Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz Chuck Norris #82594 üzenetére
Köszi a beszámolót, élmény volt olvasni Én úgy beleéltem magam, mintha én indultam volna. Tehát ez egy költség -és energiakímélő módja a nevezésemnek
-
tomcica
Topikgazda
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
ehh, nem ember...
-
stefyY
őstag
Láttam straván, de igazából fel sem fogtam, hogy mit is csináltál pontosan...
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
norby_42
aktív tag
Aztak...
Azért téged is könnyen beleugratnak dolgokba, ahogy Pepin mondta, jó, hogy nem a miskárolókkal ittál
Eat pasta, run fasta
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Never79 #82547 üzenetére
Rendben te akartad meg Peterhappy kedvéért is, neki külön köszönöm az aggódást!
Pár évvel ezelőtt egy ismerős mondogatta, hogy milyen jó meg, hogy rá kell készülni milyen kemény edzés, hogy milyen sokáig naponta 2x edzett e miatt, hogy meglegyen, aztán el is engedtem mert a célirányos edzés nem az erősségem. Aztán később még többször mondtak hasonlókat, viszont az egyik legnehezebb túrán -Kazinczy 200 - valaki meg azt mondta, hogy ő volt már Nagyatádon de ez amin most vagyunk sokkal nehezebb, na innentől kezdett el érdekelni még inkább, hogy lehet mégsem kell olyan nagyok sok extra felkészülés már.
A végső lökést az adtam meg, hogy egy sporttárssal megbeszéltük, hogy benevezünk, amikor találkoztam vele pár hónappal később rákérdeztem, azt mondta, hogy áhh ő mégse, na mondom akkor szuper, csinálhatom egyedül.Úszni nem úsztam már szerintem 30 éve 100m-nél többet egyben, gondoltam arra azért kicsit rá kellene készülni, május közepén kezdtem, 16 alkalommal úsztam 2000m-t, igazából nem nevezném edzésnek mert csak mellben úsztam és azt is teljesen rossz technikával, inkább csak szoktam a vizet de nem volt meg az az érzés, hogy most elkaptam a lényeget. Amikor próbáltam több erőt belerakni akkor sem lettem érezhetően gyorsabb csak jobban elfáradtam.
Egy hónappal ez előtt csináltam egy felmérőt, hogy egyáltalán le tudom-e úszni a teljes távot és, hogy veszi ki magát ha utána tekerek aztán még futok is. Pont egy kánikulai nap volt, nagyon meleg, leúsztam a 3800-at uszodában úgy, hogy próbáltam minél kevésbé ellökni magam a szélétől, aztán bringáztam sík terepen 100km-t, majd gondoltam futok egy félmaratont. Ez nem jött össze, mert nagyon alul terveztem a frissítést, csak nagyjából 18-ig jutottam, akkorra már úgy kiment belőlem minden hogy hazaértem megittam egy liter szörpöt és negyed órán keresztül csak remegtem meg két nap volt mire rendbejöttem. Ekkor tudatosult bennem, hogy ha végig tudom úszni nyílt vízen is ezt a távot meg rendesen frissítek akkor akár még meg is lehet.
Az utolsó héten jöttem rá, hogy kell sportorvosi engedély azt a vonat indulása előtt úgy két órával sikerült beszerezzem
Eljött a verseny napja, nem terveztem semmit csak, hogy szintidőn belül legyek, akikkel beszéltem korábban mind azt mondták; a legjobb taktika, hogy 10 óra alatt legyen meg az úszás, bringa és akkor még van 5 órám egy maratonra annak még ha a harmadát lesétálom akkor is beérek.
A gyékényesi tó nagyon szuper tiszta vízű, a hőmérséklete is kellemesen meleg, beálltam hátulra, elindították, valami irdatlan lökdösődés ment az elején csak úgy habzott körülöttük, három kört kellett úszni, már az elsőben leköröztek. A másodiknál begörcsölt a vádlim, hátra feküdtem, hogy kicsit jobb legyen az egyik felügyelő már kezdett volna rám mozdulni amikor tovább tudtam úszni. A harmadik, utolsó, körben még rámengedték a rövid távosokat, amíg le nem hagytak addig igencsak brutál taposás volt mindenhol körülülöttem, végül beáltam egy közepes tempóra nagyjából a görcsölés határon mentem egészen a végéig. Két óra alatt végeztem, a szintidő előtt 20 perccel, a depóban talán már csak 1-2 bringa lehetett az enyémen kívül
A bringán nagyjából 90Km-t tekertünk vissza Nagyatádig minden elágazásnál volt ember nem lehetett eltévedni, aztán a város határában egy bekötő út le volt zárva ott még 8 kört mentünk. Minden kör végén volt frissítés, szeleteket adtak, azokat le tudtam tolni, elrágtam még saját készletből némi édességet de más már nem ment le. Itt csak annyi volt a para, hogy szinte végig szemerkélt vagy esett, aztán olyankor a felnifék elég minimális, kanyarodni sem nagyon mertem kis ívben. 6:50 alatt lett meg a 180km.
A futás is 8 kör volt de ez a belvárosban, az első kettő az ment lendületből, a közepénél akkora vihar lett, hogy egy óra alatt szinte tóvá változott a pálya nagy része, aztán az utolsó kettőt már élveztem is. Szomszéd utcabeli egy sráccal is összefutottam még elején, egy körrel volt előttem, aztán az utolsó kört amikor megkezdtem láttam, hogy nem sokkal korábban hagyta el a fordítót, gondoltam megpróbálom még utolérni, megláttam magam előtt, felvettem egy olyan sebességet, hogy biztos ne tudja lekövetni, visszanézve ez olyan 5:30-as km volt de akkor ott ez a mezőnyhöz képest nagyon gyorsnak számított, amikor elmentem mellette nagyon mérges volt Végül 4:19-es maraton lett.
Amúgy a futáson nagyon sokat hoztam, úgy is, hogy a frissítéseknél, amíg megettem a zselét meg a kólát csak sétáltam de egyáltalán nem úgy nézett ez ki mint egy egy futóveseny, nagyon sokan kifingatták magukat a tekerésen aztán nem maradt sok a futásra.Másnap volt egy két órás eredményhirdetés nagyon megadták a módját, meg az egész rendezvényen végig. Összegezve a pipát behúztam de többet nem indulok ilyenen nagy macera az engedély, nevezés, logisztika nem is olcsó, meg nekem a körözgetés semmilyen formában nem jön be. Ha hasonlítani kell egy közepesen nehezebb 100-as túra szintjén voltam elfáradva a végére, ami az egészben szerintem a nehéz, hogy mindegyik sporthoz kell egy kicsit érteni, én aki az úszáshoz egyáltalán nem értek, jó, hogy ki tudtam kompenzálni a másik kettővel. Nagy segítség volt a végig esős időjárás, ha mindezt kánikulában kell teljesíteni az megint csak egész más.
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #82591 üzenetére
Csak hogy legyen egy kis "hegye" a kondidnak ad egy impulzust a keringesnek es az anyagcserenek...de nem olyan sok es hosszu idoszak,hogy barmi kart okozhatna
Abbol kell dolgozni ami epp van.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
stefyY
őstag
-
LanyUs
senior tag
tisn: jogos! Ott inkább akarni kell! Laza szellemben kell nekilódulni. Úgy is fogalmaztad meg
Zsolt: Nálad most adja a szekér! Ha szépen muzsikál, akkor nem szabad lassítani! Most Tom ajánlása szerint spinning jön. Tisn-nek annó kifejtettem, hogy számomra nem lehet annyira kényelmesen beállítani, mint egy normál szobabringát, de pár edzést ki lehet rajta bírni. Jé futás helyett bringa. 10x3 perc erős, az 10 db 800m, a másik pedig 20 db 150m ezek valóban lihegtetősek lesznek
Beiktatom Tom -
xy.zsolt
őstag
3hét még odébb van...majd 2hét múlva meglátja a formáját, egészségét....elég ha akkor dönt az indulásról vagy hogy mennyire tekinti majd inkább edzésnek. Én pl a múlthéten sem spóroltam mégis a leggyorsabb 9k-t futottam ma. Lehet 1 hét rápihenéssel gyorsabb lettem volna, de nincs kőbe vésve az sem...na meg nem is volt eredetileg cél a mai PB. Szóval bőven ráér még dönteni.
Mondjuk ha 2hét múlva is hasonló a szitu mint most akkor én sem indulnék a helyében....max edzés jelleggel. És szétgyilkolni sem érdemes magát addig edzésen emiatt....[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #82586 üzenetére
Innen mar nem tudsz lenyeges valtozast eloidezni az edzessel plane hogy igy az elen tancolsz...en is azt mondom,hogy ne fuss eros tempokat mar.
Viszont format lehet picit elezni spinningen is (ha ott nem faj semmi persze).
Megpedig ket edzest kinalok egyik:
- 10x 3perc eros tempo (nem nyelgaz!) piheno koztuk 1perc konnyed.
- 2 x (10 x 30mp sprint 30mp lassu valtogato) szettek kozott mehet 3-5perc laza
Ezeket kb augusztus 15-16ig meg kell csinalni,persze nem egymas utani napon. Utana pedig mar szeded le a terhelest es pihensz ra a versenyre.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bandus
veterán
hasznal valaki barmilyen markaju gore-tex infinium dzsekit? ha igen mik a tapasztalatok vele?
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
LanyUs
senior tag
válasz #76500480 #82583 üzenetére
Kellemes darab ez is! Ha jól látom akcióban 350e Ft...
Ellenben itt nagy csodákat már nem tudok tenni a hó végi versenyhez. A verseny 3 hét múlva lesz. A formaidőzítés szabályai szerint 2 hét kell, hogy az adott edzés beépüljön, tehát ez a hét maradt amíg küldeni lehet/ne. Viszont ez még feltételes, mert nem az igazi a láb. Érdekes verseny lesz Élünk abból, amit hozunk egész évről... Majd nyögdécselek még, hogy is lábadozok
-
tomcica
Topikgazda
válasz #76500480 #82583 üzenetére
Na en lusta vagyok igy osszecsukni...csak felallitom a garazsba,hogy vertikalisan legyen (magas a plafon hala az egnek ) es csak hajnalban lebillentem viszintesbe osz' had szoljon (+ megy a film mellette laptoprol + BT fules)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
func93
senior tag
Sziasztok,
újból itt. Némi tanács, irányadásra volna szükségem. A sérülésem előtt nagyobbrészt terepen, hegyekbe futkorásztam. A visszatérés folyamatban, de jelenleg csak rekortánon és aszfaltos cipőben. Jövőhétre tervezünk be egy lazább, szintes futást már. Stabil cipőbe futok jelenleg, mert dől a bokám. Terepre mennyire érdemes ilyet kajtatni? Van egyáltalán stabil terepes cipő?
Köszönöm előre is.
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
LanyUs
senior tag
válasz #76500480 #82578 üzenetére
Kiszorultam a ház összes szintjéről! Az egész gyerekbirodalom lett... A terasz alatt csináltam egy 8x4-es helyiséget, ahol kondizok, mozizok és szaunázok. Ott a szoba bringa, a spinning gép és az ellipszis tréner is. Nincs több helyem, de köszönöm Tom felevezett már Záhonyig ezerszer, ezért tud 28-as bicepszet és homorú mell helyett valamit domborítani
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
-
törölt tag
válasz LanyUs #82567 üzenetére
Még az evezőpad vásárlásán gondolkodhatsz el. Tom sérüléskör igénybe vette, de én is. Talán a futáshoz a legközelebb álló sportág, vádli, kar, comb,core, hát, mell, hasizom.Fentebb linkelt kihagyásaimnál evezéssel tartottam fent a kondit. Későbbiekben pár napos izomláz 10-20 ütéssel magasabb pulzusom volt a 30perces futasokon. 10ezer kilométert bírniuk kell de 50orankent olajozod a láncot, kiporszívózod a “turbinát” akkor 40ezer kilométert belehúzhatsz
-
LanyUs
senior tag
Nem aggódok én rajta! Csak hazaér valami az oviból éppen előtte. Április végén is ez volt, most meg június végén, ami kihatott egész mostanáig. Amint kiszabadultam most a betegség szorításából azonnal nyélgáz közeli állapotban meghúztam a lábam. Ennyi történt csak! Nem görcsölök rá a versenyekre, de azért komolyan veszem őket! Szép dolog télen a nyirkos erdőben hajnalban szorgalmasan edzeni, de azért jó lenne hivatalosan mért eredményre is váltani.
De ha esetleg nem sikerül a verseny az legyen a legnagyobb a baj, csak mozgásban tudjunk maradni az a lényeg! Addig jó míg az életben ez a legnagyobb gondunk, hogy épp nem adja a forma egy futóversenyre -
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #82569 üzenetére
Köszi. A legjobb az, hogy az 5k PB tempója is pont annyi lett mint a teljes 9k-é.....szóval jól sakkoztam ki. A végén sem dőltem ki mint a rohadt nád ...ergo a 10k PB is percekkel dőlt volna meg. Sebaj, nincs céldátumom semmire.....majd meglesz mikor meglesz....vagy nem. 55év felett már minden perc sebes tempó ajándék
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Ma 1.5k bemelegítés (160bpm-ig) után 2-3 perc séta, fűzőigazítás és indult a hétfői sebes móka A levegő friss volt, az spm-et most direkt pörgősebben tartottam (ahogy adta) az enyhe emelkedőn sem lassultam nagyon. 5k-nál jelzett a garmin PB-et és gyors újratervezés után gondoltam rámegyek a 10k PB-re is. Sajnos a végére egy földutat szemeltem ki ami 100m után sáros dagonyává változott....ezért 9k-nál satufékkel zártam is a futást.
Adatok: 9k 4:11 168bpm 183spm
Ma 2db almáspite is lement reggelire.....igazi dopping a szokásos éhgyomros futás helyett[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Próbálok egyensúlyozni a kondim is maradjon meg / ne ártson a terhelés között Ez nagyjából be is jött, de balfék módon meghúztam a lábam. Most ezzel kínlódok és 3 hét múlva verseny.
Amúgy igazad volt! Verseny előtt 1 hónappal karantén! Tegnap lecsúszott kb. 15 db palacsinta, ma meg megyek a csoki pudingkrémes tortáért. Mondtam nem élek totál kiégett értrenden, de tartom a mértéket. Pl. nem eszem meg egyedül a 16 szeletes tortát, csak 1 darabot stb. -
tisn
addikt
válasz LanyUs #82564 üzenetére
latom ugy pihensz a serulesre mint a gyerek szokott
viszont ezt az aprolepeses futasmodot a terd is meghalalja
tom: terdeseknek en nem javasolnam az allva tekerest (ezert nem megyek a kondiban csoportos spin racingra, tele van ilyen gyakorlattal)
kb ekvivalens a terheles tobb labgeppel, amirol letiltott az ortoped dokim
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #82560 üzenetére
Alapos bemelegítés után a mai így sikerült, kontrollált lépésekkel és figyelve a húzódásra is. Kb. úgy néztem ki, mint aki ping-pong labdát szorít a seggében és nem eshet ki ezért aprókat lép, laposan.
1.km 5:04 ( 142 ), 2.km 4:37 ( 158 ), 3.km 4:37 ( 162 ), 4.km 4:38 ( 165 ), 5.km 4:41 ( 165 ), 6.km 6:22 ( 143 ), 7.km 6:10 ( 139 ), 8.km 5:47 ( 144 ), 9.km 6:05 ( 143 ), 10.km 6:05 ( 143 )
A 6 hét betegség a 140-es zónán nem látszik, a magasabbon is kb. adja a tempót, de 80 percig kitartani pár hét elég lesz visszarázódni.
Ha elmúlik a húzódás 08.27-én rajthoz állok a terep versenyen, ha enyhén érzem akkor is, akkor elmarad a harc a tavalyi női győztessel. Köszönöm a tanácsokatUi.: a bringa taposásnál jól jön majd a spinning gép, amit alapesetben kerülök, de erre kiváló
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Amikor az achilessel bajlodtam vettem egy hasznalt magneses trainert (Tacx) es a garazsban tudtam akar hajnalban is resztavozni,tempozni,meg hosszut tekerni (ez a legunalmasabb a harom kozul )
-
Studi
veterán
válasz tomcica #82561 üzenetére
Bringa: Azt már megfigyeltem, hogy egy városi kör rengeteg lassítással/megállással/újraindulással/hídra feltekeréssel sokkal jobb kondi szempontjából, mint menni 50-60km-t a Tisza-tó körül egyenletes magas tempóban. Lehet egyszer megnézem a Garmin bringás edzésterveit is, abban is lehetnek jó kis intervallok, csak ahhoz hely kell, ahol tudom tényleg nyomni, és nem kell lámpák miatt megállni közben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #82560 üzenetére
Tempos napon mehet tempos bringa 20-30perc + kimesz futni es 15-20perc tempo futassal. A keringes kapja a terhelest,a lab meg picit kimelve van.
A bringa igaz nem futas specifikus,de igy kevesebb kondit veszitesz,ha ez tovabb eltart.
Bringanal ki szabad allni a nyeregbol es kicsit megtaposni a vegetThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #82559 üzenetére
Enyhe fajdalom meg belefer,de ha erzed h erosodik akkor ne terheled tovabb aznap futassal
Ekkora lepesszam valtozast ne csinalj,meg akkor se ha igy tudsz kompenzalni per pillanat,mert egesz mas problemakhoz vezethet (mas is megserulhet,mert mashogy kapja az "ivet").
15-20perc tempo csinalj,tobbi bringa...es amikor mar nem novekszik a fajdalom a temponal,akkor ovatos 5perccel tovabb mehetsz.Turelem kell ide IS.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #82558 üzenetére
Tom! Enyhe húzódásból felépüléshez milyen érzet társul?
A sérülés pillanata éles fájdalom, utána jegelés + krémek.Alaphelyzetben és sétánál is éles fájdalom.
3-4 nap pihentetés, majd óvatos nyújtás, terhelés elkezdése. Sétánál és alaphelyzetben fájdalom nincs.
20-30 perc közepes tempó után, amikor elkezd befeszülni a láb azért tompa érzetű fájdalom a sérülés helyén, ami nem élesedik ki. Terhelést levéve csökken a probléma.
Kompenzálva, hogy nem tudom a térdem emelni szinte semennyire sem, 180-ra növeltem a lépésütemet. Elértem ugyanazt a tempót, mint 166-ös ütemmel. Ez a sérülés szempontjából óvatosabb hozzáállás. Ez az enyhe tompa fájdalom érzet normális vagy további kerékpározás vár rám?[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #82556 üzenetére
Ja az minden edzés végén ott van, igazán undorító fáradt lábra.
Esküszöm szívesebben futnék a végén 1 km-t 3:30-ba, mint hogy 50 méterenként visszaállni kocogásra és újra rágyorsítani.Na majd ha esetleg rá tudom magam venni akkor SPAR maratonon van 30K-s táv is, arra esetleg rámenni 3:55-ös tempóban, aztán meglátjuk mit mutat.
Start with a whisper, end with a scream!
-
tomcica
Topikgazda
12-16 het eleg van akinek tobb szenhidrat kell a 30K feletti tempohoz (pl en ) szoval egy magadra szabott frissites (pl. 20-30perces pontonkent) begyakrolva rengeteget segithet abban,hogy ezt a brutalis alapodat at tudd vinni maratonra is.
Elsore ugy csinalnam h olyan versenyen indulnak ahol van 3oras irammeno es az utolso 30percben ellepnek toluk (biztosra menve addig csak csurognek veluk).
Masodik maratonnal celoznam meg azt a 2:4X valodi PB probalkozast.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
Tom, egy november/decemberi félmaraton kifutása után, te mennyire látod reálisnak egy február/márciusi maraton megfutását? 12-16 hét elég lehet a 30K feletti állóképesség kiépítéséhez?
Gondoltam ha látok valami jó versenyt, akkor idén ősszel/télen még rámegyek egy félmararaton PB-re, aztán függetlenül attól hogy sikerül-e megdönteni, egy téli alapozás után abból a tempóból visszavéve kifutni egy maratont.
Múlt vasárnap mentem egy 30K@4:00-át, az is jól ment, de most hogy felhős, 20 C° volt az idő, nagyon hatékonnyá vált a maratonos tempó. A mai 25K 159 BPM-en ment, ami Z1 teteje, messze a maxtól (193 BPM) de még a laktátköszöbtől is (173 BPM).
Valamit jó lenne kezdeni vele, mert félmaraton ha kettészakadok se lesz gyorsabb 3:40-es tempónál, ez a 3:55-4:05 viszont baromi hatékonynak érződik. Egy 2:45-2:50 közötti maratonra talán jó lehet.
[ Szerkesztve ]
Start with a whisper, end with a scream!
-
Never79
tag
Chuck Norris, gratula az extremeMan-hoz. Írj majd róla légyszi. Érzésre miben más, mint egy hosszabb terep?
-
ladybug
őstag
válasz norby_42 #82537 üzenetére
Nos, megvolt a vasárnapi hosszabb. 15,3 km lett a vége. Szakadó esővel indultam, aztán a felétől elállt, utána meg kisütött a nap. Gondolhatod…
[ Szerkesztve ]
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
xy.zsolt
őstag
ilyen sportágról nem tudtam....lehet most drukkolni a magyaroknak
[link]BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
sherlock82
senior tag
válasz Gergőke88 #82534 üzenetére
Szia, nekem ujjficamom volt 2 x. is.
Gyógytorna segített, és az idő. Semmit nem szedtem.
Nem hiszem hogy egy doboz segítene bármiben is . Nyílván nem árt de csodát azért ettől ne várj.
Jobbulást kívánok![ Szerkesztve ]
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
norby_42
aktív tag
válasz parandroid #82521 üzenetére
Töltött káposztát próbáltad? Szerintem azt is tud ...
De örülök, hogy van lehetőséged ilyen körülmények között rendbe jönni, hajrá!
Eat pasta, run fasta
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok,
terdficambol lábadozók, és gondolkodok ízületvédőn hátha az is segít a felépülésben és a későbbiekben is.
Ki milyet használ? Van egyáltalán értelme?
Gymbeam arthro complexet rendelnék. Van más javaslat? -
stefyY
őstag
válasz tomcica #82515 üzenetére
Ha ilyen lesz az alkarom valaha is, az fogja azt jelenteni, hogy tényleg akarok futni. Akarok jól futni. Alázattal, alàrendelve mindent a józan ész határain belül.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
sherlock82
senior tag
válasz Peterhappy #82527 üzenetére
Szia,
közben olvastam hogy 10 km - n nem indulsz, ezt gyerekekkel összelogisztikázni nem könnyű teljesen megértelek.
Mindenesetre kíváncsi vagyok milyen pólót adnak? Nem nagyon vannak ilyen pólóim eseményekről.
Ha úgy van összefuthatunk, bár nem tudom mikor érek oda mert meló után érkezem a versenyre.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
ladybug
őstag
válasz tomcica #82528 üzenetére
Igenis, Mester. Dolgozok a kondin.
Ma végre lehetett bicajozni, úgyhogy mentünk egy 30 km-es kört.
Peterhappy: Valószínű nem megyünk. :-( Elég macera nekünk felmenni, plusz a költségek.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ballazol
senior tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz ladybug #82526 üzenetére
Ilyen idoben meg ha lehul 20-ra, akkor is moka es kacagas....november derekan szel es 2-5fok + eso naaaa az mar nem annyira vicces
Szoval tessek csak azni es dolgozni a kondinThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz ladybug #82526 üzenetére
Ennyi. Nem vagy Te cukorbol.
Tavaly tombolt a szárazsag, sorra voltak erdotuzeink - most szerencsere sok az eso, csak sajnos gyakran olyan viharok tarsasagaban, hogy emberek hazai, termenyei, kvazi elete/megelhetese esik aldozatul.
Bar fun fact (a szomorubb fajtabol), epp csutortokon egett itt az erdo, nagy teruleten.
Mas: jottok a 10k budapesti futasra?
Mi csak a 2k-sra megyunk, de a ketto kozott osszefuthatnank esetleg egy "pacsira", szivesen megismernelek Benneteket szemelyesen is
(Ez masnak is szol!) -
ladybug
őstag
Üzenem mindenkinek: Itt nálunk két hete esik. Talán 25-30 percek vannak, amikor kisüt a nap. Az utóbbi futások során mindig megáztam. Különösebben nem is zavart, mert meleg van. Mindig rövid alul-felülben mentem futni. Utána pedig jó lesett egy meleg fürdő.
Amúgy:[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #82524 üzenetére
Gyomrodtol meg kajától függ mennyi ideig nem bírsz kimenni futni. Egy görög joghurt pár szem maggal 2 órán belül tovább megy benned, töltött paprika ami zsíros, paradicsom jó kis savat csinál legalább 5-6 óra. Éhgyomor meg becsapós… valami rosszat ehettem előző nap, mert cipő fűzésnél lüktetőfajdalom alakult ki a gégénél(reflux) mintha gyógyszer megakadna. Párás levegő, 167es pulzus rátett egy lapáttal. Hazaérve 20percig a gyomromat ki tudtam volna hányni, 30 percig 110es pulzus. [széteső tempó]
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz LanyUs #82523 üzenetére
Tudod mi a még ennél is rosszabb?....a koradélutáni (ebéd utáni) telegyomros futás
Tegnap 4órával ebéd után startoltam.....így szuper volt, szóval kell az a 4óra emésztés nekem. Indultam ár korábban, de mindig teltség érzetem volt.[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #82451 üzenetére
A mai sunyi párás meleg jó alkalom volt arra, hogy kipróbáljam a hajnali éhgyomor futás helyett a déli éhgyomor futást. Nagyon nem ugyanaz a kettő. Hajnalban nem vagyok éhes + hűvösebb az idő is. Ott erős terhelésre semmi nem történik, de ma kótyagóssá váltam a futás végére. Hajnalban jobban fekszik az egész...
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #82521 üzenetére
videozni kellett volna
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
-
tomcica
Topikgazda
[kép]
Oszt' van-e meg felesleges zsir rajtatok? 🙃There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #82513 üzenetére
Amikor mar valaki ilyen hosszu ideje csinalja ezt a zonas tempozast,mint te,akkor megfelelo korulmenyek kozott (nincs 40fok,nem fuj orkan szel) a pulzust kb 15-20percig kell jaratni egy hajszallal a kivat zona ALATT (lassabban) es ha stabil 15-20percnel a tempo/pulzus akkor onnan szepen tartani meg 40-50percet. Ha a legvegen kicsit elmaszik (par utes) az meg belefer.
Tehat nalad egy 90%os tempo elso 15-20perce picit lazabb legyen,majd amikor mar szepen duruzsol minden (munka van vele,nem azt irom h konnyu!) akkor a maradek 40-50percet tartod 90-en (vege elmehet 92ig).
Mert ha rovid melegites utan egybol 90%os tempoval hasitasz akkor konnyen lehet h 5-10perc utan lassitani kell,mert elkezd durvan elmaszni,az pedig itt nem kell. Versenyen mas,ott mehet ugyis tolni kell.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #82511 üzenetére
Ez jó Az ajánlásokat én mindig átszámolva írom. Ugye adott a Te ajánlásod nekem 185 maxra, ha valaki leírja az övét kész is az edzésterv Bár többször beszéltük, hogy mindenkinél más működik, de a sávos tuti többet ér, mint az alap nélküli élező tempó. Érzem magamon is , hogy nem esik be a gyakorolt tempó. Kivéve persze, ha ész nélküli tempó durranás van az elején. Akkor persze felbukik a szekér
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
A rovid gyorsitokat pedig mindig csinald...barmilyen peridosuban vagy hetente 1x mindig menjen. Ezeknel lehet visszafele setalni is,nem erdekes. Valamint nem szabad teljes erovel,konnyu temporol gyorsitod 90-95%-os sprintig,ha kezd befeszulni a mozgas mar el is veszed a gazt es hagyod porogni (lassulni).
Nalunk tegnap volt a kozos edzesen 3x20perc laza (lanyoknak 2x) minden laza szett utan 4x repulo (azaz mozgasbol inditott) gyorsito...elso ilyen 4:20 kornyeke,masodik 4:00,harmadik 3:45,negyedik 3:30.
A masodik szett utan erzesbol ugyanez adott 4:00-3:50-3:40-3:20...harmadik szettet a fiuk csinaltak ott mar azert az utolso 2:40 lett (de csak a vege)[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Keni-vagja a dorgest LanyUs,annyit tennek hozza,hogy a sajat max pulzusodhoz kell %-ban beosztani a laza es tempocskas/tempos terhelest.
65-75% a laza km gyujtos alapozos altalanos edzes
80% az elso tempocska (majd 83-85%...85-87%...87-90%)
Idore szoktuk futni,akinek elsore nem megy egyben,annak lehet 3x10perc (1-2perc laza kocogassal) kesobb 3x15perc,majd 3x20perc...utana egyre nagyobb lepesek 2x30perc,majd vegul 60perc.
Aki 90%-on tud 60percet tempozni,az elkezdhet onnan mar elezni es felmerni.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
Koszonom kerdesed, sokat javult, de nem 100%.
A legrosszabb, hogy folyamatosan "erzem" futasnal. Nem faj, de erzem. Sprintek utan meg faj, fajdogal is.Kitoresek vegzesenel erzem leginkabb, hogy sz.r.
De ugyanez a szitu, mint nalad. A multkor, tusszentes utan en is csak kamillaztam, hogy ez a fajas akkor most mif.sz volt@LanyUs: koszi Nem gondolkodom ciklusokban - vagyis csak egyben, de az se az enyem
Most marad a z2-z3 kocoraszas, hetvegen, ha idom engedi, laza hosszuval, melle a heti egy rovid tempoedzes. Igy kapnak torodest a gyors es a lassu izomrostjaim is
Vannak jovobeni elkepzelesek, celok, de tenyleg az elso, hogy elobb kozel 100% legyek. Majd egyszer jovok es untatlak Benneteket bovebben. -
LanyUs
senior tag
Tolj be mellé egy 164-es pulzusos edzést és jó lesz az. Én 2 naponta futok és minden második erősebb futás. Tehát Neked pl. Hétfő laza 142 pulzuson, kedd keresztedzes, szerda erősebb 164 pulzusos, csütörtök keresztedzes, péntek laza futás, szombat keresztedzes, vasárnap erősebb, hétfő keresztedzes...
Ha jobb a térded az enyemnel a keresztedzes helyett mehet laza nap. Ha jól megy a 164 -es nap, azaz 70-80 percet kényelmesnek érzel, akkor lépsz fel 168, ott is eltoltesz közel 1 hónapot majd 172 ott már résen kell legyél majd. Ha van emegiad akkor laza nap 5x100 vagy 200 fáradt lábra a végén. Erős napon a vége felé 5 dombra tempó.Zsolt: le a kalappal
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
1-2 honap utan mar el kell kezdeni a tempocskakat,kulonben az lesz amit irsz
Legalabb heti egyszer kell egy kozepes pulzusu tempocska pulzuskontrollos tobbi melle.
Ja es a repulo gyorsitok + rovid emelkedo sprintek se maradjanak ki (ott nem kell merni a pulzust) beszelunk 5-10db-rol mindkettobol hetente.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
parandroid
félisten
válasz inf3rno #82496 üzenetére
Köszi, edző + fizioterapeuta figyel rám, dolgozunk rajta. Ezért is nem a normál gépen futok, hanem ezen, mert ez figyel kameraval, mér kontaktidőt, meg elrugaszkodást, meg térdhajlítást, meg talán még bélműködést is.
Ez a mai gyorsriport, de benne van a bemelegítés + levezetés is, szóval gyakorlatilag 1 km séta/kocogás is.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Office és Office 365 topic
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Microsoft Excel topic
- Apple notebookok
- Autós topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.