Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz bigdigit #9232 üzenetére

    Hú, de jó az! :Y Megirigyelték az nV-tól a karib.szó drivert, vagy csak átvették az onnan kirúgott programozókat? :F :D Mondjuk az elég fura, hogy driver cseszné szét a biost.

    Abu85: Nem-nem. :N Én minden játéknál kipróbáltam minden beállítást! És mivel csak némelyiknél volt igazán komoly teljesítmény-növekedés, illetve folyton változtatni kellett a beállításokat, amelyekkel kijöttek, lemondtam a CF-ről. Azt vártam volna, hogy beállítom, hogy működjön, aztán szépen visz mindent, mert a sok-sok marketing-teszt ezt sugallta, de a gyakorlat cáfolta ezeket, nem csak nálam.

    Természetesen nem a lassúság volt a gond a HD4870-hez képest! :N Hanem az, hogy FC2-t totál lebutítva is szaggatott a megjelenítés (konkrétan játszhatatlan volt a játék), míg Crysis, meg más igényes játékok a HD4650-en is szépen futottak kicsit visszavett, vagy akár teljes (Grid) grafikával.

    Simán lehet VGA-limitet csinálni kisebb felbontásban 5970-ből is, csak maximalizálni kell a beállításokat (ahogy te is írtad). Akár az Oblivionnal is megcsinálom. ;] Az tény, hogy az izomerő a nagy felbontáshoz, a 2GB RAM meg a több megjelenítőhöz jól jön a kisebb kártyák esetén is. A teszteket nem kell bemutatni, ahogy a bennük rejlő nyilvánvaló manipulációkat sem. ;) De mutass egy tesztet, ahol bármilyen CF megduplázza (OK, legyen csak 180%) az Oblivion teljesítményét! Én nem találtam ilyet.

    Mi bajod azzal, hogy egy AMD meghajtó esetében csak a tesztelt konfigra és játékra jelenthető ki, hogy semmi baj a meghajtóval? Szinte másról sem szól a topic, mint arról, hogy itt meg itt bugos egy-egy játék, ua. driverrel más hardveren meg semmi baja. Éppen ezért én magam is tartózkodom annak kijelentésétől, hogy bizonyosan jó egy driver, csak azért, mert nálam mondjuk 5 program hibátlanul fut. És persze, hogy mint látható, a userek is képesek elcseszni a dolgokat, de attól a rendesen telepített meghajtóval kibukó bugok még léteznek.

    Azt én magam írtam, hogy az említett játékok a W7-re (adott esetben XP-re) háklisak, és ez nem az AMD sara (visszaolvashatsz, megtalálhatod), szóval nem értem a félremagyarázást. Nem vádoltam az AMD-t olyasmivel, ami nem az ő hibájuk.

    zack: Talán nem ismerte az editor az adott biost. A checksum error azt jelzi, hogy nem OK az ellenőrzés, ergo várható a hiba.
    A SubsystemID error az, ami nem zavar be, mert az ált. csak a gyártó ill. a dátum eltérésekor nyafog.
    Más gyártó bios-át felflashelni meg mindig kockázatos, célszerű előtte megnézni, melyik bios melyik kártyával kompatibilis (pl. HIS/Powercolor). Sok ref.-nak kinéző ATI kártya sem ref, pl. ASUS-ban 3+2 helyett 4+2 fázis, és MSI is szórakozik ilyesmivel. Sokan flasheltek anno HD38xx és HD48xx karikat is gond nélkül.
    ATT-szal minden megoldható, amihez esetleg bios-mod kellene, minden tesztelhető.

    Sztlaci: A drivernél legyen ez: 8.732.0.0 (jaj, már megint hotfix lett a végleges meghajtó :DDD ) A C telepítő nem ritkán kihagyja a verziófrissítést.
    ASUS-hoz mindenképpen ASUS meghajtót tegyél fel, még ha régebbi is! (FIGYI, ABU85, MEGINT VÉDEM AZ AMD-t!) Nem véletlenül, hanem a saját speckóik miatt adnak ki saját meghajtót, és ezért is vannak mindig lemaradva. Még 1950XT-m volt ASUS, annak a topicjában is rendszeres volt, hogy a tulajok ref. driverekkel szívtak (mert hű de kellett nekik mindig az új driver, még ha rendben volt is a régi), míg a sajáttal akkor is rendben mentek a játékok, amikor vmi. ált. bug volt minden más ATI kártyán. Attól persze még lehet jó is a ref. meghajtó, csak nem biztos.
    Ahogy nézem viszont, te szépen összekevertél mindent. :D

    Visormail: Eleve ki kell csomagolni, és csak azt installálni, amit kell, a telepítőt meg lehetőleg nem. Akkor kevesebb gond lesz.

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák