Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gbors

nagyúr

La passion de Dodin Bouffant / The taste of things / A szenvedély íze (2023)
    Nem hittem, hogy 2023-ban volt olyan film, ami még a Perfect days-nél is kevésbé eseménydús, de íme. Egy mesterséf és a szakácsnője kapcsolatából nagyon könnyű lett volna csöpögős romantikus (melo)drámát kanyarítani némi gasztronómiai felhanggal (volt már épp elég hasonló film), ehelyett Anh Hung Tran író-rendező egy gasztronómiai filmet csinált, amiben valami emberek is ott sertepertélnek a periférián. Na jó, ez nem teljesen igaz - de a filmben valóban rengeteget főznek, amit az alkotók megpróbáltak "dramatizálni", az eredmény pedig meglepően jó lett. Nem értek a gasztronóniához, de a remek fényképezésnek és ritmusnak köszönhetően mind az ételek elkészülésének folyamata, mind a végeredmény igen tetszetős - amit csak megkoronáz az már-már vallásos áhítattal kombinált hedonizmus, ahogy a szereplők az ételeket kiélvezik,
    Valami dráma aztán lett a filmben, mert kell az is, de igazából a legérdekesebb az volt benne, ahogy sikerült megmutatni, hogyan lett a két főszereplő között a főzésből kommunikációs forma és az érzelmek kifejezésének eszköze.
    Bár teljesen másról szól, a film nekem nagyon hasonló, talán egy árnyalatnyival gyengébb élmény volt, mint a fent említett Perfect days - tetszett, jó hogy ilyet is láttam, de hatalmas hatást nem gyakorolt rám. 7.5 / 10.

#értékelés

#167890 proci985: khmmm khmmmm 1954 khmmm khmmmm 7 kardos mókus khmmm khmmmm :D

[ Szerkesztve ]

"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés