-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Tikakukac
titán
Ha el akarom adni a gepet, noveli az erteket.
Háááát.
Nem mindenki ert a Win telepiteshez, barmilyen egyszeru.
Nem is kell, nekünk is meg kell élni valamiből
Amugy meg gyors es elegans megoldas a Recovery, szerintem.
Hasonlítsd össze a recovery gyári rendszert a szzzel amit SU-val drivereztél. Kategóriákkal gyorsabb és jobb lesz az akksi időd is. X220-on tesztelve, de x230-al is lehet, épp most húztam újra a gyári lemezekkel, mert a vevő így kérte.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MODERÁTOR
és donjohnson:
köszi!
Azért kérdezem, mert kettő van, egy itthon, egy az irodában, és akarok venni egy második gépet is, de akkor már ne kelljen új töltőd dugdosni. Amikor a második töltőt vettem a géphez (ott, ahol a gépet), az üzletben az eladó azt mondta, hogy valami erősebbet tud csak adni (gyári egyébként), de nem lesz tőle baja a gépnek, hamarabb feltölti az akksiját. Akkor igaza volt, valamelyik nagyobb töltőáramút adta. (Persze fogalmam sincs így 4 év távlatából, hogy melyik van itthon és melyik az irodában ).
-
jss
aktív tag
Sziasztok!
Van egy T420s-em, SSD-vel. Jogtiszta Win7-tel es Office-al a Recovery particion, telepito kod matricaval az akku alatt. A rendszer visszallitas hibatlanul mukodik.
A problema az, hogy amikor a Recovery particiorol visszaallitom a rendszert, akkor legyalulja az egesz SSD-t.
Jo lenne az SSD-t felosztani tovabbi 2 particiora, ugymint Rendszer es Tarolo.
Hogy csak a Rendszer particiot gyalulja le rendszer visszaallitas eseten, a Tarolo particion levo adatok pedig sertetlenek maradjanak.
A kerdes az, hogy ha ezt megteszem, akkor vajon fog -e mukodni a rendszer visszaallitas a Recovery particiorol, vagy sem?
Hogyan tudnam ezt legegyszerubben megoldani?Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
Dio111
tag
Sziasztok!
Tudom ez nem a milyen gépet vegyek topic de szerintem itt tudtok ezzel kapcsolatba "tanácsot" adni.
A lányomnakl szeretnék 12" thinkpadot venni, ki is néztünk egy X201 i5 öst azonban láttunk X220as tabletet is ips kijelzővel.
A kérdés meg-e ér kb 30 ezer felárat az ips és ha igen i5ös vagy i7 es procival szerelt a jobb?
Az i5 újabb
Köszi előre is -
Tim82
félisten
válasz Chaser #81389 üzenetére
Alapvetően a felsorolt szempontok kevesek kicsit az érdemi válaszhoz, erre akartam rámutatni, nem a tanácsodat kritizáltam.
lugosi: Jól gondolod.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
MODERÁTOR
Ugye jól gondolom hogy a T420-nak és a T520-nak ugyanaz a töltőcsatlakozója? Tehát egyik töltője jó a másikhoz.
-
Chaser
legenda
"internet, office, filmnézés" hát filmet nem 12"-on nézek, kivéve ha esetleg IPS office se pont hd felbontáson a legjobb. Szóval feltételeztem ezekből, hogy klasszik méret kell.
De legyen T420 még alternatíva, x201/x220 ha kicsi kell._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
fecske13
tag
Kollégám szeretne egy gépet venni max.150 ezerig. Nekem újabbakkal nincsen tapasztalatom, mert még mindig T61-eket használok. Mi lenne az értelmes választás (internet, office, filmnézés kb. ennyi)?
"Az a lényeg, egészség legyen, meg kerozin a repcsibe."
-
barnam_
nagyúr
válasz peterr85 #81338 üzenetére
Próbáltam, de ez sajnos nem vezetett eredményre.
Viszont több helyen javasolták a tkip titkosítás kikapcsolását centrino 6300 esetén. Nos ebben a firmware-ben a grafikus felületen nem lehet a titkosításhoz használt algoritmust változtatni, de ssh-ról bejelentkezve átírtam tkip+aes-re, és tökéletesen működik
szerk.: a különbség annyi, hogy a másik routeren az alapbeállítás tkip+aes, ennél vélhetően tkip, ezért volt gond.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz FoxiestFox #81379 üzenetére
Vagy a dockba egy teljes méretű 4x-es slot.
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #81379 üzenetére
Nem vetném meg az ötletet...
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #81377 üzenetére
Jah, de olyat csak 17"-os WorkStation-okben kapsz (meg gamer, de abban nem biznek)
A W701-ben levo Quadro FX3800M mar eleg combosnak tunik az 1024 Mb GDDR3 256 bit-es memoriaval . Csak a GPU TDP-je 100W"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
jjeahh
nagyúr
Aham, értem, mondjuk ez engem valszeg nem igazán érint, az sem zavarna ha benne sem lenne
Az akksi állapotáról amúgy a power managerben sem találok semmi infót[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
Grafirka
őstag
Ismerosom jo arban ( ~ 430 USD ) hozzajuthatna egy TP T440 hez. Eleg sok panaszt olvastam az ujabb modellekrol.Valoban annyira visszavettek a minosegbol ?
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!
T430s/Win 10 kombó. GPS-t szeretném "beümezelni", valakinek sikerült már?? Ha igen, kérnék támogatást.
THX!!
Joe
-
yodee_
őstag
Nekem úgy sikerült működésre bírnom, hogy feltettem először feltettem a Lenovo Settings Dependecy for Win 8.1 x64-et, majd a Power Manager for Windows 7 x64 legfrissebb verzióját. A telepítés után a c:\Program Files (x86)\ThinkPad\Utilities\PWMUI.EXE alkalmazást átállítottam Windows 7 kompatibilitásra és azóta minden tökéletesen működik. Az áruházból nem kell a Lenovo Settings mert az folyamatosan frissíteni fogja a Power managert és akkor kifagy... Nekem legalábbis így működik :-) Remélem segítettem.
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
jjeahh
nagyúr
Nem, az akksi állapotára lennék kíváncsi, amit a kolléga is említett.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Köszi, tud pár hasznos dolgot, de az akku állapotát nem jelzi ki. Vagy nullázni kéne itt? Félek, hogy az b*romi sokáig fog tartani, mert azt írja teljesen lemeríti az akksit, majd feltölti
-
jjeahh
nagyúr
válasz Chaser #81357 üzenetére
Én azért vettem nv-s 520-ast, mert egy árban volt a simával és akkor miért ne. Amúgy szerintem kb. sosem fogom kihasználni, de jobb ha van, mint ha nincs
mustang28: állítólag sokkal műanyagosabb, mint az elődei, de nekem még így is nagyon tetszik, mert előtte sosem volt thinkpadem, egy konzumer notihoz képest ég és föld.
[ Szerkesztve ]
-
mustang28
tag
Igazad van, de egy eladót hogy veszel rá, hogy olyan programot telepítsek a gépére amit azért nem 5 perc feltúrni, és tesztelgessem alkatrész modellezéssel.
Olvasgattam néhány fórumot, ott megfelelőnek írják.
Van gond a T520-al? Ismert hibák, gyengeségek? T500 után csalódás? Én nagyon szeretem a T500-ast.
Ádám
-
mustang28
tag
Sziasztok!
Rég jártam erre!
Tervezek venni egy T520-ast. Mi a véleményetek egy intel Core i5-2520m Intel HD 3000 kombóról 1600x900? Tudok ezzel Inventorral (2013) rajzolni? Gondolom az Nvidia jobb lenne, de most csak ez van! Játékra nincs szükségem, csak munka+netezés. Van most egy T500-am, de azt Apunak akarom adni.
Köszi
Ádám
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
Hol állítgatjátok meg nézitek ezekt az akksi dolgokat? Win10-em van t520-on, ha ez számít...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
A 4 és fél éves T420-am akksija azt irja, hogy az eredeti kapacitás 94%-át tudja. Én úgy érzem hogy az elég jó. Nem? Mire kell számítani a tapasztalatok alapján, mikor válik kb használhatatlanná az akksi?
-
félisten
-
vikcsi
senior tag
Az mitől lehet, hogy a T500 akksija néha csak 68%-ig tölt fel? Amúgy be van állítva, hogy 90%-ig töltsön, csak néha gondol egyet és megáll ennyinél...
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
-
peterr85
tag
válasz roti86 #81339 üzenetére
én most váltottam t500-ról (azzal nem volt gond), és napokig szívtam ezzel. win 10-en gyakorlatilag használhatatlan volt driver hiányában, próbálkoztam router cserével, aztán 8.1 meg a fenti link lett a megoldás. tényleg nagyon gyászos a helyet intel (és sajnos nem csak intel) driver téren..
-
roti86
őstag
válasz peterr85 #81338 üzenetére
A T500-ban ugye Intel 5100 kártya van, de én is küzdök vele. A zene rendszeresen elkezd pattogni és tuti a wifihez van köze. Főleg akkor lehet észrevenni, ha ki van terhelve. Megcsináltam a leírás alapján a regedit módsítást, kíváncsi vagyok javít e a helyzeten.
Egyébként hihetetlen mennyire nincsenek supportálva driverek terén a régebbi Intel cuccok...
-
-
Francia91
veterán
válasz Graphics #81335 üzenetére
Ezek az autodiagnosztikai programok szeretik osszeszarni magukat 64 bites rendszer alatt. Tapasztalat. Van autoszerelo szaki ismerosom, a laptopjat en telepitem es tartom karban, es 32 bites rendszer kell, hogy menjen a diagnosztikai program hiba nelkul, 64 bit alatt vagy kilep random, vagy kekhalalt kap
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
-
Graphics
Jómunkásember
Adott egy Lenovo X200, win 7 64bit. Autoszerelomuhelyben diagra hasznaljak.
Perfektul megy is, viszont egy adott program inditasat azonnali kekhalallal halalja meg... Szoftver okozhat ilyen hardveres leallast?
/ ha a kezemben lesz , egy bluescreenviewt azert nezek a leallas miertjere
-
Tim82
félisten
válasz barnam_ #81329 üzenetére
Jogos, a routerednek nem néztem utána.
Csatornát viszont lehet, hogy érdemes lenne váltani a 2,4 GHz-en belül valami kevésbé zsúfoltra (a zsúfoltságot meg lehet nézni InSSIDer-rel), mint amin most vagy, valószínűleg sokat segítene. (A router admin felületén szerintem lehet ezzel játszani Gargoyle fw-vel is.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
vimes
senior tag
Sziasztok,
nem tudom felvetodott-e mar az X220 kapcsan az, hogy a CPU orajele 800 MHz-re korlatozodik, ha nincs bent az akku, es AC adapterrol megy a gep. Utananeztem a jelensegnek, es azt olvastam egyeb kulfoldi forumokon (meg egy X220 tesztben), hogy 90W-os adapterrel hasznalataval "megoldodik" ez a gond, es nem korlatozodik le 800 MHz-re a proci. Ez tenyleg igaz?
"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!
-
Tim82
félisten
válasz barnam_ #81324 üzenetére
5 GHz-en is szakadozik? Esetleg InsSIDer 3-mal nézd meg, hogy konkrétan mennyi másik hálózat kavar be. Én pl. egyedül használok a környéken 5 GHz-es sávot (az összes noti meg a telefonom is ezen lóg), a 2,4 GHz-en meg tömegnyomor van (az csak a tabletek miatt van).
-
barnam_
nagyúr
válasz rgeorge #81322 üzenetére
Hát nem tudom, a router tökéletesen megy, minden működik (ddns, openvpn, stb).
Én szoftveres hibára gyanakszom, ezért próbálnám ki Linux alatt. Illetve lehet megpróbálom majd másik csatornán, csak hát a 2.4Ghz-es sáv dugig tele van...(#81323) levente88: mi a kérdés a Cygwin-el kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
-
levente88
csendes tag
Esetleg valaki hasznal T410-el Cygwint ? Ha valakinek vannak vele tapasztalatai, es megosztana akar PM-ben elore is koszonom !
Levente
-
rgeorge
addikt
válasz barnam_ #81321 üzenetére
De akkor nem a router-ben kellene keresni a problémát? Értem, hogy más eszköznek nincs baja vele, de csak akkor érdemes a 6300 oldaláról keresni a problémát ha egy másik 6300-al nem lenne gond ezen a router-en.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
barnam_
nagyúr
válasz rgeorge #81320 üzenetére
Csak egy routerrel van gond, ha megosztom a telefonom internetét, gond nélkül megy a letöltés.
Google kereséssel találtam pár ilyen bejegyzést Intel fórumokon, mindenhol a driver frissítését, vagy az eredeti Microsoft driverre való visszatérést javasolják.Én most a Lenovo oldaláról elérhető drivert használom, próbáltam Win 8.1 és 10 alatt is, előbb utóbb mindig előjön. A router egy TP-Link WR842ND Gargoyle 1.8.0 fw-el.
Van egy 6205-ös Wifi kártyám is, az is megérne egy próbát, de eddig nem akartam szétszedni a gépet. Annál is inkább, mert annál is láttam negatív tapasztalatokat.
-
rgeorge
addikt
válasz barnam_ #81319 üzenetére
Ugyanilyen Wifi kártyám van, igaz, csak idegen helyszínen használom, tehát nem rendszeresen, de soha sem volt ilyen problémám. Csak azért írom, mert nem világos abból, amit írsz, hogy akkor ezzel a géppel csak egy routerrel vannak gondok, vagy máshol is. Hasonlót egy másik notebook és egy MiFi eszköz viszonylatában láttam már, ott 7260-as wlan kártya volt.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
barnam_
nagyúr
T420-al vannak Linux tapasztalatok?
Egyre jobban idegesít, hogy letöltés közben eldobja a wifi kapcsolatot, vagyis a kapcsolat átvált korlátozott módba. Ezen csak úgy lehet segíteni, ha kikapcsolom, és bekapcsolom a wifit. Elvileg ez egy ismert bug a Centrino Ultimate-N 6300 kártyánál, és a legtöbb driver verzióval előjön. Érdekes módon ugyanazon a hálózaton más eszközzel nincs gond. De ezzel a kártyával más routerrel nem volt probléma.
Ezért gondoltam arra, hogy esetleg az Ubuntu megérne egy próbát.
-
-
Chaser
legenda
válasz ^Clown #81316 üzenetére
Francia91 nevére keress rá, összeszedte egy helyen melyik pwm verziót és drivert érdemes letölteni.
szerk: meg is van
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
A legfrissebb PM nem kezeli valami jól az akkut az X200s-emben (6.67). Melyik verzióra downgrade-eljek?
-
vtechun
veterán
válasz metal01 #81310 üzenetére
Úgy emlékszem igen, de ezek szerint mégsem, remélem csak ennyi a probléma. Majd , ha otthon leszek megnézem, akkor mennie kellene mondjuk egy osx Mavericks-nek vmware-ben, ami simán ment a E8400-al, mondjuk lehet inkább eladom, láttam, hogy aprópénzért van i5 procis x220, meg stb, aztán azzal sokkal előrébb lennék
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz metal01 #81310 üzenetére
Ez csak továbbfűzésként:
Ha be van kapcsolva BIOS-ban a virtualizáció és nem egyforma méretűek a benne lévő RAM modulok, valamint a GMA4500MHD integrált VGA van használatban, akkor előfordulnak érdekes megjelenítési hibák.
Nem Lenovo sara, hanem az Intel chipseté, nem lesz ez már sose javítva persze.
-
Razermazer
őstag
válasz vtechun #81309 üzenetére
Létezik hogy nem támogatja de a p8400 támogatja[link]
A kérdés csak az, hogy hány virtuális gépet akarsz futtatni egy időben, ha többet akkor felejtős. Én is ezért váltottam Sandy alapokra, core2duo szériáról. A másik pedig a ram megcímezhetőségének határa, core 2duo alatt max 8giga ami még linuxnál elég, de windows szervernél már nem, min 12gb, de a legjobb a 16gb.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
vtechun
veterán
Sziasztok, P8400 procit tartalmaz a T400-am. Régebbi asztali gépem E8400-as procival rendelkezik. Létezik, hogy ez a P8400-as nem támogatja mondjuk egy vmware vagy virtualboxban futó virtuális gépet olyan szinten mint az E8400. Mert ez aggályos lenne számomra
-
Tim82
félisten
válasz gabor.papp #81307 üzenetére
Szia! Mivel a jelenlegi fórumszabályzat elég szigorúan veszi az adásvételre irányuló hsz.-eket szakmai topikban, ezért offba teszem a hozzászólást.
Hardveraprón valószínűleg érdemes rákeresni.
-
gabor.papp
csendes tag
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy valamelyikőtöknek nincs-e véletlenül eladó t430s-hez fingerprintes palmrest. Előre is köszi!
Üdv,
Gábor -
Tim82
félisten
Az SSD-t tedd a HDD helyére, a HDD-t az ultrabay-be, ha számít a sebesség. R61i-nek ugyanis még PATA csatlakozós az ultrabay helye.
Tehetsz bele SATA 3-as SSD-t, az kompatibilis lefelé.
[ Szerkesztve ]
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Pici segítséget kérnék. Lenovo R61i (15,4). Van benne egy hdd, amit szeretnék kiegészíteni ssd-vel. Megoldható, hogy az ultrabay-ban lévő dvd-t kiveszem (mivel nem használom), és annak a helyére teszem be az ssd-t? Vagy jobban járok, ha a jelenlegi hdd-t száműzöm oda? Nem tudom, hogy sebesség szempontjából melyik a jobb megoldás. Milyen átalakítóra van szükségem, ha az egyik az ultrabay-be megy?
Alapból sata3-at úgy tudom, hogy nem támogat a gépem. Ettől függetlenül tehetek bele sata3-as ssd-t, csak nem fogja kihasználni a gép, vagy fel sem fogja ismerni?
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
-
Gondwana
addikt
válasz qnadam #81298 üzenetére
X201-be legalàbb kétféle ventit szereltek, az i5-ök, amik nàlam jàrtak, sokkal halkabb Panasonic ventillàtorosak voltak, mint az i7-esben most morgò nempana, de még ez se annyira vészes - egy X230 nyüszìììtő vemtihangjàhoz képest.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
HSM
félisten
Az T410/510-esek érzékenységét is a proci memóriavezérlője okozza, az elsőgenerációs i-s procik valamiért nem tudnak kezelni bizonyos szervezésű modulokat. Ugyanez igaz az összes olyan procival szerelt gépre. A T420/520-asok viszont már megeszik az olyan modulokat is az újabb generációs prociba szerelt memóriavezérlővel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Asszociációs játék. :)
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest