-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PNP
őstag
Egyik kereskedőtől sikerült egy kellően lelakott X220T-t elhozni, ezzel kapcsolatban érdekelne, hogy honnan lehet beszerezni apróbb kellékeket, gyakorlatilag az összes csavartakaró és gumibak hiányzik.
-
Chaser
legenda
válasz qwertly #83197 üzenetére
Nem vészes. De ha eszközöknél ott van, nem hiszem hogy antenna függvénye lenne a ki/be kapcsolás. Lehet meghibásodott. Nézted eszközkezelő mit mond rá? Ha nincs antenna akkor a jel lenne nagyon gyenge, de közvetlen router mellett sztem csatlakozna.
szerk: a hw-es retesz gomb bekapcsolva van? bár ha nem akkor bt se lenne
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
qwertly
addikt
válasz rgeorge #83196 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,erre én is gondoltam.Amikor bekapcsolom a wifit hardveresen akkor csak a bluetools lámpa kapcsol be.A wifi lámpa nem világit,de mint írtam a linux alatt és windows alatt is látni a wifi kártyát.Csak nem lehet bekapcsolni.Ennek a notinak a szét szedése,hogy megnézzem a wifi kártya állapotát bonyolult?
Más:valamilyen programmal nem tudom megalapítani,hogy mi a gondja a wifi kártyának? -
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Kezem közé került egy Lenovo X61 notebook,sajnos a wifi nem megy,vagyis látja a OP de mégsem csatlakozik a hálózathoz.Lehet,hogy az előző tulaj szerelte mit lehet benne elrontani.És letudom valahogy elellenőrizni mi lehet a gond ha nincsen semmilyen cél eszközöm?Linux alatt is látva van a wifi kártya de mégsem lehet csatlakozni semmilyen hálózathoz[ Szerkesztve ]
-
vtommy
aktív tag
Sziasztok! Egy 3. generációs X1 Carbon vásárlását tervezgetem, munka okok miatt szükségem van egy nagyon megbízható, masszív, de ugyanakkor könnyen hordozható gépre, egy Y50-et váltana, összehasonlíthatatlan kategória. Nem volt még thinkpad-em, ez lenne az első. Néhány tapasztalat érdekelne kifejezettem a 2015-ös X1-gyel kapcsolatban. Van aki használ itt ilyet? Tudom, hogy az elődökkel voltak gondok, kényelmetlen billentyűzet stb. Igazából bármi info jól jöhet.
-
rgeorge
addikt
válasz soldi3r #83188 üzenetére
US elérhetőség van már pár napja. Engem is érdekelnek az első tesztek, pár év múlva a W520 helyett majd...
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
btudos
nagyúr
válasz Pszihonaranc #83187 üzenetére
Tessék, már meg is győződtél róla.
Egyébként legegyszerűbben egy másik billentyűzettel.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
soldi3r
veterán
Nem tudjatok, hogy a P50 mikorra varhato?
E30 (oo=[][]=oo)
-
Pszihonaranc
senior tag
Arról hogyan tudok meggyőződni, hogy a probléma a billentyűzettel van, és nem az alaplapon lévő csatlakozóval?
Amikor csatlakoztatom tuti, hogy érzi, mert a trackpoint az működik, és a bekapcsoló gomb is zölden világít. -
MODERÁTOR
Akkor nekem mindenképpen x kell mostmár?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Chaser
legenda
válasz Pszihonaranc #83171 üzenetére
500-ért szokott menni vakerán + posta.
Milyen jót derültem akkor új T500 billzetnél pár éve amiből kiesett két gomb, 2k-t ajánlottak_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Francia91
veterán
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
veterán
a mérete miatt a t mindenképp nagyobbnak-nehezebbnek fog érződni. a t nem annyival vékonyabb. de mindkettő jó gép, barátnénak t420s van, a kijelző a gyenge pontja szerintem, persze kérdés, mik az igényeid. az x-nek lehet ips kijelzője, ami sokkal jobb, cserébe sokkal kisebb felbontás (1366x720 vs 1600x900).
hurcolós gépnek az x sokkal kompaktabb, meg a kis mérete miatt masszívabb benyomást is kelt. a t-n van usb3, az x-en csak akkor, ha i7-eset veszel. persze lehet bele expresscard usb3-at tenni. a t-nél viszont a kártyaolvasó is ec.
(tényleg, valakinél ki tudnék próbálni egy t420s gyári kártyaolvasót? csak néha és instabilan kezel kártyát, persze szervizben w8-ra hivatkozva lepattíntották (helló laptopsystem), azóta meg már nem garis. érdekelne, hogy az ec slot nyűgös-e, vagy maga az olvasó)
hanyas vagy, te disznó?
-
Tim82
félisten
válasz Ringman #83176 üzenetére
Szerintem a nettó árért igen, ha jó, legalább 3-4 órás az akku; persze nem lehet tudni gondolom, hogy IPS vagy TN lesz a panel benne.
A felbontást persze elszúrták a leírásban, az 1366*768 lesz.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz SidCorky #83173 üzenetére
Ha pl. működik az Fn + F5-re a WLAN/Bluetooth/WWAN kapcsolgató ablak felugrása, meg az Fn + Home/End-re a fényerő változtatás (OSD-vel), akkor megy a Hotkey Features.
A Power Managert viszont be kellene hoznia keresésre a Windowsnak. Én mondjuk ki szoktam tenni a tálcára (tálcán jobbklikk -> Eszköztárak -> Power Manager).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ringman
nagyúr
sziasztok!
ez megéri br. 102k-ért 1 év garral? (céges vásárlás lesz, szóval nettó 81k)
akku-állapotról még nem tudok semmit.
Lenovo ThinkPad X230 i5 3380M/8GB/160GB SSD
egy hp 6910p-t váltana. - fő felhasználás: irodai munka - (dokkolón lenne munkahelyen), de heti több alkalommal hordozva lenne.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tikakukac
titán
válasz Pszihonaranc #83174 üzenetére
Vatera, ebay, apró, jófogás, ahol éred
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
SidCorky
őstag
Feltettem az x201-re a Power Managert és aHotkey Features Integration-t, újra is indult meg minden, de ezeket hol érem el? Az start menüben nem találom, keresésre sem adja be őket
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
Tikakukac
titán
válasz Pszihonaranc #83171 üzenetére
Legtöbb alatt ugyanaz a mechanika az érték leginkább az úgyis.
Persze ha olyan a billzet akkor igen. Kintről vettem gombot 2k-ért is+posta. Ügyfélnek 3k-ért is 2-t.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Pszihonaranc #83167 üzenetére
Én 1k/darab áron láttam mechanikával ami mondjuk hááát picit necces belföldre, bontás...hát ahhoz kell kézügyesség abban nem tudok neten segíteni majd belelendülsz.
fo_di: Mondtam, azzal lesz a gond.
-
fo_di
őstag
válasz Tikakukac #83158 üzenetére
végül windows-ban letiltottam az inteles drivert (úgyis csak konnektorról megy, akkor nem kell az elemet spórolni), így talán működik (legalábbis 3-ból 3-szor működőképesen elindult)
egyébként idáig meglepően jól megy, az xp-hez képest sokkal jobban reagál a gép, többet bír
-
Tikakukac
titán
válasz Pszihonaranc #83165 üzenetére
Mechanika és gombok darabáron. Aki eltöri és hasonló. Vaterán volt aki 6 hónap alatt eladott 32k-nyi gombot egy 5k-t érő billzetből.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Az X220 súlyát megméricskélheted érzésre, ha valamikor összefutunk.
-
Pszihonaranc
senior tag
-
félisten
-
MODERÁTOR
Egy X220 és egy T420s mennyire hasonlít súlyban? Érzésre kérdezném nem kilóra!
Szerk.: T420s ajánlott?
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Tikakukac
titán
Nos, bármilyen fura, van. Dell Power Manager
fo_di: Klasszik driver hiba, Inteles és AMD driver is stimmeljen. Először driver sweepert használj, kapd le mindegyiket, utána jó lesz ez szinte 99%.
[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
Sziasztok,
frissítettem egy T500as Thinkpadet windows 10-re (az XP-t már le kellett valamire cserélni) és egy érdekes parajelenségnek vagyok tanúja: amikor bekapcsolom a gépet, akkor a windows embléma után már csak feketeség fogad, se kurzor, se semmi nem látszik, de ha a főkapcsolóval bealtatom, akkor az alvásból már jól jön be, és képet is ad.
Mi lehet ennek az oka?
Eddig amiket kipróbáltam:
- új videókártya driver (AMD Legacy csomag)
- fast boot kikapcsolása
- jelszókérés kikapcsolása, hátha a bejelentkezőképernyő lenne a nyűg
- biosban csak diszkrét videókártya használata (van a gépben egy amd hd 3650-es és egy intel 4 series integrált), de valamiért visszakapcsolta a bios switchable-re legközelebbEgy valamit találtam a turkálás közben: az Intel kártya drivereinél a következőt írja ki a gép: "Device PCI\VEN_8086&DEV_2A42&SUBSYS_211517AA&REV_07\3&33fd14ca&0&10 requires further installation."
Mit tudok csinálni vele, hogy jó legyen és ne kelljen így szerencsétlenkedni vele?
Köszi -
PNP
őstag
Mivel a Dell topikban már kétszer megkérdeztem, de nem reagáltak rá, innen pedig már többen is márkát váltottak, itt is megkérdem: létezik Dell-hez olyan, mint a Lenovo Power Manager? Akkutöltést szeretném százalékosan korlátozni.
-
Tikakukac
titán
válasz Chaser #83154 üzenetére
3 ilyen billzet is volt amiket szétkoncoltam. Nem a víz a baj, hanem az, hogy nem tiszta a víz se nem a billzet belseje. Összezár 1 ponton és onnantól jön a hülyéskedés. Aztán oxid meg minden egyéb. Bontani sem lehet mert oké a fólia lejön, de a gond bentebb van ahhoz meg akkor férsz hozzá ha fűrészeled ketté.
-
Chaser
legenda
válasz Pszihonaranc #83150 üzenetére
Tedd be egy tál rizsbe..hátha
Van gyári új magyar billzetem, nem több tízezres téttel_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hkari
őstag
válasz Pszihonaranc #83148 üzenetére
Szerintem csak szigetelés a szerepe. Én levenném, és aztán valahogy visszaragasztanám.
-
vikcsi
senior tag
válasz RoboGuru #83147 üzenetére
Akkor lehet ettől is búcsú lesz... gazdasági totálkár
Néztem bele inteles lapot, de ha döglődős, akkor nem vacakolok... inkább rábeszélem az illetőt eggyel újabbraELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
Tikakukac
titán
feltehetőleg ezért nem működik
Remek hírem van: nincs ott semmi érdekes, nem azért nem működik. Azért nem működik mert ami alatta van réteg na azok vannak összezárva, ha kis mákod van és ügyesen már szárítottad is, akkor már kezd oxidálni is az egész.
Kíméld meg magad felesleges köröktől, billzet gombokra elad, másik billzet megvesz. Napok gyötrődésétől kíméled meg magad 4-5k-ért cserébe.
Ha van mód rá elkerülném a fölösleges tízezres kiadásokat.
Ezért vegyed aprón és nincs gond. Az a baj esetedben ultrahangos mosó ami talán-talán érne valamit. Na azt sem fogják neked megcsinálni olcsóbban, mint egy akciósabb billentyűzet ára aprón.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Én kicserélném a billentyűzetet. Szétszedés nélkül mondjuk rárakod a radiátorra (bár lehet hülye ötlet)?
-
Pszihonaranc
senior tag
A billentyűzet hátoldalán az átlátszó fólia réteg mi célt szolgál? Kizárólag a vízállóságot?
Mert nekem pont az alu tálca és a fólia réteg közé folyt be a víz, és feltehetőleg ezért nem működik.
Van valami tipp, hogy hogy szedjen ki onnan a vizet?
Vagy végső esetben csak simán hántsam le róla a fóliát? -
RoboGuru
tag
válasz Chaser #83146 üzenetére
Nekem van 2 db T60 (ATI) az egyik még IBM-es. Mindkettő egyforma hibával, felvillan a led bekapcsolásra és kikapcsol, másodszor már nem reagál, csak ha töltő ki-be. Próbáltam már 2 percig töltő és akku nélkül resetelni hátha, de semmi. Az egyik még régen ezzel a módszerrel feléledt, azóta sokat állt, de most már nem akar többet dolgozni.
[ Szerkesztve ]
www.rendszerguru.hu
-
azbest
félisten
válasz Pszihonaranc #83141 üzenetére
gyanítom ez a billentyűzet is több fóliaréteg összenyomása technikával működik legbelül.
Ha közé folyt, akkor az nehezen szárad ki, de még akkor is lehet, hogy összetapadva marad.Normál asztali billentyűzeteknél nem nagy kunszt a szétszedés, de a notibillből lehet jobban jársz, ha veszel egy újat.
-
Tim82
félisten
válasz vikcsi #83143 üzenetére
Bármelyik 4:3 T60 alaplap jó lesz bele tudtommal, a 14" és a 15" 4:3 alaplapjai között nincsen méretbeli különbség, a 15" esetében a kasztniba plusz távtartókkal van beletéve.
Ritkábban fordul elő, de volt T60, T60p 15,4" 16:10 kijelzővel (pl. Francia91 fórumtársnak volt ilyen), azok alaplapja azt hiszem, nem lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
vikcsi
senior tag
válasz vikcsi #82623 üzenetére
Már a megoldás sem jön be, amit még írtam anno...
másik töltővel nem indul, másik akksival indul, de ha bármilyen töltő van rajta, akkor nem indul...
Elég szomorú. Már minden lehúztam, kiszedtem belőle, igazából csak az alaplap maradt, nyilván az a ludas... habár mondták, hogy a palmrest két szélén néha rázottNa a lényeg, hogy T60 donort keresek, 14" ati vga-s változat volt. Ebbe jó bármelyik 14" T60 alaplapja? Ha sima inteles, az sem gond a hűtés miatt - nyilván ott kevesebb a hűtendő, de el is fér problémamentesen?
Köszi!
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz Pszihonaranc #83104 üzenetére
Fejlemény: Adtam neki ma még egy esélyt, bekapcsoltam a gépet. Szépen bekapcsolt, megvan minden adatom. Most mentegetem át őket külső hddre.
Viszont a billentyűzet az bekrepáltbekrepált. Nem reagál semmire, a világító billentyűk közül (cspslk, mute, mikrofon, hang fel - le, bekapcs gomb) egyedül csak a bekapcs világít.
Touchpad, ujjlenyomat, működik. Trackpoint nem.
A billentyűzet folyamatosan pittyogó hangot ad ki (olyat, mint amikor egyszerre 3 vagy több gomb van lenyomva).
Menthető még a klaviatúra , vagy újat kell venni? -
Tim82
félisten
Nem tudom 100%-ra megerősíteni, de valószínűleg igen. [link] [link] (Utóbbi linken azt írják, hogy előtte érdemes kivenni/letiltani (?) a CMOS elemet is, mert ha bentmarad, elszállhat az egyik IC.)
Én mondjuk óvatos lennék azzal az eBay-es hirdetéssel, gyanúsan sokszor van hangsúlyozva, hogy igazából "compatible" a cucc a T450s IPS kijelzőjével.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz donjohnson #83138 üzenetére
Annyira nem zavart, hogy telepítsem, de most határozottan tetszik, hogy halkabb Nem tudom, hogy működik-e. Megnézem a napokban.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
Csak egy apró hírmorzsa a Helix & Win10 háza tájáról, ha valakit érdekel. Megszűnt a folyamatos venti pörgés Úgy látszik hűvösebb win10 alatt a vas, mint win8.1-gyel. Akksiban nagy változást nem érzek. Nem változott érezhetően sem hátrányára, sem előnyére.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Nem rég elcseréltem a T440-emet egy T450-re.
Az lenne a kérdésem, hogy a T450s FHD kijelző beleszerelhető vajon? Ebay-en elég jó áron be lehet szerezni, és ráadásul IPS azt írják.
Ennyi pénzt megérne, mert ez a sima HD panel elég gyászos sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz RoboGuru #83132 üzenetére
Elvileg csak arról van szó, hogy a *20-as széria dokkolóportja nem támogatja még az USB 3.0-t. [link]
(Megkockáztatom, hogy azért, mert azon *20-as modellekre, amelyekre került USB 3.0 csatlakozó, még külön vezérlővel (ha jól emlékszem, NEC/Renesas chipes) van, míg az Ivy Bridge alapú modellek alá pakolt Intel chipset natívan támogatja az USB 3.0-at.)
-
RoboGuru
tag
Megtudná valaki erősíteni hogy a W530 pl. 4338-as dokkolon keresztűl az USB3-at tudja? Mert a W520-al nem hajlandó csak USB2 sebességet tud!
www.rendszerguru.hu
-
Giovanny
őstag
válasz donjohnson #83130 üzenetére
Néztem partsLookup szerint nincs olyan sajnos,de vennem kell egy M.2 SSD-t,és akkor megnézem hogy mi a helyzet oda bent.
Zero Defect.No Compromise !
-
donjohnson
addikt
válasz Giovanny #83129 üzenetére
akkor egy kis pontosítás részemről a többieknek is, amit jános-nak írtam már pü-ben:
nem biztos, hogy tartalmazza minden t450s konfiguráció gyárilag a harmadik m.2 foglalatot (rendeléstől függ). aki oda tervez venni valamit, az inkább nézze meg előtte, hogy valóban ott van-e fizikailag a slot.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Giovanny
őstag
válasz donjohnson #83128 üzenetére
Hát engem is nagyon meglepett a dolog Kellemesen csalódtam,Dell E7450 és T450s között variáltam,de nem bántam meg a vételt.És még egyszer köszönöm a segítséget!!
-
Giovanny
őstag
válasz donjohnson #83126 üzenetére
Köszönöm,akkor rakhatok vagy 2 ssd-t,vagy wwan és m.2 ssd(rendszer) ?
-
donjohnson
addikt
válasz Giovanny #83125 üzenetére
igen, rakhatsz bele egy második m.2 foglalatú ssd-t: thinkwiki t450s
Erweiterungsschächte:1. M.2-Slot (30mm Baulänge) mit einer der folgenden Komponenten
2. M.2-Slot (42mm) mit einer der folgenden Komponenten
3. M.2-Slot (42mm) (optional) mit einer der folgenden Komponentenszóval 2 db 42 mm-es m.2 foglalat van benne, amik fogadnak ssd-t.
notebookcheck-en is írják: There is a free M.2 slot for retrofitting a WWAN adapter or connecting a second SSD.
[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
Üdv,adott egy T450s gépem,és meglepően nézem hogy M.2 foglalatból 2 db van a gépben? Ezt nem igazán értem hogy ez tényleg M.2 és ha igen,akkor elméletileg 2 db SSD-t is tehetem a gépbe?
ThinkPad T450s Platform Specifications szerint:
Storage
M.2 SSD (opt)
Optical
Some: SSD / SATA 6.0Gb/s, 2.5" wide, 7mm high, removable, upgradable
Some: HDD / SATA 6.0Gb/s, 2.5" wide, 7mm or 9.5mm high, removable,
upgradable, Shock Mounted Hard Drive, Active Protection System
™
Some: SSHD with 8GB NAND fl ash memory
Single-sided M.2 SSD, via M.2 card slot
NoneIlletve a fórumon is van pár kép,ahol a belső aksi alatt található szerintem a második M.2.
Az angol tudásom nem a legjobb sajnos,azért kérem valakit aki jobban ért hozzá,hogy pontosan miről is van szó,köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Pszihonaranc #83119 üzenetére
Bekapcs gombot hosszan ha nem akksi ki aztán szevasz.
-
maláj
addikt
tápkábel ki
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz donjohnson #83120 üzenetére
Nem reagál, hiába nyomon hosszan, vagy egy percig kb.
Vegyem ki az akksit? -
donjohnson
addikt
megnyomod hosszan a bekapcsoló gombot, akkor se?
kb 6-8 mp-ig.szerk.: igen, akkor muszáj leszel.
[ Szerkesztve ]
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz FoxiestFox #83116 üzenetére
És az idei Ghandi díjat kapja..... -.-
-
Tikakukac
titán
válasz Pszihonaranc #83115 üzenetére
Hát gépedből SSD ki, asztaliba berak, tápkábel adatkábel rádug és lemented ami kell. Utána meg lehet szórakozni ezerrel a notival.
-
félisten
válasz Pszihonaranc #83115 üzenetére
Ne önts bele semmit.
-
Tikakukac
titán
válasz Pszihonaranc #83111 üzenetére
Asztali gép valamerre?
-
Tim82
félisten
válasz Pszihonaranc #83111 üzenetére
Ha a gumibakokra gondolsz, azok a 2,5" meghajtókhoz is vannak a Thinkpad-ekben.
Ha budapesti vagy, tudok kölcsönadni külső házat.
-
Pszihonaranc
senior tag
-
őstag
válasz Pszihonaranc #83107 üzenetére
Ha nincsen ilyen kábeled, vagy külső 2,5"-os merevlemezed, ahová ideiglenesen áttehetnéd az SSD-t, akkor USB-re egy pl. Linux Mint-et írj ki, s onnét bootolva ments át mindent az ideiglenes gépben. Jobb félni, mint megijedni, mert SSD-ről pláne nehezebb az adatok visszanyerése, átlag 2-3-szor drágább az ilyen szolgáltatás, szerintem 100.000Ft alatt nem nagyon létezik.
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Tim82
félisten
válasz Pszihonaranc #83107 üzenetére
1,8" vagy 2,5" SSD van a T420s-edben? Ha az utóbbi, akkor elvileg egy 3,5" SATA külső házba is bele tudod tenni. Ha az előbbi, akkor átalakító kellhet, de azt hiszem, eleve átalakítóval van bent a T420s-ben.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz Bluesummers #83106 üzenetére
Mióta írtam ide nem nyúltam hozzá a géphez, de ahogy látom most be van fagyva a thinkvantage rescue and recovery. A kurzor ugyan mozog ha mozgatom, de nem reagál, mindegy mire kattintok.
Most akkor kapcsoljam ki a gépet, vegyem ki az ssdt, és valahogy mentsem le róla az adatokat? (Ezt hogy tudom megtenni, mi kell hozzá? Csak egy másik laptop van a közelben meg egy külső hdd illetve usb kábelek. -
őstag
Szia!
Ha csak ez fogad, akkor relatíve szerencséd van, legrosszabb esetben a HDD/SSD egyik partíciója nyiffant ki s rajta adat(ok).
Én a helyedben abban a gépben már nem indítanám újra a merevlemezt, hanem egy másik notebookban / SATA csatlakozóval átraknám az összes adatot. Amint egy megvan, akkor lehet nekiesni továbbhaladni Recovery-n, de az is lehet, hogy most a géped úgy észleli a "frissítő" miatt, mintha 1st time akarna indulni a géped (bár kétlem, a HDD-n levő adat mondja, hogy van-e Win rajta, vagy egy clean, friss rendszer, s ott akarna befejeződni a Recovery folyamat).
Továbbá egyelőre töltő nélkül használnám, amíg nem biztos, hogy minden rendben van, legyen elég az akkumulátor ezen időre!
USB-n keresztül ne dugdosgass rá semmit, sajnos perfekt áramvezető (saját tapasztalat...), biztosíték nincs rajta mint pl a töltődön található.
Most több perpill nem jut eszembe...
Sok sikert! Jelezz, ha van valami!Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Tikakukac
titán
Történt egy olyan, hogy ráborult a billentyűzetre kb fél dl víz, és kiderült, hogy a folyadék álló billentyűzet mégsem az.
Cseppálló billzetre is hoznak vissza gépet, hogy atyaég ez egy fos. Mondom tessék már elolvasni mire is való aztán jönni a pulthoz kéremalássan.
Fogsz első körben ilyenkor egy kábelt vagy asztali gépet vagy másik gépet caddyvel vagy akármit és abba teszed bele a bármit nem a vizes gépbe. Aztán ha ott halott halott, ha nem adatokat mentünk és után szórakozunk egy potenciális túlfeszes/random bajos gépen. De szerintem logikus.
-
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok!
SOS!
Thinkpad T420s - windows 7
Történt egy olyan, hogy ráborult a billentyűzetre kb fél dl víz, és kiderült, hogy a folyadék álló billentyűzet mégsem az.
A gép leállt.
Áramtalanítottam, akkumlátort ki, kivettem a ramokat és a billentyűzetet. Bizony befolyt a víz a gépbe. Kitöröltem papír törlővel, majd hagytam száradni kb 18 órát. Átnéztem, megszáradt, összeraktam, bedugtam a töltőre és bekapcsoltbekapcsolt.
A továbbiakban "Thinkvantage rescue and recovery" fogad.
A további lépésekben kérhetném a segítségeteket?
Valami meghibásodott? Mindennek búcsút inthetek az ssdről?Köszönöm előre is mindenki segítségét
-
Tim82
félisten
Thinkvantage System Update telepítése és futtatása ajánlott, Win 7 alatt megkönnyíti az életedet az általad kiválasztott driverek es Lenovo utility-k automatizált felrakásával (még BIOS-t is frissít, ha akarod), annál újabb Windows-oknál azért van, hogy kihagy dolgokat.
Én még a Power Managerre meg a Hotkey Features Integration utility-re mondom azt, hogy must have, minden más már vélemény kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
Boldog tulajdonosa lettem egy X201 notebooknak.
Kerdeznem az itteni szakiktol, hogy mit erdemes feltelepiteni ? BIOS ? Lenovo szoftverek kozul valami ?
Sohasem volt meg Thinkpadem, ezert kerdezem. -
Tim82
félisten
válasz Bluesummers #83100 üzenetére
a kérdés, hogy valóban kihasználnád-e a 4G-t?
Nem annyira a 4G esetleges fölénye miatt téma ez, hanem azért, mert mindhárom itthoni szolgáltató bejelentette már, hogy nem foglalkoznak a 3G hálózat további fejlesztésével, 4G/LTE-re koncentrálnak már. Tehát a 3G marad úgy, olyan lefedettségi lyukakkal, ahogy eddig, a 4G/LTE-t meg rohamléptekkel fejlesztik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Banana Pi
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy ruhás topik
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Eredeti játékok OFF topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest