Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
A Pusztító eléggé adja, ott is akad egy bizonyos vibe, az a korszak...
Arnolddal a classic Predator, a színészeket nagyon adom ! A 95-ös Dredd bíró.
94-es Időzsaru, Van Dame. Menekülő ember. Tökéletes katona. Robotzsaru. Az Ötödik elem.De leginkább a classic Holló, ami ezt a sötét, komor atmoszférát adja...Pusztító kapcsán írtam pár retro akció moviet, ami fantastic is és akad egy feelingje.
szrk
Az Underworld első, az még egész jó is ! Esetleg anime...[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
válasz lezso6 #169125 üzenetére
Blade (1998) (Penge)
Aztaq. Iszonyat erős atmoszféra, azaz a képi világ, zene, minden. Ezt nem az a családbarát marvel gagyi, hanem felnőtteknek szóló 18+, nem köntörfalaznak. CGI persze néhol vicces, de abszolút tűrhető. Sztori az csak a szokásos 6-os akciófilm. Színészek szintén jók, Wesley Snipes egy állat, majd meg kell néznem a pusztítót is.
Anno régen láttam először, sokadszorra másolt VHS-en volt meg. Ez az a korszak, amikor a Mátrix is készült, hasonló hangulata van, nem tartom kizártnak hogy még innen is loptak a Wachowski
fivérektestvéreknővérek a 10-es filmükhöz. Mi van még ilyesmi?7/10 a hangulat meg nosztalgia miatt
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
nagyúr
válasz mephi666 #167713 üzenetére
Éger (2023)
Köszi az ajánlást, nekem is tetszett. Három ember sorstragédiáját mutatja meg a három nézőpontból ( ), egészen kicsit a Rashomonra hajazva, de jóval mélyebb, húsbavágóbb történetet elmesélve. A színészi alakítások nagyszerűek (Kálid Artúr különösen), az írás többnyire szintén, a dramaturgiában van néhány megkérdőjelezhető döntés, de ezzel együtt érdekes módon érzelmi síkon kereknek hat a film, míg racionálisan az utolsó 40 perc igencsak inog. Kicsit olyan, mint amikor a kötéltáncos egyszer-kétszer mellélép, de valahogy mégsem esik le Szóval jó film, de engem annyira nem lep meg az alacsony IMDB-pontszám - nehéz, fájdalmas, és nagyon nem való mindenkinek. Sőt, akinek való, még annak sem feltétlen mindig...aztán jön a végén egy meglepetés-negyedik
Verdikt: 8/10.#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
tibbike01
őstag
válasz mephi666 #169191 üzenetére
Hatalmas blődség volt, hogy nem hozták az első rész színvonalát. Lehet itt körül írni, így meg úgy golndolni, de a tényen nem változtat, elb@szták!
Ha csak ez a második rész létezne (úgy hogy az első nem létezik) a kutya nem nézte volna meg, vagy ha meg is nézte volna a felénél kikapcsolja....
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
Incroyable mais vrai (Incredible but true) 2022
Oké színészi játék, jó vágás és történetmesélés, jó rendezés és némi felesleges polgárpukkasztás.
Gyakorlatilag egy abszurd időutazós scifibe csomagolt kamaradrámába csomagolt abszurd vígjáték. Talán a Primerre emlékeztet pár ponton, bár annál követhetőbb. Lanthimos humora hasonló, de az ő filmjei jellemzően jobbak (és pl a Dogtooth esetén, abszurdabbak).
5.5/10: Érdekességnek és ínyencségnek jó. Dupieuxtől még a polcon van a Deerskin, szintén fent a megnézendő listámon.
#értékelés
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Frod
addikt
Wayans Brothers Reunite For New ‘Scary Movie’
Yes!!! A tesók az első két részt csinálták, anno fetrengtünk rajta (24 éve!!), úgyhogy nekem ez remek hír. (A későbbi részeknél nyugodtan tehetünk úgy, mintha nem léteznének.)
Do you see the white shadow?
-
mephi666
nagyúr
válasz tibbike01 #169186 üzenetére
...más volt akkor épp a menün: pl babgulyás az nagy sikert aratott, a marhagyomor pedig sokaknál alapból kiveri a biztosítékot... nagyon vakon kellett lenni ahhoz, hogy valaki a Joker-hez hasonló drámára számítson, mert már régóta köztudott volt hogy ez bizony félig musical lesz Lady Gaga-val ...nem vagyok a stílus rajongója, nem tudom rávenni magam, hogy a lalaland-ot valaha is megnézzem, de ez itt nekem nagyon bejött főleg, hogy a dalbetétek nem olyan "disney-sen kínos 10percenként 5perc irreleváns nóta" szerepet töltöttek be, hanem a szereplők mondanivalóját/érzelmeit/gondolatait közölték énekes formában... és nem is hosszúra nyújtva nálam ez a film teljesen jól működött és nem kizárt, hogy karácsonyi nyugis időszakban egymás után újra nézzem az 1. részével együtt, sorban... egyet aludva rá, szerintem ebből itt még kultfilm lehet csak 5-10 év múlva találjunk vissza erre a kommentemre, hogy "én bizony megmondtam"
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
myckey
veterán
válasz mephi666 #168512 üzenetére
Oddity
Jó!
Hiteles atmoszféra, ami végig leköt és este eléggé rá lehet feszülni az
érzékszervekkel...van egy hangulata, fosatós, jóféle.
Sztm korrekt a rendezés és a forgatókönyv, meg a technikával sem volt bajom. Szép a fény és egész korrektül össze lett vágva. Van benne dinamika, de kell is a feszkó miatt. Tetszett a helyszín, az a "sok".A sztori kerek, eleje közepe csavar és vége, bár kissé túltolták, lehet a kevesebb több lett volna, bár persze a téma miatt belefér sok dolog, de akkor is. Tartalmaz kliséket, ismerős elemeket és már az elején sejti az ember,. hogy mely elemek kapnak lényeges szerepet, de a csavar sztm még így is jól sült el és tartalmaz fordulatokat, nem is mindig kiszámítható.
Meglepetés, de ez is a kellemes fajtából, idénre.
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Elemental
addikt
válasz Rigormortiis #169187 üzenetére
Nyilván azon múlik leginkább, hogy az ember elkapja-e a film hangulatát vagy sem. Ilyen marhaságba nem igazán tudtam beleélni magam. Részemről a Fehér éjszakák egy hatalmas viccparádé. (Mint ahogyan az Örökség is simán lehetne ökörség)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
The princess bride / A herceg mennyasszonya (1987)
"Hello, a nevem Inigo Montoya. Megölted az apámat. Készülj a halálra."
Ha nem ismerős a fenti idézet, akkor itt hagyd abba az olvasást, és nézd meg a filmet.
Ha ismerős a fenti idézet... akkor isVicces filmeket tipikusan kockázatos sok év után újranézni, mert elég kegyetlenül bánik velük az idő - de Rob Reiner mélységesen szatirikus kalandfilmje valahogy ellenáll neki. Hihetetlen. (Folyton ezt a szót használod. Nem hiszem, hogy azt jelenti, amire gondolsz.) Alapjaiban véve egy szögegyszerű romantikus kalandfilmről van szó, szegénylegénnyel, hercegkisasszonnyal (bár nem igazival), gonosz herceggel, meg néhány szeretnivaló csibész segítővel - csak éppen az alig 100 perces film a történet elmesélése közben szépen módszeresen előreángatja a műfaj kliséit, és mindegyiket olyan szeretetteljesen parodizálja ki, hogy az még 40 évvel később is csaknem ugyanúgy működik. Nem volt a filmben két egybefüggő perc, amikor ne vigyorogtam volna szélesen - és bár művészi mondanivaló terén talán nem a legambíciózusabb alkotás a Princess bride, kevés olyan filmet tudok mondani, ami ennyire elbűvölően szórakoztató.
Verdikt: 9/10.#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Rigormortiis
veterán
Fehér Éjszakák rendezői változat:
Megjelenése után láttam először, akkor nem fogott meg (lehet azért, mert nem "egyedül" néztem és mással is el voltam foglalva ), most azonban átjött, és nem eresztett a tv elől a közel 3 órás játékidejével sem.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
mephi666
nagyúr
válasz Major Lion #169184 üzenetére
...nem mondanám, hogy szar, inkább az lehetett a veszte, hogy sokan nem tudták mire fizetnek be... a korábbi HQ+Joker filmek teljesen más stílusban mozogtak
...olyan lehetett, mintha jönne pár tucat külföldi és ismeretlenül kikérnék valami top étteremben a ház specialitását, ami csülkös pacal... majd a szagától is kb behánynának... miközben a kajával semmi gond, aki szereti annak kifogásolhatatlan, de aki ismeretlenül bevállalja, az már nem biztos hogy így látja...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
k-adi
nagyúr
The Silent Hour (2024)
Joel Kinnaman még mindig jó akcióhősnek, remekül hozta most is a karaktert, és Sandra Mae Frank hallássérült színésznő is passzolt a filmbe, ügyes volt ő is.
Az is tetszett, hogy egyhelyszínes film, azokat mindig nehezebb elkészíteni szerintem, hiszen nincsen mód játszani a különböző helyszínváltásokkal annyira. Persze azért volt jó pár plotarmoros jelenet ebben a filmben is, amit ha nagyon hunyorog talán nem veszi észre az átlag néző. Az akció közepesen hullámzó, néha látványos, néha kabaré már, de az dicséretes, hogy elég sok ASL jelenet volt. Vér kevés van, bár azért családbarátnak nem mondanám -
mephi666
nagyúr
válasz arcitec #169181 üzenetére
...így hogy tudtam, mire számítsak, szerintem nem volt rossz... vizuálisan 5* a film, a dalbetétek se lettek túltolva és a helyükön voltak... még akár azt is mondhatnám, hogy "kultfilm lehetett volna idővel, ha..."
...és ott van az a "ha", mert szerintem csúnyán elcseszték a végét:
én ezt a HQ-s lépcsős jelenetnél elvágtam volna és forgattam volna egy 3. részt, ahol Joker+HQ garázdálkodik a városban... lett volna egy baromi jó drámával való alapozás az . rész... a 2. rész Joker elmebaja és HQ bemutatása... Joaqin Phoenix és Lady Gaga párosa nálam kitűnően működött... erre még oké is ez a musical formátum ...aztán 3. részre pedig egy akcióorientált lezárás, aminek a végére be lehet hozni Batman-t, aki bedobja őket az intézetbe ...simán elfogadnék egy ilyet és ebben teljesen jó helye van ennek a 2. résznek pár dolgot azért kiemelnék ebből, ami miatt nem mondanám rossz filmnek:
JP egy zseniálisan jó színész a szerepre... baromira tetszettek, ahogy egyes jeleneteket 2 szemszögből mutattak: ahogy Arthur kb egy rocksztárnak képzeli magát, kívülről pedig egy szerencsétlen flótás volt... az éneklős-táncolós részek 90%ban az elmebajának kivetülései, ahogy fejben teljesen el van szakadva a valóságtól... Lady Gaga-t én nem ostoroznám: egy igazi svájcibicska a csaj... itt (is) szerintem jól megállta a helyét színészként a látványt már írtam, de erről simán lehet többször is írni: megérdemli ez a nagy hdr kijelzőt, mert nagyon jól mutat "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
arcitec
addikt
És ez? [Joker Folie a Deux]
Eléggé vegyes a véleményezése, vagy k@ar, vagy masterpiece.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
nagyúr
The laundromat (2019)
Fontos és releváns téma (legalizált pénzmosás, hűtlen kezelés, szögegyszerű csalás és társaik), valós háttérsztori, sztárokkal megrakott szereplőgárda, botrányosan szar rendezés. Nem is értem, Soderbergh mit akart - minden adott volt, hogy egy lendületes, savasan ironikus, sírva röhögős mesterművet csináljon, ehelyett lett egy modoroskodással és infodumpokkal teli unalmas izé, helyenként értékelhető humorral. Arany kapufa díj...
Verdikt: 5/10.
#értékelés"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Grave_444
nagyúr
Ghosted 2023
A szokásos gagyi végső leszámolás kivételével egész szórakoztató akció/vígjáték besorolás ellenére. Azon ritka filmek egyike, amik ebben a kategóriában szórakoztattak.
Ana de Armas romantikus szál nélkül mondjuk semmit se érne. -
arcitec
addikt
[Venom 3] Az év hulladéka?
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
mephi666
nagyúr
válasz Bad Pritt #169175 üzenetére
inkább inverz crank, mert itt a csaje kb 3 percig bírt futni, azóta csak fekszik/ül és 99,9%ban paralizálva van
-
mephi666
nagyúr
unalmas hétfőre ajánlott gagyiság felénél tartok, de jajj... nem tűnt az indulása rossznak, aztán hirtelen megfordult
-
Bad Pritt
félisten
válasz mephi666 #169172 üzenetére
De volt eleje-közepe-vége, egyértelmű hősökkel, papírmasé, de aktív főgonosszal, szokásos toposzokkal, MacGuffinnal. Nem volt jó film, de legalább film volt, Venom 3-ban ez így nincs meg, jeleneteket kapunk egymás után sokszor teljesen értelmetlenül.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
mephi666
nagyúr
válasz Bad Pritt #169171 üzenetére
...a thor4 bolond Waititi papírra vetett elmeroggyanása volt ...kivételesen tudnak találni egy igen király gonosz karaktert Gorr képében, Christian Bale-t pedig megszerzik a szerepre... erre az egész körítést elcseszik
-
Bad Pritt
félisten
Legalább egy annyira koherens történetre, amit egy ötödikes papírra vet magyarórán esszéírás feladatnál? Nem Aaron Sorkin dialógokat várok egy szuperhősfilmnél, de ez a Venom 3 azt a minimumot sem tudta megugrani, mint az utóbbi évekből mondjuk a Hangya 3 vagy a Thor 4.
Nem azért emeltem ki a sztorit meg írást, mert megint egy szar szuperhősfilm, hanem mert még a szar szuperhősfilmeknél is lejjebb van egy szinttel.[ Szerkesztve ]
-
Frod
addikt
válasz Bad Pritt #169156 üzenetére
"Ami feltűnő volt, hogy még képregényfilmekhez képest is iszonyat amatőr módon lett megírva az egész sztori"
Story by Tom Hardy & Kelly Marcel
Eleve nem érdekel ez a Sony-féle Venom, de a fenti információ után tényleg nem értem a népek mire számítanak. Sőt, még a pénzüket is odaadják érte.Do you see the white shadow?
-
nagyúr
The good liar / A hazugság művészete (2019)
Bár nem vagyok híve a színészek skatulyázásának, azért az mégiscsak vicces kezdés egy filmnek, hogy Gandalf és II. Erzsébet egy Internetes randioldalon ismerkednek meg Sajnos ez a tréfás kis mellékvonulat is elég ahhoz, hogy felülírja a tényleges történetet, ami a film végéig nem is tér magához ebből a pofonból. Maguk a jelenetek nincsenek rosszul megírva, de nem állnak össze semmivé, az utolsó fél óra meg vesz egy olyan éles balkanyart, hogy nem is igazán tudom mire vélni. Ellenben a The good liar azon ritka filmek egyike, ahol a középgyenge filmen szintet emel a színészek játéka. Helen Mirren és Ian McKellen az első pillanattól az utolsóig szuperek, és a két fő mellékszereplő (Jim Carter és Russell Trovey) is komolyan hozzájárulnak a film élvezhetőségéhez. Respect nekik
Verdikt: 5/10, +1 bónusz pont a főszereplőkért, azaz 6/10.#értékelés
-
mephi666
nagyúr
válasz myckey #169165 üzenetére
...közben meg egyszerűen el lehetett volna mindent intézni:
...ha a sárkány nem perzseli le reflexből a csajokat, hanem vált velük előbb pár szót, már rég tisztázhatták volna a helyzetet ...amúgy se volt sok esélyük, szórakozhatott volna a sztorijaikon... mindenesetre kedvem lett újrázni a filmet [ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
A zenéjét többször meg szoktam hallgatni...jó ez a feldolgozás.
Ring of Fire (from the Netflix Film "Damsel")
De a soundtrack még tartogat kellemes dallamokat.Teljesen vállalható movie, nekem pozitív volt, pláne a kritikákat látva.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz myckey #169163 üzenetére
szerintem teljesen jo, siman jobb, mint kb a
joreszehorrorfelhozatal es mivel elsore Disney filmnek tunik es 10-20 percig kb a Brave sztorijat koveti, benne van, hogy kult lesz. marmint ekkora tempovaltast
.kb a Predator (1) es a Barbarian tudott. plusz stilusparodiak kozott a Tucker and Dave vs Evil es a Cabin in the Woods kb mindenhonnan is szedi ossze az elemeit (
), de mindent jol csinal, es a pacingje tokeletes kb. nem veletlenul hoztam fel apl a barlangrajz az a Descent 1/2 volt, a kiralysagok kb Witcher 3 Blood & Wine bar igazabol az is Neuschwachstein kastelyara hajaz .Predatort, ami szinten kb 20 percig altatja a nezot egy vietnami film igeretevel a sarkanynak is megvan a maga motivacioja. nem vilagmegvalto mu, de amit vallal, azt maximalisan teljesiti. es az aranyai szerintem teljesen rendben vannak.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz Bad Pritt #169161 üzenetére
A régebbi felállás nekem is jobban feküdt SM -t illetően, a Venom kettő pedig érthetetlen a számomra, mert az elsőben a végé nagyon felcsigáztak és valami totál más lett a folytatás, mint amit vártam volna.
Proci985
Akkor nem csak sztm jó kis film, az egyik pozitív csalódásom, mert egy gagyi dologra számítottam. Aztán tök jól szórakoztam rajta, jobban mint egyes blockbusternek kikiáltott műveken. Persze a világot nem váltja meg, mert bevállalósabb is lehetett volna ( akár thriller/horror részben, vagy akció-fantasy vonalon ), illetve akadnak logikai bukfencek, de ezt elnézem mert mese.
Igaz ami igaz, a sárkány gyorsba elrendezhette volna a dolgokat, ha akarja. Csak akkor nem lenne film.
Kritikákban kapott hideget-meleget.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
Damsel 2024
Meglepően és kifejezetten jó forgatókönyv és vágás, jó rendezés, oké színészek (Millie Bobby Brown viszi a hátán a fél filmet) és jó CGI.
Gyakorlatilag az eredeti grimmi értelemben mese, kifejezetten jó tempóváltásokkal, szóval ha szereted a jó sztorit horror elemekkel, akkor egy próbát megér. Mármint spoiler nélkül. Spoilerrel
Disney filmbe oltott Descent, némi Witcher feelinggel, mondta akivel néztem. Kifejezetten jó tempóváltásokkal: Tudja azt, amit a Barbarian, a Cabin in the Woods és a Tucker and Dave VS Evil, illetve prezentációra a Get Out (vagy az ennél gyengébb Ready or Not). 6.5/10: Ahogy elmeséli a sztorit egyébként simán benne van, hogy kultfilm lesz belőle.
#értékelés
-
Bad Pritt
félisten
válasz myckey #169157 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy miért nem kommunikálnak a divízióik között. Ott a három PlayStation játék, látszik mi működik és mennyire, melyik karakterben mennyi patron van. Nem tudom, ki az a fejes a Sonynál, aki szerint egy Madame Web, Morbius, Kraven karakterben van annyi, hogy Pókember nélküli különálló filmeket elvigyenek a hátukon, de ezeken a Venom gyalázatokon is látszik, még őt sem tudják úgy összerakni, hogy önmagában életképes legyen. Ebben a karakterben PG-13 besorolással nagyon max két filmnyi értelmes sztori van, egy Venom vs. Carnage felvezetésnek és egy Symbiotes vs. Knull zárásnak.
10 éve abban az Amazing Spider-Man tervben a Sinister Six filmmel meg a spinoffokkal volt gondolat, ez a mostani vergődés hat éve és Kravennel bezárólag hat film óta tart, de nem halad semerre. Az MCU anno ennyi idő alatt tokkal-vonóval kikövezett másfél fázist egy team up filmmel és egy teljes trilógiával... Trilógia itt is van, csak épp jobb reklámfilmeknek több közük van egymáshoz, mint ennek a három Venomnak, kb. mintha antológiaként rakták volna össze őket.[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz Peterhappy #169158 üzenetére
Nézzük el neki...láttunk már mindent is a fórumon. Nem érhet meglepetés.
-
myckey
veterán
-
Bad Pritt
félisten
válasz KISDUCK #169151 üzenetére
Én, szerencsére ingyen. Bőven ez volt a leggyengébb a három közül, ami azért nagy szó, mert már a második sem volt nagy eresztés. Ami feltűnő volt, hogy még képregényfilmekhez képest is iszonyat amatőr módon lett megírva az egész sztori, tele expozícióval, deus ex machinával, térben és időben össze-vissza ugrálással értelmes, koherens kontinuitás nélkül. Valószínűleg az elmúlt évek bukásai után inkább az volt a céljuk, hogy megágyazzanak egy nagyobb gonosznak, ami esetleg bevonzza a nézőket egy következő attrakcióra, de közben elfelejtették, hogy azért ennek a filmnek is működnie kellett volna önmagában. Én pl. azt a büdös életben nem gondoltam volna, hogy lesz olyan képregényfilm, pláne Venommal a főszerepben,
amiben konkrétan nincs aktív főgonosz, csak két arcnélküli valaki motyog az orra alatt a sötétben, miközben az emberi és szörnyszülött fogdmegjeik aprítanak másfél órán át.
Pozitívum, hogy rövid volt meg azért a látvánnyal nem volt nagy baj. Olyan érzés volt kicsit, mintha az első két Thor film elején lévő, a tényleges sztorit felvezető pár perces Odin narrálta flashbackek lettek volna a template, csak inkább egész estés filmet csináltak belőle.[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
Venom 3-at megnézte már valaki?
-
myckey
veterán
Megvolt a Furiosa...arra jó volt, hogy újráztam miatta a Harag útját ! Mekkora a kontraszt a két film között...te jó ég. A Fury Road még mindig elképesztő darab. Furiosa pedig egy vígjáték.
-
vond
MODERÁTOR
The Brutalist | Official Trailer HD | A24
Szuper, egyedi előzetes, és a film is érdekesnek ígérkezik, rengeteg magyar vonatkozással.VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Borisz76
veterán
válasz volandy #169146 üzenetére
Erről most beugrott a Frekvencia c. film.
Ebben a témában az is igazán kiváló !
Jó néhányszor megnéztem már.
https://www.themoviedb.org/movie/10559-frequencySynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
volandy
senior tag
Call(Hívás a múltból)2019.Thriller.
aztamindenit.
Szerintem ez egy elég jól sikerült thriller a mondhatni szokásos "időutazós" a sztori végig érdekes, izgalmas, jó pár csavarral.
Örülök, hogy megnéztem, mert zseniális volt a film. Fordulatos, izgulós, néhol ijesztő és gyomorforgató volt. Örülnék neki, ha lenne folytatása.
2 órányi izgalom minden fronton hihetetlen - ördögi, bonyolult, és olyan karakterek szerepelnek benne, hogy nehéz eldönteni, melyik a kevésbé gonosz.
Remek film!
Ajánlom mindenkinek. -
k-adi
nagyúr
Strange Darling (2024)
Elég beteg film, jó a csavar, Willa Fitzgerald is jól alakít, de annyi pontot nem ér amennyin áll most imdb-n. Feltételezem a sok szex jelenet miatt pontozták fel a kiéhezett emberek. Nehéz írni róla spoiler nélkül, úgyhogy nem is teszem, egy 20-30 percet lecsípnék belőle akkor egész jó is lehetne..?
-
myckey
veterán
válasz gbors #169141 üzenetére
Elfért volna a játékidő, de sztm rossz irányba vitte el és nem megfelelő befejezéssel.
Klassz ötlet és játék, amiből még a film második felére is maradt volna, HA arra koncentrál amire az elején. Lehet hogy nem lett volna akkora durranás, de így meg eléggé eltért a jótól."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
nagyúr
válasz Bad Pritt #169137 üzenetére
Most, hogy így feltüzelted a lelkesedésem, mindenképpen megnézem
Amúgy a Trap már ránézésre is gyanús, hogy egy jó ötlet és kevés egyéb van mögötte, és hogy nem fog elbírni 90-100 percet.
Igazából azzal, hogy már készülnek straight-to-streaming alkotások, szerintem ideje lenne egy 40-60 perces filmkategóriának, amiben ilyen egylövetű ötleteket jól meg lehetne csinálni."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
k-adi
nagyúr
Canary Black (2024)
Tipikus
spy-goes-rogue
film, mondhatni nincs itt semmi látnivaló. Mégis, miben más, több, jobb mint a többi? Egyedül Kate Beckinsale aki által megpróbál kiemelkedni a film, közepes sikerrel. Kate továbbra is gyönyörű nő szép arccal, és a hangja is még mindig szexi. Viszont, ez a film is beleesik abba a hibába, hogy 60 kilós nő lekaratéz mindenkit... annyi különbséggel, hogy Kate-ről tudjuk azUnderworld
óta, hogy vámpír, így nála még egy fokkal hihetőbb ez - amúgy nem.
Az egyetlen dolog Kate-en kívül ami talán említésre méltó az a történet modernkori relevanciája, nyilván túlzóan de érdekes koncepció. (a )vírus -
myckey
veterán
A Trap rohadt jól kezdődött, ráadásul a főszereplőt is jó volt újra látni, és jól is hozta a karaktert.
Majd jött egy éles fordulat a filmben és a történésekben, amit nem tudtam hová tenni, mintha kicserélték volna az egészet.
A záráson már meg sem lepődtem.Kár érte.
-
myckey
veterán
válasz gbors #169134 üzenetére
Tetszett ez a film, volt benne valami nem éppen hétköznapi, kevésbé kommersz ...csak egy idő után szétesett a kezdeti lelkesedésem. De egynek abszolút elvoltam vele, Bautista engem is meglepett a szerepével.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
na, ez nem mindennapos darab... vizuálisan több, mint rendben operatőr+rendező elvégezte a munkáját becsülettel... a végén pedig a kiszivattyúzott Demi Moore mögött meg elmehetne a The Shining 237-es szobájának lakója statisztának érdekes volt, ahogy helyenként mintha a 80-90-es évekbe rakták volna a filmet, ráerősítve a vizualitással, közben kb napjainkban játszódhatott...
1-2 szálnál azt hittem, hogy tovább fűzik, de elfelejtették... mondjuk visszagondolva kár is lett volna jobban húzni, mert nem egy rövid film és még épp nem fordult nálam unalmasba
-
nagyúr
Knock at the cabin / Kopogás a kunyhóban (2023)
Ahalálf***ánmindentől távoli kunyhóban vakációzó család nyugalmát egy furcsa négyes érkezése zavarja meg. A világvége eljöveteléről beszélnek, és arról, hogy csakis a család előzheti ezt meg - értelemszerűen nem valami kellemes és vidám cselekedet által...
Bár a felütés rettentően banális, nem nehéz elképzelni, hogy remek kamaradrámát lehet az innen kiinduló konfliktusokból kerekíteni - viszont egy ilyen kamaradrámához nagyon együtt kell lenni az írásnak, a színészetnek, a fényképezésnek, a rendezésnek általában, és külön kiemelve a dramaturgiának. Az írás többnyire rendben is van, a színészi játék talán a legerősebb pontja a filmnek (Dave Bautista számomra is kellemes meglepetés volt, nagyon jól belebújt az érzőszívű óriás karakterébe), viszont a többi része hagy maga után kívánnivalót. M Night Shyamalan korábbi filmjeiben sem a remek rendezés volt a siker kulcsa, de itt a dramaturgia totális katyvasz lett, borzalmas ütemben alkalmazta az ez esetben teljesen felesleges időben ugrálást, és a központi konfliktusban ( ) sem sikerült jól az egyensúlyozás, így pont a befejező képsorok lettek kissé súlytalanok - pedig kár, mert amúgy egészen jól lettek megválogatva.valódi-e a világvége, vagy csak négy homofób pszichopata szívatja a kis családot
Érdekes, nyomokban nagyszerűséget tartalmazó film a Knock at the cabin, de ahogy MNS sok más filmjében, itt sem sikerült egy koherensen jó produkciót összerakni.
Verdikt: 6/10.#értékelés
-
.LnB
titán
-
.LnB
titán
Borderlands (2024)
Huh.. Ez az a film, amiről akkor is levágni, hogy újra lett forgatva a nagy része, ha az ember nem olvas róla. Én nem tudom, hogy hol ment félre ez a forgatás. De nem volt ez egy nehéz recept. Én a színészeket sem ostoroznám. Szerintem a szerepükkel simán elbírtak volna. Csak ez egy atomjaira hullott alkotási folyamat volt. Sz*rból várat meg... Nem csodálom, hogy a Chernobyl írója levetette a nevét a credits-ből.Kicsit meghozta a kedvem a játékhoz. És nekem a 3 teljesen kimaradt. Ráadásul brutál akciós Xbox-ra. Még lehet, h megveszem.
Na már csak a Joker 2 maradt idén ami érdekel.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
mephi666
nagyúr
válasz k-adi #169126 üzenetére
...érdemes megnézni az eredetit, nagyon is más érdekes, mert az új részt rendesen felértékelték imdb-n, de nálam maximum 10/3 és ezt a 3 pontot is kizárólag a főszereplőre kapja... pont azt herélték ki belőle, ami a film lényegét adta és átment az egész egy szerencsétlen vergődésbe
#169125: nekem a 2. rész is nagy kedvenc... Ron Perlman és a tracklist tesz hozzá annyit, hogy még most is simán újra tudom nézni
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
válasz mephi666 #168734 üzenetére
Szádra ne vedd!
Speak No Evil (2024)az egyetlen értékelhető a filmben: James McAvoy... ez a fickó egy állat: úgy egyensúlyoz a pszichopata és a normál között, ahogy anno Kevin Bacon is tette...
Teljesen egyetértek ezzel, James McAvoy valóban tehetséges színész és már sokadjára bizonyít ilyen téren. Viszont a többiek mintha csak biodíszletek lettek volna, na meg a
"nem cselekvések"
is egyre idegesítőbbek voltak, ahogy haladt előre a történet. Én értem, hogy ha logikusan cselekednének a karakterek akkor a film felénél vége lett volna (kit érdekel egy plüss maci ez ilyen szituban?!) de így meg már kínomban nevettem, hogy na "emiatt" is rossz lesz nekik, és így is lett. Azt is sajnálom, hogy túlságosan happy end lett (jó, a kislány biztos traumatizálva lett ezáltal, a kissrác meg alapból), szerintem másmilyen befejezés jobb lett volna. (az eredetit nem láttam, de ott más a vége, úgy tudom?) -
paatrick
őstag
Deadpool elérte célját
Hó
(szén)fehérke után ez is megy a levesbe valószínű.[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Pro Koryak
addikt
válasz bagyulajuve #169112 üzenetére
Igen, Angliában, emiatt is írtam "~90-es évekig nem volt DNS vizsgálat", pontosabban egy 1983-1986 közötti bűnténysorozatot próbáltak így bizonyítani.
-
nagyúr
válasz Miklós315 #169115 üzenetére
Jó, hát itt van vszleg a nagy gap - mennyi hibát kell véteni benne, hogy rosszul sikerültnek ítéltessen? Ahogy elnézem, itt nagyon szigorú vagy - szerintem indokolatlanul, dehát opinions are like assholes És igen, ha valaki feszegeti a határokat, azzal elnézőbb vagyok (ezért adtam a Platformra is viszonylag magas pontot).
Wes Anderson: nekem az összes feature filmjében érdekesek voltak a fő karakterek, és egyedül a Steve Zissou-ban sikerült ezt az érdeklődést leépíteni. Az meg gondolom megvan, hogy ha az előző 10 filmet nem csinálja meg, akkor az Asteroid City-t sem tudja - nem (csak) azért, mert a kutya sem adott volna rá pénzt, hanem művészileg sem.
Dick esetében pedig nem jelenthetjük ki"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Miklós315 #169116 üzenetére
Régen a Columbo / Dallas is akként tudott működni,
Aki meg nez TVt, azoknak ez megvan. Streamingen is nagyobb sorozatoknal, pl iden a Fallout vagy Boys, vagy korabban a Squid Game es a Wednesday. Vagy ott volt a Lost es a Breaking bad.Ezzel szemben úgy látom, pl. nálad meg proci985-nél (meg másoknál) az alkotói oldali technikai kísérletezés nagyobb teret nyerhet, mint önmagában való érdekesség
Pontosana Sixth Sense es a Seven a korukban blockbusterek voltak.
-
nagyúr
El hoyo / The platform / A platform (2019)
Remek mintapélda arra, hogy miért rohadt nehéz átfogó allegória-filmet csinálni - még ha az allegória filmrevitele terén minden működik is, akkor is nagyon könnyen lehet az egész film... ha nem is rossz, de legalábbis nem az az erős filmélmény, amit az ember a kezdés és a koncepció alapján várna.
Hősünk egy börtönszerűségben ébred, ahol ketten vannak egy cellában - ami nem is igazán cella, hanem egy szint egy sokemeletes, kissé misztikus építményben. Az építmény közepén egy lyuk van - ezen a lyukon keresztül közlekedik a Platform, ami fentről lefelé haladva osztja az élelmet. Miután a Platform kapacitása véges, benne van a pakliban, hogy a kaja elfogy, mielőtt leérne az alsó szintekre - annál is inkább, mert afelső szintek előszeretettel élnek vissza azzal, hogy ők még mindenhez hozzáférnek...
Első ránézésre kamaradráma az emberi k@cs@gségről, másodikra nyilván hamar lejön, hogy látjuk egyszerűsített és nyers formában. Ami nagyon pozitív a filmben, hogy ezt az allegóriát konzekvensen, elegánsan végigviszi - felvillantja néhány jellemző probléma megfelelőjét a Platform világában, aztán továbblép a megoldás irányába - és itt zátonyra is fut a dolog. Sajnos egy ilyen allegória önmagában nemigen tölt ki egy teljes filmnyi időt, valami egyéb tartalmat muszáj hozzákapcsolni, ami legegyszerűbb esetben annak a személynek a sorsa, akinek a szemén át látjuk az eseményeket. A Platform esetében ez egészen jól működik kb. 65-70 percig - aztán amikor ráfordulunk a megoldásra, akkor a sorstörténet hirtelen elmegy szabadságra, és onnan már csak az allegória megfejtését nézzük - ami ráadásul nekem nem is tetszett.világunk társadalmi berendezkedését
Művészi eredmény tekintetében remek alkotás a Platform, de filmként egy erős kezdés után a végére kifullad. Így elég nehéz pontozni, úgyhogy minimálisan a "nagyon jó film" szint alá tettem.
Verdikt: 7.5/10.#értékelés
-
Miklós315
aktív tag
válasz gbors #169113 üzenetére
Egyetértek, a próbálkozással önmagában max annyi a bajom: ha rosszul sikerül, akkor kár érte.
Ami nálam hangsúlyosabb (nézőként, befogadóként), az a film közvetítői minősége, mint elvárás, hogy ti. működjön (tehát előfeltételezem, hogy "az alkotó valamit meg akar diskurálni velem", és ehhez eszköz a film). Ezzel szemben úgy látom, pl. nálad meg proci985-nél (meg másoknál) az alkotói oldali technikai kísérletezés nagyobb teret nyerhet, mint önmagában való érdekesség (nekem ez csak mint végeredményt meghatározó, összképet, hatásfokot befolyásoló tényező, nem érdekel önmagában, nem érték önmagában a kísérletezés, számomra legalábbis).
A korábban már felhozott filmek zöme amiatt hasal el nálam, hogy csupán annyi jön le belőlük, hogy nem is feltétlenül "nekem szánták" (a nézőnek), hanem amolyan "magam számára alkotok-folyamat" eredménye (alkotói részről), aztán, hogy mit kezd vele bárki, az lényegtelen.
A másik probléma, ha nem épít, csak pl. beint vagy még azt se (üres akár). Ezek olyanok, mint egy böfögés (feleslegesek).Wes Andersonnál számomra az érdektelenség a kulcs, néztem a filmjeit és nem érdekeltek közben. A karakterek sem, a történetek sem.
Mondjuk - és most kicsit szemétkedek - azt gyanítom a mesterséges Bill Murray-tömegpszichózis sokat dob az általános megítélésen: a legtöbbeknek elég annyi, hogy "JAAAJJ, BILL MURRAY, hurráááá!!!" és kész a film (amit a világ legnagyobb blöffjének/lufijának tartok).
Az Asteroid City volt az első, ami érdekesnek bizonyult (karakterek és történet), és működött (kivitelezésében).
Szóval, ha tényleg válaszolnom kell, akkor szerintem kár volt az első 10 filmet megcsinálnia, egyből ezzel kellett volna kezdenie...Dick esetében szerintem kijelenthetjük, hogy egy (nagyonmax kettő) témát ismételget, nyalogat, boncolgat, és ebben a novella az ütős műfaj, számomra túlírtak a regényei, önismétlővé, lapossá, unalmasabbá válik a túl sok oldalon kifejtett elmélkedése.
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Miklós315 #169100 üzenetére
ha kozossegi elmeny kell, arra tovabba is ott vannak a blockbusterek, ott van a mainstream (pont emiatt). ott van az MCU.
kozossegi elmeny pedig megfelelo barati korrel letezhet. btw, hazimozi azert eleg sokat fejlodott.
Azért, mert hatással van az alkotás a befogadói közegre.
Ki is lehet am kapcsolni.Tudom, ez messzire vezet.
Ha visszaolvasod, ez itt mar foleg egy szalmabab, illetve egy hamis felosztas. Ha neked nem tetszik a film, akkor siman lehet azert is, mert a film siman es egyszeruen rossz (ld meg #169113gbors kommentje aki szinten erre jut).Végső soron nem hanyagolhatjuk el azt a létező mozzanatot,
Ez meg lenyegtelen konkluzio, amibe bekeversz egy csomo olyan dolgot, ami az eddigi beszelgeteshez nem tartozik hozza.Az Annihillationhoz es Nopehoz valo visszateres is felesleges: Oke, nem jottek be Neked, meg objektiven sem feltetlenul jo filmek minden szempontbol. Ebbol en messzemeno kovetkeztetest nem vonnek le.
-
nagyúr
válasz Miklós315 #169083 üzenetére
Remek ötlet volt a Yoda-idézet, mert kitűnően megvilágítja, mennyire másképp látjuk a dolgot A filmben, és a művészetekben általában folyamatosan próbálkozni, utat keresni kell, már csak azért is, mert nincs "a" helyes megoldás (helytelen annál több) - Luke vagy felemeli a biszbaszt az Erővel, vagy nem, viszont egy film ezerféleképpen mutathat be jól egy témát, és kb. háromszázmillióféleképpen rosszul. Ennek az alkotói folyamatnak szerves része a hibák elkövetése - a múltkori Wes Anderson-diskurzusra visszautalva, a csávó csinált vagy 10 filmet, mire eljutott odáig, hogy csinált egy olyat, ami Neked tetszett. Akkor most hiba volt neki engedni az első 10-et, vagy nem?
A Substance felvetette a problémát, aztán bemutatott rá egy megoldást, ami senki számára nem meglepő módon egy szar megoldásnak bizonyult, viszont egy olyan megoldás, amit az adott szituációban lévő ember könnyen választ. Nekem ez így koncepciószinten teljesen valid, aztán a megvalósításba csúsztak hibák, olyan mennyiségben és mértékben, amiket én el tudok fogadni.
Dicknek pedig persze vannak hígabb művei, de hogy a regényírását cakk-pakk hígnak minősíted... hát az elég meredek"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
bagyulajuve
addikt
válasz Pro Koryak #169111 üzenetére
csak pontosítás miatt, de a mondandódat nem kritizálva, 1986-ban használták a DNS ujjlenyomatot először bizonyítékként - de már előtte is gyűjtöttek mintákat, egészen a 70-es évektől (mert tudták, hogy alkalmazható lesz, csak még nem volt meg a megfelelő technológia)
Resistencia eterna
-
Pro Koryak
addikt
válasz Miklós315 #169108 üzenetére
"a 70-es években több tetthelyről begyűjtötték a DNS-ét"
A ~90-es évekig nem volt DNS vizsgálat, pontosabban onnantól vált egyértelműen bizonyíthatóvá az eredménye, azaz a rendőrségen eddig nem alkalmazták.
"a 70-es években kétszer is letartóztatták hónapokra ... az FBI top10-es körözési listáján szerepelt... Mindez kiüti a "nem volt kommunikáció"-érvet, hiszen az FBI top körözöttjei közt volt."
Ez pont azt bizonyítja, hogy nem volt együttműködés/információáramlás az államok között, ha lett volna, nem gyilkolt volna 10éven keresztül, nem engedik ki pár hónap után.
Pl. ez volt Bundy-val is, nem véletlenül járta az országot Washington államtól Floridáig.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Deadpool & Wolverine
Nem szeretem sem a Marvel filmeket, se Reynolds-ot. Aki olvasott már három kommentemnél többet tőlem, az ezzel biztos tisztában van.
Úgy is ültem neki ennek a filmnek, fapofával. Ennél nagyobb utálattal már csak egy Fast & Furious filmnek tudnék nekiülni. De addig már el sem jutok. Az már nálam "no go"
Tényleg úgy voltam vele, hogy ha sz*r, kikapcsolom és nézünk mást.
Szerintem 5 perc telt el a filmből, amikor minden akaratom ellenére elnevettem magam. Próbáltam visszatartani de kitört belőlem. Nem tudom már, hogy min, talán valami Fox-os kiszóláson. De ez beteg..az egész.
És még csak nem is "film ez" szerintem. Hanem fanservice, és cameo áradat két órán keresztül. "Jó, hogy" van a Marvelnek ez a TVA, mert ezzel bármit megtehetnek, vagy kitörölhetnek. Tök olcsó húzás. Bár ez nélkül ez a film se jöhetett volna létre.
És nevettem rajta később is még, mert ahogy írtam ez beteg. Hogy jó e? Tök mind1. Már most sem emlékszem sok mindenre, pedig nem sok idő telt el mióta néztük. De nem kapcsoltam ki.Henry Cavill cameo az nagyon durva volt. Még csak hátulról mutatták, de már mondtam páromnak, hogy ez a Henry... Ott egy picit még talán szeretni is tudtam ezt a filmet"izét"„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
k-adi
nagyúr
válasz Miklós315 #169108 üzenetére
Egyetértek, ezek nekem is új infók voltak és jó lett volna ha a filmből tudom meg, nem tőled egy fórumon persze utánaolvashattam volna én is neten megnézés után, de itt ahogy írod alapvető infót siklottak el, félre a nézőnek és egy-egy ilyen infómorzsát tök jól meg lehetett volna filmesíteni is
Én alapvetően kedvelem Kendrick-et, aranyos de valóban ebben több volt, mint amit kaptunk - egyedül a TV showban szereplés volt kidomborítva -
Miklós315
aktív tag
válasz Pro Koryak #169106 üzenetére
A filmből nem derül ki, hogy Alcala a 60-as években katonaként szolgált, ahonnan diagnosztizált mentális problémával szerelték le, ahogy az sem, hogy a 70-es években kétszer is letartóztatták hónapokra, és szintén a 70-es években több tetthelyről begyűjtötték a DNS-ét, és az sem, hogy az FBI top10-es körözési listáján szerepelt... Mindez kiüti a "nem volt kommunikáció"-érvet, hiszen az FBI top körözöttjei közt volt.
Sokkal inkább a bizonyításnál bukott a felelősségre vonás (gyilkossággal nem tudták leültetni, így szexuális vádakkal tették; priuszos, visszaeső volt, mégis kiengedték 78-ban is...).A filmből sem Alcala módszerét nem ábrázolják jól (következetesen ájulásig fojtogatta, ismétlődően az áldozatait, ebből értelmezhetetlen egyszeri utalást kapunk a filmben), a nyomozati oldalt teljesen kihagyja a film, elnagyolt, torz képet kapunk az egész ügyről.
A tag 79-ben végleg ki lett vonva a forgalomból, 2021-ben halt meg a börtönben.
2024-ben a nyomozás fejlődése érdektelen érv, figyelembe véve, hogy máig nem tudták beazonosítani a képgyűjteménye több szereplőjét (pedig már nem "gyerekcipős a nyomozás/technikai környezet"), és nem tudták rábizonyítani azt a kb. 100 feltételezett bűntettet sem, amit mellé-feltételeznek, illetve veszélyt sem jelent már 1979 óta.Lehetne jó érv az a filmre, hogy "kevésbé ismerik, így nem lesz akkora bukás, ha nem jönne be", de nem üti azt a felvetést, hogy a sok-sok-sok elkövető közt esetszám és brutalitás tekintetében is bizony beleszürkül a mezőnybe...
Számomra továbbra is rejtély, hogy Kendrick miért pont ezzel debütált
"Szerintem."
-
myckey
veterán
-
Pro Koryak
addikt
válasz Miklós315 #169103 üzenetére
De!
Az államok között szinte semmilyen kapcsolat nem volt, ha az elkövető átlépte az államhatárt, kb. megszűnt a bűntény. Nézd meg a Mindhunter, Unbelievable c. sorikat, vagy bármelyik akkori sorozatgyilkosról szóló dokut.
A rendőrség k. hanyagul kezelte a bejelentéseket, olyan lesz.rom formán, érdemi profilozás meg nem volt a ~80-as évekig, pont erről szól a Mindhunter sorozat!!!Még a témaválasztásra:
"A Woman of the Hour egy 2023-ban bemutatott amerikai krimi, amelyet Anna Kendrick rendezett debütálóként"
Azért is eshetett erre a választása, mert (itt egyesek szerint) "kisstílű" sorozatgyilkosról szól, kevésbé ismerik, így nem lesz akkora bukás, ha nem jönne be + amit már írtam korábban. Szerintem."Szövegértés + gondolkodás, aztán írás..."
Nyomorod esetleg neked van! -
k-adi
nagyúr
Transformers Egy
Transformers One (2024)Na ez egész jó volt. Kb így képzelem el, hogyan kéne eredettörténetet csinálni. Az animáció jó volt, a grafika ideillő. Tetszett a humor is, nincs túltolva szerencsére, a stáblistás poén is jópofa volt. A zene sem rossz, a történet a szokásos lázadós, így annyira sok meglepetés nincs, de a nagy felfedezés során egyben egy
coming of age movie
is átvitt értelemben.Egy film a barátságról, árulásról, kitartásról, kíváncsiságról, felemelkedésről és határok húzásáról animációs, már-már mesés formában.
Nem egy világmegváltó, de jó volt. Az biztos, hogy Transformers filmekből az egyik legjobb, ha nem az első igazán értékelhető.
-
Drizzt
nagyúr
Január 2.
Magyar film. Alapvetően egész jó. Egy költözésbe nyerünk betekintést, meg minimálisan az azt előidéző élethelyzetbe. Elég magyaros az egész, de nem rossz értelemben. 6/10
I am having fun staying poor.
-
Miklós315
aktív tag
válasz Pro Koryak #169102 üzenetére
"Akkoriban elég gyermeteg cipőben járt az igazságszolgáltatás, nyomozás."
Ez szürreális, abszurd!
Az ókortól létezik bűnüldözés, vazze.
Alcala esetében a probléma az volt, hogy nem vették figyelembe, nem vették komolyan a beérkezett bejelentéseket. Nettó passzivitás volt a gond, nem a "gyerekcipőben járt a profilozás" meg a többi bullshited. Elkapták, amikor egy bejelentésre végre megmozdította a seggét egy rendőr.
Az összes áldozat/bűntett felderítése az, amihez tartozik az általad felvetett nyomozati szint.
Mindez azonban a filmre (témaválasztásra) továbbra sem ad kielégítő magyarázatot.
"Ne te mond meg mi lehet a véleményem"
Te se vádaskodj, hanem kérdezz rá, ha félreérthető vagy számodra egyértelműen kifogásolható valamely mondatom, gondolatom.
Írhattad volna, hogy "itt és itt mire gondolsz/hogyan gondolod, mert nekem ez bajosan hangzik?" vagy, hogy "figyu, ez számomra legalábbis aggasztóan értelmezhető", vagy mittudomén, ahelyett, hogy nettó sértődött picsogó hangnemben érzéketlen, perverz vádakkal illetsz, amit nem tudsz alátámasztani, mert nem igazak.
Nem vagyok kíváncsi a sértődésedre, az értetlenségedből fakadó félreértésed eredményeként kitört dühödre, a jóemberkedő pózodra, stb.
Amíg írom ezt, és amíg te elolvasod ezt, addig is kismillió kéjgyilkos, rablógyilkos, katona, terrorista és balesetokozó öl meg kismillió embert. Azon is háborogsz vagy csak nekem személyeskedsz itt...??
Ez filmes topik, ha a filmről nem tudsz mit írni, akkor ne írj, a nyomorodat meg tartsd meg, ne terhelj vele másokat."Szerintem."
-
Pro Koryak
addikt
válasz Miklós315 #169089 üzenetére
Ne te mond meg mi lehet a véleményem, kössz.
Magyarázkodsz + feltételezel, feltételezel, feltételezel... és így tovább!
A hópihe baromságaidat meg tartsd meg!
Ennyi!"Minek készült akkor?"
Már írtam!!!
"Akkoriban elég gyermeteg cipőben járt az igazságszolgáltatás, nyomozás. Ezért pontosan nem is lehet tudni hány nőt ölt meg, sokat az biztos(a film végén említik is!), talán emiatt esett rá a választása, nameg hogy nőket, fiatal lányokat gyilkolt."
Pont amit te lekezelően írogatsz nekem:
"Szövegértés + gondolkodás, aztán írás..."
-
arcitec
addikt
válasz k-adi #169099 üzenetére
Nekem az Árulók gyilkosság a kastélyban ugrott be, így van egy ez volt már érzésem, nem egy egyedi új ötlet. A mai filmeknek egyébként is ez a bajuk, nincs új és nagyszerű alkotás,
csak remasterek többnyire (lásd új Alien film). De persze ettől még jó is lehet, legyen úgy..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPhone topik
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Gitáros topic
- Crypto Trade
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Assetto Corsa
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest