, hogy stabil a gép így is, simán bírta a játékot is olyan 2 órán keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz jjeahh #81173 üzenetére
Ha legoztál gyerek korodban akkor nem nagy valami. De leírtakból sztem rendben van a gép. Esetleg bepróbálhatsz manual beállítást pl 2-es fokozaton. Megnézel egy terhelős tesztet hogy bírja vele. Egyébként semmi baj nincs ha megy folyton a venti akár nagyobb fokozaton ha nem zavar a hangja. Idővel csapágyas lesz és cserélni kell, pár ezer ft-os történet.
-
Chaser
legenda
Biztosan, de ennyire csak nem. Mondjuk részemről vagy 15", vagy 12-13, 14-est soha nem szerettem, nagy tapasztalatom nincs velük. Talán csak T60-ból volt olyanom, ott ha jól rémlik ua. a hűtés van mindkét verzióban.
Közben meglett a teszt, 55 perc aida stressz alatt sem érte el cpu mag hőfok a 80 fokot, 23-25 fok lehet benn. i5 540, turbo nem volt. És 10 másodperc alatt 60 fok alá hűlt minden. De majd hétvégén egymás mellett összeeresztem az 510-zel, legyen a külső hőmérséklet is teljesen egyforma._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HSM
félisten
válasz Chaser #81169 üzenetére
A 14"-os gépekben azért jóval kisebb a hűtés. Nekem még külön VGA sincs a T420-amban, mégis simán fel lehet fűteni akár 90 fok fölé is... [link]
Ha játszom rajta Turbo-val, akkor a 95-97 fokos maghőfokot is van, hogy eléri, de HWiNFO szerint olyankor ritkán throttling is előfordul. Mondjuk kikapcsolásom még nem volt.
Tapintásra sem vészes ilyenkor sem, csak a procinak van melege és a kifújt levegő jó meleg. -
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #81160 üzenetére
T510-nél játék alatt sincs 90 fok semmi. Na jó lehet, ha a külső környezeti hő 40+ fok akkor befigyelhet. i5 de a fentebbi i7 is két magos. Ennyire trágya lenne a 410 hűtése? 8540p sem melegszik nvs5100-zal, az pedig már 128 bites vga.
8540p-n megnézek most egy aida stresszt, kíváncsi vagyok Hétvégén 510-et is meglesem. Azért lekapcsolgatni nem kellene egy T410-nek sem sztem aidatól._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
rgeorge
addikt
válasz soldi3r #81165 üzenetére
W520 négy magos i7-tel igen. De csak a kifújt levegő lesz meleg, a billentyűzet, palmrest max. enyhén langyos. És nincs throttling sem. Nyilván hang is van, de nem elviselhetetlen még csöndes helyen sem.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
jjeahh
nagyúr
Ha már melegedés, a T520, i5 2430M, NVidia NVS 4200M notim is meleg tpfancontrol smart módban, sokszor 60+ fokot mutat, azt hittem már ez is sok Bios vagy smart mód 2-őre állítva viszont állandóan 36-39 fokon van, ami ölben is kellemes, szinte teljesen hideg a noti alja, viszont ha jól látom ilyenkor mindíg pörög a venti megállás nélkül Most akkor melyik az egészségtelenebb a laposnak, a 60 fokos meleg vagy a folytonos venti pörgetés?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Buszos
aktív tag
Csak ez már kikapcsolgatott. Tehát ne aggódjak, ez üzemszerű?
-
Buszos
aktív tag
Szervusztok!
Van nálam egy Lenovo Thinkpad T410-es, Intel i7M620 és nVidia NVS3100M. Nagyon erősen melegszik, Aida stabteszt alatt a 90 fokot is meghaladja a hőmérséklet. Hűtőt cseréltem (venti+pipe is), természetesen közben friss paszta is került rá. Mégis borzalmasan meleg! Bármilyen építő jellegű ötletet hálásan fogadok!
-
GIJoe
addikt
Üdv, szemezek egy használt 440Pvel, a cpu elfogadható, de a NV7300GTt ha lehet cserélném, MXMes, vagy rá van forrasztva nem találok leírást,képet.
(vagy ha van van javaslat bármi másra meghallgatom... : ) -
Chaser
legenda
válasz vikcsi #81147 üzenetére
Kméten a dekorartot ajánlom. Egy darabos mókánál lehet drágább, pár száz ft-ból akkor is kijön. Elég profin dolgoznak.
szerk: levente88 Dokkból nincs ugy., csak jó minőségűt tudsz venni Itt az aprón pl biztos találsz, type 4337 v 4338 kell.
[ Szerkesztve ]
-
levente88
csendes tag
Sziasztok,
Segitsegeteket szeretnem kerni, T410hez keresek dokkolot, hol tudnek beszerezni realis aron, jo minosegut, mit ajanlotok ?
Elore is koszi szepen!Levente
-
vikcsi
senior tag
Ha már lenovo logo... ilyet lehet kapni ebayen... esetleg valaki találkozott mondjuk rózsaszínnel? Bnőm T500-asán cserélném le neki és jó lenne ha valami jobbat tudnék rárakni, nem dekorossal kivágottat
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
HSM
félisten
Az OptiBay rögzítő akkor tud kihullani, ha kap egy pofont a gép, pl. leejtik. Legalábbis amennyire tudom. A tapipadra elvileg lehet venni új borítást olcsón (akár itt a HA-n is), és akkor megint sokáig jó. A régi is csak egy ráragasztott kopó borítás amúgy. Okosan kitalálták, nem maga a tapipad kopik halálra, hanem egy plusz, cserélhető réteg.
[ Szerkesztve ]
-
zolion01
tag
Sziasztok!
Van-e valami pozitív változás W500-windows10-hangkártya tengelyen?
Értem ez alatt, még mindig fagy a hangkártya driverétől? -
félisten
-
metal01
őstag
T420 fedlapján lévő csodás Lenovo logót lehet pótolni valahonnan? Az "e" betű megadta magát. E-bayen láttam ilyesmit, de méretben nem passzol...
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Dhampir #81127 üzenetére
Olvastam. Mit szeretnél Chaser megjegyzésével bizonyítani? Merthogy annyit írt, hogy viszonylag sok T510 ment át a kezei között, de nem találkozott Optimus-ossal (ami tekintve, hogy kb. 30 különféle típusszámból 3 az, ami bizonyítottan Optimus-os, nem lehetetlen).
-
MODERÁTOR
Az E széria milyen, a minőséget tekintve? T-s gépem van, ahhoz képest tudnám elhelyezni, ha hozzá hasonlítanátok.
-
Tim82
félisten
Javítom magam, azok kifejezetten T410s modellszámok.
Példa Optimus-os T510-re: 4384-GEG, 4349-GDU, 4314-DEU. (Az első innen, a többi a korábban általam ide linkelt 2013-as ltwbook-ból.)
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Dhampir #81123 üzenetére
A szócikk végén fel van tüntetve, hogy mely típusszámú modellek jöttek ki Optimusszal. A tied Optimus-os volt ez alapján? Megvolt a BIOS-ban az Optimusra állítás opciója (ld. a szócikk képanyagát)?
Én úgy gondolom amúgy, hogy egy utoljára 2014.07.17-én frissített tartalmú szócikk, ami 2010-es évjáratú notikról szól és hivatalos gyártói infónak minősül, eléggé megvalósult dolgokat tartalmaz.
-
Chaser
legenda
válasz Dhampir #81123 üzenetére
Működhet. Véleményem nincs, tapasztalatom van. Elég sok 510-est teszteltem be, még nem találkoztam optimus megoldásúval. Megnéztem az enyémet, nem tudja az sem. Mivel keveset fogyaszt az nv nem nagy érvágás sztem.
-
Tim82
félisten
válasz Dhampir #81120 üzenetére
Annyiban rosszul fogalmaztam, hogy nem írják azt, hogy csak és kizárólag az Optimus-os változatot gyártottak volna 2010 őszétől, de azért elég jól leírják, mivel azonosítható be pl. a BIOS-ban.
Egyébként ha az Acer írná a T510-ről, akkor jobban elhinnéd?
-
Dhampir
félisten
válasz rundll32.exe #81109 üzenetére
Fullos Panasonic akksival érdemesebb megvenni.
Valamint nem árt lecsekkolni, hogy nem a kigyulladós akkumulátort kapod-e:
Még több tűzveszélyes notebook akkumulátort hív vissza a Lenovo
-
Chaser
legenda
2x-est nem, de érezhetően pörgősebb a rendszer mint 2 maggal. 510-zel nem nyúlsz mellé. Jobban érződik már rajta a lenovo keze, de még teljesen vállalható. Az nv-s verziótól nem kell félni hogy nem lekapcsolható, alig fogyaszt. 9 cellás jó akkuval akkuval 5 órát elmegy.
Tim82 Van egy 11.02-esem polcon, megnézem. Bár nem rémlik, hogy bármelyiknél lett volna optimus.
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #81117 üzenetére
Annyit tudok, amennyit a linken is olvashatsz.
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz Dhampir #81113 üzenetére
A 2010 őszétől gyártott T510-ek Optimus-képesek, legalábbis a Lenovo szerint.
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #81110 üzenetére
Na, el kellett mennem, így nem tudtam szerkeszteni és befejezni a hozzászólásomat.
Ha kicsit több pénzed van, érdemesebb venni a nem sokkal drágább T520-at (de Quadro VGA-val és legalább 1600x900 kijelzővel keresd), energiafelhasználásban is hatékonyabb. A T510-ben nem működik az Optimus, nem tud átváltani Intelre, ez a hátránya, de ettől függetlenül jó konstrukció.
Németeknél T520 eBayről 95000 Ft-ért is rendelhető volt - a szállítási ár is benne foglalva - (azok már elfogytak). Nálunk drágán fut a használt T510 (nem ér az annyit, amennyit mostanság kérnek érte).
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Nagyon jó gép az T510, de nagy teljesítményre és nyers erőre nem számíts. Kicsit hangosabb a hűtése a T500-nál, de ez szabályozható a TPFanControll progival.
Szép a kijelzője és bár nem teszi fel a hangkártya driver mellé a hangszínbeállító szoftvert, de a Conexant Audio még így alapból nagyon jó hangélményt ad, ez fejhallgatóval kipróbálva egész kellemes meglepetést okozhat (például a hátad mögül és oldalról rád törő térbeli érzetű hangeffektek).
T/W520-ig van Conexant Audio, utána csak Intelest kaptak a Lenovo ThinkPadek, manapság a konzumerek kapnak Conexant hangkártyát (az Edgek esetében ezt nem tudom, nem néztem utána).
[ Szerkesztve ]
-
rundll32.exe
csendes újonc
válasz Chaser #81107 üzenetére
Rákerestem az T510-esre és egyáltalán nem rossz Megnéztem, hogy a Sandy Bridge és az azelötti processzor generáció között mekkora a különbség, de az i5-520M így is kétszeres teljesítményt nyújt az asztali gépemben csücsülő E5200-hoz képest szintetikus tesztekben Legnagyobb gyorsulást ígyis-úgyis egy SSD hozna. Az 1600x900 felbontással meg végre kitörnék a mezei 1024x768 LCD monitorom kötöttségeiből.
Ha november 15-ig fennmarad a hirdetés, akkor viszem egyből az utána levő héten. Életem első notebookja volna, remélem a Thinkpadokkal nem lövök mellé
-
Chaser
legenda
válasz zsolt734 #81093 üzenetére
5k alatt nem adnám oda, 2x k-s táska. Bőr alj, sok rekeszes. Ha újszerű állapotú többet is adnak érte, saját tapasztalat. 3 gép belefér
rundll32.exe 510-en nem gondolkodtál? Illetve 520, de abból ritka az nv-s meg elég drága is.
-
cildren
tag
Lehet csak én nekem kopott meg az emlékem, de úgy emlékszem, hogy 2015-ös AutoCAD + Windows 8.1 Upd 1, T420-ason Optimus alatt eléggé érdekes képeket adott, manuálisan BIOSból váltva teljesen jól ment.
-
btudos
nagyúr
-
Apooca
tag
Sziasztok !
410s-hez ketesnék égen-földön egy "Z" és egy bal oldali "Shift" billentyűt
Így néz ki. Észak-Pesten mindent összejártam, sehol sincs.
Nincs valakinek ötlete esetleg ?
Köszi
ApoocaIphone 7 32 GB, Apple Watch 2, Space Gray, Ipad Air 16G Wi-Fi, Samsung UE32ES6560S, UE40H6400, Dell Latitude E5430
Új hozzászólás Aktív témák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest