Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
2 GB van GPU-nként. Az nem adódik össze. Mindkét GPU a saját memóriájába dolgozik.
Az a baj ezzel a motorral, hogy a deferred render kódja nagyon egyedi. Compute shaderrel csinálja tile-based deferred acceleration technológiával. Mondjuk ez nem konkrétan baj, mert ez nagyon gyorsítja a feldolgozást, cserébe viszont két pofára zabálja a VRAM-ot. Mivel ez a render targetek szempontjából gond, így itt a felbontás a döntő, nem a beállítás. Ha magas a felbontás, akkor az a csomó render target is magas felbontáson lesz tárolva, mert később ezeket blendinggel össze kell mosni.
Sok deferred render elképzelés van. Jelenleg négy opció, ha a FrostBite 2 elképzelését ideszámítjuk. Nyilván Repi előtt felmerült a kérdés, hogy mi a jobb: -30% a sebesség valamelyik elterjedt megoldással, vagy csinálni egy új gyorsabb megoldást. Utóbbi mellett döntött és az implementáció mellékhatása a VRAM lezabálása (amellett, hogy ez a legjobb minőséget adó, és leggyorsabb deferred render megoldás). Igazából nem döntött rosszul ... látva, hogy az új GPU-k 2-3 GB memóriát kapnak. Full HD-re jó a 2 GB, míg fölé már kell egy kicsit több. Főleg, ha aktív a deferred AA, ami megint nagy VRAM zabáló, hiszen minden render targetre le kell futtatni, ami konkrétan megduplázza az egész képszámítás VRAM igényét.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #17294 üzenetére
Állítólag lesz, vagy már van egy update, ami szigorúbbra veszi/vette a VRAM kezelést. Ha kifogy a VRAM, akkor cumi van. 2560x1440-ben ez 2 GB memória mellett ez opció. Oda 3 GB illik.
(#17296) zack: Na akkor gondolom a frissítés meg is történt. Azt nem értem, miért csinálnak ilyen változtatásokat a játékban, amikor már kint van. Gondolom, ha szaggat a játék, akkor felfogja a user, hogy lejjebb kell venni a részletességet. Nem kell ezt szvsz nyomatékosítani.
Dettó ugyanez van a Shogun 2-ben. Az új patch nem engedi maxon futni az 1 GB VRAM-os kártyákon a játékot. Pedig korábban teszteltünk ezzel. Nem volt gyors, de lefutott. Az új VGA-tesztnél meg pattog, hogy kevés a VRAM.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz
belinho #17289 üzenetére
Minek?
Főleg BF3-hoz. Néztem a changelog-ot, semmi olyan dolog nem változott ami a BF3-mat érintené.
(#17292) gyiku
2560x1440...
CF-es a lapom, és 1db nV ehhez a felbontáshoz eddig kevés volt, így kénytelen voltam CF-et használni. Talán a 680-al ez már változni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Dr V
őstag
Üdv!
Van egy kis problémám. Az AMD vision engine control center nem akar elindulni (az amd ati egyesülés előtt catalyst control center volt a neve). A topicban keresgélve találtam két módot is, h hogyan lehetne életre kelteni, de egyik sem jön be. Valami ötlet? Sapphire 4890esem van.
-
lajtika
aktív tag
Üdv ki segítség kéne. Egy Gigabyte HD6870 es vga val kapcsolatban. Ma játék alatt dobott egy kék halált ez volt a szövegben atikmpa.sys ez hardveres vagy szoftveres probléma lehet? Előre is köszönöm a segítséget.
-
scope2007
addikt
InfiniteReality: igen sajnos nincsen hdmi a vgan.. [2 DVI és 4DP port (DP portos csatlakozóval meg még mindig nem rendelkezem
]
a TV-n a PC HDMI-re lett rádugva. Hangot nem is szeretnék átvinni, mivel inkább profi fülesen hallgatom a filmeket, játékokat]zack: én ma tervezem feltenni az újat.. tiszta win7re igaz csak egykártyás rendszerre, de én már most félek tőle
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Feltettem a 12.3 drivert (6970 CF). Na már most azóta amióta fent van, nem tudokjátszani BF3-mal, mert folyamatosan DirectX felugró ablak jelenik meg a játékban, hogy "out of memory". Kivág tálcára, nem fagy le, de nem is tudok visszamenni a játékba.
Ennyire jó lett az új Catalyst? -
InfiniteReality
őstag
válasz
scope2007 #17281 üzenetére
Próbáltad első körben, hogy csak a TV-t kötöd rá, és az 1-es kimenetre? Kártyán magán meg kell nézni melyik az egyes vagy elsődleges kimenet.
Azt is érdemes még megnézni, hogy a TV-n több HDMI bemenet van-e, ha igen, akkor melyik a "PC" bemenet és melyik a többi. A "PC" vagy computer HDMI bemenetet akkor kell használni, ha a videokártyán nincs direkt HDMI kimenet, csak DVI (mivel ilyenkor alapesetben hang nem fog menni a kábelen a képpel együtt, a "normál" HDMI bemeneten pedig várná a TV).
Egyébiránt meglep, ha a 6950-en nincs HDMI kimenet. Lehet szerencsésebb lenne azt használni.
Nekem Samsung UE40D5000, a nem PC jelű HDMI-re dugtam, és a TV-n a képbeállításoknál megkellett keresnem azt, amikor 1:1-ben viszi át a képet, tehát minden pixel a helyére kerül (1920x1080) felbontásban. És akkor a gépen nem kell variálni semmit a képmérettel. -
scope2007
addikt
hali!
valakinek van ötletes, hogy miért nem tudom a TVn a képet átméretezni?
túllóg körbe a kép.... 4890nél tudtam méretezni, 6950nél valahogy nem sikerül...
szűrke az átméretezés csúszka... [felbontás a monitoron és a TVn is ugyanannyi [1920x1080]
a monitor dvi - dvi -al csatlakozik a vgahoz
a tv meg dvi - hdmi-vel[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz
totyax #17273 üzenetére
Mindegyik a maga natív felbontásában teljes képernyőn adja a legjobb képet . Az nem elégséges hogy látom - igaz alul felül ott a fekete csík , de had legyen a monitor teljes méretében kihasználva és torzításmentesen .
De nézd meg ezt is : [link] ha átsiklottad már .
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
_DiEGO_ #17266 üzenetére
"Amúgy nem értek meg embereket , hogy miért a szutyok MédiaPlayerClassic-ot használják"
Mert kicsi, okos, ingyenes, mindent el lehet rajta indítani
Nálam több éve teljesít szépen (mondjuk épp az mpc-hc verziót használom), nem kell mellé még másik 3 lejátszó és többféle kódekpakkTermészetesen a hülyeségtől ez sem véd
Szerk
OliverdaEzt hangoztatjuk Abu irányába is, de csak azt hajtogatja, hogy az AMD mérnökök csak tudják mit kell leszedni és mit nem.
Én meg azt nem értem, hogy miért nem lehet úgy megírni a telepítőt, hogy teljesen is le lehessen szedni a csomagot, hogy még csak írmagja se maradjon[ Szerkesztve ]
-
totyax
aktív tag
Azt nem írtad, hogy VLC-vel mi a helyzet.
Tisztázzuk azért, GPU által gyorsított videólejátszás alapvetően arra van, hogy tehermentesítse a CPU-t, a képminőség valamennyire el fog maradni a CPU-s megvalósítástól.
Ha MPC HC-t használsz, akkor az erőlteti a DXVA-t, így érthető ha esetleg hiba lép fel.
A gyorsítást itt is kikapcsolhatod végső soron, vagy- próbálj friss verziót letölteni, és akár a 32 bites verziót is megnézni. Nem muszáj 64 bites programokat használni attól hogy az OS-ed 64 bites, de van akinek ez hobbi hogy minden progijából 64 bitest szeretne és ha nincs hisztizik. Legfrissebb MPC HC verzió itt.
- LAV Filters használata, MPC HC szépen tudja kezelni, és itt kiválaszthatod a GPU gyorsítás módját is, DXVA native vagy DXVA copy-back.
- madVR használata, ami elvileg a legszebb képet adja.
Lehet játszani...
mod: Természetesen az MPC HC beállítások/lejátszás/kimenet sem mindegy hogy mire van állítva, talán ezt kéne megnézni legelőször
Nálam EVR Sync van.
[ Szerkesztve ]
-
csonti07
tag
sziasztok.
Az miért lehet, hogy a vidikártyám hd 4890, egyszerűen nem akarja érzékelni a rá dugott hd tv-t.
régebben simán mentés mostanában csinálja ezt, hogy kb 50-szer újra kell próbálni h egyszer behozza.
ha a kábelt ki be dugdosom akárhol, vagy a tv-n váltok a bemenetek között ak a monitoron megjelenik egy fekete csík és kész, és olyankor jó ha a monitor teljesen elfeketül ugye, és akk bejön.
elvileg legújabb catalyst van rajta, de már marhára idegesít.
előre is kösz. -
Oliverda
félisten
Az imént belefutottam egy bosszantó bakiba:
A tesztrendszeren korábban volt fent Catalyst, majd uninstall után GeForce driver, és most visszakerült a Catalyst. A Metro 2033 bemchamrk folyamatosan fogyott vele, aminek a vége az lett, hogy felraktam egy korábbi verziót. Azzal is fagyott. A végén kiderült, hogy a hülye a sokadik driver uninstall és install ellenére is megjegyezte valamelyik kártya Overdrive beállításait, amit a kártya cserék és driver mókolások ellenére is vidáman alkalmazott tovább. Végül kivettem a pipát az Overdrive mellé és azóta minden rendben.
Nem ártana egy "clean install" opció a telepítőbe.
[ Szerkesztve ]
-
Blizz
őstag
válasz
totyax #17262 üzenetére
win7 32bit és mpc hc 64bitet használok,érdekes h mátrix pl megy 1080p-be,dark knight viszont nem ment,vagyis zölden villogott a kép. Youtubeon hang van,kép nincs,ez csak olyan videókban,ahol megengedett az 1080p. Ahol csak 720p a max ott megy. A másik érdekesség,hogy a beágyazott videókban (1080p-be) teljes képernyőn van kép.
Óóóó...Disabeltem a hardware accelt és működik!
köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
totyax
aktív tag
Eddig milyen OS-t használtál amivel minden ment?
Újabban az adobe jobban rágyúr a GPU támogatásra,tehát ideiglenesen segíthet ha a GPU gyorsítást deaktiválod youtube videón ha az adobe flash, jobb egérgomb (enable hardware accel) pipa ki. Így le kéne játszania. Full hd-s videók le nem játszását nem tudom hova tenni, mert elvileg a GPU-t az csak akkor dolgoztatja meg ha ő számolja ki a nagy részét (DXVA/madVR stb), tehát sima VCL alól sem megy a full HD-s lejátszás? Amúgy 64 biten el kell felejteni a videó lejátszó progik jó részét mert nem működnek rendesen. VCL, MPC HC 32/64 bit nekem mennek.
-
dark_hmz
tag
válasz
csucsbicep #17254 üzenetére
Szia! Én használom rendszeresen a Trixx-et, és a 12.3-as driverrel gondok voltak nálam is. Órajel váltáskor képi hibák voltak, kis fekete sávok jelentek meg a kép alsó felén. Figyeltem GPU-Z-vel és láttam, hogy mikor az általam beállított értékre vált a kártya, akkor jelenik meg a fenti képhiba egy pillanatra. Miután visszaállítottam alapra az órajeleket, megszűnt a hiba. Visszatettem a 12.1-et mert azzal nincs semmi gond.
-
Blizz
őstag
Erre valaki valamit?
-
WongFeiHong
senior tag
Ha kinyomom az ULPS-ot regeditbe /energiatakarékos cucc/ miért kezd el akadozni a Crysis 2? Holott elvileg javitani kéne rajta.
-
csucsbicep
nagyúr
Vki használt itt Trixx+12.3 driver párost? Ha belőttem egy órajelet a Trixx-be utána nem vettem vissza és fixen ment, illetve órajelváltást képi hiba is kísérte, amikor visszatettem a default órajelre. Most 12.1-el jó.
-
VGYke
addikt
válasz
pethYeti #17252 üzenetére
Én is a fenti hozzászólásokból tudom:
Ha megnézed az Illesztőprogram csomag verzió számát bozont, GoodSpeed , nincs baj.
Én így csinálnám: Catalyst uninstall, majd ATI könyvtár törlése mindenhol ahol van. Aztán keresés, regedit, szerkeszt, keresés és ahol felbukkan az ATI, vagy a Catalyst szó, törlés (F3-al továbblépés a regeditben). Majd újra install a driver.
Persze a fentieket új telepítésnél én sem csináltam meg, fogalmam sincs van-e jelentősége mit írkál a Cata és mit művel...[ Szerkesztve ]
-
pethYeti
addikt
Lenne egy problémám. Fent volt a 12.1a catalyst majd uninstalláltam. Most viszont olyan problémám van hogy ha akár egy 11.4-est teszek fel akkor is catalyst verziónak 12.1-et mutat. Mi a francot kellene még törölni hogy teljesen eltünjön?
-
7
addikt
Legyetek szívesek a képbeillesztés próbálgatását a Próba topicban megejteni, ne itt!
-
VGYke
addikt
válasz
bozont #17221 üzenetére
Köszönöm! Ugyan az a verzió (kép) mint GoodSpeed-nek.
Szégyenlem magam, de úgy tanul a gyerek ha kérdez. Hogyan tudok képeket beszúrni ide? Valahová fel kell töltenem és a PH. <Kép> szrikpt paranccsal, http://... címmel megadni? Gondoltam mielőtt próbálkozom, megkérdezem, nem bénázom el az első képem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
_DiEGO_ #17237 üzenetére
Felbuzdulva ezen, megnéztem én is
Windows 7 élményindex: 3850; 4670; 6850
Gigabyte GV-R685OC-1GD 1GB GDDR5 DX11 256-bit Windows 7 élményindex 7.8 11.10-es Catalyst-el
és 12.3-assal
AMD Catalyst 12.3 Windows 7 élményindex 7.7
Egy tizeddel elmarad, igaz ez a Windows már több mint féléves október eleji... és minden hónapban friss Catalyst-et kap.
-
Blizz
őstag
Sziasztok most tettem fel egy win7 64bit ultimate rendszert letöltöttem a legújabb amd drivert és kék halállal újraindította a gépemet..5870-et használok eddig semmi ilyen probléma nem volt vele..mi lehet a baj? youtbeon 1080p-s videokat kiteszem teljes képernyőre fekete az egész kép..full hd-s filmek nem működnek
-
InfiniteReality
őstag
válasz
norbi0604 #17236 üzenetére
Tökmindegy hogyan nevezed. Rengeteg programnak van ilyen folyamatosan futó része, ami csinál a háttérben valamit. Feleslegesen. Nálam nincsenek ilyenek, illetve nagyon kevés, nem is nagyon vannak ilyen szotfverösszeakadásos problémáim.
Azt a sok vackot amit az ember felrak, mert milyen jó meg szereti meg stb én mellőzöm, a felesleges folyamatosan futó vackokat meg kiírtom.
Ezért (is) nincs Itunes a gépemen csak egy Virtuális gép alatt, mert az is teleszemeteli folyamatosan futó programokkal / processzekkel a gépet. Sajnálatos, hogy az Apple PC-re csak ilyen szánalmasan képes megírni az ItunestA programösszeakadás manapság egyre kevésbé adódik abból, amiből régen, hogy egy-egy dll-t azonos névvel, de más tartalommal akart ugyanoda menteni 2 program. Manapság a programok folyamatosan futó részei szoktak összeveszni. És ezt a legnehezebb értelmesen leprogramozni (álláspontom szerint pl nincs is szükségem a folyamatosan futó apple device detect processzre, ha csak havonta 1x dugom rá az IPhone-t a gépre).
[ Szerkesztve ]
-
norbi0604
aktív tag
Közérdekű közlemény (fogalom definíció):
Rezidens program:
"TSR (Terminate and Stay Resident) programok bezárásuk után is a memóriában maradnak és láthatatlanul tovább futnak. Ezeknek DOS alatt volt nagyobb jelentőséguk, most Windows alatt nincs sok értelmük..."
[ Szerkesztve ]
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
InfiniteReality #17228 üzenetére
O yeah. azok a rezidens programok direkt futnak. nem véletlenül.
persze összeakadhatnak, de egy épp frissen felrakott rendszeren is összeakadnak.
értsd:
1. win7
2. víruskereső
3. update sp1-ig rendesen
4. catalyst
és jön a hiba.akkor van köze a többi, később feltelepített rezidens programhoz?
Lehet, de a hiba nem onnan származtatható.
Képmint látható, a laptopomon is fut ez az atieclxx.exe, és nem okoz hibát.
és szintén van egy rakás rezidens programom, amit használok. azért vannak fent, mert használom őket.
(igen, notin nem futtatok aida64-et, és speedfant, és aquasuite-ot, hisz azokra notin incs szükségem)nincs lehetőség, de jelölj ki egy programot, és nyomd meg a del gombot
ugyanaz történik, mint ha egérrel rákattintanál a [Folyamat leállítása] gombra.[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
válasz
oPalRx7 #17223 üzenetére
Nem lehet hogy összeakad valamivel? Fut egy rakás rezidens program a tray-en meg a háttérben, és emberek képesek panaszkodni, hogy lassú a gépük...
Lőj ki minden felesleges szoftveres cuccot ami épp fut (rezidensen), pl speedfan stb.
Ha az alaplapnak is fentvannak ilyen különböző (számomra felesleges) programjai, azokat is leszedném.
Nekem asus alaplapom van, a mellékelt lemezről gigabyte-nyi felesleges programot feltehetnék, mind fut a háttérben, mind csinál "valamit".
És mind bármikor összeakadhat valamivel.Én a gépemet használni szeretném, és jobbszeretem, ha a processzor azon dolgozik amit mondok neki, s nem azon a rengeteg vackon amit a háttérben futtat...
Nagyon szépek ezek a desktopon gadgetként megjelenő winyó, memória, cpu és egyéb jellemzők, "grafikonok" csak értelmét nem látom a folyamatos nézegetésének.
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
Yutani #17225 üzenetére
feladatkezelő, folyamatok, kiválasztani az atieclxx.exe-t és del gomb
de küldtem levelet amd-hez..
a hw környezet:
555@x4, 3.5ghz
790x chipsetalaplap a 11.9-es driverekkel megy (amd oldalról letöltött, mert a 12.2 kékhalált okozott), vga catalyst 12.2, 12.3 ami hozza a hibát...
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz
oPalRx7 #17223 üzenetére
Na végre, nem vagyok egyedül...
És ami a legfontosabb: ha jól látom, neked is 790x chipeseted van és RV670 CrossfireX-et használsz (mindegy, hogy 3850 vagy 3870). Ugyanaz a hiba jön elő nálad is.
Hogy tudod az atieclxx.exe-t kilőni? (Nem ismerem még a Win7-et annyira, mint a WinXP-t.)
-
WongFeiHong
senior tag
Crossfire esetében mire érdemes állitani a Catalyst AI-t? Teljesitmény vagy magas minőség? Van különbség ezek között mert nem teljesen vágom?
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
Yutani #17214 üzenetére
Ezek szerint nem csak nálam van gond ezzel
én az atieclxx.exe-t lövöm CSAK ki indításonként, és utána jól működik mind a ccc, mind a rendszer
de a hibajelenség ugyanaz :S
KépEgyébként nem szoktam panaszkodni driverhibákra, mert CF ellenére ritkán futok bele ilyenbe. De ez most nekem is kellemetlen.
fura: kilövöm ezt az atieclxx.exe-t és nem is veszek észre hiányzó funkciót. vajon amd support válaszolni fog egy e-mail-re?
(a rendszer otthon friss, a cat is, és a notim (szintén full amd platform) nem produkálja a hibát)
-
-
VGYke
addikt
válasz
_DiEGO_ #17170 üzenetére
Ezt nem tudom hogy csináltad! Nekem (Win7-64) alatt 12.2 volt fent, ami 12.3-nak mondta magát, 2012.március 8. dátummal. Most letöltöttem a 12.3-at. Programok/eltávolítással töröltem a 12.2-t. Telepítettem a frissen letöltött 12.3-at. Láss csodát, nekem azt írja ki: Utolsó frissítés: 2012. március 8. Mint ha semmit nem csináltam volna!
...Hoppsz, nem vettem észre az előttem hozzá szólást (vagy akkor jött, miközben jó lassan írtam és írás közben söröztem egyet), bocs!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na ugye ez az a hónap amikor két Catalys-et kaptunk, köszönhetően az AMD februári bénázásának...
Meg is érkezik a második... mondom, ok akkor felrakom, uninstall, reinstall, mert ugye autoupdate tolja, hogy nincs frissebb... ugye AMD -éknél skizofrén hónap volt, így az előző driver csinált egy 12.2-es mappát, majd telepítést követően benyögte, hogy 12.3-as...
Oké leszedtem manuálisan a 12.3 -ast ami egyébként 3 MB-al nagyobb mint az offline telepítőjű félig 12.2 félig 12.3
Na install... semmi gond szépen felment, csak mondom, megnézem már a szoftverinformációs lapot:
Még a dátum is ugyanaz mint installáció előtt
-
Palafi
aktív tag
válasz
Yutani #17214 üzenetére
Az a baj, hogy többeknek az új eltávolítása után már a régivel sem az igazi.
Nekem van mindig komplett rendszer mentésem (nem visszaállítás), és így ha nem lesz jó valami, csak visszaállítom a tökéletes állapotra az ilyen kellemetlenségek elkerülése végett.
Mindenkinek más-más alkatrészekből áll össze a gépe, és nem mindig kompatibilisek a különböző meghajtó programok minden alkatrésszel. Ez szerintem később sem lesz jobb.
Vagy akár két program akad össze egymással, ezért nehéz kideríteni sokszor a hiba okát. -
polonic
félisten
Bocsánat, kicsit megkésve, de itt a közvetlen link a driverhez. 64 bites, ha 32 bites kell, akkor a linkben át kell írni 32-re a 64-et.
-
polonic
félisten
-
klambi
addikt
Szevasztok!
olyan problémám lett ma hogy frissítettem az új catalyst drivert és mikor battlefield 3 mal akartam jáccani csak 1 fekete képernyő fogadott, bármit csináltam játék fel le. catalyst fel le régebbi driver is pl most a 11.12 es van fent azzal sem megy, valakinek van valami ötlete mi lehet ez??? -
Petyyyyy
addikt
válasz
WongFeiHong #17202 üzenetére
Szerencsére nincs ilyennel gondom, elég régi hozzá a kártyám. De hadd kérdezzem meg 32bites Win7 alá melyik a legjobb driver a HD 3850-hez?
-
bozont
veterán
válasz
WongFeiHong #17202 üzenetére
Ezért nem fogok én soha többkártyás rendszert építeni, mert csak a baj van vele, tök mindegy hogy AMD vagy Nvidia. Inkább egy db erősebb kártya és kész, eddig semmi komolyabb bajom nem volt egyik driverrel sem. Kisebb textúra hibák meg voltak akkor is mikor nv kártyám volt, de ezeket idővel javítják úgy is.