Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz szipak #40397 üzenetére
kicsit meg vagyok hogyismondjam... hülyülve - nem tudok dönteni
"megintcsak megjegyezném, hogy az RE-400 midenhez jó. de tényleg. az már más kérdés, hogy messze nem az átlag hallgatóság által preferált V hangképe van."
ugye azon töröm a buksim, hogy a februári fizetéssel lecserélem a Sennheiser CX-300II-met egy ilyen Hifiman RE400-ra. kérdés, hogy mennyire lehetek átlag hallgatóság? és hogy a CX300-nak V hangképe van-e? és, hogy ez filmezésnél kijön-e ez a különbség (zenét 10%-ban, ha hallgatok rajta, nagyrészt filmeket és sorozatokat nézek az iPad-en, de azt napi több órában is akár)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
törölt tag
válasz szipak #40419 üzenetére
Fura ezt olvasni, mert múltkor, amikor kölcsönadtad egy délutánra a Re400-at meg VC1000-et, akkor nekem pont azért nem tetszett a Hifiman egymás mellett hallgatva őket azonos forrásról és zenével, mert kevés magasa volt, kicsit összenyomottnak tűnt a frekvenciamenete, mintha a tetejéről pár ezer Hz-et lespóroltak volna (vagy méginkább: lenyomták volna az alsóbb tartomány felé az egészet).
Egyébként igaz, hogy a Shure tipikusan 15kHz körül vág egy nagyot, de összességében szerintem egy nagyon szerethető hangkaraktere van. A W4R nekem pont azért nem tetszik, mert bár technikailag remek füles, de annak ellenére, hogy már sokszor hallottam, valahogy semmi nem maradt meg róla bennem, olyan semmilyen, hiányzik a karaktere. Lehet, hogy ha sokat hallgatnám, akkor megszoknám a hangját.
grendel: Nekem GR06-om van, de az is külsőre azonos kialakítás majdnem, és szerintem az egyik legkényelmesebb füles.Azt aláírom, hogy nem szigetel igazán jól, de ezt leszámítva nagyon kényelmes, és nagyon szerettem használni.
Egyébként meg a GR06 és 07 is kifutó modell, az előbbit szerintem a VSD1S hivatott helyettesíteni, utóbbit pedig a hamarosan ejelentésre kerülő VSD3(S). -
Ati1979
veterán
válasz szipak #40419 üzenetére
Igazából azért tűnnek szerintem neked magas hiányosnak a shure-ok. (ok azért is mert valóban tényleg nincs sok ) mert egy kicsit a közép ráül a magasra.
Ezeknek a füleseknek ilyen a hangképe.Tipikusan világos hangzású fülessel szemben nyilván nincs sok esélyük magas hangok terén...
Majd oda adom legközelebb valami jó kis akusztikus zenével... Lehet, hogy megváltozik a véleményed...
(#40423) raven12
Azzal én is egyetértek, hogy nem annyira igényes a források tekintetében mint egy armatúrás...
-
kemcso
Ármester
válasz szipak #40426 üzenetére
Olvastam, de nincs Sansám Komolyra fordítva én hiszek abban,hogy van olyan füles, ami tudja azt, amit keresek
(#40427) raven12 van megfelelő, a vetőcső mozgása miatt lesz kényelmetlen, arra kell nagyon figyelnem, hogy ugyanabban az állásban tegyem be.
Mély: az általam vágyott összképhez A GR07 mély-mennyisége kb jó, meg az összképe is (és igaz ez az 535-re is, annak is tetszik az összképe, csak ott a magasakból hiányzik nekem). -
addikt
válasz szipak #39841 üzenetére
igen, abszolut általános célra kell, azaz filmezésre, sorozatok, nfl meccsek nézésére használom inkább mint zene hallgatásra, ezért mondjuk a basszus relatív hiánya, vagy sebessége pl annyira nem mérvadó ahhoz képest, mintha drum-and-bass-t hallgatnék pl
köszönöm a felajánlásodat, igazán kedves tőled, de azt hiszem, hogy ha a tesztek is elég jók, meg a fórumozók véleménye is elég jó, akkor az én tök átlagos fülemnek (aminek a CX300II is tökjó volt) nem lehet gondja vele.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Narakh
senior tag
válasz szipak #38251 üzenetére
Hű, hát nálam talán ez a két lemez hasonló, itt úgy dördülnek a dolgok, ahogy az a fülemnek kedves. Persze én ilyen tök laikusként tudom csak megítélni.
No meg a Sopor ominózus felvételétől tudok még nagyon olvadni, a magasakkal együtt is. Talán láthattad, ahogy a VC1000-rel könnyek szöknek a szemembe.
[ Szerkesztve ]
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
spiky03
veterán
válasz szipak #38187 üzenetére
És ilyen vezérlőgombos/mikrofon fülest tudtok ajánlani?
Mondjuk 5 ezerig?Vettem egy Maxell-t 2200-ért az AQUA-nál, de 2 hét után kontaktos lett a mikrofonnál, csak úgy szólt az az oldal, ha összenyomtam.
Havernak van egy JVC-je, napi akcióban vette az Edigitálnál 4000-ért, ez most sajnos 8ba van.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Ati1979
veterán
válasz szipak #35750 üzenetére
Kevered a kettőt!
Ez nem füles találkozó, hanem fejes.
Vagy akartok füles találkozót is arra hétvégére?(#35751) detroitrw
Ez a custom plug, olyan valami amit külön ráöntenek a fülesre. Magyarul customizálják?
Vagy teljesen új cutom fülesre gondolsz?A 315 már elég jó szerintem. Bár sokan szidják, de nincs igazuk.
(#35752) brumi1024
Te mész? Lehet, hogy engem is érdekelne.
-
kk831228
addikt
válasz szipak #35608 üzenetére
Akkor a gr06 lehet nem fog tetszeni... Na majd kiderül... Én nem hasonlítottam össze csak a sony telóhoz adott fülesekkel. Azok nagyon sz..-ok az mh1 -hez képest. Te többet teszteltél... Biztos igazad van...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
szipak
tag
válasz szipak #35526 üzenetére
az elmúlt 10 órából kb nyolcat ment a vc1000, most már a mély tartomány is megjelent a hangképében (ahonnan lehet tudni: itt keményebben üt, itt meg változatos mélységek vannak. az elején ilyesmi még nem volt)
további túl nagy változásra nem számítok, a magas tartomány a klasszikus driveres fülesekhez képes ég és föld, aminek fémesnek kell lennie az fémes, ami pendül, az pendül. klasszikus zene szépen szól, tér is van, ha megfelelően rögzített/kevert anyagot hallgat az ember, viszont a hibákat nem tolerálja. de ez erről szólszerk.: korábban valaki írhattam olyat, hogy az MH1C az V, vagy U alakú. ezt visszavonnám, mély orientált, magas alig van benne. de ez lehet, hogy csak a zacskós kiszerelés miatt van, boltit még nem hallottam
[ Szerkesztve ]
-
szipak
tag
válasz szipak #35526 üzenetére
kiváló szórakozást biztosít a füles, a jack dugónál van egy matrica:
a fordítás csupa móka és kacagás, ha valaki el tudja olvasni, ne tartsa magában az okosságokat (magas szintű dedukciós képességeimmel a következő lehet amúgy: válassz megfelelő bogyót, 100 óra bejáratás ajánlot)
-
hobbyone
aktív tag
válasz szipak #34596 üzenetére
Köszi, hogy leírtad a véleményedet. Korrekt.
Az MH1C-T nem szokták a V-be sorolni, inkább a meleg hangúnak titulálják, némi bass boost-al. A linkelt frekvenciagörbe is ilyennek mutatja.
Persze hiszek neked és azoknak akik a head-fi-ra írnak kissé csalódottan. Arra gondolok, hogy lehet valamelyes szórás a minőségében, vagy ennél a fülesnél ennyit számít a fülforma, behelyezés.
A head-fi-on böngészve találtam ezt a frekvenciatáblázatot.
Sony XBA-H3
Sony XBA-H1
[ Szerkesztve ]
-
szipak
tag
válasz szipak #30543 üzenetére
szerk idő lejárt, de közben találtam reményt:
többeknek is jelentkezett ilyesmi probléma, a vetőcső végén levő szűrőben ragadhat meg nedvesség, az okozhat ilyet. valamint többeknél jelentkezett, hogy hallgatás közben egyik oldal elhalkul, kicsit recseg, de pár óra pihentetés után rendbe jön.akkor most egy darabig szárítom, szellőztetem, remélem tényleg csak ez a baja.
[ Szerkesztve ]
-
szipak
tag
-
hobbyone
aktív tag
válasz szipak #30480 üzenetére
szipak Köszi a beszámolót.
"GR06 néha hajlamos bizonyos hangszerek esetén sibilance-t.. mintha túlerősödne az adott hang. "
Ezért hallgatom keveset a Maxell Drumsoundz-t.
"tér: ..van valamennyi, de a GR06-hoz viszonyítva minimális. "
Pár véleményt elolvasva a fülesről, ez inkább egyéni "probléma" lehet.
-
Luissimo
veterán
válasz szipak #22170 üzenetére
Volt itt valaki a napokban, aki ráunt a fülmögött vezetett kábelű fülesére, és eladósorba akarta helyezni a GR-06-osát, tehát arra lecsapva jóvásárt tudna csinálni az illető, szerintem 10-12 körül kitudja alkudni.
Bár én nemértem a tulajt , mert ha zavarja, akkor ne vezesse fülmögött, teljesen jó az a hagyományos módon fülbepaszírozva is...
-
Xabi78
aktív tag
válasz szipak #22170 üzenetére
Ezt megerősíthetem, a GR06nak szép kiegyenlített hangja van, a mélyen és a közép alsó részén van egy kis kiemelés, de nem bántó, a basszus szép, részletes, gyors, mélyre megy, a magasak csilingelnek, ahogy kell. Hangban a Xearsokhoz van közelebb, összeszerelési minőségben és kényelemben a brainwavzokhoz. Közvetlen versenytársaival (Xearsok, BW M1 M2 M3) összehasonlítva bőven megállja a helyét. Külföldről rendelve 13-14e között jön ki, frogbeatsról rendelhető.
Jelenleg a kuponmizéria miatt nincs Xears, amit jó szívvel ajánlani tudok (főleg, mivel a minőségük az utóbbi időben finoman fogalmazva is változó, sok a garanciális panasz).
A BW bazár ha jól tudom, megnyitott az aprón, korrekt feltételekkel és árakkal, érdemes meghallgatni őket (mert egyedülálló módon van rá lehetőség!!!)
Olcsóbb kategóriában a frogbeats.com -ról a DUNU Trident és a MEElectonics M6 jó vétel, komoly előny, hogy gyorsan, pár napon belül, EUn belül szállítanak, 6-9.000 körülre jön ki.
Hátrány a 320 forintos euro - ez minden külföldi rendelésre igaz.
X.
Cave canem!
-
krino
tag
válasz szipak #21791 üzenetére
Szia engem is kezd felcsigázni egyre jobban a GR06, leginkább rock vonalon mozgok, de ott szinte minden vonalon, szeretem a klasszikus zenéket is. Hip-hop vagy rapp vagy nem tudom milyen besorolás, de én egyedül fankát szoktam hallgatni. Kiváncsi lennék a véleményedre, hogy az ő számai hogyan szólnak.
Lennél kedves eseteg csak gyorsan bele hallgatni, hogy mégis mennyire élvezhetőek?
MEg még egy másik banda ami rock, de elektro keverék is(erre is nagyon kiváncsi vagyok)
Ha lennél oly kedves és meghallgatnád, vagy csak bele (mert lehet számodra nagyon élvezhetetlen lesz) szóval előre is elnézést miattuk, csak ezek ilyen kisarkított példák, hogy még ezek szólnának a rock és klasszikus képviselők mellett.
Érdekes hogy az Sunrise 55font... ez meg csak 32? hmm nem hinném, hogy ennyivel jobb lenne az Xcape.
-
Deadzone41
őstag
válasz szipak #21776 üzenetére
hm felkeltette az érdeklődésem a gr06. xears-ekhez képest hol van hangban kb nem tudod? azt látom hogy tartozékokban rendesen lenyomja. magas hangjai ugye nem szúrósak, élesek? azzal tudnak a sírba vinni. gyors, kontrollált mélyet keresek, nem süllyesztett közepet és tiszta, nem tolakodó magasakat főleg rock, metál és egyéb hangszeres zenére. vacilálok eközött, az xe200 között, és ha netán úgy jövök ki anyagilag akkor a re-262 között bár utóbbin erősen elgondolkozok hogy kell-e ez a kategóra az on the fly zenehallgatásra.
-
EmThor
addikt
válasz szipak #21621 üzenetére
Úgy látom, ezzel a Frogbeats-szel nem lehet mellényúlni, különösen hogy futár hozza a cuccot.
100 fontos GR07-tel szemezek. Utána olvastam itt és amiket írtatok + van egy logout-os cikk. Még kicsit bizonytalan vagyok, mert valahol azt írják elektronikus (house, garage, chillout) nem ajánlják, mert főleg ezt hallgatok. Viszont tudom mennyire profi cucc, hogy ne okozzon csalódást, lejátszó pedig van alá. A fent linkelt topikban használják ilyennel, azt mondják jó. Head-fi-s össztesztben is valami 9.1-et kapott a 10 pontból, abban a tier-ben (kategóriában) az áráért ez a Vsonic a legjobb. Csak nem nyúlok mellé vele?!
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz szipak #21588 üzenetére
Hát fejestalálkozóból már a 4. lesz.
Lehet ott is elférne a füleses tábor.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
szipak
tag
válasz szipak #21561 üzenetére
GR06 néhány órás tapasztalat: a mélye nem csak hogy nagyon lemegy, hanem nagyon részletes is. több számban vettem észre olyan apró részletet, amit eddig nem, gondolom ez köszönhető a gyorsaságának. ha nagyon "sűrű" a zene, vagy átfedések vannak a hangszerek hangszíne között, ott sem vérzik el. bizonyára lemarad gr07-től, de mivel még nem volt alkalmam a 07-et hallani, így csak tippelek.
de ha már szóba került, akkor én benne lennék egy dobjuk össze és hallgassunk meg mindent eseményben.
ja, és a csomagolás nagyon igényes, a végtelen mennyiségű bogyó pedig pluszpont. meg a bőr szütyő
-
EmThor
addikt
válasz szipak #21577 üzenetére
Ezeket az írásokat áttanulmányozom.
GR07 szimpatikus, főleg hogy a frogbeats megbízható hely, és még árban is jobb mint az ie8.
Éjszakás műszakom van, lesz mit olvasni, thx még egyszer!
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
EmThor
addikt
válasz szipak #21575 üzenetére
Köszi a tippeket, nagy segítség, mert ugye amíg működött a füles, nem olvasgattam a témában, se head-fi.org, se semmi.
Külföldről csak nagyobb oldalakról szoktam rendelni, hmv-n kicsi a választék és elektronikai cuccokat se küldenek, play.com meg nem szállít hozzánk asszem, de ezeket a márkákat amiket írtál megnézem!
house, garage, chill 90%-ban ezeket hallgatok 10%-ban rock + Sinatra-féle örökzöldek
[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz szipak #21365 üzenetére
Vagy M4 Mivel alapból V-shape füles, ezért elég jól helyénvannak a mélyei, de a tesztek alapján elég részletes hangja van. De várom már
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Bodor
veterán
válasz szipak #21324 üzenetére
GR07-ben benne lennék, mert sok jót írtak róla, és örülnék, ha magaménak tudhatnám, de meghallgatás nélkül nem venném meg. Egyébként is túl drága.. Na majd jövőre, hátha olcsóbb lesz.
(#21323) SHiZUOKA: : Hát szerintem is jobb lenne, ha az alján is 3 mm-es illesztés volna, így maradok a sűrűbben cserélésre szoruló, drága Comply Foam-os ( vagy az olcsó füldugóból házilag készített) , de legalább teljesen kompatibilis bogyónál. Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz szipak #20585 üzenetére
Nem kell mindig sírni a nagy cégek miatt. Azok a kommersz izék a Logitech előtt is megvoltak. UE neve a custom füleseik miatt nagy, meg a SuperFi 5 Pro és a TripleFi 10 -ek miatt. A többi soha nem volt nagy szám.
Amióta a gonosz Logitech megvette őket, azóta csak többször voltak durván akciózva. (TF10 $100 -ért amazonon meg ilyenek)
-
Ákos97
aktív tag
válasz szipak #20572 üzenetére
Arra alapozom, hogy mind 3 megvan, kétszer is.
Szerinted?
Hát persze, hogy a leírásokra, mások által leírt hangképet belövöm magamnak, elképzelem, hogy az nekem éppen tetszik, vagy nem.
A Westone 2 és az RE-262 kétségtelenül egy meleg hangszínű, mid-centric fülhallgató.
A HF5-nél ez még kevesebb méllyel, és karcosabb magassal társul.
Hupsz, az árukat benéztem, múltkor még mindhárom 160-180 $ körül volt.
Amazon-ról nézve a Westone a legdrágább, a maga 201.5 $-jával, utána az RE-262, a saját honlapjáról 150-nel, végül az Ety most akciósan 128 $-ért.[ Szerkesztve ]
-
szipak
tag
válasz szipak #20188 üzenetére
és tényleg: nov 21.-én érkezik
-
slfln
senior tag
válasz szipak #20097 üzenetére
Milyen hype? A TD, az XR120, az XE200, N3i máshol is bizonyított, nem csak 'mi' ajnározzuk. Ott van joker listája, ClieOS topikja, Eswar Santhosh blogja... Nézd meg ott milyen helyen szerepelnek. Aztán nézd meg a többit is, mi mellett mondja ezt.
Egyszerűen nincs jobb, ami ilyen közel van és könnyen elérhető a számunkra. Pont.
Már sokszor el lett mondva, hogy pl. az európai gyártók (sem más) fülesei ebben a kategóriában nem fociznak egy ligában velük.
Nekem is ugyanez a tapasztalatom.
A BW-k sem tudnak semmivel sem többet és nem is olcsóbbak... és most hagyjuk ki az egészből Thomas ostobenkó árképzését és termékkavalkádját valamint a minőség-ellenőrzés (teljes hiányát) és az élettartam problémákat.
Szóval nyugodtan mondhatjuk, hogy ár/teljesítményben nagyon is hasonló a Xears a Sansa lejátszókhoz.Igen, írhatnánk még az Eternát, a Silver Bulletet a BW-ket is gyakrabban, a Soundmagicet, a Meelecet 10eFt körül de a legtöbb ember képtelen 2011-ben bankkártyával fizetni, és külföldről rendelni. Ráadásul egyik sem "jobb" a dolog objektív oldalát nézve (csak hangot tekintve).
Akkor meg minek?
A Xears-el van aki foglalkozik itthon és az emberek lelkének könnyebb így a bizalmat megadni, mert tudnak kihez fordulni.
Ezt a jelenséget látod.
(Semmi közöm a Xearshez és fanboy se vagyok.)[ Szerkesztve ]
-
-
ko9
addikt
válasz szipak #20097 üzenetére
Amúgy külföldön sokkal több elérhető. Most behallt a Brainwavz, mire visszaküldöm Hong Kongba, meg mire visszaér az új ~4 hét.
Xearsnál ez 1-2 héten belűl megoldható, ha nem kell visszaküldeni.Felmegyek a Top OEM Listre (vagy mi is a neve), és olyan márkákat látok, amit a világon sose, ők meg a szomszéd szupermarketből veszik. Azért ebben is van különbség.
No offense, sima vélemény
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
CHIPman
nagyúr
válasz szipak #20008 üzenetére
Skrillex elektronikus zenét tol, abból meg ezerfélét. Ennek pl. semmi köze a dubstephez.
Az M1-en elgondolkodtam, de jó lenne az erős mély. EQ-állítással azért ki lehet belőle hozni többet is, nem fog berecsegni?(Wolfson DAC megvan hozzá, azzal nem lenne gond)[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
-
Luissimo
veterán
válasz szipak #10980 üzenetére
árnyaljuk már kicsit.
A Brain M1 40 dollár , cirka 8000 pénz.
A Sennh cx400II, vagy a cx500 itthon , fórumtársunktól szintén beszerezhető 7 - 8000 körül.És nagyon jól szól a Sennheiser, ezt még az ellendrukkerei sem tagadják(, hogy kinek hol túlhangsulyozott vagy alulhangsulyozott), ugyebár ízlések és fülesek, ahogy a régi nemdakota közmondás mondja.
DE, ebből következően, ezt a mondatodat "ár/teljesítmény viszonyban magasan elveri őket a Brainwavz " nem osztom egyáltalán, SŐT !!!
(Énpéldul kipróbáltam a SoundMagic PL30-ast is , az is nagyon jól szól, és árban csak 22 dollár, tényleg kellene rendezni vagy 10 féle fülesből egy 10 résztvevős VAKtesztet !!)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest