Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
brumi1024
veterán
válasz BigBlackDog #44768 üzenetére
Az R-50 hallgatózásban az aláírásomtól függetlenül tudok segíteni, ha jársz Pesten.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz picirizs #44591 üzenetére
A fülesek időtállósága nagyon attól függ, hogy tárolod őket. Nekem például az ominózus CX300 és CX500-as Sennheiserem tökrement 1-2 év után (valszeg eleve gyengébb volt a vezeték), de a 4 éves XR120Pro 2 és a 6 éves AKG K370 még mindig köszöni jól van és teszi a dolgát (ami úgy alapvetően mostanság a fiókban pihenés), pedig nem túl hosszú életű darabok az Xears-ek. Nem szabad zsebbe gyűrni őket, a csatlakozónál fogva kell kihúzni a telefonból, és ha zsebben használod akkor hagyni kell helyet a csatlakozónak. Kis odafigyeléssel elég hosszú élettartamúak lehetnek az IEM-ek, ennek előnye pedig, hogy adott pénzből jobb hangminőségű fülest vehetsz. Ha a strapabíróság a fontos akkor tényleg a korábban ajánlott SE215 a nyerő, de hangra vannak nála jobb darabok.
-
brumi1024
veterán
válasz BigBlackDog #43775 üzenetére
Igazából mindegy, szinte bármelyik értelmes 320-as kódolás jobb minőséget ad mint a legjobb SBC, és ha olcsó füles akkor nem is biztos, hogy a High Quality SBC-t használja.
-
brumi1024
veterán
válasz honfoglalo #43065 üzenetére
Ha nem gond az átalakítózás, akkor szinte bármelyik fülessel megy ez, hisz csak a kontaktusfelületek sorrendje más az iOS és nem iOS kompatibilis füleseknél.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz honfoglalo #43045 üzenetére
Amúgy mi ez az iOS kompatibilitás dolog? Ha nincs mikrofon vagy vezérlő akkor megy minden, mert az alap sztereó felosztásán a jacknek nem változtattak.
A hiteles témára: hitelre nem megélhetéshez való, vagy az árát nem visszahozó dolgot venni...hát piros hónak kellene esnie, hogy ezt megtegyem. Még az "ingyen hitelnek" (részletre vétel) is megvannak a hátulütői: nem kell egyben kifizetni, ezért el lehet költeni útközben az árát másmire.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz #71562240 #42346 üzenetére
Tegyük fel, hogy a konverzió metódusa a mobilos lejátszón ugyanaz, mint a stúdióban (ami általában nem igaz, de mindegy). Ez alatt azt értem, hogy a lényegi kód ugyanaz, természetesen a gépi kód eltér a számítógépen és a mobilon az eltérő architektúra miatt. Egy adott szoftver A számítógépen pont ugyanazt végzi, mint B számítógépen, feltéve azt, hogy a lényegi dolgok azonosan a két számítógép architektúrájában. Innentől kezdve tökéletesen mindegy, hogy az A számítógépen fut le egy konverzió, vagy B-n, hiszen a kettő közötti úton semmi nem történik, bitpontos lesz a két szám.
De átalakítva ezt egy másik példára (ami nagyon hasonló ehhez): csinálok egy 20 MP-s RAW képet a fényképezőmmel. Két módszerem lesz: az egyiken a saját számítógépemen kiexportálom 5 MP-be a Lightroommal, a másikban a barátom számítógépén exportálom ki azonos Lightroommal, szintén 5 MP-es méretben. A két számítógépet rákötöm egy monitorra (most a kalibrálástól tekintsünk el, tegyük fel, hogy a két számítógépen azonos az ICC profil), és szerinted azt tapasztalom, hogy eltérő a két kép, szerintem pedig nem. Miért is lenne? Ha ugyanazzal az algoritmussal dolgozok akkor semmiféle misztikum nincs a dologban. A számítógép azt csinálja amit a kóddal leírok neki. Semmi mást. Nem kezd el nagyobb felbontással dolgozni, pontosan végiglépked az algoritmus lépésein.
De hagyjuk is ezt, hifistákkat meggyőzni nem tudok (ezt anno Jelek előadáson is többször hangsúlyozta a professzor úr ), én kíváncsian várom a legalább 9/10-es vakteszteket. Meglepően sokat dob a placebo az zenehallgatás terén is.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz #71562240 #42331 üzenetére
"Arra céloztam, hogy még lebutítós készülék is megmutatja az okos hanganyag erényeit, lebutítós készüléken is jellemzően jobban szól az okos hanganyag, mint az előre lebutított hanganyag."
Bocsi, hogy csak így belevau, de ez így ebben a formában - mindenféle specifikálás nélkül - nem igaz. Hogy néz ki egy digitális jel? Analóg jelnek vegyünk egy egyszerű szinuszhullámot. Ebből a stúdióban másodpercenként 192000 darab mintát veszünk, és a minták jelszintjét 24 biten (tehát Full Scale/2^24-1 1-1 ugrás értéke) rögzítjük. Legyen a kívánt diszkrét jel 48 kHz, hogy ne kelljen 2 konverziót végezni, így a konverzió a következő: először ráeresztjük a jelet egy aluláteresztő szűrőre, hogy a Shannon-féle mintavételi törvény teljesüljön (48 kHz-es jelnél 24 kHz a legmagasabb átvihető frekvencia), majd a szoftver a minták közül minden 4-et veszi értelmesnek, a többit elveti. A magasabb erőforrásfelhasználáson kívül ebben a műveletsorban miért is előnyösebb a későbbi, egyszerűbb eszközön történő konverzió? Hol fogod te meghallani az eldobott biteket? Minden rendszer teljesítményét a leggyengébb komponense határozza meg, ami itt nem a digitális jel lesz, hanem a telefon, meg a fülhallgató. Nagyon túlmisztikáljátok ezt a nagyfelbontás dolgot, de az emberi fül is csak egy érzékelő és egy jelfeldolgó kombinációjából áll, és messze nem tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Sir Sparrow #41212 üzenetére
Egy pesti R-50 hallgatózásban tudok segíteni, és akkor eldöntheted hamar, hogy marad-e a listán a TWFK (VC1000, R-50), vagy sem. De a TD2 után tényleg kevés lesz a mélye (volt TD3-am), ez valakinek bejön (nekem pl nagyon), valakinek kevésbé. Egyébként mindenképp nagyon komoly előrelépés bármelyik felsorolt a TD2-ről.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz kemcso #40001 üzenetére
Mondjuk igaz, van mélye, de sokaknak kevés lehet. Bár ennyiért azt mondom érdemes meghallgatni, hátha jobban bejön. Én mindenféle stílussal hallgatom (hallgatnám, csak igazából nem teszem, mert itthon felesleges, egyébként meg kocsival járok), de nekem ennyi mély bőven elég. Pedig én is megjártam a CX300-CX500 vonalat még anno
-
brumi1024
veterán
válasz adammkaa #39982 üzenetére
"ez minden telot megesz"
Az ilyen állításokat érdemes óvatosan kijelenteni, amíg nem hallottál tényleg minden telefont, rengeteg hangkeltővel. Ugyanis az sem mindegy mivel hallgatod. Szóval ez így nem igaz.
(#39983) adammkaa: Tessék szépen a nevemre kattintani és elolvasni a cuccok részt. Soha nem volt Nokiám.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz vodkaboy22 #39654 üzenetére
Persze, tudom, ez sok szempontból nem pontos, inkább csak illusztráció.
-
brumi1024
veterán
válasz contaxg #39649 üzenetére
Jó nem találtam olyan videót ahol 30 méterrel (100 láb) az ember fölött megy át a gép.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz norbert1998 #39643 üzenetére
103 dB körülbelül 2 perc alatt halláskárosodást okoz. Kb ennek felel meg hangnyomásban a 103 dB.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz MIKE123 #39406 üzenetére
Én még azért csendben hozzátenném az R-50-et, lendmeurears-ről, ha szóba jön a külföldi rendelés is. Ugyanaz a driver van benne, mint a DBA02 mk1-ben (és talán a mk2-ben is ), hangra nagyon hasonló, de olcsóbb náluk, és szerintem ezekhez a stílusokhoz jobban megy egy armatúrás mint egy dinamikus.
-
brumi1024
veterán
válasz Ati1979 #39174 üzenetére
Ismerem a laptoppiacot egész jól, de és kapcsolat volt a két jelző közt, tehát mindkettőnek teljesülnie kell. Egy teljes alumínium vázat (amire egyébként egyetlen példát nem tudok most mondani, talán hasonló az új XPS 15 vagy a Precision M3800, de azok "csak" szénszálas műanyagok) és ilyen összképet nem nagyon tud mutatni egyik win-es ultrabook sem.
-
brumi1024
veterán
válasz vodkaboy22 #39166 üzenetére
Én még a tabletes alkalmazáskínálatot felhoznám az ipad mini javára. Volt N7-em, de az itthoni iPaden a multiplatform alkalmazások is sokkalta igényesebbek voltak, és a kínálat is bővebb.
(#39167) contaxg: Ha sok a mac meg i-s cucc akkor én az iPadet venném. De ha mini akkor retina, szvsz megéri a felárat.
(#39168) Ati1979: Itthon túlárazottak ennyire, de itt sem mindegyik modellre mondható ez. Pl a MacBook Air-t nem mondanám túlárazottnak.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz maszekember #38747 üzenetére
Vagy R-50 nem gyári dugókkal.
-
brumi1024
veterán
válasz Zoli133 #38702 üzenetére
A Spotify ráadásul mobilon alapból 96 vagy 160 kbps, adatforgalomcsökkentési okok miatt. Nemrég tették elérhetővé a mobilos 320 kbps-t, de ez egyrészt fizetős, mint az asztali rendszerben, másrészt csak előfordul, hogy 320-as a zene, nem minden van meg ilyen minőségben.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz blackmajesty #38698 üzenetére
Nálam is ez volt, csak egyelőre Comply-al.
-
brumi1024
veterán
válasz Tibicsucsu #38691 üzenetére
-
brumi1024
veterán
válasz vodkaboy22 #38688 üzenetére
Igen az nem fejes. Az K1000.
-
brumi1024
veterán
válasz PR0JECTNR56 #38619 üzenetére
IE80 50 dollárért. Csak filózoli meg ne hallja Ha lesz a talin IE80 valaki beszerezhetne egy ilyet már csak kíváncsiságból is, bár nem valószínű, hogy ideér addig.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz bucsher #38404 üzenetére
Ja értem. Poénnak szántam (függetlenül attól, hogy mit tervezek vele csinálni), de akkor legközelebb figyelek.
De hogy ON is legyek: viszem a talira, de sajnos végig nem tudok ott lenni, mert aznap 8-ra Bécsben kell lennem. Szóval ilyen 4-fél 5 közöttig fér bele csak a tali. A fejestalin azt állapítottuk meg egy gyors hallgatózás után, hogy tulajdonképp egy más formájú B2, hangyányit más hanggal, a B2 normál ára alatt egy 35 dollárral.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Westone 3-at hallott már innen valaki? Egészen korrekt áron be tudnám szerezni.
Ha jók a tapasztalatok, akkor ugyanitt egy alig egy hónapos, hibátlan R-50 eladó
-
brumi1024
veterán
Ha valaki mostanában akar 2 BA-s TWFK fülest akkor nézzen rá a lendmeurears-es R-50-re! Kicsit akciózzák, így most Shure SE215 árban lehet kapni, ami elég jó , tekintve hogy tulajdonképp egy Brainwavz B2/Vsonic GR01/Fisher Audio DBA2-ről beszélünk, minimális hangzáskülönbséggel. Annyi, hogy ehhez ajánlott még dugót venni, mert elég gyenge a gyári.
-
-
brumi1024
veterán
válasz filózoli #37502 üzenetére
Nagyon jó, hogy dobálózol olyan értékekkel, amikről sejtelmed nincs hogy mit jelentenek: például hogy hasonlítod össze két gyártó marketingosztálya által megadott THD értéket, ha az egyik mérés 94dB-en míg a másik 105dB-en történt, és csak az egyik gyártó adott meg egyáltalán mért frekvenciát? Ezek után nehezen hiszem el, hogy bármi közöd lenne a többi általad felsorolt tényezőhöz. És azt még mindig nem sikerült elmondani, hogy ennek mi köze van egy fülhallgató milyenségéhez, tekintve azt az alapproblémát, hogy még a fülünk sem tökéletes és azonos.
Az pedig, hogy ilyen vakon hiszel a gyári adatokban különösen vicces. Az autógyártók által megadott fogyasztásadatokban is ilyen vakon hiszel? Mert az kb ugyanez a kategória, ki tud nagyobbat lódítani. Kizsírozott szakadékban, hátszéllel persze hogy nem fogyasztanak semmit az autók...
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz szentkuti11 #37395 üzenetére
Az S1 jobban szól mint az S3, és az i4 az nagyjából S1 szint. Az újabb iPhone-ok nem rosszak, de jobb volt a 4-4s páros náluk. Azt nem tudom, hogy mit hajt ki, de én azt tapasztaltam, hogy ezekhez a TWFK 2 armatúrásokhoz(Fisher Audio DBA2, Brainwavz B2, Rock-it R-50) már kevesek a telefonok.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Mentolka #37267 üzenetére
Ezzel egyetértek, nekem most jött meg a Comply TS100 az R-50-emhez, és abszolút megérte azt a 4k-t a 3 pár foam. Sokkal kényelmesebb és mert mostmár rendesen a fülben marad a füles a hangja is sokkal jobb. Az R-50 vevőknek: mindeképp le kell cserélni a gyári harangokat, kritikán aluliak.
-
brumi1024
veterán
Egy gyors update a bejáratás alatt álló R-50-emről: nem meglepő módon sokkal szebben szól az XR120-nál, tisztább, nem mosódnak egybe a zsúfoltabb számoknál a hangszerek, és a magasai nagyon ott vannak. Mélye sincs kevés számomra. Az anyagminőség korrekt, egyedül ezt a csavart kábel ami nem szimpatikus, erre vigyázni fog kelleni. A tartozékok közül a tok teljesen jó, masszív, védi a fülest, viszont a gyári dugók kritikán aluliak. Ezeket mindenképp cserélni kell, mert még a legkisebb sem megy bele egyszeren a fülbe, és legalább egy 10 percig még igazgatni kell, hogy jó legyen. Mivel elég vékony a füles csöve, ezért az itthoni dugóim nem jók rá, így a head-fi-os tapasztalatok alapján rendeltem hozzá egy Comply TS400-at, meglátjuk milyen lesz vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90CAT) 190CM NEO Q-LED SMART 2024 PRÉMIUM ! !
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest