Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Srácok!
Aki használja a Sapphire Trixx utility progit, az a gyári CCC-ben engedélyezi az overdrive-ot, és alapon hagyja az órajeleket? Vagy ez nem befolyásolja a Trixx-et?
Egyébként nálam sokat dobott a 12.11 beta a 12.8 WHQL-hez képest Unigine_Heaven 3.0-ban.
Azonos beállítás mellett (1920x1080) 6970 CF:
12.8
Fps 97,6
Score 2458
Min fps 12.2
Max fps 211.512.11 beta
Fps 114.6
Score 2888
Min fps 33.8
Max fps 208[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Amit nézek, ott nem engedi az egyéni méretezést, hiába választom ki.
El van halványítva a csúszka. -
zack
nagyúr
válasz
_DiEGO_ #19316 üzenetére
Igen. A másodlagos megjelenítő natív felbontására állt át a monitor kiterjesztett módban.
Ez a Win+P gomb nagyon hasznos, köszi!
De ahogy nézem, nem fogom tudni belőni úgy, hogy a 2 felbontást külön kezelje, csak esetleg úgy, ha másolom, de az meg azért nem jó, mert a monitoron mást csinálnék amíg az asszony filmezik. -
zack
nagyúr
válasz
hackeeeee #19310 üzenetére
Köszi. Ez így tényleg működik.
Csak az a baj, hogy a monitor 2560x1440-et tud, és mivel a tv-re lett kiterjesztve, így 1360x768-ra állt át és a monitoron egy igen keskeny csíkot látok.Erre nincs valami megoldás?
Azt hogy tudom megoldani, hogy a képet csak simán átdobom tv-re, úgy, hogy a monitor lekapcsol, és csak a tv-n lássam a desktop-ot?
-
zack
nagyúr
Srácok! Gyors segítség kellene.
Adott egy 6970 CF, és a monitor mellé tv-vel is összekötném HDMI kábellel.
Olyan üzemmódot elő tudok csalni a Catalyst-ból hogy a csajom nézi a gépről indított filmet tv-n, én meg pl. netezek a monitoron mellette?
Milyen lehetőségeim vannak, ha ez esetleg nem működne? -
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz
Milka 78 #18795 üzenetére
Feltettem kíváncsiságból a Win8-at...Ahogy mondtátok, hiába tartalmaz a telepítő CCC-t, nem müxik. Ez csak az egyik része. A másik az X-Fi Fatal1ty Pro hangkártyám...Hiába találtam hozzá Win8 ready drivert, az sem müxik.
Összességében pedig elég nehezen emészthető a rendszer, pedig letöltöttem hozzá a start menüt is. Anno azért váltottam Vista-ról, mert jóval gyorsabb volt a Win7. De itt ahogy olvasom apró változások vannak csak, amiért nem biztos hogy érdemes lesz megszokni egy új kezelőfelületet.Most feltettem a Win7 Pro-t, fent van a 12.6-os driver, és kíváncsi leszek mit fog produkálni BF3 alatt...
-
zack
nagyúr
Nem tudom mi lehet, de nem Catalyst gond. 12.7 se jó, és ami jó volt az előző telepítésnél 12.2 most az se.
Lehetetlen lesz kideríteni a probléma okát. Win re-install... -
zack
nagyúr
Win8-at érdemes? Próbáltatok játszani alatta?
Utsó próba...Felteszem a 12.7b-t. Ha ez sem megy, akkor ki kell találnom valami mást.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz
Milka 78 #18780 üzenetére
Gőzöm sincs mi lehet az akadás oka.
Az előző rendszer szintén Win7 Ultimate SP1 volt, és ott 12.2-vel minden fasza volt. Újraraktam, és most u.a. a CF rendszer döcög.
12.4b se jó. Kezdem azt hinni, nem a Catalyst-ben kell keresnem a hibát...
Csak akkor itt meg is áll a tudományom, mert levettem minimumra a grafikai részletességet, és úgy sem jó. Forgásoknál borzalmas darabos, és 30-40fps, holott 100+ kellene produkálnia. -
zack
nagyúr
válasz
belinho #18774 üzenetére
Miért tettem volna fel?
A Catalyst Application Profiles-t akkor kell feltenni, ha olyan játékot teszel fel aminek a CF profilja autómatikusan nincs a driverbe implementálva, mert túl új.
Ezért is közlik a CAP change log-ban milyen új profilokat tartalmaz a driver.
A BF3 meg már lassan 1 éves...Bajom nem lehet ha felteszem...Hátha segít.
-
zack
nagyúr
Lehet csekkolom, hogy egyáltalán müxik e a CrossFire a játék alatt, mert az egyik újraindításomnál a Control Center egyszerűen kikapcsolta a CF-et valamiért, amit a 12.2 sosem csinált. Látom faszán ápolgatják a CF-et az új driverekben...
Hardveres változás nem volt a gépben, csak egy új Win7 install.
mod: CF megy BF3 alatt..
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Köszönöm az ajánlást, de a 12.6 egyszerűen játszhatatlan.
20-60 fps között kapok medium grafikán (AA off, 1x AF, és minden más kikapcsolva) egy 6970 CFX-el. Vicc.
Látom, semmit sem változott a helyzet az elmúlt hónapokban ami az ATi dilettáns szoftveres részlegét illeti. Kókler banda maradt, éppen annyira, mint pár hónapja volt. -
zack
nagyúr
válasz
Steelmanus #18740 üzenetére
Ez a Legacy driver mire jó, és miben különbözik a normál Catalyst-tól?
mod: Megtaláltam.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Srácok!
Battlefield 3-hoz melyik az ajánlott, és legjobb driver 6970 CFX kártyákhoz?
Mindig a legújabbat szoktam, de hátha van jobb. -
zack
nagyúr
Abu. Bárhogy csűröd-csavarod ez Catalyst hiba. Most este visszaraktam a 12.2 drivert, és semmi hiba. Se kék halál, se VRAM túlcsordulás. Semmi máshoz nem nyúltam.
Kókler egy banda ez, és egyre kóklerebb. A 7xxx szériát persze pofátlanul drágán kínálják. Ehhez van eszük, de normális drivert írni évek óta nem sikerül nekik.
Rövidesen 680 projekt fog életbe lépni. Mert ez a 6970 CF...Minden csak nem jó BF3 alatt. Micro lagok miatt szinte játszhatatlan a multiplayer. Persze van benne szerver lag is, ilyenkor aztán amit látok...Inkább le se írom. -
zack
nagyúr
Igazából nem érdekel mi miért van. Mindenre van nagyarázat, de a végeredmény u.a. Az, hogy ez a játékgyártó, vagy a driver gyártó sara, teljesen mindegy, ha a júzer csak az adott játékkal játszik, ez nem vígasztalja. 6950@6970 CF nem az alsó kategória, hogy VRAM gondok legyenek vele. Engem nem érdekel hogy az AMD kúrt el valamit vagy a DICE, a lényeg az, hogy egy 10k játékkal és egy 100k körüli VGA rendszerrel játszhatatlan a legújabb driverrel.
Hozzáteszem, hogy a patch már akkor fent volt amig csak a 12.2 volt fent, és nem volt hasonló gondom. Most meg random dobja a VRAM elfogyós hibát, néha blue screen kíséretében.
Így tényleg hanyatlani fog a PC-s ipar drasztikus mértékben. De nem a felhasználók miatt, hanem azok miatt a fejlesztők miatt, akik elsőként nyitják ki a szájukat, és óbégatnak a warez és a kevés bevétel miatt, holott ők az elsődleges okozói a leépülésnek.
Ebbe vastagon beletartoznak az AMD driver fejlesztői is, ill. a játékgyártók is. -
zack
nagyúr
válasz
belinho #17289 üzenetére
Minek?
Főleg BF3-hoz. Néztem a changelog-ot, semmi olyan dolog nem változott ami a BF3-mat érintené.
(#17292) gyiku
2560x1440...
CF-es a lapom, és 1db nV ehhez a felbontáshoz eddig kevés volt, így kénytelen voltam CF-et használni. Talán a 680-al ez már változni fog.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Feltettem a 12.3 drivert (6970 CF). Na már most azóta amióta fent van, nem tudokjátszani BF3-mal, mert folyamatosan DirectX felugró ablak jelenik meg a játékban, hogy "out of memory". Kivág tálcára, nem fagy le, de nem is tudok visszamenni a játékba.
Ennyire jó lett az új Catalyst? -
zack
nagyúr
Olvassátok el a logout bejegyzésem. Hasznos.
-
zack
nagyúr
válasz
SzlobiG #10872 üzenetére
A vicc az hogy én se értem a vita tárgyát.
Pedig én elolvastam (még), de így se értem mi az összekötő kapocs a párbeszédek és a problémáink között.
Alapban az volt a kérdés, mitől lehet, hogy egy 10.7-es CCC-vel jobb a GPU kihasználtság MoH alatt mint a 10.9a-val ami 2-3 hónappal frissebb. Ráadásul csak az 5970-et optimalizálták Abu elmondása szerint de nekem nem úgy tűnt a grafikonok alapján mint amit optimalizáltak volna, mert GPU kihasználtságban pont annyit tud mint a 4870 X2.
-
zack
nagyúr
Feltettem a 10.9a-t. Ez még rosszabb mint az előző 10.7.
Itt már csak 35-45% mennek a GPU-k. Gondolom a következőben már csak 20% fognak működni.
Tehát kijelenthető, hogy a 10.9a valamiért trágyább a 10.7-hez képest MoH alatt.MoH téma:
Szerintem szórakoztató lett a játék, és inkább legyen arcade mint olyan "komolyságos" mint a BC2. Elég vicces lett, játék alatt szórakozás helyett nagyrészt idegeskedtem. Pontatlan hitbox, éterben elvesző golyók, a mesterlövész fegyók lövedékei meg olyanok "U" alakot írnak le, hogy parittyával egyenesebbet dobok. Bezzeg az assault roham fegyók azok a világból kilőnek nyíl egyenesen. Nesze neked szimuláció. Jól elqúrták. Több mint fél évet toltam vele, 300h körüli játékidőt gyűjtögetve, szóval van rálátásom. mindenki isteníti, hogy a MoH jobb, de nem jobb. Ez legalább arcade, és a műfajon belül megállja a helyét, és persze kellőképpen szórakoztató is.
Ez nem jelenti azt, hogy megveszem, de szerintem jobban szerethető a játékélmény mint a BC2-ben.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz
katt777 #10832 üzenetére
VGA limit van itt keményen. Simán lepadlózik az X2 1920x1080-ban max. szűréssel, és a GPU kihasználtság ugye itt sem változik, és a játék játszhatatlan lesz.
Battlefield BC2 szintű a grafika kb csak ugye nincs rombolhatóság. Többen úgy jellemezték hogy a BC2+MW2 keveréke. -
zack
nagyúr
Abu!
Várható mostanában új driver?
Csak mert az új Medal of Honor-ban 50% megy mind a 2 GPU.
Jövő hét hétfőn jelenik meg a játék, de a beta multi már elérhető volt 4.-7. között. -
zack
nagyúr
válasz
tzsolesz #10719 üzenetére
Pár szóban írhatnál erről az átírásról. Mit és hogy állítottál...
Az utóbbi időben csak 4890-nél írtam át BIOS-t, de az teljesen hazavágta a PP-t, és onnantól nem működött sehogy sem. Illetve úgy működött, hogy desktop módban ugrált 2D/3D órajelek között másodpercenként.
Még1x így nem akarok járni. -
zack
nagyúr
válasz
tzsolesz #10717 üzenetére
Megvan a megoldás. Kaki a driver.
Feltettem a 10.7-et és tökéletes a PP. Erről ennyit.
De persze azért köszi a segítségedet.
10.9 és 10.9a-nál biztos fennállt a probléma, de nem tudom mikortól, mert lehet a 10.8 is már kaki volt, és a 10.7 az utsó amiben még működik nálam.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Pontosítok. Nem mind a két mag megy fullon, csak az első. A második GPU-n működik a PP (500/500) és ez normális hőfokot is mutat (50).
Most manuálisan visszavettem 500/500-ra addig amíg meg nem oldódik, mert voltak 100 fok közeli értékek is a GPU-Z szerint.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Nálatok jól működik az órajel visszavétel 4870X2-vel? Mert nálam valami gebasz van. Nem veszi vissza, és 2D-ben is 750/900 megy úgy, hogy a GPU meg 85 fokos.
Nem tudom mióta lehet, mert nem csekkoltam már egy ideje. Tehát nem hinném hogy a 10.9 Catalyst ill. most már a 10.9a a hibás.
Mit tudok ezzel kezdeni?
Mert ez a desktop 85 fok annyira nem jó amikor van hogy 72 órát nem kapcsolom ki a gépem. Mielőbb meg kellene oldanom valahogy ezt a problémát.
-
zack
nagyúr
válasz
Steelmanus #9466 üzenetére
A profilt azért nem is írtam, mert driver felrakása után az az első, hogy felteszem.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz
Steelmanus #9464 üzenetére
Nekem 4870 X2 van ami CF. Nem 4670. Ezzel még semmmit se bizonyítottál, hogy nálad a saját kariddal megy.
Ha nálam semmi se változott, csak a VGA driver, és az egyikkel jó, a másikkal nem, nehogy már a játék hibája legyen. -
zack
nagyúr
válasz
belaazallat #9462 üzenetére
Én teljesen másról beszéltem.
Az fps drasztikus csökkenéséről, és a kék halált említettem, nem pedig a lagot, és a betöltési időt. Erről mit tehet a patch??
Szóval maradjunk annyiban, hogy fos a Catalyst 8.6, mert a 10.5a-val nincs kék halálom. A rendszert 2 napja telepítettem, még el sincs mentve annyira új. Ennyit erről. -
-
zack
nagyúr
A 10.6 nálam is jóval lassabb mint a 10.5a hotfix...
Ráadásul a BC2 kék halálozik is tőle.
Még mindig nem értem, mit csinálnak a driver fejlesztők, amikor csak ez a munkájuk, és azért kapják a pénzt, hogy a driverek minősége és kompatibilitása javuljon.
Gyalázat ez a 10.6. -
-
zack
nagyúr
Örülök, hogy megoldódott!
Abu-val beszélgettünk róla pár órácskát, de nem jöttünk rá, mi lehet a gond. AMD-nél se mondtak semmi használhatót, ill. ők is azt mondták nem náluk van a hiba. Valószínű szólt az AMD a Philips-nek, hogy kapják össze magukat, és villám gyorsan oldják meg... -
zack
nagyúr
válasz
katt777 #9262 üzenetére
"Talán nem ismerte az editor az adott biost."
Ha nem ismeri fel a progi, akkor nem is engedi visszatölteni rá. A progi kiírt minden olyan infót a kártyán levő és a betallózott Bios-t illetően, hogy semmi okom nem volt gyanakodni.
Amikor meg visszatöltötte, akkor már tök mindegy mit ír ki, mert rajta van, csak újraindítás után fog aktiválódni. Nem vagyok láma, mielőtt tovább görgetnénk a gondolatmenetedet, szóval ezt a rossz bios-t töltöttem rá, inkább hagyjuk.Főleg mert írtam azt is, hogy a sajátja ment vissza rá, és arra írt checksum error-t. De ezek szerint nem olvastad el amit írtam, vagy nem tudtad értelmezni, mert ezt már leírtam az előző hsz-ben is.
-
zack
nagyúr
válasz
bigdigit #9238 üzenetére
Én is 10.5-öt használok. Előtte 10.2 volt fent, azért nem is frissítetem 10.3 és 10.4-re mert semmi bajom se volt a 10.2-vel. Most feltettem a 10.5-öt és ezzel sincs semmi bajom.
Sapphire 4870 X2-vel tolom.
Nem hinném hogy driver ilyet szintű beavatkozást tudna csinálni, vagy ha igen, nálam ill. mindenki másnál aki 10.5-öt használ 4870 X2-vel miért nem?Egyébként volt nekem is hasonló gondom MSI 4890-el, Abu is tud róla.
Gyári BIOS volt a kártyán, és minden jó volt. Majd kitaláltam, hogy a gyári 3D órajeleket módosítom BIOS szinten a tuningos 24/7 értékeimre, és a venti vezérlést is kicsit feljebb állítottam. Miután megtörtént, lementettem a már módosított saját BIOS-t, és visszatöltöttem, amiben csak annyi változás volt amit leírtam. Visszatöltésnél checksum error-t írt, de visszaírta. Leokéztam, és gép újraindítás után minden rendben volt. Látszólag. A powerplay teljes mértékben összefosta magát, 2D - full 3D érték között másodpercenként ugrált...Tehát le föl váltogatta az órajeleket, teljesen függetlenül mindentől. Játékoknál is több lett a hiba, és a kilépés, bár ott elvileg nem váltott vissza, ezt is ellenőríztem. Innentől kezdve a helyzet megoldásán voltunk Abuval, de egyik ötlet sem vezetett célra. Az órajelugrálás a BIOS turkálástól kezdve nem szünt meg! A vége az lett, hogy rátettem egy másik 4890 BIOS-t, amitől a kártya teljesen összefosta magát. A lap is kisípolta, és nem volt kép. PCI-os kártyával se javult meg, így a "kómában" levő kártyát "defibrillátorral" átsegítettem a másvilágra, és ment vissza gariba.Innentől kezdve nem nyúlok ATi BIOS-hoz, csak ha tényleg nincs más lehetőség. NV-nél nem volt ilyen gond, ott simán ment gond nélkül a hasonló órajelemelés és a venti vezérlés állítása. Nem tudom ez milyen védelem amivel találkoztunk, de Abu se látott még ilyet, valószínű azért mert vagy gyártó specifikus, tehát az MSI beletett egy BIOS írási védelmet, vagy egyszerűen nem publikus az infó, amit tényleg csak 1-2 belső ember tud.
Ti nem nyúltatok bele előtte a BIOS-ba bármilyen szinten?
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Abu már írta, de azért én is leírom. Nem vagyok egyik párti se. Az elmúlt időszakban az 5xxx és a Fermi szérián kívül szinte az összes G200 járt nálam hosszabb-rövidebb ideig, és Ati oldalon pedig 4890 CF, 4890, 4870 X2.
Driverek tekintetében egyik gyártóval se volt gondom, de lehet hogy ez már önmagában véve hibának számít ha valaki problémamentes, mert biztos valamit nem jól csinál.
Elégedett voltam a 295 teljesítményével is, de a 4890 CF még jobban tetszett, pedig akkoriban még az nV-s Crysis Wars-ot toltam.Amikor átálltam a 4890 CF-re a lagok megszüntek. Ezek tények, amiket én tapsztaltam.
De ha már mindenképpen keressük a szálkát az ATi-ban és a CF-ben, jó régre kell visszakanyarodnunk. 3870 X2 kiadásakor 8.2 beta driver volt kint ami csapnivaló volt, de csak ez támogatta így-úgy a 3870 X2-öt. Ez volt februárban. Úgy emlékszem talán a 8.4 vagy a 8.5 drivertől lett drasztikusan gyorsabb a 3870 X2. De azóta nincs gondom a driverekkel. Volt egy LCD tv problémám nem túl régen, miszerint a játékok nem futottak full screen-ben, körben fekete keret volt. Abuval próbáltuk megfejteni mi lehet az oka, de nem jöttünk rá. Driverre gyanakodtunk de 2 hétre rá kiderült, hogy a tv a "ludas" amit az új firmware meg is oldott. Itt sem Catalyst hiba volt.
Jó ideje problémamentesen játszom, így nincs okom bármelyik gyártóban kételkedni, de az biztos, hogy Fermi-t nem fogok venni ennyi pénzért. 100x inkább egy 5870/5970.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz
katt777 #9221 üzenetére
"A lényeg, hogy a CF eddig is szar volt, és ezután is az marad. (Lásd még: dupla árért és fogyasztásért jóval alacsonyabb sebesség-növekedés"
Ekkora baromságot már rég olvastam!
Vagy inkább..
Használtam 4890 CF-et is, és most meg 4870 X2-vel tolom. Az általam tesztelt favorit játékokban a 4890 CF 94-100% skálázódott egy kártyához képest. Ez miért szar?
A 4870 X2-nél pedig szintén ez a helyzet. Tényleg baromi rosszul jártam, hogy a CF-et választottam.
Szóval nem tudom honnan ez a nagy utálat, de hogy alaptalan, az szinte biztos. Megmondom neked még azt is, hogy a 4890 CF-et GTX295 után vettem, és oda-vissza pofánverte a tesztjeimben a 4890 CF a GTX 295-öt, ami ugye kb. egy GTX 275 SLI.
Nem tudom te milyen CF-et teszteltél, hogy ez lett a konklúziód, de ott valami bibi volt az tuti. -
zack
nagyúr
Annyira jó ez a 9.7-es driver...pfúúú.
Crysis Wars össze is fosta magát tőle. Azóta amióta feltettem az exe hibát észlel és leáll a pálya betöltésénél. Fasza.
-
zack
nagyúr
Kellemes meglepetés ért tegnap este...a Crysis - Crysis Wars - Crysis Warhead tényleg iszonyat sokat gyorsult a 9.6 drivertől.
Számomra ez a 9.6 eddig maga a messiás! -
zack
nagyúr
Nekem elég hogy javították a 2. mag órajel visszavételét! Végre!
Nem izgat hogy nem lett gyorsabb.
Az eddigi legnagyobb bug-ot orvosolták...halkabb is lett a gép, mivel a 2. kártya GPU-ja már nem olyan meleg mint amikor full órajeleken üzemelt.
Ideje volt javítani. Respekt az ATi-nak. -
zack
nagyúr
Kipróbáltam a Prototype-ot...nagyon jó játék. Kicsit GTA feeling....hatalmas bebarangolható város, ahol minden rombolható, és a grafikát is hasonlónak látom.
A robbanások és akció jelenetek nagyon látványosak...mivel konzol port, a főhős irányítása kissé nehézre sikeredett, de meg lehet szokni. A CF hibátlanul megy, 1920x1200-ban mindent max.-ra tolva (4xAA,high) 40-100 fps között ingadozik.
Egy biztos. 1 GPU-s rendszer 1920-ban nem fogja bírni high-ban 4xAA-val...Az a 40fps néhol...sok robbanás, sok ember rohangál össze-vissza, eszi rendesen a 2 GPU-t is...
-
zack
nagyúr
[Nem hivatalos Catalyst 9.6
]
Többen írták hogy az ARMA 2 gyorsult 4-5fps-t.Bár azért mindenki a saját felelőségére próbálja ki. A Win7-es megoldás csak egy patch...ezt nem is értem.
-
-
zack
nagyúr
Nah...Abu megnyugtatott. A 9.5 Catalyst nem veszi vissza a 2. kártya GPU-ját, és ennek semmi köze a BIOS-hoz. Azt mondta volt olyan Catalyst ami visszavette, de ez a 9.5 valmiért nem. Szóval ez a jelenségem bios mod. előtt is jelentkezett, csak nem emlékeztem rá. A ventifordulatra azt mondta, az lehet RBE hiba is. Ez azért nem akkor gond, mert lejjebb tudom venni.
A lényeg hogy megnyugodtam.janos666:
Köszi a segítséget, nem tudtam előbb írni mert nem rég beszéltem Abu-val.
Természetesen driver sweeper-t is használtam, de ez sem segített...fel fogok tolni egy új 7201-es Win7-et, VGA driver nélkül lementem, és utána tudok kísérletezgetni az RBE-vel.
Ha van valami változás jelezni fogom.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Tényleg nem reagáltam rá.
De csak is azért, mert természetesen nem hozott változást.
Jánossal még előtte beszéltem telefonon is, amikor mondta a driver uninstallos dolgot, és már akkor megnéztem, és nem hozott eredményt. Iiletve annyi változás történt hogy az elsődleges kártya órajele visszaugrott default-ra. Tehát az CCC hiba volt, mert azt jelezte hogy még mindig az OC-s órajeleket használja. De a 2. kártya power saving módja, és a venti nem oldódott meg.tzsolesz: Lehet ezt ki fogom még próbálni.
De a vicc az az, hogy valamit tuti gányoltak a kártyán, hogy lássa a gyártó hozzá lett e nyúlva, vagy sem. Mert ha az eredeti BIOS-t betöltöm RBE-be, u.a. írja mint ahogy most működik. Az az ott is azt írja hogy 51 foknál 34% kell forognia...letöltöttem Asus, és Sapphire BIOS-t is, azok is dettó. De mielőtt hozzányúltam, 27% forgott és 62 fokos volt a GPU, majd miután átállítottam a Tmin Tmax értékeket beállt az 51fok/34%-ra, de innentől kezdve az eredeti érintetlen BIOS is már csak a módosított venti értékeket írta vissza. Érthetetlen. Ezért gondolom hogy hiába leszedtem az eredetit és sikerült is vissza tennem, valami +beállítás volt még ott MSI részről amit a BIOS "elfelejett" visszatöltés után. A külső tényezők nem változtak, minden úgy van, ahogy 62fok/27% volt, szóval érthetetlen a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz
janos666 #5762 üzenetére
Huhh...köszi az infót.
Azt nem tudom, ezt miért nem mondta eddig senki.
Addig amíg nem módosítottam, addig ezt senki se mondta hogy "ne tedd", pedig már rá vagyok kattanva pár hete a témára. miután módosítottam, mindenki felhívja a figyelmemet, hogy kár volt.Főleg így, hogy nem fogom tudni visszaállítani default-ra a venti vezérlést.
A 2. kártya vajon miért nem vált vissza?Az pedig elég kiábrándító, hogy RBE-ben módosítom a 01,02 Clock info memo órajeleit 999-ről 1050-re, a 03 Clock info órajeleit ami ugye a full 3D 880-ról 940Mhz-re (GPU), és a memót 999-ről 1050-re...majd váltok a fan settings fülre, és a Tmin és Tmax értékeket módosítom, és ezek után teljesen meggabajodnak a kártyák. Illetve visszatöltve a gyári bios-t a 2. kártya nem vált vissza full 3D-s értékről, az elsődlegessel semmi gond, majd a ventivezérlés az eddigi 2d-s 27%-62fok-ról valamiért 34% 51 fok maradt, pedig a default bios van rajta. De miért nem írta vissza a fan settings értékeket??
Hogy tudnám elérni hogy a 2. kártya is visszavegye a GPU clock-ot? -
zack
nagyúr
Értem.
Illetve nem teljesen...mert most visszatöltöttem az eredeti gyári BIOS-t, és ezzel sem veszi vissza a 2. kártya órajelét. Pedig az ment vissza a kártyákba ami bennük volt, és "gányolás mentes". Nekem egyébként úgy rémlik, hogy a 2. kártya folyamatosan így ment flash előtt is, bár erre 100%-ban nem emlékszem. Szóval bármit csinálok, a 2. kártya GPU-Z szerint fullon megy. Lehet ez CF sajáttosság és nem én rontottam el?
Ebben a másik BIOS felrakásban tudsz segíteni?Vendor ID-t is RBE-ben kell módosítani? Mire kell átírni? Melyik kártya BIOS-át érdemes feltenni? Csak ennyi kérdésem van.
mod: a másik érdekesség, hogy módosítottam a ventivezérlésen is, ill. a Tmin és a Tmax értékeket állítottam hogy nyáron hűvösebb legyen a GPU 62 foknál. Sikerült is, az alap 27% 62 fokból lett 34% 51 fok ami tök jó eredmény, és alíg hangosabb. De valamiért ha visszatöltöm az eredeti bios-t, nem áll vissza 27% 62 fokra, hanem marad 34% 51 fokon...teljes a káosz. Ha tudom hogy ez lesz, nem piszkálok bele.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Hogy hogy oda a power play?
Ez azért nem egészen így van. Nálam visszaveszi magát az 1-es mag 240Mhz-re 2D-ben. ezzel semmi gond nincsen. A 2. mag viszont GPU-Z szerint fullon megy. Azért írtam, hogy lehet ez a normális, mert nem tudom hogy bios mod. előtt is így működött e a 2. mag. Úgy rémlik, hogy igen. De arra még mindig nem kaptam választ tőled amit kérdeztem, hogy a 2. mag nálad hogy müxik...
Hogy értetted egyébként hogy nem megy a power play bios mod. után? -
zack
nagyúr
Mi a gond vele?
Megnéznéd GPU-Z-ben, hogy a 2. mag nálad mennyin megy 2D-ben? Mert most írtam át a bios-t...minden okés, az első mag 240/1050 megy, ahogy kell neki, de a 2. mag 880/1000-en megy. Pedig mind a 2 magnál tök egyformán írtam át az értékeket.
Nem értem...az a baj hogy nem tudom előtte hogy ment, lehet ez a normális?
-
zack
nagyúr
válasz
janos666 #5752 üzenetére
Állítólag a 7201 sokat javult, gyorsult, már a 7137 összehasonlítva is.
Driver a 9.5 WHQL, de tervezem hogy kipróbálom a 9.5 Xtreme G-t is.
Abu írta egyébként hogy nagy lesz a teljesítménynövekedés a WDDM 1.1-től. Csak még mivel a Win7 még beta, ezért nem teljes, hanem részleges, WDDM 1.1 support. Persze nV-t és ATi-t is pozitívan fogja érinteni.De mint azt már csekkoltam, Win7 alatt sok játék gyorsult, mert még így is jótékony hatással van az fps-re egy félig támogatott WDDM 1.1-el is.
schwartz:
Van Win7 is és Vista X64 is. Persze nem bonyolítom. Ghost-tal oldom meg a cserét, nekem nem hiányzik a boot menü. Baromság. Eleve rendszer lemezt nem szeretek többfelé partícionálni, mert lassulnak tőle. Remélem mielőbb fogok tudni újítani egy Samu (SLC) 32GB SSD-t...25k Ősembernél, ami azért nem rossz ár, és OP rendszeres vinyónak a legjobb választás.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz
janos666 #5720 üzenetére
Nálad lehet valami egyedi probléma. Nálam semmi gondja sincs AO-val se és AA-val se.
Sőt amikor próbálgattam, AO-val az élek rondábbak voltak, ezért 1920x1200 8xMSAA tolom, ami szerintem láthatóan szebb mint AO-val. A játék 70-130fps maxon, és nagyon szépen fut. Semmi anomália. Vista alatt lassabbnak tünt egyébként...gondolom a WDDM 1.1 hatása, ami full funkcionalitással jóval gyorsabb lesz, mint a jelenlegi driverek.
Win7 X64 build 7137 tolom jelenleg...[ Szerkesztve ]