Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
válasz KISDUCK #167897 üzenetére
Lol, ember, te magad írod le a lényeget és mégsem tudod lefordítani erre a filmre?
Az a baj, hogy azt a két tök egyszerű tényt nem vagy hajlandó elfogadni:a Z-01 egy másik anyag és eddig nem láttuk, hogy a black goo bármely válfaja hogyan viselkedett terhes gazdatestben. Innentől kezdve nem írhatod le, hogyan kellett volna viselkednie, és illogikus, ami a filmben van, mert nincs rá ellenpéldád, a film készítői szerint márpedig ez történik, ha egy terhes nő beadja magának. Ez ugyanaz, mint az Aliens, ahol az alienek tök máshogy néznek ki, az Alien 3, ahol egy kutyából egy sokkal fejlettebb alien bújik ki, a Resurrection, ahol Ripley véréből valahogy az alient is sikerül klónozni, a Prometheus, ahol Shaw mindenféle alap nélkül megtermékenyül és túléli, a Covenant, ahol a gomba spórából neomorph lesz. Mindegyik egy olyan rendezői koncepció, ami ugyan nem mond ellent a korábban látottaknak, de elvár egyfajta nyitottságot, hogy elfogadd és a Romulus sem lóg ki a sorból, konkrétan a szádba rágja: a Z-01 egy kísérleti, szintetikus szer, amit egy pure alien genetikai állománya és David kutatásai alapján hoztak létre és aminek a célja, hogy az emberi evolúciót felgyorsítsa. Hogy gyorsítod fel legkönnyebben? Ha közvetlen a magzatot támadod meg. Ennyi a lényeg. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz paatrick #167894 üzenetére
alapvetoen mai szemmel filmkent mukodo filmeket keresunk, emiatt is a regi klasszikusok. bar szerintem szinopszis alapjan a Forbidden Planetet lehet lattam nagyon regen.
par trailerebe beleneztem, An invasion of the body snatchers maga idejeben tenyleg erdekes volt, de nemcsak temaban, de megvalositasban is korai Cronenberg szint. mai szemmel azert a Rabid es a Shivers se minden szempontbol az igazi. foleg a megvilagitas es neha a szineszi jatek kifejezetten rossz par jelenetben.
korai scifikbol mondjuk a Logan's run tetszett, de az a film is mar 76os. bajos scifi-horrorbol meg ott a Rocky Horror Picture Show, ami nekem az egyik kedvencem.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Miklós315
aktív tag
válasz gbors #167896 üzenetére
Aranypolgár kapcsán blöffnek konkrétan a
tartom, mivel"rózsabimbó" értelmezés-hajkurászását , mégis erre húzzák fel az egész filmet, mint apropót használva. Írói hiba vagy szándékos átverés, mindenképp kizökkentő.senki nem hallhatta, hogy ez volt az utolsó szava Touch of evilt már betáraztam.
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
KISDUCK
addikt
válasz Bad Pritt #167886 üzenetére
Te magad is mondtad hogy a black goo más a romolusban, mert a xenomorphokból lett kivonva. A prometheusban torzonborzok lettek, a Prometheusban Fitfield megvadult és erősebb is lett, mászott a függöleges felületen, úggy dobálta a legénységet mint a petpalackot, tehát mutálódott nem csak torzonborz lett. Nem tudom hogy a covenant része volt vagy külön rövid film volt, de amikor Shaw Daviddel odaért a parasztként élő űrzsokék bolygójára teleszórták a fekete takonnyal. A covenantban pedig a fertőzött és mutálódott helyi élővilág fertőzte meg spórákkal a legénységet és belőlük keltek ki azok neomorphok, tehát ott az a spóra máshogy viselkedik. A romulusban pedig a xenokból kivont korokozó mutálta a patkányt és a magzatot, tehát a logika szerint mutálnia kellett volna az anyát is. Az eddigi filmek alapján a xenomorphonak mutációs képessége van és a gazdatesttől függően* a kikelt egyedek más-más tulajdonságot örököltek, ami tovább erősíti azt a gondolatmenetet hogy az anyának is mutálódnia kellett volna a benyelt kórokozó miatt. Ha magzat 1-2 óra alatt átváltozott és hasonló idő alatt felvett 150-200kg tömeget akkor az anyának is torz lénnyé kellett volna alakulnia. * Alien 3-ban ugye a kutyából kikelt alien sokkal fürgébb volt és máshogy mozgott. Bár az AvP-t kukázták a prometheus/covenant filmekkel, de ott is állt hogyha predatorból kelt ki akkor megint más tulajdonságai voltak.
# alien romulus spoiler thread -
nagyúr
válasz proci985 #167893 üzenetére
Kuroszava "nagy szériája" az 1950-es Rashomonnal kezdődik (ahol rögtön megragadja az ember szemét a fényképezés), onnantól 1965-ig sorban jöttek tőle az imdb-n 8+-os filmek. Amiket ezek közül láttam, azok nálam is 7-8 pontosak, kivéve a 7 szamuráj, ami még a kevés 10 pontos kedvencem közül is kiemelkedik - bár csak óvatosan ajánlgatom, mert ennyire mást nem láttam lelkesedni érte.
#167883 Miklós315: nekem sem jött át az Aranypolgár annyira, viszont amit blöffnek titulálsz, az szerintem a XX. század végi / XXI. század eleji túlhype-olás alapú marketing meglehetősen látnoki előfutára.
Orson Welles-től a Touch of evilt tudom ajánlani, igaz, az jóval későbbi.
A Mr. Smith az tényleg nagyon jó"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Miklós315
aktív tag
válasz paatrick #167894 üzenetére
Ez a jelenség (tk. filmválasztás) nem baj, hanem adott. Ezeket pótolni azért "kell", mert 1. egyelőre még kimaradtak, 2. kíváncsi rájuk az ember, 3. "alapműként" tartják számon ezeket.
Hogy aztán tetszik / nem tetszik, az elválik.Ezek önkéntes pótlását nem váltja ki, ha más filmekkel helyettesítjük.
Továbbá, az általad "élhetőbbnek" titulált, felsorolt példák könnyedebb tartalmak ugyan (kaland-sci-fik, "filmponyvák"), de azért mégiscsak gagyik is... amitől akár még működhetnek a maguk "bájosságából" adódóan (nézőfüggő)...
Röviden: almát körtével.
"Szerintem."
-
paatrick
őstag
válasz proci985 #167893 üzenetére
Az a baj hogy a régiekből a nagyívű drámákat akarjátok pótolni és nem a bájos sci-fi elgondolásokat:
Világok összeütközése (1951)
A nap mikor megállt a Föld (1951)
Ők (1954)
Tiltott bolygó (1956)
A testrablók támadása (1956)
Utazás a Föld középpontja felé (1959)
Az időgép (1960)Ezek sokkal élhetőbbek mint a Kurosawa filmek, vagy a Citizen Kane. Ha mindenképp ázsiai és dráma kell akkor meg Élni (1952) - de ez megint lehoz az életről
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Miklós315 #167891 üzenetére
12 angry man nekem meg kimaradt, ugyanugy, ahogy a korai Kurosawak (pl Harakiri) is.
Ben Hurt utoljara kb 25 eve lattam, de akkor emlekszem, hogy bejott. visszagondolva par jelenete felvetelre meg nagyon jol oregedett, max lovas hajtanyok helyett autokkal szokas ezeket mostanaban forgatni. Csak negy ora, szoval ott meg latszott, hogy nagyon kevesen tudtak mai szemmel feszesre vagni.
az eredeti Nosferatu nekem egy fura lazalom, de par megoldasa (pl szinkodolas, panning) egyertelmuen jovobemutato. a Metropolis a beallitasaival szinten nagyon mas. viszont mindketto korai show-not-tell, tehat egy szinesz- es dialoguskozpontu mutol elteroen kepi beallitasokkal meselik a tortenetet.
A Nosferatu (az újat nagyon várom
A Herzog felet lattad? Eszmeletlen a kepi vilaga.a 7 samurai valamiert nincs itt a polcon, csak a Kagemusha, a Ran es a Dersu Uzala (de ezek mind kesobbiek).
egyebkent valamelyik nagyon korai Kurosawat mar lattam, amikor valami diakrol van szo, aki koltemenyt szaval es egy ponton (talan a foldesurnak bemutatni) regresszal a legelso koltemenyre es azt kezdi el. de tobbre nem emlekszem, tenyleg nagyon regen volt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
La passion de Dodin Bouffant / The taste of things / A szenvedély íze (2023)
Nem hittem, hogy 2023-ban volt olyan film, ami még a Perfect days-nél is kevésbé eseménydús, de íme. Egy mesterséf és a szakácsnője kapcsolatából nagyon könnyű lett volna csöpögős romantikus (melo)drámát kanyarítani némi gasztronómiai felhanggal (volt már épp elég hasonló film), ehelyett Anh Hung Tran író-rendező egy gasztronómiai filmet csinált, amiben valami emberek is ott sertepertélnek a periférián. Na jó, ez nem teljesen igaz - de a filmben valóban rengeteget főznek, amit az alkotók megpróbáltak "dramatizálni", az eredmény pedig meglepően jó lett. Nem értek a gasztronóniához, de a remek fényképezésnek és ritmusnak köszönhetően mind az ételek elkészülésének folyamata, mind a végeredmény igen tetszetős - amit csak megkoronáz az már-már vallásos áhítattal kombinált hedonizmus, ahogy a szereplők az ételeket kiélvezik,
Valami dráma aztán lett a filmben, mert kell az is, de igazából a legérdekesebb az volt benne, ahogy sikerült megmutatni, hogyan lett a két főszereplő között .a főzésből kommunikációs forma és az érzelmek kifejezésének eszköze
Bár teljesen másról szól, a film nekem nagyon hasonló, talán egy árnyalatnyival gyengébb élmény volt, mint a fent említett Perfect days - tetszett, jó hogy ilyet is láttam, de hatalmas hatást nem gyakorolt rám. 7.5 / 10.#értékelés
#167890 proci985: khmmm khmmmm 1954 khmmm khmmmm 7 kardos mókus khmmm khmmmm
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Miklós315
aktív tag
válasz proci985 #167890 üzenetére
Nagyon korai - és tetszetős - filmként nálam a Mr. Smith Goes to Washington (1939) simán kenterbe veri pl. az Aranypolgárt (filmként, a sztori eléggé más, de amúgy abban is).
Illetve az '57-es 12 dühös ember is magával ragadó, megnyerő élmény számomra (időtálló). Ja, a Ben Hur is tetszik.
Szerintem egyszerűen - számomra legalábbis - túlértékelt film a Citizen Kane...A Nosferatu (az újat nagyon várom ) és a Metropolis nem tudott megnyerni magának.
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Miklós315 #167883 üzenetére
Citizen Canet en is halogatom egy ideje.
gyakorlatilag nekem a tapasztalatom az, hogy filmeknel az 50es evek vegetol - 60as evek elejetol a film rendesen filmkent, es nem kamerara vett kamaradramakent. kb addigra forrott ki az optika, a hang es jutottunk el oda, hogy gyakorlatilag modern filmekrol beszelunk. bejon a mozgo kamera, bejon a jatek a szinekkel es a terrel, bejon az out-order tortenetmeseles. a mozi nem probalja tobbe a szinhazat a kameran megorokiteni, hanem a sajat mediumava valik. gondolok itt olyan muvekre, mint a 2001 (Kubrick), Week-End (Godard), Satyricon (Fellini), Mon Oncle (Tati) vagy rajzfilmkent az Alice in Wonderland. Itt jelennek meg a mai ertelemben latvanyfilmek, mint a Ben hur.
voltak elotte is filmek, amik a mai napig erdekesek, de ott jellemzoen azok a filmek voltak, amik elegge megeloztek korukat. gondolok pl itt a 20as evekbol a futurista Metropolisra vagy az expresszionista Nosferatura.
[ Szerkesztve ]
-
shotika
őstag
válasz genndy #167887 üzenetére
Köszi, ezt el is felejtettem Pedig láttam a rendezői változatot is... Viszont ehhez annyit mindenképp hozzátennék, hogy ha szigorúan az első filmet vesszük alapul, akkor Scott fejében még nem létezett tojásrakó királynő - sőt, Scott meg is dícsérte anno Cameronékat az ötlet miatt. De amúgy igen, elképzelhető. Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
shotika
őstag
válasz KISDUCK #167884 üzenetére
Nem tudjuk, hogy megfertőződött-e az anya, és ha igen, milyen hatást vált ki nála hosszabb távon, csak azt, hogy a magzat átalakult. Túl kevés a minta, hogy pontosat lehessen mondani. A cselekmény szempontjából egyébként lényegtelen az anya, nem rajta van a fókusz. Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
addikt
válasz shotika #167877 üzenetére
A második bekezdésedre is van válasz a könyvben, sajnos ez a rész is kimaradt a filmből (vagy leforgatták de kivágták, már nem emlékszem):
A végén amikor Ripley már egyedül van ès szedi össze a cuccokat a meneküléshez nyöszörgést hall valahonnan, és egy padló alatti szervizkamrában megtalálja Dallast. Még él, az alien nem ette meg, hanem beszőtte egyfaja bábba. És van ott egy másik gubó is, ami már kezd is hasonlítani egy tojásra, na az volt Brett. És amikor Asht kihallgatják, ő is mondja hogy annnyira tökéletes organizmus, hogy egy példány is tud kolóniát alapítani, persze ha van elég gazdatest.
Szóval valószínűleg Brettből vagy Dallasból lett volna ‘királynőtojás’, az alien elkapta volna a következő áldozatot (ez pont ugye Ripley lett volna; esetleg Jones ) és belőle már királynő kelt volna ki.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Bad Pritt
félisten
Oké, megfordítom: a Covenantban
miért nem mutánsok lettek, miért két neomorph bújt elő az emberekből? Arra figyelj, hogy a film elmondja, a hivatalos könyvadaptáció pedig kicsit még jobban kibontja, hogy David ugyanazt az anyagot használta fel a kísérleteihez, ami Fifieldet és Hollowayt átváltoztatta és a két gazdatestben semmilyen változás nem áll be, a lények lappangnak a szervezetükben, amíg ki nem tudnak törni. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Miklós315
aktív tag
Asszem a Dr. House egyik részében (de talán máshol) volt egy olyan szitu, hogy a
, és persze keresték a megoldást, tehát lehetséges ilyesmi szitu. Meg a Charmed sorozatban is volt olyasmi, hogy amagzat magába vonta a problémás fertőzést . Szóval lehetséges ilyesmi megközelítést alkalmazni...baba elnyelt valami átkot/rontást "Szerintem."
-
KISDUCK
addikt
válasz Bad Pritt #167881 üzenetére
Csak hogy a black goo az nem anyag hanem korokozó. Azt elfogadom hogy eltér valamennyire a különböző filmekben lévő korokozó, de azt nem hogy a magzatot megfertőzi, de a gazdatestet nem. És mivel elég erős mutációs hatást fejt ki a megfertőzött szervezetekben így az anyát is át kellett volna változtatnia és ez a black goo nem olyan cucc az eddigi filmek alapján amit megállít az immunrendszer.
Tehát ez így logikátlan. -
Miklós315
aktív tag
Nem minden arany, ami fénylik...
Nagyon régóta esedékes volt már a pótlása, de csak most került rá sor. Nos, nem bántam meg, de nem is vesztettem volna semmit, ha tovább halogatom... vagy kihagyom.
2024-ben számomra sem kivitelezésében, sem tartalmában nem tudott "A film" lenni, amiként számon illik tartani. Biztosra veszem, hogy eredeti idejében döbbenetes alkotói bravúrként ámulhattak rajta (főleg a szakmabeliek), de nem tartom véletlennek, hogy egyébként bukott a pénztáraknál (bár az ihletőnek vélt médiacézárt is sejthetnénk az anyagi zakó mögött, ezt nem tartom legitim oknak).
A történet mozgatója egy pofátlan blöff ( . Nonszensz.).látjuk, hogy egyedül hal meg a címszereplő, mégis úgy kezelik utolsó szavát, mintha legalábbis sajtótájékoztatón közölte volna
Kane drámai története, élet- és karrierútja, úgy is mint szimbolika, 2024-ben (de - mittudomén - 1990-ben is) nem nyújt nagy durranást (láttuk, olvastuk, dúdoltuk ezerszer).
A képek (díszletek, be- és elrendezések, fényelés) szépek, hangulatosak, a színészek (pláne Welles!) jók, de engem pl. a végtelen áttűnések már hamar untattak (egysíkú megoldás lett), a nagy titokjelentés-megoldás úgyszintén. S, ha már, akkor számomra egy nagyobb drámai mozzanatként működik az egész (így utólag), mint egy korabeli médiamogul átnevezett megfilmesítéseként. Több karakter egyszerűen nincs kifejtve/megfejtve (pl.Wellesre vonatkozó tudattalan önjóslatként , stb.), ezt hiányként rovom fel.a szülők Szóval kipipálva, legyen mondjuk egy 7/10, mert összességében minőségi iparosmunka (nem tudom utólag a formabontó voltát, iskolateremtő hatás létrejöttét plusz pontként beszámítani, mert ez akkor-ott fejtette ki a hatását, rám pedig ma nem hat áll-leejtően, sőt zavaró hibákat is tartalmaz).
The Fisher King (A halászkirály legendája)
Ezt már régen láttam, de semmi nem maradt meg belőle. Eszembe jutott, hogy meg kéne nézni újra...
Nos, legalább akkora blöffnek tartom, mint a Holt költők társaságát (Robin Williams miatt az "összevonás"). Williams és Bridges jók, elviszik a hátukon, valamint az alapkonfliktus, a dráma kiváló lenne, de úgy éltem meg, mint ami elment a lényeg mellett, mintha a színészek a játék öncélúságával(?) ellopták volna a showt a történet elől. Talán Gilliam a felelős ezért... Értettem, amit akar, de valahogy több ponton túl híg lett (pl. Anne túl sok időt elvisz önismétlő, üres jelenetekkel), máshol meg elenged dolgokat (pl. sosem beszéli megJack a dolgot, átugorja a film, így levegőben lógva marad a konfliktus-feloldozás -Parryvel -; ez olyan meg nem engedhető mulasztás, átugrás, mint legutóbb a Dűne2-bengyónás nélküli feloldozás-blöff ).Paul magányos sivatagi útja
Szóval ez is "megvolt", ez sem ragadott magával: feszesebbnek, lényegre törőbbnek kéne lennie.#értékelés
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Rigormortiis
veterán
Furiosa:
Közelébe nem ér a Fury Roadnak, sajnos, pedig hasonló panelekből építkezik. Fölöslegesen van elnyújtva, az akciórészeket pedig szűkösen mérik.
Anya Taylor-Joy pozitívum, viszont meglepően keveset szerepelt a filmben.
Nem nézhetetlen, egy lejátszást megért, de sokkal többet vártam tőle, és nem áll jól neki a Fury Road, mert az egy évtizedes távlatból is lenyom mindent a zsánerben.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Bad Pritt
félisten
válasz KISDUCK #167879 üzenetére
Logikus választ adtam:
Ez így elég logikus?más anyag, más célja van (Prometheus tömegpusztítás és Covenant alien-gyártás helyett itt gyorsított evolúció), más emberbe került. A Prometheus black goo kapcsán sem írhatod le teljes komolysággal, hogy így meg úgy viselkedett volna egy terhes szervezetben, mert nem láttunk rá példát, az itteni szmötyi kapcsán meg végképp nem vonhatsz le messzemenő következtetést magadtól, mert nincs ellenpélda sem itt, sem másik filmben. Fifield meg Holloway egy más célra létrehozott anyagot szopott be és ezért lettek szörnyek, a Prometheus elején az engineer megint egy másik fajtáját itta meg és ezért bomlott molekuláira, a Covenant változat meg az alien tökéletesítését szolgálta. Ez alapján mivel nézőként nincs elég infód, hogy viselkedik ez a bizonyos anyag egy terhes nőnél el kell fogadnod, hogy így. [ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz shotika #167877 üzenetére
Romulus:
a Covenant lényei teljesen eltérnek, azokat David amolyan reverse engineering módon hozta létre, viszont a Romulusban látott Navarro alien sem egyezik teljesen az első film szörnyével: ott ilyen reptilián vedléses nökevedés volt, itt viszont bebábozódott és úgy fejlődött ki nagyon gyorsan. A film végén látott hibrid szintén egy kicsi tojásformájú bábból bújt elő, szóval szerintem egyértelmű, hogy emberi kísérletek eredményei az itteni példányok, nem csak az Alien fedélzetre hozott elszabadult lényének közvetlen utódai. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
KISDUCK
addikt
válasz Bad Pritt #167878 üzenetére
Arra akartam kilyukadni az előző hsz-emmel hogy lehet hogy régen látták a prometheust és az miatt kevésbé tűnik fel nekik a dolog, de anélkül is szerintem fel kéne tűnnie,
hogyha egy terhes nőt megfertőznek valamivel akkor ő is és a magzat is fertőzőtt lesz.
Úgy érzem hogy logikusan levezettem neked az észrevételem, de logikus választ nem tudtál adni, csak annyit hogy te a néző vagy és nyeld le amit látsz, ha továbbra sem tudsz logikus választ adni a mostani és az előző filmek alapján akkor kérlek engedd el a válasz adást. -
shotika
őstag
válasz genndy #167868 üzenetére
Spolieres tartalom lehet a Romulusra vonatkozóan
Pont valami hasonlót akartam én is írni, bár nem konkrét (könyvbéli) példával. Az idegeneket elég szabadosan kezelik a készítők, és igazából olyan mélyen sosem voltak kielemezve, hogy ne lehessen tovább gondolni őket. Annyit tudunk róluk, amennyit a filmekben a szereplőkkel együtt megtudunk, a cégről pedig azt, hogy jó ideje meg akarják kaparintani őket és valószínűleg nem azért, mert kirobbannak az ember mellkasából. Rendkívül jól alkalmazkodnak a környezethez, szívósak, és ez nemcsak a kifejlett példányokra igaz, hanem a tojásokra és az arcmászókra is. A nyolcadik utas a halálban olyan tojásból kelt ki az idegen, ami ki tudja hány száz vagy ezer éve ott hevert tetszhalott állapotban az űrhajón, így annak valószínűleg tovább tartott a gazdatestben is kifejlődni. (én nem hiszem, hogy a Covenantban tenyésztett/látott dögök egyeznének az LV426-on találtakkal) Szerintem szituáció és lényfüggő mennyi ideig tart náluk egy-egy fázis, sőt tovább megyek, valószínűleg még királynő nélkül is képesek valamilyen módon szaporodni. (nyilván a királynővel mindez gyorsabb) A cég pedig továbbra is elég rejtélyes, bár hasonlóan működik, mint a valóságban is a legtöbb nagymulti - még a vezetők se látnak bele minden egyes folyamatba, ráadásul rengeteg idő telik el, ők is és a módszereik is változnak. És bár a filmekben általában egy társaságról beszélnek, de több is lehet akik versenyben állnak egymással, így cégen belül egymás között és más cégekkel szemben is mehet a titkolózás, hiszen egy ilyen felfedezés alaposan átrendezheti az erőviszonyokat. A filmek egyébként eléggé leegyszerűsítve mutatják be ki milyen oldalon áll. Ripleynél például elég egyértelmű, hogy az idegeneket el akarja pusztítani, pedig egy ilyen életforma a gyógyászatban is hasznos lehet (ezt pedzegette már a Romulus is). Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Vitee
aktív tag
válasz mephi666 #167873 üzenetére
Az gyerekkent traumatizalt, emlekszem lehettem vagy 8 eves, Apukam meg a haverja nezte a nappaliban, en pedig elbujtam a kis fotel mogott es onnan neztem rettegve, erthetetlenul, ahogy a kutya kifordul es elobujik az Alien, mikozben a hatterben a borton "papja" eppen szonokol!
[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
mephi666
nagyúr
-
paatrick
őstag
válasz Peterhappy #167867 üzenetére
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
stoon
addikt
válasz #42308056 #167808 üzenetére
én ki is mentem a moziból mert nem igazán láttam benne semmit talán egy kalap guanó-t, sok-sok évvel később szántam csak rá magam újra mert sehogy nem tudtam elképzelni , hogy hogy lesznek ebben a filmben vámpírok!
(#167867) Peterhappy: leg jobb!!
[ Szerkesztve ]
steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!
-
addikt
válasz marilllyo #167858 üzenetére
A könyvből jobban kiderül, a chestbuster pont a raktárakhoz menekül, és ott halomban áll az ellátmány, rengeteg kaja is. Meg is dézsmálja rendesen, amikor keresik először ott találják meg, egy csomó doboz ott van szétszedve meg kifosztva, abból tudott enni rendesen. Csak akkor még elmenekül a szellőzóbe, mert többen vannak ellene (és asszem ekkor is megy utána Dallas - pechjére).
Úgyhogy az első részben van magyarázat a gyors fejlődésre, rengeteget evett. A többi filmben már szerintem nem figyeltek erre.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #167865 üzenetére
...a páros, aki bearanyozta 25+ éve a szilveszter éjszakákat
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
KISDUCK
addikt
válasz Bad Pritt #167862 üzenetére
Ez nem szőrszálhasogatás, van a storyban egy hiba, lehet hogy nem tűnt fel nekik, vagy arra már nem volt kedvük pénzt áldozni hogy megvalósítsák és úgy voltak vele, hogy jólvanezígy. Nem hiszem hogy a nézőként az a dolgom hogy szó nélkül lenyeljek mindent, pláne akkor hogyha lusták voltak kidolgozni a részleteket vagy hogy az eddigi frencsájzba nem illeszkedik az amit mutattak. -
Bad Pritt
félisten
válasz KISDUCK #167861 üzenetére
Oké a romulusban más, mert nem az eredeti dolog...
Ennyi a lényeg. Innentől kezdve neked nézőként annyi a dolgod, hogy elfogadod, hogy a Z-01 így működik, mert egyrészt ez egy másik anyag, másrészt eddig egyetlen filmben sem láttuk, hogy egy terhes szervezettel mit csinál a black goo bármelyik formája. Nincs itt semmi baki a sztoriban, szőrszálhasogatás van a semmin. [ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz Bad Pritt #167860 üzenetére
Direkt nem látod a logikát? Az a fekete szmötyi elvileg olyan mint valami vírus vagy konkrétan az, fertőz és átírja az örökítő anyagot. Oké a romulusban más, mert nem az eredeti dolog, hanem a xenomorphokból nyerték ki, de attól még ugyan az az alapja. Amelyik testbe belekerül azt megfertőzi/módosítja. Prometheusban tisztasor, a férfit fertőzte meg, a történtek alapján hamar el is tűnt, mert testnedvvel nem fertőzött csak a mutáns hímivarsejtje került bele Shaw-ba és ő ezért nem mutálódott. A romulusban meg a terhes anyuka nyelte be a szmötyit, kb mintha hív vírust kapott volna vagy akármi más nyavaját, tehát a szmötyinek a magzat mellett a gazda testet is meg kellett volna ferőtznie. Ez itt egy baki a storyban akárhogy is nézzük. -
marilllyo
veterán
válasz KISDUCK #167854 üzenetére
Egyébként én most megnéztem újra (századjára) az első részt és nem teljesen egyértelmű, hogy mennyi idő is kell egy xenomorphnak kifejlődnie. Sőt, ha megfigyeljük, amikor kitör Kane-ből, egyből mennek keresni és rögvest kifejlett példány öli meg Brett-et. Sőt, ha bármelyik Alien vagy AvP filmet megnézzük, percek alatt lezajlik a chestbuster->kifejlett xenomorph növekedés. Bevallom zavar is...
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
Bad Pritt
félisten
válasz KISDUCK #167854 üzenetére
Néhányra a válasz, a többivel vagy egyetértek vagy egyéni preferencia:
- Ha a hivatalos kánont vesszük akkor azért fejlődtek gyorsabban, mert ezek nem ugyanazok az alienek, mint amik az 1-4 részekben vannak és amiket az Engineerek hoztak létre, hanem azoknak a fejlesztése, amiket David kísérletezett ki, próbálva imitálni az Engineer lényeket. Már a Covenantban is lehetett látni, hogy sokkal gyorsabban fejlődik mind a neomorph, mind a praetomorph, mint az első filmben az alien. Nem hivatalos kánon szerint a gestation process helyzettől függően rövidülhet, ha szükséges. - Félrevezetően fogalmazott, valszeg direkt. Arról az egyről beszélt, amit a fedélzetre hoztak, de közben "elfelejtette" említeni, hogy amúgy kb. a teljes legénység meg lett termékenyítve. Ash+Burke egy személyben. - Azért mondta el, mert egyrészt szüksége volt rájuk és meg kellett győzni őket, másrészt úgy gondolta, hogy úgyis meghalnak. Kb. mint Ash az első részben, ő is elmondott mindent, amit tudott. - A vállalat nem biztos, hogy leszarta, csak a srácok a bolygóról előbb értek oda. Illetve azért is szarhatták le, mert nem ez az egyetlen ilyen űrállomásuk (pl. pár évvel korábban gyorsan megvették a Sevastopolt is az Isolationben, vajon miért? ) és úgyis megsemmisül. Amúgy lesz egy előzmény képregény, az lehet kitér erre is. - Nem vagyok black goo expert, de anyukának nem kellett mutálódnia, ahogy Shaw sem mutálódott a Prometheusban. A black goo ezen formája evolúciós célokat szolgál és a Prometheus-Covenant infók alapján minimális intelligenciája is van, ami a fejlődést szolgálja. Rögtön lehetett sejteni, hogy szart sem ért, hogy beadta magának, mert az egér kb. egyből újraéledt, Kay meg ugyanolyan szarul volt a fecskendő után is, ergo a szer egyből a magzatot támadta meg. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
KISDUCK
addikt
Tegnap megnéztem én is az Alien Romulust és összességében tetszett, de voltak pontok amik nem győztek meg:
Itt voltak talán az eddigi legbénább facehuggerek. A "megtermékenyítés" és kifejlődés gyorsabb mint egy 3 az 1-ben kávé elkészítése. Ian Holmot nem kellett volna visszahozni, ha már vették a fáradtságot akkor több energiát fektethettek volna a deepfake-re, mert ezt a szintet valami noname telefon app is hozza. A film végén honnan a tésztából került elő egy falka kifejlett idegen? Az "Ash" klón is csak egy példányról beszélt amit a katonák kiiktattak. Az Ash klón miért mondott el minden vállalati titkot néhány suhancnak? A sav halált halt Bjorn karaktere rohadt idegesítő volt. Ha már anyuka beadta magának a szmötyit akkor neki is mutálódnia kellett volna nem csak a magzatnak. A vállalat hogy hogy leszarta a sodródó kutatóbázisát amin ott volt az áhított xenomorph minta? A retró stílus tetszett, jobban néztek ki a régi stílusú kijelzők és egyebek. Ja és valaki írta korábban hogy az űrben nem volt hang csak zene, amúgy volt hang csak próbálták nem túl feltűnően használni. -
mephi666
nagyúr
válasz Peterhappy #167852 üzenetére
...nekem franciáktól inkább Belmondo maradt meg, akinek szintén 88 év jutott... de Alain Delon neve sem kisebb... még a macskanadrág is írt róla egy dalt, amit ma meghallgattam
ui: durva, ahogy öregszünk és a "sztárjaink" egymás után távoznak... ki lesz a következő? Robert De Niro? Jack Nicholson? Michael Caine? David Attenborough? ...kisebb név, de az Éger kapcsán Péterfy Borin is meglepődtem, hogy "bakker ő is 50+ és rohadtul látszik már rajta"
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
laracroft
aktív tag
válasz Fitzgerald #167848 üzenetére
Manapság is beengednek bárkit. 16-os filmeken látok 10 éves körülieket. Pl Borderlands. Ja és előtte alien trailer... 😀
-
MODERÁTOR
Meghalt Alain Delon
R.I.P. Monsieur.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Fitzgerald
veterán
Alient ma nézzük, jókat olvasok róla mindenhol, de azért sokat nem várok. Viszont Alient kötelező moziban néznem még ha szar is, nálam hagyomány. Legelső film amit moziban láttam pont az Alien 3 volt még 10 éves koromban a Kossuth moziban, akkoriban még bárkit beengedtek bármilyen filmre kb.
-
-
Drizzt
nagyúr
Tisztes iparosmunka, se több, se kevesebb. Talán jobb színészek kellettek volna bele. Fantáziát nyomokban is alig tartalmazott. Kár érte. Ettől függetlenül abszolút nézhető, kegyelem 6/10.
#167838: Nem tudom, ami a Netflixen megy éppen.
I am having fun staying poor.
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #167840 üzenetére
Én mondtam hogy mindkét DC változat normál sebességre felgyorsítva belefér majd 2-2 órába, úgy látszik nem tévedtem
Snydernek az Acélember volt az utolsó jó dobása, azóta nagyon tévúton jár, és az a film 2013-as.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz k-adi #167679 üzenetére
A felbujtók
The Instigators (2024)
"Fuckin' heroes everywhere"
Legeredetibb autós üldözés
Nekem nagyon bejöttek a karakterek, nem volt túl hosszú, jó zenék, atmoszféra. A vége lehetett volnanoir-abb, de így is jó volt, csak sablonos.
Van egy rövid jelenet a vége főcím nagybetűs része és a részletek között, hogy komplett legyen.
Ajánlott.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
törölt tag
Lepörgött a Rebel Moon DC második része. Ha láttatok már felesleges filmet... 3 órára nyújtott finálé, aminek az első fele abból áll hogy ARATNAK. Lassítva vágják a rühes búzát. Eszem megáll. És ez a csávó rendezte a 300-at meg a Holtak hajnala remake-et.
De az a legszebb, hogy az előző rész azzal ér véget,
.hogy kinyírják azt a parancsnok csávót, és ugye felélesztik. Azért, hogy itt MEGINT MEGÖLJÉK [ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Bad Pritt #167837 üzenetére
Egyébként szimbolizmusban mindkét interpretáció működik, és a gyakorlatban bármelyik is történt, a filmet végeredményben nem befolyásolja.
Finn horror ritka, de tényleg érdekes sztorijaik vannak. Sauna 15 éve is kifejezetten jó volt.
-
Bad Pritt
félisten
válasz proci985 #167836 üzenetére
Én azt sportsérülésnek vettem,
vagy valami olyannak, ami a karrierjét kettétörte és inkább a lányával (és a sporttal) való kapcsolatához fontos adalék, nem a lényhez. Az én olvasatomban inkább arról szólt a film, hogy végignéztük, ahogy ez a lény miket művel a kislányért, de a végére egyértelmű, hogy igazából az anya volt a legnagyobb szörnyeteg az egész sztoriban. Ha kiderül, hogy ő is egy ilyen tojásból jött az aláásná ezt, szóval inkább megmaradok annál, hogy ő csak egy végtelenül önző és utálatos ember.
De ismétlem, nem most láttam és csak arra tudok hagyatkozni, amit anno a megtekintés után leszűrtem belőle.[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Klasszikus, de érthető okokból aktuális téma feldolgozása modern köntösben. Szerintem elég korrekt film volt, klasszikussá válni esélye nincs. Le tudott viszont végig kötni annak ellenére is, hogy itthoni környezetben néztem, ami nagy szó. 6/10
I am having fun staying poor.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Bad Pritt #167831 üzenetére
ott van
amit nem igazán ír le a film mi miatt van. én sportsérülésre gyanakodtam, de azaz a sérülés a combján más megvilágításba helyezi. plusz nézz rá a [link] plakátjára,utolsó jelenet ott az anyuka keze mint megerősítés. Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
Finn fordított body horror, oké színészek, sallangmentes script, jól adagolt információkkal és remek vizuális történetmeséléssel.
Pl az anyuka szeretőjének a háza egy tökéletes példa, ahol gyakorlatilag minden félkész és a felújítás közepén van, kivéve a kislány szobája. Külön érdekes, hogy a film kulcsinformációját végig a néző szemei előtt tartja, de konxtextus nélkül ez ott még értelmezhetetlen.
A szörnyek szörnyeket hoznak létre. Az anya pedig nem egyszerűen toxikus, hanem ugyanúgy tojásból keltetett lény. 6/10: Kicsit szürreális és nagyon európai, de body horrorként egyértelműen különleges. Stílusrajongóként egy próbát megér.
#értékelés
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Alien: Romulus
Az előzőek által leírtakat nem ismételném. Én kérdeznék: Valahol azt mondták, hogy a film megmagyarázza és/vagy hátteret az a 2. résznek. Ezt én nem értettem/vettem észre vagy hülyeséget hallottam?
Finoman szólva sem vagyok jártas az IP-ben, de bennem végig az volt a film nézése közben, hogy a bányász bolygó lesz a 2. rész helyszíne, de végül erre nem láttam megerősítést a filmben.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
cyberkind
félisten
Ha valaki kérdezné:
-
Grave_444
nagyúr
Alien : Romulus (2024)
Ahol kell komoly, vicces, fiatalos, ötletes, ijesztő, véres. A cipőt kiszúrtam, Ripley is ilyet hordott. Az első és a második rész is bőven felfedezhető benne, ahogyan a Prometheus is.
H.R. Giger munkássága szintén. A fiatalított CGI tényleg kicsit béna, illetve az 1 vs sok jelenet, azért az 1986-os filmben nem ezt láttuk. Más negatívumot nem tudok felhozni, ezek sem rontanak az élményen.Simán 9/10 és ez a harmadik legjobb Alien film. Az első kettőt nem lehet túlszárnyalni.
-
Vitee
aktív tag
Alien : Romulus
Pazar latvany, hangok, elkepeszto diszlet, utobbi evek legjobb Alien filmje!
De!Ash, a CGI borzalom... Ha mar visszahozzak es ennyit szerepel, konyorgom, nezzen mar ki valahogy!
Ami problemam volt a filmmel, az pedig az, hogy vegig azt ereztem, hogy ezt mar lattam, ezt is lattam es azt is lattam.
Ez egy korabbi filmekbol osszevagdalt majd osszefercelt film, modern kontosben. Talaljanak mar ki valami ujat!
Azert voltak durvan jo jelenetek, osszessegeben vegre valami jo Alien tartalom!
Ja es vegre nincs direkt hang a nyilt urben, csak nekunk, erzekelteteskeppen nemi effekt, vagy hatterzene.[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
MODERÁTOR
válasz radi8tor #167821 üzenetére
Én a Rebel Moon DC 2 részét néztem végig 2x-en, hazudnék, ha azt mondanám, hogy egyáltalán nem tetszett, minden sablonosságával és értelmetlenségével együtt. Mozgó képregény.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
radi8tor
MODERÁTOR
The Union / A szervezet
Egész jó akciófilm, végén a csattanó nem olyan könnyen kitalálható. De lehet ez csak a 2x tempós tekerésem miatt volt.
⭐ Stella
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
Bad Pritt
félisten
-
nagyúr
válasz proci985 #167813 üzenetére
"..This guy rushes me with a spoon. A fricking spoon. And I'm just laughing. So I scoop out his eyeballs with it, and his kids are all, "aghhhhh!,” and, ah...you had to be there. Anyway, the moral is: you're a bitch."
Ezt valaki prezentálja legyen kedves PG13-ban
#167811 erahurka: őszintén szólva, nekem már fogalmam sincs, melyik stúdió melyik szarért felel. Elvétve nézek AAA-t, és többnyire akkor is megbánom...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
paatrick
őstag
Twisters: Végzetes vihar / Twisters (2024)
Valahol imdb 7,4 körül volt mikor könyvjelzőztem, aztán jókat írtatok róla, gondoltam tegnap akkor itt az ideje megnézem.
Az elmúlt pár hónap legküzdelmesebb 2 óráján vagyok túl, olyan volt mintha vagy 5 órán át tartana a film.
Két képpel összefoglalom az eddigi tornádó tudásom:
200-zal jönnek a törmelékek feléd és kurvára meghalszNa hát ezt szinte teljesen sikerült ignorálnia a filmnek, az első jeleneten kívül nem is éreztem hogy itt bárki veszélyben lenne. Még a szereplők maguk is úgy adták át az egészet hogy micsoda móka ez.
Nem segített az se hogy a főszereplő a narancsságra csávó volt, aki úgy látszik ezt az egyféle karaktert tudja eljátszani, de ebben a filmben legalább nem narancssárga.
A csaj ellenben legalább jó volt.Azóta már beesett imdb 6,9-re lehet így már nem is néztem volna meg.
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #167812 üzenetére
Venom 3 trailere szórakoztató hülyeségnek tűnik.
-
Bad Pritt
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
válasz gbors #167809 üzenetére
egyebkent teljesen erthetetlen. borderlands, amiben onscreen nem lonek le senkit, emiatt pedig szet lett vagva kb a film.
---
amazon primeon ha jol tudom a Boys kb vitt mindent nezettsegben, es az par jelenetben kb a 90es japan es a 2000s francia extremhorrorok szintjeig megy.
sorozatok kozott nem ez az egyetlen, boven van mas is, ami meg se probal fiatal kozonsegnek tetszeni.
az uj Deadpool szinten mutatja, hogy nem kell probalni beloni a filmet a fiatal kozonsegnek azon az aron, hogy az idosebbeknek ne mukodjon
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz proci985 #167805 üzenetére
Az ki is maradt nekem, hogy PG13 (vagy csak elfelejtettem, olyan intenzíven követtem a projektet ) - ez sok mindent megmagyaráz. Amúgy már vagy 20 éve várom, hogy az ilyen PG13-as földbeállások hatására valaki végre elkezd gondolkodni, de láthatóan hiába...
-
törölt tag
válasz proci985 #167805 üzenetére
Mondjuk a Terrorbolygó is lassan 20 éves. Lecsúszott sajnos pedig ebben a stílusban jobb annál hogy így eltűnjön.
Eli Roth-t szerintem nem nehéz megítélni, szar rendező de maximum középszerű. Volt amúgy Roth-nak egy véres Borderlands vágása állítólag. Hátha streamingre azt is kiteszik mint a Megannál.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz gbors #167793 üzenetére
Borderlandsnal ami felrement az a koncepcio
Eli Roth rendezokent nehezen megitelheto. a Hostelnel gyakorlatilag nem volt budget, es megvalositasi minosegre valahol a kora2000es miramax horrorok (mai szemmel gagyi) szintjen van, a szineszi jatek tenyleg nagyon rossz. maga idejeben koncepcio szintjen latszott, hogy ujitott. a Green inferno szerintem lassu volt, de koncepcio szintjen volt par erdekes megoldasa.
viszont, PG13 borderlands? Eli Rothal? ugy, hogy a jatekosbazis jellemzoen 30-40 folott van? ugy, hogy a jatekok humora boven 18+os es egyebkent nem is mukodne?
ugyanakkor, ha mar ez igy osszejott studio szinten, en kovetkezore egy PG13 remaket szeretnek latni Peter Jackson korai klasszikusaibol, a Braindeadbol ("Hullajó") esetleg a Bad Tastebol vagy a Meet the Feeblesbol, rendezonek mondjuk Gaspar Noéval, Ti Westtel, Jordan Peelevel vagy esetleg Julia Ducournauval.
erahurka: Rodriguez mondjuk szerintem tokeletes lett volna, neki a hangulat az erossege es szuperul erzi, hogy hogy lehet felnotteknek abszurd vigjatekokat csinalni. ld Dusk till Dawn vagy Planet Terror.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #42308056 #167801 üzenetére
Az az eredeti író, Craig Mazin. Az IMDB most Joe Abercrombie-t hozza co-writernek, aki bitang jó regényeket ír, de úgy fest, ez téves / fake információ. JA weboldalán mindenesetre egy szó sincs a filmről.
... szóval a film annyira egyben van, hogy még a credits listát sem képesek hibátlanul előállítani"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
j0k3r!
senior tag
válasz Bad Pritt #167800 üzenetére
Nyilván Xenomorph általi halálra gondoltam, ahogy erre mephi666 utalt is: "...lényeg, hogy mind elég klausztrofób, ahogy össze vannak zárva az emberek a xenókkal"
Abban egyetértek, hogy nem lett sajnos koherens a magyarázat, állítólag sok dolgot ki is vágtak belőle, például a film (Prometheus) szempontjából kritikus
is az ő dialógusainak egy részét. Én már annak is örültem, hogy ez kicsit más, kicsit esetleg kapunk választ a kérdésekre. Szerintem ebből a szempontból megosztó az Alien franchise, mert valaki a hentelést szereti, és emiatt nézi, van aki meg ezt a furulyázós Isten/Engineer-ember-AI háromszöget - főleg, ha normálisan megcsinálta volna Ridley.Engineer felébresztésnél [ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Tőzsde és gazdaság
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Politika
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest