Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz Ati1979 #36897 üzenetére
Én az soundmagic e30-at hallottam, ami ugyanarról a gyártósorról jött le mint a beyer. Nekem az kb. majdnem se215 szintje
Ezek szerint bejáratódott
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Ati1979
veterán
válasz gyenesmartin #36895 üzenetére
Szerintem még jobban.
(#36896) adamssss
Érthető!
Igazából szerintem a drágább modellekhez érheti meg custom kábelt venni.
Bár 10k körül is van már jó. -
gyenesmartin
őstag
Ez az E30 elég elterjedt füles lesz. Úgy, mint az R1.
-
Luissimo
veterán
válasz hobbyone #36891 üzenetére
juteszembe elmesélni mindegykinek , hogy a telefonon Bell apánk óta a 300 - 3400 hertz sáv átvitele a szabványosított, merthogy eztet a sávot használva válik felismerhetővé és félrenemérthetővé az emberi hang.
a hifi hallás az 20 hertztől - 20 kilohertzig terjed, de azt kevesen tudják reproprodukálni .kérdés ??
-
Ati1979
veterán
Köszönjük a beszámolót!
Szeretettel várunk a decemberi füles találkozóra, ezzel a nagyszerű fülessel együtt!
Képeket ide tessék!
(#36885) kk831228
Miért ne?
(#36886) adamssss
Én az soundmagic e30-at hallottam, ami ugyanarról a gyártósorról jött le mint a beyer. Nekem az kb. majdnem se215 szintje.
Abból az árkategóriából messze az a füles tetszett a legjobban. Talán még egy ath volt vele partiban.
Majd azért még be fog járatódni. Meg ha akarsz javítani hangzásán érdemes valami custom kábelt venned. Tele van ilyenekkel az ebay...
-
hobbyone
aktív tag
Köszi a leírást!
Gondolataim:
- Nem biztos, hogy szerencsés, egyből 30 ezres fülessel kezdeni, lehet jobban értékelted volna volna a Yamahát, ha lett volna korábban 10-15 ezres fülesed: Vsonic XY, LG Quadbeat stb. Mondjuk én is hasonló árú fülessel kezdtem.
- A dobozon lévő frekvencia-adatokkal felesleges foglalkozni, főleg gagyi termékek esetében. Itt azonban valahogy belenyúltál. Bizonyos méréses oldalakat nézve, a Yamaha a lefedett frekvenciatartományt tekintve a legjobb fülhallgatók között van. Ezt Rin Choi meg is említi: "frequency range also extends really high". Méréstől függően 17-19k-ig terjed a frekvenciaátvitele. Forrás: 1, 2.
A Shure SE215 esetében 14-15k ez az érték: 1, 2. Shure-ok tehát ebben a tekintetben nem/sem járnak az élen, a második legjobb modelljük az SE 535 is megáll 15k-nál. Rin Choi szavai: "CON: The high frequency bandwidth goes only up to 15 kHz". + Forrás1, 2A felnőtt ember hallásával kapcsolatos jellemzők (Wikipedia):
a maximális észlelhető rezgéstartomány 20 - 20 000 hertz
a legérzékenyebb rezgéstartomány 300 - 3000 Hz (ezért zavar sok embert a túl sok magas)[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz raven12 #36888 üzenetére
Nekem van olyan fehérvári kollégám aki anyázik a biciklisek miatt, lehet te vagy az egyik?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Blackhole13
senior tag
Régebben kérdeztem, de esetleg azóta valaki hallgatott TDK ie800 vagy ba200-t? Esetleg tudtok valami lehetőséget a meghallgatásukra?
-
válasz Ati1979 #36880 üzenetére
Ezt így nem merném kijelenteni. Nagyon ott vannak egymás nyakán. Mind a kettő nagyon jó füles. Felépítésében a shure jobbnak néz ki, de erről majd két év múlva nyilatkozom.
Talán a dtx mélyebb, de a shure részletgazdagabb.Nem tudnék gyűztest hírdetni. Ha választanom kéne talán most még a dtx-et választanám, de lehet h ez idővel változni fog.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
kp59
aktív tag
Végül meghoztam a döntést és vettem egy Yamaha EPH-100 fülest. Egy nap használat után (ami ugyan nem sok de a semminél azért több) azt mondhatom hogy megérte a 30.000 Ft-ot ezért ha valaki ebben az árkategóriában gondolkodik az ezt a lehetőséget mindenképpen vegye számításba. A hangja egy kicsit mély túlsúlyos de ezt szépen tudtam korrigálni az X3 bass beállításából visszavéve. A magasairól azt írják hogy majdnem tökéletes és mivel nekem nincs összehasonlítási alapom más fülesekkel ezért csak azt mondhatom hogy különböző zenéket hallgatva számomra a magasak tökéletesek. Mindezt mondom úgy hogy az X3-ra feltett Mozart és Bach tételek igen csak bővelkednek szép tiszta magas hangokban amiket hallgatva egyáltalán nem volt hiányérzetem a magasakat illetően sem. A hangkép középső része is teljesen rendben van. Az egész hangzás az ízlésemnek megfelelően részletes és igen dinamikus.
Ennél a fülesnél külön jó hogy mivel az ellenállása csak 16Ohm ezért kisebb az áramfelvétele mint a mondjuk 20 Ohmosaknak vagy még nagyobbaknak mi egy hordozható megoldásnál nem mindegy. A fülesen ugyan "csak" 1.2m vezeték van (szerintem bőven elég ha mozgásban vagyunk valahol a hosszabb kábel csak összegubancolódik) de adnak mellé egy 2m-es hosszabbítót is. A vezetéken ahol a fülesből kijön egy egész hosszú (1.5cm-es) törésgátló van ami szerintem elég jó védelmet biztosít. A füleshez 5 garnitúra különböző méretű lamellás kialakítású gumit adtak amelyek (mivel lamellásak) igen jó hatásfokú zajszűrést biztosítanak és az 5 féle méret közül biztos talál magának mindenki olyat ami számára megfelelő. Tartozék még egy 6.3-as jack adapter de ez gondolom minden fülesnél az, valamint egy kis hordtáska is ami roppant praktikus mert a füles és minden tartozéka kényelmesen belefér. A FiiO X3 és a füles is elfér benne ha mást nem rakok bele.
A füles frekvenciaátvitele 20Hz-20kHz ami ugyan csak egy technikai adat de azért összevetve mondjuk a Shure SE215-el ahol ez az adat 22Hz-17.5kHz ami mégis csak jelenthet valamit. A hangnyomás 104 dB/mW ami ugyan nem mondható a legmagasabbnak ebben a kategóriában de megsüketüléshez ez is bőven elegendő .
Valóban nem egyszerű idehaza jó minőségű és egyúttal nem túl drága fülest venni de nekem úgy érzem sikerült
Végére pedig itt van két képecske a Yamaha EPH-100-ról és tartozékairól.
Mindenkinek köszönöm a kérdéseimre adott válaszát
Bocsánat ha a leírásom kicsit terjengősre sikeredett
-
coolrob
aktív tag
válasz sszemtelen #36882 üzenetére
jaja, értenek hozzá hogy kell eladni a portékát
A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
coolrob
aktív tag
Sziasztok!
Nincs vkinek véletlenül tapasztalat ilyen fülessel kapcsolatban?Gondolkozom egy beszerzésén, mert ilyet keresek, amin van kis szabályozó zenehallgatáshoz és árba is jónak tűnik. Kérdés hangzásra mennyit lehet jó.
A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
hobbyone
aktív tag
válasz Mercutio_ #36869 üzenetére
Remélem a beszámoló első részét is elolvastad, akkor nem érhet meglepetés.
Én Sony mp3 lejátszóval használom,ami mobiloknál jobban szól. A dobozára az van írva, hogy Apple termékekkel kompatibilis. Nem az android a lényeg, hanem a kiosztás. Ha a telefonod nem AHJ szabványt használ, akkor TRRS átalakítóra lesz szükséged, különben rosszul szól.
[ Szerkesztve ]
-
-
bucsher
őstag
válasz #16820480 #36875 üzenetére
Én is féltem az izolációtól, de már rájöttem, hogy vagy külvilág van, vagy zene.
Ha akarod hallani a külvilágot, akkor earbud + alacsony hangerő, de akkor a zenéből nem sokat hallasz. Ha felhangosítod, akkor a zene elnyomja a külvilágot de megsüketülsz a nagy hangerőtől.
Ha zenét akarsz, akkor jól szigetelő IEM kell, normál hangerőn. Nagyon zajos környezetben kicsit felhangosítva. Akkor viszont külvilág nincs.
Szóval most az van, hogy ha zenét hallgatok, akkor közben többet forgolódok hátra a bringán.
[ Szerkesztve ]
In the pipe - five by five!
-
válasz #16820480 #36867 üzenetére
No sikerült. A középső szilikon csavargatva bement, és most kiviszi a dobhártyám a basszus. Ezer hála. Végre megint élvezhetem a zenéimet.
Azt tudja valaki, hogy a VEVo-s videók FHD-ban milyen bitrátával vannak lejátszva?
-
törölt tag
válasz adamssss #36868 üzenetére
Ha nagyon nem jönnek be a gyári szilikon harangok, akkor esetleg nézhetsz hozzá másikat is. A Klipsch és Westone harangok jók a Shure fülesekre is. Én egy ovális kialakitású puhább anyagú Klipsch harangpárt vettem a 215-re, és kényelmesebb lett vele. Ha visszakeresel a topikban hobbyone be is linkelte képekkel együtt.
-
Mercutio_
félisten
válasz hobbyone #36860 üzenetére
Berendeltem egyet, remélem tényleg olyan jó lesz mint ahogy írod
Droidos telóval működik a mikrofonja?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
válasz raven12 #36865 üzenetére
Köszi.
Igazából azt sem tudom, hogy melyik a jó gumi méret... Mert a kicsi kényelmesebb, a nagyobb meg folyton kijön, de ha bent van akkor jobb. Lehet majd megpróbálom azt a 3 lamellás dugót.
sheratan: Szivacsot nem használok, mert nem hallom a közlekedési zajokat, ami nagyon veszélyes tud lenni. Így marad a szilikon. Azokból a közepeset meg a legkisebbet használom, de valahogy nem az igazi. Az a baj, ha tényleg nincs teljesen benyomva nagyon sokat veszít a zene a minőségéből. Olyan mintha egy gyenge háttérzene lenne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz adamssss #36864 üzenetére
Melyik haranggal próbáltad, a szilikonnal, vagy szivaccsal? A szivacsot elég trükkösen kell behelyezni, előbb a hosszanti tengelye mentén összenyomod, aztán beteszed lazán a füledbe, és megvárod, hogy kitálguljon a hallójárathoz igazitva. Ha simán benyomod, akkor gyűrődik, és nem lesz megfelelő az illeszkedés.
Illetve esetleg próbáld ki a szilikonnal is, azt sokkal könnyebb behelyezni (betolod, és kicsit csavargatva könnyen illeszthető). -
Sziasztok!
Van egy problémám. Megvettem a shure Se 215-ös fülest. Nagyon jó mert nem esik ki a fülemből jól ott marad. De pont ez a bajom, hogy csak a fülemnél, de nem benne. A mélyek teljesen eltűnnek mire a fülemhez ér hang. Ha kézzel kicsit beljebb nyomom akkor dübörög mint az állat, csak hát ez nem nagyon vigasztal.
A DTX101-em jelenlegi állapotában 100x-or jobban szól. Ezzel lehet valami kezdeni? (kétségbe vagyok esve, ráadásul nem is vagyok otthon)Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz callmeakos #36855 üzenetére
Hát szerintem a gyári fülesek elég borzasztók.
Pont most írt hobbyone egy elég jó kis beszámolót egy vélhetőleg szuper fülesről. Pillanatnyilag le van árazva.
Miért nem próbálod be azt például?
(#36860) hobbyone
Szuper!
Mehet az ajánlottak közé akkor!
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
válasz hobbyone #36779 üzenetére
Hangügyileg kialakult a véleményem a fülesről:
Elgondolkodtató, hogy a mai 50 dolláros (leárazva 3500 Ft volt szállítással) fülesek milyen jó hangminőséget produkálnak. Nehezen akarom elhinni, hogy ez nem BA, annyira jól elkülöníti a hangszereket (elektronikus a zenében nem tudom minek hívják, effekteknek? ) és a közép-magas is tisztán szól. A tere is nagy. Egy dolog miatt hiszem el, hogy tényleg 8 mm-es dinamikus meghajtó van benne: a mélynek van ütése. Nem nagy kiemelésről van szó, de arra éppen elég, hogy a hangzás ne légiesen könnyű legyen, hanem kicsit pattogós.
A meglepően jó elkülönítés abban nyilvánul meg, hogy a különböző frekvenciákon megszólaló hangszerek nem olvadnak egybe, az adott pillanatban megszólaló mélytartományba eső hangszer nem olvad egybe a nálánál magasabb frekvenciájú társával, viszont érezni, hogy az előbbi kapott némi szteroidot. Lossless régi trance zenéknél (csak azt hallgatok) mindössze az alapból extra méllyel kreaélt számoknál volt enyhén zavaró a basszus. A másik dolog, amit a sok mélyen kívül ki nem állhatok, az a szibilansz, bizonyos magas frekvenciájú hangok kiemelése. Trance zenéknél a folyamatos dob mellett általában van folyamatos cintányér szerű hang is. Ez szokott az idegeimre menni, ha túlságosan előtérbe van helyezve. Ennél a fülesnél ezek szerencsére enyhén háttérben vannak, de azért hallani őket.
Úgy érzem, hogy eddig a Monoprice 9927-el élveztem leginkább a kedvenc műfajomat. Az rendelkezett eddig a legjobb minőségű (nem mennyiségű) méllyel, és a magasak az igényeimnek megfelelően kissé háttérben voltak.Az Altec-et meghallgattam mp3-as pop-rock zenékkel is, pl. 1, 2, 3, 4. Mivel a trance-el sem volt problémája, ezekkel a primitív felépítésű stílusokkal könnyedén elboldogult. Viszon hiányzik belőle a légiesség, ami ezen műfajokhoz jobban illene.
Érdekesség: A vetőcsőben nincs filter, sem rács.
Hátrányok:
- a kábel a háznál idővel megtörhet, nem fül mögötti elvezetésre tervezték, meg egyébként is a törésgátló rövidnek tűnik
- a szövetkábel ruhához súrolódva hangos
- túl olcsó a tudásához képestÚgy látom ebay-en kezd lassan elfogyni a készlet, szóval .. mire vársz még?
Vedd meg a nejednek, aztán csórd el ha tetszik a hangja.[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz zsola32 #36857 üzenetére
5 khuf-ért ajánlott a SONY MDR EX50, a neked tetsző színben az edigitaltól.
Többit költsd magadra
-
zsola32
senior tag
sziasztok
6-7 ezer fotint a keret a fülhallgatóra.
(mr2-es zenékre választanám)tudnátok ajánlani valamit?
köszi -
törölt tag
válasz callmeakos #36855 üzenetére
Rossz pénz nem vész el
-
Ati1979
veterán
Ők szinte mindent dupla áron adnak. Bepróbálkoznak, hátha valami tájékozatlan ember megveszi.
Ha igen, akkor berendelik aztán meg kaszálnak rajta.
(#36844) szipak
Huh, kicsit le vagyok maradva... Egyiket sem hallottam.
Lesznek ezek a füles v. fejes talin?(#36847) noxwill
Még szerencse, hogy nem valami drágát vettél.
Nincs szerencséd mostanában ezekkel a fülesekkel. -
Rol06
tag
Vélemény?
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/67/226/SE-CL522/page.html
7 az extrémnél -
DEJVID
őstag
válasz callmeakos #36847 üzenetére
Nagyon ügyes vagy.
-
Ace owner
addikt
válasz callmeakos #36845 üzenetére
Pedig az jó cucc NEkem csak félévente megdöglenek, de mediamarkt rendes és kicseréli nekem )
Galaxy Fold 4
-
törölt tag
válasz callmeakos #36845 üzenetére
Most kuka, vagy elhagytad? Mármint tönkrement, vagy eltűnt?
-
callmeakos
veterán
Jólvan Metallics kuka, szerintem felállítottam a leggyorsabban elhagyott új füles rekordját
Ez se túl jó ómenAll→M8
-
szipak
tag
némi kihagyás után bepótoltam lemaradásomat a fórumban, némi okosságok:
VSD1 vs RE-400: alapvetően mindkettő kitűnő füles, csak az utóbbi kétszer annyiba kerül. amivel ezt indokolni tudom: kiegyenlítettebb frekvencia visszaadás, nagyobb kényelem, kicsit minőségibb anyaghasználat, sokkal univerzálisabb zenei irányzatok szempontjából. (az, hogy az RE-400 mélyhiányos, csak viszonyítás kérdése, erre később visszatérek)
RE-400 vs. VC-1000: na, itt kb ugyan az az árcédula, de teljesen eltérő a karakter. VC-1000 magasban verhetetlen (nekem még a se535-nél is jobbnak tűnt), közép mindkettőnél szép (mindkettő emel egy picit, de abszolút nem tolakodóan), mély RE-400-ban kicsit jobban és lentebb van emelve. nyilván a dinamikus és a BA közti mélybeli különbség tökéletesen megfigyelhető, a BA pontosabban, míg a dinamikus erőteljesebben adja vissza a hangokat.
- VC-1000 a jazz és a klasszikus zenéknél leesett állakat szokott produkálni, egyéb zenéknél mindenki a pontosságot emlegeti.
- RE-400 viszont egy mindenhez illeszkedő füles, mindent elvisel a visítós metáltól az elektronikus düffögésen át a klasszikusig.mély kérdéskör: elővettem az összes fülesemet és meghallgattam ezt a felvételt (nem, nem tetubusról, hanem flac-ból clip+ -on). amire figyeltem, az a három basszushangból álló alap a szám alatt.
- VC-1000: a három hangból a legmélyebb észrevehető, de a többihez képest gyengébb
- RE-400: mindhárom hang kb ugyanolyan erővel szól, viszont itt több az ereje (mekkora meglepetés )
- GR-06: talán egy picit hosszabb a lecsengése a mélyeknek, mint RE-400 esetén, ezért tűnik testesebbnek
- MH1C: az alsó hang még a szemgolyómat is megremegteti (nyilván nem, de tényleg kegyetlenül kieemeli), aki dábteppet, meg hasonló nagyon mély orientált dolgokkal adagolja magát, biztos élveznévalamint zárásként egy nagyon jófajta olvasnivaló a hosszú hétvégére való tekintettel. nem pont fülesekről van benne szó, de szerintem érdemes elolvasni. tl;dr: nincs, olvasd el.
csak most néztem át rendesen joker listáját és örömmel vettem, hogy kb azonosnak ítéljük meg a dolgokat. gondolok itt az se535 9.0 -ra, az RE-400 9.0 -ra, meg a VC-1000 9.2 pontszámára hangzás tekintetében nyilván izoláció, kellékek, meg a shure féle kutyasétáltatásra is alkalmas kábel az összpontszámba belekerült, ugyanúgy, mint az ár is.
-
törölt tag
válasz Zsiráfnyál #36839 üzenetére
Klasszikus kialakitásból inkább a Yukin, ami normálisabb hangminőséget képvisel, de sajnos ez sem kapható itthon Esetleg a témaösszefoglalóban levő néhány példányt még megnézheted.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Hű, jók ezek a fenti listák, csak két problémám van velük : A rajta szereplő fülhallgatók nem az én pénztárcámhoz valóak, és nagyrészt nem kaphatóak itthon.
Ezt biztos százan kérdezték már előttem, de megkérdezem én is : Max 10.000 Ft-ig mi a szerintetek legjobb itthon kapható fülhallgató ?
Az első tippem a Sennheiser MX580 volt, de pár tesztben eléggé lehúzták, tud valaki ajánlani egy jobbat ? Nem kell, hogy legyen rajta saját hangerőszabályzó, meg ilyesmi, nekem csak a hangminőség számít. Meg hogy ne agyba, hanem fülbe dugós legyen, szóval az a klasszikusabb fajta.
-
Rol06
tag
Sziasztok,
Helpet szeretnék kérni.
Volt egy ilyen fülesem, első 3 hónapot, 2. 3 hetet bírt, így senkinek, de senkinek nem ajánlom:http://www.speedshop.hu/termekek/69643/tdk-eb410-fulhallgato-bronz.html
kiszakadt egyből a jacknél, mind2-er, működött igaz de 3 hét után, kérem szépen...
Na sikerült visszakérnem a pízem, így max 6-7-8ig szeretnék valami jó kis fülest...
JVC-ről mostanában egész jókat hallottam, ezt néztem ki:http://www.220volt.hu/JVC+HA-FX101-B+fekete
Vélemény?
-
kraven54
aktív tag
Valakinek volt már szerencséje ezzel?
[link]Szeretnék egy relative olcsó CIEM-t és mivel ez lengyel nincs áfa+vám és gyorsabb is!
Bár csak Single BA-s, viszont mindennel együtt 70ezer pénz! -
sug3r
csendes tag
Sziasztok!
A kettő közül melyiket ajánlanátok: Meelec M9P (~4k), vagy Soundmagic E10M (~7,5k)? Esetleg Brainwavz M5 (10k)? Bár az utóbbi hozzászólások alapján kieső... (Amikhez használnám: rock, alter, pop...)
Köszönöm előre is! -
Narakh
senior tag
válasz sszemtelen #36826 üzenetére
Egy köszönömért mondjuk.
Szivacsot meg plö pont contaxg-től.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
Narakh
senior tag
válasz excalibur36 #36822 üzenetére
Akkor azt mindenképp közszemlére is kell majd bocsátanod.
sszemtelen
Ha netán szigorúan egyszintes gumira gondoltál, nálam van egy garnitúra viszonylag egyszerű darab, ami azért a Maxellénél emlékeim szerint jobb minőségű. Ha kell, viheted.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz sszemtelen #36823 üzenetére
Vmi foam-ot (habot)
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
sszemtelen
őstag
Maxell Metallics-hoz milyen jobban szigetelő harangot ajánlanátok?
-
excalibur36
senior tag
válasz Narakh #36821 üzenetére
Én már nem gondolok rá.
Lehet, hogy jobb valamivel, de ez engem már egy cseppet sem érdekel.
Nem hiszem, hogy kétszeres ár indokolt lenne, illetve kétszer jobban szól.
Viszont, hogy most vennem kell még egyet az S változatot fogom megrendelni.Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Narakh
senior tag
válasz excalibur36 #36820 üzenetére
Jó neked, én szintén ugyanilyet rendeltem, de egyre többször tolakodik gondolataimba a RE-400.
-
excalibur36
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Fölhallgató kérdés megoldva, kemcso fórumtárs jóvoltából sikerült hozzá jutnom egy VSonic VSD1 füleshez.
Így másodjára meghallgatva úgy tűnik minden a helyén van, a mélyei nem tolakodóak és a tere is jó.
Engem a hang karaktere egy kicsit a csöves erősítőkre emlékeztet.
Viszont elkövettem egy hibát...
Meg mutattam a feleségemnek és neki is kell egy ugyan ilyen,
Most rendelhetek az ebay-ről egy másikat.
Aki füles vásárláson töri a fejét, annak bátran ajánlom![ Szerkesztve ]
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
kp59
aktív tag
válasz hobbyone #36813 üzenetére
Nem "gerjedek" listákra de mint Ati1979 is mondta kiindulási alapnak jó egy nagyjából megbízhatónak tekinthető lista.
Azért kérdeztem különben mert ku-cu fórumtársunknak köszönhetően kaptam egy igen jónak látszó tippet füles vásárláshoz ([link]).
Ő azt írta hogy a "Yamaha EPH-100-ról sok jót olvasni." Az interneten utánaolvasva többségében valóban kedvező véleményt mondtak erről a fülesről. Ami pedig számomra külön fontos hogy idehaza is meg lehet vásárolni.Azon a listán pedig amit belinkeltem ez a típus is szerepel (méghozzá szerintem igen jó helyen) és kíváncsi voltam a hozzáértők véleményére hogy ez a lista mennyire tekinthető korrektnek szerintük.
A választ megkaptam azaz kiindulópontnak jó . Köszönöm.
-
Narakh
senior tag
válasz excalibur36 #36803 üzenetére
Hosszútávú tapasztalatom nincs, annyi viszont biztos, hogy a VSD1 magasa néhol - esetemben egy, szipak szerint keverési hibás felvételen például - hajlamos picit sziszegni. Ebben persze benne lehet, hogy az eddigi olcsó fülesekkel szimplán a részletes magasak hiányához szoktam, de mintha már más is írt volna hasonlót erről a fülesről (meg a VSonicokról általában). Úgy egyébként a hangképe egyáltalán nem tűnik megszokhatatlannak, sőt egészen baráti. Az árában mindenképp verhetetlen.
A HiFiMAN emlékeim szerint nem produkált sziszegést, nekem összességében nagyon szimpatikus volt a hangja. Valahogy hiányoltam belőle az erőt, de mint írtam is, ha nem keresel különösebben izmos mélyeket egy fülesben, ez neked valószínűleg nem jelenthet problémát. Innentől pedig még a VSD1-nél picivel részletesebb hangot kapsz nagyobb térrel. Valahol úgy tudnám megfogni a lényeget, hogy más jellegű élményt nyújt a két kütyü.
Ha összegezni kéne, a RE-400 a kiemelkedő kényelmével és a - látszatra legalábbis - minőségi kábelével együtt szerintem jó eséllyel megéri az árát, adott esetben pedig a VSonic jóval olcsóbb versenyzőjével szemben is megállhatja a helyét. Főleg ha nem spórolsz.
Persze élből kicsit igazságtalan ekkora árkülönbségű füleseket összehasonlítani, és ugye a hangzásuk jellege is más."This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
hobbyone
aktív tag
Állítólag ez hitelesebb:
http://prohardver.hu/tema/fulhallgatos_talalkozok_infok_az_1_hsz-ben/hsz_555-555.htmlErről jut eszembe: R.I.P. ggeleven
Ha a listákra "gerjedsz", van itt még egy.
Az én véleményem: az adott pontszám csak útmutató, az ehhez tartozó írásos beszámoló az, ami rávilágít a füles karakterére.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Szerintem rendben van a dolog nagyjából.
Mivel ez az összeállítás gyakorlatilag "füles bibliának" is tekinthető néha szerintem felléphetnek sponzori pénzek is.
(nem flamekeltésnek szánom)
Pl. Sennheiser fülesek aránytalanul jó pontokat kapnak, shure fülesek gyengén szerpelnek. stb...Tehát összefoglalva kiindulási alapnak jó.
-
kp59
aktív tag
Mi a véleményük a hozzáértőknek erről a fülhallgató rangsorról : [link]?
Mennyire tartjátok korrektnek a pontozást (persze azokra a fülesekre gondolok amikkel már volt dolgotok)?
Első ránézésre elég tisztességes összeállításnak tűnik már ami a benne szereplő fülesek számát illeti.
-
Ati1979
veterán
válasz Zsiráfnyál #36808 üzenetére
Mihez képest szól jól. Az a probléma szerintem, hogy csak ezt a típust próbáltad ettől a gyártótól.
Az ötezres kategóriából is kilóg.
Yukin pk1 / pk2 / pk3. Ezeket nézd meg szerintem.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Egyszer valamikor betévedtem a Media Markt-ba, és teljesen vakon levettem a polcról egy Sennheiser MX 400 fülhallgatót, kb 6.000 Ft-ért. Na, azóta abszolút szerelmes lettem ebbe a típusba, teljesen korrektül szól (nem is értem miért ilyen olcsó, a többi ilyen árfekvésű fülhallgató teljesen használhatatlan, ez meg véleményem szerint a 10-20 ezres kategóriából se lógna ki), ezért gondoltam visszamegyek még 2-3 párért. Igen ám, de a gyártó beszüntette a gyártását, és most már sehol nem lehet kapni.
Szóval a kérdésem : Max 10.000 Ft értékben milyen fülhallgatót érdemes most venni ? Az agybadugós részemről kizárva, nekem nagyon kényelmetlen, csak sima 'klasszikus' fülhallgató érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok,
Nemrégiben vettem egy Brainwavz R1-es fülhallgatót az mp4nation-rol.
Azt irtak, hogy van ra egy ev garancia. A dobozban egy kitoltetlen garanciapapirt talaltam. Valahol ervenyesitenem kell a garanciat?Vagz ez hogy mukodik?Előre is köszönöm,
Adam
-
törölt tag
válasz hobbyone #36785 üzenetére
Azért más a piros és más a bordó Különben a piros füles nem néz ki egyáltalán rosszul, a kábel meg cserélhető (ugye ugye!), szóval nem aggódom miatta. Most jelenleg átlátszó kevláros kábellel használom, de majd idővel lesz hozzá egy fekete, szerintem annál nem sok kombináció néz ki menőbben (piros füles + fekete kábel).
-
Wikoo
aktív tag
Mi a véleményetek a Sennheiser cx 150-ről?
Mindenes zene hallgatásra ( mély és magas is fontos ).Békesség, boldogság! x)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest